فهرست مطالب

پژوهش های انسان شناسی ایران - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 16، پاییز و زمستان 1397)

نشریه پژوهش های انسان شناسی ایران
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 16، پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی روحانی*، سهیلا حاجی حیدری صفحات 7-29
    امروزه بازار و منطق سودمحوری آن به جزئی لاینفک از زندگی بسیاری از انسان ها دراکثر کشورهای جهان تبدیل شده است. این وضعیت با به هم پیوستگی ها و پیچیدگی های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جوامع معاصر درهم آمیخته است و سبک های جدیدی از داد و ستد را متجلی می سازد که اندیشه های فرهنگی و رفتار اقتصادی خاص خود را همراه می آورد. به گونه ای منطق بازار آزاد در تمامی حوزه های اجتماعی نیز سیطره یافته است. در پژوهش حاضر سعی شده که پیامدهای اجتماعی و فرهنگی منطق سودمحورانه این بازار در حوزه شرکت های بازاریابی های شبکه ای مورد واکاوی قرار گیرد. بررسی های لازم با بهره گیری از روش مردم نگاری انتقادی و بر اساس رویکرد پنج مرحله ای کارسپیکن انجام گرفته است. داده های حاصل هم به صورت اتیک و هم به صورت امیک، از دو تکنیک مشاهده مشارکتی پنهان (یک سال) و مصاحبه های عمیق با شانزده نفر از افراد انصرافی از شرکت های بازاریابی شبکه ای به دست آمده است. از جمله مضامین (تم های) اصلی استخراج شده می توان به حصارکاری، تقویت مهارت های نفوذ، آموزش های سختگیرانه تکراری، آموزش اقتدارگرایانه، راهبرد های اقناع عامه پسند، جلسات روان شناسی عامیانه، جشن های تشویقی بجستیک و ویژنتیک، آزادسازی عواطف نامتعارف، کاریزماتیزاسیون اعضای موفق و... اشاره کرد. به طور کلی می توان این نتیجه را بیان کرد که شرکت های بازاریابی شبکه ای با استفاده از فنون و راهبردهای اقتداری/ابزارانگارانه/عامه پسند افراد را برای جذب در این شرکت ها اغوا می کنند که در نهایت هدف اصلی آنان، نه سودسازی برای تمامی افراد عضو، بلکه برای حداکثرسازی سود این شرکت های بازاریابی شبکه ای است.
    کلیدواژگان: اقتدار کاریزماتیک مدرن، آموزش های اقتدارگرایانه، حداکثرسازی سود، شرکت های بازاریابی شبکه ای، مردم نگاری انتقادی
  • سولماز آوریده، حمید عباداللهی چنذانق*، حسین آقاجانی مرساء، محمدصادق فربد صفحات 31-51
    مقاله حاضر به مقایسه نسلی خاطره میرزاکوچک خان جنگلی در استان گیلان می پردازد. در این بررسی از رویکرد حال گرا و نظریه کادرهای اجتماعی حافظه استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق ساکنین شهرستان های فومن، شفت، صومعه سرا، تالش، آستارا و توابع آن ها بود. روش گردآوری اطلاعات ، روش میدانی و ابزارگردآوری اطلاعات مصاحبه غیرساختمند و عمیق است؛ بدین شکل که از این مناطق با استفاده از روش نمونه گیری نظری و با تبعیت از قاعده اشباع تعداد هفتاد و شش نمونه انتخاب شد و با روش مصاحبه غیرساختمند مورد مطالعه قرار گرفت. یافته ها نشان داد نسل به عنوان یک کادر اجتماعی در جایگاه میرزا در شکل دهی حافظه جمعی گیلانیان تاثیر دارد. خاطره میرزا در نسل اول انضمامی ، پراکنده و ترکیب از هم جدایی از روایت های شفاهی به جا مانده از خویشاوندان و افراد محلی است. نسل دوم به دلیل استفاده از رسانه های رسمی، بهره گیری از گفتارهای شفاهی اقوام و بومیان محلی، میرزا را با واقعیت های تاریخی به یاد می آوردند و دارای خاطره موثر از میرزا بودند. خاطره میرزا در نسل سوم به دلیل نفوذ فیلم ها و سریال های تلویزیونی در تصویرسازی از میرزا در کنار فقدان منابع اطلاعاتی در این نسل، به شکل مبهم و اساسا تحت تاثیر رسانه های ملی بازنمایی شد.در واقع تصویر مبهم و هاله ای از میرزا برجای گذاشته است. پس از «نسل»، «دینداری» از کادرهای اجتماعی تاثیرگذار بر حافظه جمعی در این پژوهش بود، به نحوی که عده کثیری در یادآوری میرزا به مباحث شرعی یا احکام دینی قیام میرزا اشاره داشتند و مرام و اهداف میرزا را ایجاد حکومت دینی بیان کردند.
