فهرست مطالب

نشریه مطالعات معرفتی در دانشگاه اسلامی
پیاپی 78 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • صفحات 2-4
  • حامد نظرپور*، احمد عابدی صفحات 5-20
    هدف
    هدف محققان در این پژوهش، بررسی نیاز آموزشی دانشجویان دانشگاه اصفهان در درس اندیشه اسلامی یک بوده است.
    روش
    این پژوهش به روش کمی و به صورت پیمایشی با استفاده از ابزار پرسشنامه در میان 376 نفر از دانشجویان دانشگاه اصفهان انجام شده است. حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری کوکران مشخص شد. سنجه های نیازسنجی از ضریب پایایی خوبی(0/93) برخوردار بودند.
    یافته ها
    دانشجویان در درس اندیشه اسلامی یک در موضوعات عدالت و حکمت الهی و فلسفه آفرینش، احساس نیاز بیشتری دارند. اولویت های دختران و پسران و اولویت دانشجویان دانشکده های مختلف در سرفصلهای این درس متفاوت است. بین برخی از موضوعات با جنسیت و دانشکده محل تحصیل دانشجویان رابطه وجود دارد.
    نتیجه گیری
    به منظور جذابیت و اثربخشی درس اندیشه اسلامی یک، در تدوین طرح درس و تهیه محتوای آموزشی توجه به جنسیت و دانشکده دانشجویان ضروری است. پیشنهادهایی کاربردی نیز ارائه شده است.
    کلیدواژگان: نیازسنجی آموزشی، اندیشه اسلامی یک، دانشگاه اصفهان، برنامه درسی
  • مرضیه کهنوجی*، حسین کامیاب، حسین نگارستانی صفحات 21-40
    هدف
    هدف اصلی این تحقیق، بررسی تاثیر آموزش درس تفسیر موضوعی قرآن کریم به شیوه نیازمحور بر تفکر انتقادی دانشجویان دختر دانشگاه ولی عصر رفسنجان بوده است.
    روش
    پژوهش حاضر، تحقیقی شبه آزمایشی است که برای دسترسی به اهداف، از طرح پیش آزمون- پس آزمون با یک گروه استفاده شد. جامعه آماری، شامل دانشجویان دختر مقطع کارشناسی دانشگاه ولی عصر رفسنجان در نیمسال دوم 97-96 بودند. نمونه (انتخاب شده) به پرسشنامه تفکر انتقادی کالیفرنیا(فرم ب) پاسخ دادند. 180 نفر شرایط ورود به تحقیق را پیدا کردند که با استفاده از شیوه تصادفی ساده، 30 نفر انتخاب شدند. پس از 14 جلسه آموزش درس تفسیر به شیوه نیازمحور، مجددا آزمون گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها در سطح توصیفی و استنباطی انجام گرفته است.
    یافته ها
    بین نتایج پیش آزمون و پس آزمون به لحاظ میانگین نمرات خرده مقیاسهای تفکر انتقادی و تفکر انتقادی، قبل و بعد از آموزش تفاوت معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    شیوه مناسب تدریس و محتوای مناسب، از عوامل مهم تاثیرگذار بر رشد مهارتهای تفکر انتقادی است. ارائه درس تفسیر موضوعی قرآن کریم به شیوه نیازمحور، تاثیر معناداری بر افزایش مهارتهای تفکر انتقادی دانشجویان دارد.
    کلیدواژگان: درس تفسیر موضوعی قرآن کریم، روش تدریس نیازمحور، تفکر انتقادی
  • علی سلطانی وش*، مجتبی زارعی صفحات 41-64
    جایگاه تساهل و تسامح(به معنای مدارا و عدم مداخله از روی قصد و آگاهی نسبت به عقاید و اندیشه های مخالف، با وجود قدرت سرکوب) با وجود پیشینه تاریخی طولانی، هنوز هم محل مناقشه و چالش و نقد و نظر در حوزه فکر و اندیشه سیاسی است. بررسی اندیشه سیاسی آیت الله خامنه ای حاکی از آن است که ایشان ذیل حکومت اسلامی، قائل به لزوم وجود فضیلت اخلاقی مدارا و تساهل و تسامح نسبت به مخالفان و دگراندیشان نزد حاکمان جامعه اند.
    هدف
    محققان در این پژوهش؛ جایگاه، مبانی، اصول و حدود تساهل و تسامح را در اندیشه سیاسی آیت الله خامنه ای بررسی کرده اند.
