فهرست مطالب

Genetic Resources - Volume:3 Issue: 1, Winter-Spring 2017

Journal of Genetic Resources
Volume:3 Issue: 1, Winter-Spring 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/12/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سیده سارا سجادی، حسین جوان بخت* صفحات 1-6

    آلودگی بوسیله انگل های خونی، پدیده ای رایج در خزندگان تمام دنیا می باشد. آپی کمپلکسا مهمترین گروه انگلهای خونی هستند که بطور متناوب با سطح بالایی از انگلی شدن در خزندگان رخ می دهند. هدف از این مطالعه تعیین حضور انگل های خونی در تعدادی از مارهای استان گیلان در شمال ایران بود. بطور کلی 51 مار از سه گونه شامل: 18 نمونه از مار آبی، 30 نمونه مار چلیپر و 3 نمونه مار درختی جمع آوری شدند. نمونه های خون بوسیله سرنگ انسولین از سیاهرگ دمی گرفته شد. اسمیرهای خونی با محلول گیمسا رنگ آمیزی شدند و بوسیله میکروسکوپ نوری به منظور پیدا شدن انگل های خونی آزمایش شدند. ما یک گونه از انگل sp Hepatozoon و دو ساختار درون سلولی یافتیم که آنها را به Rickettsia و Serpentoplasma در مارها ارجاع دادیم. Serpentoplasma به شکل آمیبی کوچک فقط در مار چلیپر یافت شد. اما Rickettsia که اندازه بزرگتر داشته و انکلوزیون های تقریبا کروی بودند در هر دو گونه از جنس ناتریکس یافت شدند. این یافته ها درباره انگل های خونی، برای اولین بار در این مارها نشان داده شد.

    کلیدواژگان: آپی کمپلکسا، Hepatozoon، انگل خونی، مار
  • مجید عبدلی*، عزت الله اسفندیاری صفحات 7-17

    دسترسی و جذب کم عنصر روی Zn سبب محدودیت تولید و افت عملکرد کیفی گندم در خاکهای آهکی میگردد. در همین راستا، به منظور شناسایی گندمهای مقاوم به کمبود روی، پانزده ژنوتیپ بهاره 81-Diyarbakir ،75-Gediz ، ،Aydin-93 ،Firat-93 ،Ceylan-95 ،Balcali-2000 ،Fuatbey-2000 ،Amanos-97 ،Zenit ،Svevo Ozbek ،Artuklu ،2000-Akcakale ،19-Aday و 88-Ege تحت دو شرایط عدم تنش و تنش کمبود روی در فصل زراعی 94-1393 مورد بررسی قرار گرفتند. این تحقیق به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تنش کمبود روی تاثیر معنیداری بر ارتفاع بوته، طول سنبله، طول میانگره پدانکل، تعداد دانه در سنبله، عملکرد بیولوژیکی و عملکرد دانه داشت. در بین ژنوتیپها نیز اختلاف معنیداری در بین همه صفات مورد مطالعه به جزء طول سنبله، عملکرد بیولوژیکی و عملکرد دانه وجود داشت. اثر متقابل ژنوتیپ و شرایط تنش کمبود روی بر هیچ یک از صفات مورد مطالعه معنیدار نبود. نتایج نشان داد که تنش کمبود روی به ترتیب سبب کاهش 3/7 ،5/9 ، 0/8 ،8/20 ،6/18 و 1/22 درصدی ارتفاع بوته، طول سنبله، طول میانگره پدانکل، تعداد دانه در سنبله، عملکرد بیولوژیکی و عملکرد دانه شد. نتایج نشان داد که ژنوتیپ 75-Gediz با 62/0 گرم بر بوته و تعداد 14 عدد دانه بیشترین عملکرد دانه و تعداد دانه در سنبله را در دو شرایط مختلف داشت. اما ژنوتیپ 19-Aday با 36/0 گرم بر بوته و تعداد 3/8 عدد دانه کمترین عملکرد دانه و تعداد دانه در سنبله را در دو شرایط مختلف دارا بود. ژنوتیپ 75-Gediz بالاترین میزان شاخصهای تحمل به تنش STI 0/599 HARM هارمونیک میانگین و 0/621 MP بهره وری متوسط، 0/610 GMP بهره وری هندسی متوسط، 1/186 را به خود اختصاص داد. در حالی که ژنوتیپ 19-Aday پایینترین میزان شاخصهای تحمل به تنش STI 399/0 ،متوسط هندسی بهره وری GMP 354/0 ،متوسط بهرهوری MP 360/0 و میانگین هارمونیک HARM 347/0 را داشت. با توجه به همبستگی بین شاخصهای فوق و عملکرد دانه تحت تنش و عدم تنش کمبود روی، این شاخصها به جزء تحمل تنش TOL ،شاخص حساسیت به تنش SSI ،شاخص نسبی کمبود روی RDI ،شاخص ثبات عملکرد YSI ،شاخص مقاومت به کمبود روی DI ،شاخص تحمل تنشهای غیرزیستی ATI و شاخص درصد حساسیت به تنش SSPI به عنوان بهترین شاخصها برای جداسازی و انتخاب ژنوتیپهای مقاوم به کمبود روی شناخته شدند.