    کلیدواژگان: حافظه جمعی، خاطره میرزا، دینداری، کادرهای اجتماعی، نسل
  • زهره انواری صفحات 53-74
    در پژوهش حاضر، از طریق مطالعه شهر گرمسار، به رابطه میان فضای شهری و عامل انسانی ای که فضاها را هم مصرف و هم بازتولید می کند، پرداخته شده است. به علت ویژگی خاص گرمسار که از همزیستی چند قوم در کنار هم طی چندین سال متمادی ایجاد شده، بیشتر توجه تحقیق به مسئله قومیت است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی است و گردآوری داده ها به روش اسنادی، مصاحبه کانونی و مصاحبه بوده است. داده های این تحقیق نشان می دهند که به طور کلی قومیت تاثیر معناداری بر شکل گیری محله های گرمسار ندارد و اقوام مختلف به صورت پراکنده در همه محله های شهر زندگی می کنند. مردم گرمسار در ذهنیتی که از شهر خود دارند، قومیت خود را دخالت نمی دهند و از شهرشان مفهومی یکپارچه در ذهن دارند. آن ها برای معرفی خود بیش از این که از قوم خود یاد کنند، از گرمساری بودن نام می برند. در عین حال هنوز مردم در انتخاب همسر و نماینده شورای شهر و دوست ، عضوی از قوم خود را به دیگر اقوام ترجیح می دهند.
    کلیدواژگان: آداب و رسوم، فضای شهری، قومیت، گرمسار، محله
  • علی اکبری صفحات 75-97
    مسئله مطروحه در فهم معانی و روایت های فضای ساخته شده در موقعیت کنونی که جایگاه انسان و جهان از موقعیت سوژه-ابژه به موقعیت شاهد-مشهود تغییر یافته، این است که سازوکار انتقال معنا و روایت از طریق فضا چگونه تعریف می شود و چه نسبتی بدن انسان برقرار می کند. اگر بپذیریم که ساختن هر اثر معماری از جهان بینی، ارزش ها، هنجارها، فرهنگ و ضمیر ناخودآگاه خالق اثر نشئت می گیرد، باید پذیرفت که آنچه بیان می کند فراتر از آن چیزی است که می نماید. در این پژوهش بر اساس مبانی فلسفی پساساختارگرایی در تحقیق، با رویکرد کیفی و به روش تحقیق «تحلیل گفتمان» و به کمک «استدلال منطقی»، ضمن تعریف مفاهیم و تبارشناسی تاریخی سازوکار روایتگری، عوامل موثر بر فهم روایت های فضا، ازجمله «دیالکتیک فضا-زمان» و نسبت آن با «بدن» و حضور بدن مند مخاطب در محضر و درون بنا تشریح شده است. نتایج قضایای تجربی (فضازمان و حضور)، تحلیلی و متافیزیکی (معماری و روایت های فراتاریخی و فرافرهنگی) استدلال نشان می دهد که روایتگری مبتنی بر نسبت میان بدن انسان و بدن فضای ساخته شده، تناسبات فیزیکی، کالبدی و آنچه در ادراکات بینایی انسان حس می شود، موقعیتی را فراهم می آورد که سازنده فضا می تواند به کمک ابزارهای طراحانه روایت های خود را به طور مستقیم و یا کنایی و استعاری به ذهن مخاطب حضوریافته در فضا، فرازمان و فرامکان، به نحو بین الاذهانی میان فرهنگ های مختلف بازگو کند و همواره سرشت انسان را مخاطب خود قرار دهد.
