فهرست مطالب

نشریه پژوهشهای سیاسی جهان اسلام
سال نهم شماره 1 (پیاپی 30، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سلطانعلی شهریاری*، توحید فیروزان سرنقی، نیما فرازمند صفحات 1-28
    در شرایط سیاسی-اقتصادی کنونی و تخلفات متعدد اعضای اوپک از مصوبات گروه در اثر رقابت های سیاسی و اقتصادی و خصوصا شرایط منطقه خاورمیانه، افزایش تنش های سیاسی مابین ایران و عربستان سعودی، در کنار جنس تقاضا برای نفت اوپک و جایگاه اوپک در بازار جهانی نفت، رقابت درونی بین اعضای اوپک افزایش چشم گیری داشته و سیاست های نفتی اعضای اوپک بیشتر به رقابت های درونی معطوف گردیده است. در چنین شرایطی رقابت ایران و عربستان سعودی در چشم انداز تعارضات سیاسی-اقتصادی اهمیت دوچندانی یافته است.
    پژوهش حاضر به منظور بررسی دقیق و علمی تعارضات اقتصادی بین اعضای اوپک، رقابت های درونی اوپک را در چهارچوب نظریه بازی ها مورد توجه قرار داده، در این راستا رقابت درونی اعضای اوپک به شکل یک بازی رهبر-پیرو مدلسازی گردیده و با تعیین تابع سود کشورهای عضو اوپک، نقطه تعادل نش بازی محاسبه شده است.نهایتا با توجه به نقطه تعادل محاسبه شده، میزان تولید بهینه و استراتژی "رفتار پیرو" به عنوان استراتژیبهینه ایران تعیین شده است. همچنین برای یک دوره ی آتی مقادیر بهینه تولید با فرض ثبات شرایط معین گردیده است.
    در این پژوهش سیاست های بهینه کوتاه مدت ایران در اوپک براساس مدل بازی رهبر-پیرو مدلسازی و محاسبه شده است شاید با وارد نمودن شاخص های سیاسی به معادله سود در آینده و دقیق تر نمودن تابع واکنش کشورها با توجه به شرایط کوتاه مدت اقتصادی و سیاسی هرکشور، نتایج دقیق تری در جهت بررسی سیاست های بهینه بلندمدت ایران در اوپک به دست آید.
    کلیدواژگان: سیاست نفتی، اوپک، نظریه بازی ها، تعادل نش، تعارض سیاسی-اقتصادی، مقدار تولید بهینه
  • محمد میرعبدلی*، رضا خراسانی صفحات 29-57
    سلفیان تکفیری به عنوان یکی از نحله های فکری باسابقه در تاریخ اسلامی، همواره جهان اسلام را با آشوب ها و مشکلات متعددی مواجه ساخته اند و با فراز و نشیب هایی تاکنون به حیات خود ادامه داده اند، اما امروزه با توجه به تضعیف و کاهش یافتن قدرت گروه های سلفی-تکفیری به ویژه داعش در کشورهای عراق و سوریه که در بحبوحه انقلاب های عربی در خاورمیانه به طور غافل گیرکننده ای به عرصه درگیری ها وارد شده و به تدریج تبدیل به چالشی جهانی گردیدند. بررسی آینده پیش روی آنان جهت جلوگیری از تکرار حوادث اخیر از اهمیت ویژه ای برخوردار است، لذا پژوهش حاضر می کوشد تا با بهره گیری از روش سناریونویسی به عنوان یکی از روش های مهم دانش آینده پژوهی، چشم انداز حیات گروه های تکفیری در دوره پساداعش در قالب سناریو های مختلف -آینده های مطلوب، ممکن و محتمل- مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. در این راستا مولفه های مطرح شده عبارتند از: آینده مطلوب گروه های سلفی-تکفیری و مخالفان آن ها؛ آینده های ممکن: دولت سازی تکفیری ها در کشورهای مسلمان، ادغام گروه های سلفی-تکفیری با یکدیگر، پذیرش دموکراسی به عنوان بدیل خلافت از سوی تکفیری ها؛  آینده محتمل که برآیندی از مجموعه سناریوهای مطرح شده است. یافته های پژوهش حکایت از آن دارند که علی رغم شکست نظامی گروه های تکفیری، این گروه ها به طور کامل از بین نمی روند، بلکه همچون آتش زیر خاکستر منتظر بازگشت دوباره به صحنه منازعات خواهند بود.
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، سناریونویسی، جهان اسلام، سلفی-تکفیری، پساداعش
  • جلال درخشه*، علیرضا بیگی صفحات 59-85

