فهرست مطالب

Genetic Resources - Volume:3 Issue: 2, Summer-Autumn 2017

Journal of Genetic Resources
Volume:3 Issue: 2, Summer-Autumn 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/06/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عزت الله اسفندیاری، مجید عبدلی* صفحات 68-79

    تولید موفقیت آمیز و توسعه ژنوتیپهای پایدار و سازگار تنها به نتایج مثبت حاصل از تعامل بین ژنوتیپ و محیط بستگی دارد که متعاقبا تاثیر ویژهای بر استراتژیهای اصلاح نباتات دارد. در این راستا، آزمایشی برای بررسی تفاوت بین 16 لاین گندم دوروم در دو شرایط کفایت و کمبود روی در طول فصل رشد 94-1393 در دانشگاه مراغه به اجراء در آمد. نتایج نشان داد که تنش کمبود روی بر تمامی صفات مورد مطالعه در سطح احتمال یک درصد معنیدار بود. همچنین اثر متقابل تنش کمبود روی و لاینهای گندم بر طول میانگره پدانکل و ارتفاع بوته معنیدار بود. یافته های ما نشان داد که تنش کمبود روی به طور قابل توجهی سبب کاهش طول سنبله (8/6 درصد)، وزن خشک سنبله (1/19 درصد)، ارتفاع بوته (12 درصد)، طول میانگره پدانکل (2/15 درصد) و وزن خشک میانگره پدانکل (7/26 درصد) شد. همچنین تنش کمبود روی سبب کاهش تعداد دانه در سنبله، تعداد سنبلچه بارور در سنبله، وزن هزار دانه، عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه و شاخص برداشت به ترتیب به میزان 2/29 ،5/15 ،1/5 ،1/24 ، 5/32 و 5/10 درصد شد. نتایج نشان داد که لاینهای با شماره 2) 4025 (و 5) 46202 (به ترتیب کمترین و بیشترین میزان طول سنبله، وزن سنبله، تعداد دانه در سنبله و تعداد سنبلچه بارور در سنبله را داشتند؛ در حالی که لاینهای با شماره 10) 45704 (و 14 (45415 (بیشترین و لاینهای با شماره 1) 4017 ،(11) 45667 (و 12) 45632 (کمترین میزان عملکرد دانه و شاخص برداشت را داشتند. در هر دو شرایط تنش کمبود و عدم کمبود روی، عملکرد دانه همبستگی مثبتی با STI ،GMP ،MP و HARM داشت و همچنین عملکرد دانه همبستگی منفی با SSI در شرایط تنش کمبود روی داشت. بر این اساس، شاخصهای STI ،GMP ، MP و HARM بهترین شاخصها برای شناسایی لاینهای با عملکرد بالا در هر دو شرایط هستند. در مجموع، نتایج نشان داد که لاینهای 14) 45415 (و 10) 45704 (نسبتا مقاوم به کمبود روی و لاینهای 1) 4017 ،(2) 4025 (و 11) 45667 (به عنوان لاین- های حساس شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: تنوع ژنتیکی، گندم دوروم، صفات زراعی- مرفولوژیکی، شاخصهای مقاومت به کمبود روی
  • فیروز جنت علیپور، ملک حسین اسدی*، مسعود ترک زاده ماهانی صفحات 80-86

    در بافتهای توموری جمعیتی از سلولها به نام سلولهای بنیادی سرطان وجود دارد. این سلولها دارای خصوصیتهایی شبیه سلولهای بنیادی از قبیل خودبازسازی و قدرت تمایز می باشند. یافته های جدید نشان میدهند علاوه بر فاکتورهای سلولهای بنیادی از قبیل Oct4 ،رونوشت های بلند غیرکدکننده نیز در فرایندهای تنظیمی سلولهای بنیادی سرطان ایفای نقش میکنند. MIAT یک رونوشت بلند غیرکدکننده است که در سلولهای بنیادی جنینی بیان میشود و بیان توسط فاکتورهای شناخته شده سلولهای بنیادی Oct4 و Nanog تنظیم میگردد. در این تحقیق یافته های ما برای اولین بار نشان داد که مهار رونوشت بلند غیرکدکننده MIAT از طریق تنظیم بیان فاکتورهای D1 Cyclin و PCNA منجر به کاهش رشد سلولهای سرطانی و توقف آنها در فاز G1 چرخه سلولی میشود. در ادامه داده های این تحقیق نشان داد که مهار رونوشت بلند غیرکدکننده MIAT باعث کاهش مهاجرت سلول- های سرطانی رده سلولی Hela میشود، که حاکی از نقش آن در فرایند مهاجرت سلولهای سرطانی است. علاوه بر این یافته- های ما نشان داد که مهار رونوشت بلند غیرکدکننده MIAT باعث افزایش آپوپتوز در سلولهای سرطانی Hela میشود و همچنین بر باعث تغییر بیان فاکتورهای آپوپتوزی Bcl2/Bax میشود. بر اساس یافته های بدست آمده، رونوشت بلند غیرکدکننده MIAT ممکن است در پیشرفت تومور دهانه رحم نقش داشته باشد و امید است این رونوشت به عنوان یک هدف بالقوه در درمان هدفمند سرطان مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: رونوشت بلند غیرکدکننده MIAT، سرطان دهانه رحم، توقف در فاز G1، آپوپتوزیس
  • اطهر سادات جوانمرد، مریم مقدم متین، حمید روحانی، منصور مشرقی، احمدرضا بهرامی* صفحات 87-97

