فهرست مطالب

نشریه فرماندهی و کنترل
سال دوم شماره 3 (پیاپی 5، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/07
  • تعداد عناوین: 6
|
  • زهره متشکر، احمد عبدالله زاده، حسین شیرازی* صفحات 1-22
    منابع واژگانی، از منابع ضروری در حوزه ی پردازش زبان طبیعی هستند و نحوه ی ارائه و در دسترس قرار دادن آن ها نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است. در این مقاله، قالب ارائه شبکه ی واژگان به عنوان یک منبع واژگانی مهم در پردازش های معنایی زبان طبیعی مورد توجه قرار گرفته است، با این هدف که ارائه ی این دانش به نحوی باشد که بتوان از مزایای داده های پیوندی و شبکه ی معنایی بهره برد. قالب داده های پیوندی امکان دسترسی به دانش و پیوند آن با سایر منابع دانشی را فراهم می آورد. ارائه ی شبکه ی واژگان به فرمت داده ی پیوندی و بازنمایی آن به صورت پایگاه شناخت، امکان استفاده از فناوری های شبکه ی معنایی، مانند استنتاج را فراهم می آورد؛ همچنین، فرایند توسعه و استفاده از شبکه ی واژگان با استفاده از داده های پیوندی به نحو موثرتری امکان پذیر است. این مقاله شمای یک پایگاه شناخت را، که برای یک شبکه ی واژگان به زبان فارسی طراحی شده است, معرفی می کند. این شما به صورت داده ی پیوندی و قابل ارزیابی با مدل لمون است. در این مقاله، گزارشی از فرایند انتقال دانش از شبکه ی واژگان فارس نت به یک پایگاه شناخت با قالب داده های پیوندی ارائه می شود و همچنین از نظر روابط و تعداد و اژه ها، بهبودها و توسعه های انجام گرفته در این شبکه ی واژگان جدید بیان می گردد.
    کلیدواژگان: پایگاه شناخت، داده پیوندی، شبکه معنایی
  • جهان یار بامدادصوفی*، بیژن ساعدی، حسین فتح آبادی صفحات 23-40
    با ظهور انقلاب اسلامی و شکل گیری جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا، الگوی از حکم رانی در نظام بین الملل ظهور کرده است  که در تضاد با منافع نظام گلوبال و تک قطبی غربی است. به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران از بدو تاسیس همواره به طرق مختلف تحت تحریم و تهدید استکبار جهانی قرار گرفته است. با ناکام ماندن این توطئه ها و تهدیدات در عرصه جنگ سخت، توجه استکبار جهانی به حوزه های جنگ نرم مثل نفوذ فرهنگی و تحریم های اقتصادی جلب شده است. رشد علم و تهدیدات نوین در عرصه بین الملل باعث گردیده است که گذار از سازمان های منبع محور به دانش محور یکی از استراتژی های نظام جمهوری اسلامی قرار گیرد. موضوع  چگونگی ارتقا و توسعه ی سازمان های دانش محور همچنین یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری به دلیل ظهور تهدیدات نوین بوده است.  در باب پا گرفتن سازمان های دانش بنیان، در این تحقیق به بعد ساختاری سازمان های دانش بنیان از حیث میزان توفیق در برقراری جریان دانش و مدیریت منابع دانش پرداخته شده است بدین صورت که در ابتدا مولفه های مهم و تاثیرگذار بعد ساختاری سازمان های دانش بنیان به کمک تکنیک دلفی شناسایی شده است. سپس نتیجه گیری شده است که ساختار سنتی و سلسله مراتبی موجود قابلیت پیاده سازی این مولفه ها را ندارد و با توجه به شرایط ویژه کشور علی الخصوص گسترش تحریم های دشمنان به عرصه علم و فناوری، ساختار شبکه ای ساختار مناسب جهت مدیریت دانش و برقرار نگه داشتن جریان دانش در سازمان های دانش بنیان کشوری و لشگری می باشد.