    روش
    روش این پژوهش، مبتنی بر روش داده بنیاد است.
    یافته ها
    مبانی پارادایمی مدارا در اندیشه آیت الله خامنه ای، اعم از مبنای هستی شناسی، معرفت شناسی و انسان شناسی.
    نتیجه گیری
    تساهل و تسامح در اندیشه سیاسی اسلام و به تبع آن اندیشه سیاسی آیت الله خامنه ای، متفاوت از آنچه در غرب مطرح است، وجود دارد و از ویژگی های اصلی حاکمان در نظامات مبتنی بر مردم سالاری دینی محسوب می شود.
    کلیدواژگان: رواداری، تساهل و تسامح، مردم سالاری دینی، آیت الله خامنه ای، مدارا، دگراندیش
  • اسماعیل سلیمانی*، شهین آزموده، ولی شیرپور صفحات 65-80
    هدف
    هدف محققان در این پژوهش، مقایسه سلامت روان، معنای زندگی و امید به زندگی در دانشجویان معتکف و غیر معتکف بود.
    روش
    پژوهش حاضر، توصیفی از نوع علی- مقایسه ای و جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه های آذربایجان غربی است که بهار 1396 در مسجد دانشگاه علوم پزشکی ارومیه معتکف بودند. نمونه آماری شامل 20 نفر از دانشجویان معتکف و 20 نفر غیر معتکف است که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های GHQ، امید به زندگی اشنایدر و معنای زندگی استفاده شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره و نرم افزار اس.پی.اس.اس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین دو گروه معتکف و غیر معتکف، در معنای زندگی و امید به زندگی، تفاوت معناداری وجود دارد؛ اما در سلامت روان، بین دو گروه تفاوت معناداری به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، شرکت در مراسم اعتکاف موجب ارتقای امید به زندگی و معنادار شدن زندگی می شود.
    کلیدواژگان: اعتکاف، امید به زندگی، سلامت روان، معنای زندگی
  • سید مهدی ساداتی نژاد*، علی رجب زاده صفحات 81-98
    مفهوم سبک زندگی از موضوعات بسیار مهم در فضای اندیشگی امروز است و در میان مولفه های مهم تمدن سازی اسلامی، نیل به تحقق این مفهوم از طریق طراحی و تبیین و ترویج برای رسیدن به الگویی معتبر که بخشهای مختلف و شئون اجتماعی را در بر گیرد، نیازی جدی در پژوهشهای اسلامی است. با توجه به جایگاه سیاست، طراحی سبک زندگی سیاسی جامعه اسلامی از اولویت برخوردار است.
    هدف
    محققان در این مقاله در صدد بودند با توجه به آموزه های نهج البلاغه، به عنوان یکی از ارزنده ترین منابع اسلامی در طراحی اندیشه اسلامی، سبک زندگی اسلامی را در حوزه سیاست استخراج کنند.
    روش
    در این مقاله از روش توصیفی- تحلیلی و چارچوب تفسیری علامه محمدتقی جعفری استفاده شده است.
    یافته ها
    بر اساس آموزه های نهج البلاغه، سبک زندگی سیاسی شهروندان جامعه اسلامی در سه سطح فردی، اجتماعی و نظام سیاسی، بر اساس اصل ولایت محوری موجب تحقق مسئولیت، عدالت، مشورت، وحدت و ایجاد تعادل بین فرد و اجتماع و نظام سیاسی برای دستیابی فرد مسلمان و جامعه اسلامی به حیات معقول و طیبه خواهد شد.
    نتیجه گیری
    سبک زندگی متاثر از ولایت محوری، ما را به جامعه علوی نزدیک می کند و موجب پدیدار شدن سبک زندگی اسلامی با کارویژه هایی مانند خیرخواهی، مشارکت سیاسی، انسجام و وحدت اجتماعی، نظارت همگانی و مسئولیت پذیری افراد و حاکمیت در مقابل همدیگر می شود و در نتیجه، سبب هدایت و رستگاری می شود.
    کلیدواژگان: سبک زندگی سیاسی، ولایت محوری، نهج البلاغه، تفسیر علامه جعفری
  • سید محمدعلی شریعتی، مسعود جعفری نژاد*، احمد آذین صفحات 99-116
    هدف
    این پژوهش به دنبال ارائه راهکاری موثر و کاربردی برای تقویت سرمایه اجتماعی با استفاده از آموزه های مهم ترین دارایی معرفتی شیعی، یعنی امامت بود.
