فهرست مطالب

مطالعات انقلاب اسلامی - پیاپی 54 (پاییز 1397)

فصلنامه مطالعات انقلاب اسلامی
پیاپی 54 (پاییز 1397)

  • 228 صفحه، بهای روی جلد: 190,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1397/08/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی اسدالله زاده، خیرالله پروین صفحات 7-26
    تحدید حقوق ملت در قانون اساسی اصلی انکارناپذیر است، اما دامنه محدودیت حقوق و آزادی ها در قوانین اساسی هر کشور با یکدیگر متفاوت می باشد. در این راستا مسئله تحقیق حاضر این است که علت تفاوت در محدوده اعمال حقوق ملت و تاثیر تقیید آزادی های عمومی بر تضمین حقوق شهروندان چیست؟ پژوهش حاضر ضمن تحلیل مصادیق حقوق و آزادی های عمومی در قانون اساسی ایران و فرانسه، میزان قبض و بسط آزادی های عمومی را متاثر از مبانی، اصول و ارزش های متفاوت حاکم بر قانون اساسی هر کشور ارزیابی می کند که به معنای برتری یک نظام سیاسی بر دیگری نیست. همچنین تعیین محدوده مشروعیت برای اعمال حقوق ملت در قانون اساسی، امری ضروری در جهت حفظ و صیانت از آزادی های عمومی تلقی می شود. چراکه اعطای آزادی نامحدود، به دلیل امکان تجاوز یا سوء استفاده شهروندان از اطلاق در حقوق و آزادی ها، موجب اضرار به غیر و در نهایت عدم استیفای سایر افراد ملت از آزادی های مشروع و قانونی خود می شود.
    کلیدواژگان: حق، قانون اساسی، حقوق ملت، جمهوری اسلامی ایران، فرانسه
  • مجید بیگی، علی کربلایی پازوکی، حسام الدین خلعتبری، محمد صدقی صفحات 27-44
    حکم حکومتی به عنوان یکی از اصلی ترین ابزارهای اداره جامعه اسلامی در دست حاکم دینی است که حکومت به سبب آن از اقتدار ویژه ای جهت رتق و فتق امور اجتماعی زندگی مسلمین برخوردار می شود. اعمال این اقتدار منوط به تامین مصلحت می باشد. مصلحت می تواند به معنی ضد مفسده و یا به معنی نقیض مفسده بیاید. مکاتب فقهی نجف و قم به عنوان دو مکتب اصلی فقاهت امامیه به علت داشتن مبانی و منهج متفاوت اجتهادی، در بحث و بررسی کارویژه حکم حکومتی در دفع مفسده یا جلب مصلحت رویکرد متفاوتی دارند. مکتب نجف به سبب ملاک انگاری حفظ نظام در تاسیس حکومت، کارویژه حکم حکومتی را در دفع مفسده از نظام می داند که در این صورت حکم حکومتی با حصول عناوین ثانویه جواز صدور پیدا می کند. اما مکتب قم به سبب باورمندی به ولایت مطلقه فقیه، کارویژه حکم حکومتی را علاوه بر دفع مفسده از نظام، در تامین رفاه عمومی و جلب مصالح تحسینی می داند که همین امر موجب توانمندی حکم حکومتی در جهت کارآمدسازی نظام اسلامی می شود.
    کلیدواژگان: حکم حکومتی، مکتب نجف، مکتب قم، امام خمینی&، آیت الله خویی
  • علی آقامحسنی فشمی، مرتضی انوشه، سید مجتبی موسوی نقابی صفحات 45-66
    در دهه های اخیر، استفاده از راهبرد بازاریابی اجتماعی جهت ترویج رفتارهای مطلوب در جامعه افزایش یافته است. بسیج عمومی در دوران دفاع مقدس را نیز می‏توان از مصادیق موفق رویکرد بازاریابی اجتماعی برشمرد. هدف پژوهش حاضر، تبیین راهبردهای بازاریابی اجتماعی در بسیج نیروهای مردمی در دوران دفاع مقدس است. مدل تحقیق با استفاده از روش «نظریه برخاسته از داده ها» و با تحلیل کیفی متن مصاحبه با رزمندگان و سایر منابع تدوین گردید. بنابر نتایج تحقیق، ارکان بسیج عمومی شامل ایدئولوژی، رهبری، مشارکت مردمی و سازماندهی است. راهبردهای بازاریابی اجتماعی که در دوران دفاع مقدس برای بسیج عمومی استفاده شده اند، عبارت اند از: راهبرد ایده پردازی حضور مشتاقانه در جبهه ها، راهبرد قیمت گذاری ارزشی (تاکید بر ارزش مجاهدت و شهادت)، راهبرد تبلیغات سینه به سینه و حماسی و راهبرد توزیع گسترده پایگاه های بسیج در سرتاسر کشور. پیاده‏سازی موفق این راهبردها دستاوردهایی همچون ارتقای توانمندی های نظامی امنیتی، نهادینه شدن ارزش های اسلامی، نهادینه شدن انضباط اقتصادی و ارتقاء ثبات سیاسی نظام به دنبال داشته است.

