فهرست مطالب

بیولوژی کاربردی - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1397)

نشریه بیولوژی کاربردی
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • آمنه باسم حمید، محمد دخیلی*، محمد علی قاسم زاده صفحات 1-8
    زمینه و هدف

    ولوواژینیت کاندیدایی عفونت دستگاه تناسلی زنان است که در اثر رشد قابل توجه کاندیدا به خصوص کاندیدا آلبیکنس ایجاد می شود. تجویز طولانی مدت داروهای ضد قارچی متداول سبب ایجاد مقاومت دارویی می شود. بنابراین آگاهی از الگوی مقاومت دارویی کاندیداهای جداشده از واژینیت در برابر داروهای متداول ضد کاندیدایی برای درمان صحیح ضرورت دارد .هدف ازاین پژوهش بررسی الگوی مقاومت دارویی در کاندیدا آلبیکنس جدا شده از بیماران مبتلا به واژینیت کاندیدایی بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 100 نمونه واژینیتی انجام شد.. کشت بر روی کروم آگار، جرم تیوب، بررسی حساسیت به سیکلوهگزمید، آزمایش جذب قندها به منظور جداسازی نمونه های دارای کاندیداآلبیکنس انجام شد و اثر داروهای نیستاتین، کتوکونازول، ایتراکونازول، فلوکونازول به روش دیسک دیفیوژن براث آزمایش شد. نتایج بر اساس نرم افزار spss و آزمون کای بررسی شد.

    یافته ها

    از100 نمونه واژینیتی 35 نمونه مبتلا به کاندیدا آلبیکنس بودند. میانگین قطر هاله عدم رشد داروی کتوکونازول 85/5 ± 80/21 میلی متر، ایتراکونازول20/5 ± 42/18 میلی متر، نیستاتین28/2 ± 97/15 میلی متر و فلوکونازول 02/12 ± 82/6 میلی متر می باشد. بین میانگین قطر هاله عدم رشد نیستاتین و دیگر داروها اختلاف معنی داری مشاهده شد (p<0.05).

    نتیجه گیری

    35 درصد نمونه ها مبتلا به کاندیدا آلبیکنس بودند. بیشترین تاثیر را داروی کتوکونازول بر کاندیدا آلبیکنس داشت. نمونه ها به فلوکونازول مقاوم و به کتوکونازول حساس بودند. کتوکونازول می تواند به عنوان درمان در کاندیدا آلبیکنس مزمن استفاده شود.

    کلیدواژگان: ایتراکونازول، فلوکونازول، کاندیدا آلبیکنس، کتوکونازول، نیستاتین
  • مهدی احمدی، سید عباس سید میرزایی* صفحات 9-15
    سابقه و هدف

    امروزه به دلیل صنعتی شدن جوامع انسانی استفاده از غذاهایی همچون همبرگر افزایش یافته است. با توجه به مصرف همبرگر، اهمیت تولید بهداشتی این محصول و عدم بررسی ویژگی میکروبی آن در زمان نگهداری در شرایط واقعی، مطالعه تاثیر شرایط نامطلوب نگهداری در خصوصیات میکروبی همبرگر ضروری است. هدف از این تحقیق، بررسی میزان آلودگی شمارش کلی میکروبی همبرگرها و تغییرات آن نسبت به شرایط نامساعد دمایی می باشد.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه بر روی 25 نمونه همبرگر 60 درصد گوشت قرمز از 5 برند مختلف، آزمون میکروبی انجام شد. آزمون میکرویی شامل شمارش کلی میکروارگانیسم ها می باشد. نمونه ها بعد از آزمون اولیه در 4 دوره زمانی یک هفته ای در دمای 5- درجه سانتیگراد نگهداری شدند و بعد از طی هر دوره، آزمون میکروبی بر روی آن ها انجام شد.

    نتایج

    در این آزمون ها بیشترین و کمترین میزان آلودگی به ترتیب مربوط به آزمون 5 و 1 گزارش شده است. همچنین مشخص شد هر چه مدت زمان نگهداری در شرایط نامطلوب دمایی(5- درجه سانتیگراد) بیشتر باشد، احتمال رشد میکروب ها افزایش یافته و در آزمون شمارش مقدار بیشتری گزارش می شود.

