فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 530 (هفته دوم امرداد 1398)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 530 (هفته دوم امرداد 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/13
  • تعداد عناوین: 5
|
  • مریم مرادی، نوشین بهزادی* صفحات 624-629
    مقدمه
     امروزه، یافته های رادیولوژی در واحد اورژانس، کمک زیادی به تشخیص قطعی بیماران دچار تروما می کند. از طرفی، درخواست های رادیولوژی برای این بیماران، بسیار زیاد است. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی میزان اشعه ی دریافتی در بیماران دچار تروما در حین 48 ساعت ابتدای بستری انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی، 200 بیمار که در سال های 97-1396 به علت تروما به واحد اورژانس بیمارستان الزهرا (س) مراجعه کردند، از لحاظ نوع و میزان اشعه، مورد مطالعه قرار گرفتند. در مورد هر بیمار، داده ها شامل تعداد موارد رادیوگرافی و سی تی اسکن انجام شده در بازه ی زمانی 48 ساعت اول جمع آوری شد. میزان اشعه ی ناشی از هر رادیوگرافی و سی تی اسکن بر اساس میلی سیورت (mSv) ثبت شد.
    یافته ها
    میانگین کل موارد رادیوگرافی و سی تی اسکن درخواستی در بیماران به ترتیب 93/1 ± 96/5 و 51/0 ± 05/1 بود. بیشترین میانگین اشعه ی دریافتی ناشی از رادیولوژی در بیماران در کل ستون فقرات بود و همچنین، بیشترین میانگین اشعه ی دریافتی ناشی از سی تی اسکن در بیماران ناشی از سی تی اسکن توراسیک و ستون فقرات بود. میانگین کل اشعه ی دریافتی ناشی از رادیولوژی و سی تی اسکن به ترتیب 34/0 ± 57/0 و 28/2 ± 90/4 میلی سیورت بود. همچنین، میانگین کل اشعه ی دریافتی در بیماران، 62/2 ± 38/5 میلی سیورت بود. میانگین اشعه ی دریافتی در مردان به صورت معنی داری بیشتر از زنان بود (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به عوارض زیاد انجام اقدامات تصویربرداری، می توان با بررسی ضرورت انجام روش های تشخیصی مبتنی بر اشعه، از انجام موارد غیر ضروری اجتناب نمود و از این طریق، موجبات کاهش هزینه ی بیمار و بیمارستان و نیز عوارض جسمانی وارد شده به بیمار و کادر درمان را فراهم کرد.
    کلیدواژگان: اشعه، تروما، رادیوگرافی، سی تی اسکن
  • الهام شهبازی دستجردی *، بابک معصومی، مهرداد اسماعیلیان صفحات 630-636
    مقدمه
     آسم، شایع ترین اختلال مزمن دستگاه تنفسی است که تاکنون روش های درمانی متعددی برای کنترل حملات آن ارایه شده است. این مطالعه، با هدف بررسی تاثیر به کارگیری راهنمای بالینی Pulmicort در مقایسه با درمان استاندارد در حملات حاد آسم انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 90 بیمار مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان الزهرا (س) با حمله ی فعلی آسم به طور تصادفی در دو گروه تقسیم شدند. بیماران گروه مورد، یک نوبت 5/0 میلی گرم Pulmicort استنشاقی همراه با راهنمای بالینی استاندارد حمله ی آسم و بیماران گروه شاهد، تنها راهنمای بالینی استاندارد حمله ی آسم را دریافت کردند. راهنمای بالینی استاندارد، عبارت از تجویز 5 میلی گرم استنشاق رادیکال سالبوتامول (10-4 بار اسپری) و به فاصله ی 20 دقیقه در سه دز از طریق نبولایزر برای یک ساعت و 5/0 میلی گرم ایپراتروپیوم استنشاقی در سه دز به فاصله ی 20 دقیقه و 50 میلی گرم پردنیزولون خوراکی می باشد. بیشینه ی میزان جریان بازدمی (Peak expiratory flow rate یا PEFR) و حجم بازدمی با تلاش در یک ثانیه (Forced expiratory volume in one second یا FEV1) و پارامترهای همودینامیک در دو گروه در دقایق 20، 40 و 60 تعیین و مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین PEFR در دقیقه ی 20 در دو گروه مورد و شاهد به ترتیب 51/8 ± 04/180 و 25/6 ± 17/175 (003/0 = P)، در دقیقه ی 40 به ترتیب 34/13 ± 88/225 و 21/13 ± 68/219 (001/0 > P) و در دقیقه ی 60 به ترتیب 8/68 ± 02/424 و 44/75 ± 64/361 به دست آمد و تفاوت دو گروه معنی دار بود (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد اضافه کردن داروی Pulmicort به راهنمای بالینی استاندارد در حملات حاد آسم باعث بهبود روند درمان می شود.