    کلیدواژگان: گندم دوروم، کمبود روی، عملکرد دانه، شاخص تنش روی، خاک آهکی
  • مینا اولیایی، محمدحسین آبنوسی*، حمیدرضا مومنی صفحات 18-25

    میواینوزیتول MI به مقدار کم تولید و به عنوان یک ماده حیاتی برای رشد طبیعی جانوران مورد نیاز است. این مطالعه برای بررسی تاثیر MI بر توانایی زیستی، توانایی تکثیر و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی سلولهای مزانشیم مغز استخوان رت BMSCs  انجام شد. برای بررسی توانایی زیستی توسط روش تریپان بلو، BMSCs بعد از پاساژ سوم به مدت 12 ،24 و 36 ساعت با غلظتهای مختلف میو اینوزیتول تیمار شدند. سپس نمونه ها با غلظتهای 160 و 1280 میکرومولار از MI به عنوان غلظتهای منتخب برای 36 ساعت تیمار و آنالیزهای مختلف شامل توانایی تکثیر بر اساس آزمون تشکیل کلنی CFA ،تعداد دوبرابر شدگی جمعیت PDN و مرفولوژی سلولها انجام گرفت. میزان سدیم و پتاسیم توسط فلیم فتومتر اندازه گیری شد. همچنین فعالیت آلکالین فسفاتاز ALP ،لاکتات دهیدروژناز LDH ،آسپارتات ترانس آمیناز AST و آلانین ترانس آمیناز ALT و غلظت کلسیم توسط کیتهای تجاری اندازه گیری شد. داده ها توسط ANOVA به روش s’Tukey بررسی و 05.0<p به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد. اگرچه MI در غلظتهای کم هیچ گونه اثر سمی نداشت ولی در غلظتهای زیاد باعث کاهش توانایی زیستی سلولها شد. میواینوزیتول باعث کاهش قطر هسته، مساحت سیتوپلاسم، کاهش میزان الکترولیتها و همچین کاهش فعالیت آنزیمهای HDL و ALT شد. از طرفی نیز، MI باعث افزایش فعالیت ALP و افزایش میزان کلسیم داخل سلولی شد. غلظتهای زیاد MI نه تنها باعث کاهش تونایی حیات بدلیل اختلال در تعادل الکترولیتها شد بلکه همچنین باعث تغییر موفولوژی سلولها گردید. علاوه براین در این مطالعه افزایش متابولیزم هوازی بواسطه مکانیزم وابسته به کلسیم مشاهده شد.

