فهرست مطالب

نوآوری های مدیریت آموزشی - سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 54، بهار 1398)

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 54، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید هدایت الله داورپناه، رضا هویدا* صفحات 7-24
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین ساختار سازمانی و قابلیت یادگیری سازمانی در دانشگاه اصفهان بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری شامل کلیه کارکنان اداری معاونت های (اداری و مالی، فرهنگی و دانشجویی، پژوهشی، آموزشی) دانشگاه اصفهان به تعداد 344 نفر در سال 95-1394 بود. حجم نمونه پژوهش با استفاده از جدول کرجسی و مورگان (1970)، به تعداد 182 نفر تعیین گردید. روش نمونه گیری، تصادفی متناسب با حجم بود. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه استفاده شد: ساختار سازمانی محقق ساخته بر اساس پرسشنامه ساختار سازمانی رابینز (1987) و چن و هوانگ (2007)؛ پرسشنامه قابلیت یادگیری سازمانی چیوا و همکاران (2007) بود. تجزیه وتحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی صورت گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که ساختار سازمانی با قابلیت یادگیری سازمانی و مولفه های آن رابطه منفی و معناداری دارد. علاوه بر این نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که ساختار سازمانی و ابعاد آن قادر به پیش بینی قابلیت یادگیری سازمانی می باشند (05/0 ≥P). همچنین نتایج آزمون t و تحلیل واریانس نشان داد بین ادراک کارکنان از ساختار سازمانی بر اساس ویژگی های جمعیت شناختی به جزء سابقه خدمت تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0≤P)؛ و بین قابلیت یادگیری سازمانی بر اساس متغیرهای جمعیت شناختی به جزء جنسیت تفاوت معناداری وجود دارد (05/0 ≥P).
    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، قابلیت یادگیری سازمانی، کارکنان اداری، دانشگاه اصفهان
  • امید میلانی*، محسن فلاح فرامرزی، روح الله باقری مجد، آسیه طیاری فرد صفحات 25-36
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین فرهنگ مشارکتی با مدیریت دانش و تاثیر آن ها در توسعه سازمانی در بین کارکنان دانشگاه ارومیه است. روش پژوهش مورد نظر از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه کارکنان (630 نفر) دانشگاه ارومیه در سال تحصیلی 95-96 بوده که از بین آن ها 230 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل سه پرسشنامه استاندارد مدیریت دانش نوناکو و تاکوچی با پایایی (96/0)، پرسشنامه فرهنگ مشارکتی دنیسون با پایایی (90/0) و پرسشنامه توسعه سازمانی لوک و کرافورد با پایایی (95/0) و روایی متخصصان برای هر سه ابزار مناسب گزارش شده است. روش تجزیه و تحلیل داده ها، تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) است. نتایج پژوهش حاکی از تاثیر گذاری فرهنگ مشارکتی بر مشارکت سازمانی و توسعه سازمانی و همچنین تاثیر گذاری مدیریت دانش بر توسعه سازمانی با توجه به (P ≤ 0/05) مورد تایید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: فرهنگ مشارکتی، مدیریت دانش، توسعه سازمانی
  • کبری نوری، یحیی صفری، محمدجعفر مهدیان صفحات 37-48
    این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین فرهنگ سازمانی وتعهد سازمانی با نقش واسطه ای ساختار سازمانی درادارات آموزش وپرورش شهرستان کرمانشاه انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل110نفراز کارکنان شاغل در اداره آموزش وپرورش ناحبه1 شهرکرمانشاه بود که با استفاده از فرمول کوکران 85 نفر بعنوان نمونه انتخاب شد. گردآوری داده ها به وسیله 3 پرسشنامه ها استاندارد «تعهد سازمانی، فرهنگ سازمانی، و ساختار سازمانی، انجام شد. تجزیه تحلیل داده ها در دوبخش بوسیله آمار توصیفی(فراوانی،فراوانی درصد، میانگین، انحراف معیار) و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی