فهرست مطالب

Genetic Resources - Volume:4 Issue: 1, Winter-Spring 2018

Journal of Genetic Resources
Volume:4 Issue: 1, Winter-Spring 2018

  • تاریخ انتشار: 1396/12/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • هاجر رضانژاد بردجی، ملک حسین اسدی*، محمد مهدی یعقوبی صفحات 1-6

    شواهد جدید نشان می دهد که بخش بزرگی از ژنوم که به نام RNAهای بلند غیرکدکننده (lncRNAs) شناخته میشوند، رونویسی شده اما تولید پروتئین نمیکنند. آنها در تنظیم فرآیندها متنوع سلولی از جمله تکثیر و مرگ سلولی دخالت دارند. شواهد نشان می دهد این رونوشتها در بیمارهای مختلف از جمله سرطان دارای نقش کلیدی هستند. در این مطالعه ما بیان و ویژگیهای کلینیکی ژن AS1-ZEB1 lncRNA را در سرطان کولورکتال مورد بررسی قرار دادیم. در این مطالعه 64 نمونه شامل 32 نمونه از بافت توموری کولورکتال و 32 نمونه از بافت حاشیه ای سالم آن از انستیتو کانسر دانشگاه علوم پزشکی تهران تهیه گردید. از بافتهای موردنظر RNA با استفاده از محلول ترایزول استخراج شد. سپس cDNA آنها به کمک آنزیم رونویسی معکوس MMULV ساخته شد. بیان کمی AS1-ZEB1 با استفاده از تکنیک qPCR اندازه گیری شد. میزان بیان AS1-ZEB1 lncRNA در بافتهای توموری نسبت به بافتهای غیر توموری افزایش بیان داشت. علاوه براین با افزایش درجه بدخیمی تومور، میزان بیان AS1-ZEB1 lncRNA افزایش مییابد. همچنین بیان lncRNA AS1-ZEB1 در نمونه های توموری متاستاز داده به غدد لنفاوی در مقایسه با نمونه هایی که متاستاز نداده بودند افزایش زیادی نشان داد. نتایج مطالعه ما نشان داد میزان بیان AS1-ZEB1 lncRNA در نمونه های سرطان کولورکتال به طور قابل توجهی افزایش مییابد. افزایش بیان AS1-ZEB1 lncRNA با افزایش مرحله تومور، درجه بدخیمی تومور و تهاجم به عروق همبستگی نشان داد. بنابراین، بیان AS1-ZEB1 ممکن است به عنوان یک نشانگر تومور با معیار بالقوه تشخیصی، پیش آگهی و درمانی برای سرطانهای کولورکتال مهاجم و متاستاتیک در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، lncRNA ZEB1-AS، متاستاز، تومور مارکر
  • یدالله بهرامی*، سجاد بهرامی، الهام رضوان نژاد، سید عظیم موسوی زاده صفحات 7-13

    ژن برولا یکی از ژنهای مهم در افزایش میزان تخمک گذاری است و لذا میتواند یک ژن کاندیدا جذاب برای بررسی میزان تخمک گذاری در گوسفند باشد. فن آوریهای مولکولی به طور گستردهای برای کشف جهش در گونه های مختلف حیوانی استفاده شده است. این جهش اثرات عمدهای بر صفات مهم اقتصادی در گوسفند و بز دارد. این مطالعه به منظور شناسایی جهش در منطقه FecXG اگزون 2 ژن BMP15 ،با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز و روش پلی مورفیسم طول قطعه در گوسفند حصاری انجام شد. برای این منظور، 110 نمونه خون از گوسفند به دست آمد. DNA با استفاده از روش نمکی استخراج شد و خصوصیات کمی و کیفی DNA با استفاده از ژل الکتروفورز تعیین شد. به این ترتیب، یک قطعه 141 جفت بازی که حاوی محل چند شکلی ژن BMP15 است، توسط پرایمرهای اختصاصی تکثیر شدند. آنزیم محدود کننده HinfI) ANTC / G) آلل نوع وحشی، را برش می دهد و به عنوان نتیجه هضم آن، قطعات 112 و 29 جفت بازی تولید میشود. آلل نوع جهش یافته به علت حذف محل برش مورد نظر، برش داده نمی شود. تمام نمونه ها مونومورف مشابه ژنوتیپ (+ / +) (ژنوتیپ وحشی) را نشان دادند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که پلی مورفیسم مورد بررسی در گوسفند حصاری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: چند شکلی، ژن BMP15، BMP، گوسفند حصاری، دوقلویی زایی، PCR-RFLP
  • منیژه پاکروان*، آرزو دست پاک، علی سنبلی، زهرا خلج صفحات 14-25

