فهرست مطالب

روانشناسی ورزش - سال سوم شماره 1 (بهار و تابستان 1397)

مجله روانشناسی ورزش
سال سوم شماره 1 (بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا نیک نام، مجید چهارده چیریک، فرشاد ابراهیمی، علی عسگری* صفحات 1-8
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه تاب آوری و خلاقیت هیجانی ورزشکاران غیر حرفه ای مرد رشته های برخوردی و غیر برخوردی بود.
    روش شناسی
    این مطالعه از نوع علی مقایسه ای و جامعه پژوهش شامل کلیه ورزشکاران مرد شهر شهریار بود. بدین منظور 266 ورزشکار آماتور (132 برخوردی و 134 غیر برخوردی) به صورت تصادفی در این پژوهش شرکت کردند. معیار ورود افراد به پژوهش داشتن حداکثر سه ماه سابقه فعالیت در این ورزش ها بود. برای اندازه گیری داده ها از پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون و مقیاس خلاقیت هیجانی آوریل استفاده شد. برای تحلیل داده های پژوهش از روش تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تفاوت معناداری در تاب آوری بین ورزش های برخوردی و غیر برخوردی وجود دارد p<0/05 ولی در خلاقیت هیجانی بین دو گروه تفاوت معناداری دیده نشد. بررسی میانگین نمره ها نشان داد که ورزش های برخوردی سطح نسبتا بالای تاب آوری را در مقایسه با ورزش های غیر برخوردی دارند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان برای افزایش تاب آوری مردان انجام ورزش های برخوردی را پیشنهاد داد
    کلیدواژگان: تاب آوری، خلاقیت هیجانی، ورزشکاران غیرحرفه ای، ورزش برخوردی، ورزش غیر برخوردی
  • مرجان ارجمند، رخساره بادامی* صفحات 9-22
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر بازخورد هنجاری بر یادگیری سرویس والیبال، سرزندگی و علاقه به تداوم مشارکت ورزشی بود. 45 دانشجوی دختر با دامنه سنی 21-18 سال که در رشته والیبال مبتدی بودند، در این پژوهش شرکت کردند. آنها با آرایش تصادفی و به طور مساوی در سه گروه بازخورد هنجاری مثبت، بازخورد هنجاری منفی و گروه کنترل قرار گرفتند. تکلیف شرکت کنندگان، سرویس ساده والیبال بود. شرکت کنندگان در مرحله اکتساب، 120 سرویس والیبال را در قالب 12 دسته کوشش ده تایی در چهار جلسه انجام دادند. هر سه گروه بعد از هر دسته کوشش از میانگین امتیازات خود آگاه می شدند. تفاوت گروه ها در بازخورد کاذبی بود که در مورد میانگین امتیازات گروه به آن ها داده می شد. آزمون یادداری ده روز بعد انجام شد که شامل ده کوشش، بدون بازخورد بود. قبل و بعد از مرحله اکتساب، شرکت کنندگان پرسشنامه سرزندگی و علاقه به تداوم مشارکت ورزشی را پر کردند. برای تحلیل داده ها از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، آزمون آنالیز واریانس یک راهه و کوواریانس استفاده شد. در مرحله تمرین و آزمون یادداری، امتیازات گروه بازخورد هنجاری منفی پایین تر از گروه کنترل بود اما تفاوت معناداری بین گروه بازخورد هنجاری مثبت با گروه کنترل مشاهده نشد. همین طور، گروه بازخورد هنجاری منفی علاقه به تداوم مشارکت ورزشی کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند اما تفاوت معناداری بین گروه بازخورد هنجاری مثبت با گروه کنترل در علاقه به تداوم مشارکت ورزشی مشاهده نشد. سرزندگی گروه بازخورد هنجاری مثبت بالاتر از گروه کنترل و سرزندگی گروه هنجاری منفی پایین تر از گروه کنترل به دست آمد. یافته های این مطالعه نشان داد که بازخورد مربی می تواند بر سرزندگی، یادگیری و علاقه به تداوم مشارکت ورزشی تاثیر بگذارد. لذا، به مربیان پیشنهاد می شود که در کاربرد بازخورد افزوده دقت کافی را مبذول دارند.