  • احمدرضا زمانی، نرگس معتمدی، امیرحسین فرهادی* صفحات 637-644
    مقدمه
    انتقال اخبار ناگوار، یکی از مشکل ترین وظایف پزشکان می باشد که می تواند بسیار استرس زا باشد و در نتیجه، اثرات منفی بر رابطه ی پزشک با بیمار داشته باشد. با توجه به این که انتقال استرس طی اعلان خبر بد به بیمار می تواند عملکرد پزشک را مختل کند، این مطالعه با هدف بررسی میزان استرس پزشکان عضو هیات علمی و دستیاران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با انتقال خبر بد به بیماران و شیوه های مقابله با استرس انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی، 334 عضو هیات علمی و دستیار رشته های تخصصی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک، شغلی و میزان استرس درک شده با استفاده از پرسش نامه ی طراحی شده جمع آوری گردید. همچنین، بررسی راه های مقابله با استرس با استفاده از پرسش نامه ی Endler و Parker صورت گرفت.
    یافته ها
    در زمان انتقال خبر بد، 76 نفر (8/22 درصد) تعریق، 64 نفر (2/19 درصد) لرزش دست و 159 نفر (6/47 درصد) طپش قلب را تجربه کردند. میانگین نمره ی استرس درک شده در زنان (05/1 ± 96/2) به طور معنی داری بیشتر از مردان (10/1 ± 64/2) بود (006/0 = P). در خصوص راه های مقابله با استرس حین انتقال خبر بد به بیماران، 107 نفر (0/32 درصد) از روش مساله مدار، 48 نفر (4/14 درصد) از روش معنی مدار و 179 نفر (6/53 درصد) از روش هیجان مدار استفاده می کردند.
    نتیجه گیری
    بسیاری از پزشکان حین انتقال خبر بد به بیماران دچار استرس می شوند که شایع ترین علامت همراه آن طپش قلب می باشد. در خصوص روش های مقابله با استرس، مدیریت شرایط استرس زا با استفاده از روش هیجان مدار، متداول ترین روش مورد استفاده توسط پزشکان حین انتقال خبر بد به بیماران می باشد که با میزان کمتری از استرس نیز همراه است.