    نتیجه گیری

    نگهداری نمونه های همبرگر در شرایط نامساعد دمایی یکی از عواملی محیطی است که سلامت محصول و مصرف کننده را به خطر می اندازد. 

    کلیدواژگان: همبرگر، شمارش کلی میکروبی، نگهداری
  • مریم خوش سخن مظفر*، بنفشه معماریان، فاطمه جمالو صفحات 17-24

    نفتالین از اصلی ترین هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای است که روز به روز در صنعت پتروشیمی رو به افزایش است و در فهرست آلوده کننده های سمی اصلی قرار دارد. این آلودگی ها جهش زا هستند و تاثیر گسترده بر اکوسیستم منطقه دارند. با گذشت زمان به چرخه غذایی و جوامع انسانی نیز راه می یابند. به این ترتیب سلامت انسان، گیاهان، جانوران، رودخانه ها، آب های زیرزمینی و تولیدات کشاورزی را تهدید می-کنند. جوانه زنی اولین و مهم ترین مرحله رویش گیاه است. در این پژوهش به منظور بررسی تاثیر نفتالین با غلظت های 30 و 50 میلی گرم بر لیتر، بر جوانه زنی ، رشد ریشه چه و وزن خشک و تر دانه رست در Helianthus annus L. از خانواده Asteraceae، بررسی شد. نتایج به دست آمده نشان داد که نفتالین بر قدرت جوانه زنی تاثیر معنی داری ندارد. طول ریشه چه را کاهش میدهد و همچنین باعث کاهش وزن خشک و تر دانه رست می شود. بنابراین نفتالین با ساختار غیرقطبی و آب گریز خود باعث کم کردن سرعت جذب آب می شود و بر سرعت جوانه زنی تاثیر می گذارد و در نتیجه ی همین عامل طول ریشه چه و زیست توده دانه رست را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: نفتالین، جوانه زنی، زیست توده، گیاه آفتابگردان
  • روح الله حسینی نیا فرد، غلامرضا نجفی*، منوچهر فداییان صفحات 25-30

    اسطوخدوس (Lavandula angustifolia) جزء گیاهان دارویی اسانس دار از خانواده نعناع و بومی ایران می باشد و بصورت سنتی در درمان مفاصل، دل پیچه و ذکام کاربرد دارد. پس از شناسایی و جمع آوری، گیاه اسطوخدوس در شرایط مناسب خشک گردید. سپس با استفاده از دستگاه سوکسله و با حلال های آب، هگزان و مخلوط آب و اتانول، عصاره گیاه استخراج شد. عصاره ها پس از تغلیظ با دستگاه روتاری، اسپکتروفوتومتر و در آخر با دستگاه GC-MS مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. سپس در عصاره هگزانی این گیاه به ترتیب بیشترین درصد دکان، دودکان، کامفور، تترا دکان، 3-متیل نونان 1و8-سینئول هستند. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH بیشترین حساسیت را در، عصاره آبی نشان داد. سپس با استفاده از دستگاه سوکسله و با حلال های آب، هگزان و مخلوط آب و اتانول، عصاره گیاه استخراج شد. عصاره ها پس از تغلیظ با دستگاه روتاری، اسپکتروفوتومتر و در آخر با دستگاه GC-MS مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. سپس در عصاره هگزانی این گیاه به ترتیب بیشترین درصد دکان، دودکان، کامفور، تترا دکان، 3-متیل نونان 1و8-سینئول هستند. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH بیشترین حساسیت را در، عصاره آبی نشان داد.

    کلیدواژگان: اسطوخدوس، سوکسله، آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی
  • زهرا رنجبر، سید منصور میبدی*، زهرا معصومعلی نژاد، محمدرضا زینتی زاده صفحات 31-41
    سابقه و هدف

    فلزات سنگین از طریق فعالیت های صنعتی به محیط زیست وارد می گردند. جهت حذف این عناصر سمی روش بیولوژیک نسبت به بقیه روش ها از راندمان بالاتر و هزینه پایین تری برخوردار می باشد. هدف از این پژوهش جداسازی سویه هایی با مقاومت بالا نسبت به ارسنیک از 3 منطقه آب های زیرزمینی سیرجان است.