    جهت مقایسه کارایی صفات ریخت شناسی و مولکولی در تشخیص گونه های Consolida ،تجزیه و تحلیلهای مولکولی با استفاده از توالی هسته ای ITS nrDNA و توالی کلروپلاستی trnF-trnL تحت آنالیزهای بیشینه صرفه جویی و بایسین در 33گونه و فرم شامل 28 گونه از جنس Consolida ،شش گونه از جنس Aconitella به همراه دو گونه از Delphinium و دو گونه Aconitum به عنوان برون گروه انجام گرفت. همچنین آنالیز فنتیکی برای 20 صفت ریختشناسی در 17 گونه از Consolida در ایران انجام شد. آنالیز مولکولی براساس روش وزن دهی با شاخص سازگاری نشان داد که روش بیشینه صرفه جویی و آنالیز بایسین براساس داده های منفرد و ترکیبی نتایج مشابه ی داشتند. در آنالیز ترکیبی درختانی با گام 558= L؛ 695/0= CI؛ 827/0 = RI حاصل شدند. نتایج بررسیهای ITS نشان داد که Consolida تکنیایی نمیباشد و گونه های Aconitella در بین گونه های جنس Consolida قرار میگیرند. نتایج کاهش paradoxa. C را به صورت فرمی از rugulosa. C و همچنین کاهش .C kabulica به سطح واریته ای از stokciana. C مورد تایید قرار داد. به منظور مطالعات فنتیکی، آزمون آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA ،(تجزیه به عامل ها (PCA (و آنالیز خوشه ای مورد استفاده قرار گرفت. بیشتر صفات ریخت شناسی کمی که در بین جمعیت ها تفاوت نشان می دادند از آنالیز حذف شدند. در روش تجزیه به عامل ها و آنالیز خوشه ای که برای صفات ریختی در گونه های Consolida مورد استفاده قرار گرفتند barbata. C از سایر گونه ها مجزا شد. گونه های Aconitella در خوشهای مجزا قرار گرفتند و موقعیت سایر گونه ها مشابه درختان حاصل از نتایج آنالیز مولکولی بود.

    کلیدواژگان: زبان در قفا، مورفومتری، trnL-F، nrDNA ITS، ایران
  • علی صالح زاده*، مهسا سادات هاشمی دولابی، بیتا سهرابنیا، امیر جلالی صفحات 26-36