    کلیدواژگان: خبر، ارتباط، مهارت های اجتماعی، ارتباط پزشک و بیمار، استرس
  • غزاله شیخانی*، مهرداد صالحی، میترا ملایی نژاد، محمد جواد طراحی، تورج شیخانی صفحات 645-654
    مقدمه
    ارگاسم در زنان، تجربه ی زیستی- روانی- اجتماعی است که تجربه ی ارتباط صمیمانه، احساس لذت و بارداری احتمالی در زنان را رقم می زند. مطالعات کارآزمایی بالینی اندکی در مورد اثربخشی داروها بر اختلال ارگاسم زنان انجام شده است. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اثربخشی بوپروپیون بر عملکرد جنسی زنان ایرانی مبتلا به اختلال ارگاسم انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه ، یک کارآزمایی بالینی مقدماتی بود که بر روی 32 زن با اختلال ارگاسم مراجعه کننده به درمانگاه روانی جنسی بیمارستان خورشید اصفهان انجام شد. بیماران با روش نمونه گیری آسان انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مورد و شاهد (16 = n در هر گروه) تقسیم شدند. در گروه مورد، بوپروپیون با دز 75 میلی گرم آغاز شد و به صورت هفتگی تا 300 میلی گرم افزایش یافت و گروه شاهد، دارونما دریافت کردند. رضایت و عملکرد جنسی شرکت کنندگان به ترتیب با نسخه های فارسی پرسش نامه ی رضایت جنسی Larsson و شاخص عملکرد جنسی زنان پیش از مداخله و 2، 4، 6 و 8 هفته پس ازشروع مداخله در دو گروه ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمون های Mann-Whitney و Friedman تحلیل شد.
    یافته ها
    بین دو گروه مورد و شاهد در زیر مقیاس میل جنسی از هفته ی دوم به بعد و در برانگیختگی جنسی و رطوبت واژینال، از هفته ی چهارم به بعد تفاوت معنی داری ایجاد شد. این تفاوت معنی دار در زیر مقیاس های ارگاسم، رضایت جنسی و درد در هفته های ششم و هشتم مشاهده شد. همچنین، بین دو گروه مورد و شاهد، در نمره ی کل رضایت جنسی از هفته ی دوم تفاوت معنی داری مشاهده گردید (010/0 > P برای همه ی موارد).
    نتیجه گیری
    بوپروپیون، منجر به بهبود رضایت جنسی زنان مبتلا به اختلال ارگاسم در تمام زیر مقیاس های عملکرد جنسی شد. انجام مطالعات بعدی با نمونه های بیشتر و دوره های طولانی تر پیشنهاد می شود
    کلیدواژگان: بوپروپیون، عملکرد جنسی زنان، اختلال ارگاسم در زنان
  • میلاد چیذری، منیره محسن زادگان، محمدمراد فرج اللهی * صفحات 655-666
    سرطان پروستات، دومین سرطان شایع و پنجمین علت مرگ و میر سرطان در مردان است. بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان پروستات پیشرفته، به علت فقدان درمان موثر فوت می کنند. بنابراین، راهبردهای جدید درمانی مورد نیاز است. با توجه به بیان موضعی آنتی ژن های سرطان پروستات، این احتمال وجود دارد که اندازه گیری میزان آن ها در بافت های سرطانی، باعث معرفی نشانگرهای جدید برای تشخیص، پیش آگهی و همچنین، درمان سرطان پروستات می شود. بنابراین، ایمنی درمانی خاص علیه آن ها ممکن است یک روش درمان جدید برای بهبود مدیریت سرطان پروستات باشد. ایمونوتوکسین درمانی، روش جدیدی در درمان هدفمند سرطان است که در آن، آنتی بادی به توکسین کانژوگه شده است. ایمونوتوکسین ها، به علت ویژگی آنتی بادی به طور انتخابی علیه سلول هدف عمل می کنند و سبب کشتن سلول ها از طریق توکسین باکتری یا گیاهی می شوند. بنابراین، ایمونوتوکسین یک داروی امیدوار کننده در زمینه ی درمان در بیماران مبتلا به سرطان پروستات است. با توجه به اهمیت ایمونوتوکسین ها در درمان بیماران مبتلا به سرطان پروستات، هدف از انجام این مطالعه، جمع بندی یافته های مطالعات پیش بالینی در ارتباط با انواع ایمونوتوکسین های به کار رفته در این بیماری و در نهایت، پیشنهادهای ارایه شده برای درمان هر چه بهتر سرطان پروستات در آینده می باشد.
|
  • Maryam Moradi, Noushin Behzadi* Pages 624-629
    Background
    Nowadays, radiological findings help to diagnose emergency in patients with trauma, and the radiologic demands of these patients are very high. The aim of this study was to evaluate the amount of received radiation by patients with trauma within 48 hours of admission in the hospital.
