فهرست مطالب

بیولوژی کاربردی - سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1398)

نشریه بیولوژی کاربردی
سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهره محمدی منش، نسرین حیدریه* صفحات 1-9
    اضطراب یک اختلال شایع است که با یک احساس ناخوشایند با منشاء ناشناخته همراه است . با توجه به اثرات ضداضطرابی زنیان در طب سنتی،در این پژوهش تاثیر بذر زنیان بر اضطراب مورد بررسی قرار گرفته است. پس از شناسایی بذر گیاه زنیان توسط هرباریوم دانشگاه، عصاره هیدرو الکلی توسط سوکسله استخراج گردید. در این مطالعه تجربی موش های صحرائی نر نژاد ویستار (20 ± 230 گرم) در گروه های دست نخورده یا کنترل، دریافت کننده ی حلال عصاره یا دی متیل سولفاکساید (3/0 سی سی) و دریافت کننده دوزهای 15، 25، 50 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره هیدرو ا لکلی زنیان قرار گرفتند. تمامی تزریقات به صورت درون صفاقی انجام گرفت. نیم ساعت بعد از تزریق ، با استفاده از ماز صلیبی شکل مرتفع، آزمون اضطراب گرفته شد و به مدت 5 دقیقه شاخص های استاندارد ارزیابی اضطراب (مدت زمان ماندن و تعداد دفعات ورود به بازوی باز) بررسی و ثبت شد. داده ها توسط آنالیز واریانس یکطرفه وتست توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند (05/0 > p). نتایج نشان داد گروه دریافت کننده دوز 15 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره نسبت به گروه دریافت کننده حلال عصاره از نظر مدت حضور و تعداد دفعات ورود به بازوی باز افزایش معنی داری را نشان داد (001/0 > p). عصاره هیدرو الکلی زنیان دردوز پایین اثرات ضداضطرابی دارد. کلمات کلیدی: عصاره هیدرو الکلی زنیان، اضطراب، ماز صلیبی شکل مرتفع،رت نر.
    کلیدواژگان: عصاره هیدرو الکلی زنیان، اضطراب، ماز صلیبی شکل مرتفع، رت نر
  • زهرا رنجبر، سید منصور میبدی* صفحات 11-21
    سابقه و هدف
    فلزات سنگین از طریق فعالیت های صنعتی به محیط زیست وارد می گردند. جهت حذف این عناصر سمی روش بیولوژیک نسبت به بقیه روش ها از راندمان بالاتر و هزینه پایین تری برخوردار می باشد. هدف از این پژوهش جداسازی سویه هایی با مقاومت بالا نسبت به ارسنیک از 3 منطقه آب های زیرزمینی سیرجان است.
    مواد و روش ها
    نمونه ها بر روی محیط های LB آگار حاوی ppm 5 ارسنیک کشت داده شد. پس از 24 ساعت گرمخانه گذاری، 25 سویه مقاوم جدا شدند. DNA با روش فنل کلروفرم استخراج شد. در روش مولکولی PCR از پرایمرهای قسمت SrDNA 16استفاده گردید. مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ی منتخب با روش آنتی بیوگرام و میزان جذب زیستی آن با روش اسپکتروسکوپی جذب اتمی انجام شد. بهترین سویه با 16SrDNA PCR sequencing شناسایی شد.‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    نتایج
    از 100% سویه های جداشده در این پژوهش 20% شامل باسیل های گرم مثبت، 40% باسیل های گرم منفی، 28% کوکسی های گرم مثبت و 12% مارپیچی گرم منفی بودند. نتایج آنالیز ژنتیکی برای نمونه ی باسیلی نشان داد که سویه ی مربوطه 100% همسانی با باسیلوس سرئوس سویه ی LS24 دارد. بحث: سویه ی برتر در این مطالعه با حداقل غلظت مهارکنندگیppm 1000 در دمای 40 درجه سانتی گراد، اسیدیته 7 و سرعت تکان 150، 8/62% ارسنیک را از محیط حذف کرد. نتایج حاصل از آزمون های بیوشیمیایی و ژنتیکی سویه ی LS24 باسیلوس سرئوس را نشان داد. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    کلیدواژگان: جذب زیستی، ارسنیک، میکروارگانیسم، آب های زیرزمینی
  • اسما عزیزآبادی، اشرف کریمی نیک* صفحات 23-29
    سابقه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین از جمله عوامل مهم ایجادکننده عفونت در بیمارستان‏ها می باشد. مقاومت روزافزون این باکتری در برابر آنتی بیوتیک‏ها یک نگرانی برای سلامت عمومی است. بنابراین به منظور مراقبت و کنترل دقیق استافیلوکوکوس اورئوس و شناسایی آن، این طرح با هدف بررسی میزان شیوع استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) در میان پرستاران بیمارستان پاستور بم انجام گردید.