    کلیدواژگان: بازخورد هنجاری، یادگیری، سرزندگی، علاقه به تداوم مشارکت ورزشی
  • فاطمه مقصودی* صفحات 23-36
    هدف
    از پژوهش حاضر بررسی رابطه راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و سبک های مقابله ای با موفقیت ورزشی در دانشجویان ورزشکار بود. روش آماری: از نوع توصیفی و همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان ورزشکار دانشگاه های در سطح تهران در سال 94-95 بودند. تعداد 141 نفر (95زن و 46مرد) با میانگین سنی 24.29 و انحراف استاندارد 4.631 با حداقل 18 و حداکثر 37 سال ، در رشته های تیمی (والیبال، فوتسال، فوتبال، هندبال، بسکتبال) و رشته های انفرادی (بدمینتون، شنا، کاراته، شمشیربازی، تنیس روی میز) به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس ورزشکاران به کلیه گویه های پرسش نامه تنظیم شناختی هیجان (گارنفسکی، کرایج و اسپینهاون،2001) ، پرسشنامه راهبردهای مقابله ای ورزشکاران (گادریو و بلوندین،2002) و پرسش نامه موفقیت ورزشی (موسوی و موسوی واعظ ،1393) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نشان داد بین تنظیم شناختی هیجان، سبک مقابله تکلیف مدار و هیجان مدار با موفقیت ورزشی رابطه معناداروجود داشت. هم چنین رابطه تنظیم شناختی هیجان و سبک تکلیف مدار با موفقیت ورزشی مثبت بود و آنرا به صورت مثبت پیش بینی کرد. اما سبک مقابله ای هیجان مدار با موفقیت ورزشی رابطه منفی داشت و آنرا به شکل منفی پیش بینی کرد . از بین راهبرهای تنظیم شناختی هیجان تنها راهبرد تمرکز مجدد بر برنامه ریزی، توان پیش بینی موفقیت ورزشی را به طور مثبت داشت. از بین راهبردهای مقابله ای نیز تنها راهبرد میزان تلاش توان پیش بینی موفقیت ورزشی را به طور مثبت داشت (0/05>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج ، این پژوهش تلویحات مهمی جهت ارتقا عملکرد ورزشی با برخورداری از مهارت تنظیم شناختی هیجانات در ورزشکاران را در بردارد.
    کلیدواژگان: راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، سبک های مقابله ای، -موفقیت ورزشی، دانشجویان ورزشکار
  • زهرا محمدی، زهره مشکاتی*، مهدی ژیان پور صفحات 37-56
    هدف
    هدف از این پژوهش، شناسایی ویژگی های مربی به عنوان منبعی در کارآمدی فردی و جمعی ورزشکاران تیم ملی والیبال ایران بود.
    روش
    در این مطالعه با رویکردی کیفی از روش پدیدار شناسی استفاده شد. جامعه مورد پژوهش، ورزشکاران عضو تیم های ملی والیبال ایران در سال 2014 بوده که مشارکت کنندگان (10مرد و 4 زن) به صورت هدفمند و داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. برای گردآوری اطلاعات، از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شد. داده ها از روش تحلیل مضمون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. اعتبار و قابلیت اعتماد نتایج ارزیابی شد.
    یافته ها
    طبق یافته های مصاحبه، منابع کارآمدی مشارکت کنندگان در دو مقوله اصلی کارآمدی فردی و جمعی ارائه شد. در نهایت 4 کد تبیینی در مقوله کارآمدی فردی شامل "تشویق و انگیزه مربی"، "ایمان مربی به بازیکن"، "دانش فنی و روانشناختی" و "موفقیت های گذشته" و 3 کد تبیینی در مقوله کارآمدی جمعی شامل " قدرت هبری"، "حمایت اجتماعی مربی" و "موفقیت های گذشته" شناسایی گردید. موفقیت های گذشته کد مشترک بین کارآمدی فردی و جمعی می باشد.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر اهمیت دادن به موضوع کارآمدی مربیان برای رسیدن به موفقیت های بیشتر ورزش والیبال ایران در عرصه های بین اللملی را پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، کارآمدی جمعی، کارآمدی فردی، مربی، والیبال
  • افروز موسوی*، محمد جواد برزگر، فاطمه اصغری صفحات 57-68
    مقدمه
    احساس شکست و ناکامی از عوامل خطرساز مشکلات روان شناختی است. هدف از پژوهش حاضر تبیین احساس شکست و ناکامی بر اساس انعطاف پذیری شناختی دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار بود.