    سلولز فراوانترین پلیمرزیستی قابلتجدید در طبیعت است که توسط آنزیمهای سلولولیتیک مورد استفاده قرار میگیرد. سلولازها از مهمترین گروه های آنزیمهای صنعتی هستند که به صورت گسترده در تولید سوختهای زیستی، صنایع کاغذسازی، نساجی و مواد شوینده کاربرد دارند. این آنزیمها میتوانند از طریق کاهش فرآیندهای شیمیایی در صنایع یادشده و همچنین مدیریت پسماندهای کشاورزی و صنعتی به حفظ محیطزیست کمک کنند. قارچهای رشتهای گرمادوست انواع آنزیمهای مقاوم به حرارت را تولید میکنند که دارای ویژگی هیدرولیز سلولز در دماهای بالاتر و با سرعت بیشتر هستند. این ویژگی مقدار آنزیم مورد نیاز و خطر آلودگی با میکروارگانیسمهای مزوفیل را کاهش میدهد. توانایی سلولولیتیک دو جدایه Thermoascus aurantiacus) از مشهد، ایران) در کشت مایع دارای منابع کربن و نیتروژن مختلف و در مقایسه با قارچ مرجع Thermoascus 1831 DSM Miehei aurantiacus مورد سنجش قرار گرفت. از بین منابع مورد آزمایش، سبوس گندم و پپتون منجر به بالاترین سطح تولید آنزیم اندوگلوکاناز توسط قارچهای رشتهای جداسازیشده، گردیدند. محیطکشت حاوی آنزیم مربوط به جدایه ها فعالیت سلولازی بالاتری را در مورد آنزیمهای اندوگلوکاناز، اگزوگلوکاناز و همچنین سلولاز تام در مقایسه با قارچ مرجع نشان داد. پروفایل بیان ژن در یک دوره دوازده روزه نشان داد که تغییرات در سطح mRNA سلولازی با تغییرات فعالیت پروتئین هماهنگ نمیباشد. این مشاهده ممکن است به دلیل فرآیند پیچیده تنظیم آنزیمهای سلولازی در پاسخ به پیامهای محیطی باشد.

    کلیدواژگان: اندوگلوکاناز، اگزوگلوکاناز، بتا- گلوکوزیداز، پتانسیل سلولولیتیک، Thermoascus aurantiacus، قارچ های گرمادوست
  • محمد شکرزاده، عباس محمدپور، یحیی صالح طبری، ناهید مسعودی، محمدمصطفی نصیریان شکیب، سیده مرضیه محمدی*، مریم علیزاده صفحات 98-102

