فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال سی‌ام شماره 5 (امرداد 1398)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی‌ام شماره 5 (امرداد 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • رقیه افرونده، مژده خواجه لندی*، ربابه محمدی صفحات 337-346
    پیش زمینه و هدف
    استرس اکسیداتیو ناشی از هیپر گلیسمی می تواند منجر به تشدید هیپرگلیسمی و افزایش ریسک عوارض دیابت شود و بیماری های قلبی- عروقی یکی از مهم ترین عوارض ناشی از دیابت ملیتوس می باشد ازاین رو هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثر 6 هفته تمرین هوازی بر فعالیت آنزیم کاتالاز و مالون دی آلدئید بافت قلب موش های صحرایی نر نژاد ویستار سالم و دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر بالغ، با 10 هفته سن، به 4 گروه شش تایی: گروه دیابت تمرین (DT)، گروه دیابت کنترل (DC)، گروه سالم تمرین (HT) و گروه سالم کنترل (HC) تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل 6 هفته تمرین هوازی با شدت متوسط به صورت فزاینده بود. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین نمونه های بافت قلب برای بررسی میزان فعالیت کاتالاز و مالون دی آلدئید به ترتیب  به روش اندازه گیری آزمایشگاهی اسپکتوفتومتر و طول موج استخراج گردید. برای مقایسه بین گروهی از تحلیل واریانس یک طرفه و از آزمون تعقیبی شفه در سطح آماری (05/0 (P≤استفاده گردید.
    یافته ها
    پس از 6 هفته تمرین هوازی فعالیت آنزیم کاتالاز در گروه سالم تمرین نسبت به سالم کنترل و دیابت تمرین نسبت به گروه دیابت کنترل افزایش معنی داری یافت (05/0(P≤ و میزان فعالیت مالون دی آلدئید نیز در گروه سالم تمرین نسبت به سالم کنترل کاهش معنی داری داشت(05/0(P≤ اما باوجود مقداری کاهش در میزان فعالیت مالون دی آلدئید در گروه دیابت تمرین، اختلاف معنی داری بین گروه دیابت تمرین و دیابت کنترل مشاهده نشد (05/0(P≥.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، این گونه به نظر می رسد که احتمالا ورزش هوازی با شدت متوسط تاثیر مطلوبی بر سیستم آنتی اکسیدانی بافت قلب موش های دیابتی دارد. اما با توجه به میزان شاخص اکسیداسیون لیپیدی، مالون دی آلدئید، به نظر می رسد تمرین با شدت متوسط تا حدودی باعث بهبود وضعیت اکسیداتیو شده است .
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، کاتالاز، مالون دی آلدئید، دیابت
  • مینا همتی، محمد آرزومندان* صفحات 347-354
    پیش زمینه و هدف
    حاملگی همراه با تغییرات بیوشیمیایی در بدن و افزایش تقاضای انرژی می باشد که در نتیجه آن احتمال ایجاد استرس اکسیداتیو، از طریق گونه های آزاد اکسیژن افزایش می یابد. عوامل مختلفی در بارداری مادر را مستعد استرس اکسیداتیو می کنند بنابراین مطالعه حاضر باهدف بررسی نقش پیشگویی کننده افزایش مالون دی آلدئید (یکی از نشانگرهای استرس اکسیداتیو) در بروز زایمان زودرس و سقط جنین انجام شد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه تحلیلی (مورد-شاهد) در شهرستان قاین بر روی 43 زن باردار انجام شد. افراد موردمطالعه به دو گروه باردار همراه با عامل خطر (20 نفر) و باردار بدون عامل خطر (23 نفر) تقسیم شدند. سابقه سقط، مرده زایی و زایمان زودرس به عنوان عوامل خطر استرس اکسیداتیو در نظر گرفته شد. به منظور اندازه گیری سطح مالون دی آلدئید از روش اسپکتوفتومتری استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سطح MDA در زنان باردار همراه عامل خطر (82/13) به طور معنی داری بالاتر از زنان باردار بدون عامل خطر (39/8) بود (001/ 0p=). میانگین MDA در زنان با زایمان زودرس (74/16) نسبت به زنان با زایمان به موقع (59/9) به طور معنی داری بیشتر بود (001/ 0p=). همچنین میانگین MDA به ترتیب در گروه سابقه سقط (31/14) بیشتر از گروه با سابقه زایمان زودرس (22/13) و باردار سالم (39/8) بود (001/ 0p=).
