فهرست مطالب

Sport Sciences and Health Research - Volume:10 Issue: 20, 2018

Journal of Sport Sciences and Health Research
Volume:10 Issue: 20, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید حسین میرکریم پور، محمد حسین علیزاده*، رضا رجبی، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 1-17
    پرسشنامه مشکلات سلامتOSTRC تاکنون به زبان های نروژی، دانمارکی و سوئدی ترجمه شده است و با توجه به نبود پرسشنامه ای مشابه در ایران و ضرورت استفاده از ابزارهای نوین و معتبر در حیطه همه گیرشناسی ورزشی، بومی سازی و بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی این پرسشنامه به عنوان هدف این تحقیق در نظر گرفته شد. با استفاده از روش ترجمه-بازترجمه، اصلاحات لازم انجام و فرم نهایی پرسشنامه تهیه شد. به منظور تعیین روایی محتوا، از دو روش CVI و CVR، برای تعیین میزان پایایی، از آزمون همسانی درونی (آلفا کرونباخ)، به منظور ارزیابی پایایی آزمون-آزمون مجدد استفاده شد. برای بررسی پایایی سوال های دیگر تحقیق از آزمون ناپارامتریک ضریب توافق کاپا استفاده شد. نتایج CVI حاکی از آن بود که تمامی سوالات دارای نمره CVI بالاتر از 79/0 (در مقیاس ارتباط 92/0، وضوح 98/0؛ سادگی 99/0 و ابهام 94/0) بودند. شایان ذکر است متوسط شاخص روایی محتوا (S-CVI/Ave) پرسشنامه 95/0 بود (1-85/0). آنالیز آماری نشان داد که همسانی درونی 4 سوال ابتدایی پرسشنامه دارای آلفای کرونباخ برابر با 89/0 است. ضریب توافق کاپا (001/0P=) نیز 71/0 تا 81/0 به دست آمد. در نهایت با توجه به یافته های تحقیق حاضر، پرسشنامه مشکلات سلامت مرکز تحقیقات آسیب های ورزشی اسلو نشان از ظهور روشی جدید در ثبت انواع مشکلات سلامت در ورزش دارد، به طوری که این روش در پایش و ثبت آسیب های حاد، آسیب های مزمن و همچنین بیماری در جمعیت ورزشکار پایا و معتبر است.
    کلیدواژگان: آسیب ورزشی، پایایی، پرسشنامه مشکلات سلامت، روایی
  • فریدون کاظمی پردنجانی، فواد صیدی* صفحات 19-34
    با توجه به اینکه کف پا پایین ترین قسمت زنجیره حرکتی بدن را تشکیل می دهد و محدوده کوچکی از سطح اتکا را برای حفظ تعادل فراهم می کند، منطقی به نظر می رسد که تغییرات بیومکانیکی در محدوده سطح اتکا بتواند کنترل تعادل را تحت تاثیر قرار دهد. هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه بین نتایج تست Y با دستگاه توزیع فشار کف پایی در ارزیابی تعادل پویای افراد دارای قوس هایی با ارتفاع مختلف در کف پاست. 80 فرد واجد شرایط، در قالب افراد دارای کف پای طبیعی (28 نفر)، قوس طولی داخلی افزایش یافته (25 نفر) و قوس طولی داخلی کاهش یافته (27 نفر)، به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. برای تشخیص شکل پا از شاخص افت استخوان ناوی و برای ارزیابی تعادل پویا از تست تعادلی Yو دستگاه توزیع فشار به صورت همزمان استفاده شد. داده ها پس از بررسی توصیفی با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون در سطح 05/0P £ تجزیه وتحلیل آماری شدند. نتایج نشان داد که بین نتایج تستY با دستگاه توزیع فشار در ارزیابی تعادل پویای افراد دارای قوس کف پایی با ارتفاع مختلف ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد (337/0= r، 002/0=P) و در افراد دارای پرونیشن افزایش یافته (138/0= r، 493/0= P)، سوپینیشن افزایش یافته (255/0 =r، 218/0= P) و کف پای طبیعی (349/0=r، 06/0=P) ارتباط معناداری وجود ندارد. بنابراین احتمالا استفاده از تست Y برای ارزیابی تعادل پویا در افراد دارای قوس های کف پایی با ارتفاع مختلف از دقت کافی برخوردار نباشد و بهتر است در تحقیقاتی که فاکتور و هدف اصلی آنها ارزیابی تعادل پویاست، از تست های جایگزین و با حساسیت بیشتری استفاده شود.