    روش کار
    نمونه پژوهش، 100 نفر دانشجویان مرد ورزشکار (50) و غیر ورزشکار (50) دانشگاه علوم پزشکی ایران بود که پرسش نامه انعطاف پذیری شناختی، احساس شکست، و ناکامی را پر کردند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد خرده مقیاس های ادراک کنترل پذیری و ادراک توجیه رفتار توانستند نمره کل احساس شکست را به طور منفی پیش بینی کنند. همچنین ادراک کنترل، ادراک گزینه های مختلف، و ادراک توجیه رفتار، نیز توانستند به طور منفی احساس ناکامی را پیش بینی کنند. نتایج تحلیل واریانس چند متغیره نیز نشان داد که بین دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار از لحاظ انعطاف پذیری شناختی، احساس شکست و ناکامی تفاوت معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    افزایش انعطاف پذیری شناختی و انجام برنامه های ورزشی می تواند باعث کاهش احساس شکست و ناکامی دانشجویان گردد. این پژوهش نشان می دهد که احساس شکست و ناکامی در تشخیص فرایندهای روانشناختی اهمیت زیادی دارد که نیاز به توجه پژوهشی و بالینی بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری، احساس شکست و ناکامی
  • سمیه حسینی، مریم عبدالشاهی*، حسن قاسم علی پور صفحات 69-84
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره ورزش های ایستگاهی و مهارتی بر متغیرهای روان شناختی پرخاشگری و افسردگی کودکان کار و خیابان شهر تهران بود. این تحقیق از نوع نیمه تجربی و طرح پیش آزمون پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری، کودکان کار و خیابان منطقه 12 شهر تهران در سال 1394 بود که تعداد 72 کودک پسر در رده سنی 10 تا 13 سال به شیوه در دسترس از دو خانه کودک جهت انجام این مطالعه در نظر گرفته شد. ابزار اندازه گیری پرسشنامه پرخاشگری باس و پری و پرسشنامه افسردگی بارلو بود. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون tگروه های مستقل و tهمبسته استفاده گردید. نتایج نشان داد که دو شیوه بازی های ایستگاهی و مهارتی می توانند تاثیر معناداری بر کاهش پرخاشگری و افسردگی کودکان کار و خیابان داشته باشند اما بین میزان تاثیر دو روش تمرینی بر کاهش متغیرهای روانی تفاوت معنی داری دیده نشد. لذا توصیه می شود با اصلاح برنامه ریزی های اجتماعی، شرایط آموزش و حضور در فعالیت های ورزشی برای تمام کودکان کار و خیابان فراهم گردد.
    کلیدواژگان: نوجوان، متغیرهای روان شناختی، بازی، مهارت
  • محمد تقی اقدسی، سید حجت زمانی، سمیرا مافی اصل* صفحات 85-98
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تعاملی سبک های یادگیری با کانون توجه در یادگیری مهارت پرتاب دارت بود. جامعه آماری شامل دانشجویان دختر دانشگاه تبریز بودند که از بین داوطلبین ناآشنا به مهارت پرتاب دارت و با رعایت سایر شرایط پژوهشی تعداد 40 نفر در چهار گروه 10 نفری سبک یادگیری واگرا-توجه درونی، سبک یادگیری واگرا-توجه بیرونی، سبک یادگیری همگرا-توجه درونی و سبک یادگیری همگرا-توجه بیرونی اختصاص داده شدند. آزمودنی ها پس از شرکت در پیش آزمون در دو هفته و هر هفته 3 جلسه و هر جلسه 5 بلوک 10 کوششی را انجام دادند. بعد از اتمام مرحله اکتساب آزمون یادداری فوری و انتقال و یک هفته بعد، آزمون یادداری تاخیری انجام گرفت. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون کروسکال والیس تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین سبک های یادگیری و کانون توجه در مرحله اکتساب، یادداری فوری، یادداری تاخیری و انتقال در خطای شعاعی و میانگین در آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون کروسکال والیس تفاوت معناداری وجود ندارد (p>0/05) ولی بین گروه ها تفاوت معناداری در خطای متغیر آزمون انتقال (آزمون کروسکال والیس) وجود داشت (p>0/05). به نظر می رسد سبک یادگیری همگرا با توجه بیرونی و سبک یادگیری واگرا با توجه درونی منجر به یادگیری بیشتری می شود.
