فهرست مطالب

مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت
سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/11
  • تعداد عناوین: 18
|
  • ریحانه مقدسی، محسن گل پرور*، حسین حسن آبادی صفحات 59-66
    اهداف

    سبک زندگی و کیفیت زندگی متغیرهایی بسیار مهم برای زندگی سالم و بانشاط محسوب می شوند. هدف این پژوهش، تعیین تاثیر رویا پرورانی تحلیلی و تصویرسازی تحلیلی سفرهای روان شناختی مبتنی بر حل مساله مرگ بر کیفیت زندگی و سبک زندگی دانشجویان بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح سه گروهی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری در سال 1395 در بین 45 نفر از دانشجویان مراجعه کننده به مرکز مشاوره و راهنمایی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه رویاپرورانی و تصویرسازی تحلیلی و یک گروه کنترل (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. گروه رویاپرورانی تحلیلی و گروه تصویرسازی تحلیلی سفرهای روان شناختی به ترتیب طی 13 و 12 جلسه دوساعتی تحت درمان قرار گرفتند. شرکت کنندگان پرسش نامه های کیفیت زندگی و سبک زندگی را در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری (سه ماه پس از اتمام درمان) پاسخ دادند. داده ها توسط نرم افزار SPSS 16 و از طریق آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی تحلیل شدند.

    یافته ها

    در متغیر سبک زندگی، در مراحل پس آزمون و پیگیری گروه رویاپرورانی تحلیلی و تصویرسازی تحلیلی سفرهای روان شناختی نسبت به گروه کنترل دارای تفاوت معنی دار بودند، اما در متغیر کیفیت زندگی، فقط در مرحله پیگیری گروه رویاپرورانی با گروه کنترل و گروه تصویرسازی تحلیلی تفاوت معنی دار داشتند (0/01>p).

    نتیجه گیری

    رویاپرورانی تحلیلی همراه با تصویرسازی تحلیلی سفرهای روان شناختی دو درمان مفید و موثر برای ارتقای سبک زندگی دانشجویان و فقط رویاپرورانی تحلیلی درمانی موثر بر ارتقای کیفیت زندگی دانشجویان هستند.

    کلیدواژگان: رویاپرورانی، تصویرسازی تحلیلی، کیفیت زندگی، سبک زندگی، دانشجویان
  • رقیه نوری پورلیاولی، رضا پورحسین، ندا ملکی*، سیمین حسینیان، هاجرخاتون قدمی جویباری صفحات 67-73
    اهداف

    فرهنگ و شخصیت هر فرد در خانواده پایه ریزی می شود و هر گونه آسیبی به آن، نسل آینده را دچار مشکل خواهد کرد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی زوج درمانی اسلام محور بر بهزیستی روان شناختی و کیفیت زندگی زوجین انجام شد.

    مواد و روش ها

     این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه در سال 1396 بین 16 زوج مراجعه کننده به مرکز مشاوره شهر رشت انجام شد که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش (8 زوج) و گواه (8 زوج) جای گرفتند. ابزار تحقیق، فرم کوتاه پرسش نامه کیفیت زندگی (SF-36) و شاخص بهزیستی شخصی بزرگسالان (PWI-A) بود. پروتکل زوج درمانی اسلام محور شامل یک برنامه آموزشی یک ساعته (8 جلسه) بود که برای گروه آزمایش به صورت کارگاهی با پاورپوینت، سخنرانی، پرسش و پاسخ و ایفای نقش اجرا شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS 22 و با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس چندمتغیره و T مستقل صورت گرفت.

    یافته ها

    بین میانگین نمرات پس آزمون دو گروه آزمایش و گواه در متغیر بهزیستی روان شناختی و نیز مولفه های کیفیت زندگی تفاوت معنی دار وجود داشت (05/0p<).

    نتیجه گیری

    : زوج درمانی اسلام محور بر ارتقای بهزیستی روان شناختی و کیفیت زندگی زوجین موثر است.

    کلیدواژگان: زوج درمانی، اسلام، بهزیستی، کیفیت زندگی
  • اصغر کامران*، سیدرضا میرمهدی، حسن عبدالله زاده، سیدحسن حسینی دستجردی صفحات 75-82
    اهداف

    سالمندی دوران حساسی از زندگی بشر است و توجه به مسایل و نیازهای این مرحله یک ضرورت اجتماعی است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی معنویت درمانی بر ابعاد کیفیت زندگی سالمندان بود.

    مواد و روش ها

     در این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل، با مراجعه به سه مرکز نگهداری سالمندان در شهر اصفهان، 40 نفر از  سالمندان با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 20نفره آزمایش و کنترل تقسیم شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL-BREEF) و پرسش نامه هوش معنوی کینگ بود. پروتکل معنویت درمانی فرانکل به صورت گروهی طی 8 جلسه 60دقیقه ای برای گروه آزمایش اجرا و پس از پایان جلسات از دو گروه پس آزمون به عمل آمد. مرحله پیگیری بعد از گذشت 3 ماه اجرا شد. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS 23 و با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره و آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

     پس از کنترل اثر پیش آزمون، بین میانگین نمرات متغیرهای ابعاد کیفیت زندگی در گروه آزمایش و کنترل در مرحله پس آزمون و پیگیری تفاوت معنی داری وجود داشت (0/0001=p). فقط در متغیر سلامت روانی تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (0/05p>).

    نتیجه گیری

     معنویت درمانی بر بهبود کیفیت زندگی سالمندان موثر است.

    کلیدواژگان: معنویت درمانی، کیفیت زندگی، سالمندان
  • شهرام رنجدوست* صفحات 83-90
    اهداف

    امروزه کاربرد فناوری های نوین ارتباطی، در میان نوجوانان رشد فزاینده ای یافته است که در کنار مزایای آن، خطرهایی نیز به همراه دارد. از جمله این خطرات، آسیب های اجتماعی نوپدید هستند که آسیب های مرتبط با فناوری جدید را نیز شامل می شوند. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش سبک زندگی اسلامی در کاهش آسیب های نوظهور اجتماعی از دیدگاه مدیران و معلمان مدارس ابتدایی ناحیه یک آموزش و پرورش تبریز انجام شد.

    ابزار و روش ها

     این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی در بین 335 نفر از معلمان و 135 نفر از مدیران مدارس ابتدایی ناحیه یک آموزش و پرورش تبریز در سال تحصیلی 98-1397 انجام شد که به روش نمونه گیری تصادفی نسبی انتخاب شدند. برای سنجش سبک زندگی اسلامی از پرسش نامه کاویانی و برای سنجش ابعاد آسیب های نوظهور اجتماعی از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS 21 و با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره صورت گرفت.

    یافته ها

     بین سبک زندگی اسلامی و مولفه های استفاده از فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی (0/204-=r؛ 0/001=p) و خودکشی در اثر بازی های رایانه ای (0/150-=r؛ 0/001=p) همبستگی معنی دار وجود داشت، ولی بین سبک زندگی اسلامی و مولفه های انحرافات اجتماعی و رفتارهای پرخطر همبستگی معنی داری مشاهده نشد (0/05p>). سبک زندگی اسلامی به طور کلی توانست 0.7%  آسیب های نوظهور اجتماعی را پیش بینی نماید.