ساده، چندگانه، و تکنیک مدل معادلات ساختاری) با استفاده از نرم افزارهای Excel و SPSS 22 و لیزرل تجزیه و تحلیل انجام شد تاثیر بین فرهنگ ماموریتی و تعهد سازمانی با توجه به نقش واسطه ای ساختار سازمانی در اداره آموزش پرورش شهرستان کرمانشاه برابر 0.613 بوده و سطح معناداری ان برابر 0.033 و کمتر از 0.05 است لذا می توان نتیجه گرفت که بین فرهنگ ماموریتی و تعهد سازمانی با توجه به نقش واسطه ای ساختار سازمانی در اداره آموزش پرورش شهرستان کرمانشاه رابطه وجود دارد نتایج پژوهش نشان داد که فرهنگ سازمانی و تعهد سازمانی با نقش واسطه ای ساختار سازمانی ارتباط معناداری دارند و هر سه متغیر بر فرآیند سازمان و در نتیجه عملکرد کارکنان در سازمان نقش آفرینی می نمایند.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی-فرهنگ سازمانی-ساختار سازمانی، معادلات ساختاری
  • مهدی معینی کیا، رامین غریب زاده*، علی آقایی خانه برق، علی رضا پورقاسم صفحات 49-60
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین فرهنگ سازمانی و کارآفرینی سازمانی با در نظر گرفتن نقش میانجی تسهیم دانش در بین معلمان ابتدایی انجام شده است. اجرای این پژوهش، توصیفی (غیر آزمایشی) و طرح پژوهش، همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری روش بوده و جامعه آماری مشتمل بر کلیه معلمان ابتدایی شهرستان املش (500 نفر) می باشد که از جامعه حاضر حجم نمونه آماری توسط جدول مورگان 230 نفر محاسبه و با نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری شامل پرسشنامه فرهنگ سازمانی (کویین و گارت، 1991)، پرسشنامه کارآفرینی بارینگر و بلودرن (1999) و پرسشنامه تسهیم دانش وانگ و همکاران (2008) بودند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری (لیزرل) استفاده و برازش مدل با شاخص های برازش بررسی شد. اهم یافته ها حاکی از آن است که بین متغیرهای فرهنگ سازمانی، کارآفرینی سازمانی و تسهیم دانش همبستگی مثبت و معنی دار وجود دارد. از تحلیل همبستگی میان متغیرهای برون زا و درون زا می توان نتیجه گیری کرد که افزایش در فرهنگ سازمانی منجر به افزایش در نمرات کارآفرینی سازمانی و تسهیم دانش می شود. به علاوه افزایش در تسهیم دانش همراه با افزایش در نمرات کارآفرینی سازمانی می باشد. در نهایت مدل معادلات ساختاری نشان می دهد که تسهیم دانش تاثیر فرهنگ سازمانی را بر کارآفرینی سازمانی میانجی گری می کنند. در پایان پیشنهادات کاربردی در راستای نتایج حاصل شده ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، کارآفرینی سازمانی، تسهیم دانش، معلمان ابتدایی املش
  • فاطمه السادات رباطی* صفحات 61-76
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه مدیریت استراتژیک با هوش اخلاقی و هوش معنوی در بین مدیران مقطع متوسطه اول و دوم شهرستان قلعه گنج بود این پژوهش، در زمره تحقیقات توصیفی- همبستگی قراردارد. جامعه آماری شامل کلیه مدیران مقطع متوسطه اول و دوم مدارس دولتی شهرستان قلعه گنج در سال تحصیلی 95-96 که تعداد 86 نفر، حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 70 نفر در نظر گرفته شد. روش نمونه گیری تصادفی ساده، ابزارهای جمع آوری اطلاعات در این پژوهش برای متغیر مدیریت استراتژیک (پرسشنامه گوریان و همکاران(1390)، برای متغیر هوش اخلاقی (پرسشنامه لنیک و همکاران(2005) و برای متغیر هوش معنوی (پرسشنامه کینگ(2008) بودند. اطلاعات با نرم افزار SPSS 23 با استفاده از روش آمار توصیفی و آزمون آماری استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون) تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحقیق نشان‎ داد که بین مدیریت استراتژیک با هوش اخلاقی  و ابعاد آن(درستکاری، مسئولیت پذیری، دلسوزی و بخشش)رابطه مثبت معناداری وجود داشت(01/0>p). همچنین بین مدیریت استراتژیک با هوش معنوی و ابعاد آن(تفکر انتقادی وجودی، ایجاد معنای شخصی، آگاهی متعالی و ایجاد موقعیت هوشیاری) رابطه مثبت معناداری وجود داشت(01/0>p).