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که استرس اکسیداتیو و سطح MDA می تواند به عنوان یک عامل خطر زایمان زودرس و سقط جنین در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، سطح سرمی مالون دی آلدئید (MDA)، زایمان زودرس
  • بهروز ایلخانی زاده، ابراهیم مظلومی*، فاطمه خردمند، سهیلا رضاپور فیروزی، نوروز دلیرژ، شهرام شهابی صفحات 355-363
    پیش زمینه و هدف
     بیماری های آلرژیک در دهه های اخیر در تمام دنیا افزایش یافته است و محققان در تلاش بوده اند تا استراتژی ها و داروهای جدیدی را برای درمان اینگونه بیماری ها معرفی کنند. نیکوتین خواص ضد التهابی از خود نشان می دهد و مطالعات نشان داده اند که نیکوتین می تواند باعث کاهش التهاب و پاسخ های آلرژیک گردد. mTOR یک پروتئین کیناز با عملکردهای چندگانه است که در مسیر پیام رسانی دو نوع کمپلکس تشکیل می دهد. تحقیقات نشان دهد که کمپلکس نوع 2 این پروتئین (mTORC2) تمایل دارد تا پاسخ سیستم ایمنی را به سمت Th2 سوق دهد. همچنین مطالعات نشان دهد که STAT3 یک فاکتور رونویسی مهم در پاسخ های ضد التهابی می باشد و نیکوتین با استفاده از مسیر پیام رسانی STAT3 اثرات ضد التهابی خود را اعمال می کند. در مطالعه حاضر ما اثرات نیکوتین بر روی بیان ژن های mTORC2 و STAT3 را در مدل موشی آسم آلرژیک بررسی کردیم.
     مواد و روش کار
    موش ها با استفاده از اووآلبومین و آلوم حساس شدند و بعد از 2 هفته، 3 مرتبه نیکوتین با غلظت 10 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن را دریافت کردند. موش ها در روزهای 35، 38 و 41 با استفاده از آئروسل های اووآلبومین به چالش کشیده شدند و در روز بعد قربانی گردیدند. میزان بیان ژن های RICTOR-mTORC2 و STAT3 در سلول های طحالی با استفاده از کیت های تجاری بررسی گردید
     یافته ها
    نتایج تحقیق ما نشان داد که تجویز نیکوتین منجر به کاهش بیان ژن  RICTOR-mTORC2  می گردد. همچنین، نتایج ما نشان داد که نیکوتین باعث افزایش بیان ژن STAT3 نیز می گردد.
     بحث و نتیجه گیری
    این نتایج پیشنهاد کننده این مطلب است که نیکوتین ممکن است با کاهش بیان RICTOR-mTORC2 و افزایش بیان  STAT3 باعث کاهش پاسخ های آلرژیک و التهاب در مجاری هوایی موش های آلرژیک گردد.
    کلیدواژگان: آلرژی، نیکوتین، mTORC2، STAT3
  • مهری رضایی*، شیدا دخش، المیرا انتظامی لارکی صفحات 364-372
    پیش زمینه و هدف
    از علل مهم گرایش زنان به انجام سزارین، فقدان آگاهی، نگرش منفی به زایمان طبیعی و ترس از درد زایمان است. این مطالعه با هدف تاثیر برنامه های آموزشی جاری در مراکز بهداشتی - درمانی بر نوع و پیامدهای زایمانی صورت گرفته است.
    مواد و روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی - تحلیلی و مورد- شاهد از نوع آینده نگر که در سال 1396- 1395 اجرا شد. جامعه پژوهش شامل مادران باردار مراجعه کننده به مراکز برگزاری آموزش دوران بارداری شهرستان ساوه بود. کلیه سرفصل های جلسات بر اساس پروتکل های وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و توسط ماماهای دارای گواهی 60 ساعته زایمان فیزیولوژیک آموزش داده شد. داده ها با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مشخصات دموگرافیک بین دو گروه اختلاف معنی دار نداشت. ازنظر نوع زایمان بین دو گروه اختلاف معنی دار مشاهده و در گروه مورد میزان سزارین بیشتر مشاهده شد (011/0 p=). میانگین طول مدت مرحله اول و دوم زایمان در گروه مورد بیشتر مشاهده شد (01/=0 p). میزان پارگی و اپی زیاتومی در گروه مورد بیشتر مشاهده شد (001/0 p=). میزان بستری شدن نوزاد در 24 ساعت اول پس از تولد در گروه شاهد بیشتر مشاهده شد (03/=0 p).