    نتیجه گیری

     از دیدگاه معلمان و مدیران مدارس ابتدایی ناحیه یک تبریز، سبک زندگی اسلامی موجب کاهش آسیب های نوظهور اجتماعی می شود.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، آسیب های اجتماعی، مدیران، معلمان
  • محمدابراهیم سبزواری، معصومه کرامتی*، سیدعقیل نسیمی صفحات 91-97
    اهداف

    رضایت از زندگی یک مفهوم ذهنی و منحصربه فرد برای هر انسانی است و به ارزیابی های شناختی یک فرد از زندگی اش اشاره دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی همبستگی بین جهت گیری مذهبی و امید به زندگی با میزان رضایت از زندگی در مشاوران شاغل در اداره آموزش و پرورش انجام شد.

    ابزار و روش ها

     این پژوهش توصیفی- همبستگی در بین 40 نفر از مشاوران شاغل در اداره آموزش و پرورش استان خراسان شمالی در سال تحصیلی 97-1396 انجام شد که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه های جهت گیری مذهبی آلپورت، مقیاس امید به زندگی اشنایدر و مقیاس رضایت از زندگی داینر بودند که مشاوران آنها را تکمیل نمودند. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS 25 و با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

     بین جهت گیری مذهبی و امید به زندگی با رضایت از زندگی همبستگی مثبت و معنی دار وجود داشت. همچنین بین جهت گیری مذهبی و زیرمقیاس های آن شامل جهت گیری مذهبی بیرونی و جهت گیری مذهبی درونی با امید به زندگی و زیرمقیاس های آن شامل تفکر عاملی و تفکر راهبردی همبستگی مثبت و معنی داری مشاهده شد. جهت گیری مذهبی درونی با رضایت از زندگی همبستگی معنی دار داشت، ولی همبستگی جهت گیری مذهبی بیرونی با رضایت از زندگی معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

     بین جهت گیری مذهبی و امید به زندگی با میزان رضایت از زندگی در مشاوران شاغل در اداره آموزش و پرورش همبستگی وجود دارد و جهت گیری مذهبی و امید به زندگی، میزان رضایت از زندگی را افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، امید به زندگی، رضایت، مشاوران
  • مریم صف آرا*، مهناز لطفی، مه سیما پورشهریاری، مریم سمگی صفحات 99-103
    اهداف

    در سبک زندگی اسلامی که هدف آن رسیدن به خشنودی خدای متعال است، خانواده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از جمله شاخص های حائز اهمیت در استحکام خانواده، عشق همسران به یکدیگر است. هدف این پژوهش، بررسی همبستگی عشق (از جمله شاخص های سبک زندگی اسلامی) با بهداشت روان زنان متاهل بود.

    ابزار و روش ها

     این پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را دبیران زن متاهل 25 تا 45ساله شهر تهران در سال تحصیلی 94-1393 تشکیل دادند. براساس جدول مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای 379 نفر انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه محقق ساخته شاخصه های سبک زندگی اسلامی در روابط همسری و پرسش نامه سلامت عمومی (GHQ-28) استفاده شد. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

     بین متغیرهای میزان عشق و بهداشت روان همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت (0/796=r؛ 0001/0=p). میزان ضریب تعیین یا R2 برابر با 0/633 بود؛ بنابراین متغیر میزان عشق 63.3% واریانس متغیر بهداشت روان را تبیین می کند

    نتیجه گیری

     با افزایش عشق و صمیمیت در روابط همسری، میزان بهداشت روان زنان متاهل افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: سلامت روان، زنان، عشق، صمیمیت
  • مرضیه نصرالهی، معصومه ژیان باقری*، گیتی همتی راد صفحات 105-111

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه سبک زندگی اسلامی با خودکارآمدی تحصیلی و تاب آوری تحصیلی در دانشجویان انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشکده روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی کرج در سال 98-1397 بود. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 200 نفر تعیین شد و گروه نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه سبک زندگی اسلامی کاویانی (1388)، پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی اون و فرامن (1988) و پرسشنامه تاب آوری تحصیلی ساموئلز (2004) بودند. نتایج نشان داد سبک زندگی و مولفه های آن رابطه معناداری با خودکارآمدی تحصیلی و تاب آوری تحصیلی دارند. علاوه بر این، نتایج رگرسیون همزمان نشان داد مولفه های باورها، خانوادگی و سلامت در مجموع 19 درصد تغییرات خودکارآمدی تحصیلی را پیش بینی می کنند. همچنین، 32 درصد واریانس متغیر تاب آوری تحصیلی توسط مولفه های باورها، خانواده، سلامت، تفکر و علم و امنیت تبیین می شود. بنابراین، به نظر می رسد سبک زندگی اسلامی موجب بهبود خودکارآمدی تحصیلی و تاب آوری تحصیلی در دانشجویان شود.

    کلیدواژگان: سبک زندگی اسلامی، خود کارآمدی تحصیلی، تاب آوری تحصیلی، دانشجویان
  • عالیه نوری* صفحات 113-119

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش نماز در آسیب های اجتماعی وارده از فضای مجازی می باشد. طرح پژوهش از نوع همبستگی با طرح دو پرسشنامه مورد مطالعه قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش دانشجویان شهر تهران  با تعداد 5000 نفر بودند .حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 400 نفردر نظر گرفته شد که به صورت خوشه ای انتخاب شدند و پس از تکمیل پرسشنامه ها توسط شرکت کنندگان  و ریزش بوجود آمده  به 300  نفر رسیدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی التزام عملی به نماز و پرسشنامه آسیب شناسی فضای مجازی استفاده شد. پرسشنامه ها در اختیار افراد قرار داده شد و پس از جمع آوری داده ها از طریق تحلیل رگرسیون چند گانه با روش همزمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که بین التزام عملی به نماز و مولفه های آن و آسیب های فضای مجازی و مولفه های آن ارتباط وجود دارد (05/0p<). نتایج پژوهش نشان می دهد که خواندن نماز با حضور قلب و مراقبت به عنوان مولفه های نماز سبب کاهش آسیب های اجتماعی وارده از فضای مجازی و بهبود زندگی فردی می گردد

    کلیدواژگان: نماز، فضای مجازی، آسیب های اجتماعی
  • مجتبی محسنی، جلال ایرانمنش*، عبدالرضا محمدحسین زاده صفحات 120-126

    انگیزش از دیدگاه اسلام به مجموعه ای از حقایق و مفاهیم روحی و روانی و فعل و انفعالات درونی و فرایند ایجاد و نقش و تاثیر آن ها می پردازد که در قرآن کریم و روایات معصومین علیهم السلام، ادعیه و بیان صاحب نظران مسلمان آمده و در این میان، نیازهای گوناگون ابعاد روحی و جسمی انسان، چگونگی ارضا، و نقش آن ها، بر اساس مبانی اندیشه دینی تبیین شده است. بنابراین، ایجاد انگیزه دینی نقش مهمی در گرایش افراد و کشش آنها به سوی دین و متعاقبا سبک زندگی اسلامی دارد. پژوهش حاضر در پی یافتن جایگاه انگیزه های معنوی در تحقق سبک زندگی اسلامی می باشد. در تعالیم اسلامی، محور تمامی آموزه ها توحید است که اعتقادات و اخلاقیات نیز بر مدار آن دور می زند و بنابراین، سبک زندگی اسلامی، توحیدمدار است. اصول اعتقادات اسلامی و اخلاق اسلامی پشتوانه های محکمی برای سبک زندگی اسلامی هستند. ساماندهی انگیزه ها در راستای دین، موجب تمایل و رغبت افراد به سمت فضایل و اجتناب از رذایل خواهد شد و نتیجه آن که، زندگی رنگ الهی و معنوی به خود می گیرد و تمام تلاش و تکاپوی انسان در مسیر حق و رسیدن به صفات والای انسانی خواهد بود.