    مواد و روش ها

    نمونه ها بر روی محیط های LB آگار حاوی ppm 5 ارسنیک کشت داده شد. پس از 24 ساعت گرمخانه گذاری، 25 سویه مقاوم جدا شدند. DNA با روش فنل کلروفرم استخراج شد. در روش مولکولی PCR از پرایمرهای قسمت SrDNA 16استفاده گردید. مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ی منتخب با روش آنتی بیوگرام و میزان جذب زیستی آن با روش اسپکتروسکوپی جذب اتمی انجام شد. بهترین سویه با 16SrDNA PCR sequencing شناسایی شد.‬‬‬‬‬‬‬‬‬

    نتایج

    از 100% سویه های جداشده در این پژوهش 20% شامل باسیل های گرم مثبت، 40% باسیل های گرم منفی، 28% کوکسی های گرم مثبت و 12% مارپیچی گرم منفی بودند. نتایج آنالیز ژنتیکی برای نمونه ی باسیلی نشان داد که سویه ی مربوطه 100% همسانی با باسیلوس سرئوس سویه ی LS24 دارد.

     بحث:

    سویه ی برتر در این مطالعه با حداقل غلظت مهارکنندگیppm 1000 در دمای 40 درجه سانتی گراد، اسیدیته 7 و سرعت تکان 150، 8/62% ارسنیک را از محیط حذف کرد. نتایج حاصل از آزمون های بیوشیمیایی و ژنتیکی سویه ی LS24 باسیلوس سرئوس را نشان داد. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

    کلیدواژگان: جذب زیستی، ارسنیک، میکروارگانیسم، آب های زیرزمینی
  • غلامرضا قزلباش*، فرشته قادری صفحات 43-55
    سابقه و هدف

    ال-آسپاراژیناز یک داروی درمانی است که در انواع لوسمی ها و سرطانهای خون به ویژه لوسمی حاد لنفوئیدی به کار می رود. میکروارگانیسمها مناسب ترین منبع برای تولید این آنزیم میباشند. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی باکتری های تولیدکننده آنزیم ال-آسپاراژیناز از نمونه های محیطی مانند آب، خاک و گیاهان مختلف بود.

    مواد و روش کار

    جداسازی اولیه بر روی محیط های آگار مغذی و لوریا برتونی انجام شد و سپس سویه های بدست آمده بر روی محیط تمایزی آسپارژین دکستروز کشت داده شدند. کلنی های مولد ال-آسپاراژیناز بر اساس ایجاد هاله صورتی در اطراف کلنی انتخاب شدند. کلنی های رنگی برای مطالعه بیشتر فعالیت آنزیمی با استفاده از ال-آسپاراژین به عنوان سوبسترا انتخاب شدند. مقدار آمونیوم آزاد شده توسط روش نسلر اندازه گیری شد و فعالیت آنزیمی به صورت واحد آنزیمی بر میلی گرم پروتئین بیان گردید. بهترین سویه بر اساس روش های ریخت شناسی، بیوشیمایی، فیزیولوژیکی و همولوژی 16S rRNA شناسایی شد. به علاوه بعضی از فاکتورهای غذایی مانند منبع کربن، نیتروژن و pH به منظور تولید آنزیم ال-آسپاراژیناز بهینه سازی شدند.

    نتایج

    سویه 105 از میان سویه های جداشده فعالیت ال-آسپاراژینازی بالایی را نشان داد و تحت عنوان انتروباکتر سویه 105 شناسایی و با شماره دسترسیKX821736 در بانک ژنی NCBI ثبت شد. نشاسته 5/1 درصد به عنوان منبع کربن، آمونیوم سولفات 5/1 درصد به عنوان منبع نیتروژن و pH برابر 6 به عنوان بهترین شرایط تولید این آنزیم مشخص شدند. فعالیت اختصاصی آنزیمی در بهترین شرایط بهینه 42/9 واحد بر میلی گرم پروتئین بود.

