فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت پرستاری
سال ششم شماره 2 (پیاپی 21، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حبیب شارعی نیا، راضیه خلیلیان، طاهره بلوچی بیدختی، حمید جوادی، مهدی حسینی* صفحات 9-19
    مقدمه
    کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی اولین کسانی هستند که موقعیت های استرس زا تجربه می کنند و این استرس طولانی مدت منجربه فرسودگی شغلی می شود که یکی از عوامل اساسی در کاهش کارایی و از دست رفتن نیروی انسانی است.
    هدف
    این مطالعه بررسی ارتباط بین رضایت مندی شغلی و فرسودگی شغلی در کارکنان اورژانس پیش بیمارستان بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی، که در سال (1394) انجام گرفت، (100) نفر از کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی شاغل در پایگاه های شهری و جاده ای دانشگاه علوم پزشکی گناباد به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. رضایت شغلی و فرسودگی شغلی به ترتیب با پرسشنامه های رضایت شغلی (Job Descriptive Index) و فرسودگی شغلی ماسلاچ ارزیابی و امتیازات حاصل با نرم افزار SPSS نسخه (20) و با استفاده از روش های آماری توصیفی و تحلیلی (آزمون های پیرسون، آنووا و تی تست) تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره فرسودگی شغلی(7/54±18/14) و رضایت شغلی(0/70±2/93) به دست آمد که بیشترین رضایت مندی افراد مربوط به ارتباط با همکاران (0/88 ± 3/53) و کمترین رضایت مندی مربوط به حقوق و مزایا (0/75 ± 2/08) بود. میانگین نمره خستگی هیجانی (11/22 ± 24/53)، مسخ شخصیت(4/94 ± 10/60) و کفایت شخصی (19/29±6/48) به دست آمد که خستگی هیجانی و مسخ شخصیت در سطح متوسط و کفایت شخصی در سطح بالا برآورد شدند. طبق آزمون آماری پیرسون رابطه معنادار و معکوسی بین رضایت شغلی با خستگی هیجانی (0/0001= P) و مسخ شخصیت (0/04=P) وجود داشت. اما بین رضایت شغلی و کفایت شخصی رابطه آماری معناداری را نشان نداد (0/36=P).
    نتیجه گیری
    سیاست گذاران سیستم بهداشتی درمانی می توانند با توجه بیشتر به حقوق و مزایا که باعث افزایش رضایت شغلی این افراد می شود میزان خستگی هیجانی، مسخ شخصیت و کفایت شخصی آنها را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، فرسودگی شغلی، اورژانس پیش بیمارستانی
  • مهربان کشمیری، زهره ونکی*، ربابه معماریان، خدایار کشمیری صفحات 20-30
    مقدمه
    تحقیقات تاثیر آموزش مداوم را در تغییر عملکرد پرستاری تایید نکرده اند. یکی از رویکرد های مدیریتی دراین مورد پردازش عمیق و دقیق به فرایند آموزش مداوم است.
    هدف
    این مطالعه تعیین میزان تاثیر اجرای «الگوی آموزش مداوم مشارکتی مبتنی بر صلاحیت» بر کیفیت مراقبت های پرستاری ویژه جراحی قلب باز بزرگسالان است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی است و نمونه های پژوهش، پرستاران بخش های مراقبت ویژه جراحی قلب باز بیمارستان قلب و عروق شهید رجایی تهران در سال (1395) هستند که به صورت غیرتصادفی و در دو گروه آزمون (از طریق تمام شماری) و کنترل متناظر (با استفاده از روش آماری پیشرفته «تطبیق نمره گرایش» SMD) انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، شامل چک لیست مشاهده ای عملکرد پرستاران و برگه ثبت علایم، و قایع و گزارش پرستاری در بخش مراقبت های ویژه جراحی قلب باز بود که توسط پژوهشگر ساخته شد و روایی آن از طریق روایی محتوی و پایایی، از طریق پایایی هم ارز (85/0=r) مورد بررسی قرار گرفت. برنامه طراحی شده براساس «الگوی آموزش مداوم مشارکتی مبتنی بر صلاحیت» شامل (9) مرحله: تشکیل هسته آموزش، آماده سازی محیط، آماده سازی منابع، ایجاد توانمندی آموزشی مجریان آموزش، نیازسنجی آموزشی مشارکتی، طراحی آموزشی، اجرا، نظارت آموزشی و دادن بازخورد مناسب و ارزشیابی بوده که به صورت کاملا عملیاتی به مدت (9) ماه انجام شد. چک لیست ها قبل و بعد از مداخله در دو گروه آزمون و شاهد در سه نوبت توسط همکار پژوهشگر تکمیل شد و داده ها از طریق برنامه آماری SPSS22، با آزمون های من ویتنی و یلکاکسون و رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    مقایسه ی میانگین کیفیت مراقبت پرستاران در دو گروه آزمون و شاهد با توجه به آزمون آماری من ویتنی قبل از مداخله، تفاوت معنادار نشان نداد (05/0P).
