فهرست مطالب

زیست شناسی جانوری - سال یازدهم شماره 3 (بهار 1398)

مجله زیست شناسی جانوری
سال یازدهم شماره 3 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدیه آذرشب* صفحات 1-12
    زخم معده یا گاستریت بیماری خوش خیم در دستگاه گوارش می باشد که با زخم کوچک در آستر و مخاط داخلی معده به وجود می آید. از مشخصات زخم معده این است که عمقی است و از مخاط معده عبور می کند. تقریبا  تمام زخم های خوش خیم معده در آنتروم (ناحیه تحتانی معده)، قرار دارد .از گیاهان دارویی موثر در درمان زخم معده سیاه دانه است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر روغن سیاه دانه با سه دوز 50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم در ترمیم زخم معده ناشی از اسید استیک در موش صحرایی نر می باشد. موش ها با رژیم آزمایشگاهی استاندارد تغذیه شده و قبل از جراحی، برای 48 ساعت از غذا محروم و دو ساعت قبل از جراحی، آب آنها نیز قطع شد. موش ها باتزریق محلول اسید استیک به ناحیه ی تنه معده قسمتی که فاقد رگ باشد، به زخم معده مبتلا شدند. یک روز پس از ایجاد زخم معده، روغن با دوزهای مختلف از طریق گاواژ به موش ها داده شد. موش ها را در روزهای 4، 7، 10 و 14 پس از ایجاد زخم کشته و معده آنها خارج گردید و ابعاد زخم برحسب میلی متر مربع محاسبه گردید. جهت مطالعات بافت شناسی، نمونه ها پس از ایجاد برش و تهیه لام با هموتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شدند و مورد مطالعه میکروسکوپی قرارگرفتند. نتایج نشان داد که درصد بهبود زخم در روغن سیاه دانه در هر سه دوز در روزهای چهارم، هفتم، دهم و چهاردهم افزایش معناداری نسبت به گروه های شم و کنترل دارند. به دلیل وجود ترکیباتی مانند ترپن ها، فلاونوئیدها، ویتامین A،B  و C موجود در روغن سیاه دانه و خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی باعث تسهیل در ترمیم زخم معده، حفاظت از بافت معده و کاهش التهاب و زخم، اثر ترمیمی بیشتری بر زخم معده ناشی از اسید استیک دارد.
    کلیدواژگان: اسیداستیک، زخم معده، روغن لینولئیک، سیاه دانه، موش
  • محیاسادات افرازیان*، امین الله بهاء الدینی صفحات 13-20
    گیاهان به عنوان منابع دارویی در سیستم سلامت کشورهای مختلف جهان مورد استفاده قرار می گیرند. گیاه زرشک زرافشانی نیز دارای موادی از قبیل ویتامین c و پلی فنول می باشد، و طبق مطالعات گذشته ویتامین c در برونکوکانستریکشن (انقباض عضلات نای) نقش دارد. پس بر آن شدیم تا اثر این عصاره را بر میزان کشش عضله نای بررسی نمائیم. با توجه به این که سیستم عصبی سمپاتیک در شل شدن عضلات نای نقش موثر دارد و مواد موجود در این گیاه نیز احتمالا این نقش را دارند، تداخل اثر عصاره را با سیستم ادرنرژیک نیز بررسی کردیم. چهارده سر موش صحرایی نر در اتاق حیوانات تحت شرایط نرمال نگهداری شدند. هر کدام با تزریق داخل صفاقی 2/1 گرم بر کیلوگرم یورتان بیهوش، نای به حلقه های 3 میلی متری تقسیم و در حمام بافتی (حاوی محلول کربس) قرار گرفتند. بافت ها به یک مبدل نیرو و آن به یک بریدج آمپلی فایر که عملکرد آن تقویت سیگنال بود، متصل، و داده ها توسط سیستمی به نام پاورلب ثبت می شدند. در نهایت با استفاده از تست آماری  Independent-sample T test مقایسه شدند. دوز موثر عصاره 80 میلی گرم بر کیلوگرم بدست آمد. این دوز به محیط بافت ها اضافه و پس از آن اپی نفرین و پروپرانولول به ترتیب اضافه شدند. کاهش معنی داری در میزان کشش حلقه های نای در حضور عصاره نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. این اثر حتی پس از اضافه شدن اپی نفرین به عنوان آگونیست سیستم آدرنرژیک و پروپرانولول به عنوان آنتاگونیست گیرنده β2 ثابت بود. عصاره هیدروالکلی زرشک زرافشانی بر میزان کشش عضله صاف نای تاثیر گذاشته و باعث شل شدن آن گشته و این اثر با مسیر آدرنرژیک برهم کنش دارد اما احتمالا این بر هم کنش از طریق گیرنده های 2β نمی باشد
