فهرست مطالب

مجله روانشناسی ورزش
سال دوم شماره 1 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پگاه سهام، مهوش نوربخش، محمدعلی اصلانخانی * صفحات 1-10
    هدف

    هدف این تحقیق بررسی رابطه تاب آوری و خودکارآمدی با انگیزه ورزشی در دختران قایقران نخبه کشور بود.

    روش شناسی

    55 دختر قایقران نخبه تیم های ملی بزرگ سال، در اردوهای انتخابی سال 1395 به عنوان نمونه در دسترس و هدفمند انتخاب شد. از سیاهه انگیزه ورزشی مارکلند و هاردی (1993)، مقیاس تاب آوری کانر-دیویدسون (2003)، مقیاس خودکارآمدی عمومی شرر (1982)، به عنوان ابزار استفاده شد. داده ها به وسیله آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی ساده مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بین تاب آوری باانگیزه ورزشی (007/0=p و 36/0-=r)، خودکارآمدی باانگیزه ورزشی (001/0=p و 70/0-=r)؛ تاب آوری و خودکارآمدی (001/0=p و 45/0-=r)، دختران نخبه قایقران، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد، یعنی با بالا رفتن هرکدام از عوامل، متغیر مرتبط نیز به همان میزان افزایش پیدا می کند. نتایج رگرسیون نشان داد بین تاب آوری و خودکارآمدی باانگیزه ورزشی رابطه چندگانه معناداری وجود دارد (001/0=p، 4/25=(2،52)F) و می توان با استفاده از معادله 7/18+(خودکارآمدی)1/7+(تاب آوری)15/0= انگیزه ورزشی، از روی تاب آوری و خودکارآمدی، میزان انگیزه ورزشی دختران نخبه قایقران را پیش بینی کرد.

    نتیجه گیری

    مربیان با استفاده از دانش روان شناسی ورزشی و یافته های آن، مهارت های روانی ورزشکاران زن رشته قایقرانی به ویژه تاب آوری، خودکارآمدی و درنتیجه انگیزه ورزشی را با برگزاری کارگاه ها و یا استفاده از روان شناسان ورزشی ارتقاء دهند.

    کلیدواژگان: تاب آوری، خودکارآمدی، انگیزه ورزش، دختر، قایقران، نخبه
  • بررسی ارتباط پرخاشگری با سرسختی روانشناختی در بین مربیان و ناجیان استخرهای ورزشی
    سعید رضایی*، سعید یوسفی، محمود شیخ صفحات 11-18
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه پرخاشگری با سرسختی روانشناختی در بین مربیان و ناجیان استخرهای شهر تبریز بود.

    روش تحقیق

    روش پژوهش توصیفی - همبستگی و از نوع کاربردی می باشد، که به صورت میدانی در بین مربیان و ناجیان استخرهای انجام شده است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ی استاندار پرخاشگری باس و پری و پرسشنامه ی استاندار سرسختی روانشناختی اهواز استفاده شد است. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از روش های آماری ضریب همبستگی و تی مستقل استفاده شد. جامعه آماری پژوهش مربیان و ناجیان استخرهای شهر تبریز بود، که نمونه گیری به صورت تصادفی انجام شد.

    یافته ها

    نتایج بدست آمده نشان داد رابطه منفی معنی داری بین پرخاشگری و سرسختی روانشناختی مربیان و ناجیان استخرها وجود دارد. همچنین بین سرسختی و خرده مقیاس های بدنی و خصومت همبستگی منفی وجود دارد که این رابطه در خرده مقیاس های خشم و کلامی مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نیز نشان می دهد با توجه به اینکه سرسختی روانشناختی توانایی افراد را برای کنترل موقعیت، کنترل رفتارهای خود، تعهد به وظایف و رویایی با پیشامدها، بیشتر می کند. بنابراین سرسختی روانشناختی به عنوان یک منبع مقاومت درونی می تواند تاثیرات منفی پرخاشگری را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: پرخاشگری، سرسختی، مربیان، ناجیان
  • سجاد پارسایی *، ناهید شتاب بوشهری، معصومه شجاعی، رسول عابدان زاده صفحات 19-28
    هدف

    تصویرسازی فرآیندی شناختی است که می تواند نقش مهمی در برنامه ریزی و اجرای حرکات و اعمال بازی کند و در بسیاری از مواقع می تواند به عنوان ابزاری برای یادگیری مهارت ها و بازآموزی حرکات بکار رود. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر سرعت های مختلف تصویرسازی ذهنی بر عملکرد دریبل بسکتبال در دانشجویان دخترمی باشد.