    کلیدواژگان: سلولهای مزانشیم مغز استخوان، میواینوزیتول، توانائی زیستی، مورفولوژی، آلکالین فسفاتاز
  • مهیار گرامی*، حسین عباسپور، ولی الله قاسمی عمران، همت الله پیردشتی، پرستو مجیدیان صفحات 26-35

    جهش با ایجاد تنوع جدید، زمینه را برای ظهور قابلیتهای بالقوه ژنتیکی که به طور طبیعی امکان بروز نمییابند را فراهم می- سازد. در این مطالعه، فعالیت برخی از آنزیمهای آنتی اکسیدانی، خصوصیات بیوشیمیایی و محتوای گلیکوزیدی گیاه استویا با در معرض قرار گرفتن با موتاژن EMS تحت دو آزمایش فاکتوریل به صورت طرح کاملا تصادفی با سه تکرار بررسی شد. نتایج آزمایش اول نشان داد که برخی از خصوصیات کالوسهای باززایی شده تحت تاثیر غلظتهای مختلف EMS و زمانهای متفاوت و اثرات متقابل این دو فاکتور قرار گرفتند. به طوری که با افزایش غلظت و مدت زمان در معرض قرارگیری، میزان و شاخصه های باززایی توده های کالوسی به طور مستقیمی کاهش یافت. در آزمایش دوم، نتایج نشان داد که اثر عامل جهشزای EMS بر میزان فعالیت آنزیمی و برخی از خصوصیات بیوشیمیایی گیاهان باززایی شده در سطح یک درصد معنیدار بود. در میان موتانتهای مورد مطالعه، موتانتهای M10 ،M6 و M19 دارای بیشترین فعالیت آنزیمی و موتانتهای M3 و M10 با 04/41 +و 12/26 +درصد، بیشترین درصد تغییرات افزایشی تجمع پرولین را نسبت به نمونه شاهد نشان دادند. همچنین بیشترین مقدار پروتئین کل اختصاص به موتانتهای M16 ،M14 و M3 با مقادیر (به ترتیب 69/0 ،67/0 و 58/0 میلیگرم بر گرم بافت تر) نسبت به نمونه شاهد (27/0میلیگرم بر گرم بافت تر) و موتانت M8 بیشترین درصد تغییرات مقدار استویوزید و ربادیوزید A را به ترتیب با 3/87 و 3/58 درصد افزایش نسبت به نمونه شاهد داشتند. به طور کلی، تغییرات قابلتوجهی از نظر فعالیت آنتی- اکسیدانی و خصوصیات بیوشیمیایی و مقدارگلیکوزیدهای قندی گیاهان باززایی شده، مشاهده شد که میتوان برای ایجاد گیاهان با کیفیت بالاتر استفاده شود.

    کلیدواژگان: استویا، HPLC، EMS، گلیکوزید، پرولین
  • هاجر قربان نژاد نیریزی*، ریحانه عموآقایی صفحات 36-46

    خاکهای شور و آبهای آبیاری شور خطرات بالقوهای برای تولید کلزا دارند. بنابر این در این مطالعه به منظور یافتن شاخص- هایی برای تحمل شوری، تغییرات محتوای پرولین و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی در دو ژنوتیپ کلزا (H420, H308 (تحت سطوح مختلف شوری (0 ،50 ،100 ،150 و 200 میلیمولار) بررسی شدند. نتایج نشان داد در مقایسه با شاهد، شوری جوانه زنی بذر و بیوماس را کاهش داد و افزایش معنیداری در محتوای پرولین و پراکسیداسیون لیپیدی در هر دو ژنوتیپ ایجاد کرد. بر اساس پارامترهای رشد، H420 نسبت به H308 حساستر به شوری بود. ژنوتیپ H308 تجمع بالاتری از پرولین داشت و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی آن (APX, POX, SOD وCAT (مخصوصا در سطوح بالاتر شوری بیشتر بود. در ژنوتیپ H420 فعالیت آنزیمهای CAT, APX, POX به ملایمت در سطوح کم شوری افزایش یافت اما در سطوح بالای شوری این فعالیتها کاهش یافت و به حد کمتر یا برابر با آنها در شاهد برگشت. تفاوت در توانایی تجمع پرولین و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی تا حدودی تحمل شوری بیشتر در H308 نسبت به H420 را توجیه کرد.