    کلیدواژگان: سیستم آدرنرژیک، نای ایزوله، زرشک زرافشانی، عضلات صاف
  • سوسن رستم پور، یدالله عدالت پناه*، فریبا عنایتی پرور، رضا حقیقی صفحات 21-31
    دیابت قندی می تواند ناشی از فقدان انسولین یا مقاومت بافت های محیطی به انسولین همراه با کاهش ترشح انسولین باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر درمانی پیوند سلول های بنیادی مزانشیمی آمنیونی دردرمان دیابت نوع یک صورت گرفت این مطالعه از نوع تجربی بوده وحیوانات به چهار گروه تقسیم شدند: گروه شاهد یا سالم، گروه کنترل دیابتی، گروهی که سلول ها را به همراه محیط کشت دریافت کردند و گروهی که فقط سوپ سلولی دریافت کردند. سطوح قند و انسولین خون و وزن حیوانات در طول مطالعه با آزمون های آماری ANOVA و t-test بررسی شدند. با پیوند مرحله اول سلول های بنیادی کاهش معنی داری در قند خون حیوانات هر دو گروه دریافت کننده سلول به همراه محیط کشت (004/0=p) و گروهی که سوپ سلولی دریافت کرده بودند (014/0=p) نسبت به گروه کنترل وجود داشت. این نتایج پس از مرحله دوم مشاهده نشد. سطوح انسولین اختلاف معنی داری به لحاظ آماری نداشت. مطالعه حاضر نشان داد که پیوند مکرر سلول های بنیادی مزانشیمی می تواند قند خون را کاهش داده و سطح انسولین خون را بالا ببرد و تزریق سوپ سلولی به تنهایی نمی تواند به اندازه پیوند سلول موثر باشد.
    کلیدواژگان: پیوند سلول های بنیادی، آمنیون، مدل دیابتی تیپ یک، درمان دیابت
  • حسن صحرایی*، احمدرضا پیرعلی زفره ئی، فاطمه آیت اللهی، شعیب فروردین، علی اکبر هدایتی صفحات 33-43
    این مطالعه به منظور بررسی سطوح مختلف پربیوتیک گالاکتو الیگوساکارید بر شاخص های رشد و مورفولوژی روده ماهی قرمز (Carassius auratus gibelio) طراحی و اجرا گردید.بدین منظور تعداد 240 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی 28/0 ± 88/4 گرم به چهار گروه تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد با جیره پایه (فاقد گالاکتو الیگوساکارید)، گروه های دوم، سوم و چهارم به ترتیب با جیره های حاوی 0، 5/0، 1 و 2 درصد گالاکتوالیگوساکارید به ازاء هر کیلوگرم جیره غذایی به مدت شش هفته تغذیه شدند. در انتهای آزمایش شاخص های رشد (شامل وزن نهایی، ضریب رشد، ضریب تبدیل غذا) محاسبه گردید. علاوه براین از روده ماهیان قرمز نمونه برداری به عمل آمد و میانگین طول ، عرض و سطح جذب پرزهای روده در هر تیمار مورد بررسی قرار گرفت.نتایج نشان دهنده تاثیر معنی دار تیمار 2 درصد گالاکتوالیگوساکارید بر افزایش طول و عرض و سطح جذب پرز روده بود (05/0 p <). در حالیکه اختلاف معنی داری در شاخص های رشد مشاهده نشد. با توجه به تاثیر معنی دار پربیوتیک گالاکتو الیگوساکارید در افزایش سطح جذب روده ماهیان قرمز و هم چنین افزایش نسبی شا خص های رشد در ماهیان تغذیه شده با گالاکتو الیگوساکارید نسبت به تیمار شاهد، بنظرمی رسد این ماده می تواند بعنوان یک عامل محرک رشد و تغذیه در جیره غذایی ماهیان قرمز زینتی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پربیوتیک، رشد، موفولوژی روده، گالاکتو الیگوساکارید، ماهی قرمز