    بحث و نتیجه گیری
    آموزش های کنونی تاثیری بر بهبود پیامدهای زایمانی نداشته است. با توجه به نتایج مطالعات مشابه، بایستی در این زمینه اصلاحات مناسب صورت گیرد.
    کلیدواژگان: کلاس های آمادگی برای زایمان، زایمان، برنامه های آموزشی
  • ایوب صوفی زاده، فاطمه کریمی، نورالدین نیک نام، احسان الله کلته*، عبدالرحمن چرکزی، وحید بای صفحات 373-380
    پیش زمینه و هدف
     بار میرایی زودرس به طور روز افزونی، برای اولویت دادن به مشکلات سلامتی، مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این مطالعه، برآورد بار میرایی زودرس ناشی از سرطان کولورکتال در گلستان در سال های 1390 تا 1394 می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک بررسی مقطعی متوالی با مراجعه به اطلاعات نظام ثبت مرگ و میر استان و با استفاده از روش امید زندگی استاندارد از دست رفته ی سازمان جهانی بهداشت، بار میرایی زودرس محاسبه گردید.
    یافته ها
    از سال 1390 تا 1394 جمعا 3283 سال عمر از دست رفته، به علت مرگ زودرس ناشی از سرطان کولورکتال بوده که 1983 سال (4/60%) آن، متعلق به مردان و 1299 سال (6/39%) آن متعلق به زنان می باشد. میزان سالهای از دست رفته عمر برای دوره 5 ساله مطالعه در مردان 1/2 در هزار نفر و در زنان 4/1 در هزار نفر بوده است. نتایج مطالعه نشان داد که افراد با گروه های سنی بالاتر از 60 سال بیشتر در معرض خطر مرگ و خطر از دست دادن سال های بالقوه زندگی، ناشی از سرطان کولورکتال قرار دارند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد سرطان کولورکتال از سرطان های اولویت دار نظام سلامت استان باشد ولی قضاوت قطعی مستلزم محاسبه بار ناتوانی ناشی از سرطان ها و رتبه بندی آن ها براساس محاسبه کامل شاخص دالی می باشد.
    کلیدواژگان: امید زندگی استاندارد از دست رفته، بار میرایی زودرس، سرطان کولورکتال، گلستان
  • فریدون عابدی گبلو، بهزاد منصوری، غلامرضا دهقان* صفحات 381-392
    پیش زمینه و هدف
    دندریمر پلی آمیدو آمین ماکرومولکولی با شاخه های زیاد، در مقیاس نانو، و با گروه های آمینی بسیار فعال در سطح خود است، که به آن اجازه اتصال به دارو های ضد سرطانی، ازجمله متوتروکسات را می دهد. هدف از مطالعه حاضر سنتز و بررسی خواص ساختاری کمپلکس دندریمر پلی آمیدو آمین- متوتروکسات و سپس بررسی توانایی سمیت سلولی کمپلکس سنتز شده بر روی رده سلولی سرطانی MCF-7 است.
    مواد و روش کار
    برای انجام این مطالعه تجربی، ابتدا متوتروکسات به واسطه Ethyl-3-(3-dimethylaminopropyl)carbodiimide (EDC) به دندریمر نسل 4 متصل شد و سپس به وسیله طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه و dynamic light scattering خواص ساختاری آن تعیین شد. جذب سلولی نانو ذرات به صورت کمی با استفاده از دستگاه فلوسایتومتری انجام گرفت. آزمون methylthiazol tetrazolium (MTT) و رنگ آمیزی 4′,6-Diamidino-2-phenylindole dihydrochloride (DAPI) به ترتیب برای ارزیابی توانایی القاء سمیت سلولی و آپوپتوز سلولی توسط دندریمر - متوتروکسات و متوتروکسات به فرم آزاد بر روی سلول های MCF-7 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان داد، که کمپلکس دندریمر- متوتروکسات اندازه (29/7 ± 30 نانومتر) و بار (37/4 ± 35/5 میلی ولت) مناسب داشت. آنالیز فلوسایتومتری نشان داد که اتصال متوتروکسات به دندریمر پلی آمیدو آمین، میزان جذب سلولی را در مقایسه با دندریمر خالی، 18 درصد افزایش داد. نتایج سمیت سلولی و رنگ آمیزی هسته سلولی نشان داد، که سمیت سلولی و القای آپوپتوز سلول های MCF-7 تیمار شده با دندریمر- متوتروکسات، نسبت به متوتروکسات آزاد کم تر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد که اگرچه کمپلکس دندیمر- متوتروکسات جذب سلولی بیشتری داشت اما سمیت سلولی و آپوپتوز کم تر از متوتروکسات آزاد بود.
