فهرست مطالب

مجله علوم حرکتی و رفتاری
سال دوم شماره 2 (پیاپی 5، تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیده شیوا دادوند*، فاطمه دهقانی، فرهاد دریانوش، نورالله محمدی صفحات 97-104
    مقدمه و هدف
    ورزش مورد توجه بسیاری از بیماران دیابتی قرار گرفته است که می تواند به عنوان رویکردی مفید در حفظ سلامتی بدن، بهبود عملکرد متابولیکی بدن، کاهش خطر مرگ و میر قلبی- عروقی و همچنین در پیشگیری و درمان بیمارهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 12 هفته فعالیت ورزشی هوازی بر تغییرات کراتینین، نیتروژن اوره خون، قند خون ناشتا و تری گلیسرید در زنان چاق مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    روش شناسی
    در این پژوهش، 30 زن مسن چاق با دامنه سنی 40-60 سال به صورت تصادفی انتخاب و بر اساس درصد چربی و شاخص توده بدنی به دو گروه کنترل (15 نفر) و گروه آزمایش (15 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل تمرینات هوازی از نوع فزاینده بود که 3 جلسه در هفته و به مدت 12 هفته اجرا گردید. نمونه های خونی در حالت ناشتا، قبل از شروع تمرینات و 24 ساعت پس از انجام آخرین جلسه جمع آوری شد. پس از 12 هفته تمرین، برای تجزیه و تحلیل داده ها در صورت همگن بودن داده ها از آزمون تی مستقل و در صورت غیرهمگنی از آزمون تحلیل کواریانس در سطح 0/05≥P استفاده شد.
    نتایج
    طبق نتایج بدست آمده در مقایسه با گروه کنترل، تغییرات معناداری در سطوح پلاسمایی نیتروژن اوره خون (0/002=p)، قند خون ناشتا (0/0001=p) و تری گلیسرید (0/0001=p) وجود دارد. اما تفاوت معنی داری بین کراتینین گروه آزمایش و کنترل مشاهده نشد (0/61=p). نتیجه گیری: تمرینات هوازی می تواند موجب تسهیل روند ورود گلوکز به سلول، دفع اوره و کراتینین از بدن، لیپولیز و مصرف تری گلیسرید شود.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، نیتروژن اوره خون، کراتینین، قند خون ناشتا، تری گلیسرید
  • رزا رهاوی*، سمانه خلیلی راد، محمد رضا صادقیان صفحات 105-115

    جهت بهبود عملکرد ورزشکاران است که یکی از راهکارهای شناختی که در ورزش کاربرد دارد خودگفتاری است. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر خودگفتاری آموزشی، بر یادگیری مهارت های پایه بسکتبال با درجاتی از پیچیدگی و دشواری در دانشجویان دختر بود.57 دانشجوی دختر با میانگین سنی 82/0±19 سال، به طور تصادفی به 4 گروه تکالیف با پیچیدگی کم، پیچیدگی زیاد، دشواری کم و دشواری زیاد تقسیم شدند. تکلیف با پیچیدگی کم "دریبل سرعتی "، پیچیدگی زیاد " دریبل با مانع"، دشواری کم "پرتاب آزاد بسکتبال از فاصله 1.50متری "و دشواری زیاد" پرتاب آزاد از فاصله 3 متری" بود. قبل از شروع تمرینات پیش آزمون گرفته شد. آزمودنی ها در مرحله اکتساب 16 بلوک 5 کوششی را تمرین کردند، سپس آزمون اکتساب و یک هفته بعد آزمون یادداری را در 1 بلوک 5 کوششی، اجرا کردند. آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. نتایج تفاوت معنی داری را در آزمون اکتساب و یادداری گروه های آزمایش با درجاتی از پیچیدگی و دشواری نشان دادبه عبارتی یافته ها نشان داد خودگفتاری آموزشی بر اجرا و یادگیری مهارت با درجاتی از پیچیدگی و دشواری تاثیر دارد و همچنین ، بر درجاتی از کم یا زیاد بودن پیچیدگی و دشواری نیز موثر است به طوری که این تاثیر بر درجات کم نسبت به زیاد مشاهده شد. خودگفتاری آموزشی بر اجرای و یادگیری مهارت های بسکتبال با درجاتی از پیچیدگی و دشواری تاثیر دارد . ضمن این که این تاثیر خود گفتاری آموزشی در درجات کم نسبت به درجات زیاد از پیچیدگی و دشواری مشاهده شد