    کلیدواژگان: آنزیم های آنتی اکسیدان، پراکسیداسیون لیپیدی، پرولین، ژنوتیپهای کلزا، شوری
  • سید عطا الله سادات شاندیز، علی صالح زاده، مژگان احمدزاده، کیمیا خلعتبری صفحات 47-53

    گیاه شیرین بیان (glabra Glycyrrhiza) یک جنس از 20 گونه شناخته شده در خانواده لگوم ها (Fabaceae) می باشد. این گیاه دارای پراکنش وسیعی در آسیا، استرالیا، اروپا و آمریکا می باشد. اخیرا در حدود 30 گونه از جنسGlycyrrhiza شناسایی شده و بعنوان یکی از گیاهان پرکاربرد در طب سنتی در درمان سرطان مورد استفاده قرار گرفته است. مطالعات مختلفی تایید کرده اند که بین کاهش بیان ژن Nm23 و ایجاد متاستاز یک ارتباط وجود درارد. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر، بررسی بیان ژن سرکوبگر متاستازی Nm23 توسط عصاره ی گیاه شیرین بیان با استفاده از روش PCR Time Real بر روی رده T47Dسلولی سرطان پستان می باشد. در این پژوهش پس از عصاره گیری گیاه شیرین بیان ، به منظور بررسی اثرات سمیت بر روی رده سلولی T47D سرطان پستان و رده نرمال 5-MRC از تست MTT استفاده شد. رده سلولی سرطان پستان و رده نرمال با غلظت های 1/0 ،2/0 ،5/0 ،1 ،2 ،4 و 8 میکروگرم در میلی لیتر در مدت 24، 48 و 72 تیمار شدند. از کروماتوگرافی گازی و طیف سنجی جرمی جهت تشخیص ترکیبات موجود در عصاره استفاده گردید. کروماتوگرافی گازی و طیف سنجی جرمی 28 ترکیب مختلف را در عصاره آشکار ساخت. از میان ترکیبات مشخص شده، ترکیبات غالب شامل Thiophene, Tetrahydro-2-methyl- ،(27/35%) Benzeneacetic acid, 4-hydroxy-, methyl ester (%42/11،(Inositol-Mome%) 91/9 (و Tridecanone-5%) 73/4 (بودند. درصد سمیت سلولی عصاره مورد مطالعه نشان داد که اثر سمیت وابسته به دوز و زمان است. نتایج حاصل از بیان ژن سرکوبگر متاستازی Nm23 نشان داد که میزان بیان نسبی این ژن در گروهی که غلظت IC50 از عصاره شیرین بیان را دریافت کرده اند در مقایسه با سلولهای کنترل و آنهایی که غلظت IC50-sub را دریافت کرده اند بیشترین افزایش بیان را نشان می دهد(001/0 P، 33/30 .(در حالیکه این مقدار در مورد غلظت IC50-sub برابر 06/5) 01/ 0 P  بعد از 72 ساعت می باشد که نشان دهنده تاثیر مثبت عصاره شیرین بیان در افزایش بیان ژن Nm23 می باشد. با توجه به نتایج، به نظر می رسد که عصاره گیاه شیرین بیان پتانسیل درمان سرطان پستان را از طریق افزایش ژن سرکوبگر متاستازی Nm23 داشته باشد. لذا پیشنهاد می شود که مطالعات بیشتر در جهت یافتن ترکیبات موثر موجود در گیاه صورت گیرد تا گامی در جهت طراحی داروهای موثر و جدید در درمان سرطان باشد.

    کلیدواژگان: سمیت سلولی، گیاه شیرین بیان، T47D، متاستازی، NM23
  • محمد شکرزاده، عباس محمدپور، یحیی صالح طبری، سارا پرویزی آلمانی* صفحات 54-60