    کلیدواژگان: کانون توجه، سبک یادگیری، مهارت مجرد
  • زهرا خسروی، علی حیرانی* صفحات 99-110
    هدف
    بررسی تاثیر تمرینات یکپارچگی حسی-حرکتی بر رشد مهار تهای حرکتی کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر بود.
    روش بررسی
    روش مطالعه نیمه تجربی بود. 25 کودک کم توان ذهنی از مدرسه مقطع ابتدایی مورد مطالعه قرار گرفتند. از همه کودکان پیش آزمون گرفته شد.
    سپس براساس نمرات پیش آزمون، نمونه ها به دو گروه همتراز)همگن(تقسیم شده و به عنوان گروه های تجربی(15نفر) و کنترل(10نفر) در نظر گرفته شدند. در این پژوهش، از آزمون تبحرحرکتی برونینکس– اوزرتسکی (BOTMP) استفاده شد. تحریکات حسی و تمرینات بدنی توسط گروه تجربی در طی 24جلسه تمرین؛ هر جلسه 45 دقیقه و3 بار در هفته تمرین شد. گروه کنترل از برنامه های آموزشی کلاس استفاده نمودند. پس از 24 جلسه، از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد.
    برای بررسی فرضیه های پژوهش، داده ها در سطح توصیفی با میانگین و انحراف استاندارد و در سطح استنباطی با استفاده از آزمون ANOVA2×2 و t مستقل و همبسته و به وسیله ی نرم افزار Spss نسخه21مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تفاوت معناداری در نمرات پس آزمون مابین گروه های تجربی و کنترل وجود داشت. گروه مداخله نمرات بیشتری کسب کرد.
    نتیجه گیری
    تمرینات یکپارچگی حسی-حرکتی سبب رشد مهار تهای حرکتی ظریف و درشت شد و این تاثیر به طور قابل توجهی بیشتر از برنامه آموزش کلاسی بود.
    کلیدواژگان: تمرینات یکپارچه سازی حسی- حرکتی، عقب مانده ذهنی آموزش پذیر، مهارت های حرکتی ظریف، مهارت های حرکتی درشت
  • ایوب هاشمی، محمود شیخ صفحات 111-121
    هدف تحقیق: هدف از این تحقیق مقایسه برنامه بازی های بومی- محلی و طناب زنی بر میزان رشد مهارت های حرکتی ظریف کودکان 6 تا 8 سال پسر بود. روش تحقیق: به این منظور 120 کودک 6 تا 8 ساله از بین مدارس ابتدایی شهر تهران به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. آن ها در چهار گروه برنامه بازی های بومی- محلی، طناب زنی، ترکیبی و گروه کنترل قرار گرفتند. افراد بعد از اجرای پیش آزمون به شیوه همتا سازی قرار گرفتند. برنامه به صورت 4 ماه (16 هفته، هر هفته 2 جلسه و هرجلسه 50 دقیقه) در گروه ها انجام گرفت. در هفته هفدهم پس آزمون اجرا شد. در این آزمون برای آزمودن فرضیه ها از روش تحلیل واریانس چند متغیره(MANOVA) و آنالیز واریانس یک طرفه(ANOVA) استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان دادکه سه گروه برنامه بازی های بومی- محلی، برنامه طناب زنی و گروه ترکیبی در مهارت های حرکتی ظریف نسبت به گروه کنترل عملکرد بهتری داشتند(p>0/05). در مهارت های کنترل بینایی- حرکتی و سرعت و چالاکی اندام فوقانی گروه برنامه طناب زنی نسبت به گروه برنامه بازی های بومی- محلی عملکرد بهتری داشتند، لیکن در مهارت سرعت پاسخ گروه بازی های بومی- محلی نسبت به گروه طناب زنی عملکرد بهتری نشان داد. همچنین در هر سه مهارت بنیادی گروه ترکیبی تاثیر بیشتری نسبت به سه گروه آزمایشی دیگر داشتند. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده، برنامه های آموزشی مورد استفاده می تواند تجربه حرکتی مناسبی برای کودکان باشند.