    کلیدواژگان: خودگفتاری آموزشی، پیچیدگی تکلیف، دشواری تکلیف، دریبل، پرتاب بسکتبال
  • سارا مریدیان*، کوروش گودرزی، مهدی روزبهانی صفحات 116-125
    زمینه و هدف
    دوران کودکی از مهمترین مراحل زندگی است که در آن شخصیت فرد پایه ریزی شده و شکل می گیرد. اغلب اختلالات و نا سازگاری های رفتاری پس از دوران کودکی ناشی از کمبود توجه به دوران حساس کودکی و عدم هدایت صحیح در روند رشد و تکامل است. این بی توجهی منجر به عدم سازش و انطباق با محیط و بروز انحرافات گوناگون در ابعاد مختلف برای کودک می باشد هدف از این پژوهش تعیین اثر بخشی بازی درمانی بر پرخاشگری، استرس و اضطراب کودکان بود.
    روش
    بدین منظور در یک طرح نیمه تجربی با گروه کنترل نابرابر با پیش آزمون و پس آزمون تعداد 40 نفر از دانش آموزان پسر پایهی چهارم ابتدایی شهرستان نورآباد (دلفان) در سال تحصیلی 1397-1396 با استفاده روش نمونه گیری غیرتصافی در دسترس انتخاب و در دو گروه آزمایش (20 نفر) و کنترل (20 نفر) کاربندی شدند. در ابتدا از نظر پرخاشگری، استرس و اضطراب مورد پیش آزمون قرار گرفتند. آموزش بازی درمانی برگرفته از کتاب گری لندرث (1369، ترجمه خدیجه آرین، 1369) به مدت 8 جلسه 1 ساعت و 45 دقیقه ای و هفته ای دو جلسه به گروه آزمایش ارائه شد. و سپس دو گروه مجددا از نظر پرخاشگری، استرس و اضطراب مورد آزمون قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کووارانس چندمتغیره نشان داد که بازی درمانی بر پرخاشگری، استرس و اضطراب کودکان موثر است.
    نتیجه گیری
    می توان دریافت که آموزش بازی درمانی بر کاهش پرخاشگری، استرس و اضطراب کودکان تاثیر مطلوبی داشته و باید به آن توجه گردد.
    کلیدواژگان: استرس، اضطراب، بازی درمانی، پرخاشگری
  • یاسر خنجری*، شهزاد طهماسبی صفحات 126-136
    مقدمه و هدف
    ادراک بینایی محیطی مفهومی از فرایندهای شناختی - ادراکی است که اگرچه در رشته های توپی به اهمیت آن اشاره شده است، اما تاکنون جایگاه آن در رشته های غیرتوپی مورد بررسی قرار نگرفته و بررسی تفاوت های جنسیتی نیز بحثی مورد چالش در آن می باشد. لذا، هدف از این تحقیق بررسی تفاوت ادراک بینایی محیطی بین ورزشکاران توپی و غیر توپی بود.
    روش شناسی
    نمونه های این تحقیق به طور تصادفی از دانشجویان دختر و پسر با میانگین و انحراف معیار سنی 5/4± 26 سال رشته های توپی(14 نفر) و غیرتوپی(16نفر) دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران انتخاب شدند. همه آزمودنی ها از سلامت کامل بینایی برخوردار بودند و فرم رضایت شرکت در تحقیق را تکمیل کردند. از ابزار وینا برای اندازه گیری متغیر ادراک بینایی محیطی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آماری آزمون مانوا نشان داد تفاوت معنی داری در مهارت ادراک بینایی محیطی بین ورزشکاران توپی و غیر توپی در دختران و پسران وجود ندارد(0/05≤P).
    نتیجه گیری
    به طور کلی، این تحقیق نشان داد که نوع ورزش (توپی و غیر توپی) و جنسیت نمی تواند فاکتوری برای برتری مهارت ادراک بینایی محیطی باشد و اگر چه اهمیت مهارت ادراک محیطی در ورزش های توپی در تحقیقات نشان داده شده است اما این مهارت در ورزش های غیر توپی هم از اهمیت بالایی برخوردار است.
    کلیدواژگان: جنسیت، ادراک محیطی، بینایی محیطی، تکلیف پیگردی، میدان بینایی
  • امید محمدی * صفحات 137-149
    رابطه ی زناشویی در زندگی مانند هر رابطه ی دیگری داری جنبه های مثبت و منفی می باشد. یکی از مهمترین شاخصه های تعیین کننده موفقیت در ازدواج رضایت زناشویی است، بنابراین پژوهش حاضر با هدف ارائه ی یک مدل علی بر اساس رابطه ی متغیرهای مثلث عشق، تمایز یافتگی خود، سبک زندگی عرفانی و علاقه ی اجتماعی با رضایت زناشویی و میانجی گری الگوهای ارتباطی زوجین انجام گرفت. این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان و مردان متاهل شهر کرمانشاه بود. نمونه ای به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای به حجم 603 نفر انتخاب گردید وشرکت کنندگان به پرسشنامه های رضایت زناشویی انریچ، الگوهای ارتباطی، مثلث عشق، تمایز یافتگی خود، سبک زندگی عرفانی و علاقه ی اجتماعی پاسخ دادند. پس از جمع آوری داده ها، تحلیل آنها با نرم افزار Spss-22 و Amos-21 و با روش آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و تحلیل مسیر معادلات ساختاری انجام گرفت.