    کلیدواژگان: بازاریابی اجتماعی، بسیج عمومی، دفاع مقدس، راهبرد، نظریه برخاسته از داده ها
  • یعقوب توکلی، روح الله بهادری جهرمی، حمید هوشنگی صفحات 67-88
    یکی از عوامل موثر بر کنش سیاسی اصلاح گران مذهبی، خاستگاه آنان است. بررسی ها نشان می دهد خاستگاه رهبران اصلاح گر شیعه و اهل تسنن، کاملا متفاوت با یکدیگر است. به طوری که اصلاح گران شیعه دارای خاستگاه حوزوی بوده و به عنوان مرجع تقلید و زعیم شیعیان شناخته می شوند. نمونه بارز آنان میرزای شیرازی در جریان تحریم تنباکو و حضرت امام خمینی& در دوران معاصر است. در حالی که رهبران اصلاح گر اهل تسنن عموما مطالعات حوزوی را در قالب سیستم دانشگاهی فراگرفته یا دارای خاستگاه دانشگاهی محض بوده اند. به طور نمونه می توان به حسن البنا موسس اخوان المسلمین و در دوران معاصر به محمد مرسی اشاره نمود. این تفاوت خاستگاه، سبب تفاوت هایی در تحولات فکری و عملکرد این رهبران شده است. ازجمله این تفاوت ها می توان به جایگاه اصول اسلامی در تنظیم تمام برنامه های اصلاحی، افراطی گری یا عدم آن و میزان تاثیرپذیری از تفکرات غیر اسلامی اشاره نمود. در این نوشتار تلاش شده است ضمن نشان دادن تفاوت در خاستگاه ها، به تفاوت در عملکردها و تحولات فکری رهبران شیعه و سنی پرداخته شود.
    کلیدواژگان: اصلاح گر، رهبران شیعه، رهبران اهل تسنن، اندیشه اسلامی
  • داود فیض افرا، حسین ارجینی صفحات 89-108
    در عصر غیبت، شیعیان در منابع و روش استنباط احکام به دو دسته اخباری و اصولی تقسیم شدند. مکتب اخباری، حدود دو قرن به عنوان اندیشه مسلط مطرح بود تا اینکه گسترش اندیشه آیت الله بهبهانی و شاگردانش موجب افول اندیشه اخباریان گردید. با پیروزی اصولیان و به تبع آن قدرت یافتن اجتهاد، زمینه ورود علما به سیاست فراهم شد؛ پیروزی انقلاب اسلامی یکی از جلوه های این اندیشه محسوب می گردد. در این عصر، شواهدی متغایر با اندیشه اصولی مشاهده می شود. براین اساس مسئله تحقیق پیش رو، بررسی میزان ارتباط شواهد و رفتارهای موجود در اندیشه اخباری گری در دوران انقلاب اسلامی است. فرضیه این تحقیق بر ارتباط شواهد موجود بر اخباری گری مبتنی است. گسترش رویکرد ظاهرنگری به قرآن کریم، سطحی نگری، گسترش استناد به خواب و رویا، تقابل با علوم عقلی و فعالیت مکتب تفکیک و انجمن حجتیه از شواهد بازتولید اندیشه اخباری گری محسوب می شود.

