فهرست مطالب

Pathobiology Reaearch - Volume:22 Issue: 3, 2019

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:22 Issue: 3, 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/04/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سارا نجاتی، رعنا ایمانی*، علی محمد شریفی صفحات 113-120
    اهداف

     استفاده از داروها در القای استخوان زایی به همراه داربست های مهندسی بافت، به عنوان رویکردی نوین در ترمیم استخوان آسیب دیده بسیار مورد توجه است. اخیرا در میان انواع داروهای حوزه ترمیم استخوان، استاتین ها مورد توجه قرار گرفته اند. در این پژوهش، به منظور دست یابی به رهایش کنترل شده برای داروی آتورواستاتین، دو سامانه پیوسته رهایش شامل نانونیوزوم ها و میکروکرات ژلاتین ساخته و مقایسه شدند.

    مواد و روش ها

    نانونیوزوم ها به روش هیدراسیون فیلم نازک و میکروکرات ژلاتین با روش تشکیل امولسیون سنتز شدند.

    یافته ها

    مورفولوژی، اندازه و توزیع ابعاد، بازدهی تهیه حامل ها، بازده و درصد بارگذاری دارو و درنهایت پروفیل رهایش دارو از آنها در طول یک هفته ارزیابی شد. نتایج حاکی از تشکیل نیوزوم های نسبتا کروی با میانگین ابعاد 653/52نانومتر و بازده بارگذاری 81/34% و تشکیل میکروکرات ژلاتین با میانگین ابعاد 37/5میکرومتر و بازده بارگذاری 78/93% بود.

    نتیجه گیری

    پروفیل رهایش دارو از حامل ها نشان داد که سامانه ژلاتینی رهایش انفجاری کمتری نسبت به نیوزوم دارد و نیوزم ها از پایان روز اول رهایش آهسته تری نسبت به ژلاتین فراهم نموده است. اگرچه انتخاب یکی از دو سامانه به عنوان سامانه بهینه، نیازمند مطالعات سلولی روی آنها بوده و انتخاب بر مبنای پروفیل رهایش متناسب با شدت آسیب و سرعت ترمیم است.

    کلیدواژگان: آتورواستاتین، سامانه انتقال دارو، استخوان سازی، نیوزوم، میکروکرات ژلاتین
  • مریم دهقان، مژده صالح نیا*، شیرین شهبازی صفحات 121-128
    اهداف

    هدف مطالعه حاضر بررسی میزان تکوین فولیکول های تخمدانی و میزان وقوع مرگ سلولی در تخمدان های پیوندی موش نابالغ کپسوله شده با سدیم آلژینیت در مقایسه با تخمدان های کپسوله نشده و نیز پیوندنشده موش بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 50 راس موش ماده انتخاب و به سه گروه تقسیم شدند. در گروه الف تخمدان راست خارج و در سدیم آلژینیت کپسوله شد و سپس به زیرکپسول کلیه پیوند شد و در گروه ب تخمدان راست خارج و بدون کپسوله کردن در زیرکپسول کلیه راست پیوند شد. در هر دو گروه پیوندی تخمدان چپ دست نخورده بودند در گروه ج گروه کنترل، هر دو تخمدان موش دست نخورده بودند. بعد از پیوند در اولین و چهارمین سیکل استروس با استفاده از رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین، مورفولوژی تخمدان های پیوندشده و نیز درصد فولیکول های نرمال و مرگ سلولی آپوپتوز با رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی ضد BAX مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    در اولین و چهارمین سیکل استروس درصد بالایی از فولیکول ها مورفولوژی نرمال داشتند و تفاوت معنی داری بین گروه ها مشاهده نشد. سرعت تکوین فولیکولی در دو گروه پیوندی به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود و در عین حال در گروه کپسوله شده در مقایسه با کپسوله نشده این روند تکوین بیشتر بود (0/05>p). با وجود مشاهده سلول های BAX مثبت در فولیکول های بزرگ پره آنترال و آنترال اما واکنش مثبتی برای آنتی بادی BAX در فولیکول ها پرایمری و پریموردیال در گروه های مورد مطالعه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    با وجود تکوین سریع و تخلیه زودرس ذخایر تخمدانی در گروه های پیوندی که می تواند بر طول عمر بافت تخمدان پیوندشده تاثیر داشته باشد اما سدیم آلژینیت تاثیر مثبت در تکوین فولیکول تخمدان های پیوندی دارد.