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود که برنامه های آموزش مداوم براساس «الگوی آموزش مداوم مشارکتی مبتنی بر صلاحیت» در بخش های جراحی قلب باز اجرا شود تا به بهبود صلاحیت علمی و مهارتی پرستاران بیانجامد.
    کلیدواژگان: الگوی آموزش مشارکتی مبتنی بر صلاحیت، جراحی قلب باز، کیفیت مراقبت پرستاری
  • سید حمید سید باقری، هادی خوشاب*، مصطفی مهدیزاده، مجتبی یعقوبی پور، محیا خوشاب صفحات 31-40
    مقدمه
    قوانین پرداخت مبتنی بر عملکرد و ارتقاء بهره وری در اثربخشی اقدامات بهداشتی، رضایت شغلی و کیفیت زندگی پرستاران مهم است. اما تاثیر برنامه های اجرایی آنها همیشه با چالش روبروست.
    هدف
    بررسی اجرای قانون ارتقاء بهره وری و طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد و رضایت شغلی پرستاران است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی در دو مرحله به فاصله (4) سال (1391 و 1395) رضایت شغلی (500) پرستارسنجیده شد که از (17) مرکز درمانی دانشگاهی استان سیستان بلوچستان و (14) مرکز درمانی دانشگاهی استان کرمان، با روش نمونه گیری به صورت سهمیه ای انتخاب شده بودند. ابزار رضایت شغلی هرزبرگ، قبل و بعد از اجرای قوانین ارتقاء بهره وری و پرداخت مبتنی بر عملکرد در بیمارستان اندازه گیری شد و تاثیر این قوانین بر رضایت شغلی پرستاران ارزیابی گردید. پایایی این ابزار نیز به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت (0/89). داده ها با استفاده از آزمون های آنووا و تی مستقل توسط نرم افزار SPSS17 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بررسی یافته ها نشان داد میزان رضایت شغلی پرستاران قبل (0/4±2/85) و بعد (0/7±2/99) از انجام قوانین مذکور تفاوت معنی داری نداشت. البته در ابعاد حقوق و مزایا و قدردانی و شناخت به صورت معنی داری افزایش و در بعد مدیریت و نظارت، رضایت مندی به صورت معنی داری کاهش یافته بود (0/05>P).
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود اجرای همزمان این قوانین با تغییر برنامه ریزی عملیاتی با مشارکت پرسنل با توجه به کسب بهره وری در منابع انسانی تجدیدنظر شود.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی پرستاران، جنوب شرق ایران، قانون ارتقاء بهره وری، طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد
  • علی شیرازی، ندا شکوری * صفحات 41-50
    مقدمه
    از وجوه متمایز کننده بیمارستان ها ومراکز درمانی، کیفیت خدمات ارایه شده است. حصول این امر در گرو نیروی انسانی ارایه دهنده خدمت است و بنابراین اقدامات سیستم های کاری عملکرد بالا مدیریت منابع انسانی برای بهبود عملکرد این دسته افراد اهمیت می یابد.