    کلیدواژگان: انگیزه، انگیزش، انگیزه های معنوی، آموزه های اسلامی
  • سمیه ابن رومی، علی حسینی خواه*، مجید علی عسگری صفحات 127-133

    پژوهش حاضر باهدف تبیین سبک یادگیری متناسب با پرورش هوش هیجانی در دوره پیش دبستان انجام شد. روش پژوهش، سنتزپژوهی است. جامعه آماری پژوهش کلیه اسناد شامل مقاله، کتاب علمی، رساله ها، منابع علمی و پایگاه های اطلاعات علمی مرتبط با مولفه های تدوین برنامه درسی پیش دبستانی مبتنی بر هوش هیجانی است. که در این بین 18 منبع اصلی انتخاب گردید. روش نمونه گیری از این اسناد هدفمند بود. در این نمونه گیری، محقق براساس شاخص هایی که مدنظر دارد و شناخت یا تجربه ای که از موضوع دارد اسناد مرتبط و موردنظر را انتخاب می کند. روش های گردآوری داده های پژوهش به دو شیوه کتابخانه ای و میدانی انجام شد. ابزار گردآوری داده ها در بخش اسنادی، فیش برداری است؛ روش تجزیه و تحلیل براساس کدگذاری سه گانه باز، گزینشی/انتخابی و محوری مبتنی بر نظریه داده بنیاد یا گراندد تیوری است. یافته های پژوهش نشان داد که سبک یادگیری متناسب با هوش هیجانی در دوره پیش دبستان عبارتند از: سبک یادگیری مهارت محور- سبک یادگیری طبیعیت محور - سبک یادگیری دیداری- سبک یادگیری لمسی- سبک یادگیری شنیداری- سبک یادگیری مبتنی بربحث گروهی- سبک یادگیری مبتنی برتخیل کودک- سبک یادگیری کودک محور- سبک یادگیری مشارکتی- سبک یادگیری مبتنی برگروه محور- سبک یادگیری مبتنی برمشاهده- سبک یادگیری مبتنی برنقش پذیری- سبک یادگیری مبتنی بربازی- سبک یادگیری مبتنی برهنر- سبک یادگیری خلاقانه- سبک یادگیری موضوع محور. که می توان از نتایج پژوهش در جهت پرورش و تقویت هوش هیجانی کودکان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سبک یادگیری، کودکان پیش دبستانی، هوش هیجانی
  • هدایت الله حسین زاده، هرمز اسدی کوهباد*، سید حسن حسینی، گودرز شاطری صفحات 143-150

    یکی از مباحث مهم در حوزه ی فقه پژوهی که قاعده ملازمه در آن نقش به سزایی ایفا می کند «تکالیف زوجین» است.هدف این نوشتار،تبیین ملازمه ی تکالیف زوجین بر اساس اخلاق و سبک زندگی اسلامی می باشد که با استناد به آیات و روایات و بهره گیری از آنها و مواد قانونی و طرح دیدگاه های فقهی-حقوقی، پژوهش حاضر به روش توصیفی-تحلیلی به این مهم پرداخته است؛بنابراین، از دستاورد های آن می توان به تقدم اخلاق برقانون در روابط زوجین،انتساب سرپرستی خانواده به مرد، واگذاری مدیریت داخلی منزل به زن، ملازمه ی اخلاق مداری در تکالیف زوجین با رعایت اصل«حسن معاشرت»در نفقه،مهریه،اجرت شیردهی،روابط جنسی و انحلال ازدواج اشاره کرد.

    کلیدواژگان: ملازمه، تکالیف زوجین، اخلاق، سبک زندگی اسلامی
  • مهرانگیز خادملو، مریم تقوایی یزدی*، وحید فلاح صفحات 151-161

    هدف کلی پژوهش حاضر، ارایه مدل هولوگرافیک آموزش عالی با رویکرد جهانی شدن در دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران در پارادایم کیفی می باشد. از این رو پژوهش حاضر با هدف مفهوم پردازی هولوگرافیک آموزش عالی با رویکرد جهانی شدن انجام پذیرفته است، بدین منظور از رویکرد پژوهش کیفی و راهبرد مطالعه موردی بهره گرفته شد. جامعه آماری پژوهش اساتید هیات علمی گروه مدیریت آموزشی در دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران به می باشند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، ده نفر از اساتید خبره در این حوزه انتخاب شدند. داده ها با به کارگیری مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته گردآوری و تجزیه و تحلیل داده ها با روش تحلیل محتوای کیفی انجام شد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که در این پژوهش براساس اطلاعات مستخرج شده از طریق ادبیات پژوهش و مصاحبه با خبرگان، پنج بعد (محیط  کل گرا، ظرفیت سازی پویا، ساختار هوشمندانه، سرمایه انسانی و خود مدیریتی فزاینده) در قالب چهارده مولفه(تناسب سیستم با محیط، انعطاف پذیری در محیط، جهت گیری سازمانی، تیم های کل گرا، هم افزایی، تفکر سیستمی، تسهیم اطلاعاتی، هوش سازمانی، عدم تخصصی کردن وظایف، توانمند سازی، اندیشه انعطاف پذیر، وجود خواص کل در اجزا، مدیریت بحران و شفاقیت عملکرد) برای هولوگرافیک و پنج بعد(فناوری نوین، برنامه های درسی نوین، ساختارهای انعطاف پذیر، ارتباطات یا دیگر دانشگاه ها و توانمندی هیات علمی) در قالب هفده مولفه (استفاده از فن آوری در آموزش یادگیری، گسترش سیستم های مدیریت پایگاه داده ها، ایجاد مکانیزم های نوین برای جمع آوری، ذخیره دانش، یادگیری سازمانی، برنامه های درسی مبتنی بر احترام به محیط زیست، برنامه درسی مبتنی بر توانایی خلاق حل مساله، برنامه درسی مبتنی بر احترام به قومیت ها، عقاید، هنجارها، ادیان و اعتقادات افراد، برنامه های درسی مبتنی بر مسئولیت پذیری اجتماعی، انعطاف پذیری در یادگیری فردی و تیمی، انعطاف پذیری در برابر تغییرات جدید محیطی، انعطاف پذیری در تربیت دانشجویان، دوره های مشترک با دانشگاه های معتبر جهان، تبادل دانشجو و اساتید دانشگاهی، بکارگیری تجربیات دانشگاه های موفق، توجه به کیفیت تدریس، رصد کردن آخرین تغییرات در حوزه تخصصی و توانایی برقرار ارتباط با ذی نفعان درون و برون دانشگاهی) شناسایی و دسته بندی شدند و در قالب مدل ارایه شده اند.