    کلیدواژگان: آسپاراژیناز، انتروباکتر، لوسمی حاد لنفوئیدی
  • شمس الدین یوسف آملی*، راضیه یوسفیان ملا، تکتم دیلمی، معصومه دیلمی، زهرا شهاب موحد، مقداد غیاثی صفحات 57-71

    در عصر حاضر شیوع سرطان در سراسر جهان درحال افزایش است، تاکنون روش های زیادی برای درمان و متوقف کردن آن انجام شده است اما مقاومت این بیماری در برابر داروهای ضد سرطان فعلی، نیاز جدیدی به ترکیبات دارویی جدید و سیستم تحویل دارویی را فراهم آورده است. نقص سیستم ایمنی بدن می تواند منجر به رشد تومور و پیشرفت آن شود. بنابراین ایمونوتراپی سرطان از جمله مواردی است که سبب جلوگیری از پیشرفت تومور می شود، اگزوزوم ها حامل های نانومتری طبیعی هستند که به طور گسترده-ای در مایعات بدن توزیع شده اند و در فرآیندهای بیماری های مختلف، از جمله تومور زایی دخیل هستند. اگزوزوم ها دارای مزایای متعددی از جمله غیر سمی و غیر ایمنی زا بوده و قابلیت طراحی شدن برای تعیین هدف خاص و تحویل دارو را دارند. که سبب می شود تا آنها به عنوان یک نانوساختار قدرتمند برای ارائه داروهای ضد سرطان با هدف درمان سرطان مورد استفاده قرار گیرند. این روش دچار پیشرفت هایی برای تسهیل استفاده از آن در برنامه های پزشکی و تکنیک های بیوتکنولوژی شده است. در این مطالعه مروری، ما به بررسی توسعه سیستم های تحویل دارویی مبتنی بر اگزوزوم در طول زمان و مزایا و عملکرد های آن می-پردازیم. مطالعات اثربخشی از نانوذرات اگزوزومی با استفاده از سلول های سرطانی و مدل های بیولوژیکی و همچنین کارآزمایی بالینی نیز مورد بحث قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: سیستم تحویل دارو، نانودارو، درمان سرطان، اگزوزوم
|
  • Ameneh Basem Hamid, Mohammad Dakhili *, Mohammad Ali Ghasem Zadeh Pages 1-8
    Background & Objectives

    Candidial vulvovaginitis is a female genital system infection that occurs due to the overgrowth of Candida species, especially with Candida albicans. The long administration of the current antifungal drugs may cause resistance. it is essential to understand the efficacy pattern of therapeutic agents against the isolated Candida species from vaginitis. The aim of this research was the investigation of the antifungal drug resistance pattern in Candida species isolated from vaginitis against azole current drugs. Materials &

    Methods

    In this cross-sectional study that was performed on100 vaginit specimens. All specimens were examined under direct microscopy and culturing. Furthermore, complimentary tests such as culture on candida chrom agar, corn meal agar, germ tube test, susceptibility to cycloheximide and sugar assimilation test were performed to differentiate the Candida albicanse from each other. The effect of the current fluconazole, itraconazole , nystatin, ketoconazole disk diffusion method was also tested. Data were analyzed by SPSS using independent Chi-square.

    Results

    Out of 100 vaginit specimens 35 cases were diagnosed were Candida albicans. Diameter of average of inhabitation zone were in Ketoconazole 21.80±5.85 mm, Iitraconazole 18.42 ± 5.20 mm, Nystatin 15.97 ± 2.28 mm and Fluconazole 6.82 ±12.02 mm.

    CONCLUSION

    Our results showed 35% specimens were diagnosed with isolated agents Candida albicans. that the most effective drugs against Candida albicans was Iitraconazole. Hospital wards fungi was resistant to Fluconazole and sensitive to Ketoconazole. Introduce Ketoconazole of can be useful in treatment of chronic vaginal candidiasis.