    بیانات سیاسی عیسی احمد قاسم و عبدالوهاب حسین - دو متفکر و فعال سیاسی که در بحرین به ترتیب به «شیخ عیسی قاسم» و «استاد عبدالوهاب حسین» شهرت دارند- تاثیر بارزی در جریان های مردمی معاصر در بحرین داشته است. این دو شخصیت هر دو به ترتیب طلایه دار دو گفتمان اصلاح طلبانه و انقلابی هستند. نگرش آنان به جنبش های مردمی بحرین، موجب اتخاذ رهیافت های متفاوتی در دستیابی به اهداف و در نهایت، ایجاد دودستگی در بدنه مردمی جنبش 14 فوریه سال 2011 م در این کشور شد. علت این اختلاف نیز به سبب تفاوت در نگرش آنان به حکومت مطلوب است که از اندیشه آنان سرچشمه می گیرد. این پژوهش به روش مقایسه تطبیقی و گردآوری داده ها به شیوه کتابخانه ای، درصدد مطالعه تطبیقی نظریه حکومت از منظر مهم ترین مفاهیم مشترک نگرش سیاسی آنان به روش هرمنوتیک قصدگرای اسکینر است. یافته های پژوهش حاکی از این است که تحولات اخیر بحرین و شدت سرکوب مردم و جنبش های مردمی توسط نظام این کشور، تاثیر قابل توجهی در تغییر لحن کلام و نگرش سیاسی آیت الله قاسم داشته و سبب پرداختن ایشان به ارائه مفهوم معتدلی از اندیشه سیاسی خود شده که در نهایت حکومت پادشاهی مشروطه را مطلوب ترین حکومت برای بحرین بدانند. این در حالی است که سرکوب های نظام بحرین نه تنها موجب معتدل شدن کنش عبدالوهاب حسین نشد، بلکه سبب گردید تا وی همانند سابق با لحنی تهاجمی، به ارائه الگویی انقلابی از نگرش سیاسی خود پرداخته و با هدف تشکیل حکومت اسلامی مردم سالار، درصدد سرنگونی نظام حاکم برآید. در واقع، استاد عبدالوهاب حسین با نظر شیخ عیسی قاسم در تشکیل پادشاهی مشروطه در بحرین مخالف بوده و حکومت مطلوب را حکومت اسلامی مردم سالار می داند.
    این دو ادبیات مختلف در جنبش 14 فوریه، در پایان موجب دودستگی میان مردم و تقسیم شدن آنان به خواهان اصلاح و خواهان انقلاب شد. امری که پس از چندی باعث به طول انجامیدن جنبش 14 فوریه و سرکوب آن توسط نظام بحرین شد.

    کلیدواژگان: عیسی قاسم، عبدالوهاب حسین، بحرین، آل خلیفه، اسکینر، اندیشه سیاسی
  • محمد مهدی مظاهری* صفحات 87-109

    فرایندهای امنیتی در خلیج فارس با توجه به مجاورت جغرافیایی به شکل اساسی بر  منافع و جایگاه استراتژیک جمهوری اسلامی ایران در ترتیبات امنیتی خلیج فارس تاثیر گذار بوده است. از طرف دیگر، حضور ایالات متحده در منطقه با پیوندهایی استراتژیکی که با شورای همکاری خلیج فارس برقرار کرده، این روابط را پیچیده تر ساخته است. در این راستا، با توجه به اهمیت پژوهش، هدف این مقاله بررسی ماهیت نقش آفرینی و تاثیرگذاری ایران بر ترتیبات امنیتی در منطقه خلیج فارس است. در این راستا، سوال محوری این مقاله بر این مبنا است که جمهوری اسلامی ایران چه نقشی در ترتیبات امنیتی خلیج فارس دارد؟ فرضیه پژوهش نیز بر این اساس است. جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک نقش ضد هژمون، بر روابط امنیتی ایالات متحده با شورای همکاری خلیج فارس از وقوع انقلاب اسلامی ایران به شکل اساسی تاثیرگذار بوده است. روش تحقیق در این مقاله توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری داده ها منابع کتابخانه ای و اینترنتی است.