    سرطان معده چهارمین علت شایع مرگ و میر ناشی از بدخیمیها در سرتاسر دنیا بوده، که همچنین دارای شیوع بالایی در ایران است. ژن Caspase3 به عنوان یکی از ژن های عمده مستعد ابتلا به سرطان معده در نظر گرفته شده است. هدف این مطالعه، بررسی ارتباط پلی مورفیسم rs12108497 ژن Caspase3 می باشد.. به علت نقش اساسی کاسپازها ما یک SNP از کاسپاز3 (مربوط به کاسپازهای اجرایی مشترک دو مسیر) که ارتباط آنها با سرطانهای مختلف ثابت شده است، را در نظر گرفته ایم. در این مطالعه مورد - شاهدی، 95 بیمار و 90 نفر از افراد سالم ثبت نام کردند. وضعیت بیمار به وسیله آندوسکوپی و آسیب شناسی مورد تایید قرار گرفت و به عنوان آدنوکارسینومای گوارشی و عضلانی شناخته شد. در مجموع 5 میلی لیتر از خون محیطی پس از اخذ رضایت آگاهانه از همه شرکت کنندگان جمع آوری شد. DNA ژنومی با استفاده از روش out-Salting استخراج شد و با استفاده از روش RFLP-PCR بررسی ژنوتیپی پلی مورفیسم انجام شد. فراوانی ژنوتیپی پلی مورفیسم rs12108497 به طور معنی داری بین بیماران مبتلا به آدنوکارسینوم معده و افراد سالم متفاوت بود (0259/0=p .(همچنین در این مطالعه تفاوت توزیع 3/7778 و% 95 CI (1/3539- 10/5412)) آمده بدست OR میزان به باتوجه و) p=0/0111) بوده معنیدار ، T/T ژنوتیپ =OR ،(این نتیجه پیشنهاد می شود که ژنوتیپ T/T ،خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهد و یک فاکتور خطر محسوب می- شود. نتایج ما ارتباط بین پلی مورفیسم rs12108497 ژن Caspase3 و افزایش خطر ابتلا به آدنوکارسینوم معده در افراد مراجعه کننده به کلینیک طوبی ساری را تایید می کند.

    کلیدواژگان: آدنوکارسینو، پلی مورفیسم 12108497، Caspase ژن 3، PCR-RFLP
  • سمانه پزشک، سید مهدی اجاق*، مسعود رضایی، بهاره شعبانپور صفحات 103-112

    در مطالعه حاضر از پروتئین هیدرولیز شده به عنوان نگهدارنده طبیعی جهت افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ در شرایط نگهداری در یخچال به مدت 12 روز استفاده گردید. پروتئین هیدرولیز شده در غلظت 5/0 ، 1 و 5/1 درصد به گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ اضافه شد. در این راستا آزمایشات میکروبی و شیمیایی و حسی در طول دوره نگهداری در فواصل زمانی 3 روز انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که نمونه های تیمار شده با پروتئین هیدرولیز شده 1 % و 5/1 % بهترین گروه های مورد آزمایش جهت به تعویق انداختن شاخصهای فساد شیمیایی و میکروبی بودند. همچنین نتایج مربوط به آنالیز حسی آنها نیز مورد قبولتر بود. به طور کلی مطالعه حاضر نشان داد که میتوان از پروتئین هیدرولیز شده که با آنزیم پروتامیکس از امعاء و احشاء تون زرد باله تهیه شده است، به عنوان نگهدارنده طبیعی جهت افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده ماهی معرفی کرد.

    کلیدواژگان: پروتئین هیدرولیز شده ماهی، ضد اکسیدان، ضد باکتریایی، مدت ماندگاری، فیتوفاگ
  • فاطمه حسن زاده، نواز خرازیان*، محمدرضا پریشانی صفحات 113-129

    منطقه حفاظت شده سالداران با مساحت تقریبی 14 هزار هکتار در 115 کیلومتری جنوب غرب شهرکرد و در موقعیت جغرافیایی 50 درجه و 34 دقیقه طول شرقی و 32 درجه و 4 دقیقه عرض شمالی واقع شده است. این ناحیه یکی از مهمترین ذخایر ژنتیکی در رشته کوه های زاگرس محسوب می شود. در مطالعه حاضر، عناصر فلوریستیکی، اشکال زیستی، تحلیل پراکنش جغرافیایی، وضعیت حفاظتی، و گیاهان مرتعی و سمی مورد بررسی قرار گرفته است. کلیه نمونه ها در طی تمام فصول رویشی و در چندین مرحله از اسفندماه 1393 تا تیرماه 1396جمع آوری شدند. در مجموع، 267 گونه، 190 جنس و 56 تیره شناسایی شدند. نتایج حاکی از آن است که 11 تیره، 41 جنس و 51 گونه تک لپه ای، 44 تیره، 148 جنس و 215 گونه دولپه ای و یک گونه متعلق به نهانزاد آوندی می باشد. بر پایه داده های حاصل از شکل زیستی، گونه ها به اشکال همی کریپتوفیت (41 درصد)، تروفیت (35 درصد)، ژیوفیت (16 درصد)، فانروفیت (5 درصد)، کامافیت (2 درصد) و انگلی (یک درصد) می باشند. در زمینه پراکنش جغرافیایی، کوروتیپ ایرانی- تورانی (57 درصد، 152 گونه) مولفه اصلی در این منطقه بود. در مجموع، 153 گونه تک منطقه ای، 61 گونه دو منطقه ای و 53 گونه چند منطقه ای شناسایی شد. علاوه براین، 32 گونه انحصاری، 106 گونه مرتعی و 23 گونه سمی مشخص شدند. در زمینه وضعیت حفاظتی، گونه ها در شرایط نزدیک به تهدید (47 درصد) و در معرض خطر (3 درصد) بودند. داده های حاصل از مطالعه حاضر برای اولین در ایران گزارش می شود.