    کلیدواژگان: متوتروکسات، دندریمر، آپوپتوز، سمیت، جذب سلولی
  • نیلوفر میکائیلی*، محمد نریمانی، معصومه قریب بلوک، آذردخت بلندی صفحات 393-404
    پیش زمینه و هدف
    رفتار خودآسیبی یکی از رفتارهای شایع، به خصوص در دختران نوجوان است. پژوهش حاضر، به بررسی نقش هیجانات منفی، ناگویی خلقی و روابط بین فردی در پیش بینی رفتار خودآسیبی در دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهر سراب پرداخته است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی به روش همبستگی انجام گرفت. نمونه موردمطالعه شامل 285 دانش آموز دختر پایه های نهم تا پیش دانشگاهی بودند که به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. از 285 آزمودنی، 270 دانش آموز، پرسشنامه را به صورت کامل پر کردند و تعداد 15 پرسشنامه به دلیل پاسخ های ناقص، کنار گذاشته شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه آسیب به خود، مقیاس افسردگی بک، مقیاس ناگویی خلقی، پرسشنامه استرس انتظارات تحصیل، مقیاس رابطه والد-کودک و پرسشنامه رابطه با همسالان استفاده شده است. داده های جمع آوری شده نیز با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که هیجان های منفی ازجمله افسردگی و استرس تحصیلی، ناگویی خلقی و روابط بین فردی با رفتار خودآسیبی، رابطه معنی داری (01/0>P) دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان می دهد که متغیرهای افسردگی، استرس تحصیلی و ناگویی خلقی قادرند 42 درصد رفتار خودآسیبی عمدی در نوجوانان را به طور معنادار (01/0>P) تبیین نمایند و متغیرهای رابطه با والدین و رابطه با همسالان قادرند 17 درصد رفتار خودآسیبی عمدی در نوجوانان را به طور معنادار (01/0>P) تبیین نمایند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش در طرح ریزی برنامه های پیشگیری از رفتارهای عمدی خودآسیبی نوجوانان اهمیت ویژه ای داشته و در ارتقاء مداخلات درمانی به روانشناسان و مشاوران یاری می رساند.
    کلیدواژگان: هیجانات منفی، ناگویی خلقی، ارتباطات میان فردی، خودآسیبی
  • منصور آقایی، جواد وکیلی*، رامین امیرساسان صفحات 405-414
    پیش زمینه و هدف
    تمرینات ورزشی احتمالا تاثیر عمیقی بر سطوح استراحتی و پاسخ عوامل هورمونی مرتبط با رشد به فعالیت بدنی دارد. ازاین رو، هدف از تحقیق حاضر، مقایسه تاثیر 4 هفته تمرین سنگ نوردی با و بدون BFR بر پاسخ ورزشی عامل رشد اندوتلیالی عروق (VEGF) و هورمون رشد (GH) سنگ نوردان نخبه بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی، 26 سنگ نورد نخبه (دامنه سنی 30-25 سال، درصد چربی 14-8 درصد و حداقل 4 سال سابقه تمرینی) به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه تمرین سنگ نوردی با BFR و تمرین بدون BFR قرار گرفتند. قرارداد تمرینی شامل سه جلسه در هفته به مدت 4 هفته صخره نوردی با شدت 80-60 درصد درجه سختی مسیر انجام شد. فشار کاف برای بازوها در مراحل اجرای سنگ نوردی بین 40 تا 100 میلی متر جیوه بود. چهار مرحله خون گیری در حالت پایه قبل و بلافاصله بعد از اتمام پروتکل تمرینی جهت تعیین سطوح سرمی VEGF و GH اخذ شد. درنهایت، داده های حاصله با استفاده از آزمون تحلیل واریانس مکرر 4´2 در سطح معنی داری کم تر از 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    پس از چهار هفته تمرین سنگ نوردی با BFR سطوح پایه VEGF و GH، افزایش معنی داری را نشان داد (05/0>P). بااین حال، سطوح پایه VEGF و GH پس از تمرینات سنگ نوردی بدون BFR تغییر معنی داری نداشت. همچنین، پاسخ  لاکتات، VEGF و GH به آزمون سنگ نوردی تنها در گروه تمرین با BFR به طور معنی داری نسبت به دوره پیش آزمون و گروه تمرین بدون BFR کاهش یافت.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات سنگ نوردی همراه با محدودیت جریان خون با افزایش VEGF و GH بتواند افزایش رگ زایی را به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: محدودیت جریان خون، سنگ نوردی، فاکتور رشد اندوتلیالی عروق، هورمون رشد