    Keywords: Candida albicans, Fluconazole, Itraconazole, Ketoconazole, Nystatin
  • Mahdi Ahmadi, Seyed Abbas Seyed Mirzaei * Pages 9-15
    Background and Objective

    Today, the use of foods such as hamburgers has increased due to the industrialization of human societies. Regarding the use of hamburger, the importance of hygienic production of this product and the lack of its microbial characterization during storage in real conditions, the study of the effect of unsatisfactory storage conditions on burger microbial properties is essential. The aim of this study was to investigate the amount of hamburger contamination in terms of aerobic mesophilic count and its changes relative to the adverse conditions of temperature

    Materials and Method

    In this study, 25 samples of 60% meat hamburger from 5 different brands were performed microbial test. Microbiological testing involves the total count of microorganisms . Samples were stored at a temperature of 25 ° C after the initial test in 4 periods of one week and after each period, a relevant microbial test was performed on them.

    Results

    In these tests, the highest and lowest levels of contamination have been reported for test 5 and 1 respectively. It was also found that the longer the storage period was in unfavorable conditions (5 ° C), the probability of growth of the germs increased and a higher amount of counts was reported.

    Conclusion

    Maintaining hamburger samples under adverse temperature conditions is one of the environmental factors that endangers product and consumer health. 

    Keywords: Hamburger, Total Microbial Counting, Maintenance
  • Maryam Khoshsokhan Mozaffar *, Banafsheh Memarian, Fatemeh Jamalou Pages 17-24

    Naphthalene is one of the main polycyclic aromatic hydrocarbons that is increasing in the petrochemical industry and is on the list of toxic pollutants. These contaminations are mutagenic and have a large impact on the ecosystem of the region, gradually they are emerging to the food cycle and human societies. Thus threaten human health, plants, animals, rivers, underground water and agricultural production. Germination is the first and most important stage in plant development. In this study to evaluate the effect of naphtalene (30 & 50 mg/L) on germination, radical growth and biomass of seedlings in Helianthus annus L., an experiment was conducted. Seeds germinated in petri dishes and seven days later, those were studied. The results showed that naphthalene was not have a significant effect on germination percent. It Reduced the radicle length and also reduced the dry and fresh weight of the seedlings. Therefore, naphthalene because of its non-polar and hydrophilic structure decreases the rate of water absorption and affects the germination rate, and as a result, leads to decrease in length of the radicle and biomass of the seedlings.

    Keywords: Biomass, Naphtalene, germination, Helianthus annus L
  • Rohollah Hosseini Nia Fard, Gholam Reza Najafi *, Manocheh Fadaeian Pages 25-30

    Lavender (Lavandula angustifolia) is a medicinal plant with essence and belongs to mint family and natively grows in Iran. Its traditionally used for curing joint`s point, cramps, and cold. After recognition and gathering, the Lavender plant was dried in good conditions. After that, using the Soxhlet machine, water solvents, Hexane, and solution of water and ethanol the essence was extracted. After condensing the essence with rotary machine, Spectrophotometer, and finally with GC-MS machine, it was studied and analyzed. In the Hexane extract of the plant Decane, Dodecane, Camphore, Tetradecane, 3-Methylnonane , and 1,8 Cineol had the maximum percentage respectively. Antioxidant activity evaluation with DPPH method showed that the blue extract had the most sensitivity. nce was extracted. After condensing the essence with rotary machine, Spectrophotometer, and finally with GC-MS machine, it was studied and analyzed. In the Hexane extract of the plant Decane, Dodecane, Camphore, Tetradecane, 3-Methylnonane , and 1,8 Cineol had the maximum percentage respectively. Antioxidant activity evaluation with DPPH method showed that the blue extract had the most sensitivity.

    Keywords: Lavandola, Antioxidant, Antibacterial
  • Zahra Ranjbar, Seyed Mansour Meybodi *, Zahra Masoumalinejad, Mohammad Reza Zinatizadeh Pages 31-41
    Background and Objectives

    Heavy metals causing the pollution of environment through industrial activities. biological methods have been used to remove toxic element that compared to other methods are promising technologies with higher efficiency and lower cost. The aim of this study was to isolate strains with high tolerance to arsenic from 3 area of groundwater Sirjan.