    کلیدواژگان: مدیریت استراتژیک، هوش اخلاقی و هوش معنوی
  • محمد برمه، فرشته کردستانی* صفحات 77-96

    در پژوهش " بررسی رابطه بین هوش ها چندگانه مدیران با استقرار سبک مدیریت مشارکتی در مدارس ابتدایی شهر تهران"روش انجام تحقیق توصیفی بوده و طرح پژوهش از نوع مطالعات همبستگی می باشد. جامعه آماری عبارتست از تمامی مدیران مقطع ابتدایی شهر تهران (مدارس عادی، شاهد، هیات امنایی، تیزهوشان و غیردولتی) که از میان آن ها 320 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند.ابزار گردآوری اطلاعات شامل 2 پرسشنامه هوش های چندگانه گاردنر وپرسشنامه مدیریت مشارکتی چوپانی بوده است . پایایی و روایی ابزارهای گردآوری اطلاعات توسط ضریب آلفای کرانباخ و روایی محتوایی بررسی شده و نتایج حاصله به صورت مفصل قبلا بیان گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در 2 بخش توصیفی و استنباطی انجام شد. در بخش توصیفی با استفاده از شاخصهای توصیفی مانند میانگین و انحراف معیار و در بخش استنباطی از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام با استفاده از نرم افزار spss نتایج به شرح زیر به دست آمد. نتایج به دست آمده از پژوهش نشان می دهد که هوش های چندگانه مدیران (هوش طبیعت گرا، هوش منطقی، هوش برون فردی و هوش موسیقایی) همبستگی مثبت و معنی داری با استقرار سبک مدیریت مشارکتی که شامل مقوله های مشارکت کارکنان در حل مشکلات، مشارکت کارکنان در هدف گذاری، مشارکت کارکنان در تصمیم گیری و مشارکت کارکنان در تغییر و تحول سازمانی می باشد، دارند.

    کلیدواژگان: هوش های چندگانه، مدیریت مشارکتی
  • سیما امیری* صفحات 97-110
    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین ویژگی های شخصیتی و فرهنگ سازمانی کارکنان با بلوغ سازمانی در دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی تهران با استفاده از روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی انجام گردید. جامعه آماری تحقیق شامل کارکنان دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی تهران در سال 95 - 1394 بوده که تعداد آن ها (291) نفر می باشند. تعداد نمونه طبق جدول مورگان تعیین و سپس به صورت نمونه گیری تصادفی ساده تعداد (165) نفر مشخص شد. ابزار تحقیق دو پرسشنامه استاندارد و یک پرسشنامه محقق ساخته بوده که به منظور سنجش بلوغ سازمانی کارکنان پرسشنامه محقق ساخته با 20 سوال، ویژگی های شخصیتی پرسشنامه مک کری و کوستا(1992) با 60 سوال و فرهنگ سازمانی با پرسشنامه رابینز(1999) با 56 سوال استفاده شده است و اعتبار آن از طریق محاسبه آلفای کرونباخ تعیین گردید، داده های گردآوری شده با استفاده از شاخص های ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون چند متغیری و جدول آنووا تجزیه و تحلیل شده اند. نتایج نشان می دهد: 1) بین متغیر بلوغ سازمانی و فرهنگ سازمانی همبستگی بالایی وجود دارد، هرچه میزان فرهنگ  سازمانی بالا رود، میزان بلوغ سازمانی نیز بالا خواهد رفت. 2) بین ویژگی شخصیتی و ابعاد آن با بلوغ سازمانی مشخص شد که عامل برون گرایی بالاترین تاثیر را بر متغیر بلوغ سازمانی دارد. 3) بین فرهنگ سازمانی ومولفه هایش با بلوغ سازمانی مولفه خلاقیت و نوآوری بالاترین تاثیر را بر بلوغ سازمانی دارد.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، فرهنگ سازمانی، بلوغ سازمانی
  • عباس شعبانی*، علی رضا سهرابیان مقدم صفحات 111-119
    هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط جو سازمانی و عزت نفس کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان تهران می باشد. پژوهش حاضر از نوع توصیفی - همبستگی و از نظر هدف کاربردی می باشد. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش شامل کلیه کارشناسان مرد و زن شاغل در اداره ورزش و جوانان استان تهران می باشند، که با توجه به تعداد جامعه (190 نفر) و براساس جدول حجم نمونه مورگان، 123 نفر به عنوان نمونه بصورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه ی اطلاعات فردی، پرسشنامه ی استاندارد جو سازمانی سوسمان و دیپ  (1989) و پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت(1967) می باشد. روایی محتوایی و صوریی پرسشنامه مورد تایید متخصصین قرار گرفت و ضریب پایایی پرسشنامه ها در این پژوهش در بخش کوچکی از جامعه (15 نفر) به روش آلفای کرونباخ به ترتیب 83/0 و 79/0 محاسبه گردیدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و همچنین آزمون های کولموگروف- اسمیرنف، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی و آزمون تی مستقل استفاده گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که بین جو سازمانی کارکنان اداره ورزش و جوانان استان تهران و عزت نفس  آنان رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد و خروجی های آزمون رگرسیون در این پژوهش رابطه خطی بین متغیرها را تایید نمود. همچنین در این پژوهش مشخص گردید بین تمامی مولفه های پنج گانه جو سازمانی شامل؛ هدف، نقش، رویه، ارتباط و پاداش با عزت نفس همبستگی مستقیم و معناداری، وجود دارد. در نهایت تفاوت معنی داری بین میزان عزت نفس و جو سازمانی زنان و مردان بدست نیامد.
    کلیدواژگان: جو سازمانی، عزت نفس، کارکنان، ورزش، استان تهران
|
  • اثیشغشف Davarpanah, Reza Hoveyda* Pages 7-24
    The purpose of this research was study the relationship between organizational structure and organizational learning capabilities in Isfahan university. Present research is practical and the method was descriptive correlative. Statistical population of the research included all Isfahan university staff in four Vice Chancellor: Financial and Administrative, Educational, Research, Socio-cultural and student affairs university, 344 persons in year 2015/2016. That based on Krejcie and Morgan table,182 persons selected as sample. With regard to the main purpose of this research stratified sampling was used. To collect information researcher has used two questionnaire, one organizational structure designed based on Robbins organizational structure (1987) and Cheng and Howang (2007), and the other Chiva et. Al (2007). collected data were analyzed using ,statistical inferences and descriptive statistics using software SPSS 23. Findings showed: the organizational structure has a and negative relation with organizational learning capability and its dimensions (P). furthermore Variance Analysis Results Showed organizational structure and its dimensions can predict organizational learning capability. Also t-Test and variance analysis showed that there is no significant difference among employees understanding from organizational structure based on demographic features except for years of service (p≥0.05); and significant difference among organizational learning capability based on demographic features except for sex (p≤0.05).
    Keywords: Organizational structure, organizational learning, Staff, university of Isfahan
  • Omid Milani *, Mohsen Fallah Framarzi, Ruhollah Bagheri Majd, Asieh Tayari Fard Pages 25-36
    The aim of the present study is to explore the relationship between cooperative culture as well as knowledge management and their effects on organizational development. The study follows a correlational design . The statistical population comprises of 630 employers working at university and 230 people were chosen as statistical sample using Morgan table. The instruments used were Nonako and Takochi Knowledge Management Scale, Danison Cooperative Culture Questionnaire, and Lok and Craford Organizational Development Inventory where the reliability was measured as 0.96, 0.90, and 0.95, respectively. The analysis was done employing SPSS and multivariate variance. The results indicated a significant effect of cooperative culture on organizational cooperation and organizational development. Also, the effect of knowledge management on organizational development Due to the was( p=≤0/05) confirmed.