    کلیدواژگان: انسان شناسی روایت، دیالکتیک فضازمان، روایت و فضا، فلسفه بدن و معماری، معماری روای
  • مریم برزگر، مهدی قربانی*، علیرضا حسن زاده، عبدالواحد حسینی گزیر صفحات 99-121
    امروزه دستیابی به برنامه مدیریت منابع آب به یک هدف حیاتی تبدیل شده است؛ یکی از راهکارهای دستیابی به این هدف، توجه کافی به دانش بومی و ابتکارات محلی سازگار با شرایط محیطی است. مردم بومی از توانایی های خاصی در خصوص شناخت و نحوه استفاده از تجارب برخوردارند؛ این دانش از تاثیر متقابل بین جامعه و محیط سرچشمه گرفته و طی نسل ها انتقال یافته است. بر این اساس در این پژوهش سعی شد به معرفی و تبیین جایگاه دانش بومی و ابتکارات محلی در مدیریت عرفی منابع آب دشت گزیر پرداخته شود. ابتکارات محلی در مدیریت آب فعالیت دسته جمعی خاصی است که کمک و مشوق خارجی ندارد و هدف آن کنترل آب های زیرزمینی و سطحی است. این پژوهش کیفی و روش آن پیمایشی است. اطلاعات موردنیاز تحقیق با استفاده از مشاهده مستقیم، مشاهده مشارکتی و مصاحبه با 173 کشاورز مطلع جمع آوری شده است. نتایج نشان داد؛ که سازه های بومی مقسم، علگه، بند، چاه نزو، یورد، عل، برکو در این منطقه نقش بسزایی در حفاظت و مدیریت منابع آب وخاک دارند و از نظر بهره وری و تطابق با شرایط اقلیمی و فرهنگی از سازگاری بالایی برخوردار هستند. همچنین با توجه به اینکه منبع آب کشاورزی دشت گزیر به ویژه نخلستان ها، از بارندگی تامین می شود؛ این سازه ها نقش بسزایی در رعایت حقآبه بهره برداران این دشت دارند. بنابراین به اشتراک گذاشتن دانش اکولوژیک بومی در منابع طبیعی به عنوان یک سازوکار اجتماعی، می تواند نقش مهمی در ارتقاء ظرفیت سازگاری سیستم های اجتماعی- اکولوژیک در مقابله با کم آبی ایفا کند.
    کلیدواژگان: ابتکارات محلی، دانش بومی، سازگاری، علگه، مدیریت منابع آب، مقسم
  • سید محمد زرهانی*، امیلیا نرسیسیانس صفحات 123-143
    پاین پژوهش به چگونگی برگزاری مناسک قربانی در شهرستان بندر ترکمن، با استفاده از روش قوم نگاری، با هدف کشف نمودهای شمنی این مناسک می پردازد. روش های گردآوری داده های پژوهش مشاهده، مصاحبه و مطالعات کتابخانه ای بوده است. عید قربان بستر اصلی برگزاری مناسک قربانی و همچنین برجسته ترین رویداد سالانه مذهبی ترکمن های ایران است. همه ساله در دهم ذی الحجه مصادف با انتهای مراسم حج، مسلمانان ترکمن حیواناتی چون بز، شتر، گاو و گوسفند را در خانه های خویش قربانی می کنند. مناسک قربانی با حفر گودالی در حیاط خانه آغاز می شود. قربانی کنندگان که مردان سرپرست خانواده هستند با قرار دادن مقداری نمک، ذغال و گندم در گودال حفر شده، زمینه اجرای مناسک را فراهم می آورند. سپس شخصی که قربانی به نیت وی انجام می شود، دست خود را بر بدن حیوان می گذارد. قربانی کننده گلوی حیوان را بریده و خون را در گودال جاری می سازد. اگرچه ترکمن های ایران سنی مذهبند و از فقه حنفی پیروی می کنند، اما مواردی چون حفر زمین و استفاده از ذغال، گندم و نمک در مناسک قربانی نشانگر تداوم سنت های پیشااسلامی و باورهای شمنی در مناسک قربانی امروزه ایشان است. مناسک قربانی روز عید قربان به انضمام روزهای کر و قوقون را با استفاده از مفهوم آیین عبادی مثبت برگرفته از کتاب صور ابتدایی حیات دینی اثر امیل دورکیم می توان توضیح داد. به این ترتیب برگزاری مناسک قربانی نه تنها به انسجام قومی ترکمنان کمک می کند، بلکه فرصت تناول از غذای مقدس را نیز فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: آیین عبادی مثبت، باورهای شمنی، بندر ترکمن، عید قربان، مناسک قربانی
  • سید حسن موسوی*، علی آریافر صفحات 145-165