    پمپ افلاکس NorA به عنوان یکی از عوامل ایجاد مقاومت در برابر آنتیبیوتیک سیپروفلوکساسین در باکتری استافیلوکوکوس اوریوس در نظر گرفته شد. یکی از چالش های مهم محققین پیدا کردن ترکیبات گیاهی طبیعی با قابلیت مهار این پمپ دفعی در باکتریها است. هدف از این مطالعه بررسی اثر مهاری عصاره آویشن روی پمپ افلاکس NorA در سویه های مقاوم به سیپروفلوکساسین باکتری استافیلوکوکوس اوریوس بود. در این تحقیق، با استفاده از روش واکنش زنجیرهای پلیمراز، وجود ژن کدکننده پمپ افلاکس NorA در 10 سویه استاندارد و عفونتزای باکتری استافیلوکوکوس اوریوس که به آنتیبیوتیک سیپروفلوکساسین مقاوم بودند، بررسی شد. با استفاده از حلال اتانل، عصاره گیاه آویشن استخراج و اثر مهاری آن بر روی پمپ افلاکس NorA به روش اتیدیوم بروماید ارزیابی گردید. در ادامه، پس از قرار دادن سویه های مورد مطالعه در معرض حداقل غلظت بازدارنده عصاره آویشن، بیان نسبی ژن norA ،با روش PCR time-Real مورد مطالعه قرار گرفت. در پایان، از روش کروماتوگرافی گازی طیف سنجی جرمی (mass-GC ) استفاده شد و ترکیبات دارای فعالیت ضد باکتریایی در عصاره آویشن تعیین گردید. نتایج واکنش زنجیرهای پلیمراز نشان داد که همه سویه های مورد مطالعه دارای ژن کد کننده پمپ افلاکس NorA هستند. نتیجه روش اتیدیوم بروماید نشان داد که عصاره آویشن دارای اثر مهاری روی پمپ افلاکس norA است. میزان بیان ژن norA در سویه های مقاوم به سیپروفلوکساسین، در معرض حداقل غلظتهای بازدارنده عصاره آویشن، کاهش پیدا میکند. با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی طیف سنجی جرمی، وجود پنج ترکیب شیمیایی تیمول، کارواکرول، ایندول، 2 -متوکسی - 4 -متیل فنول، و کویینیک اسید به عنوان عوامل ضد باکتریایی در عصاره آویشن شناسایی شدند. با توجه به اثر عصاره آویشن در جلوگیری از عملکرد پمپ افلاکس NorA ،به نظر میرسد که عصاره این گیاه بومی ایران میتواند به عنوان یک ترکیب ضد باکتریایی مناسب در صنعت داروسازی کشور مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سیپروفلوکساسین، پمپ افلاکس، کروماتوگرافی گازی طیف سنجی جرمی، استافیلوکوکوس اورئوس
  • زهرا سادات اسدی، فاطمه آخوندی، منصور صالحی، پروانه نیک پور، مجتبی عمادی بایگی* صفحات 37-43

    بتا تالاسمی یکی از شایع ترین اختلالات اتوزوم مغلوب در جمعیت جهان است که از بیش از 200 جهش مختلف در ژن HBB حاصل شد. بتا تالاسمی ها به علت جهش های نقطه ای یا، به ندرت، حذف در ژن HBB ایجاد می شوند و منجر به کاهش (+beta (یا عدم سنتز (beta0 (زنجیره های بتای هموگلوبین (Hb (می شود. ذوب با وضوح بالای محصولات واکنش زنجیره ای پلیمراز می تواند جهش های هتروزیگوت و بیشتر هوموزیگوتها را بدون جداسازهای الکتروفورزی یا کروماتوگرافی تشخیص دهد. در مطالعه حاضر، نمونه های خون جمع آوری شده از 20 فرد مبتلا به تالاسمی مینور، با استفاده از تکنیک HRM ،تعیین ژنوتیپ شدند. ژنوتیپ هر نمونه قبلا توسط روش های RFLP-PCR ،سیستم جهش مقاوم به تکثیر (ARMS (یا روش تعیین توالی مشخص شده بودند. این مطالعه با هدف تعیین ویژگی و حساسیت روش HRM در تشخیص حاملین جهش (T (-37-36 FSC از حاملهایی که این جهش را ندارند، انجام شد. استخراج DNA از خون محیطی انجام گرفت و روش HRM برای تعیین ژنوتیپ مورد استفاده قرار گرفت. نتایج به دست آمده با استفاده از نمودارهای نرمالیزه و تمایز تجزیه و تحلیل شدند. تجزیه و تحلیل ذوب با وضوح بالا میتواند به درستی همه حامل های (T (-37-36 FSC را از کسانی که این جهش را نداشتند، شناسایی کند. بنابراین، میتوان تکنیک HRM را به عنوان یک تکنیک مرتبط با حساسیت و ویژگی بالا برای شناسایی جهش .نمود استفاده FSC 36-37 (-T)