    کلیدواژگان: پرونیشن افزایش یافته، تست Y، تعادل پویا، دستگاه توزیع فشار، سوپینیشن افزایش یافته
  • ساره شاه حیدری*، علی اصغر نورسته، حسن دانشمندی صفحات 35-51
    ولگوس داینامیک زانو حین کاهش شتاب و فرود در فعالیت های ورزشی می تواند عامل بسیاری از آسیب های حاد و مزمن زانو در زنان ورزشکار باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر سه هفته تمرین عصبی عضلانی و ماندگاری آن پس از سه ماه بر الگوی حرکتی فرود پرش در دانش آموزان دختر فعال 18-15 ساله دارای ولگوس داینامیک زانو بود. بدین منظور با استفاده از تست اسکات دوپا داوطلبان شرکت در پژوهش غربالگری شدند و در نهایت 24 نفر دارای ولگوس داینامیک زانو (12 نفرگروه تمرین و 12 نفر گروه کنترل) به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. زاویه ولگوس و فلکشن زانو با روش ارزیابی دوبعدی با استفاده از دو عدد دوربین ویدئویی کاسیو ساخت ژاپن، مدل CASIO-Ex-F1، قبل و بلافاصله پس از اعمال برنامه تمرینی در دو گروه کنترل و تمرین و مجددا زاویه ولگوس زانو سه ماه بعد حین اجرای تست فرود پرش محاسبه شد. برای مقایسه زاویه فلکشن و ولگوس داینامیک زانو قبل و بلافاصله بعد و سه ماه پس از اعمال برنامه تمرینی در گروه کنترل و تمرین از آزمون آماری Repeated measures و در صورت معنا داری از آزمون t مستقل و t همبسته برای تشخیص تفاوت های بین گروهی و درون گروهی استفاده شد. نتایج نشان داد میانگین زاویه ولگوس زانو در گروه تمرین پس از اعمال مداخله تمرینی کاهش یافته و این اختلاف معنا دار است (001/0=P) همچنین میانگین زاویه فلکشن زانو گروه تمرین افزایش معنا داری یافته است (04/0=P). همچنین نتایج آزمون t زوجی برای مقایسه زاویه ولگوس زانو در گروه تمرین پس از اتمام پروتکل و سه ماه پس از آن افزایش معنا داری را در این متغیر نشان داد (05/0=P). نتایج پژوهش حاضر نشان داد اگرچه مداخله تمرینی عصبی عضلانی سه هفته ای موجب بهبود الگوی حرکتی فرود پرش در دانش آموزان دختر فعال می شود، میزان ماندگاری اثر این تمرینات پس از سه ماه کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: الگوهای حرکتی، تمرینات عصبی عضلانی، ماندگاری ولگوس زانو
  • سونیا ثابت*، امیر لطافت کار، فرشته افتخاری صفحات 53-74
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین عصبی- عضلانی بر عملکرد حرکتی و قدرت زنان فعال با نقص غلبه پا بود. 26 زن فعال دارای نقص غلبه پا (25-18سال) به صورت هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در گروه کنترل و تمرین قرار گرفتند. حداکثر گشتاور اکستنسوری و فلکسوری زانوی برتر و غیربرتر با استفاده از دستگاه ایزوکینتیک به صورت کانسنتریک و اکسنتریک و با سرعت60 درجه بر ثانیه و عملکرد حرکتی به وسیله پرش تاک اندازه گیری شد. هر دو گروه پیش آزمون را پیش از شروع دوره تمرینی و پس آزمون را دو روز بعد از اتمام تمرینات در گروه تجربی انجام دادند. برای تحلیل