نتایج نشان داد بین مثلث عشق، تمایز یافتگی خود،سبک زندگی عرفانی و علاقه ی اجتماعی با رضایت زناشویی والگوهای ارتباطی زوجین رابطه وجود دارد. نتایج برازش مدل پیشنهادی حاکی از آن بود که این مدل از برازش لازم برای پیش بینی رضایت زناشویی برخوردار بود. براساس نتایج پژوهش حاضر می توان گفت که ابعاد عشق، تمایز یافتگی خود، علاقه اجتماعی و سبک زندگی عرفانی زمانی سبب رضایت زناشویی می شوندکه الگوی ارتباطی توقع- کناره گیری کمتر در بین زوجین باشد.
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، الگوهای ارتباطی زوجین، سبک زندگی عرفانی، علاقه ی اجتماعی
  • لیلی قربانی مورینه*، فرهاد خداداد کاشی، علی باقر نظریان صفحات 150-160
    مقدمه و هدف
    هدف از مطالعه حاضر ارزیابی عوامل اقتصادی موثر در موفقیت ورزشی تیم های لیگ برتر فوتبال ایران بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از حیث ماهیت، تبیینی (علی) است. جامعه آماری پژوهش شامل 32 تیم لیگ برتر فوتبال کشور در سال های 1394 و 1395 بودند. روش شناسی: جهت جمع آوری داده ها از اطلاعات موجود در سایت های سازمان لیگ، بانک مرکزی، ورزش 3، نود و همچنین مصاحبه با مدیران و روابط عمومی های باشگاه ها منتخب استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون رگرسیون چندگانه و لجستیک در نرم افزار E Views (نسخه 9) در سطح 5/0 استفاده گردید.
    نتایج
      نتایج نشان داد که میزان اعتبار تیم ها، سرمایه گذاری در تیم های پایه و وجود هوادار بیشتر در ورزشگاه، اثری مثبت و معنادار بر موفقیت آن ها داشته (05/0  P ≤) ، اما میزان حمایت مالی، شهر محل استقرار تیم ها، تحصیلات کادر فنی و برخورداری از مربی خارجی بر موفقیت تیم ها اثری معنادار نداشته است (05/0 <P).
    نتیجه گیری
    بنابراین می توان گفت که با توجه به نقش مثبت میزان اعتبار تیم ها در به خدمت گرفتن بازیکنان، کادر فنی و همچنین امکانات بهتر و به تبع آن تلاش برای جذب هواداران بیشتر و همچنین سرمایه گذاری در تیم های پایه به عنوان پشتوانه ای برای تیم های بزرگ سال، می توان بیان کرد سایر تیم ها نیز می توانند با الگو گرفتن از تیم های موفق و الگو گرفتن از روش آن ها در کسب موفقیت تلاش نموده و از طرفی از هدر رفت هزینه ها و سقوط به سطوح پایین تر که با ضررهای مالی فراوانی همراه می باشند، جلوگیری نمایند.
    کلیدواژگان: موفقیت ورزشی، اقتصاد ورزش، باشگاه داری، سرمایه گذاری ورزشی
  • مجید محمدی*، محمود شیخ، پویان پورحسن، فاطمه ممبینی صفحات 161-168
    مقدمه و هدف
    یکی از بیماری های رایج در حال حاضر سرطان بوده که سومین عامل مرگ محسوب می شود هدف از مطالعه حاضر بررسی بهبود کیفیت و امید به زندگی زنان مبتلا به سرطان سینه با نقش میانجیگری مشارکت ورزشی بود.
     روش شناسی: به همین منظور تعداد 8 نفر در محدوده سنی 35-50 سال که بعد از عمل جراحی جهت کنترل بیماری به پژشک متخصص انکولوژی مراجعه می کردند به عنوان نمونه انتخاب شدند و با آرایش تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت  8 جلسه در برنامه یادگیری شنا شرکت کردند و گروه کنترل در این مدت به فعالیت های روزانه خود پرداختند. لازم به ذکر است که هردو گروه پرسشنامه های کیفیت زندگی  SF-36و امید به زندگی  AHS را بصورت پیش آزمون و پس آزمون تکمیل نمودند و داده ها با استفاده از آزمون های t تحلیل گردید.
    نتایج