    کلیدواژگان: بافت تخمدان، پیوند، آلژینیت سدیم، تکوین فولیکولی، مرگ سلولی
  • محمدرضا اسد*، مهین قدیری، علی برزگری صفحات 129-134
    اهداف

     نسفاتین-1 آدیپوکاینی است که در تنظیم اشتها و هموستاز انرژی نقش دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر ترتیب تمرین ترکیبی قدرتی و استقامتی بر سطوح نسفاتین-1 و برخی شاخص های خطر متابولیکی در زنان دارای اضافه بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی، 30 زن دارای اضافه وزن (با دامنه سنی 3/17±28 سال و شاخص توده بدنی >25کیلوگرم بر مترمربع) پس از ارزیابی های اولیه و داشتن شرایط شرکت در تحقیق به طور تصادفی به 3 گروه تمرین استقامتی- قدرتی (S+E؛ 10 نفر)، تمرین قدرتی- استقامتی (S+E؛ 10 نفر) و کنترل دارای اضافه وزن (10 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه های تجربی به مدت 8 هفته، هفته ای 3 جلسه و هر جلسه یک ساعت تمرینات ترکیبی استقامتی و قدرتی انجام دادند. سطوح نشانگرهای نسفاتین-1، انسولین، گلوکز و مقاومت به انسولین قبل از اجرای پروتکل و 48ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین به روش الایزا اندازه گیری شدند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیزواریانس یک سویه استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در مقایسه بین گروهی، تمرینات ترکیبی استقامتی و قدرتی سبب افزایش معنی دار سطوح نسفاتین-1 (0/009=p) و کاهش معنی دار سطوح گلوکز (0/009=p) ، مقاومت به انسولین (0/001=p) و انسولین (0/001=p) شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، تمرینات ترکیبی قدرتی و استقامتی می تواند بر سطوح شاخص های متابولیکی و نسفاتین-1 موثر باشد و منجر به کاهش شاخص های خطر متابولیکی شود. به نظر می رسد ترتیب تمرین قدرتی- استقامتی فواید بیشتری بر بهبود شاخص های متابولیکی دارد.

    کلیدواژگان: نسفاتین-1، انسولین، مقاومت بر انسولین، ترتیب تمرین
  • بهاره رستمی، شیوا ایرانی، اعظم بوالحسنی*، رضا آهنگری کهن صفحات 135-140
    اهداف

     پروتئین Nef به عنوان هدف جذاب برای توسعه واکسن درمانی HIV-1 در نظر گرفته شده است. به علاوه، خواص ایمنی زایی قوی پروتئین های شوک حرارتی (HSPs) منجر به استفاده از آنها به عنوان ایمونومدولاتور و حامل آنتی ژنی برای طراحی واکسن های ساب یونیتی شد. در مطالعه اخیر، بیان پروتئین فیوژن Hsp20-Nef در سیستم بیانی اشرشیا کلی (E. coli) انجام شد و بررسی ایمنوژنیسیتی آن در موش های بالب/سی صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    در ابتدا، بیان پروتئین نوترکیب Hsp20-Nef در سویه های باکتری اشرشیا کلی BL21 و Rosetta توسط SDS-PAGE و وسترن بلات با استفاده از آنتی بادی منوکلونال ضد Nef بررسی شد. سپس، تخلیص پروتئین نوترکیب توسط تکنیک رنگ آمیزی معکوس انجام شد. درنهایت، توانایی آن برای القای پاسخ آنتی بادی در مقابل آنتی ژن HIV-1 Nef با استفاده از ELISA غیرمستقیم ارزیابی شد.

    یافته ها

    نتایج ما باند واضح حدود 1230جفت باز مرتبط با فیوژن Hsp20-Nef روی ژل آگارز نشان داد که نشانگر کلونینگ صحیح ژن در وکتور pET28a بود. بیان پروتئین Hsp20-Nef به صورت باند واضح حدود 47کیلودالتون در SDS-PAGE و وسترن بلات تایید شد. در سنجش ایمنولوژیکی، پروتئین Hsp20-Nef و نیز پروتئین Nef امولسیفیه شده با ادجوانت فروند به طور مهمی سطح IgG تام را در مقایسه با گروه های دیگر افزایش دادند. به علاوه، ایمنوژنیسیتی Hsp20-Nef بالاتر از Freund’s adjuvant/Nef در رژیم های پروتئینی بود (0.05>p).