    Methods
    In this cross-sectional study, 200 patients with trauma who were referred to the emergency department of Alzahra hospital in Isfahan city, Iran, during 2017-2018 were followed up by type and amount of radiation. For each patient, data including radiographs and computed tomography (CT) scans were collected during the first 48 hours. Radiation rate due to radiography and CT scan was recorded in mSv.
    Findings
    The mean total requested x-rays and CT scans in patients were 5.96 ± 1.93 and 1.05 ± 0.50, respectively. The highest mean of radiation due to radiology was in total spine, and the highest mean of radiation due to CT scan was in thoracic and spine CT. The mean of total radiation due to radiology and CT scan was 0.57 ± 0.34 and 4.90 ± 2.28 mSv, respectively. The mean total radiation dose in the patients was 5.38 ± 2.62 mSv. The mean of radiation in men was significantly higher than in women (P < 0.001).
    Conclusion
    Due to the numerous side effects of inappropriate imaging procedures, necessary imaging can reduce the cost of patient and hospitalization, as well as physical complications.
    Keywords: Radiation_Trauma_Radiography_Computed X ray tomography
  • Elham Shahbazi Dastjerdeh*, Babak Masoumi, Mehrdad Esmailian Pages 630-636
    Background
    Asthma is the most common chronic respiratory tract disorder, and so far, numerous methods for controlling asthma attacks have been presented. The aim of this study was to compare the effect of the use of the budesonide (Pulmicort) clinical guide with the current standard treatment of acute asthma attacks.
    Methods
    In this randomized clinical trial study, 90 patients with history or presentation of acute asthma attack were selected, and randomly divided into two groups of 45. The intervention group received 0.5 mg inhaled budesonide for one time plus standard protocol, and the control group received standard protocol only. The standard protocol consisted of 5 mg of salbutamol (4-10 puff) in 3 doses (with an interval of 20 minutes) via nebulizer, 0.5 mg of ipratropium in 3 doses (with an interval of 20 minutes) via inhalation, and 50 mg of prednisolone orally. Then, the peak expiratory flow rate (PEFR), forced expiratory volume in one second (FEV1), and hemodynamic parameters at 20th, 40th, and 60th minutes were measured and compared between the two groups.
    Findings
    In intervention and control groups, the mean PEFR was 180.04 ± 8.51 and 175.17 ± 6.25 liter/minute (P = 0.003), 225.88 ± 13.34 and 219.68 ± 13.21 liter/minute (P = 0.029), and 424.02 ± 86.8 and 361.64 ± 75.44 liter/minute (P < 0.001) at 20th, 40th, and 60th minutes, respectively.
    Conclusion
    It seems that budesonide (Pulmicort) protocol appears to be effective in accelerating the treatment process in acute asthma attacks.
    Keywords: Asthma, Pulmicort, Clinical practice guideline
  • Ahamad Reza Zamani, Narges Motamedi, Amirhosein Farhady* Pages 637-644
    Background
    The breaking bad news (BBN) is one of the most difficult duties of physicians, which can be very stressful and, as a result, has adverse effects on relationship between the physician and the patient. As the stress of BBN to the patient can disrupt the physician's performance, in this study, we aimed to investigate the stress of faculty members and residents of Isfahan University of Medical Sciences (IUMS), Iran, regarding the BBN to the patients and stress coping strategies.
    Methods
    In this cross-sectional study, 334 faculty members and residents of IUMS were investigated. Demographic and occupational data and perceived stress levels were collected using a researcher-made questionnaire. Furthermore, the investigation of stress coping strategies was performed using the Endler and Parker questionnaire.