    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی ایران، امنیت، خلیج فارس، ایالات متحده آمریکا، سایبرنتیک
  • محمد مهدی میرزایی، سروش امیری* صفحات 111-140
    وقوع خیزش های مردمی و عربی در اواخر 2010 و نفوذ این جنبش ها از درعا وارد سوریه شد. با توجه به اینکه بحران سوریه، یک بحران سیاسی و امنیتی چندجانبه، پیچیده و بازیگران مختلف با اهداف متضاد و متعارض است، لذا هدف از نوشتن این مقاله تبیین دقیق موضوع، بازیگران دخیل را به سه سطح داخلی، منطقه ای و بین المللی تقسیم می کند. هر بازیگر داخلی و حامی خارجی، منطقه ای و بین المللی، آن دارای اهدافی هستند که حفظ و یا سقوط دولت بشار اسد هدف محوری سیاست های راهبردی آن ها است. مقاله حاضر با روش توصیفی-تحلیلی درصدد بررسی و تبیین راهبردهای محورهای سه گانه داخلی، منطقه ایی و بین المللی  در مناقشه سوریه است.در بحران سوریه دو نگرش گوناگون دیده می شود. برخی از ناظران این بحران را در راستای جنبش های مردمی در خاورمیانه و شمال آفریقا می دانند. در این نگاه سوریه همانند سایر کشوهای عربی و آفریقایی، گرفتار مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است. از منظر دیگر، بحران سوریه، معلول معادلات و تغییرات ژئوپلیتیکی منطقه ای و بین المللی است. لذا  مسائل داخلی و تغییرات نقش قدرت های منطقه ای و معادلات بین المللی مسبب این چالش تاریخی است که هدف منطقه ایی آن  جز تضعیف  محور مقاومت به رهبری  ایران و نقش روسیه در سوریه نیست. در بعد داخلی این بحران تداوم خیزش های مردمی است؛ پس باید آن کشور را آوردگاهی برای رقابت ها و سیاست های راهبردی قدرت های منطقه ایی و فرامنطقه ایی و نیز چالش های درونی-تاریخی دانست.
    کلیدواژگان: مناقشه سوریه، جبهه مقاومت، رقابت های راهبردی، عوامل داخلی
  • نوذر شفیعی*، رویا سلیمی صفحات 141-164

    یکی از بزرگ ترین فجایع انسانی، در دو دهه اول قرن بیست و یکم در ایالت راخین میانمار و نسبت به مسلمانان روهینگیا اتفاق افتاد. پاک سازی قومی، نسل کشی، جرایم علیه بشریت و هر عنوان مشابه دیگری که به نوعی جلوه ای از نقض حقوق بشر محسوب شود، در قبال مسلمانان روهینگیا حادث شد. سوال اصلی این مقاله آن است که واکنش سازمان ملل متحد در قبال این فجایع چه بود؟ فرضیه مقاله که به روش توصیفی_تحلیلی بررسی شد، آن است که سازمان ملل متحد نسبت به فجایع انسانی در میانمار فقط به اظهار نظر شفاهی، صدور بیانیه، و نهایتا صدور قطع نامه های توصیه ای بسنده کرد.  این درحالی است که انتظار می رفت این سازمان بر اساس اصل مسئولیت بین المللی حمایت، مداخله بشر دوستانه را در میانمار در دستور کار قرار می داد. تعاض رفتاری سازمان ملل متحد ناشی از اعمال فشار قدرت های بزرگ است.  یافته های مقاله  نشان داد که برخورد سازمان ملل نسبت به نقض حقوق بشر در کشورهای مختلف تابع استانداردهای دوگانه است. خوش بینانه ترین حالت آن است که گفته شود قدرت های بزرگ مانع از عملکرد موثر و مستقل سازمان ملل در برخورد با دولت های ناقض حقوق بشر می شوند.