    کلیدواژگان: بتا تالاسمی مینور، نمودار تمایز، تعیین ژنوتیپ، هموگلوبین، High Resolution Melting، نمودار طبیعی سازی
  • صالح شهابی وند*، آذر پروانه، علی اصغر علیلو صفحات 44-55

    کادمیوم بعنوان یک آلاینده رایج، بدلیل جذب راحت و تحرک بالا، در زنجیره غذایی به آسانی تجمع مییابد. قارچهای اندوفیت، میکروارگانیسمهای همه جازی هستند که به طور وسیعی همراه با گیاهان در محیط آلوده به فلز سنگین یافت میشوند. آزمایش گلدانی حاضر برای ارزیابی اثر قارچ اندوفیت ریشه indica Piriformospora بر زیستتوده و پاسخ های بیوشیمیایی گیاه آفتابگردان رقم زاریا تحت غلظتهای بالای کادمیوم در خاک (صفر، 40 ،80 و 120 میلیگرم کادمیوم بر کیلوگرم وزن خشک خاک) در قالب طرح بلوکهای تصادفی در پنج تکرار انجام گرفت. با افزایش میزان کادمیوم در خاک، میزان کلونیزه شدن ریشه، شاخصه ای رشد و مقادیر کلروفیل و کارتنوییدها به طور معنیداری کاهش یافتند ولی میزان کادمیوم ریشه و برگ، مقدار مالون دیآلدهاید و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان کاتالاز، گایاکول پراکسیداز، آسکوربات پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز افزایش یافت. تحت سمیت سطوح مختلف کادمیوم در خاک، حضور قارچ اندوفیت باعث افزایش معنیدار بر میزان رشد، محتوای رنگیزه های فتوسنتزی، تجمع کادمیوم ریشه و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان در مقایسه با گیاهان فاقد تیمار قارچی شد. همچنین گیاهان تیمار شده با قارچ، یک کاهش در غلظت مالون دیآلدهاید و میزان کادمیوم برگ را در مقایسه با گیاهان فاقد تیمار قارچی، نشان دادند. نتایج نشان داد که قارچ indica. P بهعنوان یک همزیست قارچی مناسب، میتواند باعث افزایش تحمل گیاه آفتابگردان به سمیت کادمیوم از طریق افزایش میزان رنگیزه های فتوسنتزی و کاهش مقدار تجمع کادمیوم و مالون دیآلدهاید برگ شود. بنابراین، این قارچ میتواند باعث تعدیل سمیت کادمیوم، تحت غلظتهای بالای کادمیوم در خاک، در گیاه آفتابگردان شود و بعنوان یک راهبرد مکمل رشد محصول در مزارع آلوده به کادمیوم در مطالعات آینده، مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سنجش آنزیم آنتیاکسیدان، آلودگی کادمیوم، قارچ، Piriformospora indica، کاهش تنش، آفتابگردان
  • فرزانه امیرماهانی*، کیارش جمشیدی گوهر ریزی صفحات 56-64

    امروزه مشخص شد که پروتئین تنها یکی از محصولات کارآمد تولید شده توسط ژنوم یوکاریوتی است. در واقع، بخش عمده ای از ژنوم انسان بیشتر به توالی های غیر کدکننده پروتئین رونویسی می شود. در این مطالعه، سه RNA غیرکدکننده بلند AK082072 ،AK043754 وAK082467 انتخاب شد که بیان مختص به بافت مغز و مناطق محافظت شده را در بین مهره داران نشان میدهند. بنابراین توالی این ژن ها برای تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک مناسب می باشد. به منظور بررسی روند تکاملی و مولکولی این RNA ها در مهره داران، تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک و فرایند انتخاب طبیعی در طی تکامل بررسی شد. به این منظور، توالی نوکلیوتیدی انتخابی RNA های غیر کد کننده بلند از مهره داران مختلف هم ردیف شده و درخت فیلوژنتیکی با استفاده از روش اتصال همسایگی با حداکثر تفاوت توالی 75/0 رسم شد. تجزیه و تحلیل توالی نوکلیوتیدی برای پیدا کردن ارگانیسم های تکامل یافته با شباهت بالا توسط ابزارهای BLAST-NCBI و MEGA7 نشان داد که توالی انتخابی AK082072 در انسان و fascicularis. M) میمون) در یک خوشه قرار داشته و ممکن است دارای یک جد مشترک باشند. علاوه بر این، توالی های نوکلیوتیدی AK082467 وAK043754 در انسان دارای نزدیکترین شباهت به گاو بود. همچنین، تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیک نشان داد که نسبت dS/dN برای هر سه ژن کمتر از یک است که نشان دهنده انتخاب خالص برای طولانی ترین ORF پیش بینی شد. لذا این نتایج نشان میدهند که RNAهای غیرکد کننده بلند به عنوان ژن های تنظیمی عمل کرده و نقش مهمی در تکامل دارند.