آماری از آزمون های t همبسته و آنالیز کوواریانس در سطح معناداری 95/0 استفاده شد. در پیش آزمون عملکرد حرکتی و قدرت بین دو گروه تمرین و کنترل اختلاف معناداری مشاهده نشد (05/0<P). آزمون تی همبسته نشان از اختلاف معنادار عملکرد حرکتی و قدرت در گروه تمرین داشت (05/0>P). درحالی که نمرات عملکرد حرکتی و قدرت گروه کنترل اختلاف معناداری را نشان نداد (05/0<P). همچنین در پس آزمون، اختلاف معناداری بین امتیازهای دو گروه یافت شد (05/0>P). با توجه به تاثیر تمرینات نوروماسکولار بر بهبود عملکرد و قدرت اندام تحتانی زنان دارای غلبه پا، استفاده از این تمرینات در برنامه های پیشگیری و بازتوانی افراد پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تمرینات عصبی- عضلانی، زنان فعال، عملکرد حرکتی، قدرت، نقص غلبه پا
  • نازنین مقدادی، علی یلفانی*، هومن مینونژاد صفحات 75-89
    در سندروم گیرافتادگی شانه، فعالیت عضلات اسکپولوهومرال در ورزش هایی همانند رشته تنیس روی میز که در آنها دست بالاتر از سطح شانه فعالیت می کند، با تغییراتی همراه بوده و به لحاظ نظری این تغییرات مربوط به تغییر در استراتژی های برنامه حرکتی است. یکی از مقیاس های مهم بررسی هماهنگی عضلانی و کنترل حرکتی در عضلات کمربند شانه ای، مطالعه درباره زمان بندی فعال شدن عضلات است. هدف از این مطالعه، بررسی تفاوت زمان فعال شدن و غیرفعال شدن عضلات و الگوی فعال شدن عضلات کمربند شانه ای بازیکنان نخبه تنیس روی میز با و بدون سندروم گیرافتادگی شانه است. بدین منظور، 30 بازیکن نخبه تنیس روی میز مرد 20 تا 28 سال در دو گروه 15 نفره دارای سندروم (میانگین سن= 1/65±(25/12 و بدون سندروم گیرافتادگی شانه (میانگین سن =55/1±43/24) به صورت هدفمند انتخاب شدند و از سمت برتر اندام فوقانی نمونه ها، زمان بندی فعالیت عضلات فوق خاری، ذوزنقه ای فوقانی، ذوزنقه ای تحتانی، دندانه ای قدامی، دوسر بازویی و دلتویید قدامی، توسط دستگاه الکترومایوگرافی سطحی در حین ضربه فورهند تاپ اسپین تنیس روی میز اندازه گیری شد. پس از محرز شدن طبیعی بودن داده ها توسط آزمون شاپیرو-ویلک، از آزمون تی مستقل برای مقایسه نتایج دو گروه توسط نرم افزار SPSS نسخه 20 در سطح معناداری 05/0>P استفاده شد. نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که عضلات دندانه قدامی (P=0/001) و ذوزنقه فوقانی (P=0/004) به ترتیب به طور معناداری در گروه مبتلا دیرتر و زودتر نسبت به گروه سالم شروع به فعالیت می کند. همچنین الگوی فعال شدن عضلات در گروه بیمار به نسبت گروه سالم دستخوش تغییراتی شده بود. نتایج این تحقیق نشان می دهد که عملکرد عضلات ثبات دهنده کتف در ورزشکاران رشته های بالای سر که دارای علائم گیرافتادگی شانه هستند، از لحاظ زمان بندی دچار اختلال می شود و این فرض را که سندروم گیرافتادگی شانه ممکن است با اختلال عملکرد از نظر زمان بندی و هماهنگی فعالیت عضلات اسکپولاتوراسیک و گلنوهومرال مرتبط باشد، تایید می کند.