    کلیدواژگان: نسل کشی، جرائم علیه بشریت، پاک سازی قومی، کشتار جمعی، مسئولیت حمایت
  • سهند شهبازی، حسین مسعودنیا*، مهناز گودرزی صفحات 165-189

    ایجاد خاورمیانه ای مبتنی بر همگرایی در مقایسه با اتحادیه اروپا که از جنگ خانمان سوز جهانی دوم به همگرایی رسید، امکان پذیر می باشد. تجربه موفق اروپا در گرایش به همگرایی بیش از همه مدیون همکاری دو دولت هم پیمان آلمان و فرانسه بود. پیش شرط تکرار موفقیت اروپا در منطقه خاورمیانه؛ تعیین دو دولت پیشرو در خاورمیانه است. ایران و ترکیه دو دولت غیرعرب منطقه، جزو پرجمعیت ترین کشورهای منطقه اند که از نظر جغرافیایی در همسایگی هم قرار دارند.مناسبات این دو دولت پس از روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه در ترکیه؛ دستخوش تغییراتی شد و بهبود یافت و این دو دولت همکاری نزدیک و مشترک خود را برای تاثیر بر منطقه آغاز کردند. با این اوصاف، مقاله حاضر با هدف بررسی تاثیر روابط ایران و ترکیه بر روند همگرایی در خاورمیانه در سال 1397 انجام پذیرفت. روش تحقیق کیفی از نوع تحلیلی بود. ابزار گردآوری اطلاعات اسنادی بود. نظریه نوکارکردگرایی ارنست هاس در زمینه همگرایی به عنوان پایه تئوریک پژوهش حاضر انتخاب شد. جهت پاسخ به سوال های تحقیق؛ چالش ها و فرصت های ناشی از روابط ایران و ترکیه در حوزه های مختلف شناسایی و اولویت بندی شد. نتایج نشان داد: ایجاد همگرایی در منطقه خاورمیانه در پی گسترش روابط ایران و ترکیه در حوزه های اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و سیاسی با تدوین چشم انداز همگرایی و با شعار« قدرتمندی منطقه، نه قدرتمندی در منطقه» و با تشکیل اتحادیه ای فراملی توسط دو دولت و با گسترش به سایر دولت های منطقه طبق نظریه سرریز هاس محقق می گردد.

    کلیدواژگان: همگرایی، خاورمیانه، ایران، ترکیه، اتحادیه ی فراملی
  • حسن احمدیان* صفحات 191-217

    بحران ناشی از محاصره قطر در سال 2017 میلادی، تغییراتی در الگوی تعامل قطر با کشورهای مخالف محاصره، از جمله ایران، به بار آورد. دو دلیل عمده محاصره قطر، استمرار رابطه عادی آن با ایران از یک سو و پشتیبانی دوحه از جریان منطقه ای اخوان المسلمین از سوی دیگر بود. هدف از این مقاله تبیین تاثیر متغیر بحران قطر بر روابط اخوان المسلمین و ایران است. چهار کشور تحریم کننده قطر در ضمن شرط های 13گانه خود برای عادی سازی رابطه با دوحه، توقف پشتیبانی قطر از اخوان و اخراج رهبران آن از دوحه را خواستار شدند. در برابر، قطر نه تنها پشتیبانی از اخوان را متوقف نکرد، بلکه با تحکیم روابط خود با ترکیه و گسترش فعالیت تبلیغاتی اخوان گرای خود، مقاومت در برابر فشارهای ائتلاف محاصره کننده را گسترش داد. پرسش دو وجهی مقاله آن است که بحران قطر چه تاثیری بر جایگاه منطقه ای جریان اخوان المسلمین در موازنه قوای منطقه و نیز در رابطه آن با ایران دارد. پاسخ فرضی مقاله که نوآوری آن به شمار می آید آن است که بازبینی استقلال جویانه و گذار از همراهی با سیاست منطقه ای محور موسوم به اعتدال عربی، باعث بروز مجدد پتانسیل منطقه ای اخوان شده است؛ امری که بار دیگر امکان بروز محور سوم منطقه (محور اخوانی) را در کنار دو محور پیشین (مقاومت و ضدمقاومت) نمایان کرده و ضمن متوازن تر کردن صف بندی های منطقه ای، پتانسیل همکاری جریان اخوانی با ایران را آزاد می کند. محدوده زمانی مقاله، دوره پس از بحران قطر با اشاراتی به تحولات پس از 2011م. را شامل می شود.