  • کامران دهقان *، زهرا فکور، احسان آذر امام زاده، لیلا آلیلو، علی رشیدی صفحات 415-420
    پیش زمینه و هدف
    مطالعه حاضر باهدف تعیین میزان عوارض و پیامد نهایی نوزادان نارس با وزن تولد بسیار کم در بیمارستان شهید مطهری ارومیه در سال 1395 صورت پذیرفت.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی طولی، تمامی نوزادان با سن کم تر از 37 هفتگی بارداری و وزن کم تر از 1500 گرم هنگام تولد که در شش ماهه دوم سال 1395 در بیمارستان شهید مطهری ارومیه متولدشده و در بخش مراقبت های ویژه نوزادی این مرکز بستری بودند، وارد مطالعه شدند. اطلاعات و عوارض ناشی از نارس بودن و وزن نوزادان در چک لیست ثبت و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ورژن 21 استفاده شد.
    یافته ها
     از 97 نوزاد، 6/53 درصد مذکر و 3/46 درصد مونث بودند. میانگین وزن زمان تولد این نوزادان 7/137 ± 06/1392 گرم بود. سندرم دیسترس تنفسی در 1/72 درصد نوزادان مشاهده شد که شایع ترین تشخیص در بین نوزادان نارس با وزن تولد بسیار کم بود. از بین 82 نوزاد متولدشده با روش سزارین؛ 1/67 درصد از بیمارستان مرخص و 9/32 درصد فوت شدند.
    بحث و نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر، اگرچه میزان بهبودی نوزادان در جامعه موردمطالعه قابل مقایسه با اکثر کشورهای درحال توسعه بود، اما بهبود کیفیت مراقبت های پریناتال، کاهش زایمان های زودرس و کاهش میزان تولد نوزادان کم وزن، سطح بندی خدمات پریناتال، آموزش پرسنل جهت احیای استاندارد در اتاق زایمان، استفاده زودهنگام از NCPAP، بهبود شرایط تغذیه وریدی، استانداردسازی فرایند انتقال نوزادان و پروتکل های مراقبت از این نوزادان، می تواند تاثیر بسزایی در کاهش میزان مرگ و میر و بهبود بدون عوارض بلندمدت این گروه از نوزادان در آینده داشته باشد.
    کلیدواژگان: نوزادان نارس، وزن تولد بسیار کم، عوارض، پیامد نهایی
|
  • Roghayyeh Afrundeh, Mojdeh Khajehlandi*, Robabeh Mohammadi Pages 337-346
    Background & Aims
    Cardiovascular diseases are one of the most important complications of diabetes mellitus and hyperglycemia induced oxidative stress can increase hyperglycemia and the risk of diabetes complications. So the aim of the current study was to examine comparison of the effect of 6 weeks aerobic training on the activity of catalase enzyme and malondialdehyde in heart tissue of healthy and streptozotocin-diabetic male Wistar rats.
    Materials & Methods
    In this experimental study, 24 adult male rats with 10 weeks of age were assigned to 4 groups of 6: diabetic training group (DT), diabetic control group (DC), healthy training group (HT) and healthy control group (HC). The exercise program included 6 weeks of incremental moderate intensity aerobic training. 24 hours after the last training session the heart tissues for catalase and malondialdehyde activity measuring by spectrophotometric and wavelength measurement methods, respectively were extracted. For comparison, one-way ANOVA test and scheffe post-hoc test with a statistical level of (P≤0.05) were used. The required information was then processed and analyzed by SPSS version 23 software.