    کلیدواژگان: دانش آموزان پسر، رشد حرکتی، مهارت های حرکتی بنیادی، مهارت های حرکتی ظریف
  • وحیده ولایتی *، منیژه عربی، نسرین لطفی، نفیسه امینی صفحات 123-138
    هدف تحقیق
     هدف از این پژوهش بررسی تاثیر یک دوره فعالیت بدنی منتخب بررشد مهارت های حرکتی بنیادی کودکان مبتلا به اتوسیم بود.روش تحقیق:به 30 نفر از افراد مبتلا به اتوسیم پرسشنامه سنجش شدت اوتیسم گارزداده شدو ازمون مهارت های حرکتی درشت اولریخ2 روی انها اجرا شد . سچس با توجه به نمره های پرسشنامه گارز به دوگروه همگن تجربی (15نفر)و کنترل(15نفر)تقسیم شدند. سپس بعد از 6 هفته (دوجلسه در هفته) ازمون مهارت های حرکتی درشت به عنوان پس ازمون دوباره روی انها اجرا شد و گروه کنترل در این مدت تنها برنامه های عادی اموزش خود را دریافت کردند.
    یافته ها
    جهت تجزیه و تحلیل اماری از ازمون لوین و تحلیل کوواریانس استفاده شد . نتایج نشان داد که فعالیت های بدنی منتخب ، تاثیر معناداری بررشد مهارت های بنیادیی گروه تجربی دارد .
    نتیجه گیری
    در انتها با توجه به نتایج این تحقیق می توان ادعا کرد برنامه ی فعالیت بدنی منتخب مورد استفاده که بر گرفته از برنامه ی حرکتی اسپارک بود می تواند باعث بهبود مهارت های حرکتی بنیادی در کودکان مبتلا به اتوسیم شود
    کلیدواژگان: آزمون بهره حرکتی درشت اولریخ، (2000)اختلال اوتیسم با عملکرد بالا، فعالیت های بدنی منتخب، مهارت های حرکتی بنیادی
|
  • Zahra Niknam, Majid Chahardahcheric, Ali Asgari*, Farshad Ebrahimi Pages 1-8
    Purpose
    The aim of this study was to compare the resilience and creativity emotional impact and non-impact sports in Amateur Athletic man.
    Methodology
    The study was causal-comparative and Research community included all male athletes in shahriyar city. For this purpose, 266 amateur athletes (132 impact and 134 non- impact) randomly participated in this study. Criteria for the study had a maximum of three months experience in this exercise. Connor-Davidson Resilience Scale and Averill emotional creative scale were used for the measuring data Multivariate analysis of variance was used to analyze data.
    Results
    The results showed significant difference in resilience between impact and non-impact sports (P<0/05) But there was no significant difference between groups in emotional creativity. the mean scores showed that Impact sports have relatively high levels of resilience as compared to non- Impact sports.
    Conclusion
    According to the results obtained can be suggested that used of Impact sports to increase resiliency of men.
    Keywords
    Keywords: Resilience, Emotional Creativity, Amateur Athletes, Impact, non-Impact Sports
  • Marjan Arjmand, Rokhsareh Badami** Pages 9-22
    This study examined the effects of normative feedback on learning volleyball serves, vitality and interest to continue sports participation. 45 students of University with age range of 18-21 years, who were amateur volleyball players, were selected randomly and assigned into 3 groups: positive normative feedback, negative normative feedback and control group. The task of the participation was simple volleyball service. 
    During the acquisition phase the participations performed 120 volleyball serving drills in form of 12 ten-trial block in 4 sessions. Any of the three groups became aware of their scores average after each block. Both of the positive and negative normative feedback groups became aware of their scores average and also they were falsely reported about the scores average of the group. 
    Retention test was carried out 10 days later. This test included 10 trials without any feedback. Before and after the acquisition phase, the participation completed the questionnaire of vitality and interest in sports participation. Analysis of variance with repeated measures, one-way analysis of variance and co-variance were used for data analysis. In the acquisition phase and retention test, the scores of negative normative feedback group was lower than control group; however, no significant difference was observed between positive normative feedback group and control group. 
    Also in comparison with control group, the negative normative feedback group had lower interest to continue sports participation; however, there was no significant difference between positive normative feedback group and control group regarding interest in sports participation. Vitality of positive normative feedback group and negative normative feedback group were estimated higher and lower than the control group, respectively. The findings of the study showed that the coach’s feedback can influence vitality, learning and interest to continue sports participation. So, the coaches are recommended to pay enough attention to use augmented normative feedback.
    Keywords: feedback, motivation, motor learning, Sports Participation
  • Fatemeh Maghsoudi*, Bita Ajilchi, Ehsan Zareian Pages 23-36
    Purpose
    The aim of this study was to evaluate the relationship between cognitive emotion regulation strategies and coping styles in sport success of student athletes.