    کلیدواژگان: بحران قطر، محاصره قطر، سیاست خارجی عربستان، اخوان المسلمین، جریان منطقه ای اخوان، ائتلاف سازی
  • هادی ویسی* صفحات 219-240

    جهان به مناطق ژئوپلیتیکی مختلفی قابل تقسیم است که یکی از مشخص ترین آنها منطقه خلیج فارس و جنوب غربی آسیا است. این منطقه ژئوپلیتیکی و راهبردی در دهه های اخیر، همواره یکی از مناطق پرتنش و بحران خیز در جهان بوده و در سالهای اخیر این روند تشدید شده است. اگرچه رویدادهای ژئوپلیتیکی منطقه جنوب غربی آسیا متاثر از ساختار ژئوپلیتیک جهانی است، اما ترتیبات امنیتی و ساختار ژئوپلیتیکی آن تا حدود بسیار زیادی تابع رفتار عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، به عنوان دو قدرت برتر منطقه ای و دو قدرت رقیب بوده است. بنابراین مساله پژوهش این است که مناسبات ژئوپلیتیکی میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی چگونه است و در چارچوب کدام گفتمان ژئوپلیتیکی، همکاری و همگرایی میان آنها و به طور کلی در جنوب غربی آسیا قابل تحقق است. این پژوهش با روش توصیفی تحلیلی و استفاده از داده های کتابخانه ای انجام شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که روابط میان این دو قدرت منطقه ای بر اساس شاخصهای ژئوپلیتیک ایدئولوژیک است که باعث نظامی گری، رقابت بر سر حوزه های نفوذ، رقابتهای ایدئولوژیکی، گسیختگی فضای ژئوپلیتیکی، افزایش تنش و جنگهای نیابتی در منطقه شده است. این در حالی است که در صورت اتخاذ استراتژی و گفتمان ژئواکونومی در منطقه، می توان همکاری و همگرایی منطقه ای و در نتیجه زمینه را برای توسعه و امنیت پایدار منطقه ای فراهم کرد. 

    کلیدواژگان: ژئوپلیتیک ایدئولوژیک، ژئواکونومی، قدرت منطقه ای، جنوب غربی آسیا، خلیج فارس، روابط ایران عربستان
  • حسن صادقیان*، عباسعلی رهبر صفحات 241-269

    فرایند دموکراتیزاسیون و تحکیم دموکراسی ترکیه در طول بیش از یک قرن اخیر، با موانع  مختلفی مانند دخالت نظامیان،ا پوزیسیونن اکارآمدو منفعل، عملکرد غیردموکراتیک و حامی پرور طریقت های مذهبی- سیاسی، شکاف های قومی و مذهبی، رهبران حکومتی اقتدارگرا، عملکرد ضعیف و گاهی جانبدارانه احزاب سیاسی،سیاست های متناقض بین المللی [فشارهای سیاسی-ملاحظات ایدئولوژیک اتحادیه اروپا و آمریکا]، روح زمانه [قدرت گیری نظام های سیاسی افراطی و حامی دیکتاتوریسم در نظام بین الملل]، تاثیرات اشاعه ای [تحولات منطقه ای] مواجه شده است که هر کدام در تضعیف و ناکامی فرایند دموکراتیزاسیون و تحکیم دموکراسی موثر بودند. پژوهش حاضر بر این مدعاست که موارد مذکور، هرچند در دوره حاکمیت حزب عدالت و توسعه همچنان جزو موانع تاثیرگذار  متصل چندلایه ای محسوب می شوند، اما درصد تاثیرگذاری آنها به مراتب کاهش یافته است. در عوض،مانع جدید برهم، با عنوان «ماهیت سیاسی ترکیبی و چندرگه ای-شخصیت اقتدارگرای رهبری -ساختار حزبی متصلب و اولیگارشیک»، ظهور یافته است که می توانآن را به عنوان «تاثیرگذارترین مانع» تعبیر کرد. این مانع جدید، در اصل در ذات و بطن منطبق با روش ها یا مدل های حکومتی ترکیبی با عنوان «دموکراسی هیبریدی»  عمل می کند که اساسا خود موانعی برای تحکیم دموکراسی دارند.محتوای پژوهش حاضر به لحاظ روش شناختی مبتنی بر منابع اسنادی (کتابخانه ای)، از حیث روش شناسانه و بر پایه روش توصیفی - تحلیلی و از لحاظ چارچوب نظری طبق مدل حکومتی هیبریدی تنظیم و تولید شده است.