    Results
    After 6 weeks of aerobic training, level of catalase enzyme increased significantly in healthy training group and diabetic training group compared to healthy control group diabetic control group, respectively (P≤0.05). Malondialdehyde levels significancy decreased in healthy training group compare to diabetic control group (P≥ 0.05). But there was no significance difference between diabetic training group and diabetic control group, although a little increase observed in diabetic training group but it was not significant (P≤ 0.05).
    Conclusion
    Based on the results, it seems that moderate intensity aerobic exercise is likely to have a favorable effect on the antioxidant system of the heart tissue of diabetic rats.
    Keywords: Aerobic training, Catalase, Malondialdehyde, Diabetes
  • Mina Hemmati, Mohammad Arezoomandan* Pages 347-354
    Background & Aims
    Increased energy demand and oxygen consumption lead to oxidative stress by free oxygen species. Various factors can predispose mothers to oxidative stress in pregnancy. Therefore, this study aimed to assess the relationship between premature birth and serum MDA (a marker of oxidative stress) during pregnancy.
    Materials & Methods
    This analytical (case-control) study was conducted on 43 pregnant women in Qaen- Khorasan. Based on health records, the blood sample of the individuals with history of abortion, stillbirth or preterm were taken. The level of MDA was measured by ELISA and was compared with normal pregnant women.
    Results
    In this study, the mean MDA was significantly higher in woman with risk factor (13.82) compared to women without risk factor (8.39) (p=0.001). Also, the level of MDA in woman with a history of abortion (14.31) was higher in comparison to women with preterm delivery (13.).
    Conclusion
    These results showed that oxidative stress and the level of MDA can be considered as a risk factor for preterm delivery.
    Keywords: Oxidative stress, Malondialdehyde, Preterm delivery
  • Behrooz Ilkhanizadeh, Ebrahim Mazloomi*, Fatemeh Kheradmand, Soheila Rezapour, Firouzi, Nowruz Delirezh, Shahram Shahabi Pages 355-363
    Background & Aims
    Allergic diseases have increased in the last decade worldwide and researchers have been trying to introduce new strategies and drugs to treat these types of diseases. Nicotine shows anti-inflammatory properties and the studies have revealed that it can reduce the inflammation and the allergic responses. The mammalian target of rapamycin (mTOR) is a multifunctional protein kinase that forms two complexes in the signaling pathway. It has been shown that mTOR Complex 2 (mTORC2) tends to promote the immune response toward Th2. Also, the studies have indicated that the signal transducer and activator of transcription 3 (STAT3) is an essential transcription factor in anti-inflammatory responses and nicotine exert its anti-inflammatory effects using the STAT3 signaling pathway
    Materials & Methods
    In this experimental Study, we investigated the effects of nicotine on the expression RICTOR-mTORC2 and STAT3 genes in a mouse model of allergic asthma. The mice were sensitized using ovalbumin and alum and 2 weeks later treated tree times with nicotine in the concentration of 10 mg/kg every other day. The mice were challenged with ovalbumin aerosols on days 35, 38 and 41 and sacrificed the next day
    Results
    Our results showed that nicotine treatment resulted in down-regulation of RICTOR-mTORC2 expression. Also, the results indicated that nicotine could up-regulate the expression of STAT3
    Conclusion
    Such data proposed that nicotine administration may decrease allergic responses and the inflammation in the airways of the allergic mice by down-regulating the expression of RICTOR-mTORC2 and up-regulating the expression of STAT3 genes.
    Keywords: Allergy, Nicotine, mTORC2, STAT3
  • Mehri Rezaie*, Sheida Dakhesh, Elmira Entezamilarki Pages 364-372
    Background & Aims
    One of the most important causes of women's tendency to cesarean section is lack of awareness, negative attitude towards natural delivery, and fear of labor pain. The aim of this study was to investigate the effect of current educational programs in health centers on the type and consequences of delivery.
    Materials & Methods
    This research is a descriptive-analytical and case-control study of a prospective type that was conducted in 2016- 2017. The study population consisted of pregnant women attending prenatal education centers in Saveh. All sections were taught based on the protocols of the Ministry of Health and Medical Education and were provided by midwives with a 60-hour certificate of physiological delivery. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics.