    کلیدواژگان: اخباری گری، نواخباریان، مکتب اجتهاد اصولی، انقلاب اسلامی
  • احمد حیدری، سیدمصطفی ابطحی، حمید احمدی، احمد ساعی صفحات 109-128
    رژیم صهیونیستی از زمان شکل گیری در سال 1948 توجه خاصی به کردستان عراق داشته و تنها کشوری است که به حمایت آشکار از پروسه استقلال خواهی اقلیم کردستان پرداخت. بر این اساس مسئله تحقیق حاضر این است که علت این حمایت ها و همکاری های استراتژیک بین اقلیم کردستان و رژیم صهیونیستی بدون داشتن روابط رسمی دیپلماتیک چیست و چه تبعات و پیامدهایی برای ایران به دنبال داشته است؟ ازاین منظر فرضیه ذیل مطرح می شود که رژیم صهیونیستی به دنبال تامین منافع سیاسی، اقتصادی و استراتژیک خود در منطقه بوده و با توجه به توان و نفوذ ایران در منطقه، سعی در نزدیکی به مرزهای ایران و مقابله با سیاست های منطقه ای آن از طریق استقلال کردستان و تجزیه عراق دارد. هدف از تحقیق پیش رو پاسخ به پرسش های پژوهش و بررسی صحت یا نادرستی فرضیه مطرح شده با تکیه بر روش تبیینی تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای و الکترونیکی است. نتایج تحقیق، حاکی از گسترش روزافزون روابط رژیم صهیونیستی و اقلیم کردستان در ابعاد مختلف سیاسی و اقتصادی است.
    کلیدواژگان: اسرائیل، اقلیم کردستان، همه پرسی استقلال، جمهوری اسلامی ایران
  • علی باقی نصرآبادی، مرتضی شیرودی صفحات 129-146
    مقاله حاضر، در تلاش است با مقایسه دو انقلاب ایران و مصر در ابعاد چندگانه مدیریت انقلابی، آرمان مردمی، بسیج عمومی و اقدام جمعی، وجوه مشترک و متمایز آن دو را تبیین کند؛ تا بدین سان، علل کامیابی و ناکامی انقلاب های مذکور را در مقایسه با یکدیگر دریابد. شناخت دلایل صعود و سقوط انقلاب های ایران و مصر می تواند درس هایی برای افزودن تاثیرگذاری راهبری انقلاب های آینده در خاورمیانه از یک سو و کاستن از شرارت های قدرت های داخلی و خارجی بر روندهای انقلابی از سوی دیگر ارائه دهد. به علاوه، این مقایسه نشان می دهد توسل و کاربست صورت های ظاهری رهبری انقلابی و ایدئولوژی اسلامی، نمی تواند در شرایط متفاوت مذهبی، جغرافیایی، زبانی، قومی و... ایران و مصر به پایداری انقلاب ها در شمال آفریقا منجر شود؛ بلکه ماندگاری بسیج مردمی و عمل گروهی در مصر را باید از مولفه های تاریخی، سیاسی، اقتصادی و... آن کشور به عاریت گرفت.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، ایران، مصر، رهبری و ایدئولوژی
  • محمدرضا کریمی والا، آقای محمد مهدی زمانی صفحات 147-164
    انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی& الگوی تمام عیار از تاثیر توده های مردم در پیدایش و بقای حکومت اسلامی است. ازدیگر سو، اخوان المسلمین مصر حرکتی تشکیلاتی در میان جنبش های اسلامی معاصر برای تحقق بخشیدن به حاکمیت اسلام در قالب خلافت است. مسئله محوری این نوشتار بررسی جایگاه سیاسی مردم در نظریه ولایت فقیه در اندیشه امام& و نظریه خلافت در اندیشه اخوان المسلمین است تا با شیوه اسنادی تحلیلی، نمایان سازد نقش مشارکت سیاسی مردم در نظریه ولایت فقیه در تحقق عینی، نظارت و کارآمدی حاکمیت الهی است و حقانیت آن برخاسته از اراده خداوند می باشد. در اندیشه رهبران اخوان، گرچه حاکمیت مطلق از آن خداوند است؛ اما در مشروعیت خلافت اسلامی، اذن خداوند نقشی ندارد و تابع بیعت مردم است با این حال حاکم، صرفا مجری اراده خداوند است و در صورت تجاوز از شریعت خدا، حق اطاعت بر مردم ندارد.
    کلیدواژگان: ولایت فقیه، امام خمینی&، خلافت، حسن البنا، سید قطب
  • محمدباقر خرمشاد، آقای جواد جمالی صفحات 165-184
    امر سیاسی در درون یک گفتمان، براساس دوگانه ضدیت و همدلی و یا رابطه متضاد و خصمانه با گفتمان های «دگر» شکل می گیرد.گفتمان ها با تعریفی که از امر سیاسی ارائه می دهند از یک سو مرزهای هویتی میان نیروهای «خودی» و «دیگری» و از سوی دیگر به نزاع های سیاسی در یک جامعه معنا می بخشند. این موضوع سهم به سزائی در روشن ساختن وضعیت فعلی احزاب، گفتمان ها، دیالوگ ها و نهایتا توسعه سیاسی و فرهنگ سیاسی ایفاء می نماید.