    کلیدواژگان: دانش بنیان، سازمان شبکه ای، تحریم، توزیع و مدیریت دانش
  • عباس منوریان، سعید یعقوبی، هادی سپانلو*، علی دیوان دری صفحات 41-63
    خط مشی گذاری در حیطه تصمیمات کلان دولت ها، صنایع و بنگاه ها قرار گرفته و دامنه ی اثرگذاری بالایی دارد؛ از اینرو وجود خط مشی کارآمد می تواند بخش گسترده ای از یک صنعت و جامعه را تحت تاثیر قرار دهد. خط مشی گذاری در بانکداری الکترونیک به دلیل ماهیت پویا و وابستگی بالا به فناوری اطلاعات از حساسیت بیشتری نسبت به سایر صنایع برخوردار است. خط مشی گذاری در بانکداری الکترونیک بر نظام پولی و بانکی کشور اثرات قابل ملاحظه ای دارد، درچند سال گذشته خط مشی هایی که در این حوزه تدوین شده است تغییرات مکرر داشته و از ثبات لازم برخوردار نبوده است، لذا هدف این تحقیق توصیف و تبیین پدیده خط مشی گذاری بانکداری الکترونیک می باشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی، متدولوژی آن کیفی، روش تحقیق نظریه پردازی داده بنیاد، ماهیت آن از نوع اکتشافی-توصیفی، افقی زمانی مقطعی، ابزار گردآوری مصاحبه و در نهایت شیوه تحلیل کدگذاری 3 گانه نظریه پردازی داده بنیاد می باشد. بر اساس نتایج حاصله تعداد 106 کد منحصر به فرد، 21 مفهوم و 6 مقوله بر اساس مدل پارادایمی استخراج گردید. طبق این مدل پارادایمی مقوله محوری ناکارامدی خط مشی گذاری بوده و تعدادی عوامل علی، زمینه ای، مداخله گر در این پدیده ناکارامدی دخیل بوده و منجر به بروز مکانیزم ها و پیامدهایی برای نظام بانکی ایران شده است. در پایان به جهت کنترل بهتر صنعت بانکداری الکترونیک در راستای اهداف کلان کشور پیشنهاداتی از جمله محوریت بانک مرکزی به عنوان مرکز فرماندهی پولی و بانکی با هدف ساماندهی خط مشی های بانکداری الکترونیک ارایه شده است.
    کلیدواژگان: خط مشی گذاری، ناکارآمدی، بانکداری الکترونیک، نظریه پردازی داده بنیاد
  • محمد بهشتی*، مرتضی براری، مجید بیات، محمدرضا عارف صفحات 64-78
    اینترنت اشیاء (IoT) پتانسیل بالقوه ای برای تبدیل شدن به مهمترین مفهومی را دارد که در طی دهه های اخیر انقلاب عظیمی در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات به راه انداخته است. در حقیقت، مفهوم اینترنت اشیاء شبکه ای جهانی مبتنی بر اینترنت تعریف می کند که در آن تمامی اشیاء قابلیت اتصال به یکدیگر، تبادل اطلاعات و انجام فعالیت های هوشمند خواهند داشت. این مفهوم جدید هم کاربردهای غیرنظامی (شهری) و هم کاربردهای نظامی را تحت تاثیر مفاهیم جدید خود قرار داده است. با ورود بحث اینترنت اشیاء و همچنین قابلیت متصل شدن سیستم های سلاح به شبکه، فرصت تسهیل کنترل سلاح ها توسط فرماندهان و نیز سرعت عمل در واکنش ها پدید می آید. در این میان و نسبت به کاربردهای غیرنظامی، کاربردهای نظامی اینترنت اشیاء که تحت عنوان حوزه اینترنت اشیاء نظامی معرفی می گردد بیشتر حائز اهمیت است چرا که می تواند تاثیرات مستقیم مثبت یا مخربی را در صحنه های نبرد به دنبال داشته باشد. از این رو، مسائل امنیتی مرتبط با بخش های مختلف اینترنت اشیاء نظامی بسیار حیاتی می باشند. در این مقاله، ابتدا به مفاهیم و معماری اینترنت اشیاء نظامی اشاره نموده و مکانیزم اینترنت اشیاء نظامی ایالات متحده آمریکا را مرور می نماییم. سپس به بحث و بررسی چالش ها و نگرانی های امنیتی پرداخته و نهایتا نیز به ملزومات امنیتی اینترنت اشیاء نظامی می پردازیم.
    کلیدواژگان: اینترنت اشیاء نظامی، جنگ شبکه-محور، فرماندهی و کنترل، امنیت و حریم خصوصی، رمزنگاری
  • حسین شیرازی*، رضا حسنوی، محمدحسین کاویان صفحات 79-91
    با توجه به منحصر به فرد بودن فرآیند تولید در هر سازمان، تجزیه و تحلیل این فرآیند  نیز منحصر به فرد می باشد. مساله اصلی این تحقیق، ارائه یک مجموعه از روالهای منسجم برای طراحی یک سیستم کنترل تولید منطبق بر نیازهای واقعی صنایع می باشد.