    Materials and methods

    were cultured on LB agar medium containing 5ppm arsenic. After 24h incubation, 25 colonies of resistant strains were isolated. DNA was extracted by using phenol chloroform method and contaminated samples were examined by PCR reaction. In order to detect microorganisms by molecular methods , 16SrDNA primers were used. Amount of growth was determined by spectrophotometry at 600 nm in 24h. Antimicrobial resistance patterns and biosorption analysis was performed by method of antibiogram and atomic absorption spectroscopy. The strain was identified by 16SrDNA PCR sequencing. Results and

    Conclusion

    From 100% of bacterial isolates in this study were 20% gram positive, 40% gram negative bacilli, 28% gram positive cocci and12% Gram negative spiral. Genetic analysis results for the basil sample showed that the strain was 100% consistent with the Bacillus Cereus strain LS24. The dominant strain had a minimum inhibitory concentration just 1000 ppm at a temperature of 40°C, pH 7 and 150 rpm. This bacterium was removed 62.8% of arsenic from the solution. Superior strain was Bacillus cereus LS24 by biochemical and genetic methods.

    Keywords: Biosorption, Arsenic, bacteria, Groundwater
  • Gholam Reza Ghezelbash *, Fereshte Ghaderi Pages 43-55
    Background and Aim

    L-asparaginase is an anti-neoplastic therapeutic agent used in the chemotherapy of lymphoblastic leukemia. Microorganisms are the best source for L-asparaginase production. The aim of this study was to isolate and identify l-asparaginase-producing bacteria from environmental samples. e. g. soil, water and different parts of plants.

    Materials and Methods

    The primary isolation was performed on nutrient agar (NA) and Luria Bertoni (LB) agar and then collected strains cultured on differential asparagine dextrose salts (ADS) agar medium. Asparaginase producing colonies were selected on the basis of formation of the pink color zone around the colonies. Colored colonies were selected for further enzyme activity studies using l-asparagine as a substrate. The amount of ammonia released was assayed by Nessler’s method and enzyme activity expressed as units per milligram of protein. The best strain was identified using morphological, biochemical and physiological characteristics and 16S rRNA sequence homology.

    Results

    The results showed that among isolated strains, strain 105 exhibited high enzyme activity and was identified as Enterobacter sp. strain 105 that registered as accession number KX821734 in NCBI GenBank. The optimal enzyme-producing conditions were as follows: 1.5 % (w/v) starch as carbon source, 1.5 % (w/v) ammonium sulfate as the nitrogen source and initial pH 6. Specific enzyme activity at the best condition was 9.42 units / mg protein.

    Conclusion

    The ability of this strain in asparaginase activity shows that with further studies we can produce this enzyme for industrial purposes.

    Keywords: asparaginase, Enterobacter, Acute Lymphoid Leukemia
  • Shamseddin Yousef Amoli *, Razieh Yousefian Molla, Toktam Deylami, Masoumeh Deylami, Zahra Shahab Movahed, Meghdad Ghiyasi Pages 57-71

    In the present era, prevalence of cancer is increasing all over the world. So far, a variety of methods have been used to cure and stop cancer, but this disease resistance to current anticancer drugs has created a new need to new pharmaceutical compounds and drug delivery system. Immune deficiency can lead to tumor growth and progression. Therefore, cancer immunotherapy is amongst methods that prevent tumor growth. Exosomes are normal nano- carriers which have been distributed widely in the body fluids and are involved in various diseases processes, including tumorigenic. Exosomes have various advantages. They are non-toxic and non- immunogenic, they are capable of being designed to determine specific target and deliver drug. Therefore, they are used as a strong nano-structure to present anti-cancer drugs with the aim to treat cancer. This method has advanced to ease its usage in medical programs and biotechnology techniques. In this review paper, we investigate the development of Exosomes-based drug delivery systems over time and its advantages and functions. Effectiveness studies on exosome nano-particles using cancer cells and biological models as well as clinical trial are also discussed.

    Keywords: Drug delivery system, Nanomedicine, cancer treatment, Exosome