    سرطان معده یکی از شایع ترین سرطان های دستگاه گوارش در جهان است، که همچنین دارای شیوع بالایی در ایران است. ژن ERCC2 به عنوان یکی از ژن های عمده مستعد ابتلا به سرطان معده در نظر گرفته شده است. هدف این مطالعه، بررسی ارتباط پلی مورفیسم rs13181 ژن ERCC2 می باشد. پلی مورفیسم در ناحیه پروموتر ژن ERCC2 می تواند به فعالیت این ژن ودر نتیجه استعداد ابتلا به سرطان معده اثرگذار باشد. در این مطالعه ی موردی- شاهدی 81 بیمار و 75 فرد سالم حضور یافتند. پنج میلی لیتراز خون محیطی افراد در لوله های حاوی EDTA جمع آوری شد. پس از استخراج DNA ژنومی، بررسی ژنوتیپی پلی مورفیسم ها با استفاده از روش RFLP-PCR انجام شد. فراوانی ژنوتیپ و آلل پلی مورفیسم(T > G (rs13181 به طور معنی داری بین بیماران سرطان معده و گروه کنترل متفاوت بود (به ترتیب: 0001/0<p و 0001/0<p .(فراوانی آلل T در گروه سرطان معده، 54 %و در گروه کنترل 18 %بود و این آلل به طور قابل توجهی با خطر ابتلا به سرطان معده ارتباط داشت (5=OR ، 5138/0– نتایج) 95%CI= 6/7909–1926/2942 OR=114)،نظر مورد بیماری با TT ژنوتیپ ارتباط بررسی در). 95%CI= 0/09611 نشان میدهد که ژنوتیپ TT به عنوان یک فاکتور حفاظتی در ایجاد بیماری معرفی می شود. نتایج ما ارتباط بین پلی مورفیسم rs13181 ژن ERCC2 و افزایش خطر ابتلا به سرطان معده در استان مازندران را تایید می کند.

    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، آدنوکارسینوما، ژن ERCC2، PCR-RFLP
|
  • Sara Sajjadi, Hossein Javanbakht * Pages 1-6

    Infections with blood parasites are common phenomenon in reptiles from all over the world. Apicomplexan are the majority of blood parasites that frequently occur with high levels of parasitaemia in the snakes. The aim of this study was to determine the presence of blood parasites in some snakes Guilan province in the North of Iran. A total of 51 specimens of three snake species were captured including 18 specimens of Natrix natrix, 30 of Natrix tessellata and three from Zamenis longissimus. Blood sampling was carried out from the caudal vein by insulin syringe. The blood smears were stained with Giemsa solution and examined by light microscopy for heamoparasites. We found one species of Hepatozoon sp. as well as two intra-erythrocytic structures that we referred them to Rickettsia and Serpentoplasma in the snakes. The Serpentoplasmawith small amoeboid shape only detected in N. tessellate. But the Rickettsia which is bigger in size and formed roughly spherical inclusions detected in both Natrix species. This finding of haemoparasites represents for the first time in these snakes.

    Keywords: Apicomplexa, Hepatozoon, Blood parasite, Snakes
  • Majid Abdoli *, Ezatollah Esfandiari Pages 7-17

    Low zinc (Zn) availability and its absorption limit wheat production and quality of yield in calcareous soils. In order to identify Zn deficient stress tolerance in wheat, fifteen spring genotypes (Diyarbakir-81; Gediz-75; Svevo; Zenit; Amanos-97; Fuatbey-2000; Balcali-2000; Ceylan-95; Firat-93; Aydin-93; Ozbek; Artuklu; Akcakale-2000; Aday-19; and Ege-88) were evaluated under two conditions (normal and Zn deficient stress) in 2014-2015 growing season. This research was carried out in a factorial experiment based on randomized complete block design with three replications. Results of variance analysis showed that zinc-deficient stress had significant effects on plant height (PLH), spike length (SL), peduncle length (PedL), grains number per spike (GNPS), biomass yield (BY), and grain yield (GY). There were significant differences among genotypes for all studied traits, except spike length, BY, and GY. The interaction effects of genotypes and Zn deficient stress conditions were non-significant for all studied traits. The results showed that zinc-deficient stress caused 7.3, 9.5, 8.0, 20.8, 18.6, and 22.1% reduction in PLH, SL, PedL, GNPS, BY and GY, respectively. But had no significant effect on 1000-grain weight and harvest index. Results showed that ‘Gediz-75’ genotype with 0.62 g/plant and 14 grains had the highest GY and GNPS under two different conditions. But, ‘Aday-19’ genotype with 0.36 g/plant and 8.3 grains had the lowest GY and GNPS under two different conditions. The ‘Gediz-75’ genotype showed the highest STI (1.186), GMP (0.610), MP (0.621), and HARM (0.599) Zn stress indices. However, the ‘Aday-19’ genotype showed the lowest STI (0.399), GMP (0.354), MP (0.360), and HARM (0.347) Zn stress indices. With consideration, the correlation between indices and grain yield under zinc-deficient stress and non-stress, these indices (except the TOL, SSI, RDI, YSI, DI, ATI, and SSPI) were identified as the best stress indices for isolation and selection of tolerant genotypes.