    Keywords: Cooperative culture, knowledge management, organizational development
  • Kobra Nari, Yahya Safari, Mohammad Mahdiyan Pages 37-48
    This research was carried out with the aim of investigating the relationship between organizational culture and organizational commitment with the intermediate role of organizational structure in the education and education of Kermanshah city. The statistical population of the study consisted of 110 personnel employed in the Department of Education in Kermanshah 1 Division. Using Cochran formula, 85 individuals were selected as sample. Data collection was done by three standard questionnaires: organizational commitment, organizational culture, and organizational structure. Data analysis was done in two parts by descriptive statistics (frequency, frequency, mean, standard deviation) and inferential (Pearson correlation coefficient, simple linear regression, and structural equation modeling technique) using Excel, SPSS 22 and LaserL The analysis was done. The effect of mission culture and organizational commitment regarding the intermediate role of organizational structure in Kermanshah County Education Administration is 0.613 and its significance level is 0.033 and less than 0.05. Therefore, it can be concluded that between mission culture and Organizational commitment due to the intermediary role of organizational structure in Shiraz University's education administration
    Keywords: Organizational commitment, organizational culture, Organizational structure, Structural equations
  • Mehdi Moayenikiya, Ramin Gharibzadeh *, Ali Aghaei, Alireza Porghasem Pages 49-60
    The purpose of this study was to investigate the relationship between organizational culture and organizational entrepreneurship by considering the role of mediator of knowledge sharing among elementary teachers. The implementation of this research is descriptive (non-experimental) and the research design is a correlation between the structural equation modeling method and the statistical population consists of all primary school teachers in Amlash city (500 people). The sample size is 230 people by the Morgan table. Calculated and selected by sampling. easurement tools consisted of Organizational Culture Questionnaire (Queen & Garter, 1991), Barringer & Bellederen Entrepreneurship Questionnaire (1999) and Knowledge Sharing Questionnaire (Wang et al., 2008). Pearson Correlation and Structural Equation Modeling (LISREL) were used to analyze the data and fit the model with fitness indexes. The most significant findings indicate that there is a positive and significant correlation between organizational culture, organizational entrepreneurship and knowledge sharing. From correlation analysis between exogenous and endogenous variables, it can be concluded that the increase in organizational culture leads to an increase in organizational entrepreneurship scores and knowledge sharing. In addition, the increase in knowledge sharing is accompanied by an increase in organizational entrepreneurship scores. Finally, the model of structural equations shows that knowledge sharing interacts organizational corporate culture with organizational culture. At the end of the application, the recommendations are presented in order to achieve the results.
    Keywords: organizational culture, Organizational Entrepreneurship, Knowledge Sharing, Primary Teachers
  • Fatemeh Al, Sadat Robati * Pages 61-76
    The purpose of this study is to consider the relation of The Relation between Strategic Management with Moral Intelligence and Spiritual Intelligence among principals of first and second high schools of qale ganj city. This research is among descriptive correlational study. A sample of 76 Secondary school administrators of qale ganj considered. The tools of data collected for the variable Strategic Management is the questionnaire of Strategic Management Goryan et al, for the variable Moral Intelligence is the questionnaire of link et al and questionnaire King for the variable of Spiritual Intelligence. Information are analyzed with SPSS software using descriptive statistics and inferential tests (Pearson correlation). The results showed that there was a positive significant relationship between Strategic Management With Moral Intelligence(Honesty, Responsibility, Compassion, Forgiveness), there was a positive significant relationship between Strategic Management With Spiritual Intelligence(Critical Existential Thinking, Creating Personal Meaning, Transcendental Consciousness, and Creating Awareness).