    با توجه به مقدمات فوق، پژوهش حاضر به بررسی مفهوم امر سیاسی در یک دوره مهم و تعیین کننده تاریخ ایران معاصر، یعنی انقلاب اسلامی می پردازد. این پژوهش بر آن است تا با استفاده از روش تحلیل گفتمان لاکلاو و موفه نشان دهد که صورت بندی مفهوم امر سیاسی در بین گفتمان های سیاسی در ایران بعد از انقلاب به چه صورت بوده است؟ برای دستیابی به پاسخ پرسش فوق، دو گفتمان لیبرال اسلامی و گفتمان اسلام سیاسی را که در دوران بعد از انقلاب اسلامی، در چارچوب نظام سیاسی، فرصت سیستم سازی و یا به تعبیری گفتمان سازی را یافتند، مورد بررسی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: گفتمان، امر سیاسی، انقلاب اسلامی، آنتاگونیسم و آگونیسم
  • علیرضا زرگر، جواد کیانی صفحات 185-204
    هدف پژوهش حاضر بررسی تفکر آیت الله نائینی در مشروطه به عنوان زیربنای نظری حکومت اسلامی می باشد. چراکه ایشان نظام سیاسی مطلوب را فقط از نوع دینی آن می داند. آیت الله نائینی در زمان مصادره مشروطیت به حمایت از مشروطه می پردازد. ایشان معتقد است مشروطه، استبداد را محدود و حق حاکمیت مردم را افزایش می دهد. به این جهت تلاش برای قطعیت مشروطه می نماید. براین اساس این تحقیق با روش توصیفی و رویکرد تحلیل اسنادی به بررسی این موضوع می پردازد که چه رابطه ای بین اندیشه سیاسی آیت الله نائینی و شکل گیری حکومت اسلامی وجود داشته است؟ و اما پاسخی که نویسندگان برای این سوال در نظر گرفته اند این است که آیت الله نائینی نظام سیاسی امامت شیعی را به عنوان نظام مطلوب سیاسی به جای سلطنت پادشاهی معرفی و نوع حکومت و حاکم را در دوران غیبت که حکومت اسلامی به دست ولی فقیه باشد را معرفی نمود.
    کلیدواژگان: آیت الله نائینی، مشروطیت، حکومت اسلامی، اندیشه سیاسی
|
  • Ali Asadallah Zade Dr, Khayrollah Parvin Dr Pages 7-26
    Delimitation of the “rights of the nation” in the constitution is an undeniable fact, however, the scope of rights and freedom in the constitutions varies from country to country. The main question of this article is that what is the reason for the difference in the scope of enacting the rights of the nation and the impact of restricting public freedoms on guaranteeing the rights of the citizens? Analyzing the instances of rights and public freedoms in the constitution of Iran and France, this research evaluates the amount of expansion and restriction of public freedoms influenced by different foundations, principles and values in the constitution of each country which does not entail the supremacy of one political system over the other. Moreover, delimiting the scope of legitimacy to enact the rights of the nation in the constitution is a necessary issue for the preservation and protection of public freedoms, since providing unlimited freedom will lead to inflicting damage to others due to the possibility that citizens may violate or abuse these absolute rights or freedoms which will finally lead to impossibility for other individuals to use their legitimate freedoms.

    Keywords: constitution, rights of the nation, Islamic Republic of Iran, France
  • Majid Beigi Dr, Ali Karbala’I Pazuki Dr, Hisam al, Din Khal’atbari Dr, Muhammad Sidqi Dr Pages 27-44
    State decree is one of the main instruments in the administration of the Islamic society in the hand of the religious ruler through which the system will have a special power to resolve the social issues of the Muslims. This power will be possible if the expedience is provided. Expedience can mean something against the corruption or the opposite of corruption. As two main fiqhi schools of Imamiyya, schools of Najaf and Qom have different approaches about the function of state decree in repelling corruption or attracting expedience due to different bases and ijtihadi methods. Considering as a criterion the protection of system in the establishment of the state, the school of Najaf believes that the function of state decree must be in repelling the corruption from the system, therefore, state decree will be permitted to be issued if secondary subjects are realized. Due to the belief in absolute Wilayat Faqih, the school of Qom considers the function of state decree in providing public welfare and desirable expedience in addition to repelling corruption which strengthens the state decree to make the Islamic system more efficient.