    Keywords: Durum wheat, Zinc deficit, Grain yield, Zinc stress index, Calcareous soil
  • Mina Oliyai, Mohammad Abnosi *, Hamid Reza Momeni Pages 18-25

    Myo-inositol (MI) which is produced at low concentration is an essential substance for animal’s natural growth. This study was performed to investigate the effects of MI on viability, proliferation and some biochemical factors of rat bone marrow mesenchymal stem cells (BMSCs). To investigate the cell viability using trypan blue assay, BMSCs after third passage were treated with different concentration of MI at 12, 24 and 36 hours. Then the samples were treated with 160 and 1280 µM of MI as selected concentrations for 36 hours to carry out further analysis including the proliferation ability via colony forming assay (CFA), publish doubling number (PDN) and the cells morphology. The level of Na+ and K+ was measured by flame photometer. In addition, the activity of ALP, LDH, AST, ALT as well as calcium concentration was evaluated using commercial kits. Data were evaluated using ANOVA, Tukey's test and p2+ level. High concentration of MI not only reduces cell viability via imbalance of electrolytes but also changed the cell morphology. In addition, we observed the elevation of aerobic metabolism via calcium dependent mechanism.

    Keywords: Mesenchymal stem cell, Myo-inositol, Viability, Morphology, Alkaline phosphatase
  • Mahyar Gerami *, Hossein Abbaspour, Vali Alah Ghasemi Omran, Hemat Allah Pirdashti, Parastoo Majidian Pages 26-35

    Induced mutagenesis causes an increase variation of some products with limited genetic resources. In this study, the antioxidant enzymes activity, biochemical properties and glycoside content of Stevia were assessed by EMS (chemical mutagen) based on two experiments as factorial with completely randomized design with three replications. The results of the first experiment showed that some properties of regenerated calli were influenced by different concentrations of EMS, different times of exposure and interactions of these two factors. Therefore, more EMS concentration and its duration of exposure indicated fewer regeneration rates and indices of the calcified masses. According to the second experiment, our data showed that EMS mutant activity was related to enzymatic activity and some biochemical properties of regenerated plants at a 1% significance level. Among the mutants, M10, M6, and M19 had the highest enzyme activity and M3 and M10 mutants with + 41.4 and +26.12% revealed the higher percentage of incremental changes in proline accumulation than the control sample. In addition, the highest amount of total protein was allocated to M16, M14 and M3 mutants (values of 0.69, 0.67 and 0.58 mg/g tissue texture, respectively) over the control sample (0.27 mg/ gram of tissue) and M8 mutant had the highest percentage of changes in the amount of stevioside (87.3%) and rebaudioside A (58.3%), respectively. Overall, significant changes were observed in the antioxidant activity and biochemical properties and the amount of sugary glycosides of regenerated plants that could be used to create plants with higher quality traits.

    Keywords: Stevia rebaudiana, EMS, HPLC, Glycoside, Proline
  • Hajar Ghorbannejad, Rayhaneh Amooaghaie * Pages 36-46

    Saline soils and saline irrigation waters present poten tial hazards to canola production. Therefore, in this study in order to find indicators for salt tolerance, the changes of proline content and the activities of antioxidant enzymes were investigated in two canola genotypes (H308, H420) under various salt concentrations (0, 50, 100, 150 and 200 mM). Results showed that compared to the control, salinity reduced seed germination and biomass of plants and caused the significant increase in proline content and lipid peroxidation in leaves of both genotypes. On the basis of growth parameters, H420 was more salt sensitive than H308. H308 accumulated higher proline contents and had higher antioxidant enzyme activities (SOD, POX, APX, and CAT) than H420 especially at higher salinity levels. The activities of POX, APX, and CAT in H420 slightly increased in low salinity levels but in high salinity, their activities decreased and return to less or same level of the control. The differences in proline accumulation ability and the activities of antioxidative enzymes in leaves, at least in part, explained greater tolerance of H308 to salt stress than H420.