    روش
    با توجه به ویژگی های موضوع که جنبه اکتشافی دارد، از روش توصیفی- تحلیلی و تاریخی- تفسیری استفاده شده است.
    یافته ها
    آموزه های امامت شیعه در گسترش مهم ترین مولفه های هنجارهای سرمایه اجتماعی؛ یعنی همیاری، همکاری، مدارای اجتماعی، تقویت ارزش زندگی و وساطت و حمایت اجتماعی بسیار موثرند.
    نتیجه گیری
    امامت شیعه با داشتن شاخصهایی چون: عصمت، علم و ولایت الهی، ضمن ارائه بهترین منظومه معرفتی و هنجاری سرمایه اجتماعی، مشروعیت بخش و ضامن اجرا و گسترش سرمایه اجتماعی است.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، هنجارها، امامت، تشیع
  • حسن مهرنیا*، سید عبدالرحیم حسینی، موسی بیات صفحات 117-138
    هدف
    ضرورت سره سازی عقل گرایی متکلمان شیعه و تمرکز بر مقاطع پر اهمیت تفکر کلامی در راستای تقویت کارایی و پاسخگویی به موضوعات مستحدثه اعتقادی، ایجاب می کند تحقیقات منظم و متقن در این حوزه انجام شود.
    روش
    در این تحقیق از روش تحلیلی- توصیفی، کتابخانه ای و شناسایی منابع پژوهش اسنادی استفاده شده است.
    یافته ها ونتیجه گیری
    شیخ صدوق تمایز واضحی بین عقل و وحی نمی بیندو عقل را به مدد وحی راهگشا می داند. وی معتقد است که بالاترین درجه عقل در نزد انبیا و ائمه معصومین(ع) وجود دارد و عقلا و فلاسفه با نهایت تلاش خود سعی می کنند به فهم سخنان ایشان نایل شوند. او می گوید: خداوند امری را مقرر نمی کند مگر اینکه صورتی از حقیقت آن امر را در عقل انسان قرار می دهد. ایشان از عقل در حوزه های مختلفی مانند خداشناسی، نبوت و امامت، تقیه وامور مربوط به رجعت و معاد استفاده می کند.
    کلیدواژگان: رابطه عقل و نقل، عقلانیت، اندیشه کلامی صدوق
  • میثم قمشیان*، کریم خان محمدی صفحات 139-160
    هدف
    محققان در این مقاله بر آن بودند تا با مطالعه مبانی نظری روش معناشناسی، نسبت آن را با مبانی اسلامی سنجیده و اقتضائات بهره گیری از آن را در مطالعات قرآنی کشف کنند.
    روش
    روش تحقیق در این مقاله، تحلیلی- استدلالی- کلامی است. یافته ها و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که اولا، روش معناشناسی برای استفاده در متون مذهبی ایجاد نشده و نوعی از تحمیل نابجای آن توسط ایزوتسو بر قرآن صورت گرفته است. ثانیا، نظیر این روش با عنوان علم مناسبات، برآمده از اندیشه های اسلامی باحثین حوزه قرآن در ادبیات علوم قرآنی وجود داشته است، بی آنکه نیازی به بهره گیری از روش های دخیل باشد. ثالثا، اگر اصراری بر بهره گیری از روش معناشناسی- به دلایلی نظیر بین المللی بودن این روش یا هر دلیل دیگر- وجود دارد، پژوهشگر می بایست متوجه مبانی نظری آن باشد و صرفا به عنوان یک روش و ابزار با آن برخورد کند. رابعا، روش معناشناسی برای فهم کلام قرآن، ضعف هایی دارد که استفاده از روش های معین نظیر تفسیر موضوعی در کنار آن ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: معناشناسی، ایزوتسو، روش شناسی بنیادین، قرآن کریم، روایات معصومین(ع)
  • محمد امین فرد* صفحات 161-178
    هدف
    علم فقه در تاریخ بیش از 1400 ساله خود، مثل سایر علوم، با توجه به علل و عوامل زیادی فراز و نشیبهایی داشته و با عنایت به ویژگی های چندی، به دوران مختلفی تقسیم شده است. صاحب نظران در تعداد و چگونگی ادوار فقه هم رای نیستند و نویسندگان کمی تصریح کرده اند که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، دوران جدیدی برای فقه شروع شده است و حتی اینها نیز ویژگی های فقه در این دوره را(مثل سایر ادوار فقه) برنشمرده اند. هدف این مقاله اثبات شروع این دوره بود.
