فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 5، پاییز و زمستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/08/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی اکبر رشیدی*، موسی صالحی، سهیلا بهنام صفحات 1-6
    مقدمه
    روی یکی از ریزمغذی های اساسی بدن انسان است که در ساختمان بسیاری از آنزیم های موثر در متابولیسم وجود دارد و برای رشد و تکامل، تولید مثل و اعمال سیستم عصبی مرکزی و سیستم ایمنی لازم می باشد. کمبود آن در بدن باعث کاهش سرعت رشد، کوتاهی قد و تاخیر بلوغ می گردد. این مطالعه به منظور ارزیابی وضعیت روی در دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان نی ریز انجام شد.
    مواد و روش مطالعه
    این مطالعه مقطعی- توصیفی بر روی 205 دانش آموز دبستانی در محدوده سنی 11- 7 سال و به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انجام گرفت. 3 میلی لیتر نمونه خون ناشتا از کودکان گرفته شد و میزان روی سرم با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتری جذب اتمی اندازه گیری گردید. مشخصات هر نمونه از قبیل سن، قد و وزن در فرم اطلاعاتی ثبت گردید. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمونهای توصیفی و student- t آنالیز گردید.
    یافته ها
    میانگین غلظت روی سرم در جمعیت مورد مطالعه  37/34 ± 08/88 میکروگرم در دسی لیتر مشاهده شد که این میزان در پسران بطور معنی داری بیشتر از دختران بود. 2/30 درصد دانش آموزان دارای کمبود روی بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد کمبود روی یکی از مشکلات تغذیه ای در بین دانش آموزان دبستانی می باشد. بنابراین انجام مطالعات بیشتر جهت یافتن علل کمبود روی و رفع آن از طریق آموزش به والدین توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: کمبود روی، دانش آموزان، نی ریز
  • فرزین خوروش* صفحات 15-21
    مقدمه
    بیماران تحت پیوند کلیه به علت دریافت انواع داروهای تضعیف کننده ایمنی مستعد انواع عفونتهای فرصت طلب از جمله ویروس سایتو مگال هستند. فعالیت مجدد ویروس در این بیماران، که در افراد سرمی مثبت از نظر IgG ضد ویروس سایتومگال رخ می دهد سبب بروز بیماری شدید همراه مرگ و میر و رد پیوندمی شود . هدف از این مطالعه بررسی شیوع سرمی IgG و IgM ضد ویروس سایتومگال قبل از انجام پیوند و تحت نظر قرار دادن طولانی مدت بیماران در جهت تعیین میزان بروز بیماری فعال ویروس سایتومگال است.
     مواد و روش مطالعه
    در این مطالعه که به روش توصیفی تحلیلی طراحی شده است کلیه 70 بیمار کاندید پیوند کلیه در بیمارستان الزهرای اصفهان. طی سالهای1384-1381 مورد بررسی قرار گرفتند و پس از خونگیری و تکمیل پرسشنامه روی سرم بیماران تست الیزا جهت بررسی آنتی بادی IgG  و IgM  ضد ویروس سایتومگال انجام گردید و شیوع سرمی این آنتی بادی ها محاسبه گردید و شیوع آن بر حسب جنس و سن مشخص شد و سپس   بیماران به مدت  شش ماه  جهت بررسی بروز عفونت فعال ویروس سایتومگال بعد از پیوند تحت نظر قرار گرفتند .
    یافته ها
    از مجموع 70 بیمار مورد مطالعه 64 نفر (4/91%) آنتی بادی  IgG ضد ویروس سایتومگال مثبت داشتند که 38 نفر مرد (4/59%) و 26 نفر زن (6/40%)بودند .دو نفر هم دارای آنتی بادی  IgMبر ضد ویروس سایتومگال بودند که هر 2 نفر زن بودند (100%) . بین شیوع سرمی آنتی بادی IgG بر ضد ویروس سایتومگال با سن ارتباط معنی دار موجود بود (05/0>P) ولی با جنس ارتباطی  به دست نیامد. بین شیوع سرمی آنتی بادی IgM بر ضد ویروس سایتومگال با سن و جنس ارتباط معنی داری موجود نبود .در پیگیری 6 ماهه بیماران بعد از پیوند  تعداد 2 نفر (8/2%)  دچار بیماری فعال با ویروس سایتومگال شدند که یک نفر پیوند را رد کرد .