    Methods
    Research method was descriptive and correlational. The target group consisted of student athletes of state and Azad universities of Tehran during 1394-1395. 141 athletes were selected with an average rage 24.29 via availability sampling method. The athletes completed all items of cognitive emotion regulation, coping strategies and sport achievement questionnaires. Data analyzed by Pearson's correlation coefficient and multiple regressions.
    Results
    Results showed that the relationship between cognitive emotion regulation and problem-oriented style was positive. But emotion-focused coping style was negatively associated with sport achievement. Among all kinds of cognitive emotion regulation strategies, only refocus on planning strategy could positively predict sport achievement (P= 0.010). Among coping styles only level of effort style could positively predict sport achievement (P = 0.0005).
    Conclusions
    This study has important implications for improving the athlete performance using cognitive emotion regulation skills.
    Keywords: Cognitive emotion regulation, Coping styles, Sport success, Athletic student
  • Zahra Mohamadi, Zohreh Meshkati*, Mehdi Zhianpour Pages 37-56
    Aim
    The aim of this study was to identify the characteristics of the coach into account as the source of individual and collective efficiency Iran's national team athletes. 
    Methods
    In this qualitative study of phenomenological method was used. The sample population of, athletes, members of Iran's national volleyball team was in 2014 that the participants (10 men and 4 women) purposefully and voluntarily participated in this study. For data collection, semi-structured interviews were used. Data were analyzed using content analysis.
    Results
    The results were evaluated for reliability and validity. The results of the interviews, participants of collective efficacy two main concepts of individual and collective efficiency were presented. The 3 code efficiency explanatory category of person, including "encouragement and motivation the coach", "Faith the coach to player" and "technical and psychological knowledge"; and 3 explanatory code included in the category of collective efficacy "of leadership", "social support the coach" and "past successes" were identified. 
    Conclusion
    This study is the importance of the issue of efficiency coaches to achieve further successes in the areas of international volleyball Iran suggests.
    Keywords: Phenomenology, Collective Efficacy, Individual Efficiency, Coach, Volleyball
  • Afrooz Mousavi*, Mohammad javad Barzegar, Fatemeh Asghari Pages 57-68
    Introduction
    perceptions of defeat and entrapment appear to be strong risk factors for the psychological problems. The purpose of this study was to explain defeat and entrapment based on cognitive flexibility in athlete and non-athlete students. 
    Methods
    Sample of this study was 100 men students (50 athlete and 50 non-athlete students) of Iran medical sciences university. Participants completed defeat, entrapment, and cognitive flexibility questionnaires.
    Results
    The result of regression indicated that controllable and explanations for human behavior subscales negatively predicted the total score of defeat. And also controllable, alternative solutions, and explanations for human behavior subscales negatively predicted the total score of entrapment. The results also indicated that there is a significant difference between athlete and non-athlete students in view of defeat, entrapment, and cognitive flexibility.
    Conclusion
    So cognitive flexibility with a focus on sport programs can reduce the defeat and entrapment in students. Overall, these findings have been suggesting that perceptions of defeat and entrapment may be important in diagnosing psychological processes which require greater clinical and research attention.
    Keywords
    Keywords: Flexibility, Defeat, Entrapment
  • Somayeh Hoseini, Maryam Abdoshahi*, Hasan Ghasemalipour Pages 69-84
    The aim of this study was to investigate the effect of teaching the circuit exercise and skill on depression and aggression psychological variables of street children in Tehran. This was quasi-experimental, pretest-posttest design with a control group. The population was the street children of District 12 in Tehran in 1394 that a total of 72 boys aged 10 to 13 years were considered for this study based on availability of two children house. The Buss and Perry Aggression Questionnaire and Barlow Depression Scale was used. Independent samples t-test and paired t test were used for data analysis. The results indicated that circuit exercise and play had a significant effect on reducing aggression and depression of street children, but the sporting methods had not significant difference to reduce these psychological variables. It is recommended to correct the social planning, teaching and participation conditions be provided for sporting activities for all street children.