    هدف
    هدف مطالعه سنجش کیفیت خدمات ارایه شده به بیماران و بررسی تاثیرگذاری اقدامات منابع انسانی بر کیفیت خدمات ارایه شده به بیماران از راه ارتقای توانمند سازی روانشناختی است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی و کاربردی است. پرسشنامه ها بین پرستاران و پزشکان و مراقبین در 7 بیمارستان شهر مشهد توزیع گردیده اند. سیستم های کاری عملکرد بالا از پرسشنامه زاچاراتوس (2005)، توانمندسازی روانشناختی از پرسشنامه اسپیرتزر و همکاران (1995) وکیفیت مراقبت از بیمار از پرسشنامه بوکیورن، هاک، بور و ویلیامسون (2015) استخراج گردیده است. ضریب الفای کرونباخ بین بازه 0.84 تا0.98 قرار گرفته است. برای روایی سازه نیز  از تحلیل عاملی تاییدی استفاده گردید. برای آزمون فرضیات از مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزار Smart PLS ، استفاده گردید.
    یافته ها
    آزمون فرضیات نشان داد اقدامات سیستم های کاری عملکرد بالا مدیریت منابع انسانی بر توانمندسازی روانشناختی تاثیر معنادار دارد(β=0.64, T=12.99).. توانمندسازی روانشناختی بر کیفیت مراقبت از بیمار تاثیر دارد (β=0.45, T=11.65) و توانمندسازی روانشناختی می تواند در این رابطه نقش میانجی ایفا کند. همچنین اقدامات سیستم های کاری عملکرد بالا تاثیر مستقیم بر کیفیت مراقبت از بیمار دارد (β=0.22, T=13.53)..
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج ، لزوم بازنگری در مدیریت پرسنل احساس می شود ، مدیران می توانند از طریق اقدامات سیستم های کاری عملکرد بالا موجبات بهبود کیفیت خدمات ارایه شده بشوند.
    کلیدواژگان: توانمندسازی روانشناختی، سیستم های کاری عملکرد بالا، کیفیت مراقبت از بیمار
  • مژده نویدحمیدی، حرمت سادات امامزاده قاسمی *، آرزو حاج بابایی، سمیه اسمعیلی گیوی صفحات 51-59
    مقدمه
    حساسیت کار پرستاران در ارائه مراقبت با کیفیت به بیماران، خصوصا در بخش های مراقبت ویژه، بر اهمیت انجام پژوهش درخصوص شناخت عوامل موثر بر بروز رفتارهای مراقبتی در محیط های کاری پرستاران و ارتباطات آنها در راستای نیل به اهداف سازمانی می افزاید.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین ارتباط جواخلاقی با رفتارهای شهروندی سازمانی در میان پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی و از نوع همبستگی است که در سال 1396 در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است. تعداد نمونه شامل 215 نفر از پرستاران شاغل در این بخش ها بودند که از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در پژوهش شامل پرسشنامه های جواخلاقی اولسون (1998) و رفتار شهروندی سازمانی پودساکف (1990) بود. روایی محتوای هر دو پرسشنامه به روش اعتبار محتوا و ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برای پرسشنامه جواخلاقی اولسون (0/89) و برای پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی پودساکف (0/77) بدست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و از طریق تحلیل توصیفی و آزمون های استنباطی مانند تی تست و همبستگی انجام گرفت.
    یافته ها
    آزمون تی تک نمونه ای برای سنجش وضعیت متغیر جواخلاقی و رفتار شهروندی وضعیت مطلوب را در بین پرستاران شاغل در بخش های مراقبت های ویژه نشان داد
    (0/01>P). نتیجه آزمون همبستگی پیرسون نیز نشان داد که بین متغیر جواخلاقی با ابعاد متغیر رفتار شهروندی سازمانی و نیز بین متغیر رفتار شهروندی- سازمانی و ابعاد متغیر جواخلاقی رابطه معنادار مستقیم وجود دارد (0/01>P).
    نتیجه گیری
    در راستای یافته های این پژوهش، ضروری است تا مدیران پرستاری با استفاده از راهکارهای ارتقای جواخلاقی؛ بر بهبود رفتار شهروندی پرستاران مراقبت ویژه و به تبع ارتقای عملکرد آنها مبادرت نمایند.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه، پرستاری، جواخلاقی، رفتار شهروندی سازمانی
  • عالمه ده نبی، حسن ناوی پور *، حمید رادسپهر، موسی الرضا تدین فر صفحات 60-71
    مقدمه
    برنامه ریزی ترخیص سبب بهبود خودکارآمدی در بیماران دیابتی نوع دو  می شود ولی نحوه عملکرد پرستاران با شرایط موجود در بخش ها همواره چالش اصلی است.