    در این مقاله، پس از بیان کلیات و اطلاعات مربوط به وضعیت موجود کنترل تولید در یک صنعت، یک سیستم کنترل تولید مبتنی بر پوشش نقاط ضعف و نیاز های آن ارائه گردیده است. برای تجزیه و تحلیل وضعیت موجود و همچنین ارائه سیستم پیشنهادی از ابزار های مدل سازی همچون نمودار گردش عملیات، نمودار جریان داده و نمودار ارتباط موجودیت ها استفاده شده است. برای جمع آوری اطلاعات وضعیت موجود به روش میدانی، پرسشنامه ای مبتنی بر محور های اصلی مشکلات طراحی گردید. بر اساس آن، نقاط قوت و ضعف سیستم موجود و همچنین نیازهای سیستمی آن استخراج گردید. سیستم پیشنهادی در قالب نمودار های مختلف و روش اجرایی ارائه گردیده است. در انتها مشخصات پایگاه داده و قابلیت های نرم افزار طراحی شده ذکر شده است.
    ارزیابی سیستم پیشنهادی و نرم افزار تولیدی، برتری آنها نسبت به وضعیت موجود را از طریق آمار تحلیلی فراهم نموده که در بخش پایانی مقاله ذکر شده است.
    کلیدواژگان: کنترل تولید، سیستم، طراحی، تولید، کنترل
  • امید جعفری زاده، فرهاد حمزه* صفحات 92-114
    در طراحی شهرها و تعیین کاربری مورد نیاز شهر و نحوه ارتباط آنها با یکدیگر، باید علاوه بر ایجاد فضاهای مناسب، برای حفظ جان مردم درمقابل تهدیدها، امکان تداوم بی وقفه فعالیت های ضروری و کاهش آسیب پذیری شهرنیز اقدام صورت پذیرد. این مقاله به شاخص سازی پدافند غیرعامل در حوزه زیرساخت شهری پرداخته، مولفه ها و شاخص های تاثیرگذار در آن را معرفی می نماید.در این پژوهش ادبیات مورد نیاز از طریق مصاحبه عمیق و خبرگی تهیه و سپس تنظیم و توزیع پرسشنامه در جامعه آماری صورت پذیرفت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل پرسشنامه ها توسط نرم ‏افزارهای SPSS و PLS   مولفه ها و شاخص های اکتسابی را مورد تایید قرار داد.بر همین اساس تجهیزات پدافند غیرعامل شهری، استحکامات و سازه های پدافند غیرعامل شهری و اعتبارات مولفه های زیرساخت شهری را تشکیل داده وهمچنین 22 شاخص تاثیرگذار در  خصوص مولفه های ارائه شده مشخص گردیدند.
    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، زیرساخت شهری، شاخص های پدافند غیرعامل شهری
|
  • Ahmad Abbdollahzade, Hossein Shirazi*, Zohre Moteshakker Pages 1-22
    In Natural Language Processing field, lexical resources are the mandatory tools which their representation format and accessibility has essential importance. In this paper, we focus on representation format of WordNet as an important lexical resource; aiming to benefit from the semantic web and Linked Data advantages. The Linked Data format provides knowledge representation and integration with other knowledge resources. Providing WordNet in linked data format and ontology representation, enable us to use semantic web technologies, such as inference. Development and usage of WordNet in the linked data format are more effective. The paper introduces an ontology schema for Farsi WordNet. The schema is based and Linked Data and is evaluable by Lemon model.
    Keywords: wordnet, ontology, semantic web, linked data
  • Jahanyar Bamdadsofi* Pages 23-40
    With the advent of the Islamic Revolution and the formation of the Islamic Republic of Iran in the Western region of Asia, the pattern of governance has emerged in the international system, contrary to the interests of the Global and Western monopoly. This is why the Islamic Republic of Iran has always been under sanctions and the threat of global arrogance since it has been established. Despite their failures and threats in the arena of “hard war”, global arrogance is drawn into the areas of “soft war” such as cultural influence and economic sanctions. The growth of modern science and threats in the international arena has led to the transition from source - based organizations to knowledge-based on one of the strategies of the Islamic Republic. The issue of how to promote and develop knowledge - based organizations is also one of the concerns of the supreme leader of leadership due to the emergence of new threats. in order to set up knowledge organizations, in this study, the structural dimension of knowledge organizations has been developed in terms of success in establishing knowledge flows and knowledge of knowledge sources as initially the important and influential factors of knowledge organizations are identified with the help of the Delphi technique. It is concluded that the traditional and hierarchical structure does not have the capability to implement these components and, given the special circumstances of the country, especially the spread of sanctions against the fields of science and technology, the structure of a suitable structure for knowledge management and maintaining knowledge flows in knowledge-based organizations is the foundation of the state and the army.