    کلیدواژگان: الکترومیوگرافی سطحی، الگوی فعال شدن عضلات، تنیس روی میز، زمان بندی فعال شدن عضلات، سندروم گیرافتادگی شانه، فورهند تاپ اسپین
  • علی اکبر جدیدیان، الهام شیرزاد* صفحات 91-110
    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر ارتفاع قرارگیری (پایین و میانه پشت) دو نوع کوله (کوله پشتی مرسوم و کوله اصلاح شده) با بار 10 درصد وزن بدن، بر پارامترهای کینتیکی (شامل حداکثر نیروی عمودی اول و دوم، حداقل نیرو و نرخ بارگذاری) و کینماتیکی (شامل آهنگ قدم برداری، طول و عرض گام، مدت مرحله نوسان و حمایت دوگانه) راه رفتن دانش آموزان بود. 28 پسر دبستانی پس از بررسی معیارهای ورود و خروج در پژوهش شرکت کردند و در چهار حالت شامل کوله پشتی پایین، کوله پشتی میانه، کوله اصلاح شده پایین، و کوله اصلاح شده میانه پشت با دستگاه تردمیل گیت وی ارزیابی شدند. آزمون اندازه های تکراری نشان داد میانگین پیک اول و دوم کوله پشتی میانه پشت از سایر حالت ها بالاتر است و با حالت پایین پشت اختلاف معنادار دارد (05/0>P). بین کوله ها نیز حداقل نیروی عمودی در کوله پشتی پایین، بیشتر از هر دو وضعیت کوله اصلاح شده بود (05/0>P). با توجه به افزایش پیک اول و دوم نیرو در موقعیت میانه نسبت به موقعیت پایین در کوله پشتی، به نظر می رسد قرار دادن کوله پشتی در ناحیه کمر از نظر نیروی وارده به بدن بهتر باشد، ولی این تفاوت برای کوله اصلاح شده دیده نشد.
    کلیدواژگان: دانش آموزان، راه رفتن، کوله پشتی، کینتیک، کینماتیک
  • اکرم رحمن پور نشرود کلی، علی شمسی ماجلان*، نادر سمامی، حامد زارعی صفحات 111-129
    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر دستکاری سیستم های دخیل بر کنترل پاسچر شناگران با سابقه و مبتدی می پردازد. مطالعه بر روی 80 نفر از شناگران (دختر و پسر) با دامنه سنی 15 تا 20 سال انجام گرفت که به روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفدار برای پژوهش انتخاب شده بودند. در این مطالعه برای اندازه گیری کنترل پاسچر از آزمون عملکردی ایستاده تک اندام (SLS) تحت چهار شرایط حسی مختلف (ایستادن روی سطح سخت با چشمان باز، ایستادن روی فوم با هایپراکستنشن سر، ایستادن روی سطح سخت با چشمان بسته و هایپراکستنشن سر، و ایستادن روی فوم با چشمان بسته) استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یکطرفه، برای بررسی تغییرات بین گروهی؛ و آزمون تعقیبی توکی برای مقایسه های دوبه دو در سطح معناداری (05/0P≤) استفاده شد. نتایج نشان داد؛ سهم سیستم دهلیزی در کنترل پاسچر شناگران باسابقه نسبت به شناگران مبتدی بیشتر است (03/0P=). همچنین تفاوتی در سیستم های بینایی و حس عمقی در شناگران باسابقه نسبت به شناگران مبتدی مشاهده نشد. از این رو می توان نتیجه گرفت که شنا موجب تقویت سیستم دهلیزی می شود.