  • روح الله عباس نژاد*، محسن ثالثی صفحات 45-53
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر سه ماه تمرین مقاومتی حین دیالیز بر پروفایل چربی و عملکرد جسمانی بیماران دیالیزی بود. در این تحقیق که از نوع نیمه تجربی بود، 34 نفر بیمار دیالیزی  به صورت هدفمند به طور داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند.24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از  برنامه تمرینی خون گیری در حالت ناشتا انجام شد و سنجش عملکرد جسمانی نیز با تست 6 دقیقه پیاده روی اندازه گیری شد . آزمودنی های گروه آزمایش به مدت سه ماه، هفته ای سه جلسه و هر جلسه 60 تا 70 دقیقه در تمرینات مقاومتی شرکت کردند که این تمرینات در حین دیالیز روی تخت انجام می شد. برنامه تمرینی شامل10 ایستگاه، 3 نوبت، هر نوبت 10 تکرار با 45 درصد یک تکرار بیشینه بود. از نرم افزار SPSS و آزمون t مستقل و وابسته به منظور تحلیل یافته ها استفاده شد. نتایج آزمون تی وابسته نشان داد که بین پیش آزمون و پس آزمون گروه تمرین در مقادیر LDL (034/0= p)، HDL (021/0= p)، کلسترول (02/0= p) و عملکرد جسمانی(042/0= p) تفاوت معناداری وجود دارد.  نتایج تی مستقل نشان داد که تمرین مقاومتی باعث کاهش معنی دار کلسترول (03/0=p) و افزایش معنی دار HDL (004/0= p) و عملکرد جسمانی (05/0= p) در مقایسه با گروه کنترل می شود. اما بر میزان TG (81/0= p) و LDL (1/0=p) تاثیری ندارد. نتایج تحقیق نشان داد که سه ماه تمرین مقاومتی موجب کاهش برخی عوامل خطرزای قلبی عروقی و افزایش عملکرد جسمانی در بیماران همودیالیزی می شود.
    کلیدواژگان: همودیالیز، پروفایل چربی، تمرین مقاومتی، عملکرد جسمانی
  • مجید غلامی آهنگران* صفحات 55-61
    هدف از این مطالعه، مقایسه زردچوبه و ویتامین E بر شاخص های بیوشیمیایی کبد و کلیه در بلدرچین ژاپنی است. بدین منظور،180 جوجه یک روزه بلدرچین ژاپنی در 4 گروه با 3 تکرار به صورت تصادفی تقسیم شدند و از سن یک روزگی تا 42 روزگی در شرایط یکسان پرورش یافتند. تمام گروه ها از ابتدای دوره از جیره پایه استاندارد مطابق توصیه NRC استفاده کردند. گروه 1 به همراه جیره پایه، زردچوبه را به میزان 5/0% جیره دریافت کردند. گروه 2 به همراه جیره پایه، زردچوبه رابه میزان 1% جیره دریافت کردند. گروه 3 به همراه جیره پایه ویتامین E به میزان 25/0% جیره دریافت کردند. گروه 4 که گروه کنترل بوده از جیره پایه استفاده کردند. تمامی جوجه ها در سن 42 روزگی کشتار شدند و پس از کشتار نمونه های سرمی جهت سنجش کلسترول تام، HDL، LDL، تری گلیسیرید، پروتئین تام، اسید اوریک و آنزیم های کبدی (ALT وAST) اخذ شد. نتایج مطالعه اخیر نشان می دهد استفاده از زردچوبه به میزان 5/0 و 1درصد در جیره غذایی بلدرچین در اکثر شاخص های مربوط به متابولیسم تری گلیسرید، کلسترول و پروتئین و شاخص های مربوط به ارزیابی عملکرد کبد و کلیه با اضافه سازی ویتامین E در جیره غذایی برابری می کند و در کل یک بهبودی نسبی در شاخص های ذکر شده نسبت به گروه کنترل مشاهده می گردد. مقایسه داده ها نشان می دهد در اکثر موارد استفاده از 1 درصد زردچوبه اثرات بهتری نسبت به اضافه سازی 5/0درصد زردچوبه داشته است. به نظر می رسد استفاده از زردچوبه در جیره غذایی بلدرچین می تواند شاخص های مربوط به متابولیسم چربی را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: زردچوبه، ویتامین E، بلدرچین، شاخص بیوشیمی