    کلیدواژگان: کوروتیپ، انحصاری، ایرانی-تورانی، مرتعی، در معرض خطر
  • سمانه کمالی پور، علی برزگر*، محمد شکرزاده، نوین نیکبخش صفحات 130-136

    آنزیم سیتوکروم 2E1 P450) CYP2E1 (در فعالسازی متابولیکی تعداد زیادی از زنوبیوتیکهای با وزن مولکولی پایین نقش دارد. زنوبیوتیکها از طریق فعالسازی اتفاقی پروکارسینوژنها در بروز سرطان معده نقش دارند. شمال ایران جزو مناطق با شیوع بالای کارسیونومای معده است که در آن کارسینوژنهای محیطی از جمله سموم کشاورزی بوفور مورد استفاده قرار میگیرند. در این تحقیق، میزان بیان ژن CYP2E1 در بخش توموری و نرمال بافتهای سرطانی افراد مبتلا به سرطان معده و همچنین بافت سالم معده با روش PCR time-Real بررسی گردید. نتایج نشان داد که تعداد کپیهای cDNA ژن CYP2E1 در بخش توموری معده، بیشتر از میزان آن در بخش نرمال بافتهای سرطانی و همچنین بافت سالم معده بود. مقایسه میانگینهای CT با روش دانکن نشان داد که اختلاف بین تعداد کپیهای cDNA در بین بافت توموری و سالم معنیدار است (0018/0=P .(بنظر میرسد که افزایش بیان ژن CYP2E1 ممکن است در افزایش خطر ابتلا به سرطان معده نقش داشته باشد. بدین ترتیب بررسی میزان بیان ژن CYP2E1 ممکن است مارکر مولکولی مناسبی برای تعیین حساسیت فردی برای ابتلا به سرطان معده و همچنین طراحی روش های پیشگیری از سرطان باشد.

    کلیدواژگان: CYP2E1، سرطان معده، استان مازندران، آفتکش، Real-time PCR
|
  • Ezatollah Esfandiari, Majid Abdoli * Pages 68-79

    Successful production and development of stable and adaptable genotypes only depend on the positive results achieved from the interaction between genotype and environment that consequently has a significant impact on breeding strategies. In this regard, we conducted an experiment to study genotypic differences of 16 lines durum wheat under both zinc sufficient and deficient stress during 2014-2015 growing seasons in University of Maragheh, Iran. Our results showed that Zn stress significantly (P < 0.001) affected all studied traits among the lines. The interaction between zinc stress conditions (C) and lines (L) was significant for peduncle length and plant height. Our findings indicated that zinc-deficient stress significantly reduced spike length (6.8%), spike dry weights (19.1%), plant height (12.0%), peduncle length (15.2%) and peduncle dry weights (26.7%). Zinc deficient stress also decreased the number of grains per spike, number of fertile spikelet per spike, thousand grain weight, biological yield, grain yield, and harvest index by 29.2, 15.5, 5.1, 24.1, 32.5, and 10.5%, respectively. The results showed that line numbers of 2 (G2, 4025) and 5 (G5, 46202) produced the lowest and highest spike length (SL) and spike weight (SW), number of grains per spike (NGS), and number of fertile spikelet (NFT), respectively; while line numbers of 10 (G10, 45704) and 14 (G14, 45415) produced the highest and line numbers of 1 (G1, 4017), 11 (G11, 45667), and 12 (G12, 45632) produced the lowest grain yield (GY), and harvest index (HI), respectively. Under non-zinc deficient stress and zinc deficient stress, GY was positively associated (P < 0.001) with STI, GMP, MP, and HARM as well as negatively correlated (P < 0.001) with SSI under zinc-deficient stress. Accordingly, indices of STI, GMP, MP, and HARM were the best indices for identification of high yielding lines in both conditions (zinc deficient tolerant lines). In total, results showed that G14 (45415) and G10 (45704) lines relatively identified as zinc tolerant and G1 (4017), G2 (4025), and G11 (45667) lines identified as susceptible lines.