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به شیوع سرمی آنتی بادی IgG بر ضد ویروس سایتومگال در جمعیت مورد مطالعه و با توجه به ریسک عفونت مجدد در این بیماران که سبب عوارض شدید و حتی رد پیوند در این بیماران است توصیه می شود  بررسی سرولوژی ویروس سایتومگال قبل از پیوند و همچنین بررسی آنتی ژنمی65)) PP و PCR به عنوان تست غربالگری هفتگی در این بیماران جهت جلوگیری از عفونت شدید و کشنده انجام گردد.
    کلیدواژگان: سایتومگالو ویروس، پیوند کلیه، سرواپیدمیولوژی
  • لیلی مصلی نژاد*، امیر خشتی، احسان غلامی صفحات 22-29
    مقدمه
    تغییرات فیزیولوژیکی و سایکولوژیک عمده ای در ضمن حاملگی و پس از زایمان اتفاق می افتد که گاهی باتغییرات پاتولوژیک نیز همراه می گردد.این مطالعه با هدف بررسی سلامت روان زنان در دوران بارداری وفاکتورهای مرتبط با آن انجام گردیده است.
    مواد و روش مطالعه
    این تحقیق یک مطالعه توصیفی تحلیلی (مقطعی) است که با هدف بررسی سلامت روانی زنان و برروی 214 زن باردار مراجعه کننده به درمانگاه های زنان وزایمان سطح شهرجهرم و از طریق روش خوشه گیری تصادفی انجام گردیده است. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش فرم پرسشنامه بوده است که بخش اول حاوی اطلاعات دموگرافیک وسپس سوالات مربوطه به آزمون Scl90 با 90 سوال چند گزینه ای هنجار شده جهت بررسی اختلالات روانی در نظر گرفته شده است . پس از
    جمع آوری اطلاعات داده ها ، از آمار توصیفی جهت بررسی فراوانی د اده ها و از آمار تحلیلی نظیر آزمون کای جهت بررسی ارتباط بین یافته های دموگرافیک و سایر متغیرهای پژوهش استفاده شده است.
    یافته ها
    میانگین به دست آمده از اختلالات روانی مشاهده شده نشان داد که بالاترین میانگین مربوط به افسردگی(94%)و اضطراب(90%) و کمترین میزان در اختلالات روان پریشی(54%) بوده است .در بررسی ضریب کلی علایم مرضی نیز مشخص گردید که 43% افراد به اختلال روانی مشکوک بودند.  ارتباط بین ضریب کلی علایم مرضی و یافته های دموگرافیک مشخص کرد که بین مورد مذکور و تعداد فرزندان ، سن افراد و رضایت از حاملگی ارتباط معنی داری وجود داشته ، ارتباط بین در افسردگی با رضایت از حاملگی ، اضطراب و تعداد فرزندان ، وسواس و رضایت از زندگی زناشویی ، حساسیت بین فردی و نهایتا رضایت از زندگی زناشویی و پرخاشگری و تعداد فرزندان نیز معنی دار بود (P<.05) .
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای بعضی از انواع اختلالات روانی چون افسردگی واضطراب در  دوران بارداری و تاثیر عوامل مختلف آن ، لزوم اهمیت و تاکید بر مراقبتهای روانی دوران بارداری در کنار مراقبتهای جسمی مشخص گردیده و می بایست با شناسایی مادران مستعد و مراقبتهای روحی و روانی از آنان از بروز این اختلالات پیشگیری نمود.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، زنان باردار، فاکتورهای روانی اجتماعی
  • فرزین خوروش*، سمیرا زارع فر، حسن صالحی صفحات 30-37
    مقدمه
    زونا بیماری است که در نتیجه فعالیت مجدد ویروس هرپس زوستر نهفته در گانگلیون های ریشه خلفی بوجود می آید واغلب با ضایعات پوستی به صورت وزیکولر در یک درماتوم نمایان می گردد. در سنین بالا و افراد دچار بیماری زمینه ای و نقص سیستم ایمنی بیماری شدیدتر و با عوارض بیشتری همراه است.
    روش
    در این مطالعه که به روش مقطعی و توصیفی طراحی گردید، تعداد 100 بیمار مراجعه کننده مبتلا به زونا در بیمارستان الزهرا اصفهان در فاصله سال های 85-1375مورد بررسی قرار گرفتند. این بیماران  در 3 گروه سنی زیر20 سال، بین 20 تا 50 سال و بالاتر از 50 سال تقسیم بندی شدند. همچنین از نظر شیوع جنسی، نوع بیماری زمینه ای، درماتوم گرفتار و عوارض بیماری مورد بررسی قرار گرفتند. آنالیز اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS (version 13) صورت گرفت.