    روش
    روش پژوهش حاضر، توصیفی- تحلیلی به روش کتابخانه ای است.
    یافته ها
    محقق ضمن اشاره ای گذرا به ادوار مختلف فقه از دیدگاه صاحب نظران این عرصه، دریافت که با توجه به ویژگی های ذیل، پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران سرآغاز دوران جدیدی برای فقه تشیع محسوب می شود: 1. طرح مباحث بسیار زیاد جدید فقهی، به ویژه ولایت مطلقه فقیه؛ 2. ورود فقه به همه عرصه های اجرایی کشور؛ 3. ظهور فقی هان برجسته و در راس همه امام خمینی(ره)؛ 4. تحولات همه جانبه کمی و کیفی حوزه های علمیه و ورود فقه و فقها به دنیای مجازی و صدا و سیما؛ 5. ازدیاد تالیفات فقهی منتشره، به ویژه به صورت مجله و نرم افزار.
    نتیجه گیری
    ثابت شد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، دوران جدیدی برای فقه شروع شده است.
    کلیدواژگان: فقه شیعه، دوره، انقلاب اسلامی ایران، عرصه های اجرایی، حوزه های علمیه
  • سید حسین علیانسب*، محمد مهدوی صفحات 179-194
    هدف
    هدف محققان در پژوهش حاضر بررسی و پاسخ به این سوالات بود که آیا برخی پیمانها و معاهدات صلح آمیز بین المللی که پیش روی جمهوری اسلامی قرار دارند، فرصت اند یا چالش؟ و چگونه می توان چالشها و فرصتهای مذاکرات با دشمنان را مدیریت کرد؟
    روش
    این مطالعه چارچوبهای صلح در اسلام را تبیین کرده و به همین منظور از تجارب تاریخی پیمانهای صلح حاکمان معصوم در صدر اسلام و شواهد قرآنی و فقهی بهره برده است.
    یافته ها
    بررسی ها نشان داد اسلام در بحرانهای جنگ و صلح، برای رهبری جامعه اسلامی جایگاه مهمی قایل شده و برای کنترل فرصتها و تهدیدهای مذاکرات صلح آمیز دستور داده است مسلمانان به رهبری جامعه مراجعه کنند.
    نتیجه گیری
    اگر در جامعه اسلامی روحیه جهاد و مقاومت حاکم شود و مذاکرات صلح با اراده حاکم مسلمین انجام گیرد، برای جامعه اسلامی فرصت محسوب می شود؛ ولی این قبیل مذاکرات اگر توسط مردم بر حاکم اسلامی تحمیل شود، جامعه را با تهدید مواجه می کند.
    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی، حاکم اسلامی، مذاکرات صلح، صلح در اسلام، تحمیل صلح
|
  • Pages 2-4
  • Hamed N azarpour* Pages 5-20
    Objectives
    The purpose of this research is to study the educational needs of the students of University of Isfahan in Islamic Thought One.
    Method
    The method of the research is quantitative survey and applying questionnaire among 376 students of University of Isfahan. Sample size was determined using Cochran sampling method. Measures of the needs assessment had a good reliability coefficient (0.93).
    Results
    Students in the lesson of Islamic Thought One feel more need for divine justice and divine wisdom and the philosophy of creation. The priorities of male and female students and the priority of students at different faculties are different in the syllabus of this lesson. There is a relationship between some of the topics with the gender and the faculty of students.
    Conclusion
    In order to increase the attractiveness and effectiveness of the course of Islamic thought One, it is necessary to pay attention to gender and faculty of students in formulating lesson plan and providing educational content. Practical suggestions have also been presented.
    Keywords: educational needs, islamic thought One, university of isfahan, educational planning
  • Marzyeh Kahnoji* Pages 21-40
    Objectives
    The main purpose of this study is to investigate the effect of need-centered teaching of the thematic commentary on the Quran on the critical thinking of female students of Vali-e-Asr University in Rafsanjan.