    Results
    Demographic characteristics were not significantly different between the two groups. There was a significant difference in the type of delivery between the two groups, and in the case group, the highest rate of cesarean section was observed (p = 0.011). The mean duration of the first and second stages of labor was more in the case group (p = 0.01). The rate of tear and episiotomy was higher in the case group (p = 0.001). The rate of hospitalization in the first 24 hours after birth was higher in the control group (p =0.03).
    Conclusion
    Current education has not had an impact on the outcomes of childbirth and appropriate corrections should be made in this regard.
    Keywords: Childbirth preparation class, childbirth, Instruction program
  • Aiuob Sofizadeh, Fatemeh Karimi, Noureddin Niknam, Ehsan Allah Kalteh*, Abdurrahman Charkazi, Vahid Bay Pages 373-380
    Background & Aims
    The burden of premature mortality is used to prioritize health problems. The purpose of this study was to estimate the burden of premature mortality due to colorectal cancer in Golestan from 2011 – 2015.
    Materials &Methods
    In this sequential cross-sectional study, based on the province mortality registration data and standard expected years of life lost (SEYLL), the burden of premature mortality was calculated.
    Results
    From 2011 to 2015, a total of 3283 years of the lost years of life was due to the Premature Mortality in Golestan province to colorectal cancer, which occurred 1983 years (60.4%) in the men and 1299 years (39.6%) in the women. The rate of lost years of life for the 5-year period was 1.2 per 1000 people in the men and 1.4 per 1000 people in the women. The results of the study showed that people over 60 years old were at risk of death and losing more potential life expectancy due to premature death due to colorectal cancer.
    Conclusion
    Colorectal cancer seems to be the primary cancer of the province's health system. But definitive judgment requires calculating the burden of disability caused by cancers and ranking them based on the complete calculation of the Disability-Adjusted Life Years (DALY) index.
    Keywords: Standard expected years of life lost (SEYLL), Burden of premature mortality, Colorectal Cancer, Golestan
  • Fereydoon Abedi Gaballu, Behzad Mansoori, Gholamreza Dehghan* Pages 381-392
    Background & Aims
    Poly (amidoamine) dendrimer (PAMAM) is highly macromolecular at nanosize with widely active amine groups on the surface that allows it to attach to the anti-cancer drugs such as Methotrexate (MTX). This study aimed to synthesize and characterize PAMAM-MTX (dendrimer-MTX) complex, then to evaluate the cytotoxic effect of the synthesized complex on MCF-7 cancer cells.
    Materials & Methods
    To perform this experimental study, initially, MTX was conjugated to the G4 dendrimer using Ethyl-3-(3-dimethylaminopropyl) carbodiimide (EDC), then it w:as char:acterized by Fourier-transform infrared (FTIR) and dynamic light scattering (DLS). Quantitative cellular uptake of nanoparticles was carried out using flow cytometry. The methylthiazol tetrazolium (MTT) and 4′, 6-Diamidino-2-phenylindole dihydrochloride (DAPI) staining assays were used for evaluating the ability of dendrimer-MTX and MTX in inducing cell cytotoxicity and apoptosis on MCF-7 cancer cells, respectively.
    Results
    The results of this study illustrated that the dendrimer-MTX complex had optimal size (30 ± 7.29 nm) and zeta potential (5.35 ± 4.37 mV). Flow cytometry analysis revealed that the cellular uptake was increased (18%) after conjugating MTX on the dendrimer compared to bare dendrimer. Interestingly, cell cytotoxicity and DAPI staining results displayed lower cell cytotoxicity and apoptosis for MCF-7 cells that were treated with dendrimer-MTX compared to free MTX.
    Conclusion
    The obtained data indicated that dendrimer-MTX complex had a higher cellular uptake, but cell cytotoxicity and apoptosis were lower than free MTX.
    Keywords: Methotrexate, dendrimer, apoptosis, cytotoxicity, cellular uptake
  • Niloofar Mikaeili*, Mohammad Narimani, Masoomeh Gharib Blook, Aza Dokht Bolandi Pages 393-404
    Background & Aims
    Self-injury behavior is one of the most common behaviors, especially in adolescent girls. The purpose of this study was to investigate the role of negative emotions, alexithymia, and interpersonal relationships in predicting self-harm behaviors among high school female students in the city of Sarab.