    روش پژوهش

    روش اجرای این پژوهش نیمه تجربی بود که با استفاده از طرح پیش آزمون-پس آزمون صورت گرفت. تعداد 40 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه شهید چمران با روش نمونه گیری هدفمند با میانگین سنی 12/1±22 سال انتخاب و در چهار گروه (گروه تصویرسازی با سرعت زیاد، تصویرسازی با سرعت برابر و تصویرسازی با سرعت کم و گروه کنترل بدون تصویرسازی) قرار گرفتند. پس از اجرای دریبل بسکتبال در پیش آزمون، آزمودنی های گروه های تجربی به مدت چهار روز متوالی به تصویرسازی پرداختند و سپس اجرای واقعی دریبل به عمل آمد.

    یافته ها

    نشان داد همه گروه های تصویرسازی در اجرای خود پیشرفت داشتند (05/0>p)؛ اما با توجه به اندازه اثر، گروه تصویرسازی آهسته و برابر عملکرد بهتری را نسبت به گروه تصویرسازی سریع نشان دادند.

    نتیجه گیری

    بنابراین می توان گفت هنگام یادگیری یک حرکت جدید و در افراد مبتدی بهتر است از تصویرسازی با سرعت آهسته و برابر استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تمرین ذهنی، همارزی کارکردی، تصویرسازی آهسته، تصویرسازی برابر، تصویرسازی سریع
  • شیلا صفوی همامی *، رضیه دوستانی صفحات 29-36

    هدف از این تحقیق بررسی اثر متمرکز ساختن به نشانه های توجهی مربوط و نامربوط و خودآگاهی بر دقت شوت فوتسال دختران دانش آموز بود. آزمودنی ها 48 نفر از دختران دانش آموز(15-18 سال)) که به صورت نمونه در دسترس انتخاب و براساس مقیاس خودآگاهی در چهار گروه 12 نفره خودآگاهی بالا –توجه مربوط به تکلیف؛ خودآگاهی بالا- توجه نامربوط به تکلیف؛ خودآگاهی پایین – توجه مربوط به تکلیف؛ خودآگاهی پایین – توجه نامربوط به تکلیف قرار گرفتند. تکلیف آزمون شوت مور کریستین بود. این پژوهش طی 8 هفته و هر هفته2جلسه و هر جلسه 16 کوشش (4بلوک 4تایی) انجام شد. قبل از شروع آموزش ،پیش آزمون و بعد از پایان آموزش ،پس آزمون(16 کوشش)از آزمودنی ها گرفته شد. نتایج آزمون t مستقل نشان داد که افراد گروه خودآگاهی بالا- توجه مربوط نسبت به گروه خود آگاهی بالا- توجه نامربوط و گروه خودآگاهی پایین- توجه مربوط نسبت به گروه خود آگاهی پایین- توجه نامربوط عملکرد بهتری در دقت شوت فوتسال داشتند. نتایج تحلیل واریانس دو راهه نشان داد دو گروه توجه مربوط خودآگاهی بالا و پایین به طور معنی داری عملکرد بهتری نسبت به دو گروه توجه نامربوط خودآگاهی بالا و پایین داشتند همچنین بین دو گروه توجه مربوط- خودآگاهی بالا با توجه مربوط- خودآگاهی پایین و همچنین بین دو گروه توجه نامربوط- خودآگاهی بالا با توجه نامربوط- خودآگاهی پایین تفاوت معنی داری دیده نشد. با توجه به یافته های تحقیق می توان گفت در افراد مبتدی ،توجه کردن به نشانه های مربوط و نامربوط برای اجرای مهارت هایی که مستلزم دقت هستند مفید می باشد، همچنین توجه به نشانه های مربوط نسبت به نشانه های نامربوط در افراد مبتدی با خودآگاهی بالا و پایین باعث عملکرد بهتر می شود.