    Keywords: state decree, school of Najaf, school of Qom, Imam Khomeini, Ayatollah Khoei
  • Ali Aqa Mohseni Fashami Dr, Morteza Anushe Dr, Seyyed Mojtaba Musavi Neqabi Dr Pages 45-66
    In recent decades, there has been a growing application of social marketing strategy to promote desired behaviors in the society. Public mobilization during the Holy Defense can be considered as a successful instance of social marketing as well. This research is aimed at explaining the social marketing strategies in mobilizing public forces during the Holy Defense. This research was designed based on “Grounded Theory” and qualitative analysis of interviews of soldiers and other sources. Based on the findings of the research, the pillars of public mobilization include ideology, leadership, public participation and organization. The social marketing strategies adopted during the Holy Defense for public mobilization include: creating the idea of enthusiastic attendance in the battle fields, strategy of value-based pricing (emphasizing the value of jihad and martyrdom), strategy of person to person and epical advertisement and strategy of massive distribution of Basij bases throughout the country. Successful implementation of these strategies have brought achievements such as enhancement of military-security capabilities, institutionalization of Islamic values, institutionalization of economic discipline and enhancement of political stability of the system.
    Keywords: social marketing, public mobilization, Holy Defense, strategy, Grounded Theory
  • Ya’qub Tavakkoli Dr, Rohollah Bahadori Jahromi Mr, Hamid Hushangi Dr Pages 67-88
    One of the influential factors on political actions of religious reformists is their origin. Researches indicate that the origin of Shiite and Sunni reformist leaders are completely different. Shiite reformists have originated from Hawza and have been known as religious authorities of the Shiite Muslims. Their obvious example is Mirza Shirazi in Tobacco Boycott and Imam Khomeini in the contemporary age. This is while Sunni reformist leaders have either received their religious studies in universities or have received only academic education. Hasan al-Banna, the founder of Ikhwan al-Muslimin and Mohammad Morsi in contemporary times are two examples of these leaders. The difference in origin have led to differences in the intellectual development and performance of these leaders. Among these differences we can refer to the position of Islamic principles in the arrangement of all reform plans, radicalism or moderation and the extent of influences from non-Islamic thoughts. Along with showing the difference in the origin, this article tries to study the differences in performance and intellectual development of Shiite and Sunni leaders.
    Keywords: reformist, Shiite leaders, Sunni leaders, Islamic thought
  • Davud Feizafra Dr, Hossein Arjini Dr Pages 89-108
    In the Age of Occultation, Shiites are categorized into two groups of Akhbaris and Usulis based on the sources and methods they apply in the deduction of religious rulings. Akhbari school was the prevailing thought for two centuries. However, the expansion of Ayatollah Behbahani’s and his students’ thoughts led to the decline of Ahkbarism. With the victory of Usulis and consequent empowerment of ijtihad, the ground was prepared for the entry of the scholars into politics; the victory of Islamic revolution is a manifestation of this thought. In this age, some evidence is witnessed which are contrary to the Usuli thought. Therefore, this research is aimed at studying the extent of the relation between evidence and the behaviors in Akhbarism during the age of Islamic Revolution. The hypothesis of this research is that there is a relation between the existing evidence and Akhbarism. The expansion of literal approach to the Qur’an, superficial views, expansion of reference to dreams, confrontation with intellectual sciences, activities of Tafkik school and Hujjatiyya Association are evidences for the reproduction of Akhbarism.
    Keywords: Akhbarism, Neo-Akhbarism, school of Usuli ijtihad, Islamic revolution
  • Ahmad Haydari Dr, Seyyed Mustafa Abtahi Dr, Hamid Ahmadi Dr, Ahmad Sa’i Dr Pages 109-128
    Since its formation in 1948, Israeli regime has paid special attention to Kurdistan of Iraq and was the only country openly supporting the independence process of this region. Based on this, the current research seeks to find the reasons behind this support and strategic cooperation between Kurdistan and Israeli regime despite the absence of formal diplomatic relations and what have been its implications for Iran. From this perspective, this hypothesis can be put forward that Israeli regime intends to secure its political, economic and strategic interests in the region and due to power and influence of Iran, Israel tries to approach Iranian borders to fight Iran’s regional policies through the independence of Kurdistan and the experience of Iraq. The aims of the research are therefore to answer research questions and find out whether the hypothesis is true or false bases on descriptive analysis and consulting library and electronic sources. The findings of the research indicate an ever increasing expansion of the relations between Israeli regime and the Kurdistan region in different political and economic aspects.