    مواد و روش کار
    این پژوهش توصیفی مقطعی در سال 1394 بر روی 200 پرستار شامل 40 مرد و 160 زن صورت گرفت. بعد از اخذ نمونه ها از قسمت قدامی بینی، کشت در محیط های انتخابی و انجام تست های بیوشیمیایی نوع باکتری تشخیص داده شد. سپس مقاومت آنتی بیوتیکی نمونه های استافیلوکوک جدا شده به روش دیسک دیفیوژن مطابق با روش استاندارد CLSI بررسی شدند.
    نتایج
    یافته های این بررسی حاکی از حضور باکتری استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین در بین پرستاران مورد بررسی می‏باشد. 52 مورد(13 نفر مرد و 39 نفر زن)(26 درصد) از نمونه ها ناقل MRSA بودند که 20 مورد مقاوم به سفوکسیتین و 18 مورد مقاوم به اگزاسیلین بودند.
    نتیجه گیری
    میزان شیوع استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین کم بوده(05/0> p) اما با توجه به اینکه پرستاران با بیماران و بخش‏های مختلف بیمارستان از قبیل اورژانس، جراحی، CCU، زنان و زایمان و ICU و دیگر بخش‏ها در ارتباطند از این رو انتخاب مناسب و همچنین درمان صحیح و دقیق عفونت‏های ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس اهمیت فراوانی دارد.
    کلیدواژگان: : استافیلوکوک اورئوس، متی سیلین، MRSA
  • حسن ممتاز*، فاطمه رئیسی، زهرا بم زاده صفحات 31-42
    سابقه و هدف
    اشریشیاکلی شامل طیف گسترده ای از سویه های مختلف در اکوسیستم ها با تنوع زیاد در ژنوم آنها است. برخی از انواع سویه ها باعث ایجاد بیماری های جدی مانند عفونت های دستگاه ادراری (UTI) می گردند. اشریشیاکلی اوروپاتوژنیک (UPEC) شایع ترین عامل ایجاد عفونت ادراری در انسان است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع انواع سروگروپ های O در جدایه های اشریشیاکلی جدا شده از بیماران مبتلا به عفونت ادراری در استان اصفهان و دسته بندی ژنتیکی جدایه های سروگروپ O25، به روش ERIC-PCR می باشد.
    مواد و روش کار
    226 نمونه ادرار از بیماران مبتلا به عفونت ادراری در بیمارستان های استان اصفهان جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفتند. جدایه های اشریشیاکلی با استفاده از روش های بیوشیمیایی شناسایی شدند. سروگروپ های این جدایه ها به روش PCR تعیین و دسته بندی ژنتیکی جدایه های دارای سروگروپ O25 با استفاده از روش ERIC-PCR انجام گرفت.
    نتایج
    از میان کل نمونه های مورد مطالعه، 96 جدایه اشریشیاکلی جدا گردید. شایع ترین انواع سروگروپ O، O25(5/37 درصد)، O21(37/9 درصد) و O6(33/8 درصد) بودند. دسته بندی ژنتیکی جدایه های دارای سروگروپ O25، 25 پروفایل مختلف را در میان این 36 جدایه نشان داد.
    نتیجه گیری
    تکنیک ERIC-PCR روش سریع، حساس و ارزان قیمت می باشد. وجود تنوع ژنتیکی در جدایه ها نشانگر منابع مختلف آلوده کننده دستگاه ادراری به این باکتری است و این روش یک تکنیک مناسب جهت تایپینگ مولکولی سویه های اشریشیاکلی جدا شده از منابع مختلف عفونت های مجاری ادراری می باشد.