    نتیجه
    1درصد بیماران در گروه سنی زیر 20 سال، 16درصد در گروه سنی 50-20 سال و 83درصد در گروه سنی بالاتر از 50 سال قرار داشتند. 45درصد بیماران مرد و 55درصد  زن بودند. میانگین سن بیماران 2± 4/61 بود. 68 نفر از بیماران، بیماری زمینه ای مستعد کننده شامل 23 مورد سابقه جراحی طی 1 تا 2 ماه اخیر (2/52درصد مرد و8/47درصد زن)،  15 مورد دیابت تیپ 2 (7/46درصد مرد و 3/53درصد زن)، 13 مورد بدخیمی (2/69درصد مرد و 8/30درصد زن)، 13 مورد مصرف کورتیکواستروئید  (2/46درصد مرد، و 8/53درصد زن) و 4 مورد بیماری های پسیکولوژیک (100درصد زن) داشتند. در بیماران مورد مطالعه شایع ترین درماتوم های گرفتار، تری ژمینال34 مورد، توراسیک 24 مورد، سرویکال 7 مورد، لومبار 16 مورد، ساکرال 12 مورد و نوع منتشر 7 مورد مشاهده گردید. بین نوع درماتوم درگیر و بیماری زمینه ای ارتباط معنی دار وجود داشت(001/0P<).  تمام بیماران با درگیری درماتوم  متعدد بیماری زمینه ای یا نقص ایمنی داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    زونا در افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای و نقص ایمنی شایع تر و شدیدتر است. لذا این مساله ایجاب می کند که با افزایش آگاهی بیماران در این زمینه  و مراجعه سریعتر جهت درمان از بروز فرم های منتشر و عوارض بیماری جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: زونا، بیماری زمینه ای، علائم، عوارض
  • عبدالرضا ستوده جهرمی*، فروغ نجات الهی، محمد مهدی حسینی صفحات 38-43
    مقدمه
    ویروس هپاتیت C یکی از عوامل اصلی بیماری مزمن کبدی در بیماران مزمن کلیوی در افراد تحت همودیالیز می باشد. همچنین عفونت با ویروس هپاتیت C باعث اختلالات کبدی میشود. با توجه به اهمیت مسئله و همچنین عدم اطلاع از وضعیت موجود تحقیق فوق به منظور جهت تعیین شیوع عفونت HCV در بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به مرکز همودیالیز جهرم انجام گردید.
    مواد و روش تحقیق
    مطالعه مقطعی - توصیفی فوق بر روی تمام بیماران تحت همودیالیز مراجعه کننده به بخش همودیالیز جهرم (34 نفر) در اردیبهشت ماه 1385 انجام شد. از هر بیمار 5 سی سی خون لخته گرفته شد. سرم بدست آمده بیماران جهت تعیین وجود آنتی بادی ضد HCV با روش الیزا مورد آزمایش قرار گرفت. سرم بیمارانی که در این آزمایش مثبت شده بودند جهت تا یید برای انجام آزمایش Ricombinant Immunoblot Assay (RIBA) از طریق پایگاه انتفال خون جهرم به سازمان انتقال خون شیراز ارسال گردید.
    یافته ها
    3 نفر (8/8%) از بیماران فوق دارای آزمایش الیزا مثبت آنتی بادی علیه ویروس هپاتیت C بودند. از 3 بیماریکه دارای آزمایش الیزا مثبت آنتی بادی علیه ویروس هپاتیت C بودند دو نفر دارای آزمایش مثبت RIBA بودند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه شیوع موارد مثبتAnti-HCV antibody  در بیماران تحت همودیالیز مراجعه کننده به بخش همودیالیز جهرم 9/5% بدست آمد که نسبت به شیوع بدست آمده در کشورهای دیگر کمتر است.
    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت C، بیماران همودیالیزی، آنتی بادی
  • صدیقه نجفی پور*، فاطمه امام قریشی، وحید مقرب، امید رضا ذکاوت صفحات 51-60
    مقدمه
     یکی از عوامل مهم که آموزش را از حالت ایستا به مسیری پویا و با کیفیت سوق می دهد ارزشیابی است.  ارزیابی کیفیت  برنامه های آموزشی، بازخوردی به چگونگی انجام فرایند آموزش در سطوح مختلف می باشد.  بعلاوه یکی از  مهم ترین راه برای ارتقا ئ کیفیت آموزش و تعیین نقاط قوت و ضعف  فرایند آموزش به شمار می رود  .