    نتیجه گیری

    پروتئین فیوژن Hsp20-Nef به طور موثری در سیستم پروکاریوتی E. coli بیان شد و به طور مهمی پاسخ آنتی بادی را در مقابل آنتی ژن HIV-1 Nef القا کرد.

    کلیدواژگان: ویروس HIV، Nef، Hsp20، سیستم پروکاریوتی، ایمنوژنیسیتی
  • نفیسه بحیرایی*، علی عادلی مهر، حسین عینی صفحات 141-147
    اهداف

     مطالعات زیادی نشان دهنده این مطلب است که متریال های حاوی شیشه های زیست فعال (BG) خواص امیدوارکننده ای در ترمیم بافت استخوان دارند، همچنین شیشه های زیست فعال جایگزین شده با استرانسیوم می توانند تشکیل استخوان را بهبود بخشیده و در عین حال از بازجذب استخوان توسط استئوکلاسست ها جلوگیری کنند.

    مواد و روش‏ها

    در این مطالعه، اثر جایگزینی استرانسیوم در ساختار شیشه زیست فعال (BG/Sr)، به کارگرفته شده به همراه ژلاتین، بر بهبود استخوان سازی در ضایعه بحرانی ایجادشده در جمجمه خرگوش بررسی شد. در جمجمه هر حیوان سه ضایعه بحرانی (قطر 8میلی متر) ایجاد شد و ضایعات با داربست های حاوی Gel-BG و Gel-BG/Sr پر شدند. یک ضایعه نیز به عنوان کنترل بدون داربست بررسی شد. بازسازی استخوان و فرآیند مینرالیزاسیون با انجام رنگ آمیزی های هماتوکسیلین/ائوزین، مسون تری کروم و آلیزارین رد 4 و 8 هفته پس از کارگذاری داربست ها بررسی شد.

    یافته ها

    براساس یافته های بافت شناسی، میزان استخوان جدید تشکیل شده در داربست های حاوی BG/Sr بیشتر از داربست های فاقد Sr بعد از 8 هفته بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه تاییدکننده آن است که داربست های حاوی شیشه های زیست فعال دارای استرانسیوم می توانند اثرات بهتری در بازسازی استخوان نسبت به نمونه مشابه فاقد استرانسیوم داشته و بنابراین می توانند جایگزین مناسبی در مهندسی بافت استخوان باشند.

    کلیدواژگان: مهندسی بافت، زیست فعال، استرانسیوم، استخوان سازی
  • فاطمه عابدی قهی، روح الله فتحی*، نعیمه سادات ابطحی، فریده عیوض خانی، خدیجه بهره بر، الهام عابدحیدری، سمیه توانا، لیلا راشکی قلعه نو، حسین ایمانی، لیلا منتظری صفحات 149-157
    هدف

    نارسایی زودرس تخمدان عارضه ای است که منجر به آمنوره، ناباروری و افزایش سطح گنادوتروپین قبل از سن 40 سالگی می شود. به کارگیری داروهای شیمی درمانی می تواند یکی از عوامل ایجاد این اختلال باشد. هدف از این مطالعه بررسی حضور سلول های زایا در موش های مدل نارسایی زودرس تخمدان به دنبال استفاده از داروهای شیمی درمانی بود.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه از 24 سر موش ماده بالغ برای ایجاد مدل نارسایی زودرس تخمدان و از مقادیر مختلف سیکلوفسفامید و بیوسولفان (گروه های آزمایشی یک تا پنج) استفاده شد. تغییرات وزن بدن، اسمیر واژن، تغییرات ساختاری بافت تخمدان در همه گروه های آزمایشی و گروه کنترل (بدون دریافت دارو) بررسی و بهترین مدل، تحت ارزیابی های هورمونی (FSH و استرادیول) و بیان عامل های سلول زایا (Oct-4 و Dazl) قرار گرفت.

    یافته ها

    از آنجایی که در گروه دوم اختلال در چرخه استروس و کاهش معنی دار در متغیرهای وزن و ذخیره تخمدانی (˂0/05p) نسبت به گروه کنترل مشاهده شد، بنابراین این گروه به عنوان بهترین مدل انتخاب شد. افزایش سطح FSH و کاهش سطح استرادیول در گروه دوم نسبت به گروه کنترل (˂0/05p) نیز تاییدی بر ایجاد مدل POF بود. همچنین بیان ژن های Oct-4 و Dazl در گروه دوم نسبت به گروه کنترل افزایش (˂0/05p) نشان داد.