    کلیدواژگان: دموکراسی، تحکیم، ماهیت سیاسی، اقتدارگرا، هیبریدی، ترکیه
|
  • Soltanali Shahriari*, Tohid Firoozan Sarnaghi, Nima Farazmand Pages 1-28
    In the current political-economic conditions and the numerous violations by OPEC members of the group's resolutions due to political and economic rivalries, especially the situation in the Middle East, the increase in political tensions between Iran and Saudi Arabia, along with the demand for OPEC oil and the position of OPEC in the global market Oil, internal competition among OPEC members has increased dramatically, and OPEC members' oil policy has been more focused on internal competition. In such a situation, the competition between Iran and Saudi Arabia has become two-fold in the context of the political-economic conflict.
    In order to investigate the exact and scientific issues of the economic and political conflicts among OPEC members, Opec's internal competition has been considered within the framework of game theory. In this regard, the internal competition of OPEC members has been modeled as a leader-follower game, and by specifying The OPEC member's profits function is the game's Nash equilibrium point calculated. Finally, based on the calculated balance point, optimum production and "follower behavior" strategy are determined as the optimal strategy of Iran. Also, for the next period, the optimal production quantities are determined with the assumption of stable conditions.
    In this research, Iran's short-term optimal policies in OPEC have been modeled and modeled based on the Leader-follower model. Perhaps, by introducing political indicators into the future profit equation, and more accurately, the response function of countries with respect to short-term economic and political conditions Each country will have more precise results to examine each member's long-term optimal policy in OPEC.
    Keywords: Oil policy, OPEC, game theory, Nash equilibrium, Political-economic conflict, Optimal production amount
  • Mohammad Mirabdoli*, Reza Khorasanie Pages 29-57
    Salafi-Takfiri groups, as one of the most prominent intellectual branches of Islamic history, have always faced the Muslim world with a lot of tribulations and problems and by the vicissitudinouses, they have survived so far. Today, given the weakening and decreasing of the power of the Salafi-Takfiri groups, especially ISIS, in Iraq and Syria, which have entered into conflict in the midst of Arab revolutions in the Middle East and gradually became a global challenge, it is important to consider the future of their movment in order to prevent the recurrence of recent events. Therefore, in this research, it has been attempted to use the scenario method as one of the important methods of Futures Studies knowledge, to analyze the perspective of the life of Takfiri groups in the post-ISIS era in different scenarios (desirable future, possible future and probable future) and in this regard, the following scenarios have been proposed: A) Desirable future of Salafi-Takfiri groups and their opponents; B) Possible Futures: 1.State-building Takfiris in Muslim countries; 2.Integration of Salafi-Takfiri groups together; 3.Acceptance of democracy as a temporary alternative to the caliphate by Takfiris. C) The probable future which is the result of a set of scenarios. The findings of the research suggest that, despite the defeat that the Takfiri groups, will not completely be eliminated, they will be waiting for an opportunity to return arena of conflict like a fire under the ashes.
    Keywords: Futures Studies, Scenario, Islamic World, Salafi-Takfiri, Post-ISIS
  • Pages 59-85