    کلیدواژگان: ERIC-PCR، عفونت دستگاه ادراری، آنتی ژن O، اشریشیاکلی اوروپاتوژنیک
  • محسن حسینی، فرهاد محمدی قشلاق، زهرا خداپرست، علی محمدعینی* صفحات 43-52
    استفاده از آنتی اکسیدان ها به عنوان یک روش شناخته شده برای افزایش تعداد فولیکول ها و تخمک گذاری در حیوانات وانسان می باشد. ماده موثره زردچوبه کورکومین (Curcumin) موجب مهار لیپوکسیژناز ، سیکلوکسیژناز می باشد. لذا در این مطالعه اثر غلظت های مختلف کورکومین بر کشت بافت تخمدان موش سوری بررسی شده است. دراین مطالعه تعداد40 جفت تخمدان از موش ماده 5 هفته ای پس از تشخیص فاز سیکل جنسی (استروس) به ظروف مخصوص کشت اندام ، منتقل شد. گروه های مورد مطالعه با غلظت های مختلف کورکومین(80و40،20،10) نانوگرم بر میلی لیتر مورد بررسی قرار گرفتند. تخمدان ها بمدت 6 روز در محیط کشت شدند و از نظر تعداد فولیکول های و اندازه لایه های تکا و گرانولوزا مورد بررسی قرارگرفتند و با نرم افزار SPSS ورژن 20 با تست ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در مقایسه تعداد فولیکول های اولیه تک لایه بین گروه کنترل (2/3±7/15) و درگروه های تیمار با غلظت های 80و10،20،40 نانوگرم در میلی لیتر کورکومین بترتیب(9/5±3/33 ،0/5±0/31 ، 2/4±5/31 ،2/3±7/15) بود که افزایش معنی داری را در تمام گروه های تیمار نسبت به کنترل نشان داد(P<0.05). در تعداد فولیکولهای بالغ گروه کنترل کشت شده (0/4±40) نسبت به گروه تیمار با غلظت 10 نانوگرم بر میلی لیتر (2/3±5/48) نیز افزایش معنی داری در تعداد فولیکولهای بالغ داشته است. با توجه به نتایج به دست آمده بر تعداد و کیفیت فولیکولهای بدست آمده به نظر میرسد این روش در تولید حفظ و تکوین فولیکولهای تخمدانی در محیط کشت موثر و کارامد می باشد.
    کلیدواژگان: کشت بافت، بافت تخمدان، کورکومین، موش سوری
  • مژگان سقازاده*، بیتا نجمی صفحات 53-61
    مایکوتوکسین ها از متابولیت های ثانویه قارچ ها هستند که بوسیله تعدادی از قارچ ها بویژه آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس تولید می شوند و می توانند سرطانزا باشند. مواد غذایی در شرایط آب و هوای گرم بستری مناسب برای آلودگی به انواع کپک ها بخصوص گونه های آسپرژیلوس توکسین زا هستند و بدنبال آن باعث تولید آفلا توکسین در مراحل مختلف محصول ، هنگام برداشت و حمل و نگهداری آن می باشند. از آنجایی که ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان پسته درجهان است و یکی از آلودگی های مهم پسته آفلاتوکسین است. هدف از این پژوهش بررسی بیان ژن aflR در قارچ های آسپرژیلوس فلاووس توکسین زای جدا شده از پسته های شهر رفسنجان به روش مولکولی RT-PCR می باشد. این ژن نقش تنظیم کننده در بیان دیگر ژن های مسیر بیوسنتز آفلاتوکسین را دارد. در این پژوهش به طور تصادفی از 10 خشکبار فروشی در نقاط مختلف شهر، نمونه های پسته ی شهررفسنجان جمع آوری و یک مجموعه از1000 نمونه پسته جمع آوری شد، سپس قارچ های موجود با تکنیک های میکروبی جداسازی شدند. با بررسی های ماکروسکوپی و میکروسکوپی وجود قارچ آسپرژیلوس فلاووس، تایید شد. سپس محتویات ژنومی و RNA قارچ های توکسین زا استخراج ، تخلیص و آزمایش RT-PCR جهت بررسی بیان ژن مورد نظر انجام شد. در این تحقیق 42 سویه قارچ آسپرژیلوس فلاووس جدا شده از پسته های محصول شهر رفسنجان مورد بررسی قرار گرفت. درنهایت 9 نمونه از 42(4/21%) نمونه ی بررسی شده برای ژنaflR دارای بیان و به عبارت دیگر توکسین زا بودند.