    نتیجه گیری

    حضور عوامل سلول های زایا در مدل نارسایی زودرس تخمدان موش به دنبال استفاده از داروهای شیمی درمانی می تواند امید تازه ای در درمان ناباروری بیماران مبتلا به سرطان پس از شیمی درمانی باشد.

    کلیدواژگان: نارسایی زودرس تخمدان، ذخیره تخمدان، فولیکولوژنز، شیمی درمانی، رده زایا
  • فرهاد فقیهی، فربد خرمی نیا، رعنا ایمانی* صفحات 159-172

    یکی از مهم ترین کاربردهای مهندسی بافت، کمک به بازسازی بافت های آسیب ‎دیده است. روش های متفاوتی برای کنترل فرآیند ترمیم و جهت دهی آن به سمت بازسازی کامل بافت استفاده می شود. با توجه به پیشرفت های بسیار زیاد در درک جنبه های مختلف فرآیند ترمیم، مشخص شده است که سیستم ایمنی و فاکتورهای ترشح شده از سلول های آن، نقشی اساسی و بسیار گسترده در این فرآیند دارند و بازسازی بدون حضور سلول های سیستم ایمنی با مشکل مواجه می شود. در حال حاضر، جهت گیری بسیاری از تحقیقات، به سمت استفاده از تکنیک های مهندسی بافت برای تنظیم و کنترل فعالیت سلول های ایمنی در محیط آسیب است. در این رویکرد از کاشت مواد زیستی و داربست ها در بدن، برای تحریک سلول های ایمنی و ترشح سایتوکین های مختلف که باعث ارتقا فرآیند ترمیم می شوند، استفاده می شود. رویکردهای مهندسی زیست مواد با استفاده از تغییر خواص سطحی (مانند توپوگرافی، زبری، تخلخل و اتصالات عرضی)، تغییر شکل و هندسه، تغییر اندازه، تغییر شیمی سطح، رهایش سایتوکین های موثر و استفاده از سلول درمانی، سعی در کنترل و بهبود تاثیر سیستم ایمنی بر فرآیند ترمیم دارد. هدف از این مقاله، مروری بر جنبه های مختلف تاثیر سیستم ایمنی بر ترمیم بافت های مختلف و سپس بیان روش های مهندسی بافت، برای کنترل و تنظیم فعالیت و رفتار سلول های ایمنی شرکت کننده در فرآیند است.

    کلیدواژگان: ایمنی درمانی، مهندسی بافت، مواد زیست سازگار، سیستم ایمنی، سامانه رهایش دارو
|
  • S. Nejati, R. Imani*, A.M. Sharifi Pages 113-120
    Aims

     Using osteoinductive agents in combination with tissue engineering scaffolds is considered as a new approach to bone repair. Recently, statins have attracted great attention among a variety of drugs used in bone repair. In order to achieve a sustained release of Atorvastatin from bone scaffolds, two systems, including nanoniosomes and gelatin microspheres, were synthesized and compared.

    Materials and Methods

     Nanoniosomes and gelatin microspheres were prepared by thin-film hydration and single emulsion technique, respectively.

    Findings

     The prepared systems were characterized for morphology, size, carriers’ preparation efficiency, encapsulation efficiency, and drug loading. Also, release profiles of them were evaluated over a period of one week. The results indicated the formation of relatively spherical niosomes with the diameter of about 653.52nm and encapsulation efficiency of 81.34%, and formation of gelatin microspheres with the diameter of about 37.5μm and the encapsulation efficiency of 78.93%.

    Conclusion

     The results showed that gelatin microspheres had a lower burst release than niosomes, and niosomes had more sustained release than gelatin microspheres after 24hr to 1 week. Albeit, selection of the optimal system requires cellular studies and also the selection must occur according to the severity of the damage and the rate of repair.

    Keywords: Atorvastatin, Drug Delivery System, Osteogenesis, Niosome, Gelatin Microsphere
  • M. Dehghan, M. Salehnia*, Sh. Shahbazi Pages 121-128
    Aims

     The present study aimed to evaluate the developmental rate of ovarian follicles and the incidence of cell death in grafted immature mouse ovarian tissue encapsulated and non-capsulated in sodium alginate.