    کلیدواژگان: توجه مربوط، توجه نامربوط، خودآگاهی، ضربه پنالتی
  • جواد فولادیان، سیما ایوبی *، بی بی اعظم میری نژاد صفحات 37-48
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش مقایسه مهارتهای بینایی منتخب ورزشکاران و غیر ورزشکاران بود. پژوهش حاضر شامل کلیه ورزشکاران (زن و مرد) در رشته های ورزشی منتخب (تنیس روی میز، بدمینتون، تنیس، فوتسال، هندبال، دارت، رزمی) با دامنه سنی 18 تا 30 سال، عضو تیم های ورزشی استان خراسان رضوی (1392) بود.

    روش

    پژوهش علی- مقایسه ای بود. متغیرهای بینایی؛ تیزبینی ایستا، ادراک عمق، نقطه نزدیک تقارب، نقطه نزدیک تطابق، حساسیت کنتراست و آگاهی مرکزی– پیرامونی از طریق آزمون های مربوطه در دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آزمایشگاه بینایی سنجی اندازه گیری و انجام شد. برای آزمونفرضیه ها از آزمونtمستقل استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای 19spss وexcel در سطح معنی داری p<0.05)) انجام شد.

    نتایج

    نشان داد که؛ بین میانگین مولفه های ادراک عمق، تیزبینی، تقارب، تطابق، حساسیت کنتراست، دید پیرامونی و مرکزی، ورزشکاران با غیر ورزشکاران تفاوت معنی داری وجود دارد به گونه ای که ورزشکاران در تمامی مولفه های بینایی نسبت به غیر ورزشکاران از وضعیت بهتری برخوردار بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعات ذکر شده مبنی بر عملکرد بهتر ورزشکاران نسبت به غیر ورزشکاران می توان نتیجه گرفت عملکرد بهتر گروه ورزشکار به واسطه هم عوامل وراثتی و هم عوامل تمرنیی مرتبط بارشته ورزشی آنها باشد.همچنین اشتغال به تمرین در رشته های ورزشی که اجرای بهتر در آنها نیازمند عملکرد مطلوب در مولفه های بینایی است می تواند منجر به ارتقای عملکرد بینایی افراد شود.

    کلیدواژگان: بینایی، تیزبینی، ادراک عمق، تقارب، حساسیت کنتراست، ورزشکار، غیر ورزشکار
  • ربابه رستمی *، فرهاد نجاتی، محبوبه البرزی، فاطمه پسند صفحات 49-60

    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر دو روش افزایش تدریجی تداخل زمینه ای بر اکتساب، یادداری و انتقال دقت مهارت پرتاب در دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی بود. بدین منظور، از میان 162 دانش آموز پسر پایه اول یک دبستان در شهر شیراز 30 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. آزمودنی ها پس از انجام پیش آزمون، به صورت تصادفی در دو گروه افزایش تدریجی درون جلسه ای تداخل زمینه ای (15 نفر) و افزایش تدریجی درصدی تداخل زمینه ای (15 نفر) سازماندهی شدند. بعد از اجرای 3 جلسه تمرین پرتاب و ثبت نمرات، فراگیران در آزمون های انتقال و یادداری مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج آزمون اندازه گیری های مکرر در مورد دقت پرتاب در جلسات اکتساب تفاوت معناداری را نشان نداد. نتایج آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در آزمون انتقال در بین دو گروه تمرینی تفاوت معناداری نشان نداد اما در آزمون یادداری تفاوت معناداری مشاهده شد، که برتری با گروه افزایش تدریجی درون جلسه ای تداخل زمینه ای بود. سطح معناداری در تمامی آزمون ها 05/0 بود. با توجه به یافته های این پژوهش می توان چنین نتیجه گیری کرد که شیوه افزایش تدریجی تداخل زمینه ای درون جلسه ای نسبت به شیوه افزایش تدریجی درصدی می تواند موجب افزایش عملکرد دقت پرتاب در پسران دانش آموز پایه اول شود.

    کلیدواژگان: آرایش تمرین، تداخل زمینه ای، افزایش تدریج، مهارت پرتابی، دقت، کودکان
  • معصومه مهدی نژاد مکاری *، عاطفه رضایی صفحات 61-70

    هدف پژوهش حاضربررسی اثر بازخورد هنجاری مثبت و منفی بر تعادل ایستا و پویا در کودکان8تا13ساله ژیمناست کار است.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نوع مطالعات نیمه تجربی ،30کودک ورزشکار در دامنه ی سنی 8 تا 13سال به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند.از آزمون های تعادل ایستای لک لک و تعادل پویای بس برای اندازه گیری داده ها استفاده شد.برای تحلیل توصیفی داده ها از آمار توصیفی میانگین و انحراف معیار و برای تحلیل استنباطی از و از آمار استنباطی ANOVA(3.3) در سطح معنی داری 05/ 0 و از SPSS 19 برای تحلیل های آماری استفاده شده است.