    کلیدواژگان: آسپرژیلوس فلاووس، ژن aflR، پسته، RT-PCR
  • عباس حسیناک زاده، کیوان شمس* صفحات 63-69
    ورود فلزات سنگین از طریق فعالیت های انسانی باعث آلودگی آب،خاک وگیاهان می شود. این تحقیق با هدف بررسی میزان سرب در سبزیجات ،آب وخاک زمین های کشاورزی شهرستان دزفول انجام گرفت. 48 نمونه سبزی (نعناع Menta spicataو ریحان" Ocimum basilicum") ،12 نمونه آب و12 نمونه خاک از زمین های کشاورزی (جنوب و شرق) شهر دزفول در طی تابستان 1395 برداشت شدند.میزان سرب نمونه ها پس از آماده سازی، توسط دستگاه اسپکتروفتومتر جذب اتمی کوره اندازه گیری شدندومیزان فلز سنگین سرب در سبزیجات، آب و خاک با رهنمودهای " WHO "و " FAO " مقایسه گردید. نتایج نشان داد که میانگین غلظت سرب در نعناع و ریحان به ترتیب 11/3 85±/ 6 و23 /30±8/7 میلی گرم بر کیلوگرم بود و میانگین غلظت سرب در آب و خاک به ترتیب 64/20میلی گرم بر لیتر و 49/0میلی گرم بر کیلوگرم بود، بطوریکه میانگین غلظت عنصر سرب درریحان و نعناع، بالاتر از سطوح استاندارد"WHO/FAO" ارزیابی گردید. همچنین همبستگی نسبتا بالایی بین میزان سرب در ریحان و نعناع با میزان آن درآب و خاک زمین های کشاورزی وجود داشت که نشان دهنده انتقال فلز سنگین سرب از آب و خاک به سبزیجات مورد مطالعه می باشد.
    کلیدواژگان: فلزسنگین، سبزیجات، خاک، سرب، دزفول
  • مهناز تقی مصلح، لاله خواجه کریم الدینی* صفحات 71-81
    زمینه و هدف
    کلبسیلا پنومونیه یک باکتری بیماریزای گرم منفی و عامل شایع عفونت های بیمارستانی است. افزایش ظهور مقاومت به چند دارو در کلبسیلا پنومونیه گزینه های درمانی را برای این باکتری محدود کرده است. هدف این تحقیق شناسایی مولکولی ژن های TEM و CTX در سویه های کلبسیلا پنومونیه جدا شده از نمونه های بالینی بیمارستان های شهر ایرانشهر می باشد. روش تحقق: تعداد 50 سویه کلبسیلا پنومونیه ظرف مدت 6 ماه، از بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های شهر ایرانشهر جمع آوری شد. ایزوله ها بر اساس تست های بیوشیمیایی به عنوان کلبسیلا پنومونیه شناسایی شدند. تست حساسیت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن انجام گردید. جهت شناسایی مولکولی ژن های TEM و CTX، PCR انجام گردید.
    یافته ها
    براساس نتایج PCR از تعداد 43 (86%) نمونه که به طور فنوتیپی دارای آنزیم های ESBL بودند، تعداد 20(47%) ایزوله دارای ژن CTX، 8 مورد (18%) دارای ژن TEM ، و 15 مورد (34%) دارای هر دو ژن CTX و TEM بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه شیوع بالایی(p<0/05) از ایزوله های کلبسیلا پنومونیه مقاوم به چند دارو و تولید کننده ESBL را در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه نشان می دهد که این امر بر سیاست های مناسب برای کنترل عفونت تاکید دارد.
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، مقاومت آنتی بیوتیکی، TEM، CTX، PCR
  • شیدا نادرنیا، سید سهیل آقایی*، محمد علی قاسم زاده صفحات 83-91
    سابقه و هدف

    توانایی میکروارگانیسم ها برای تولید نانوذرات در اندازه، شکل و مورفولوژی های مختلف،باعث شده این روش در سال های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کند. هدف از پژوهش حاضر تولید نانو ذرات نقره توسط سویه بومی اکتینومیست تحمل کننده نمک جدا شده از خاک های دریاچه قم می باشد.