    Materials and Methods

     Female (NMRI) mice (n=50) were divided into 3 groups as follows: Group A; the right ovary was removed and encapsulated in sodium alginate then transplanted under kidney capsule, Group B; the right ovary was removed and without encapsulation transplanted under kidney capsule, in both transplanted groups the left ovary was intact. Group C; control group, both ovaries were intact. After transplantation, in the first and fourth estrous cycles at proestrus phase. The morphology of the grafted ovaries, and the percentage of normal follicles were evaluated using hematoxylin and eosin staining. The incidence of apoptosis cell death was evaluated by anti-BAX immunohistochemical staining.

    Findings

     At first and fourth estrous cycle, almost 99.5% of follicles had normal morphology and no significant difference was observed between the groups. The follicular development and growth rate in the two grafted groups, was significantly higher than the control group, moreover, these rates were higher in the capsulated group than non-capsulated once (p<0.05). In spite of the presence of some BAX positive cells in the preantral and antral follicles, there was no remarkable reaction for BAX antibody in the primordial and primary follicles in studied groups.

    Conclusion

     Despite the high developmental rat and premature ovarian reserve depletion in grafted groups that can affect the longevity of transplanted tissue, while sodium alginate has a positive effect on the follicular development in grafted tissue.

    Keywords: Ovarian tissue, Transplantation, Sodium alginate, Follicular development, Cell death
  • M.R. Asad*, M. Ghadiri, A. Barzegari Pages 129-134
    Aims

     Nesfatin-1 is an adipokine that plays an important role in regulating appetite and energy homeostasis. The purpose of this study was to investigate the effect of sequence order of combined strength and endurance training on the levels of nesfatin-1 and some metabolic risk factors of overweight women.

    Materials and Methods

     In this quasi-experimental study, 30 overweight women (With a mean age of 28.00±3.17 years and BMI>25kg/m2), after initial evaluations and having the conditions for participation in the research, were randomly divided into 3 endurance-strength training groups (E+S; 10), strength-endurance training (S+E; 10) and overweight control (10). Experimental groups performed endurance and strength training for 8 weeks, 3 sessions each week and each session for 1 hour. Levels of nesfatin-1, insulin, glucose, and Insulin resistance before running the protocol and 48 hours after the last training session was measured by ELISA. To analyze the data, One-way ANOVA were used at a significance level of p≤0.05.

    Findings

     The results showed that in the comparison between the group, the combination of strength and resistance training increased the levels of nesfatin-1 significantly (p=0.009) and a significant reduction in glucose levels (p=0.009), insulin resistance (p=0.001) and insulin (p=0.001) was also observed.

    Conclusion

     According to the results, strength and endurance combined exercises can be effective on levels of metabolic indexes and leads to a decrease in metabolic risk indicators. Strength-endurance training seems to have more beneficial effects on the improvement of metabolic indexes.

    Keywords: Nesfatin-1, Insulin, Insulin Resistance, Training
  • B. Rostami, Sh. Irani, A. Bolhassani*, R. Ahangari Cohan Pages 135-140
    Aims

    Nef protein has been considered as an attractive target for the development of therapeutic HIV-1 vaccine. Furthermore, strong immunological properties of heat shock proteins (HSPs) led to their use as an immunomodulator or antigen carrier for subunit vaccine candidates. In the current study, the generation of Hsp20-Nef fusion protein was performed in E. coli expression system, and its immunogenicity was evaluated in BALB/c mice.

    Materials and Methods

    At first, expression of Hsp20-Nef recombinant protein was studied in E. coli BL21 and Rosetta strains by SDS-PAGE and western blotting using anti-Nef monoclonal antibody. Then, the recombinant protein was purified by a reverse staining method. Finally, its potency was evaluated to elicit antibody response against HIV-1 Nef antigen using indirect ELISA in mice.

    Findings

    Our data showed a clear band of ~1230bp related to Hsp20-Nef fusion on agarose gel indicating the correct gene cloning in pET28a vector. The expression of Hsp20-Nef protein was confirmed as a clear band of ~47 kDa in SDS-PAGE and western blotting. In the immunological assay, the Hsp20-Nef protein and also the Nef protein emulsified with Freund’s adjuvant significantly enhanced the level of total IgG as compared to other groups. Moreover, the immunogenicity of Hsp20-Nef was higher than Freund’s adjuvant/Nef in protein regimens (p<0.05).