    Keywords: street children, Psychological variables, aggression, depression
  • Mohammad Taghi Aghdasi, Smira Mafi*, Behrouz Ghorbanzadeh, Seyed Hojjat Zamani Pages 85-98
    The aim of this study was to interactive impact of learning styles with attention focus on learning the skills of throwing darts learning skill. Statistical society of this research was girls students of Tabriz University, from those students, we chose forty peoples by who were unfamiliar with dart throwing skill. A total of 40 people in four groups of 10 patient’s divergent learning styles- internal attention, divergent learning styles- external attention, converging learning style- internal attention, converging learning style- external attention. Students attended in pretest within two weeks, each week three sessions and each session 10 attempts in five times. After learning phase, immediate retention test and transfer test one week later delayed remember test were taken. Data using one-way ANOVA and Kruskal-Wallis. The results showed that there is not meaningful difference between learning styles and attention focus in acquisition, immediate retention, delayed remember and transfer (Radial and the average error) P <0/05. But in variable error in the transfer test there is a significant difference between groups P> 0/05. It seems learning styles converge with external focus of attention and divergent learning styles with a focus on internal to learn more.
    Keywords: internal attention focus, external attention focus, divergent learning style, converging learningstyle, dart throwing
  • Zahra Khosravi, Ali Heyrani* Pages 99-110
    Aim
    To investigate the effectiveness of sensory integration training on fine and gross motor skills development in children with educable mental retardation.
    Methods
    A quasi-experimental study was conducted. 25 mentally retarded children from Primary school were selected through purposive sampling. Then, they were aligned (homogeneity) based on their pretest scores and divided into 2 groups: 15experimental & 10control. Each. In this research ‘Bruininks‒Oseretsky Test of Motor Proficiency’ was used. Sensory stimulation and physical exercises were practiced by the experimental group during 24 sessions. Each session was 45 minutes long and was held 3 times a week. The control group used the class programs. After 24 sessions both groups were tested.
    To test the research hypothesis the Level data descriptive of mean and standard deviation and Deduction using independent and Dependent t-test and ANOVA2 × 2 and by Spss software (version 21) were analyzed.
    Results
    There was a significant difference in post‒test between the two groups (p<0.05). The experimental group had scored higher.
    Conclusions
    Sensory‒Motor Integration training improved fine and gross motor skills, and the effect of this training was noticeably greater than class programs.
    Keywords: Sensory Motor Integrative, educable Mental Retardation, Fine Motor Skill, gross motor Skills
  • Ayoub Hashemi*, Mahmoud Sheikh Pages 111-121
    Objective
    The purpose of this research is the comparison of the local indigenous games and jump roping plan effects on the growth of fine- motor skills for children between the age of 6 to 8.
    Method
    For this purpose, 120 children between the age of 6 to 8 were selected from primary schools of Tehran in cluster random mode. They were settled in to 4 groups: local indigenous game, jump roping plan, compound and control group. After pre- test they were settled in matching method. The plan carried out for groups during 4 months (16 weeks, 2 sessions a week and 50 minutes every session). Post- test was conducted in the seventeenth week. Multivariate Analysis of Variance method (MANOVA) and Analysis of Variance (ANOVA) have been used in order to carry out this test and hypothesis.
    Result
    The result showed that 3 group local indigenous game, jump roping and compound group had the better effects in fine- motor skills than the control group(p). In visual- motor control and upper limb speed & dexterity skills, jump roping group had better performance in comparison with the local indigenous game group. But in response speed skill, local indigenous game group did better than jump roping group. Also in all three fundamental motor skills, compound group had more effect than the other groups.
    Conclusion
    According to these result, the training plan could be the appropriate work experience for children.
    Keywords: motor development, fundamental motor skill, fine motor skill
  • Vahideh Velayati *, Manizheh Arabi, Nasrin Lotfi, Nafise Amini Pages 123-138
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the effect of selective physical training on perceptual – motor development of children with autism spectrum disorder (ASD) (7 – 10 years old).
    Method
    Thirty children with ASD (ages 7 – 10 years. Male) were randomly selected and tested with garz questioner and performed TGMD2 test. Then they divided into control and experimental Group, with regards of the Gars questioner scores. Then after 6 week training (two session per week) TGMD2 again performed as post test for both group. Selective exercise training was based on SPARK motor program that performed on experimental group and in this time control group just received the ordinary learning program of themselves .
    Results
    For data analysis Leaven and covariate analysis was used. Results showed that selective physical training had significant effect on growth motor skills in experimental group (p < 0.05).
    Conclusions
    We can conclude that selective physical training from SPARK motor program cam improve fundamental motor movement in children with autism spectrum disorder.

    Keywords: Ulrich Test of Gross Motor Development, Autism spectrum disorder, physical activity, fundamental