    مواد و روش ها

    در تحقیق حاضر تولید و خصوصیات نانو ذرات نقره توسط جدایه ی اکتینومیست نمک دوست مورد بررسی قرار گرفت. برای تولید نانو ذرات نقره، جدایه ی اکتینومیست نمک دوست به محلول 3-10مولار نیترات با pHبرابر 2/7 به محیط مایعM9اضافه شد. بیومس باکتری با استفاده از طیف نگاری جذبی فرابنفش و مرئی(UV-VIS)، طیف سنجی مادون قرمز(FT-IR)، پراش پرتو ایکس(XRD)، پراکندگی نوری دینامیک(DLS)و میکروسکوپ الکترونی عبوری(TEM) مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده از بررسی های انجام شده به روش طیف نگاری جذبی فرابنفش و مرئی(UV-VIS)، طیف سنجی مادون قرمز(FT-IR) و پراش پرتو ایکس(XRD) نشان داد که جدایه های اکتینومیست پس از تلقیح شدن در محلول 3-10مولار نیترات نقره ، قادر به احیاء یون نقره به نانوذرات نقره هستند روش پراکندگی نوری دینامیک (DLS)و میکروسکوپ الکترونی عبوری(TEM)نشان داد که میانگین اندازه نانوذرات نقره به دست آمده در جدایه اکتینومیست100-28 نانومتر می باشد. تولید نانوذرات نقره به صورت خارج سلولی بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد جدایه های اکتینومیست بومی جدا شده از خاک های دریاچه نمک قم قادر به تولید نانوذرات نقره می باشد. واژگان کلیدی: نانوذرات نقره، تولید زیستی، اکتینومیست های نمک دوست

    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، تولید زیستی، اکتینومیست های نمک دوست
  • سمانه محمدخانی*، رودابه بهزادی اندوهجردی، فاطمه نوری صفحات 93-102
    سابقه و هدف
    میکروسیستین یک هپتاپپتیدحلقوی است که به عنوان فراوانترین سیانوتوکسین تولیدی با توزیع گسترده جهانی شناخته می شودو رایج ترین هپاتوتوکسین تولید شده توسط سیانوباکترها می باشند.فاقد نفوذ به غشا سلول های مهره داران است به همین دلیل سمیت این سیانوتوکسین ها تنها به اندام هایی محدود می گردد که مانند کبد بیان کننده و انتقال دهنده (ترانسپورتر) آنیونی آلی بر روی غشا سلولی خود باشند. در این مطالعه میزان بیان ژن های BAX وBCL2 در رده سلولی HepG2 تحت تاثیر میکروسیستین با استفاده از تکنیک Real-TimePCR مورد بررسی قرار گرفت تا بتوان با انجام تحقیق و بررسی بیشتر در مورد مکانیسم و نحوه اثر این سم از آن به عنوان یک هدف مناسب برای درمان سرطان کبد استفاده کرد.
    روش کار
    در ابتدا پاساژ سلولی ،رده سلولی HepG2 انجام شد، سپس تستMTTassay صورت گرفت،در مرحله بعد استخراج RNA وسنتز CDNA صورت گرفت و جهت اطمینان از خلوص نمونه RNA از اسپکتروفتومتر نانودراپ استفاده شد، سپس پرایمرهای اختصاصی و مناسب ژن مورد نظر طراحی و سنتز گشت و با استفاده از Real-Time PCR بیان ژن های Bax وBCL2 سنجیده شد.
    یافته ها
    این سم بیان ژن های BAX را افزایش داده و موجب کاهش ژن های BCL2 به صورت چشمگیری شده است.
    نتایج
    ژن BAX به عنوان یک پروآپوپتوز بیانش افزایش یافته و هر چقدر HepG2 مدت زمان بیشتری در معرض سم قرار گرفت میزان بیان BAX افزایش یافته و در مقابل بیان BCL2 کاهش و در این حالت سلول به سمت آپوپتوزی شدن پیش رفت.
    کلیدواژگان: سرطان، HepG2، میکروسیستین
|
  • nasrin heidarieh*, zohre mohamadmanesh Pages 1-9
    Anxiety is a common disorder of unknown origin is associated with an unpleasant feeling .According to the anxiolytic effects TC traditional medicine , trachyspermum Copticum effect on anxity male Wistar rats were investigated. trachyspermum copticum seed after detection by the University Herbarium, hydro-alcoholic extract was extracted by Soxhlet and the extract powder was prepared using smart legitimate. In this study, male Wistar rats (230 ± 20 g) were placed In groups intact, recipient of the DMSO (solvent extraction) (0.3 cc), received extract in different doses of 50, 25, 15 mg/kg. All injections were performed intraperitoneally. Half an hour after injection,anxity was measured using the elevated plus maze.Indicators of anxity for 5 minutes,including time spent and number of entries into the open arm was recorded. Data were analyzed by ANOVA statistical tests and Tukey test (p <0.05) .The results showed that the group receiving the extract solvent (DMSO) compared to intact in time spent and number of entries into the open arm does not show a significant difference. The group receiving a dose 15 mg/kg compared to the group receiving DMSO in time spent and number of entries into the open arm showed a significant increase. C. copticum hydro-alcoholic extract anxiolytic effects in low doses. Keywords: hydroalcoholic extract, Trachyspermum copticum, Anxiety, elevated plus maze, Male rats.