    Method
    The present study is a quasi-experimental research and pre- and post-test design with a group was used to achieve the goals. The population of the study is female undergraduate students of Vali-e-Asr University of Rafsanjan in the second semester 2017-2018. The sample size is responded to California Critical Thinking Questionnaire (Form B)180 people had inclusion criteria. Using a simple random method, 30 people were selected. After a 14-session need-centered teaching of commentary course, the test was performed again. Data analysis is performed on descriptive and inferential levels.
    Results
    There was a significant difference between pre-test and post-test results in terms of mean scores of critical thinking subscales and ultimately critical thinking before and after training.
    Conclusion
    The appropriate teaching method and content are the important factors influencing development of critical thinking skills. The need-centered presentation of the course of the thematic commentary on the Quran had a significant effect on improving students' critical thinking skills.
    Keywords: course of thematic commentary on the Quran, need-centered teaching method, critical thinking
  • Ali Soltanivosh* Pages 41-64
    The place of tolerance means tolerance and non-interference from intent and consciousness, despite the power of suppression, against the ideas of the opposition, despite the long history of this issue, is still the place of conflict, challenge and critique in the field of political thought.
    Objectives
    The aim of the present article is to study the place, basics, principles and limits of tolerance in the political thought of Ayatollah Khamenei.
    Method
    This research is based on the grounded theory.
    Results
    The results of the survey indicate the basics of Tolerance in Ayatollah Khamenei's Thoughts Based on Ontology, Epistemology, and Anthropology.
    Conclusion
    Tolerance in the political thought of Islam and consequently, political thought of Ayatollah Khamenei is different from that of the West. Tolerance is one of the main features of the rulers in the systems based on religious democracy.
    Keywords: tolerance, religious democracy, ayatollah khamenei, toleration, dissenter
  • Esmaeel Soleymani* Pages 65-80
    Objectives
    The purpose of this study is to compare the mental health, meaning in life and life expectancy in students who are participated in I’tikaf (religious seclusion) and those who are not.
    Method
    The present research is a causal-comparative study. Statistical population is all of the West Azerbaijan universities students who were participated in I’tikaf in Urmia Medical Sciences University mosque in 2017 spring. The sample consisted of 20 I’tikaf participants and 20 who were not participated; students were selected with simple random sampling method. For collecting information GHQ, Schneider's life expectancy, and meaning in life scales were used. Data were analyzed by using multivariate analysis of variance(MANOVA) and with SPSS software.
    Results
    The results showed that there is a significant difference between two groups in meaning in life and life expectancy variables but there was no significant difference in mental health.
    Conclusion
    According to results participating inI’tikaf, enhance the life expectancy and the meaning of life.
    Keywords: I’tikaf (religious seclusion in a mosque)_Life Expectancy_Meaning in Life_mental health
  • Seyed Mahdi Sadatinejad Pages 81-98
    The concept of life style is considered as one of the foundamental aspects of nowadays thought concerns and a serious subject and necessity among islamic civilization making factores and islamic researches.
    Objectives
    The present study intends to extract an Islamic life style in political domain based on the teachings of Nahj al-Balagha as ane of the most valuable islamic resources.
    Method
      the method of the research is descriptive- analysis and allameh mohammad taghi jafari,s interpretation framework .
    Results
    The results of the article indicates three levels of individual, social and political system in political life style of citizens in islamic society based on the teachings of Nahj al-Balagha.the mentioned life style based on the rule of, guardianship-centeredness will actualize responsibility taking, justice, consultation, integration and balance among individual, society and political system to lead Muslim individual and islamic society toward a logic and pure life.
    Conclusion
    The authors of the article conclude that life style based on guardianship-centeredness will lead us toward Alawite society (desendants of Imam Ali) and creates an islamic  life style  including special functions such as benevolence,political participation ,social integration ,public supervision  and individual  and  governmental responsibility which will result in guidance and salvation..
    Keywords: political life style, guardianship-centeredness, Nahj al-Balagha, allameh jafari, s interpretation
  • Masoud Jafinejad* Pages 99-116
    Objectives
    This study intends to find ways to enhance social capital norms based on the most important epistemological capital of Shia which is Imamate (religious leadership). 
    Method
    Regarding the characteristics of the topic having discovery aspect,descriptive-analytical and historical-hermeneutic methods have been used.
    Results
    The Shia Imamate teachings play a very effective role in the development of the most impotant social capital norms namely social cooperation and tolerance and enhancement of life value.
    Conclusion
    Shia Imamate enjoying important qualities such as knowledge,immunity from sins,and having divine guardianship,on one hand,provides the most efficient epistemological constellation in order to use social capital norms and on the other hand it guarantees the effective protection of social capital.