    از زمان تولد بشر، بیماری به عنوان بخشی مهم از زیست بدن ها حضوری فعال در زندگی داشته است. بدن بستر بیماری و بیماری حیاتی است که بدن در برهه هایی متفاوت از زندگی آن را شکل داده و تجربه می کند. تجربه ای که لزوما تجربه فرد و زندگی نیست. اما به راستی بیماری چیست و از چه ماهیتی برخوردار است؟ برای دست یابی به درکی کیفی از بیماری و تلاش برای فهم و شناخت چیستی آن، در مقاله پیش رو یک بیمار سرطانی با استفاده از روش های متفاوت اما منسجم پژوهش های کیفی شامل مشاهده، گفتگو و بررسی اسناد و مدارک مادی، مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی ما کوشیدیم تا از تعاریف رایج سلامتی در مقابل بیماری و تجربه درد و رنج به عنوان مصادیق بیماری گذشته و از منظر حضور عینی (ابژکتیو) بیماری و نشانه های مادی آن و معانی که در بیرون بدن و بستر فرهنگی از خویش برمی سازد به شناختی از بیماری دست یابیم. در این زمینه بررسی ابعاد مادی پدیده بیماری به روش علم پزشکی محوریت داشته است. بررسی های موجود نشان داد علی رغم تصور موجود در باب درک ماهیت بیماری از ورای تجربه زیسته در انسان شناسی، بیماری فراتر از تجربه و درک بیمار،خود ماهیتی مستقل دارد که الزاما در چهارچوب سلامتی و زندگی سلامت گونه قابل شناخت نیست، بلکه از منظر مرگ و در بستر آن است که بیماری ماهیت می یابد و حیات آن از قید وابستگی به حیات بدن جدا می شود.
  • افسانه قانی صفحات 167-187
    آنچه توانسته قالی های خشتی چالشتر را به عنوان اثر هنری از قدیم الایام پایدار نگه دارد، علاوه بر زیبایی های فرمی (تنوع طرح، نقش، رنگ و کیفیت بافت)، کاربردهای گوناگون این قالی است که دربردارنده ویژگی های مفهومی و بعضا زیبایی شناسانه قابل توجهی است. نحوه برخورد مخاطب با قالی خشتی در تنوع این کاربردها نقش به سزایی را داشته است و در گذر زمان تداعی کننده همبستگی میان فرم و عملکرد است. بنابراین، هدف این پژوهش شناسایی کاربردهای قالی خشتی چالشتر و تبیین برخی مفاهیم نهفته در آن هاست. پژوهش این مقاله از نوع کیفی است، رویکردش انسان شناسی هنر و روش آن توصیفی-تحلیلی است و به دنبال پاسخگویی به این پرسش است که قالی های خشتی چالشتر چه کاربردهایی دارند و از رهگذر این کاربردها چه مفاهیمی را منتقل می کند؟ داده های میدانی در این پژوهش با استفاده از مصاحبه با افراد مطلع در چالشتر و همچنین مشاهده میدانی گردآوری شده اند و از تحلیل این داده ها پنج کاربرد مصرفی، تزئینی، مناسکی، اقتصادی و اجتماعی برای قالی خشتی بازشناسی شد که در میان آن ها کاربرد مناسکی قالی (استفاده مردم منطقه از قالی در مراسم آیینی) و کاربرد اقتصادی قالی (نقش قالی در امرار معاش مردم منطقه) از اهمیت بیشتری برخوردارند.
    کلیدواژگان: قالی خشتی، چالشتر، انسان شناسی هنر، کاربرد شیء هنری، زیبایی شناسی
|
  • Ali Rouhani *, Soheyla Hajiheidari Pages 7-29
    Nowadays, market and its profit-based logic has become an inevitable part of many people's live all over the world. This issue has been mixed with social, economic, political and cultural complexities and produces a new style of trade which brings its own cultural thoughts and economic behaviors. In the same way, the free market logic dominates all social spheres. In this paper social and cultural consequences of profit-based logic of this market in network marketing companies have been reviewed. Analysis is done with critical ethnography and five step Carspecken approach. Findings have extracted from both emic and etic approach with hidden participative observation (one year) and deep interview with sixteen canceled persons from network marketing companies. Extracted themes are: fence work, implement of leverage skills, repetitive restricted training, authoritarian training, public persuasion strategies, regular psychological session, promotional and personalized celebration, release of unusual emotions and charismatization of successful members. Results show that network marketing companies persuade people with authoritarian instrumental strategies and their ultimate goal is not profit making for members, but maximizing the profit of companies.