    نتایج

    نتایج نشان داد درمرحله ی اکتساب در تعادل ایستا بین گروه ها تفاوت معناداری وجود دارد (p<0.05,F:5.8,df:18). هر دو گروه بازخورد هنجاری بهتر از گروه کنترل بودند. در مرحله ی یادداری در تعادل ایستا تفاوت معناداری بین گروه ها مشاهده شد.اما این تفاوت تنها بین گروه های بازخورد و گروه کنترل وجود داشت (p<0.05, F:9.9, df:18). در تعادل پویا تفاوت معناداری بین گروه ها در مرحله اکتساب و یادداری مشاهده نشد ((p>0.05, Fe:0.20,Fy:1.38, df:18.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان دادند که بازخور هنجاری موجب بهبود عملکرد کودکان ژیمناست در تعادل ایستا می شود.اما نوع بازخورد(مثبت و منفی) اثری بر عملکرد کودکان ژیمناست در تعادل ایستا نداشت.بر اساس تحقیقات نقش بازخورد در اجرای حرکتی به خوبی مشخص شده است. کلید واژه ها: بازخورد هنجاری مثبت و منفی، تعادل ایستا ،تعادل پویا، ژیمناست کار

    کلیدواژگان: بازخورد هنجاری مثبت و منفی، تعادل ایستا، تعادل پویا، ژیمناستیک کار
  • علی حیرانی*، ایوب صباغی صفحات 91-104
    هدف

    هدف از این تحقیق بررسی محدودیت در درخواست بازخورد به شیوه خودکنترلی در تکالیف ساده و دشوار است.

    روش بررسی

    جامعه آماری تحقیق، 60 آزمودنی (با میانگین سنی 07/1± 6/10) بودند و بر اساس نتایج پیش آزمون در چهار گروه آزمایشی 15 نفری قرار گرفتند. تکلیف ساده، تولید نیروی 1 کیلوگرمی با دست بود و در تکلیف دشوار از آزمون سرویس چکشی والیبال استفاده شد. مرحله اکتساب شامل یک جلسه که هر گروه 6 بلوک 10 کوششی(6*10) را انجام دادند.

    نتایج

    در مرحله اکتساب از آزمون تحلیل واریانس عاملی مرکب با اندازه گیری های تکراری و در آزمون یادداری از تحلیل واریانس دوطرفه در سطح معناداری 05/0 >p استفاده شد. تجزیه و تحلیل یافته ها نشان داد که در تکلیف ساده، در مرحله اکتساب و یادداری اثر نوع بازخورد معنی دار بود(05/0 >p). در تکلیف پیچیده اثر فراوانی بازخورد در هر دو مرحله اکتساب و یادداری معنی دار بود(05/0 >p).

    نتیجه گیری

    می توان گفت که در تکالیف ساده اثر نوع بازخورد از فراوانی آن مهم تر است، اما در تکالیف دشوار عکس قضیه صادق است، و باید به فراگیران، بازخورد بیشتری داده شود.

    کلیدواژگان: بازخورد، خودکنترلی، محدودیت، کودکان
|
  • Pegah Saham, Mohammad Ali Aslankhani *, Mahvash Noorbakhsh Pages 1-10
    Purpose

    The purpose of this study was to examine the relationship between resilience and self- efficacy with exercise motivation in female elite rowers of Iran.

    Methods

    55 female elite rowers of adult national teams were selected as sample by convenience and purposive sampling in 2016. The data collection instruments of this study were included the sport motivations inventory (Markland and Hardy, 1993), the resilience scale (Connor and Davidson, 2003), and the general self- efficacy scale (Sherer, 1982). Data was analyzed using Pearson’s correlation coefficient and simple linear regression.

    Results

    the results of this study showed that there was a significant and positive relationship between resilience and exercise motivation (P <0.007), selfefficacy and exercise motivation (P <0.001), and resilience and self- efficacy (P<0.001), in female elite rowers. It means that the related variable increases with the increasing of each factor. The results of the regression analysis showed that there was a significant multiple relationship between resilience and selfefficacy with exercise motivation (P <0.001), and we can predict female elite rowers’ exercise motivation using this equation 18.7 + (self-efficacy) 7.1+ (resilience) 0.15= exercise motivation.