    هدف
    پژوهش حاضر بررسی تاثیر برنامه ریزی ترخیص بر خودکارآمدی بیماران دیابتی نوع دو است که در نهایت بتوان نحوه اجرای انرا به عنوان راهنمای عملکرد پرستاران ارایه داد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی و نمونه های پژوهش 70 نفر از بیماران دیابت ملیتوس نوع دو بستری در بیمارستان واسعی سبزوار بودند. مشارکت کنندگان با روش نمونه گیری در دسترس در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. پس از تاسیس دفتر برنامه ریزی ترخیص توسط پژوهشگر، برنامه ریزی ترخیص طی دو مرحله، قبل  از ترخیص بیمار از بیمارستان پس از نیازسنجی آموزشی بر اساس مراحل فرایند پرستاری اجرا و سپس بعد از ترخیص به همراه ویزیت در منزل و پیگیری تلفنی به مدت 4 ماه ادامه یافت.  ابزار گردآوری اطلاعات چک لیست خودگزارش دهی و پرسشنامه خودکارآمدی در مدیریت دیابت نوع دو (DMSES) بود که توانایی بیماران دیابتی را در رعایت رژیم غذایی(8 گویه)، میزان فعالیت بدنی(4 گویه)، مصرف دارو(3 گویه) و اندازه گیری قندخون(4 گویه) می سنجید.
    یافته ها
    آزمون های آماری نشان داد که  بین میانگین نمره خودکارآمدی قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون(0/000=P) تفاوت معنی داری وجود داشت که در گروه کنترل (0/62=P) در قبل و بعد از مداخله مشاهده نشد. همچنین تفاوت معنی داری در پارامتر فوق (0/000=P)، بین گروه آزمون و کنترل بعد از مداخله وجود داشت. لذا، برنامه طراحی شده  مراقبتی دارای اثر بخشی است.
    نتیجه گیری
    به مدیران پرستاری پیشنهاد می شود که با تاسیس دفتر برنامه ریزی ترخیص در بیمارستان برای بیماران دیابتی تداوم و کیفیت مراقبت را تضمین نمایند.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی ترخیص، خودکارآمدی، پرستار، دیابت نوع دو، استاندارد مراقبتی
|
  • Habib Shareinia, Raziyeh Khalilian, Tahereh Bloochi Beydokhti, Hamid Javadi, Mahdi Hosseini * Pages 9-19
    Introduction
    Emergency medical services (EMS) staff are the first health personnel who experiencing stressful situations and this is resulting to burnout that is one of the key factors of
    reduction in performance.
    Aim
    The aim of this study was assessing relationship between job satisfaction and burnout among prehospital emergency staff.
    Method
    In this cross-sectional study, which was done during 2015. With census method (100) pre-hospital emergency staff who worked in urban and road bases Gonabad city were examined. Job satisfaction and burnout respectively with questionnaires JDI (Job descriptive index) and Maslach Burnout were assessed. Data analyzed by SPSS20 software using statistical analytical (Pearson, ANOVA and t- test) tests.
    Results
    The mean score burnout (18.14±7.54) and job satisfaction (2.93±0.70) was that the greatest satisfaction for people to communicate with colleagues (3.53 ± 0.88) and the lowest satisfaction was related to the salaries and benefits (2.08 ± 0.75). The mean score emotional exhaustion was (24/53 ± 11/22), depersonalization (11.60±4.92), and personal accomplishment (19.29±6.48). Emational exhavstion and personality depersonalztion were in moderate level and personal accom plishment was in hight level. According to Pearson statistical test, there was a significant and inverse relationship between job satisfaction with emotional exhaustion (P = 0.0001) and personality depersonalization (P= 0.04). However, there was no significant statistical relationship between job satisfaction and personal accomplishment (P= 0.36).
    Conclusion
    Health care policy makers would be decreased emotional exhaustion, depersonalization, and personal accomplishment for emergency medical services (EMS) staff by increasing salary and benefits in their job, that it would be increased their job satisfaction respectively.