  • Abbas Monavarian, Ali Divandari, Saeed Yaghoubi, HADI SEPANLOO* Pages 41-63
    Policy is a kind of decision which is made in the level of governments, industries and enterprises and it affects a wide-ranging domain. Henceforth, having an efficient policy can influence an extensive part of industry and society. Due to its dynamic nature and high dependence on information technology, policy-making in electronic banking is more important than in other industries. Policy-making in electronic banking has considerable effects on the monetary and banking system of the country. In the recent years, defined policies have had repetitive changes with no stability.
     Therefore, in this paper, we attempt to describe and exploit current situation of policy-making in electronic banking. In this study, the purpose is applied, the methodology is qualitative, the research method is  Grounded Theory,  the type is exploratory-descriptive,  the  time horizon is cross-sectional, its techniques is interview and finally its procedure is  three levels of coding in Grounded Theory. Based on the results, 106 unique codes, 21 concepts and 6 categories were extracted. According to the paradigmatic model, the core category is the inefficiency of policy-making and some root, background and intervening factors have been influential in this inefficiency phenomenon and have resulted in mechanisms and consequences for the banking system of Iran. Finally, to better control the electronic banking it is suggested that central bank be headquarter of monetary and banking system.
    Keywords: Policy-Making, Inefficiency, Electronic Banking, Grounded Theory
  • Mohammad Beheshti Pages 64-78
    IoT has the potential to become the most important concept that has led to a huge information and communication technology revolution in recent decades. In fact, the concept of the Internet of Things defines a global Internet-based network in which all objects can connect, exchange information and perform intelligent activities. This new concept has affected both civilian and military applications of its new definitions. With the advent of the Internet of Things, as well as the ability to connect various weapons systems to the network, the opportunity for commanders to facilitate weapons control and the speed of action in the reactions arises. In the meantime, and more than civilian applications, military IoT applications, known as the MIoT domain, are more important because they can have positive or destructive direct impacts on battlefields. Therefore, the security issues associated with different parts of the Militarily Internet of Things are critical. In this article, we will first discuss the concepts and architecture of the Military Internet of Things (MIoT) and review the mechanism of the Military Internet of Things with a focus on the United States MIoT. Then, we discuss security challenges and concerns, and finally, outline the Internet of Things security requirements for military things.
    Keywords: Military Internet of Things, Network-Centric Warfare, Command, control, Security, privacy, Cryptography
  • Hosein Shirazi Pages 79-91
    Due to the uniqueness of the production process in each organization, the analysis of this process is also unique. The main issue of this research is to provide a set of coherent routines for designing a production control system that meets the real needs of industries.
    In this paper, after providing general information and information on the current state of production control in an industry, a production control system based on coverage of its weaknesses and requirements has been presented. For analyzing the existing situation, modeling tools such as flow diagram, data flow diagram and entity relationship graph are used. A questionnaire based on the main axes of the problem was designed to collect information about the current status of the fieldwork. Based on this, the strengths and weaknesses of the existing system and its system requirements were extracted. The proposed system is presented in the form of various diagrams and executive method. Finally, the database specifications and the design capabilities of the software are mentioned.
    The evaluation of the proposed system and the production software shows their superiority to the existing situation through analytical statistics provided in the final section of the article.
    Keywords: Production Control, System, Design, Manufacturing, Control
  • Omid Jafarizadeh, Farhad Hamzeh* Pages 92-114
    In designing cities and determining functional requirements and their relationship with each other, in addition to creating suitable spaces in order to protect human lives against threats, the possibility of continuous continuity of essential activities and the city  vulnerability reduction must be taken in to consideration . This paper focuses on passive defense indexation in urban infrastructure and introduces effective component  and indicators. In this research, the required literature was prepared through in-depth interviews and then the questionnaire was arranged and distributed in the statistical population. The results of the questionnaires analysis verified the component and acquired indicators by SPSS and PLS software.

    Accordingly, the urban passive defense equipment, fortifications, structures  and credits  form the urban infrastructure components, as well as 22 effective indicators related to the presented  component   have been determined.
    Keywords: Passive defense, urban infrastructure, Inactive urban passive defense indicators