    کلیدواژگان: هولوگرافیک آموزش عالی، رویکرد جهانی شدن، دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران، پارادایم کیفی
  • نرجس بختیار خلج، منصور حقیقتیان*، ناصر حجازی صفحات 162-171
    هدف

    هدف از این مطالعه، ارایه چارچوب بالندگی زنان سرپرست خانوار می باشد. چرا که اصطلاح زن سرپرست خانوار در عصر جدید کاربرد بیشتری پیدا کرده است؛ و با روند رو به رشد تعداد خانوارهای زن سرپرست، حضور فعال آنان در حوزه های مختلف فرهنگی و اقتصادی، سیاسی و... مشاهده می شود.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر نیز با استفاده از روش فراترکیب، 146 مقاله و منبع در حوزه زنان سرپرست خانوار را مورد ارزیابی قرار داد. در طی مراحل پژوهش، 48 منبع و مقاله با معیارهای مورد پذیرش، منطبق بود. در نتیجه ترکیب و کدگذاری یافته ها، 6 مولفه و 47 کد که عمومیت بیشتری داشت، مورد تایید قرار گرفت. سپس با استفاده از روش آنتروپی شانون ضریب اثر کدها نیز تعیین شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد مولفه های استخراج شده مشتمل است بر: 1. عوامل فردی و خانوادگی 2. عوامل اجتماعی، 3. عوامل اقتصادی، 4. عوامل سیاسی، 5. عوامل فرهنگی و ارزش های جامعه، 6. عوامل حقوقی. یافته های پژوهش نشان داد؛ بر اساس ضرایب به دست آمده، کد «اصلاح قوانین حوزه امور زنان» بیشترین ضریب اهمیت را کسب نموده است.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش نتایج نشان داد توجه به بالندگی زنان سرپرست خانوار بعنوان گروهی قابل احترام در جامعه به منزله یک نیاز مطرح است.

    کلیدواژگان: بالندگی، زنان، سرپرست خانوار، فراترکیب، آنتروپی شانون
  • نسرین بوداغی، محمد فیضی*، ابراهیم دادفر، اسحق رسولی صفحات 163-175
    زمینه

    </strong>مطالعه سیستماتیک مبانی نظری در رابطه با فرهنگ سیاسی و رویکرد حکمرانی خوب نشان می دهد که الگویی در سازمان های دولتی مقیاسی برای سنجش فرهنگ سیاسی مبتنی بر رویکرد حکمرانی خوب وجود ندارد.
    هدف</strong>: هدف این پژوهش ارایه الگویی برای سنجش فرهنگ سیاسی سازمان های دولتی استان اردبیل با رویکرد حکمرانی خوب می باشد

    روش

    </strong>روش این پژوهش کیفی می باشد؛ به این صورت که برای تدوین الگوی سنجش فرهنگ سیاسی مبتنی بر رویکرد حکمرانی خوب در سازمان های دولتی از روش کیفی نظریه داده بنیاد استفاده شد. سپس برای تعیین روایی مضامین و مولفه های الگوی سنجش فرهنگ سیاسی  و همچنین خود الگوی سنجش فرهنگ سیاسی از شاخص های روایی محتوای CVI، CVR  و S-CVI استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش شامل متخصصان فرهنگ سیاسی و حکمرانی خوب در بخش کیفی بود که 20 نفر به عنوان شرکت کنندگان در این بخش مشارکت داشتند. ابزار پژوهش عبارت بود از مصاحبه بدون ساختار محقق ساخته که در قالب 6 سوال تنظیم شده بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از سه روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد.

    یافته ها

    </strong>نتایج این پژوهش منجر به شناسایی 44 مضمون و مقوله در قالب شش بعد عوامل علی (5 مضمون)، عوامل مداخله گر (6 مضمون)، عوامل زمینه ای (5 مضمون)، پدیده های اصلی (7 مضمون)، راهبردها و استراتژی ها (9 مضمون) و پیامدها و نتایج (12 مضمون) گردید.

    نتیجه گیری

    </strong>طبق یافته ها می توان گفت که مدل پیشنهادی حاضر می تواند در سنجش فرهنگ سیاسی سازمان های دولتی بر اساس رویکرد حکمرانی خوب مفید باشد

    کلیدواژگان: فرهنگ سیاسی، حکمرانی خوب، سازمان دولتی، الگو
  • ایوب دهواری، علی عرب*، محمود شیرازی صفحات 172-182
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی کاربرد واقعیت درمانی مبتنی بر نظریه انتخاب توام با بخشایش درمانی بر کاهش ناهنجاری اجتماعی در مدرسه در دانش آموزان دارای ناتوانی یادگیری مقطع ابتدایی شهرستان سراوان انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق از انواع طرح های نیمه آزمایشی به صورت دو گروهی، با پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری 140 نفر از دانش آموزان دارای ناتوانیهای یادگیری مراجعه کننده به مرکز اختلال یادگیری آموزش و پرورش شهرستان سراوان بودند. نمونه پژوهش شامل 30 نفر بود که به طور تصادفی دردو گروه 15 نفری آزمایش و گواه تقسیم شدند. آموزش واقعیت درمانی مبتنی بر نظریه انتخاب توام با بخشایش درمانی  در 9  و 12 جلسه 45 الی 60 دقیقه-ای بر روی گروه آزمایش اجرا و پس از اتمام جلسات پس آزمون انجام شد. از پرسشنامه سنجش نگرش به آسیب های اجتماعی برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با تحلیل کواریانس انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد کاربرد واقعیت درمانی مبتنی بر نظریه انتخاب توام با بخشایش درمانی موجب کاهش ناهنجاری-اجتماعی و ابعادآن(سرقت، پرخاشگری، مواد مخدر، مسایل جنسی و خودکشی) در مدرسه دانش آموزان می شود.

    نتیجه گیری

    کاربرد واقعیت درمانی مبتنی بر نظریه انتخاب توام با بخشایش درمانی یک روش موثر در کاهش ناهنجاری-اجتماعی در مدرسه دانش آموزان دارای ناتوانی یادگیری مقطع ابتدایی است.

    کلیدواژگان: واقعیت درمانی مبتنی بر نظریه انتخاب، بخشایش درمانی، ناهنجاری اجتماعی، ناتوانی یادگیری
  • مریم رشیدیان، رشید ذوالفقاری زعفرانی* صفحات 183-192
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش وضعیت تعالی و سلامت سازمانی در بهبود ابعاد اجتماعی و فرهنگی کارکنان شهرداری تهران بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از حیث نحوه گرداوری داده ها ، توصیفی از نوع پیمایشی و از منظر روش کمی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان شهرداری منطقه 4 شهر تهران شامل 632 نفر بود که از این تعداد 240 نفر طبق جدول کرجسی و مورگان به روش طبقه ای و تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش سه پرسشنامه محقق ساخته شامل پرسشنامه سنجش متعالی سازی مدیریت شهری شامل 32 گویه، پرسشنامه سنجش چابک سازی در مدیریت شهری شامل 41 گویه و پرسشنامه سنجش وضعیت کالبدی و اجتماعی و فرهنگی منطقه خاک سفید شامل 27 گویه تدوین شد. روایی پرسشنامه مذکور با استفاده از روش تحلیل عاملی  تایید و برای پایایی آنها پس از اجرای آزمایشی بین 40 نفر از نمونه آماری به وسیله آلفای کرونباخ، مقدار پایایی 802/0 برای پرسشنامه متعالی سازی در مدیریت شهری ، مقدار پایایی 816/0 برای پرسشنامه چابک سازی در مدیریت شهری و مقدار پایایی 849/0 برای پرسشنامه وضعیت کالبدی و اجتماعی و فرهنگی منطقه خاک سفید بدست آمد و داده ها به صورت توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار spss نسخه 23  داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتیجه تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد؛ از دیدگاه کارکنان شهرداری منطقه چهار شهر تهران مولفه های متعالی سازی مدیریت شهری شامل(ارزش افزایی در محیط کار، رهبری صحیح در محیط کار، مدیریت فرایند در محیط کار و پرورش خلاقیت در محیط کار) در وضعیت مطلوبی قرار دارند.بعلاوه مولفه های چابک سازی مدیریت شهری شامل(پاسخگویی به مراجعین، رشد و یادگیری مستمر کارکنان ، شایستگی در پست انتصابی، انعطاف پذیری در محیط کاری و سرعت انجام امور کارها) در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد ابعاد کالبدی، اجتماعی و فرهنگی در منطقه خاک سفید شهر تهران در وضعیت مناسب و مطلوبی قرار ندارد.