    Keywords: Genetic diversity, Durum wheat, Agro-morphological traits, Zinc deficient resistance indices
  • Firooz Jannat Alipoor, Malek Hossein Asadi *, Masoud Torkzadeh Mahani Pages 80-86

    There are a sub-population of cells in tumor tissues known as cancer stem cells (CSCs) which have similar features with stem cells, including self-renewal and differentiation capacity. Recently, it was established that not only stem cells factors such as Oct4, but also ES-associated lncRNAs are contributing to various regulatory aspects of CSCs. Myocardial infarction associated transcript (MIAT) is a lncRNA which expressed in embryonic stem cells (ESCs) and its expression was regulated by ES-associated transcription factors, Oct4 and Nanog. Here, our results revealed that suppression of MIAT reduces cell proliferation and causes G1 arrest in HeLa cancer cells through downregulation of cell cycle progression factors including, CyclinD1 and PCNA. Furthermore, our data showed that downregulation of MIAT represses migration of HeLa cells which implicated that MIAT may be contributed to the migration of HeLa cells. We further detected MIAT silencing promotes apoptosis of Hela cancer cells and influences the expression of known apoptotic factors, Bcl2 and Bax. Based on our findings, LncRNA MIAT might be involved in the cervical cancer malignant progression and it could be the candidate as a potential therapeutic target to combat cancer.

    Keywords: LncRNA MIAT, Cervical cancer, G1 arrest, Apoptosis
  • Athar Javanmard, Maryam M. Matin, Hamid Rouhani, Mansour Mashreghi, Ahmad Reza Bahrami * Pages 87-97

    Cellulose is the most plentiful renewable biopolymer in nature which could be utilized by cellulolytic enzymes. Cellulases are among the most important groups of industrial enzymes which are widely consumed in biofuel production, pulp and paper, textile, and detergent industries. These enzymes can support a cleaner environment through reducing chemical processes in mentioned industries and agro-industrial waste management. Thermophilic filamentous fungi produce thermostable types of the enzymes with the property of hydrolysis the cellulose in higher temperatures with higher rates of reaction, decreased amounts of enzyme quantities and reduced risk of contamination by the mesophilic microorganisms. The cellulolytic capacity of two Thermoascus aurantiacus isolates (from Mashhad, Iran) was examined in a simple liquid state fermentation in different carbon and nitrogen sources, in comparison to the Thermoascus aurantiacus DSM 1831 as a reference fungus. Among different the tested sources, wheat bran and peptone led to the highest level of endoglucanase production by the isolated thermophilic fungi. The isolates showed higher cellulase activities, including endoglucanase, avicelase, and FPase, of the crude enzymes from the isolates in comparison to the reference fungus. Gene expression profiling revealed that changes in the cellulase mRNA levels are not correlated with the changes in protein activities during a 12-day period. This observation might be due to a complex process of enzymatic regulation of cellulases in response to the environmental signals.

    Keywords: Cellulolytic potential, Endoglucanase, Exoglucanase, β-glucosidase, Thermoascus aurantiacus, Thermophilic fungus
  • Mohammad Shokrzadeh, Abbas Mohammadpour, Nahid Masoudi, Mohammad Mostafa Nasirian Shakib, Seyedeh Marziyeh Mohammadi *, Yahya Saleh Tabari, Maryam Alizadeh Pages 98-102

    Gastric cancer is the fourth most common cause of malignancy death in the world, which also has a high prevalence in Iran. Caspase 3 gene is considered one of the major genes related to gastric cancer. The present study aimed to investigate the relationship between rs12108497 polymorphism of Caspase 3 gene. Due to the fundamental role of caspases, we have considered an SNP of Caspase 3 (common to two-way joint execution caspases), which has been proven to be related to various cancers. In this case-control study, 95 patients and 90 healthy subjects were enrolled. The patient status was approved, by endoscopy and pathology, to be gastroduodenal adenocarcinoma. Overall, 5 ml of the peripheral blood was collected from all participants, after obtaining an informed consent. Genomic DNA was extracted using the salting-out method and genotypic polymorphism was investigated using the PCR-RFLP method. The frequency of rs12108497 polymorphism was significantly different between patients with gastric adenocarcinoma and healthy subjects (p = 0.0259). Also, the difference in the distribution of T/T genotype was significant (P = 0.0111) and according to the OR score ((95.1% CI = 1.3539-10.5412) and OR = 3.7778), it is suggested that the T/T genotype increases the risk of disease. Our results confirm the association between the rs12108497 polymorphism of Caspase3 gene and the increased risk of gastric adenocarcinoma in individuals referring to Toba Sari Clinic.