    Findings
    During the BBN, 76 participants (22.8%) experienced sweating, 64 subjects (19.2%) tremor, and 159 (47.6%) faced palpitations. The mean score of perceived stress in women (2.96 ± 1.05) was significantly higher than men (2.64 ± 1.10) (P = 0.006). Regarding stress coping strategies during BBN to patients, 107 participants (32%) used the problem-focused coping, 48 (14.4%) used meaning-focused coping, and 179 subjects (53.6%) used the emotion-focused coping.
    Conclusion
    Many physicians get stress during BBN to patients, which most common associated symptom is palpitations. Regarding stress coping strategies, management of stressful situations using the emotion-focused coping is the most commonly used strategy by physicians during BBN to patients that is also associated with less stress.
    Keywords: News, Communication, Social skills, Physician patient relationship, Stress
  • Ghazaleh Sheikhani*, Mehrdad Salehi, Mitra Molaeinejad, Mohammad Javad Tarrahi, Tooraj Sheikhani Pages 645-654
    Background
    Women's orgasm is a biopsychosocial experience that causes a woman to experience sincere communication and pleasure, and possibly pregnancy. To date, limited studies conducted for evaluation of the efficacy of drugs on sexual function in women with anorgasmia. Therefore, the purpose of this study was to evaluate the efficacy of bupropion on the sexual function of a group of Iranian women with orgasmic disorders.
    Methods
    This was a pilot randomized clinical trial study on 32 women with orgasm disorders, who referred to the psychosexual clinic of Khorshid hospital, Isfahan, Iran. Patients were selected by simple sampling method, and randomly divided into equal intervention and control groups. In intervention group, bupropion was started at a dose of 75 mg, and increased weekly to 300 mg; the control group received a placebo. Scores of sexual satisfaction and sexual function of participants were evaluated using the Persian version of the Larsson Sexual Satisfaction Questionnaire and the Female Sexual Function Index (FSFI) before the intervention and 2, 4, 6, and 8 weeks after the onset of intervention. The data were analyzed using Mann-Whitney U and Friedman tests.
    Findings
    There was a significant difference in desire subscale between the two experimental and control groups from the second week, and in mental arousal and vaginal lubrication from the fourth week of the trial. This significant difference was observed in orgasm, sexual satisfaction, and pain only at the sixth and eighth weeks, and between experimental and control groups in the total scores of sexual satisfaction from the second week (P < 0.010 for all).
    Conclusion
    Bupropion caused improvement in sexual satisfaction of women with orgasmic disorders and these changes occurred in all subscales of sexual performance. Further studies are warranted with greater sample sizes and more extended periods.
    Keywords: Bupropion, Female, Orgasmic disorder, Sexual dysfunctions
  • Milad Chizari, Monireh Mohsenzadegan, Mohammad Morad Farajollahi* Pages 655-666
    Prostate cancer is the second most frequent cancer and the fifth leading cause of cancer death in men. Many patients with metastatic prostate cancer die due to lack of effective treatment. Therefore, new therapeutic strategies are needed. Due to the local expression of prostate cancer antigens, evaluation of their existence in cancerous tissues would probably result in introducing new biomarkers for diagnosis and prognosis, as well as treatment of prostate cancer. Hence, specific immunotherapy against the new biomarkers may be a new way to treat and improve the management of prostate cancer. Immunotoxin therapies are novel targeted cancer therapies in which a toxin is a fusion of a monoclonal antibody. Immunotoxins selectively operate against the target cell due to the specific antibody, and kill cells through bacterial or plant toxin. So, immunotoxin is a promising candidate for therapeutic applications in patients with prostate cancer. Considering the importance of immunotoxins in the treatment of patients with prostate cancer, the purpose of this study was to review various immunotoxins used in prostate cancer in previous preclinical studies and finally, we made suggestions for the advancement of future studies.
    Keywords: Prostate cancer, Immunotherapy, Immunotoxin, Monoclonal antibodies