    نتایج حاکی از اثر مثبت تمرینات پایه شنا بر کیفیت و امید به زندگی زنان مبتلا به سرطان سینه بود. همچنین تفاوت بین آزمودنی های گروه تجربی و کنترل معنادار بود و گروه تجربی عملکرد بهتری از خود نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، تمرینات پایه شنا برای بهبود کیفیت زندگی و امید به زندگی زنان مبتلا به سرطان سینه پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، امید به زندگی، ورزش شنا، سرطان سینه
  • زهرا گلزاری*، هنگامه پارسا ضیابری، محمد رستمی پور صفحات 169-176
    مقدمه و هدف
     هدف از پژوهش حاضر، تاثیر تمرینات ذهن-بدن با رویکرد شناختی-حرکتی بر کارکردهای اجرایی سالمندان دارای اختلال پردازش  شناختی  بود. روش شناسی: بدین منظور در یک پژوهش نیمه تجربی 20 سالمند دارای اختلال شناختی (با میانگین قد 3/3±150 سانتی متر، وزن 6/3±041/35 کیلوگرم، سن 5/2±45/9سال) به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب و  به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. این تحقیق از نوع نیمه تجربی و کاربردی که به صورت طرح تحقیقی دو گروهی پیش آزمون پس آزمون اجرا گردید که کارکردهای شناختی سنجیده شد.
    نتایج
    تجزیه وتحلیل آماری داده ها از طریق آزمون تحلیل واریانس در سطح معنا داری 05/0p≤ انجام گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که تمرینات ذهن-بدن با رویکرد شناختی-حرکتی بر کارکردهای اجرایی سالمندان دارای اختلال پردازش  شناختی تاثیر مثبت داشت(05/0p=).
    نتیجه گیری
    در نهایت بر اساس نتیجه به دست آمده تمرینات ذهن-بدن با رویکرد شناختی-حرکتی کارکردهای اجرایی را بهبود داده است، پس  انجام طولانی مدت این تمرینات می تواند شیوه مداخله ای موثری برای بهبود کارکردهای اجرایی در سالمندان دارای اختلال پردازش شناختی باشد. کلید واژه ها: تمرینات ذهن-بدن، کارکردهای اجرایی، اختلال پردازش شناختی
    کلیدواژگان: تمرینات ذهن-بدن، کارکردهای اجرایی، اختلال پردازش شناختی
|
  • Seyedeh Shiva Dadvand *, Fatemeh Dehghani, Farhad Daryanoosh, Norolah Mohammadi Pages 97-104
    Introduction & purpose
    Exercise has been attended by many diabetic patients;which can be used as a useful approach in maintaining body health, improving metabolic function of body, reducing the risk of cardiovascular death, and also in preventing and treating various diseases.The aim of the present study was to evaluate the effect of 12 weeks aerobic exercise on the changes of urea, creatinine, glucose and triglyceride levels in obese women with type 2 diabetes.
    Methodology
    In this study, 30 elderly obese women with an age range of 40-60 years were randomly selected and were divided into two groups of controls (n=15) and experiment (n=15) based on fat percentage and body mass index. Training program consists of aerobic exercise which was performed 3 times a week for 12 weeks. Blood samples in the fasting state were collected before the start of training sessions and 24 hours after the last training session.
    Results
    After 12 weeks of training, the test of covariance analysis was used at P≤0/05 level. According to obtained results compared with control group, there exist significant changes in plasma levels of blood urea nitrogen (P=0/002), glucose (P=0/0001) and triglycerides (P=0/0001). But there was no significant difference between creatinine level in control and experimental group (P=0/61).
    Conclusion
    The aerobic exercise can facilitates the entry of glucose into the cells, the body’s excretion of urea and creatinine, lipolysis and expenditure of triglyceride.
    Keywords: Aerobic exercise, Blood urea nitrogen, Creatinine, Fasting blood sugar, Triglyceride
  • Rosa Rahavi *, Samaneh Khalilirad, Mohamad Reza Sadeghian Pages 105-115
    Background