    Conclusion

    coaches can promote female elite rowers’ mental skills especially resilience, self- efficacy, and exercise motivation using sport psychologist, holding of workshops, and sport psychology and its findings.

    Keywords: Resilience, Self-efficacy, exercise motivation, female-rower-elite
  • Investigating the relationship between aggression and psychological stubbornness among coaches and pool lifeguards
    saeed rezaei *, saeed yuosefi, mahmoud sheikh Pages 11-18

    The purpose of this study was to investigate the relationship between psychological aggression and psychological hardiness among swimming coaches and saviors. The research method is a causal-comparative one. The study sample comprised of coaches and lifeguard staff of swimming Aggression questionnaire (AQ) and Ahvaz Psychological Hardiness Inventory (AHI) is used to collect data. The Data is analyzed using the correlation coefficient, significant relation between psychological aggression and hardiness of swimming coaches and saviors. Also, there is negative correlation between hardiness and physical subscales and also between hardiness and hostility subscale, but there is no such relation between hardiness and anger and verbal subscales. The results also show that with regard to psychological hardiness increases ability of people to control situations, control their behavior, commitment to duty and facing with events, thus psychological hardiness as a source of inner strength can reduce the negative effects of aggressiveness.

    Keywords: aggression, hardiness, coaches, saviors
  • sajad Parsaei *, Nahid Shetab Boushehri, Masoumeh Shojaei, Rasoul Abedanzadeh Pages 19-28
    Purpose

    Imagery is a cognitive process that may play an important role in the planning and execution of movements and actions and in many cases it can be used as a tool for learning skills and retraining movements. The purpose of this study was to investigate the effect of different speeds of mental imagery on basketball dribbling performance in the young women.

    Methodology

    the research method was semiexperimental which was performed with pretest-posttest design. 40 female students of Shahid Chamran University with average of age (22+1/12) years were selected by purposive sampling and assigned in one of four groups: (low-speed imagery, real-peed imagery, rapid-speed imagery and control without imagery). After performing basketball dribbling skill in a pretest, the subjects of experimental group performed four consecutive days of imagery training and then performed the same skill.

    Results

    The results showed that all groups improved in their performance except control group (p ≤ 0/05). But with regard to the effect size, the best performance belongs to the low-speed imagery and real-peed imagery group.

    Conclusion

    we conluded that it is better to use low-speed imagery and real-peed imagery when learning a new task and in the novice.

    Keywords: mental practice, Functional equivalence, low-speed imagery, real-peed imagery, rapid-speed imagery
  • Shila Safavi Homami *, Razieh Doustani Pages 29-36
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the effect of self-consciousness on accuracy of performance penalty kick in the novice athletes.

    Methods

    In this study which is a semi empirical research, 48 female students (age ± XX) were selected. the organized into four groups of experiment in self-consciousness (high/less) and attention (relevant/ irrelevant) conditions. The measurements were performed during penalty kich. This study was performed during eight weeks, two sessions per week and each session was inchuded 4 blocks and each block had four attempts.

    Conclusion

    Result showed that all group had progress in accuracy after the eight weeks practice even more there was a significant difference between score of penalty kick in relevant and irrelevant groups (P < 0.05). moreover, both group of relevant- high self-consciousness and relevant- low self-consciousness perforemed beter than other groups (p< 0.05). no significant effect was observed between relevant- high self-consciousness and relevant- low self-consciousness groups (P ≥0.05). This finding suggests that relevant attentional beter for novice athletes and probably the rate of selfconsciousness cannot effect on the performance.

    Keywords: Self-Consciousness, Relevant attention, Irrelevant attention, Penalty kick
  • Javad Fouladian *, Sima Ayoubi, Bibi azam Mirinezhad Pages 37-48
    Purpose

    The aim of this study was to compare the visual skills of selected athletes and non-athletes. This study includes all athletes (men and women) from selected sports (table tennis, badminton, tennis, futsal, handball, darts, martial arts) with a range of 18 to 30 years .

    Methods

    The study was causal-comparative. Visual variables, static visual acuity, depth perception, NPC, a close match, contrast sensitivity and knowledge surrounding the central test were measured.. Data analysis was peformed using software SPSS 19 and excel at the significant level (P <0.05).