    مواد و روش ها
    این مطالعه به منظور انجام  ارزشیابی درونی با همکاری اعضاء گروه اطفال و مرکز  مطالعات وتوسعه انجام شد این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی می باشد که عواملی نظیر مدیریت و سازماندهی ، فضای آموزش بالینی ، فراگیران(دانشجوی کارآموز و کارورز) ، نیروی انسانی و پشتیبانی ، تجهیزات آموزشی ، پژوهشی ، اعضای هیئت علمی، فرآیند آموزش و یادگیری ، سنجش و میزان دستیابی دانشجویان به اهداف آموزش از طریق الگوی مبتنی بر هدف مورد ارزیابی قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه، چک لیست، مشاهده و مصاحبه از دانشجویان ، اساتید بخش و پرسنل در دو مرحله سالهای 1383 و 1385 جمع آوری شدو با استفاده از آمار توصیفی تجزیه وتحلیل شد 
    یافته ها
    نتایج ارزیابی درونی در  حوزه ملاک مدیر گروه و تجهیزات گروه نسبتا مطلوب برآورده شد . در حوزه فرآیند آموزش و یادگیری و میزان دستیابی دانشجوی بالینی به اهداف آموزشی امتیاز نسبتا" مطلوب تا مطلوب کسب کردند بطوریکه  در زمینه روش های آموزشی و میزان دستیابی به اهداف بخش اطفال 63درصد از دانشجویان تاثیر آموزش در بخش و 50 درصد آموزش در درمانگاه را در حد خوب توصیف نمودند . 66 درصد گزارش صبحگاهی را در حد مطلوب دانستند .فعالیت ها و راندهای آموزشی هیئت علمی و ضعیت مطلوب داشت وشاخص های عملکرد پژوهشی اعضای هیئت علمی گروه مانند تعداد مقالات ، طرح های تحقیقاتی ، تالیف و یا ترجمه کتاب امتیاز نسبتا" مطلوب در سال  1383  و امتیاز مطلوب در سال 1385 کسب کرد .
    نتیجه گیری کلی
    نتایج نشان داد که گروه اطفال دربعضی از شاخص ها وضعیت مطلوب و دربعضی وضعیت نسبتا"مطلوب داشت نیاز به برنامه ریزی در جهت ارتقاء وضعیت موجود و تقویت نقاط قوت و برطرف نمودن نقاط ضعف ضروری به نظرمی رسد .
    کلیدواژگان: ارزشیابی درونی، گروه اطفال، دانشگاه علوم پزشکی جهرم
|
  • Aliakbar Rashidi*, Mosasa Salehi, Soheila Behnam Pages 1-6
    Introduction
    Zinc is one of the essential trace elements present  in the structure of many enzymes and is essential for growth, development, reproduction, and  central nervous system and immune system function. This study was carried out  to determine serum zinc status among primary school children in Neyriz.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was carried out on 205 randomly selected   primary school children with an age range of  7-11 years. 3ml fasting blood venous was obtained from children and the  serum zinc level was measured by atomic absorption spectrophotometer.  The  data  were analyzed using  descriptive tests and student t- test.
    Results
     The mean serum zinc concentration was 88.08±34.37 μg/dl , being significantly higher in boys (P< 0.05). 30.2% of them had zinc deficiency.
    Conclusion
    The Results reveal that zinc deficiency is a nutritional problem among  primary school children. Further studies are recommended to be conducted in  inorder to find the main causes of zinc deficiency, aiming at eliminating it.
    Keywords: Zinc deficiency, school Children, Neyriz
  • Masood Rahiminejad*, Saleh Abdossamad, Yaser Jandaghi Amirabadi, Shayan Zahra Pages 7-14
    Introduction
    Hirsutism is a common problem in young women.  It could  be a sign of internal glands diseases (e.g. : ovary , adrenal , hypophysis , …).  The aim of this research was measurment of  the serum level of hormones produced by these glands in women with hirsutism .

    Materials and methods
    This cross – sectional , descriptive research was conducted on all the hirsute women that referred to Dermatology clinic of Jahrom from April 2004 to April 2005. Their serum level of Testosterone , Dehydroepiandrosterone - sulphate (DHEA-S) , prolactin , Luteinizing hormone (LH) and Follicle – Stimulating Hormone (FSH) were measured with ELISA method . Testosterone > 1/2 , DHEA-S >4/1 , prolactin > 25  and  >3 were considered abnormal .  The Data was analysed using  chi –square method .