    The purpose of this study was to examine effects of instructional self-talk on the acquisition and retention of task with degrees of complexity and difficulty on Fundamental skills of basketball in female students.

    Materials and Methods

    The 57 female students with an average age 19±0.82 were divided to 4 groups including: task with low complexity, “fast dribble” high complexity, “dribble with obstacle” low difficulty “throw from 1.5 m”, high difficulty “throw from 3 m”. Before the training of subjects, pre-test was performed. The subjects in the acquisition, 16 blocks of 5 trials practiced then, the acquisition test, after a week performed 1 block of 5 trials in the retention test. The data were analyzed by one way ANOVA, Bonferroni post hoc test.

    Results

    The results showed that there is a significant difference between experimental with degree of complexity and difficulty groups, in the acquisition and retention tests. These findings suggested that instruction self-talk is an effective factor on the performance and learning tasks with degree of complexity and difficulty, is also effective on some degree of low or high of complexity and difficulty.So that this effect was observed in a low complexity and difficulty.

    Conclusion

    It seems instructional self-talk effect acquisition and learning of Fundamental skills of Basketball with degrees of complexity and difficulty. In addition this effectiveness observed in low of degrees of complexity and difficulty in respect of high degrees of complexity and difficulty

    Keywords: Instructional Self-talk, task complexity, task difficulty, dribble, Basketball throw
  • Sara Moridian *, Korosh Goodarzy, Mehdi Rozbahani Pages 116-125
    Background and Aim
    Childhood is one of the most important stages of life in which the personality is founded and formed. Most post-childhood abnormalities and behavioral abnormalities result from a lack of attention to the childhood critical age and inadequate guidance in the developmental process. This neglect leads to noncompliance and adaptation to the environment and the occurrence of various deviations in different dimensions for the child. The purpose of this study was to determine the effectiveness of therapeutic play on children's aggression, stress and anxiety.
    Method
    In a semi-experimental design with an unequal control group with pre-test and post-test, 40 male students of the fourth grade elementary school of Noorabad (Delfan) in the academic year 1397-1396 were selected using available non-specific sampling method. They were divided into two groups: experimental (20 people) and control (20 people). At first, aggression, stress and anxiety were pre-tested. The training of therapeutic games from the book Gary Landers (1369, translation of Khadijah Arian, 1369) was presented to the experimental group for 8 sessions of 1 hour 45 minutes and weekly two sessions. Then the two groups were again tested for aggression, stress and anxiety.
    Results
    The results of multivariate coovarance analysis indicated that therapeutic games are effective on children's aggression, stress and anxiety.
    Conclusion
    It can be concluded that play therapy therapy has an effective effect on decreasing aggression, stress and anxiety in children and should be considered.
    Keywords: Stress, Anxiety, Game Therapy, aggression
  • Yaser Khanjari *, Shahzad Tahmasebi Pages 126-136
    Background & Purpose
    Peripheral visual perception is a concept of cognitive-perceptual processes, which, although it is referred to in the ballfields, has not yet been studied in the non-ballfields and the examination of gender differences is also a challenge to be addressed. So, the purpose of this study was to examine the peripheral visual perception of ballplayers and non-ballplayers.
    Methods
    The samples of this study were randomly selected from the young girls and boys (average and standard deviation 26±4.5 age) in ball fields (14) and non-ball fields (16) of the Faculty of Physical Education of the University of Tehran. All subjects had complete visual acuity and the consent form of the research. The instrument of Vienna was used to measure peripheral visual.
    Results
    The statistical results of MANOVA test showed that there is no significant difference in the peripheral visual perception between ballplayers and non-ballplayers in girls and boys (P≤0.05).
    Conclusion
    In general, this research showed that the type of exercise (ball and non-ball) and gender cannot be a factor in the superiority of peripheral perception, and although the importance of peripheral perceptual skill in ball exercises has been shown in research, this skill is also very important in non-ball exercises.
    Keywords: Gender, peripheral perception, peripheral vision, tracking task, visual field
  • Omid Mohammadi * Pages 137-149
    The aim of this study was to provide a causal model Based on the relationship between love triangle, differentiation of self, spiritual lifestyle, and social interest With Marital satisfaction And the Mediation of couple's communication patterns. This study was a descriptive correlation study and its statistical population included all married Man and Woman in Kermanshah City.603 person were selected through multistage cluster sampling. Participants were replied into; enrich marital satisfaction, communication patterns of couples (CPQ), love triangle, differentiation of self, spiritual lifestyle, and social interest index (SSI).Data was analyzed With SPSS (22 version) and Amos (21 version). And Pearson correlation, regression and Structural Equation Modeling was performed.The Results showed that there is a relationship between love triangles, differentiation of self, spiritual lifestyle, and social interest With Marital satisfaction and couples communication patterns. The results of fitted proposed model show that the only model with mediation of demand - resigning communication pattern can predict marital satisfaction. And the other two with the mediator pattern of mutual constructive communication and mutual avoidance communication patterns, were applied to modify the model. Based on results of this research can be said that love triangles, differentiation of self, spiritual lifestyle, and social interest once causing marital satisfaction among couples. That more mutual constructive communication patterns, less demand-resigning communication pattern and less mutual avoidance communication patterns was established
    Keywords: Marital satisfaction, couple's communication patterns, spiritual lifestyle, social interest
  • Leili Qorbani Mourineh *, Farhad Khodadad Kashi, Dr. Alibagher Nazarian Pages 150-160
    The aim of this study was to investigate the effective economic factors on success of Iran's soccer premier league teams. This was a practical and causal study. Data of 32 teams during 1394 and 1395 years collect. Data of 32 teams during 1394 and 1395 years collect. Information of soccer league organization, Central Bank, Varzesh 3, Navad and interview with Club's manager and Public relation officers were used to collect data. E Views Software (Version 9), Multiple Regression test and Logistic were used to analyzed data. Level of significance was 0.05. Results of the study show that team's expenses, investment on basic teams and more fans have positive and significance effects on team success(P≤0.05) but financial support, the location of teams, foreign and level of education of teams coaches haven’t significant effects on success(P>0.05). With regarding to team's expenses to engage top players, professional team staffs and more facilities and also try to absorb more fans and investment on basic teams (as a support teams for man team), it can conclude that the other teams can imitate this model of successful teams to reach success and prevent expense wasting and finally fall team to lower levels and minimizing financials losses.
    Keywords: Sport Success, Sport Economics, club, sport investment
  • M. Mohammadi *, M. Sheikh, P. Pourhasan, F. Mombini Pages 161-168
    Introduction &
    Purpose
    Today, the cancer is one the common diseases; it is the third cause of death around the world. However, this study aimed to investigate the improvement in life quality and life expectancy of women with breast cancer with mediating role of participation in sports activities.
     