    Keywords: burnout, emergency medical services (EMS), job satisfaction, prehospital emergency
  • Mehraban Keshmiri, Zohreh Vanaki *, Robabeh Memarian, Khodayar Keshmiri Pages 20-30
    Introduction
    Studies did not confirm the effect of continuing education on nurses’ performances change. One of the managerial approach in this issues review again this process carefully.
    Aim
    This study was done to determine the effect of applying “The Participative Continuing Education Based on Competency Model” on quality of ICU in the open heart surgery.
    Method
    This was a quasi-experimental study and nurses who were employed through open heart surgery of adult in the Shahid Rajaii hospital in (2016) participated. They were selected by non-randomized method in case (all the numbers) and correspondence controlled group by using of propensity score (using SMD index, this entry confirmed: SMD˂0.15). Data collection tools inclue; the observational checklist of performance, nursing note and ICU charting sheet. It`s validity and reliability was evaluated with content validity and inter-rater reliability (r= 0.85). The designed plan by “The Participative Continuing Education Based on Competency Model” including nine steps: formed the core of education, preparing the environment, preparation resources, capacity building training education administrators, participatory training needs assessment, instructional design, implementation, educational supervision, giving feedback and final evaluation which it plans implemented for 9 months. Checklists before and after in two groups were completed by co-researcher and data analyzed by Wilcoxon, Man Whitney and step by step regression tests with SPSS22.
    Results
    The Man-Whitney test showed that the before intervention between two groups there was no significant difference(P˃0.05). But after intervention there was significant difference (P˂0.05) between two groups by The Man-Whitney test.  
    Conclusion
    It is suggested that designed plan by “The Participative Continuing Education Based on Competency Model” use in to continving education specially in the open heart surgery units for improving nurses’ competencies improved.
    Keywords: open heart surgery, Participative Continuing Education Based on Competency Model, quality of nursing care
  • Seyed Hamid Seyedbagheri, Hadi Khoshab *, Mostafa Mahdizadeh, Mojtaba Yaghobipoor, Mahya Khoshab Pages 31-40
    Introduction
    Enforcement productivity law and performance-based payment are important because of its impact on health interventions, nurses’ job satisfaction and their quality of work life. But, action plans of them always confront with challenge.
    Aim
    The aim of this study was assessing implementation of enforcement productivity law and performance-based payment and nurses' job satisfaction.
    Method
    In this cross-sectional and descriptive study in two stages within 4 years (2012-2016), 500 nurses’ satisfaction was measured who are worked in (17) health care organization in Sistan & Baluchestan and (14) health care organization in Kerman proveniences. They selected as a quota- sampling. Data gathered by the standard questionnaires of Herzberg Job Satisfaction Theory before and after the law improving productivity and pay for performance plan and the impact of this legislations on nurses' job satisfaction was evaluated. Its reliability was measured by Alpha-Chronbach (0.89). Data analyzed by t-test and ANOVA with SPSS17.
    Results
    Finding showed that the mean of overall nurses' job satisfaction before (2.85±0.4) and after (2.99±0.7) the law enforcement of improving productivity and performance-based payment plan hadn't been increased significantly (P>0.05). Of course, in salary & benefit and recognition domains of job satisfaction increased significantly and in supervision & management domains significantly decreased(P<0.05).
    Conclusion
    It is recommended that for attaining human resource productivity change action plan of law enforcement of improving productivity and performance-pased plan accompapayment nied with staff participation.
    Keywords: productivity law, performance-based payment, nurses, job satisfaction, South East of Iran
  • Ali Shirazi, Neda Shakoori * Pages 41-50
    Introduction
    One of the distinctive aspects of hospitals and treatment centers is quality of patient care. Its achievement depends on human resources that provide services and therefore human resource management practices to improve the performance of this category of people is important.
    Aim
    This study service quality offered to patients and to evaluate the effectiveness of human resource practices on the quality of services provided to patients in the practical dimension.
    Method
    This study is a descriptive study and practical. Questionnaires were distributed between nurses and doctors and cares in 7 hospitals in Mashhad. For data gathering were used three questioners perceived high performance work system(HPWS) (Zacharatos, Barling and Iverson, 2005) and psychological empowerment (Spreitzer, 1995) and Quality patient care (Boquiren, Hack, Beaver and Williamson, 2015). Alpha- Chronbach for reliability were (0.84 and 0.98) respectively. Data gathered by 384 questioners (94% returned) were analyzed using structural equation modeling by Smart PLS.