    Keywords: hydroalcoholic extract, Trachyspermum copticum, anxiety, elevated plus maze, Male rats
  • Zahra Ranjbar, Seyed Mansour Meybodi * Pages 11-21
    Background and Objectives
    Heavy metals causing the pollution of environment through industrial activities. biological methods have been used to remove toxic element that compared to other methods are promising technologies with higher efficiency and lower cost. The aim of this study was to isolate strains with high tolerance to arsenic from 3 area of groundwater Sirjan.
    Materials and methods
    were cultured on LB agar medium containing 5ppm arsenic. After 24h incubation, 25 colonies of resistant strains were isolated. DNA was extracted by using phenol chloroform method and contaminated samples were examined by PCR reaction. In order to detect microorganisms by molecular methods , 16SrDNA primers were used. Amount of growth was determined by spectrophotometry at 600 nm in 24h. Antimicrobial resistance patterns and biosorption analysis was performed by method of antibiogram and atomic absorption spectroscopy. The strain was identified by 16SrDNA PCR sequencing. Results and
    Conclusion
    From 100% of bacterial isolates in this study were 20% gram positive, 40% gram negative bacilli, 28% gram positive cocci and12% Gram negative spiral. Genetic analysis results for the basil sample showed that the strain was 100% consistent with the Bacillus Cereus strain LS24. The dominant strain had a minimum inhibitory concentration just 1000 ppm at a temperature of 40°C, pH 7 and 150 rpm. This bacterium was removed 62.8% of arsenic from the solution. Superior strain was Bacillus cereus LS24 by biochemical and genetic methods.
    Keywords: Biosorption, Arsenic, bacteria, Groundwater
  • Asma Azizabadi, Ashraf Kariminik * Pages 23-29
    Background
    Methicillin-resistant Staphylococcus aureus is one of the major causes of infection in hospitals. The increasing resistance of these bacteria to antibiotics is a concern for public health. Therefore, in order to accurately control and control Staphylococcus aureus, the aim of this study was to determine the prevalence of methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) among nurses of Pasteur hospital in Bam.
    Materials and Methods
    This descriptive cross-sectional study was performed on 200 nurses including 40 males and 160 females in 1394. After taking samples from the anterior part of the nose, cultivation was performed in selected environments and biochemical tests of the bacterial species were detected. The antibiotic resistance of the staphylococcus specimens isolated by diffusion method according to CLSI standard method was investigated.
    Results
    The findings of this study indicate the presence of methicillin-resistant Staphylococcus aureus among nurses. 52 cases (26%) of 13 men and 39 women were MRSA carriers, 20 resistant to cefoxitin and 18 were oxacillin-resistant.
    Conclusion
    Therefore, it can be concluded that the prevalence of methicillin-resistant Staphylococcus aureus is low, however, given that nurses with patients and different parts of the hospital such as emergency room, surgery, CCU, obstetrics and gynecology, ICU and other parts in Therefore, proper selection and accurate treatment of Staphylococcus aureus infections is important.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Methicillin, MRSA
  • Hassan Momtaz *, Fatemeh Reisii, Zahra Bamzadeh Pages 31-42
    Objective & Aim
    Escherichia coli includes a wide range of different strains in ecosystems with huge diversity in their genomes. Some strains cause serious diseases, such as Urinary Tract Infections (UTI). Uropathogenic Escherichia coli (UPEC) is the most frequent agent causing UTI in humans. The aim of this study was to investigate the prevalence of O-serogroups among E. coli isolated from patients with UTI in Isfahan province and genetic classification of O25 serogroup isolates by ERIC-PCR method.
    Materials and Methods
    226 urine samples from patients with UTI were collected from hospitals in Isfahan province. E. coli isolates were identified using standard methods. Serogroups of these isolates were determined by PCR method and genetic classification of isolates with serogroup O25 was performed using ERIC-PCR method.