    Methodology
    For this purpose, 8 patients aged between 35-50 years old who referred to an oncology specialist were selected as sample; they were randomly assigned into experimental and control groups. The experimental group participated in swimming learning program for 8 sessions, and the control group performed their daily activities during this period. It should be noted that both groups completed SF-36 Quality of Life and AHS Life Expectancy Questionnaires in pre-test and post-test. The data were analyzed using t-tests.
    Results
    The findings indicated that the swimming basics moves impacted positively on quality of life and life expectancy. The difference between experimental and control groups was significant; the experimental group showed better performance.
    Conclusion
    Based on findings, the swimming basic moves were recommended to improve the quality of life and life expectancy of women with breast cancer.
    Keywords: Quality of Life, life expectancy, swimming, cancer
  • Asia Golzari *, Hengameh Parsa Ziabari, Mohammad Rostamipour Pages 169-176
    Introduction &
    Purpose
    The purpose of the present study was to determine the effect of mind-body exercises with cognitive-motor approach on executive functions of elderly with cognitive processing disorder.
    Methodology
    In this quasi-experimental study, 20 elderly people with cognitive impairment (mean height 150 ± 3.3 cm, weight 35.04 ± 3.6 kg, age 9.45 2 2.5 years) were targeted and available. They were selected and randomly divided into two groups. This quasi-experimental and applied research was conducted as a two-group pretest-posttest research design that measured cognitive functions.
    Results
    Statistical analysis was performed using ANOVA at the significant level of p≤0.05. The results of this study showed that mind-body exercises with cognitive-motor approach had positive effect on executive functions of elderly with cognitive processing disorder (p₌0.05).
    Conclusion
    Based on the results, mind-body exercises with cognitive-motor approach have improved executive functions, so long-term exercise can be an effective intervention for improving executive functions in elderly with cognitive processing disorder.
    Keywords: mind-body exercises, Executive Functions, cognitive processing disorder