    Conclusion

    The Hsp20-Nef fusion protein was effectively expressed in E. coli prokaryotic system and significantly induced antibody response against HIV-1 Nef antigen.

    Keywords: HIV, Nef, Hsp20, Bacterial expression system, Immunogenicity
  • N. Baheiraei*, A. Adeli Mehr, H. Eyni Pages 141-147
    Aims

     Growing experiments show that biomaterials that have a bioactive glass (BG) indicate encouraging effects on bone tissue repair. Strontium-substituted BGs (BG/Sr) have been confirmed to improve bone formation while preventing bone resorption by osteoclasts.

    Materials and Methods

     This study aimed to evaluate the potential of strontium substitution on bioglass/gelatin (Gel) osteogenesis in critically sized rabbit calvarial defects. Defects were treated with Gel-BG or Gel-BG/Sr scaffolds and one defect was left unfilled as a control. Bone regeneration and mineralization process were evaluated by hematoxylin and eosin, Masson’s trichrome and Alizarin Red staining after 4 and 8 weeks post-implantation.

    Findings

     Based on the histological findings, newly formed bone area in scaffolds containing BG/Sr was greater than that without Sr after 8 weeks.

    Conclusion

     Our results specified that BG/Sr containing scaffolds could better increase bone regeneration than those without Sr and could be considered as a bone graft in bone tissue engineering.

    Keywords: Tissue Engineering, Bioactive, Strontium, Osteogenesis
  • F. Abedy Ghehi, R. Fathi *, N.S. Abtahi, F. Eivazkhani, Kh. Bahrehbar, E. Abed Heidari, S. Tavana, L. Rashki Ghaleno, H. Imani, L. Montazeri Pages 149-157
    Aims

    Premature ovarian failure is a syndrome causing amenorrhea, infertility, and increases gonadotropin levels before age 40. The use of chemotherapy drugs can be one of the reasons that lead to this disorder. The purpose of this study was to evaluate the presence of germ cells markers in mice model of premature ovarian failure following chemotherapy drugs.

    Materials and Methods

    In this study, 24 mature female mice were used to create a premature ovarian failure model, different amount of cyclophosphamide and busulfan were applied (experimental groups 1 to 5). Bodyweight change, vaginal smear, morphological alternation of ovarian tissue in both experimental and control (without treatment) groups were evaluated and for the best model, hormonal evaluation (FSH, E2), and expression of germline markers (Oct4, Dazl) were examined.

    Findings

    Since, in the second group estrus cycle disorder, the significant decrease in weight and ovarian reserve (p˂0.05) were observed, compared to the control group, so this group was chosen as the best model. An increase in FSH level and reduction in estradiol level in the second group, compared with the control group (p˂0.05), confirmed creation of the POF model. Also, genes expression of Oct-4 and Dazl showed an increase (p˂0.05) in the second group compared with the control one.

    Conclusion

    The presence of germ cells markers in a mouse model of premature ovarian failure following the use of chemotherapy drugs can be a new hope in the treatment of infertility in cancer patients after chemotherapy.

    Keywords: Premature ovarian failure, Ovarian reserve, Folliculogenesis, Chemotherapy, Germ line
  • F. Faghihi, F. Khoraminia, R. Imani* Pages 159-172

    One of the most important applications of tissue engineering is aiding in the healing and regeneration of damaged tissues. There are many methods, which can be used to control the healing process and direct it to complete regeneration of the damaged tissue. Considering advances in the understanding of different aspects of the healing process, it is obvious that the immune system and inflammatory factors which are excreted by immune cells play an important role in complete regeneration. Actually, without the presence of the immune system, the healing process would not progress properly. Recently, the direction of researches in immunotherapy is toward using tissue engineering techniques for control and manipulation of the activity of immune cells. In this approach, implantation of biomaterials and scaffolds could be utilized for the stimulation of immune cells and secretion of different cytokines in order to improve the healing process. Biomaterial engineering approaches can manipulate and improve the effectiveness of the immune cells on tissue regeneration process via changing scaffolds surface properties (e.g. topography, roughness, crosslinking, and porosity), shape and geometry, size and surface chemistry and also providing sustainable release of cytokines and cell therapy. In this review, we focus on different aspects of the immune system effects on tissue regeneration. We also overview the tissue engineering methods for control and manipulation of the immune cells, which are participating in the healing process.

    Keywords: Immunotherapy, Tissue Engineering, Biocompatible Materials, Immune System, Drug Delivery System