    The political statements of Isa Ahmad Qasim and Abdul Wahhab Hussein - two thinkers and political activists known in Bahrain as “Sheikh Isa Qasim” and “Master Abdul Wahab Hussein” respectively - have had a significant impact on contemporary popular movements in Bahrain. These two characters are, in turn, both reformist and revolutionary discourses. Their attitude to the popular movements in Bahrain led to different approaches in achieving their goals and, ultimately, to the split in the popular body of the February 14, 2011 movement. The reason for this discrepancy is also due to the difference in their viewpoints towards the desirable government that derives from their thinking. This study, by means of comparative comparisons and library data collection, seeks to compare government theory from the perspective of the most important common concepts of their political viewpoints towards the Skinner’s hermeneutical method. The findings indicate that recent developments in Bahrain and the severity of the repression of the people and movements by the regime have had a significant impact on changing Ayatollah Qassim’s political tone and attitude and have led him to present a moderate conception of his political thought that ultimately the constitutional monarchy is considered the most favorable for Bahrain. While the repressions of the Bahraini regime not only tempered Abdul Wahhab Hussein’s action, it also led him to present a revolutionary model of his political attitude, as before, with the aim of overthrowing the system with the aim of forming a democratic Islamic State Ruler. In fact, Professor Abdul Wahhab Hussein opposed Sheikh Isa Qassim’s idea of forming a constitutional kingdom in Bahrain, calling the ideal Islamic government democratic. These two different literatures in the February 14th movement eventually split the people and divided them into reformers and advocates for revolution. This led to the prolongation of the February 14 movement and its suppression by the Bahraini regime.

    Keywords: Isa Qasim, Abdul Wahhab Hussein, Bahrain, Al Khalifa, Skinner, Political Thought
  • Mohammad Mehdi Mazaheri * Pages 87-109

    The purpose of this paper is to examine the Persian Gulf system of cybernetics and the possibility of Iran's role and influence on the future of security arrangements in the Persian Gulf region. In this regard, the author describes the cybernetic theory in regional studies as a conceptual framework of the research to implement the hegemonic security system of the Persian Gulf. Then, by showing the defects of the system, it describes the state of its dynamic imbalance, thus informing the cybernetic system in one of its fuzzy locations. According to the author of the Islamic Republic of Iran, using the unfamiliar absorption model that appeared at the current fuzzy point of the Persian Gulf cybernetic control system, he could derive maximum benefit from these conditions and shift his position from the controlled subsystem to the controller's position And controllable.

    Keywords: Security, cybernetics, hegemony, gulf, usa
  • Suroush Amiri*, Mohammad Mehdi Mirzaei Pages 111-140
    Background and Aim
    Arab revolutions occurred in late 2010, and the influence of these movements came from Deraa in Syria. Given that the Syrian crisis is a multifaceted, complex, and diverse political and security crisis with conflicting goals, then This research divides actors into three levels of internal, regional, and international in order to accurately explain the subject. Each domestic actor and foreign sponsor, regional or international, have goals that the preservation and / or collapse of the state of Bashar al-Assad is their central objective and strategic basis.
    Method
    The present paper uses a descriptive-analytical method to investigate and explain the regional and global blocs and alliances.
    Findings
    There are two different perspectives in analyzing the unrest in Syria. Some observers regard these unrest as only continuing popular movements in the Middle East and North Africa. In this regard, Syria, like other Arab and African drafts, faces the political, social and economic problems that people have faced to protest and fight against the regime of Bashar al-Assad in order to get rid of these problems. On the other hand, according to many experts, the unrest of Syria is due to regional and international equations and relations before it extends from popular and Islamic uprisings. Therefore, strategic and geopolitical rivalries are regional and also influenced by international equations that do not seek to weaken Islamic resistance and control Iran, but it should be described as a platform for strategic rivalries.
    Keywords: Syria crisis, Resistance Front, Strategic Competitions. Interventional Government
  • Nozar Shafiee Pages 141-164

    One of the greatest human calamities that occurred in the first two decades of the 21st century was in Rakhine Myanmar and towards Rohingya Muslims. Ethnic cleansing, genocide, crimes against humanity, and any other title that is somehow a manifestation of human rights abuses were committed against Rohingya Muslims. The main question of this article is: what was the UN response to these catastrophes? The hypothesis of the paper, which was examined through a descriptive-analytical approach, is that the United Nations was satisfied only with regard to humanitarian catastrophes in Myanmar only by verbal comment, the issuance of statements, and ultimately, the issuance of letters of recommendation. However, it was expected that this organization would launch humanitarian intervention in Myanmar under the principle of international responsibility for protection. The UN’s behavioral shift comes from the pressure of the great powers. The findings of the article show that the UN’s treatment of human rights violations in different countries is subject to double standards. The most optimistic view is that the great powers are preventing the effective and independent functioning of the United Nations in dealing with human rights violations.