    Keywords: Antioxidative enzymes, Canola, Genotypes, Lipid peroxidation, Proline, Salinity
  • Seyed Ataollah Sadat Shandiz, Ali Salehzadeh *, Mojgan Ahmadzadeh, Kimia Khalatbari Pages 47-53

    Glycyrrhiza is a genus of about 20 accepted species in the legume family (Fabaceae), with a distribution in Asia, Australia, Europe, and the Americas. Recently, about 30 species from the genus Glycyrrhiza have been found and used in traditional medicine for treating cancer. Different studies confirmed that down regulation of Non-metastatic protein (NM23), a metastasis suppressor gene is related to high metastatic potential. The aim of this study was to investigate the effect of Glycyrrhiza glabra extract on the expression of NM23 gene and against breast cancer (T47D) cell line. In this study, T47D cancer and MRC-5 normal cell lines were treated with different concentrations (0.1, 0.2, 0.5, 1, 2, 4, and 8 mg/ml) of G. glabra extract after 24, 48, and 72 h. 3-(4, 5-Dimethylthiazol-2yl)-2, 5-diphenyltetrazolium bromide (MTT) test was used to evaluate the effects of the extract toxicity against T47D cells. Quantitative real-time polymerase chain reaction (PCR) technique was used to evaluate NM23 gene expression in T47D cells. Gas chromatography/mass spectrometry (GC/MS) analysis revealed that 28 different compounds were found in the G. glabra water extract. Among the chemical constituents defined, the dominant constituents were Benzeneacetic acid, 4-hydroxy-, methyl ester (27.35%), Thiophene, Tetrahydro-2-methyl- (11.42%), Mome-Inositol (9.91%), and 5-Tridecanone (4.73%). The percent of cell toxicity revealed that the effect of toxicity is related to the time and dose. The mRNA levels of NM23 gene expression were significantly increased in the T47D cells treated with IC50 concentration of G. glabra (P < 0.001, 30.33 fold). This amount in sub-IC50 concentration of the extract was 5.06 (p < 0.01) fold, showing a positive effect of the extract in enhancing the NM23 expression as compared to the control groups after 72 h. The result showed that G. glabra has the potential to cure breast cancer by enhancing NM23 expression. Therefore, it is suggested that more researches are needed to find some effective combinations in the plant to design new and effective drugs to treat cancer.

    Keywords: Cell toxicity, Glycyrrhiza glabra, Metastasis, NM23, T47D
  • Mohammad Shokrzadeh, Abbas Mohammadpour, Yahya Saleh Tabari, Sara Parvizi Almani * Pages 54-60
    Background and objectives

    Gastric cancer is one of the most common cancers of the gastrointestinal tract in the world, which also has a high prevalence in Iran. ERCC2 gene is considered one of the major genes related to gastric cancer. The present study aimed to investigate the relationship between rs13181 polymorphism of ERCC2 gene. The polymorphism in the promoter region of ERCC2 gene can affect the activity of this gene and thus the susceptibility to gastric cancer.

    Materials and Methods

    In this case-control study, 81 patients and 75 healthy individuals were recruited. Five cc peripheral blood of individuals was collected in EDTA-containing tubes. Genomic DNA was extracted using the Salting-out method and polymorphism was genotyped using the PCR-RFLP method.

    Results

    The prevalence of rs13181 (G > T )genotype and polymorphism allele were significantly different between patients with gastric cancer and control group (both p

    Conclusion

    Our results confirmed the association between rs13181 polymorphism of ERCC2 gene and the increased risk of gastric cancer in Mazandaran province.

    Keywords: polymorphism, Adenocarcinoma, ERCC2 gene, PCR-RFLP