    کلیدواژگان: تعادل، سیستم بینایی، سیستم حس عمقی، سیستم دهلیزی، شناگران، کنترل پاسچر
  • لیلی مهدیه، وحید ذوالاکتاف*، محمد تقی کریمی صفحات 131-145
    ناتوانی در انجام حرکات عملکردی از مهم ترین عوامل ایجاد آسیب های عضلانی اسکلتی است. در تحقیق حاضر، مطالعه شد که تمرین حرکات بنیادین ثبات بخشی پویای عصبی عضلانی[1]، چه اندازه موجب بهبود انواع حرکات عملکردی می شود. نمونه تحقیق شامل 34 دانشجوی دختر بود که به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. سن، قد و وزن گروه تجربی به ترتیب 68/0± 8/18، 63/5± 4/160 سانتی متر و 41/14±4/61 کیلوگرم و گروه شاهد 91/0± 9/18، 16/3± 5/160 سانتی متر و 10/12±2/61 کیلوگرم بود. گروه شاهد تمرینات معمول و گروه تجربی پروتکل مطالعه را 3جلسه 50 دقیقه ای در هفته به مدت شش هفته انجام دادند. از پنج آزمون حرکتی به عنوان نشانگرهای اثربخشی تمرینات استفاده شد. تحلیل واریانس برای اندازه های تکراری بیانگر وجود تعامل معنادار در هر پنج آزمون حرکتی به نفع گروه تجربی بود  (29/0 ≤ƞ2 و 001/0 P≤ و 13/4 ≤(32و1)F). براساس ضرایب مجذور اتا، کمترین و بیشترین تفاوت ضریب پیشرفت به ترتیب در آزمون های تعادلY و غربالگری حرکات عملکردی مشاهده شد. یافته ها موید آن است که می توان از تمرین حرکات بنیادین برای بهبود حرکات عملکردی استفاده کرد. بهبود کمتر حرکات عملکردی تخصصی تر نشان می دهد که آنها احتمالا علاوه بر حرکات بنیادین به تمرین تخصصی حرکت نیز نیاز دارند.
    کلیدواژگان: اختلال نروماسکولار، آسیب، ثبات بخشی عصبی-عضلانی، حرکات بنیادین، حرکات عملکردی
|
  • Seyed Hossein Mirkarimpour, Mohammad Hossein Alizadeh *, Reza Rajabi, Anooshirvan Kazemnejad Pages 1-17
    OSTRC questionnaire on health problems has been translated to Norwegian, Danish and Swedish. Due to the lack of similar questionnaires in Iran and the necessity to use innovative and reliable tools in sport epidemiology, localization and investigation of validity and reliability of the Persian version of this questionnaire was the aim of this study. The necessary modifications were conducted and the final form of the questionnaires was prepared using translation-back-translation method. CVR and CVI methods were used to determine content validity, internal consistency (Cronbach alpha) was used to determine reliability and test-retest method was used to evaluate reliability. Kappa agreement coefficient non-parametric test was also used to assess the reliability of other items of the questionnaire. CVI results showed that all items had CVI scores greater than 0.79 (relevance 0.92, clarity 0.98, simplicity 0.99 and ambiguity 0.94). S-CVI/Ave of the questionnaire was 0.95 (0.85-1). Statistical analysis showed that first four items had internal consistency of 0.89. Kappa agreement coefficient was 0.71 to 0.81 (P=0.001). Finally, according to these findings, OSTRC questionnaire on health problems showed the emergence of a new method to record a variety of health problems in sport. So this method is reliable and valid when monitoring and recording acute injuries, chronic injuries as well as diseases in athlete population.
    Keywords: Questionnaire on health problems, reliability, sport injury, Validity
  • Fereydoun Kazemi Pordanjani, Foad Seidi * Pages 19-34
    Since sole is the lowest part of body motor chain and provides little space of reliance for balance, it seems logical that biomechanical changes in the reliance area can affect balance control. The aim of the present study was to investigate the relationship between Y test results and sole pressure distribution system in evaluating dynamic balance of people with different foot arch heights. 80 qualified subjects in the form of those with natural soles (n=28), increased internal and longitudinal arch (n=25), and decreased internal and longitudinal arch (n=27) were selected as the sample of the study. Navicular drop test was used to identify foot form and Y balance test and pressure distribution system were simultaneously used to estimate dynamic balance. Data were analyzed statistically by Pearson correlation coefficient test after descriptive examination at P≤0.05. Results showed a positive and significant relationship between Y test results and pressure distribution system in evaluating dynamic balance of those subjects with different foot arch heights (P=0.002), r=0.337). There was no significant relationship among those subjects with increased pronation (P=0.493, r=0.138), increased supination (P=0.218, r=0.255) and natural sole (P=0.06, r=0.349). Therefore, Y test may not be accurate enough to evaluate dynamic balance in those with different foot arch heights and it is better for those studies whose main aim is to evaluate dynamic balance to use more sensitive tests.