  • الناز لک*، فاطمه شاه ملاقمصری، کامران نصیرزاده، مهشید الهی صفحات 63-69
    تزریق داخل رحمی اسپرم به علت سادگی، هزینه پایین و غیر تهاجمی بودن به عنوان استراتژی خط اول درمان زوج های نابارور انجام می شود. طیف گسترده ای از اندیکاسیون ها مانند ناباروری با علل مردانه، علل مرتبط با سرویکس و با علل ناشناخته برای انجام تزریق داخل رحمی اسپرم وجود دارد. در عین حال پارامتر های اصلی اسپرم شامل تعداد و تحرک و مورفولوژی اسپرم نیز در موفقیت با این روش نقش کلیدی دارند. یکی از مشکلات عمده در مردان کاهش در تحرک اسپرم است. بر اساس سازمان بهداشت جهانی حرکت زیر 50 درصد اسپرم با تعداد بیش از 20 میلیون و مورفولوژی بالای 4 در صد به عنوان آستنواسپرمیا شناخته می شود. این مطالعه، اثر تحرک اسپرم بر روی نتایج بارداری ناشی از IUI در زوج های نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی بررسی شد. 215 نمونه های سیمن در سه گروه حرکت بالای 70 درصد و حرکت بین 50-70 درصد و حرکت زیر 50 درصد تقسیم بندی شدند. و با روش SU آماده سازی شدند. بررسی ها نشان داد که تحرک اسپرم بعد از آماده سازی نسبت به قبل از آماده سازی در تمام گروه ها افزایش معنی دار داشته است. تحریک تخمک گذاری طبق پروتکل درمانی، تلقیح داخل رحمی اسپرم صورت گرفت و سوسپانسیون آماده سازی شده اسپرم یه کمک کاتتر به رحم تزریق شد. نتایج بارداری از نظر میزان حاملگی، میزان سقط، میزان تولد نوزاد مورد بررسی و آنالیز آماری قرار داده شد. نتایج حاصله نشان داد که تحرک در  افزایش معنی دار نتایج بارداری ناشی از تلقیح داخل رحمی نقشی ندارد.
    کلیدواژگان: تلقیح داخل رحمی اسپرم، تحرک اسپرم، میزان بارداری، میزان سقط، میزان تولد نوزاد سالم
  • لیلا مرادی جافری، سکینه کاظمی نورعینی*، اسکندر رستگار پویانی صفحات 71-84
    دئوکسی ریبونوکلئیک اسید (DNA) مولکولی است که دستورالعمل های ژنتیکی مورد استفاده در توسعه و عملکرد همه موجودات زنده شناخته شده را رمزگذاری می کند و برای ذخیره سازی اطلاعات بیولوژیکی بسیار مناسب است. امروزه، توالی های DNA منابعی برای شناسایی گونه ها و روابط فیلوژنتیکی آن ها هستند. علی رغم فن آوری های نوین شامل تعیین توالی نسل جدید و DNA بارکدینگ، هنوز نیاز به یک روش سریع، ارزان و قابل اعتماد برای شناسایی گونه ها به ویژه در ارگانیسم های تعریف شده که از لحاظ مورفولوژی دارای موارد ابهام هستند، وجود دارد. در این مطالعه، به بررسی اینکه آیا برخی از خواص شیمیایی بیوفیزیکی محصولات PCR مانند نقطه ذوب قبل از تعیین توالی می توانند برای شناخت هویت نمونه های مورد علاقه استفاده شوند، پرداخته شد. تعیین دمای ذوب محصولات PCR در بین اکثر روش های آزمایشگاه های زیست شناختی مولکولی در دسترس است. این مطالعه بر استفاده ی بالقوه از دمای ذوب (Tm) محصولات PCR ژن های 16S و Cyt b (ژن های پرکاربرد در مطالعات فیلوژنتیکی) با استفاده از دستگاه real-time PCR برای شناسایی گونه های مختلف مارها از ایران متمرکز شده است. نتایج اولیه از این دو ژن امیدوارکننده است اگرچه برای ارتقای حساسیت آن نیازمند مراحل تکمیلی می باشد. توسعه این روش می تواند در یک ارزیابی سریع تعیین گونه کاربرد داشته باشد.