    Keywords: Adenocarcinoma, rs12108497 polymorphism, Caspase3 gene, PCR-RFLP
  • Samaneh Pezeshk, Seyed Mahdi Ojagh *, Masoud Rezaei, Bahareh Shabanpour Pages 103-112

    In this study, hydrolyzed protein as a natural preservative for increasing the shelf life of minced meat of silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) was used in a refrigerator for 12 days. Hydrolyzed protein was added to the minced meat of fish, at 0.5, 1 and 1.5% concentration. In this regard, microbial, chemical and sensory tests were carried out during the period of storage at intervals of 3 days. The results indicated that samples treated with a hydrolyzed protein of 1% and 1.5% were the best-tested groups to postpone the chemical and microbial degradation indicators and as well as the results of their sensory analysis were more acceptable. In general, the present study showed that hydrolyzed protein by a protamex enzyme from visceral of yellowfin tuna can be used as a natural preservative to increase the shelf life of the minced meat of fish.

    Keywords: FPH, Antioxidant, Antibacterial, Shelf life, Silver carp
  • Fatemeh Hasanzadeh, Navaz Kharazian *, Mohammad Reza Parishani Pages 113-129

    Saldaran protected region with about 14,000 hectares is located at longitude 50º34ʹE and latitude 32º4ʹN at 115 km of southwest of Shahr-e Kord City. This area is one of the important genetic resources in the Zagros Mountains. In the present study, floristic elements, life forms, chorological analysis, protected status, pasture and poisonous plants were investigated. All specimens were collected during all vegetation seasons and in several stages from March 2015 to July 2017. A total of 267 species, 190 genera, and 56 families were identified. The results show that 11 families, 41 genera, 51 species were monocotyledon, 44 families, 148 genera, and 215 species were dicotyledon and 1 species belonged to Pteridophyta. Based on life form data, the species were hemicryptophyte (41%), therophyte (35%), geophyte (16%), phanerophyte (5%), chamaephyte (2%) and parasite (1%). In term of geographical distribution, Irano-Turanian chorotype was a major component (57%, 152 species) in this region. A total of 153 mono-regional, 61 bi-regional and 53 pluri-regional species were identified. In addition, 32 endemic, 106 pasture and 23 poisonous species were determined. In terms of protective status, the species were near threatened (47%) and endangered (3%). The data obtained from the present study is reported for the first time for Iran.

    Keywords: Chorotype, Endemic, Irano-Turanian, Pasture, Endangered
  • Samaneh Kamalipour, Ali Barzegar *, Mohammad Shokrzadeh, Novin Nikbakhsh Pages 130-136

    Cytochrome P450 2E1 (CYP2E1) enzyme metabolically activates a large number of low molecular mass xenobiotics probably involved in gastric cancer incidence through activation of procarcinogens. North of Iran is amongst high incidence rate areas of gastric carcinoma where environmental carcinogenic compounds, including agricultural pesticides, are massively used. In this report, we quantitatively compared CYP2E1 gene expression between tumoral and nontumoral-marginal tissues of gastric cancer patients as well as normal healthy gastric tissues by real-time PCR. Results showed that CYP2E1 gene cDNA copy numbers were relatively increased in tumoral group vs. nontumoral-marginal and normal healthy groups. Comparison of means DDCT by Dunkan’s test statistically verified significant differences of cyp2E1 cDNA copy numbers between tumoral and healthy tissues (P=0.0018). It seems that the increased CYP2E1 gene expression may be associated with increased risk for gastric cancer. So, we recommended that CYP2E1 gene expression may be an appropriate molecular marker to determine individual sensitivity to gastric cancer and also for designing cancer prevention programs.

    Keywords: CYP2E1, Gastric cancer, Mazandaran province, Pesticide, Real-Time PCR