    Keywords: Dynamic balance, Increased Pronation, Increased Supination, Pressure Distribution System, Y Test
  • Sareh Shahheidari *, Aliasghar Norasteh, Hasan Daneshmandi Pages 35-51
    Dynamic knee valgus during deceleration and drop landing in sport activities can be the cause of many acute and chronic knee injuries in female athletes. This study examined the effect of 3 weeks of neuromuscular training and its retention after 3 months on the movement pattern of drop vertical jump in 15-18-year-old active girls with dynamic knee valgus. Volunteers were screened by double legged squat test and finally, 24 subjects with dynamic knee valgus (12 subjects in the training group and 12 subjects in the control group) were selected as the sample. Knee valgus and flexion angles were calculated using two dimensional evaluation method with two video cameras (CASIO-Ex-F1, made in Japan) before and immediately after the training program in both groups and knee valgus angle was again calculated 3 months later during drop vertical jump test. Repeated measures was used to compare knee valgus and flexion angles before and immediately after and 3 months after the training intervention in control and training groups. In case of significance, independent and dependent t tests were used to recognize within- and between-group differences. The results showed that knee valgus angle mean decreased after training in the training group and this difference was significant (P=0.001). Also, knee flexion angle mean in the training group increased significantly (P=0.04). The results of paired sample t test showed a significant increase in this variable after the training and 3 months later in knee valgus angle in the training group (P=0.05). Results showed that although a 3-week neuromuscular training intervention improved movement pattern of drop vertical jump in active female students, the retention of the effect of this training decreased after 3 months.
    Keywords: Knee valgus retention, movement pattern, neuromuscular training
  • Sonia Sabet *, Amir Letafatkar, Fereshteh Eftekhary Pages 53-74
    The aim of this study was to investigate the effect of neuromuscular training on strength and motor performance of active women with leg dominance deficit. 26 active women with leg dominance deficit (18 to 25 years old) were selected purposively and randomly assigned to control and training groups. Isokinetic Biodex system )60 deg./sec) was used to concentrically and eccentrically measure extensor and flexor peak torque of dominant and non-dominant knees. Tuck jump was used to measure motor performance. Both groups performed a pretest prior to the training period and performed a posttest two days after the training period in the experimental group. The ANCOVA and paired t tests were used for statistical analysis at a significance level of 0.95. The motor performance and strength on the pretest showed no significant difference between the experimental and the control groups (P>0.05). The paired t test showed a significant difference in strength and motor performance of experimental group (P<0.05). However, strength and motor performance scores of control group showed no significant difference (P>0.05). Also, in the posttest, a significant difference was found in the scores of the two groups (P<0.05). Due to the effect of neuromuscular training on the improvement of strength and performance of lower limbs in women with leg dominance deficit, this type of training is recommended to be used in prevention and rehabilitation programs.
    Keywords: Active Women, leg dominance deficit, Motor Performance, neuromuscular training, strength
  • Nazanin Meghdadi, Ali Yalfani *, Hooman Minoonejad Pages 75-89
    Shoulder impingement syndrome is associated with alterations in scapulohumeral muscles activity in sports such as table tennis in which hands operate higher than shoulder level and these changes are theoretically related to a change in the motor program strategies. One of the important scales of investigating muscular coordination and motor control in shoulder muscles is the study of the timing of muscle activation. The aim of this study was to examine the difference between muscle activity and inactivity and the activation pattern of the shoulder muscles in the elite table tennis players with and without shoulder impingement syndrome. In this study, 30 male elite table tennis players (age: 20-28 years old) were purposively categorized into 2 groups: with syndrome (n=15, mean age=25.12±1.65) and without shoulder impingement syndrome (n=15, mean age=24.43±1.55). The timing of the activity of the supraspinatus, upper trapezius, lower trapezius, serratus anterior, anterior deltoid and biceps brachii muscles of the dominant upper limb were measured by surface electromyography during table tennis forehand topspin. Shapiro–Wilk test was used to check the normal distribution of the data; then, independent sample t test was used to compare the results of the two groups using SPSS 20 at P<0.05. The results of independent t test showed that serratus anterior (P=0.001) and upper trapezius (P=0.004) were significantly activated sooner and later in the patient group than the healthy group. Also, the muscle activation pattern changed in the patient group compared with the healthy group. These results showed that the function of scapular stabilizing muscles in athletes of overheard throwers fields who had should impingement symptoms is temporally disturbed, and confirms the assumption that shoulder impingement syndrome may be associated with dysfunction of timing and activity coordination of the scapulothoracic and glenohumeral muscles.