    Results
    On the results of this study , 59 patients  out of 81 (72/8%) had positive FHx of hirsutism and 42 (52%) had irregular mensturation . Serum testosterone , DHEA-S and prolactin were  high in 9/9%, 12/7%, 10/1%,respectively and 23/8% had >3 .  High level of serum testosterone , DHEA-S and prolactin didnot have a significant correlation with irregular mensturation, Positive FHx  and marrital status  .  > 3 had significant correlation with irregular mensturation (P<0/001) , but didnot have any significant correlation with age, merrital status and  positive FHx.  Overall 34 patients (42/5%) had at least one abnormality in their laboratory examination (testosteran or DHEA-S or prolactin or  >3 ) .

    Conclusion
    59 Out of 81 patients (72/8%) had positives FHx of hirsutism .Therefore, it seems that genetics has a  significant role in inducing hirsutism . Many patients with hirsutism [34 pts (42/5%)] had at least one hormonal abnormality .  Thurs  screening tests , measurment of hormones such as testosterone , DHEA-S ,  prolactin , LH and FSH are neccessary for patients with hirsutism .
    Keywords: Hirsutism, Testosterone, DHEA-S, prolactin, LH, FSH
  • Farzin Khorvash* Pages 15-21
    Introduction
    Renal transplant patients who receive immunosuppressive drugs are prone to opportunistic infections such as CMV. CMV activity occurs in patients who have IgG anti CMV , causing severe morbidity, with high mortality and transplant rejection. This study was conducted to detect the prevalence of anti CMV (IgM, IgG) before transplantation and long term follow up of active CMV disease incidence.
    Methods
    In this descriptive analytic study, all of the 70 patients who were candidates for renal transplantation during 1381-1384 were studied in Al_Zahra Hospital of Isfahan .After blood sampling and filling  were out the questioners, Elisa test for anti CMV (IgM, IgG) was performed and the prevalence of these antibodies were calculated. Also, the  prevalence of these antibodies was calculated according to age and a gender and long term follow up was done for the incidence of acute CMV infection following transplantation.
    Results
    64 out of 70 patients  (91/4%) had IgG-anti CMV. There was 38 male (59/4%) and 26 female (40/6%). Two of them who were female has had IgM anti CMV. person had IgM-anti CMV that both of them were female (100%).There was relationship between anti CMV IgG prevalence and age (p<0/05) and no relationship between anti CMV IgG and gender. There was no relationship between anti CMV IgM and age/gender. Two cases (2/8%) of active CMV disease occurred during six months after transplantation , one of whom rejected the transplant.
    Discussion
    According to the prevalence of anti CMV IgG among  the studied patients, there was a high risk of re infection which causing sever complication and transplant rejection .Therefore to prevent sever  infection and resulting infection, it is recommended that CMV serology be performed before transplantation Also ,weekly PCR as a screening test and detecting anti genenia pp are recommended.
    Keywords: Cytomegalovirus, renal transplant, seroepidemiology
  • Lili Mosalanefad*, Amir Kheshti, Amir Gholami Pages 22-29
    Intrudoction
    Many physiological and psychological changes occur in women during pregnancy and often delivery  , after  accompanied by pathologic changes .  The present study aimed at surveying and assessing pregnant  women’s mental health during pregnancy and its refuted factors.
    Material & Method
    This is a cross-sectional study ,researching about 214 pregnant wormens mental health referring to the maternity clinics in jahrom . The data were corrected using random cluster sampling method  The instrumpet  of the study was a questionnaire containing demographic information and 90 scl90 questions used for detecting mental disorders .The data were an alyzed both descriptively and analytically using  frequency and chi-squeal tests.
    Result
    There  results revealed that the disorders with the highest frequency was depression (94%) and , anxiety (90%) and the lowest belonged to psychosis (54%) .  it was shown that many of them suffered symptoms of disorder  about 43% of them .
    Conclusion
    It can be said that mental health care during pregnancy is as important as physical care , that we need defined and identified suspicious mother and we need defined and identified suspicious mother and we need mental and we need mental care to prevent such disorder.
    Keywords: Mental Health, Pregnant women, psychosocial factor
  • Farzin Khorvash*, Samira Zare Far, Hassan Salehi Pages 30-37
    Introduction
    Zona is a disease occurring  due to reactivation of dormant Herpes Zoster virus in the dorsal root gangelion and manifesting by vesicular rash in one dermatom. In old patients with underlying disease it is severe and has more complications.