    Keywords: Genocide, Crimes Against Humanity, Ethnic Cleansing, Massacre, Responsibility to protect
  • Sahand Shahbazi, Hossein Masoudnia*, Mahnaz Goodarzi Pages 165-189

    Creating aconvergence Middle East in comparison to the European ::::::union::::::after the Second World War seems possible.Europe's successful experience of convergence was due to the cooperation between two allied countries of Germany and France. The prerequisite fact of replicating Europe's success in the Middle East is to identify two leading states for this region. Iran and Turkey are two non-Arab neighbor countries of the region that are among the most populous countries in the region. After the rise of Justice and Development Party in Turkey, the relations between these two countries have changed and developed. These two countries began to work closely together and they initiate cooperation to improve convergence. Thereforethe present study investigated the effect of relations between Iran and Turkey on the progress of integration in Middle East in 2018. This is a qualitative-analytical research and the data was collected through documentary-library information. The neofunctionalism theory of Ernest B. Hass was used inIntegration field. The challenges and opportunities of Iran and Turkey relations were examined and classified in different criteria. The obtained results revealed that integration can be established in the Middle East following the expansion of Iran-Turkey relations in the areas of economic, security, cultural-religious and political by developing an integration perspective and with the slogan "The power of the region not the power in the region", formation of transnational ::::::union:::::: by these two countries and expansion of it to other countries in the areas based on the Hass’s Spill-over Theory.

    Keywords: Integration, Middle East, Iran, Turkey, Transnational ::::::union::::::
  • Hadi Veicy* Pages 219-240

    The world is divided into various geopolitical regions, one of the most prominent of which is the Persian Gulf and south-western Asia. In recent decades, this geopolitical and strategic region has always been one of the tension regions in the world and has been intensifying in recent years. Although geopolitical events in the Southwest region of Asia have influenced by the global geopolitical structure, its security arrangements and geopolitical structure have depended on largely to Saudi Arabia's and the Islamic Republic's behavior as two superior regional powers and two rival powers. Therefore, the research problem is how the geopolitical relationship between the Islamic Republic of Iran and Saudi Arabia and within context what geopolitical discourse can be realized the cooperation and convergence between them and generally in the southwest of Asia. This research is done using descriptive-analytical method and using library data. The results of the research show that the relations between these two regional powers are based on ideological geopolitical indices that have led to militarism, rivalry over domains of influence, ideological rivalries, the division of geopolitical space, increased tensions, and proxy wars in the region. However, if geo-economics strategy and discourse in the region are adopted, regional co-operation and integration and also regional development and sustainable security can be provided.

    Keywords: Ideological Geopolitics, Geo-economics, Regional Powers, Southwest Asia, Persian Gulf Region, Saudi Arabia-Iran relations
  • Hasan Sadeghian*, Abbasali Rahber Pages 241-269

    The process of democratization of Turkey over more than a century has been accompanied by various barriers, such as military intervention, inefficient and passive opposition, undemocratic performance and sponsor of the religious-political tariqa, ethnic and religious rifts, authoritarian government leaders, political parties’ poor and sometimes biased performance, contradictory international policies [political pressures, ideological considerations of the European :::union::: and the United States], the spirit of the time [the power of extreme political systems and the supporter of dictatorship in the international system], the proliferation effects of the region, each of which contributes to delaying in the "consolidation of democracy". The result of the present study is that although the barriers still remain influential in the era of the AKP [2002 </span>-present], their impact has declined substantially; thus, the new multilayer barrier , under the title "The ambiguous and multi-faceted political nature-a structured party structure-the authoritarian leadership of the leadership". This new barrier has created its special container / templates under the titles of "Delegative Democracy" and "Semi-authority", which have their own barriers to consolidating democracy. In this research, it has been attempted to analyze the barriers to the consolidation of democracy during the mentioned period, based on the descriptive-analytical methodology and library and documentary sources.

    Keywords: Democratization, party, consolidation, political nature, authoritarian, Turkey