    کلیدواژگان: تعالی سازمانی، سلامت سازمانی، ابعاد فرهنگی
  • عارفه ضمیری، ساناز زمانی* صفحات 193-202
    هدف

     پژوهش حاضر با هدف اثربخشی شناخت درمانی هیجان مدار بر کیفیت زندگی و سازگاری اجتماعی در مادران دارای کودکان کم توان ذهنی شهر تهران در سال 1397 صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مادران دارای کودکان کم توان ذهنی در شهر تهران بود. نمونه آماری این پژوهش 30 نفر بودند که به صورت نمونه گیری در دسترس، به صورت تصادفی در گروه آزمایش (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) قرار داده شدند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه 90 دقیقه ای آموزش شناختی درمانی هیجان مدار دیدند و گروه کنترل نیز در لیست انتظار باقی ماندند. جمع آوری داده ها بر اساس پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (2004) و سازگاری اجتماعی (بل، 1961) انجام پذیرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده از اجرای پرسشنامه از طریق نرم افزار spss-V22 در دو بخش توصیفی و استنباطی (آزمون تحلیل کوواریانس) انجام پذیرفت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد شناخت درمانی هیجان مدار باعث افزایش کیفیت زندگی مادران دارای کودکان کم توان ذهنی شده است همچنین درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد باعث افزایش مولفه های کیفیت زندگی (سلامت جسمانی، سلامت روانشناختی، روابط اجتماعی و محیط اجتماعی) در مادران دارای کودکان کم توان ذهنی شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که میانگین (سازگاری در خانه، سازگاری بهداشتی، سازگاری اجتماعی، سازگاری عاطفی و سازگاری شغلی) مادرانی که دارای کودکان کم توان ذهنی بودند و تحت شناخت درمانی هیجان مدار قرار گرفته اند، به طور معنی داری افزایش داشته است. در نتیجه می توان گفت استفاده از مداخله شناخت درمانی هیجان مدار بر افزایش کیفیت زندگی موثر است و می توان از آن جهت افزایش سازگاری اجتماعی مادران دارای کودکان کم توان ذهنی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سازگاری اجتماعی، شناخت درمانی هیجان مدار، کم توان ذهنی
  • الناز صدفی، نادر منیرپور*، حسن میرزا حسینی صفحات 203-212
    هدف

     پژوهش حاضر با هدف مدل ناپابداری ازدواج بر اساس توانمندی ایگو با نقش میانجی توافق سنجی ازدواج انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش توصیفی و از نمونه طرح های همبستگی از نوع تحلیل مسیر است. در این مطالعه 438 زوج به صورت در دسترس انتخاب شدند. از شرکت کنندگان خواسته شد پرسشنامه های شاخص بی ثباتی ازدواج ثنایی (1387)،  پرسشنامه روانشناختی قدرت ایگو استروم و همکاران (1997) و پرسشنامه توافق سنجی پیش از ازدواج را تکمیل کنند. داده های پژوهش با استفاده از شاخص های آماری توصیفی و استنباطی شامل میانگین، انحراف استاندارد، و تحلیل مسیر و معادلات ساختاری  با کمک نرم افزارها ایموس مورد بررسی قرارگرفتند.

    یافته ها

    استفاده از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که همه شاخص های برازندگی حاصل از تحلیل مدل یابی معادلات ساختاری از برازش مدل ساختاری با داده های گرآوری شده حمایت می کنند (98/4=df/2، 910/0= CFI،  927/0= GFI ، 902/0= AGFI و 068/0= RMSEA). براین اساس فرضیه پژوهش تایید و چنین نتیجه گیری شد که توانمندی ایگو با ‏ میانجی گری توافق سنجی، ناپایداری ازدواج را پیش بینی می کند.

    نتیجه گیری

    لذا متخصصانی که در حوزه سلامت روان  فعالیت دارند می توانند مداخلات روان شناختی مناسبی را در جهت تشخیص و همچنین غربالگری رفتارهای موثر در پایداری و ناپایداری ازدواج، و درمان این رفتارها و شناخت و کنترل عوامل موثر در ایجاد تعارضات زناشویی در نظر بگیرند.
     

    کلیدواژگان: ناپایداری ازدواج، توانمندی ایگو، توافق سنجی ازدواج
|
  • R. Moghadassi, M. Golparvar*, H. Hasanabadi Pages 59-66
    Aims

     Lifestyle and quality of life are important variables for a healthy and happy life. The aim of this research was to determine the effect of analytic dream incubation and analytical imaging of psychological trips on the issue of death on lifestyle and quality of life among university students. 
    Materials &

    Methods

     This semi-experimental research with three groups design of pre-test, post-test, and follow-up was carried out between 45 students who referred to the consultation and guidance center of Ferdowsi university of Mashhad, Iran in 2016. The subjects were selected using the purposive sampling method and randomly assigned into two groups of dream incubation and analytic imaging, and one control group (N=15). The dream incubation and analytic imaging groups were treated for 13 and 12 two-hour sessions, respectively. The participants answered to the quality of life and lifestyle questionnaires in three stages of pre-test, post-test and follow-up (three months after treatment). The data were analyzed using SPSS 16 software through analysis of variance with repeated measures and Bonferroni post-hoc test.

    Findings

     In the lifestyle variable, a significant difference was observed between the two groups of analytical dream incubation and the analytical imaging of psychological journeys in the post-test and follow-up stages, but in the quality of life variable only in the follow-up stage, dream incubation group had significant difference with analytical imaging and control groups (p<0.01).

    Conclusion

     Analytic dream incubation with analytical imaging of psychological journeys are two useful and effective therapies to enhance students' lifestyle and only the analytical dream incubation therapy is effective in improving the students' quality of life.

    Keywords: Dream Incubation, Analytic Imaging, Quality of Life, Lifestyle, Students
  • R. Nooripour Liavoli, R. Pourhossein, N. Maleki *, S. Hoseinian, H. Ghadami Jouybari Pages 67-73
    Aims

     The culture and personality of each person rooted in family and any harm to it will make trouble for the next generation. The aim of this study was to investigate the effectiveness of Islam-based couple therapy on psychological well-being and quality of life of couples.