    Keywords: Israel, Kurdistan region of Iraq, referendum for independence, Islamic Republic of Iran
  • Ali Baqi Nasrabadi Dr, Murtada Shirudi Dr Pages 129-146
    The current study tries to explain the common and distinctive features of two revolutions in Iran and Egypt through a multi-dimensional comparison of revolutionary management, public cause, public mobilization and collective measures to discover the reasons behind the success and failure of these revolutions. Pinpointing the reasons for rise and fall of revolutions in Iran and Egypt can teach lessons to increase the influence of revolution leadership in the future in the Middle East, on the one hand, and decrease the ill-intentioned measures by internal and external forces to thwart the revolutions on the other hand. Furthermore, this comparison indicates that resorting to and application of superficial images of revolutionary leadership and Islamic ideology cannot lead to survival of revolutions in North Africa under different religious, geographical, lingual, ethnic and other conditions in Iran and Egypt; nevertheless, continuation of public mobilization and collective measures in Egypt should be adopted from historical, political, economic and other factors of this country.
    Keywords: Islamic revolution, Iran, Egypt, leadership, ideology
  • Mohammad Reza Karimi Vala Dr, Mohammad Mahdi Zamani Mr Pages 147-164
    Led by Imam Khomeini, Islamic Revolution of Iran is a perfect example of the influence of people in the establishment and continuation of the Islamic system. On the other hand, Ikhwan al-Muslimin in Egypt is an organized movement among the contemporary Islamic movements to implement the ruling of Islam in the form of caliphate. The primary concern of this article is to study the political position of people in the theory of absolute wilayat-e faqih in Imam Khomeini’s thought and the theory of caliphate in the thought of Ikhwan al-Muslimin. It applies document analysis to indicate that the role of people’s political participation in the theory of wilayat-e faqih is the objective implementation, supervision and efficiency of divine ruling and its truth originates from the Divine Will. Although God has the absolute ruling in the thought of Ikhwan al-Muslimin, Divine Will plays no role in the legitimacy of the Islamic caliphate and this legitimacy relies on the allegiance of people. Meanwhile, the ruler is merely an agent executing the Divine Will and if the ruler violates the shari’a, he will lose the obedience of people.
    Keywords: wilayat-e faqih, Imam Khomeini, caliphate, Hasan al-Banna, Seyyed Qutb
  • Muhammad Baqer Khorramshad Dr, Javad Jamali Mr Pages 165-184
    Politics is formed within a discourse based on the dual concepts of hostility and sympathy or antagonistic and agonist relationship with “other” discourses. Through the definition of politics, discourses determine the identity frontiers between the “insiders” and “outsiders”, on the one hand, and define the political conflicts on the other hand. This plays a remarkable role in clarifying the current status of political parties, discourses and dialogues and finally political development and political culture. Based on these preliminary facts, this research tries to study the concept of politics in a determining and important course of contemporary history of Iran i.e. Islamic revolution. Applying discourse theory by Laclau and Mouffet, this research seeks to find what formulations of the concept of politics have been proposed by political discourses in post-revolutionary Iran. To find an answer to this inquiry, two discourses of Islamic liberalism and political Islam, which have found an opportunity to create a system or, in other words, a political discourse within the political system, have been investigated.
    Keywords: discourse, politics, Islamic revolution, antagonism, agonism
  • Alireza Zargar Dr, Javad Kiyani Dr Pages 185-204
    The current research is aimed at studying Ayatollah Na’ini’s thought in constitutional movement as a theoretical foundation of the Islamic System since he considers the religious system as the only desired political system. When the movement was expropriated, he continued to support it. He believes that constitutionalism restricts the dictatorship and increases the people’s share in the ruling system. That is why he tries to strengthen the constitutionalism. Based on this and applying descriptive method with document analysis approach, this research tries to find out what relation has existed between the political thought of Ayatollah Na’ini and the formation of an Islamic ruling system. The answer to this question provided by the authors is that Ayatollah Na’ini introduced the political system of Shiite Imamate as the desired political system instead of monarchy. For the type of the ruling system and the ruler during the age of occultation, he introduced wali faqih as the ruler.
    Keywords: Ayatollah Na’ini, constitutionalism, Islamic ruling system, political thought