    Keywords: social capital, Norms, Imamate (religious leadership), Shia
  • Hasan Mehrnia* Pages 117-138
    Objectives
    The necessity for the Purification of rationalism of Shia theologians and focusing on the important stages of verbal thinking in order to enhance the efficiency and responsiveness to religious beliefs requires a systematic and consistent research in this field.
    Method
      The methodology in this research is analytically and a description of the library method and the identification of the sources of documentary research have been used. Results and Conclusion; Sheikh Saduqu does not see a clear distinction between reason and revelation and finds reason through the revelation. He believes that the highest degree of reason among the prophets and the Imams (AS), the intellectuals and philosophers try their best to understand their words. He says: God does not appoint anything; except uses a form of truth about it in the human mind. He includes reason in different fields such as theology, prophecy and imamate, taqiyyah, and Uses related affairs to the return and resurrection.
    Keywords: Relationship of Reason, Quote ‎, rationality, Verbal Thought of Saduqu
  • Meysam Ghomshian* Pages 139-160
    Objectives
    The present article intends to study the theoretical foundations of semantics methodology and to measure its relation to Islamic principles and to explore the necessity of it, usage in Qur'anic studies.
    Method
    The method of the research is analytical- discursive and theological. Results and
    conclusion
    The results of this research show that, firstly, the methodology of semantics has not been created for using in religious texts, and a kind of its implicit imposing by Isuzu on Quran has been made. Secondly, like this method, the science of relationships derive from the Islamic thoughts of the domain of the Qur'an in the Qur'anic literature has existed without the need to use the methods involved, and thirdly, if insisting on using the method of semantics - to There are reasons, such as the internationality of this method or any other reason, that the researcher should be aware of its theoretical foundations and treat it solely as a method and tool. Fourth, the methodology of semantics for understanding the Qur'an is weakened by the use of certain methods such as thematic interpretation alongside it.
    Keywords: semantics, Izutsu, fundamental methodology, quran, Hadith of infallibles
  • Mohammad Amin Fard* Pages 161-178
    Aim
    Islamic Jurisprudence (Fiqh) in it's1400 years history has some vicissitudes because of many factors and have been divided to numerous periods for some characteristics. Scholars and writers are not unanimous in shi'a jurisprudence's periods; therefore a few authors announced that the time after victory of Iranian islamic revolution is the beginning of new period for it.the main purpose of the present study is to clarify the time after victory of islamic revolution as the beginning of a new period.
    method
    The method of the survey is descriptive-analysis and library method. 
    Results
    This article, pointing to various shi'a jurisprudence's periods from this field's writers perspective, believe  that victory of iranian islamic revolution is the start of a new and important period because of these characteristics: 1. Propounding so many new religious juridical problems especially " The jurisprudent absolute governmental power" (velayat motlage Faqih). 2. Shi'a jurisprudence's entrance into all administrative fields of country. 3. Engender of prominent jurisprudents especially Imam Khomeini at the top. 4. Comprehensive development of islamic religious schools (Hawzah) and entrance of jurisprudence and jurisprudents in virtual world and broadcast. 5. Increase of religious juristic authorship specific in library software and magazine form.
    Conclusion
    The author of the article concludes that the time after victory of iranian islamic revolution is the beginning of a new period for Jurisprudence in contemporary history of our country.
    Keywords: Shi'a Jurisprudence, Period, Iranian Islamic Revolution, Administrative fields, Islamic religious schools (Hawzah)
  • Seyed Hosein Olianasab Pages 179-194
    Objectives
    The purpose of this study is to investigate whether some internationalPeaceful conventions that are in front of the Islamic Republic are opportunities or challenges?  And how to manage the challenges and opportunities of negotiation?
    Method
    This study explained the peace framework in Islam by using Historical experiences of Innocent Leaders peace pacts at the top of Islam and Koranic and religious evidences.
    Results
    Studies have shown that Islam takes an important position for the leader in the crisis of war and peace and has ordered Muslims to turn to the leadership to manage the opportunities and threats of Peace talks.
    Conclusion
    This research concluded that if the Islamic community holds the spirit of jihad and resistance and peace pact approved with the will of the leader it is opportunity, but if it is imposed on the leader it is a threat.
    Keywords: islamic revolution, Islamic leader, Peaceful conventions, Peace in Islam, imposed peace