    Materials & Methods

     The present study was a semi-experimental design with pre-test, post-test, and control group. This research was carried out among 16 couples, who referred to the counseling center of Rasht city in 2017. The subjects were selected using the convenience sampling method and they were divided into two groups of experimental (N=8) and control (N=8). The research tools were a short form of quality of life questionnaire (36-SF) and personality wellbeing index of adults (PWI-A). Islam-centered couple therapy protocol included a one-hour training program (8 sessions) that for the experimental group was implemented in a workshop with power point, lecture, question, and answer. Data analysis was conducted using SPSS 22 software through a multivariate analysis of variance and independent t-tests. 

    Findings

     There was a significant difference between the mean scores of the post-test step of experimental and control groups in the psychological well-being variable and components of quality of life (p<0.05).

    Conclusion

     Islam-based couple therapy is effective in promoting the psychological well-being and quality of life of couples.

    Keywords: Couple Therapy, Islam, Well-Being, Quality of Life
  • A. Kamran*, S.R. Mir Mehdi, H. Abdulla Zadeh, S.H. Hosseini Dastjerdi Pages 75-82
    Aims

     Aging is a critical period of human life and considering the issues and needs of this stage is a social necessity. The purpose of the present study was to determine the effectiveness of spirituality therapy on the dimensions of quality of life of the elderly.

    Material & Methods

     In this quasi-experimental study with pretest-posttest design and follow-up with the control group, 40 elderly were selected by purposive sampling method trough referring to the three nursing homes of the elderly in Esfahan city. The subjects were randomly divided into two experimental and control groups with 20 people for each group. Data collection tool was a world health organization quality of life questionnaire (WHOQOL-BREEF) and King's spiritual intelligence questionnaire. Frankl's spirituality therapy protocol was performed for the experimental group in three 30-minutes sessions and at the end of the sessions, two groups were tested. A follow-up step was performed after 3 months. Data were analyzed by SPSS 23 software using multivariate analysis of covariance and analysis of variance with repeated measurements.

    Findings

     After controlling the pre-test effect there was a significant difference between the mean scores of quality of life variables in the experimental and control groups at the post-test and follow-up stages (p=0.0001). There was no significant difference between the two groups in the mental health variable (p>0.05).

    Conclusion

     Spiritual therapy is effective in improving the quality of life of the elderly.

    Keywords: Spirituality Therapy, Quality of Life, Elderly
  • Sh. Ranjdoust* Pages 83-90
    Aims

     Today application of new communication technologies have become increasingly popular among adolescents, which has the risks in addition to the benefits. One of these risks is newfound social harms that include the harms associated with the new technology. The aim of this study was to determine the role of Islamic lifestyle in reducing newfound social harms from the perspective of managers and teachers of primary schools in district 1 of education department of Tabriz.

    Instruments & Methods

    This descriptive-correlational research was carried out among 335 teachers and 135 head masters of primary schools of district 1 of Tabriz education department in 2018-2019. The subjects were selected using relative random sampling. The Kaviani questionnaire and a researcher-made questionnaire were used to measure the Islamic lifestyle and dimensions of the newfound social harms, respectively. Data were analyzed using SPSS 21 software through Pearson correlation and multivariate regression tests.

    Findings

     There was a significant correlation between the Islamic lifestyle and components of the use of new communication and information technologies (r=-0.204; p=0.001) with suicide due to computer games (r=-0.150; p=0.001). There were no significant correlations between the Islamic lifestyle and components of social deviations and risky behaviors (p>0.05). The Islamic lifestyle generally predicted 0.7% of newfound social harms.

    Conclusion

     Based on the perspectives of teachers and head masters of primary school in district 1 of Tabriz, the Islamic lifestyle reduces newfound social harms.

    Keywords: Lifestyle, Social Harms, Head Masters, Teachers
  • M. Sabzevari, M. Karamati*, S.A. Nasimi Pages 91-97
    Aims

    Life satisfaction is a subjective and unique concept for every human and it refers to the cognitive appraisals of a person's life. The aim of this study was to investigate the correlation between religious orientation and life expectancy with life satisfaction in counselors who works in the department of education and training. 

    Instruments & Methods

    This descriptive-correlational research was carried out among 40 consultants who worked in the education and training department of North Khorasan province, Iran in the academic year of 2017-2018. The subjects were selected using multistage cluster random sampling method. The instruments of the research were the Allport religious orientation scale, Schneider's life expectancy scale, and Diener’s life satisfaction scale, which the consultants completed the questionnaires. The data were analyzed using SPSS 25 software through the Pearson correlation coefficient.

    Findings

     There was a positive and significant correlation between religious orientation and life expectancy with life satisfaction. There was a positive and significant correlation between religious orientation and its subscales including intrinsic religious orientation and extrinsic religious orientation with life expectancy and its subscales including the agency thinking and correlative strategic thinking. The intrinsic religious orientation had a significant correlation with life expectancy but there was no significant correlation between the extrinsic religious orientation with life expectancy.

    Conclusion

    There is a significant correlation between religious orientation and life expectancy with the life satisfaction in consultants of the education and training department. Religious orientation and life expectancy increase life satisfaction.

    Keywords: Religious Orientation, Life Expectancy, Satisfaction, Consultants
  • M. Safara*, M. Lotfi, M. Pourshahriyary, M. Solgi Pages 99-103
    Aim(s)

    In the Islamic lifestyle, with the aim of achieving the satisfaction of the almighty God, the family has particular importance. Spouses' love for each other is one of the most important indicators of family strength. The aim of this study was to investigate the correlation of love (including Islamic lifestyle indicators) with the mental health of married women.

    Instruments & Methods

     This research is a descriptive-correlational study. The statistical population of the study consisted of married female teachers aged 25-45 years in Tehran, Iran in the academic year of 2014-2015. 379 subjects were selected using cluster sampling method through the Morgan table. Data collection was carried out using a researcher-made questionnaire of Islamic lifestyle characteristics in marital relationships and the General Health Questionnaire (GHQ-28). Data were analyzed using SPSS 16 through the Pearson correlation and liner regression tests.

    Findings

     There was a positive and significant correlation between mental health and love (r=0.796; p=0.0001). The coefficient of determination or R2 was equal to 0.633; therefore, the love rate variable explains the variance of 63.3% for the mental health variable.

    Conclusion

     With increasing love and intimacy of marital relationships, the mental health of married women increases.

    Keywords: Mental Health, Women, Love, Intimacy
  • Masoumeh Gian Bagheri*, Giti Hemmati Rad Pages 105-111

    This study aimed at the relationship between Islamic life-style with educational self-efficacy and educational resiliency in university students. This study was a correlational – descriptive design. The study population has consisted of all students of the faculty of psychology in the Islamic Azad University of Karaj in the educational year of 2018-2019. Sample size assessed 200 students based on Cochrane formula and the sample selected by simple random sampling method. Instruments for gathering data were Islamic Lifestyle Questionnaire (Kaviani, 2009), Educational Self-Efficacy Questionnaire (Owen and Freeman, 1988) and Educational Resiliency Questionnaire (Samuels, 2004). Then, the data were analyzed using SPSS.v21 software and statistical tests such as the Pearson correlation coefficient and regression analysis. Based on study findings, there was a statistically significant relationship between Islamic life-style with educational self-efficacy and educational resiliency in university students. Too, the results of regression analysis indicated that sub-scales of beliefs, family, and health significantly predicted 19 percent of change in educational self-efficacy. Furthermore, 32 percent of the variance in educational resiliency can explain with sub-scales of beliefs, family, health, thought and science and security. So, it seems that Islamic lifestyle can improve educational self-efficacy and educational resiliency in university students.