    Keywords: Strategic Management, Moral Intelligence, Spiritual Intelligence
  • Mohammad Barmeh, Fereshteh Kordestani * Pages 77-96
    In the research, "The study of the relationship between multiple managers' intelligences with the establishment of participatory leadership style in elementary schools in Tehran" is a descriptive study method and the research is a correlation study. The statistical population consisted of all primary school principals in Tehran (ordinary schools, witnesses, board of trustees, gifted and non-governmental), of whom 320 were selected by stratified sampling method. Data collection tools consisted of two Gardner multiple intelligences questionnaires And the shepherd's collaborative management questionnaire. Reliability and validity of information gathering tools were investigated by Cronbach's alpha coefficient and content validity and the results were presented in the form of a joint statement. Data analysis was done in two sections: descriptive and inferential. In the descriptive section, using descriptive indexes such as mean and standard deviation and inferential statistics, Pearson correlation coefficient and stepwise regression were obtained using SPSS software. The results were as follows. The results of the research show that the multiple intelligences of managers (natural intelligence, logical intelligence, bipartite intelligence and musical intelligence) have a positive and significant correlation with the establishment of a participatory management style that includes employee participation issues in solving problems, employee participation in targeting, Employee participation in decision making and employee participation in organizational change.
    Keywords: Multiple Intelligences, Collaborative Management
  • Sima Amiri * Pages 97-110
    The present study was conducted to investigate the relationship between personality characteristics and organizational culture of organizationally mature personnel of Dr Shariati Vocational School of Tehran using descriptive correlational methodology. The population of this study included all the 291 personnel of Dr Shariati Vocational School of Tehran in 2015-2016 academic year. The sample size was determined using Morgan Table. Then, using simple random sampling, a total of 165 participants were selected as the sample of this study. The instruments of this study included two standard questionnaires and a researcher-made questionnaire. In order to measure the organizational maturity of the personnel, the researcher-made questionnaire with 20 items, Mac Carrey and Costa Questionnaire of Personality Characteristics (1992) with 60 items, and Robins Questionnaire of Organizational Culture (1999) with 56 items were used. The reliability of the questionnaires were determined using Cronbach's Alpha Formula. The collected data were analyzed using indices of Coefficient of Correlation, Multivariate Regression Analysis and ANOVA Table. The results showed that: 1) There is a high correlation between organizational maturity and organizational culture.The more the organizational culture, the more the organizational maturity. 2) Extroversion has the strongest effect on organizational maturity among personality characteristics, its dimensions and organizational maturity. 3) Creativity and innovation have the strongest effect on organizational maturity among organizational culture, its components and organizational maturity.
    Keywords: Personality traits, organizational culture, organizational maturity
  • Alireza Sohrabiyan Moghadam, Abbas Shabani* Pages 111-119
    The purpose of this study was to investigate the relationship between organizational climate and self-esteem among employees of sport and youth departments of Tehran province. The present research is a descriptive-correlative study and is applicable to the target. The population of this study included all male and female experts working in Tehran province's sport and youth department, which according to the number of communities and based on Morgan sample size table, 123 individuals were selected as a simple random sample. The data gathering tool was a personal information questionnaire, a standard organizational climate questionnaire (SUSMAN & DEP) (1989) and Cooper Smith Self-esteem Questionnaire (1967). The content validity of the questionnaire was approved by the experts and the reliability coefficients of the questionnaires were 0.83 and 0.79, respectively, in the Cronbach's alpha method, respectively. Descriptive statistics as well as Kolmogorov-Smirnov tests, Pearson correlation coefficient, linear regression and independent t-test were used to analyze the data. The results of this study showed that there is a positive and significant relationship between the organizational climate of employees of Tehran Sports and Youth Department and their self-esteem. The results of regression test in this study confirmed the linear relationship between variables. Also, in this research, there is a direct and significant correlation between all five components of organizational climate including goal, role, procedure, communication and reward with self-esteem. Finally, there was no significant difference between the level of self-esteem and the organizational climate of women and men.
    Keywords: Organizational Climate, Self-esteem, Staff, Sports, Tehran Province