    Results
    A total of 96 E. coli strains were isolated from the urine samples. The most common types of O antigens were O25(37.5%), O21(9.37%) and O6(8.33%). The genetic classification of isolates with serogroup O25 showed 25 different profiles among these 36 isolates
    Conclusion
    ERIC-PCR technique is a quick, sharp and cost-effective method. It seemed that this technique to be a good approach for molecular typing of E. coli strains isolated from different urinary tract infections sources.
    Keywords: ERIC-PCR, Urinary tract infections, O-Antigen, Uropathogenic Escherichia coli
  • Mohsen Husseini, Farhad Mohammadi Gheshlagh, Zahra Khodaparast, Ali Mohammad Eini * Pages 43-52
    Using antioxidants is a known method to increase the number of follicles and ovulation in animals and humans. Curcumin inhibits lipoxygenase, cyclooxygenase. Hence in this study, we examine the effects of different concentrations of curcumin on ovarian tissue culture in NMRI species mice. In this study, 40 varies of female mouse with five weeks ages are transferred to organ culture containers. Studied groups treated by different concentrations of curcumin (10, 20, 40, 80) ng/ml. The ovaries were cultured for 6 days and studied in the case of number of follicles and single layers size and granulosa and analyzed by SPSS software version 20 and ANOVA test. The number of single layer primary follicles in control group (2/3 ± 7/15) and treat groups with 10, 20, 40, 80 ng/ml concentrations of curcumin were (9/5 ± 3/33, 0/5 ± 0/31, 2/4 ± 5/31, 2/3 ± 7/15) respectively which showed a significant increase in all of the treat groups compared with control group (P <0.05). There is also a significant increase in the number of mature follicles in the number of mature follicles cultured in control group (0/4±40) compared with treat group with 10 ng/ml (2/3 ± 5/48). According to the obtained results on the number and quality of follicles, it seem that this method is effective in production, maintain and development of ovarian follicles in culture medium.
    Keywords: tissue culture, ovarian tissue, Curcumin, mice NMRI
  • mozhgan saghazadeh*, bita najmi Pages 53-61
    Aflatoxins are carcinogenic secondary metabolites produced primarily by the fungal species Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus. Foods and feeds especially in warm climates, are susceptible to invasion by aflatoxigenic Aspergillus species and the subsequent production of aflatoxins during preharvesting, processing, transportation or storage. Since Iran is one of the largest producers of pistachios in the world, the aim of this study is investigation of the expression of aflR gene, one of the most essential genes for producing of Aflatoxin, by molecular method in toxigenic Aspergillus flavus isolated from Rafsanjan’s Pistachio, First time in Iran. Randomly, 1000 Pistachios, were collected from 10 dried fruits wholesales in Rafsanjan city. The species of A. flavus were identified morphologically. In the next step RNA of the A. flavus was extracted. RT-PCR technique was used for amplifying of aflR gene. Consequently, 41 Aspergillus flavus species were isolated from pistachioes. Overall, 9 samples (21.4%) were positive for aflR expression gene. Toxigenic fungus like Aspergillus flavus can grow on nuts which appropriately stored, such as pistachio, corn, peanuts, nuts, wheat and etc. So a molecular method is necessary for exact and rapid detection of these toxigenic fungi. The genes which participate in toxin maturity pathway, like aflR, can be used for valid probing and also were used for this study.
    Keywords: Pistachio, Aspergillus flavus, aflR gene, RT-PCR
  • Abbass Hossainakzadeh, Keyvan Shams * Pages 63-69
    Water, soil and crops pollution to lead is the result of human activities. This research was conducted with the aim of studying the amount of lead in vegetables, water and soil of farmland in Dezful. 48 vegetable samples (mint and basil), 12 samples of water and 12 soil samples were taken from farmland (south and east) of Dezful during the summer of 2016. Determination of lead element in samples was performed using atomic absorption spectrophotometer. The results showed that mean concentration of lead in basil and mint were 6.85±3.11and 7.3± 8.23 mg kg-1, respectively. Also, Mean concentration of lead in water and soil were 20.64 mg l-1 and 0.49 mg.kg-1, respectively, so that concentration means in basil and mint higher than standard levels (WHO/FAO). The strong correlation between the concentration of heavy metals in vegetables (basil and mint) and their concentration on the water and farmlands soil there which represents the simple transfer of heavy metals from water and soil to vegetables.