    Keywords: Network Marketing Companies, Critical Ethnography, Modern Charismatic Authority, Maximization of Profit, Authoritarian Training
  • Solmaz Avarideh, Hamid Ebadollahi Chanzanagh *, Hossein Aghajani Mersa, Mohammad Sadegh Farbod Pages 31-51
    The current article compares the memory of various generations of Mirzakuchak Khan in Guilan province. This study applies the present-day approach and the theory of social memory frames.  The residents of Fouman, Shaft, Talesh Astara and their sub-regions form the statistical population.  A total of 76 samples were selected based on saturation and the method of theoretical sampling, data collected by fieldwork and investigated by using an unstructured interview approach.  The findings illustrated that generation as a social frame impacts Mirza’s place in forming the collective memory of people in Guilan. The memory of Mirza in the first generation is concrete, scattered or a separated combination of oral narratives of relatives and locals. The second generation recalled Mirza with historical realities, due to use of official media and oral narratives from local communities. The memory of Mirza in the third generation, was represented vaguely and inefficient under the influence of the national media, Movies and TV shows due to the lack of information resources.  Beside issue of generation, religiosity was another effective social frame affecting the collective memory in this research. Many people pointed that founding a religious system was one of the purpose of his uprising
    Keywords: Collective memory, Mirza’ Memory, Religiosity, Social Frames, Generation
  • Zohreh Anvari Pages 53-74
    Through studying the case of Garmsar, this article addresses the relationship between urban spaces and the human agent who both reproduces and consumes these spaces. The main focus of the article is the concept of ethnicity because it is the specific character of Garmsar which is made up of many different coexisting ethnic populations during several decades. It is a descriptive-analytical research and methods for data gathering are documentary method, focus group and interview. Findings did not show any meaningful relationship between ethnicity and the formation of neighborhoods. Different ethnic populations have been spread randomly throughout different quarters of the city. The people of Garmsar do not involve ethnicity in the images of the city in their minds; in the other words they have an integrated image of their city. They introduce themselves by referring to their city, not to their ethnicity. However, in choosing their spouse and voting the city council candidates and also making new friendships they prefer a member of their ethnic group.
    Keywords: costumes, urban space, ethnicity, Garmsar, neighborhood
  • Ali Akbari Pages 75-97
    The problem in understanding the meanings and narratives of built spaces of the present situation, where the position of humanity and the world has changed from subject-object position to the witness-evident situation, is that how the mechanisms for transfer of meanings and narrations through space is defined and how it relates to the human body. If we accept that the construction of any architectural work comes from world-view, values, norms, culture, and the unconscious mind of the creator of it, it must be accepted that what it expressed is beyond what it represents. In this research, based on the philosophical basis of post-structuralism in research, with the qualitative approach and by using the "Discourse analysis" method of research and "rational reasoning", while defining the concepts and historical genealogy of the narrative mechanism, factors affecting the understanding of space narratives are described; including "dialectics of space-time" and its relation to the role of "body" and the embodiment presence of the human in any built space. The results of the empirical theorem (space-time and presence) and the analytic and metaphysical theorem (architecture and meta-historical and meta-cultural narratives) show that narratives based on the ratio between the human body and the body of built space, the built space, physical proportions, and what is perceived in human sight, provides a position that the architect, with the help of design tools, can directly or metaphorically, beyond time and space, translate his narratives into the means of space for the present audience in it.