    Keywords: Islamic Life-Style, Educational Self-Efficacy, Educational Resiliency, University Students
  • Pages 113-119

    The most important philosophical question in Greek and Islamic philosophy is to discuss existence.  Each philosopher has expanded its ontology, depending on its field and its time, and made it rich.  Among them, the role of Plato, Plotinus, and Mulla Sadra is indisputable in presenting an exegetical interpretation of being.  In this thesis, while presenting a report on the history of Plato, Plotinus, and Mulla Sadra's ontology, their ontological framework is examined.  Plato's ontology in the form of the idea world, the definition of their ideas, their degrees and their rulings, and in Plotinus's open ontology in the form of ideas with a distinct difference with Plato's ideology, and Mulla Sadra's ontology, like his definition of existence and non-existence,  Examples of existence, types of existence, levels of existence, and ... descriptive-analytical method have been studied and compared together and the points of sharing and difference of their ontology are analyzed and explained.

    Keywords: • Navidi A, Abdolahi H. Relationship between depression, being bound to of Islamic beliefs among high school students in Tehran. J Training, Education, (17)2, 1996.9-13. .[Persian]
  • Mojtaba Mohseni, Jalal Iranmanesh*, Abdolreza Mohammad Hosseinzadeh Pages 120-126

    Motivation from the Islamic point of view deals with a set of spiritual and psychological truths and concepts and internal interactions and the process of their creation, role and influence. In between, the various needs of the spiritual and physical dimensions of man, how to satisfy them, and their role are explained on the basis of the principles of religious thought. Therefore, creating religious motivation plays an important role in the tendency of individuals and their attraction to religion and consequently the Islamic way of life. The present study seeks to find the place of spiritual motivations in the realization of Islamic lifestyle. In Islamic teachings, the axis of all teachings is monotheism, which is also surrounded by beliefs and morals, and therefore, the Islamic way of life is monotheistic. The principles of Islamic beliefs and Islamic ethics are strong supports for the Islamic way of life. Organizing motivations in the direction of religion will cause people to desire virtues and avoid vices, and as a result, life will take on a divine and spiritual color, and all human efforts and endeavors in the path of truth and attaining high qualities. It will be human.

    Keywords: motivation, spiritual motivations, Islamic teachings
  • Somayeh Ibn Rumi, Ali Hosseinikhah*, Majid Ali Asgari Pages 127-133

    The purpose of this study was to explain learning style appropriate to the development of emotional intelligence in preschool. The research method is synthesis. The statistical population of the study consisted of all documents, articles, academic books, dissertations, scientific resources and scientific databases related to the components of EQ-based curriculum development. Accordingly, 18 articles were selected as sample. The sampling method of these documents was purposeful. In this sampling, the researcher selects relevant and relevant documents based on the indicators that he / she considers and the knowledge or experience of the subject. Methods of data collection were collected through library and field research methods. The instrument for data collection in the documentation section is capture; the method of analysis is based on open, selective / axial triple coding based on grounded theory or grounded theory. Findings showed that EQ-based learning styles were: skill-based learning - nature-based learning style - visual learning style - tactile learning style - auditory learning style - group-based learning style - child-centered learning style- Child-centered learning style - Collaborative learning style - Group-based learning style - View-based learning style - Vulnerability-based learning style - Play-based learning style - Art-based learning style - Creative learning style - Subject-based learning style. Research results can be used to nurture and enhance childrenchr('39')s emotional intelligence.

    Keywords: Learning style, preschool children, emotional intelligence
  • Hedayatullah Hosseinzadeh, Hormoz Asadi Koohbad*, Seyed Hassan Hosseini, Goodarz Shateri Pages 143-150

    One of the important topics in the field of jurisprudence in which the rule of attachment plays an important role is "the duties of couples". Narrations and their use and legal materials and the design of jurisprudential-legal perspectives, the present study has dealt with this important in a descriptive-analytical manner; The man mentioned the handing over of the internal management of the house to the wife, the moral orientation in the duties of the couple, observing the principle of "good fellowship" in alimony, dowry, breastfeeding wages, sexual relations and dissolution of marriage.

    Keywords: Concomitant, Couple’s Homework, Ethics, Islamic Lifestyle
  • Mehrangiz Khademloo, Maryam Taghvaei Yazdi*, Vahid Fallah Pages 151-161

    The general purpose of this study is to present a holographic model of higher education with a globalization approach in Islamic Azad universities of Mazandaran province in a qualitative paradigm. Therefore, the present study was conducted with the aim of holographic conceptualization of higher education with a globalization approach. For this purpose, the qualitative research approach and case study strategy were used. The statistical population of the study is the faculty members of the Department of Educational Management in Islamic Azad Universities of Mazandaran Province. Using purposive sampling method, ten experts were selected in this field. Data were collected using in-depth and semi-structured interviews and data analysis was performed using qualitative content analysis. Findings indicate that in this study, based on the information extracted through the research literature and interviews with experts, five dimensions (holistic environment, dynamic capacity building, intelligent structure, human capital and increasing self-management) in the form of fourteen components ( System fit with the environment, flexibility in the environment, organizational orientation, holistic teams, synergy, systems thinking, information sharing, organizational intelligence, lack of task specialization, empowerment, flexible thinking, total properties in components, crisis management and performance compassion For holography and five dimensions (new technology, new curricula, flexible structures, communications or other universities and faculty capabilities) in the form of seventeen components (use of technology in learning education, development of database management systems, creation of new mechanisms To collect, store knowledge, organizational learning, curricula based on environmental respect, curriculum based on creative problem-solving ability, curriculum based on respect for ethnicities, beliefs, norms, religions and beliefs of individuals, curricula based on responsibility Social resilience, flexibility in Individual and team learning, flexibility in the face of new environmental changes, flexibility in educating students, joint courses with world-renowned universities, exchange of students and university professors, applying the experiences of successful universities, paying attention to teaching quality, monitoring the latest changes in the field and ability to establish Relationships with internal and external stakeholders) were identified and categorized and presented in a model.

    Keywords: Holographic Higher Education, Globalization approach, Islamic Azad Universities of Mazandaran Province, Paradigm
  • Narjes Bakhtiar Khalaj, Mansour Haghighatian*, Nasser Hejazi Pages 162-171
    Purpose

     The purpose of this study is to provide a framework for the growth of female-headed households. Because the term female head of household has become more widely used in the modern era; And with the growing number of female-headed households, their active presence in various cultural, economic, political, etc. fields is observed.

    Materials and Methods

    The present study also evaluated 146 articles and sources in the field of female-headed households using the meta-combined method. During the research phase, 48 sources and articles complied with the accepted criteria. As a result of combining and coding the findings, 6 components and 47 codes, which were more general, were approved. Then, using the Shannon entropy method, the effect coefficient of the codes was determined.

    Findings

    The findings showed that the extracted components include: 1. Individual and family factors 2. Social factors, 3. Economic factors, 4. Political factors, 5. Cultural factors and community values, 6. Legal factors. Research findings showed; Based on the obtained coefficients, the code "Reform of laws in the field of womenchr('39')s affairs" has gained the most importance.

    Conclusion

    Based on the research findings, the results showed that paying attention to the growth of women heads of households as a respectable group in society is a need.