    Results

    Results showed significant differences inelements of depth perception, visual acuity, convergence, adaptation, contrast sensitivity, peripheral vision and central betweenathletes and non-athletes, so that athletes performed better that non athletes.

    Conclusion

    The results of the studies based on better performance of athletes than non-athletes can be explained by both genetics and the factors related with their sport related training. Moreover, training in the sports that need better visual elements may improve visual elements.

    Keywords: vision, visual acuity, depth perception, convergence, contrast sensitivity, athlete, athletes
  • Robabeh Rostami *, Farhad Nejati, Mahboobeh Alborzi, Fatemeh Pasand Pages 49-60
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the effect of two methods of gradual increasing contextual interference on acquisition, retention, and transfer of throwing skill accuracy in primary school students.

    Methods

    among 162 first grade students of an elementary school in Shiraz city, 30 students were randomly selected. After pre-test, the participants were randomly organized in two groups of gradual increasing of the intersession contextual interference (n=15) and gradual increasing of the percentage contextual interference (n=15). After there sessions of throwing training and recording the scores, the participants were participated in transfer and retention test. In all tests was( P ≤ 0 /05).

    Results

    The results of repeated measure analysis of throwing accuracy in acquisition sessions and also one- way ANOVA of transfer test showed no significant difference between two groups. The results of the retention test showed significant difference between the two groups, in which the gradual increasing of the intersession contextual interference group had better performance.

    Conclusion

    According to the findings of this study, it can be concluded that the gradual increasing of the intersession contextual interference method may enhance the throwing accuracy permanently compared to gradual increasing of the percentage contextual interference in first grade of elementary school students, and we suggest this method to teachers to use in classes in order to better performance of students.

    Keywords: Training arrangement, ground interference, gradual increase, throwing skills, accuracy, children
  • Masoumeh Mehdinezhad*, Atefe Rezaei Pages 61-70
    Purpose

    The purpose of the current study was to determine the effect of normative feedback on gymnast children’s static and dynamic balance.

    Methods

    Thirty children (11.3 ± 1 years old) were randomly assigned to three groups of positive normative feedback, negative normative feedback and control. Stork Static balance test and Bass dynamic balance test were used for variable measurements. Acquisition phase consisted of 36 trials (6 blocks of 6 attempts) throughout 1 session. Normative feedback was provided in the form of a 10% higher or lower than the actual average training at the end of each 3 and 6 blocks. Data were analyzed by oneway ANOVA in SPSS 19. The significance level was set at (P ≤ 0.05).

    Results

    results indicated a significance difference in static balance between groups in the acquisition and retention phase (P < 0.05). However, no significant differences were observed in dynamic balance between the groups in acquisition and retention phase (P ≤ 0.05).

    Conclusion

    According to these findings, normative feedback improves static balance of gymnast children. Providing successful and unsuccessful experiences, normative feedback may have positive motivational effects on performance.

    Keywords: Positive, Negative Normative Feedback, Static Balance, Dynamic Balance, Gymnast
  • Ali heyrani*, Ayoub sabbaghi Pages 91-104
    Purpose

    This study aimed to examine the effect of self-controlled frequency feedback on learning of simple and difficult tasks emphasizing on feedback request after successful andunsuccessful trials. Limitations in feedback requisition in self-controlled method in difficult and simple tasks.

    Methods

    60 boy (mean was10/6 ± 1/07 ys), students from elementary schools of Kermanshah city selected randomly and assigned in four counter balanced experimental groups based on their pre-test scores. Simple task consisted of producing 1-kg force using hand electric dynamometer apparatus. In difficult task, however, volleyball hammer service test was applied. In acquisition phase, each group performed 6 blocks of 10 triales, according their instructions. The results were analyzed usingmanova test with repeated measurements for acquisition phase and two-way anova for retention test.

    Results

    Findings showed that in the simple task, the effect of feedback type and in the difficult task, the effect of feedback frequency was significant in both acquisition phase and retention test (p<0/05).

    Conclusions

    The pattern of this findings suggest that in the simple task, the effect of feedback type is more important than its frequencybecause learners can recognize successful trials from unsuccessful trials, but regarding difficult tasks frequency of the feedback is more important than its type.

    Keywords: Limitation, Feedback, Self controlled, Simple task, Complicated task, Hammer service