    Keywords: Anthropology of Narrative_Narrative Architecture_Narrative_Built-space_Philosophy of Body & Architecture_Space-time Dialectic
  • Maryam Barzegar, Mehdi Ghorbani *, Alireza Hassanzadeh, Abdolvahed Hosseini Gezir Pages 99-121
    Today, achieving a water resource management plan is a vital goal. Adapting indigenous knowledge and local innovations which are compatible with environmental conditions, can be considered as an appropriate way to achieve this goal. Indigenous people have special abilities to recognize and use experiences gained through interactions between society and environment and transmitted between generations. In this research we tried to introduce and explain the role of indigenous knowledge and local initiatives in the common management of water resources of the Gezir plain. The study is a qualitative survey research, and field information is collected by direct observations, participatory observations and interviews with 173 informed farmers. The results showed that Indigenous structures of Maghsam, Algah, Band, Nozuo Well, Yowrad, Al, and Borcow have a significant role in conservation and management of water resources. In fact, they are highly efficient and adaptive in their climatic and cultural conditions. Therefore, sharing indigenous ecologic knowledge plays a significant role in improving adaptive capacity of social- ecological systems against water scarcity.
    Keywords: Local Innovations, Indigenous Knowledge, Adaptive Capacity, Algah, Water Resource Management, Maghsam
  • Seyed Mohammad Zarhani *, Emilia Nercissians Pages 123-143
    This research examines the ritual of Eide Qurban or the feast of sacrifice in the city of Bandar Turkmen. This ritual is one of the most prominent annual Turkmen religious events in Iran. This religious feast is based on God's request for Abraham to sacrifice his son that ends up with sacrificing of ram or sheep instead. Every year, at the end of the Hadj ceremony, on the 10th of Zihadje, Turkmen Muslims sacrifice animals like goats, camels, cows, and sheep in their homes. The men - heads of the families - are in charge of throwing the ceremony. The ceremony held in the name of someone who has to put his hand on the body of the animal. The Sacrificing ritual begins by digging a pit in the courtyard of the house, by placing some salt, charcoal, wheat, and blood of the sacrificed animal in it.  A ceremony that may be considered as an indicator of a shamanic cult. The ethnographic method is employed in this research.   The aim of this research is to discover the shamanic aspects of this ritual besides the Hanafi jurisprudence and Islamic traditions among Turkmens. The paper tries to explain the ritual of the sacrifice of the Aide Qurban ceremony, along with the days of Qur and Qurqun. The positive ritual derived from the book of "The Elementary Forms of Religious Life" of Emile Durkheim, provides the theoretical base of this paper.
    Keywords: Sacrifice rituals, Eid-al Adha, Bandar Turkmen, Shamanism, Positive cult
  • Seyed Hassan Mousavi *, Ali Ariafar Pages 145-165
    Since the first man appeared on Earth, illness -as a significant part of bio-bodies has played a key role in life. As the host, the body forms and experiences the existent illness through different periods of life. Though it is not necessarily experienced by the person or the life itself. Yet what is the illness? And what is its nature? For a qualitative understanding of illness and its nature, a cancer patient was studied in the present article, employing different but coherent methods of qualitative research including observation, interview, and the examination of material documents. We attempted to comprehend the illness using common definitions of health in contrast to the illness and experience of pain as evidence of the past illness from the prospect of objective presence of the illness and its material signs. The material aspects of the phenomenon of illness were studied as it is performed in medicine. The studies indicate that despite the notion about understanding the nature of illness through lived experience in anthropology, its nature is independent which is not necessarily in the framework of health and a nearly healthy life; But the nature of illness is formed from the view of death and its existence is separated from the existence of the body.
    Keywords: Materiality of Illness, Transformed Body, Medical, Medical Anthropology, Archaeology of Body
  • Afsaneh Ghani Pages 167-187
    In addition to formic beauties (design, pattern, color and weaving quality) of Chaleshtor Lozenge Rugs, the reason which makes them permanent artistic works since long time ago is their various applications which have conceptual and aesthetic characteristics. The way audiences and users encounter Lozenge Rugs is important in this diversity, and it evokes solidarity between form and function during the time. This paper represents a qualitative and descriptive-analytical research in anthropology of art which aims to recognize the way Chaleshtor Lozenge Rugs are used and what meanings and concepts do these applications include? Field data is gathered by interview with well-informed people in Chaleshtor and participatory observations. Analyzing field data showed that the use of Lozenge Rugs can be considered in 5 categories: consuming, decorative, ritual, economic, social; and ritual (using Rugs in rituals) and economic (role of Rugs in people’s livelihood) are the most important among them.
    Keywords: Lozenge Rug, Chaleshtor, Anthropology of Art, Application of Art object, Aesthetics