    Results
    Findings showed that high performance work systems (HPWS) had significantly positive effect on psychological empowerment β=0.64, T=12.99).so psychological empowerment had significantly positive effect on quality patient care β=0.45, T=11.65) and, psychological empowerment played a mediator role, in relationship between high performance work systems (HPWS) on quality patient care. Also, high performance work systems (HPWS) had significantly positive effect on quality patient care (β=0.22, T=13.53).
    Conclusion
    Review felt in personnel management. Managers can improve the quality of services by High-performance work systems.
    Keywords: High Performance Work Systems (HPWS), Psychological Empowerment, Quality patient care
  • Mojdeh Navid Hamidi, Hormat Sadat Emamzadeh Ghasemi *, Arezo Hajrajabi, Somayeh Esmaeili Givi Pages 51-59
    Introduction
    Sensitivity of the work of nurses in the intensive care units and the provision of quality care to patients, are reason to determine of the factors affecting in nurses' work environments and their relevance to the importance of the subject.
    Aim
    The purpose of this study was to determine the relationship between ethical climet and organizational citizenship behaviors among nurses working in intensive care units.
    Material & Method
    This research was a descriptive and correlational study. The research population was nurses  who work in intensive care units in selected hospitals of Tehran University of Medical Sciences. The number of samples was determined using the Morgan table, and according to the number of members of the research community, 210 were determined through available sampling. The tools used were Olson's Ethics Climate Questionnaire (1998) and Organizational Citizenship Behavior (Podesakoff 1990). Content validity of both questionnaires was confirmed by content validity method and Cronbach's alpha coefficient for the Olson Morphological Questionnaire (89/0) and Cronbach's alpha coefficient for the Podesakov organizational citizenship behavior questionnaire (0.77) were measured. Data were analyzed using descriptive analysis and using SPSS-16 software.
    Results
    The correlation test showed that there is a significant direct relationship between ethical climate variable and organizational citizenship behavior (P <0.01). Also, there is a significant direct relation between the ethical climate variable with the dimensions of organizational citizenship behavior variable as well as between the variable of organizational citizenship behavior and dimensions of the ethical climate variable (p <0.01).
    Conclusion
    According to the findings, it is imperative that nurse managers using eligible strategies for managing. Such as; effective staff development program and performance appraisal of personnel to promoting the ethical atmosphere and organizational citizenship behavior, and finally get improvement in quality of nursing performance.
    Keywords: ethical climate, organizational citizenship behavior, intensive care units, nursing
  • Alemeh Dehnabi, Hasan Navipour*, Hamid Radsepehr, Mosaalreza Tadayonfar Pages 60-71
    Introduction
    Discharge planning improves self-efficacy in type II diabetic patients. But the way nurses work with the conditions in the sectors is always the main challenge.
    Aim
    The purpose of this study was to investigate the effect of discharge planning on self-efficacy of type II diabetic patients, which can be used as a guide to nurses' performance.
    Material & Method
    This was a quasi-experimental study with 70 patients with type 2 diabetes mellitus in Vasei Hospital in Sabzevar. Participants were randomly divided into two groups: control and intervention. After the establishment of the discharge planning office by the researcher, discharge planning was performed in two stages before the patient was discharged from the hospital and the educational needs assessment was performed on the basis of the nursing process and then proceeded after discharge with home visit and telephone follow up For 4 months. The data collection tool was self-report checklist and self-efficacy questionnaire on type 2 diabetes management (DMSES). It assessed the ability of diabetic patients to observe diet (8 items), physical activity (4 items), drug use (3 items) and blood glucose (4 items).
    Results
    The statistical tests showed that there was a significant difference between the mean score of self-efficacy before and after the intervention in the experimental group (P= 0.000), which was not seen before and after intervention in the control group (P = 0/62) . Also, there was a significant difference in the above parameter (P = 0/000) between the experimental and control groups after the intervention. Therefore, the designed care plan is effective.
    Conclusion
    It is recommended that nursing managers ensure continuity and quality of care with the establishment of a hospital discharge planning office for diabetic patients.
    Keywords: discharge planning, self-efficacy, nurse, type II diabetes, care standard