    کلیدواژگان: دمای ذوب، فیلوژنی مولکولی، مارها ژن سیتوکروم b، ژن 16S
|
  • Mahdieh Azarshab * Pages 1-12
    Gastric ulcer or gastritis is a benign disease in the digestive system which is caused by a small ulcer in the inner lining and gastric mucosa. Among gastric ulcer characteristics is the deep ulcer that passes through the gastric mucosa. Almost all benign gastric ulcers are located in the anthrome (the lower stomach area). One of the methods to treat gastric ulcer is the use of medicinal herbs. Among effective medicinal herbs in treating gastric ulcer is Nigella sativa. The most important application of Nigella sativa is in inflammation reduction and wound healing acceleration. Substances such as linoleic oil, thymoquinone and antioxidants are obtained from nigella sativa. The rats were fed using a standard laboratory diet. Prior to surgery, the rats were deprived of food for 48 hours, and no water was given to them two hours before surgery. Gastric ulcer was generated by injecting acetic acid to stomach lining where there were no vessels. The oil at different doses was given to rats through gavage tube one day after gastric ulcer was generated. The rats were killed on days 4, 7, 10, and 14, and their stomachs were removed and the ulcer dimensions were calculated in terms of m2. Moreover, after cutting and providing lam, in order to conduct histological studies, samples were stained using hematoxylin and eosin and were examined by microscope. The obtained results showed that the percentage of wound healing in Nigella sativa at three doses (50, 100, 200 mg/kg) on days 4, 7, 10, and 14 had a significant increase in comparison to sham-operated and control groups (P<5%). Due to the presence of compounds such as terpenes, flavonoids, vitamins A, B, and C, and the anti-inflammatory and antioxidant properties in Nigella sativa, it facilitates the gastric ulcer healing, protects stomach tissue, and reduces gastric inflammation and ulcer, and has a greater restorative effect on gastric ulcer caused by acetic acid.
    Keywords: Acetic acid, Gastric ulcer, Linoleic oil, Nigella sativa, Rat
  • Mahya Sadat Afrazian *, Aminolah Bahaodini Pages 13-20
    Plants are used as pharmaceutical sources in the health system of various countries in the world. Berberis integerrima contains vitamin C and polyphenol. Based on previous studies, vitamin C plays a role in the bronchoconstriction of muscles. Thus, this study attempted to evaluate the effect of this extract on level of tracheal muscle tension. Since the sympathetic nervous system plays a role in the relaxation of tracheal muscles and the substances in this plant are likely to play such a role, the present study investigated the interaction of the effect of extract with the adrenergic system. A number of 14 male rats were kept in an animal room under normal conditions. Each of them was anesthetized by intraperitoneal injection of 1/2 g/kg of urethane, divided into 3 mm rings, and then placed in a tissue floating bath (containing Krebs solution). The tissues were connected to a power transducer which was also connected to a bridge amplifier with the function of amplifying the signal. Then, the data were recorded by a system called Power lab. Ultimately, they were compared using Independent-sample T test. The effective dose of the extract was obtained as 80 mg/kg. This dose was added to the tissues and then epinephrine and propranolol were added respectively.