    Materials & Methods
    The subjects were 285 female students from 9th grade up to university level who were selected by random cluster sampling. The instruments used in this study include self-injury inventory, Beck Depression Scale, Toronto Alexithymia Scale-20, Ang's and Huan's Academic Expectations Stress Inventory, Parent-Child Relationship Scale, and the relationship with peers. Out of 285 students, 270 students completed the questionnaire completely and 15 of them were excluded due to incomplete responses. The present study was correlational and descriptive indexes, Pearson correlation test, and regression analysis were used for data analysis.
    Results
    The results showed that negative emotions such as depression and academic stress, alexithymia and interpersonal relationships have a significant relationship with self-harm behaviors (P<0. 01). Also, the results of multiple regression analysis showed that depression variables, academic stress, and mood formation can significantly explain 42% of intentional self-harm behaviors in adolescents (P<0. 01). Also, the relationship with parents and peers can explain 17% of intentional self-harm behaviors in adolescents (P<0. 01).
    Conclusion
    The results of this study are important in designing prevention programs for self-harm behaviors among adolescent and helping psychologists and counselors in promoting therapeutic interventions.
    Keywords: Negative Emotions, Alexithymia, Interpersonal Relationships, aelf-harm
  • Mansour Aghaei, Javad Vakili*, Ramin Amirsasan Pages 405-414
    Background & Aims
    Angiogenesis and increased capillary density of skeletal muscle are the potential physiological changes that occur during the flow restriction exercise. Therefore, this study aimed to evaluate the effect of four weeks of rock climbing with or without blood flow restriction (BFR) on vascular endothelial growth factor (VEGF) and Growth Hormone (GH) in elite climbers.
    Materials & Methods
    In this semi-experimental study, 26 male and female elite climbers (aged 25-30 years; body fat percent 8-14%; with 4 years of athletic training) in a randomized and double-blind design were divided into two groups: rock climbing with BFR, and rock climbing without blood flow restriction (NBFR). The training protocol included three sessions per week for 4 weeks of rock climbing with severity of 80-60% of difficulty of the route. The cuff pressure was in the range of 40 to 100 mm Hg during rock climbing. Blood samples were obtained in the 4 phases: before and immediately after rock climbing protocols. VEGF and GH were analyzed. Finally, Data were analyzed using independent T-test. The significance level was set at p<0.05.
    Results
    Basal levels of GH and VEGF increased significantly after four weeks of rock climbing with BFR. However, the rock climbing without BFR had not any significant effect on the basal levels of GH and VEGF.
    Conclusion
    Based on the results, it can be concluded that rock climbing with BFR could increase angiogenesis process by increasing basal levels of GH and VEGF.
    Keywords: Blood Flow Restriction, Rock Climbing, Vascular Endothelial Growth Factor, Growth Hormone
  • Kamran Dehghan *, Zahra Fakour, Ehsan Azar Emamzadeh, Leyla Alilu, Ali Rashidi Pages 415-420
    Background & Aims
    This study aims to investigate the complications and outcomes of premature neonates with very low birth weight in Shahid Motahari Hospital of Urmia in 2017.
    Materials & Methods
    In this longitudinal descriptive study, all the premature infants with less than 37 weeks of gestation and birth weight less than 1500 grams that were born in Shahid Motahari Hospital of Urmia during the second six months of the year 2017 and were admitted to the neonatal intensive care unit of this center were included in the study. Information regarding the complications of the prematurity and low birth weight were recorded on the checklist. All the data were analyzed by SPSS version 21.
    Results
    Of the 97 infants, 52 (53.6%) were male and 45 (46.3%) were female. The mean birth weight was 1392.06±137.7 gr. Respiratory distress syndrome (RDS) was the most common disorder among neonates and it was observed in 70 premature infants (72.1%). Of the 82 neonates born with cesarean section, 55 neonates (67.1%) were discharged from the hospital and 27 neonates (32.9%) died.
    Conclusion
    It can be concluded that the rate of neonatal recovery and discharge in the study population is comparable to that in most developing countries. In other words, increasing the healing rate, especially in newborns weighing less than 1500 grams, improving the quality of perinatal cares, reducing preterm labor and the rate of the births with low birth weight, leveling the perinatal services and personnel training to restore standards in the delivery room, the early use of the NCPAP, improving the parenteral nutrition status, and the transmission process of infants, and standardizing the care protocols of these newborns will decrease mortality and morbidity without long-term complications in this group of infants in the future.
    Keywords: Premature infants, very low birth weight, side effects, outcomes