    Keywords: Development, Women, Head Of Household, Meta-Synthesis, Shannon Entropy
  • Nasrin Budaghi, Mohammad Feizi*, Ebrahim Dadfar, Eshagh Rasouli Pages 163-175

    Background</strong>: A systematic study of the theoretical foundations of political culture and good governance shows that there is no model in government agencies for measuring political culture based on good governance.
    Purpose</strong>: The purpose of this study is to provide a model for measuring the political culture of government agencies in Ardabil province with a good governance approach.
    Method</strong>: The method of this research is qualitative in which the grounded theory was used to formulate the model. CVI, CVR and S-CVI content validity indices were used to determine the validity of the themes and components of the political culture model as well as the model itself. The population of this study consisted of experts in political culture and good governance with 20 experts as participants. The research instrument consisted of a structured unstructured interview with 6 questions. Three open, axial and selective coding methods were used for data analysis.
    Results</strong>: The results of this study was led to the identification of 44 themes and categories in six dimensions of causal factors (5 themes), intervening factors (6 themes), contextual factors (5 themes), main phenomena (7 themes), strategies (9 theme) and consequences (12 themes).
    Conclusion</strong>: According to the findinds it is comculuded that this model could be helpful to assess policital culture of the governmental organizations based on the good governanec

    Keywords: Political Culture, Good Governance, Governmental Organization, Model
  • Ayub Dehvari, Ali Arab*, Mahmoud Shirazi Pages 172-182
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of the use of reality therapy based on the theory of choice combined with forgiveness, therapy to reduce social anomalies in school in students with disabilities, learning elementary school in Saravan.

    Materials and Methods

    The research method was a variety of quasi-experimental designs in two groups, with pre-test-post-test with a control group. The statistical population was 140 students with learning disabilities referred to Saravan Education Learning Disability Center. The study sample consisted of 30 people who were randomly divided into two groups of 15 experimental and control. Reality therapy training based on the theory of choice combined with therapeutic forgiveness was performed on the experimental group in 9 and 12 sessions of 45 to 60 minutes and after the post-test sessions. The Social Harm Attitude Questionnaire was used to collect information. Data analysis was performed by analysis of covariance.

    Findings

     The results showed that the application of reality therapy based on the theory of choice combined with forgiveness-therapy reduces social anomaly and its dimensions (theft, aggression, drugs, sexual issues and suicide) in student’s schools.

    Conclusion

    The application of reality therapy based on the theory of choice combined with therapeutic forgiveness is an effective method in reducing social anomalies in school for students with disabilities or learning elementary school.

    Keywords: Reality Therapy based on Choice Theory, Forgiveness, Therapy, Social Anomalies, Learning Disabilities
  • Maryam Rashidian, Rashid Zolfaghari Zafarani* Pages 183-192
    Purpose

     The aim of this study was to investigate the role of organizational excellence and health in improving the social and cultural dimensions of Tehran Municipality employees.

    Materials and Methods

    The method of the present study was descriptive-survey in terms of applied purpose and quantitative in terms of data collection. The statistical population included all employees of Tehran Municipality, District 4, including 632 people, of which 240 people were selected according to Krejcie and Morgan table by simple stratified and random sampling method. The research instrument was three researcher-made questionnaires including the questionnaire of measuring the excellence of urban management including 32 items, the questionnaire of measuring agility in urban management including 41 items and the questionnaire of measuring the physical, social and cultural status of Khak-e-Sefid region including 27 items. The validity of the questionnaire was confirmed using factor analysis method and for their reliability after a test run among 40 statistical samples by Cronbachchr('39')s alpha, the reliability value was 0.802 for the transcendence questionnaire in urban management, the reliability value was 0.816 for the agile questionnaire. In urban management and a reliability value of 0.849 for the questionnaire of physical, social and cultural status of Khak-e-Sefid region was obtained and the data were analyzed descriptively and inferentially through SPSS software version 23.

    Findings

    The results of data analysis showed; From the perspective of the employees of the municipality of Tehranchr('39')s Chahar Shahr district, the components of urban management excellence, including (increasing value in the workplace, correct leadership in the workplace, process management in the workplace and fostering creativity in the workplace) are in good condition. In addition, agile components Urban management structure (responding to clients, continuous growth and learning of employees, competence in the appointed position, flexibility in the work environment and speed of work) is in a good condition.

    Conclusion

    The results showed that the physical, social and cultural dimensions in Khak-e-Sefid area of Tehran are not in a good condition.

    Keywords: Organizational Excellence, Organizational Health, Cultural Dimensions
  • Arefeh Zamiri, Sanaz Zamani* Pages 193-202
    Purpose

     The aim of this study was to evaluate the effectiveness of emotion-based cognitive therapy on quality of life and social adjustment in mothers with mentally retarded children in Tehran in 2019.

    Materials and Methods

    The method of this quasi-experimental study was pretest-posttest design with a control group. The statistical population of the study included all mothers with mentally retarded children in Tehran. The statistical sample of this study was 30 people who were randomly assigned to the experimental group (15 people) and the control group (15 people). The experimental group received 10 sessions of 90 minutes of emotion-oriented cognitive therapy training and the control group remained on the waiting list. Data were collected based on the WHO Quality of Life Questionnaire (2004) and Social Adjustment (Bell, 1961). Analysis of information obtained from the questionnaire was performed through spss-V22 software in two descriptive and inferential sections (analysis of covariance).

    Findings

     The findings showed that emotion-based cognitive therapy has increased the quality of life of mothers with mentally retarded children. Also, acceptance and commitment-based therapy has increased the quality of life components (physical health, psychological health, social relations and social environment). In mothers with children with mental retardation.

    Conclusion

    The results showed that the mean (home adjustment, health adjustment, social adjustment, emotional adjustment and job adjustment) of mothers who had mentally retarded children and underwent emotion-based cognitive therapy, increased significantly. Is. As a result, it can be said that the use of emotion-based cognitive therapy intervention is effective in increasing the quality of life and can be used to increase social adjustment of mothers with mentally retarded children.

    Keywords: quality of life, social adjustment, Emotion-oriented cognitive therapy, mentally retarded
  • Elnaz Sadafi, Nader Monirpour*, Hassan Mirza Hosseini Pages 203-212
    Purpose

    The present study was conducted with the aim of The model of marriage instability based on the Ego Strength with the mediating role of pre-marital agreement

    Materials and Methods

     The method of this research is descriptive and one of the examples of correlation schemes is path analysis. In this study, 438 couples were selected by convenience sampling. Participants were asked to complete the Sanaei Marriage Instability Index Questionnaire (2008), the Psychological Power Questionnaire of Igo Strom et al. (1997), and the pre-marital agreement Questionnaire. The research data were analyzed using descriptive and inferential statistical indicators including mean, standard deviation, and path analysis and structural equations using Emos software.

    Findings

    The use of structural equation modeling technique showed that all fitness indicators obtained from structural equation modeling analysis support structural model fit with the collected data (df / 2 /4 = 4,98, CFI = 0.910, 927). / 0 = GFI, 0.902 = AGFI and 0.68 = RMSEA). Based on this, the research hypothesis was confirmed and it was concluded that the quality of the primary object relationships and the ability of the ego through the mediation of agreement measurement predict the instability of marriage.

    Conclusion

     Therefore, experts in the field of mental health can consider appropriate psychological interventions to diagnose and screen the behaviors that affect the stability and instability of marriage, and treat these behaviors and recognize and control the factors influencing the creation of marital conflicts.

    Keywords: Marital Instability, Ego Strength, Pre-Marital Agreement