    Keywords: Forehand Topspin, muscle activation pattern, Shoulder Impingement Syndrome, Surface Electromyography, Table Tennis, Timing of Muscle Activation
  • Ali Akbar Jadidian, Elham Shirzad * Pages 91-110
    The aim of this study was to investigate the effect of the height of placement (lower and middle) of two types of backpacks (conventional backpack and modified backpack) with 10% of body weight on the kinetic (including 1st and 2nd peak, minimum force, and loading rate) and kinematic (including cadence, step length, step width, swing and double support phases) parameters of gait in schoolchildren. 28 school boys participated in the study after their inclusion and exclusion criteria were considered. They were evaluated by Gaitway treadmill in four conditions including backpack-low, backpack-middle, modified backpack-low, and modified backpack-middle. ANOVA test with repeated measures showed that the mean of the first and second peaks of the backpack-middle was higher than other conditions and had a significant difference with the backpack-low (P<0.05). Among the backpacks, the minimum vertical force in the backpack-low was more than both modified backpack conditions (P<0.05). Given the increase in the first and second peaks of the backpack-middle compared with the backpack-low, it seems better to place the backpack in the lumbar region in terms of forces applied to the body, but this difference was not observed for the modified backpack.
    Keywords: backpack, gait, kinematic, kinetic, schoolchildren
  • Akram Rahmanpour, Ali Shamsi Majelan *, Nader Samami, Hamed Zarei Pages 111-129
    The present study examined the effect of manipulating systems involved in postural control of professional and beginner swimmers. The study was conducted on 80 swimmers (male and female, age range: 15 - 20 years old) who were selected by non-random purposive sampling method. In this study, single leg stand test (SLS) was used to measure postural control under four different sensory conditions: 1) Standing on the hard surface with open eyes, 2) Standing on a foam with hyperextension of the head, 3) Standing on the hard surface with closed eyes and hyperextension of the head, 4) standing on a foam with closed eyes. For data analysis, one-way ANOVA was used to examine the intergroup changes and Tukey post hoc test was used for paired comparisons at a significance level (P≤0.05). The results showed that the share of vestibular system in the control postural of professional swimmers was higher than that of beginner swimmers (P=0.03). Also, there was no difference in visual and proprioceptive systems between professional and beginner swimmers. So it can be concluded that swimming improves the vestibular system.
    Keywords: balance, Postural control, Proprioceptive system, Swimmers, Vestibular System, Visual system
  • Leili Mahdieh, Vahid Zolaktaf *, Mohammad Taghi Karimi Pages 131-145
    Disability to perform functional movements is known as one of the most crucial factors of musculoskeletal injuries. This study investigated to what extent fundamental movement training of dynamic neuromuscular stabilization (DNS) could improve various functional movements. The sample consisted of 34 female students who were randomly assigned to two groups. Their age, height and weight were 18.8±0.68, 160.4±5.63 cm and 61.4±14.41 kg for the experimental group and 18.9±0.91, 160.5±3.16 cm and 61.2±12.10 kg for the control group respectively. The experimental group followed a six-week training protocol 3 sessions and 50 minutes each session. Five movement tests were used as the indicators to measure training effectiveness. ANOVA with repeated measures indicated a significant interaction of all five movement tests in favor of the experimental group (F(1,32)≥4.13, P≤0.001 and ƞ2 ≥0.29). Based on Eta-square coefficients, the highest and lowest differences in the progress coefficient were observed in Y-balance test and functional movement screening test respectively. The findings support the hypothesis that fundamental movement training can be used to improve functional movements. Lower improvement of more specific functional movements reveals that they may require not only fundamental movements but also specific training of movement.
    Keywords: Functional Movements, Fundamental Movements, Injury, Neuromuscular Disorder, Neuromuscular Stabilization