    Methods
    In this criss-sectional and descriptive study 100 patients diagnosed with zona were reviewed in Al- Zahra hospital in Isfahan.  The patients were divided into three age groups . under 20 year old, 20through50years and above 50 years old information such as sex prevalence, underlying disease, the involved dermatome and complications were gathered. The data were analyzed using spss statistical package ,version 13.
    Result
    1% of the patients were under 20 years, 16% between 20 and 50 years and %83 over  than 50 years old. 45%of the Cases were male and 55 %were female.Their Mean age was 61.4 ± 2. of 100 patients 68 cases had underlying disease. 23 cases a history of surgery in  the last two months.  (52/2% male, 47/8% female), and 15 cases diabetese  type II (46/7% male and 53/3% female). 13 cases had malignancy (69/2% male, 30/8% female), 13 cases had used corticostroid (46/2% male and 53/8% female) and 4 cases had psychological disorder that all were female. The most involved dermatom in the patients was 34 trigeminal, 24 thoracic, 7 cervical, 16 lumber, 12 sacral and 7 generalized. There was significant relation between underlying disease and the involved dermatom (P<0.001). All of the patients with generalized dermatom were immunocompromised.
    Conclusion
     Zona is more common and severe in  the immunocompromised patients and people suffering from underlying disease. Therefore, this necessitates prevention of disseminated forms and complications of the disease through increasing  the patients,awareness in this regard and earlier presentation for treatment.
    Keywords: Zona, underlying disease, Manifestations, Complications
  • Reza Stoodeh Jahromi*, Forogh Nejatollahi, Mohammad Mehdi Hossaini Pages 38-43
    Introduction
    Hepatitis C virus (HCV) is a major cause of chronic liver disease among chronic renal failure (CRF) patients undergoing maintenance hemodialysis.The Management of HCV-related liver disease is a major health concern in patients with end-stage renal disease (ESRD) undergoing haemodialysis. To investigate the prevalence of HCV infection in patients on haemodialysis in Jahrom
    Material and Methods
    This cross-sectional study was conducted on all haemodialysis patients in Jahrom in April- May 2006. All the patients were screened for anti-HCV antibodies, using ELISA and confirmed by RIBA methods.
    Results
    The findings of this study revealed that 3 patients(8.8%) were anti-HCV positive as confirmed by Elisa method and z (5.9%)as confirmed by Riba method.
    Conclusion
     The seroprevalence of HCV among  the haemodialysis patients of Jahrom was 5.9% ,being is lower than that of  haemodialysis patients in other countries.
    Keywords: Hepatitis C Virus_haemodialysis patients_Antibody
  • Sedighe Najafipour*, Fatemeh Emam Ghorashi, Vahid Mogharab, Omid Reza Zekavat Pages 51-60
    introduction
    One of the main factors that can promote education from a static to a dynamic and effective states is evaluation. Also, evaluation of the qualities of  program provides a feedback on how the educational process is performed in various stage .In addition, evaluation is the most effective means for improving the quality of education, and determines weak and strong  points of education process.

     Material& Methods
    This study has been designed as an internal evaluation project by cooperation of pediatrics group and education and development center of Jahrom Medical School. In this study, several components of educational system are evaluated through objective based model including  specific objectives, management of educational planning trainees (extern & intern students), faculty members, educational facilities and equipments, and teaching and learning processes.  The data were obtained by three questionnaire desirable, checklist, observation and interview with medical student, pediatrics faculty members, and also pediatrics ward personnel .The collected data were analyzed using descriptive statistics.
    Result
    The results showed that the conditions of the head of the group and their  educational equipment were fairly desirable .  As to educational process ,learning and degree of attainment of go al regarding clinical period , the result proved to be rather desirable to desirable . 63% of clinical students were satisfied with educational process in the pediatrics ward, and 50% regard teaching in the out patient department center as good also 66% of  the students stated that morning reports were desirable and faculty member had good educational round. The indicators of the academic staff’s research such as the number of articles research projects, or translation proved to be fairly desirable in 1383 and desirable in publication of 1985  .
    Conclusion
    Bared on the results of this study , pediatrics ward is in a good to moderate situation. to improve it new programs are required to be planned in order to remove the weak point and promote the strong points
    Keywords: Internal evaluation, pediatrics, Faculty of Medicine, Jahrom university of Medical Sciences