    Findings
    A significant reduction was observed in tracheal rings tension in the presence of the extract in comparison to the control group. Such an effect was fixed even after adding epinephrine as the agonist of the adrenergic system and propranolol as the agonist of β2 receptor. The hydro alcoholic extract of Berberis integerrima affects the tension of tracheal smooth muscle and loosens it. This effect interacts with the adrenergic pathway while such an interaction is not probably through β2 receptors.
    Keywords: Adrenergic system, Isolated trachea, Berberis integerrima, Smooth muscles
  • Soosan Rostam Pur, Yadolah Edalat Panah *, Fariba Enayati Parvar, Reza Haghighi Pages 21-31
    Diabetes mellitus can occur due to insulin deficiency or environmental tissues resistance to insulin with the reduction of insulin secretion. The present study aimed to investigate the therapeutic effect of amniotic mesenchymal stem cell transplantation in the treatment of type 1 diabetes.  This study was of experimental type and the animals were divided into four groups including the control or healthy, the diabetic control group, the group receiving cells with the medium, and the group receiving only supernatant soup. Glucose and blood insulin levels and animal weight were studied by ANOVA and t-test during the study. With the first stage of stem cell transplantation, a significant reduction was found in the animal blood glucose of both groups receiving cell and medium (p = 0.004) and the group receiving supernatant soup (p = 0.014) than the control group. Such results were not observed after the second stage. The insulin levels had no statistically significant difference. The present study indicated that the repeated transplantation of Amniotic Mesenchymal stem cells can decrease the blood glucose but increase the blood insulin level and the injection of supernatant soup alone be solely effective as much as the cell transplantation.
    Keywords: Stem cell transplantation, Amnion, Type-1 diabetic model, Diabetes treatment
  • Hasan Sahraei *, Ahmad Pirali, Fatemeh Ayatollahi, Shoeib Farvardin, Ali Akbar Hedayati Pages 33-43
    The present study aimed to investigate the different levels of Galacto oligosaccharide prebiotic on growth performance and intestinal morphology of Carassius auratus gibelio. A number of 240 baby fish with the mean weight of 4.88 ±0.28 g were divided into four groups. The first group as the control was fed with basic diet (having no Galacto oligosaccharide) while the second, third, and fourth groups were fed with the diets containing 0, 0.5, 1 and 2 % Galacto oligosaccharide for six weeks. At the end of the test, the growth markers were calculated (including final weight, specific growth rate, and food conversion ratio). Then, intestinal biopsy was conducted and the mean length, width, and absorption surface of intestinal villus were measured in each treatment. The results indicated a significant effect of treatment with 2% Galacto oligosaccharide on villus length, width and absorption surface in Carassius auratus gibelio (P<0.05). However, no significant difference was found between treatments in terms of growth parameters. Due to the significant effect of Galactooligosaccharide prebiotic on the increase of absorption surface in Carassius auratus gibelio as well as the relative increase of growth parameters int he fish fed with Galacto oligosaccharide than the control treatment, it seems that this substance can be used as a suitable stimulating factor of growth and feeding in the diets of red ornamental fish.
    Keywords: Prebiotic, Growth, Intestinal morphology, Galactooligosaccharide, Carassius auratus gibelio
  • Ruholla Abasnezhad *, Mohsen Salesi Pages 45-53
    The present study aimed to investigate the effect of three-month of resistance exercise on dialysis patients’ lipid profile and physical performance. This study was of a quasi-experimental type. A number of 34 dialysis patients participated in the study voluntarily. Blood samples were taken 24 hours after and before the exercise when the participants did not have breakfast. The subjects of the experimental group participated in pre-planned exercise for three months at three 60 to 70-minute sessions per week. The exercises were done during dialysis when the patients were lying down in bed. The exercise program included 5 to 10 minutes of stretching and limbering as warm up. The main exercise involved ten stations including three sets and ten repetitions by 45% maximum repetition. The subjects were received 1 to 1.5-minute break between the sets and 2 to 3-minute between the stations. In addition, the exercise intensity was enhanced by 5 % once in every two weeks and one repetition was added to SPSS software. Independent t test was used for analyzing the findings. The results indicated that resistance exercise decreased the cholesterol significantly but increased HDL and physical performance in comparison to the control group. The results of the study revealed that resistance exercise decreased some cardiovascular risk factors.