    Keywords: Heavy metal, Vegetables, Soil, Lead, Dezful
  • Mahnaz Thaghimosleh, Laleh Khajehkarimaldini * Pages 71-81
    Background
    Klebsiella pneumoniae is a gram-negative pathogen and common cause of nosocomial infections. Increasing the emergence of multi-drug resistance in Klebsiella pneumonia has limited therapeutic options for this bacterium. The aim of this study was to molecular identification of TEM and CTX genes in Klebsiella pneumoniae isolated from clinical samples of hospitals in Iranshahr city.
    Materials and Methods
    50 strains of Klebsiella pneumoniae within 6 months, were collected from patients admitted to the intensive care unit of hospitals in Iranshahr. The isolates were identified as Klebsiella pneumoniae based on biochemical tests. Antibiotic susceptibility test was performed by disc diffusion method. To molecular identification of TEM and CTX genes, PCR was performed.
    Results
    Based on the results of PCR, 43 (86%) of the samples had phenotypic ESBL enzymes, 20 (47%) had CTX gene, 8 (18%) had TEM gene, and 15 (34%) had Both the CTX and TEM genes.
    Conclusion
    The results of this study showed a high prevalence (P <0.05) of multi-drug resistant Klebsiella pneumoniae and ESBL-resistant isolates in ICU patients, which emphasizes the appropriate policies for controlling infection.
    Keywords: Klebsiella pneumoniae, Antibiotic resistance, TEM, CTX, PCR
  • Sheida Nadernia, Soheil Aghaei *, Mohammad Ali Gasemzadeh Pages 83-91
    Background

    In recent years, ability of microorganisms to synthesize nanoparticles of various sizes, shapes and morphologies, has gained extreme attentions. the point of this study is Biosynthesis of Silver Nanoparticles by a native Halotolerant Actinomycete strain Isolated from Soils of Saline Lake Qom.

    Materials & methods

    In the present study, synthesis and characterization, of silver nanoparticles from native isolate of halotolerant Actinomycete strain has been reported. Silver nanoparticles were synthesized by adding the dried biomass of halotolerant actinomycete isolate with 10-3M of nitrate solution adjusted pH 7.2 and in M9 liquid medium. Silver nanoparticles were characterized using ultraviolet and visible absorption spectroscopy, infrared spectroscopy (UV-VIS) Fourier Transform Infrared Spectroscopy(FT-IR), beam X Ray Diffraction(XRD), Dynamic light scattering (DLS), and imaging with Transmission Electron Microscope (TEM).

    Results

    The results obtained from ultraviolet and visible absorption spectroscopy, infrared spectroscopy (UV-VIS) Fourier Transform Infrared Spectroscopy(FT-IR) and beam X Ray Diffraction (XRD), Of the halotolerant actinomycetes strains, the isolate NO.3 was able produce silver nanoparticles under different environmental conditions. Dynamic light scattering (DLS), and imaging with Transmission Electron Microscope (TEM) showed that the average size of silver nanoparticles obtained 28 to100 nm. The results indicated that production of silver nanoparticles was extracellular.

    Conclusion

    The results showed that the native halotolerant actinomycete strains can synthesize silver nanoparticles under different environmental conditions . Keywords: silver nanoparticles, Biosynthesis, halotolerant actinomycetes.

    Keywords: silver nanoparticles, biosynthesis, halotolerant actinomycetes
  • Samaneh Mohammadkhani *, Roudabeh Behzadi Andouhjerdi, Fatemeh nouri Pages 93-102
    Pioneering and Objective
    Microsystemin is a brain heptapide that is known as the most abundant cyanotoxin produced in the world's most extensive distribution, and is the most commonly produced hepatotoxin produced by cyanobacteria. This complication affects vertebrate cells, and thus the cyanotoxins are limited to limbs, which, like the liver, express and transport anionic organic carriers on their cells. In this study, the expression of BAX and BCL2 genes in the HepG2 cell line under the influence of Microsystemin was investigated using Real-TimePCR, so that it can be studied further by studying the mechanism and its effect as an appropriate target for treatment. Liver cancer.
    Methods
    At first, HepG2 Cell Cell Passage was performed, then MTTassay test was performed. Next, RNA extraction and CDNA extraction were used and the RNA sample was purified from the nanotypic spectrophotometer, then the specific and suitable primers for the desired gene were designed And synthesized and using the Real-Time PCR, the expression of Bax and BCL2 genes was measured
    Results
    The BAX gene was expanded as a pro-apoptosis, and the more hepG2 was exposed to venom, the higher the expression of BAX, and the expression of BCL2 decreased, and in this case the cell went to apoptosis
    Keywords: cancer, HepG2, microcystin