    Keywords: Hemodialysis, Lipid profile, Resistance exercise, Physical performance
  • Majid Gholami, Ahangaran * Pages 55-61
    The present study aimed to investigate effect of turmeric on the biochemical markers of liver and kidney in Japanese quail. For this purpose, 180 one-day Japanese quails were divided randomly into four groups with three repetitions.  They were grown since one day to 42 days under similar conditions. All groups applied the basic standard diet based on the NRC recommendation. Group 1 received basic diet with 0.5 % turmeric. Group 2 received basic diet with 1% turmeric. Group 3 received basic diet with 0.25 % vitamin E. Group 4 as the control group used basic diet. All quails were slaughtered at the age of 42 days and serum samples were collected for evaluating the cholesterol, HDL, LDL, triglyceride, total protein, uric acid and liver enzyme (ALT and AST) levels. The result of the previous study indicated that using turmeric at the level of 0.5 and 1% at the diet of quail is equal to all markers of Triglyceride metabolism, cholesterol and protein as well as the markers related to the evaluation of liver and kidney function by adding vitamin E. In general, a relative improvement was observed in the mentioned markers than the control group. Data comparison showed that using turmeric at the level of 1% had better effects than adding 0.5 % turmeric in most cases. It seems that using turmeric in the diet of quail can improve the markers related to fat metabolism.
    Keywords: Turmeric, Vitamin E, Quail, Biochemical marker
  • Elnaz Lak *, Fatemeh Shahmolaghamsari, Kamran Nasirzadeh, Mahshid Elahi Pages 63-69
    Intrauterine insemination (IUI) is the first line of infertile couple treatment for its inexpensive and non-invasive. There is a wide range of indications like infertility with male causes, cervical-associated causes, and unknown causes for intrauterine sperm injection. Meanwhile, the main parameters of sperm such as count, mobility, and morphology of sperm play a key role in the success of this method. One of the significant problems in the quality of sperm is the reduced mobility of sperms. Based on the WHO, the mobility under 50%, concentration over 20 million, and morphology over 4% are considered as Astenoaspermia.  This study was conducted on the effectiveness of mobility on the outcome of pregnancy with IUI among the infertile couples referring to Jahad Daneshgahi infertility center. A number of 215 samples were divided in three groups of mobility over 70% (normospermia), mobility between 50% and 70% (normospermia) and mobility under 50% (astenoaspermia). The sperms were prepared with SU. The studies indicated that on sperm mobility after preparing had significant increase in all groups. Ovarian stimulations were performed based on the international protocol and the prepared suspension sperm was injected slowly into the uterus with Catheter. The results of pregnancy in term of pregnancy rates, abortion rates, and birth rates were evaluated and analyzed statistically. The results indicated that mobility has no contribution in the significant increase of pregnancy outcomes due to intrauterine insemination.
    Keywords: IUI, Sperm mobility, Pregnancy rates, Abortion rates, Birth rates
  • Leila Moradi Jaferi, Sakineh Kazemi Noureini *, Eskandar Rastegar Pouyani Pages 71-84
    Deoxyribonucleic acid (DNA) is the molecule encoding the genetic instructions used in the growth and functioning of all living organisms and is very appropriate for biological information storage. Todays, the DNA sequences are regarded as sources for detecting the species and their phylogenetic relationships. Despite the modern technologies including the next generation sequencing and DNA barcoding, there is still a need for a fast, cheap, and reliable method for identifying species particularly in ambiguous morphologically-defined organisms. This study evaluated to see if some biophysical chemistry properties of PCR products like melting point can be used before sequencing to identify the samples of interest. Determining the melting temperature of PCR products is available in most available measurements in molecular biology labs. The present study focused on the potential use of melting temperature related to PCR products of 16S and Cyt b (highly used genes in phylogenetic studies) using a real-time PCR machine to identify different species of snakes from Iran. The preliminary results of these two genes are promising although extra steps are required to improve its sensitivity. The development of this method can be used in a rapid evaluation of species.
    Keywords: Melting temperature_Molecular phylogeny_Snakes_Cytochrom b gene_16 S gene