    کلیدواژگان: انتخاب طبیعی، RNA غیرکد کننده بلند، درخت فیلوژنتیکی، جد مشترک، تکامل
|
  • Hajar Rezanejad Bardaji, Malek Hossein Asadi *, Mohammad Mehdi Yaghoobi Pages 1-6

    Emerging evidence implicates that a large fraction of human genome was transcribed but the transcripts known as long non coding RNA are not translated into proteins. They are contributing in different cellular processes, including cellular proliferation and apoptosis. LncRNAs were found to play critical roles in many diseases and act as key regulators in malignancies. In this study, we investigated the expression and clinical significance of ZEB1-AS1 in colorectal cancer. In the present study, 64 samples including 32 samples of colorectal tumor and 32 matched tumor marginal samples were obtained from Iran National Tumor Bank (Tehran, Iran). RNA extraction was performed with TRIzol reagent and cDNA was synthesized using MMULV reverse transcriptase enzyme. The expression of ZEB1-AS1 in tumors and marginal tissues was determined by using real time PCR. We found that the expression level of ZEB1-AS1 was much higher in tumor tissues compared to marginal samples. Moreover, in tumor group, ZEB1-AS1 expression was significantly upregulated in high-grade tumors in comparison to low-grade ones. Additionally, we observed the expression of  ZEB1-AS1 was much higher in lymph node metastatic tumors compared to non-lymph node metastatic ones. Our data showed that the ZEB1-AS1 was dramatically overexpressed in colorectal cancer tissues. The results of the study revealed that the expression of ZEB1-AS1 is correlated with tumor stage, lymph node metastasis and vascular invasion. Based on our findings, we suggested that ZEB1-AS1 might be considered as a tumor marker with potential diagnostic, prognostic and therapeutic value for aggressive and metastatic colorectal cancers.

    Keywords: ZEB1-AS1, Metastasis, Tumor marker, Colorectal cancer
  • Yadollah Bahrami *, Sajad Bahrami, Elham Rezvannejad, Seyed Azim Mousavizadeh Pages 7-13

    Booroola gene is one of the major genes in the enhancement of ovulation rate and could be an attractive candidate gene for ovulation rate in sheep. Molecular technologies have been widely used for discovery of mutations in animal species. These mutations have major effects on the important economic traits of sheep and goats. This study was conducted to identify the mutation in FecXG region of exon 2 of BMP15 gene which is associated with twining using polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism method in Hisari Sheep. For this purpose, blood samples were obtained from 110 sheep. DNA was extracted using the salting out method and quantity and quality properties of DNA were determined using electrophoresis gel. Afterward, a 141 bp fragment, which contains the given polymorphic site of BMP15 gene, was amplified by the specific primers. Restriction enzyme (HinfI G/ANTC) cuts the "wild-type" allele and as a result of digestion, 112 and 29 bp fragments produced. Mutant type allele is not cut because of the removal of the intended cutting site. All the samples showed the similar monomorphic of genotype (+/+) (wild genotype). Results of this study indicate that the investigated polymorphism is not present in the hisari sheep

    Keywords: polymorphism, BMP15gene, Hisari sheep, Twining, PCR-RFLP
  • Maneezheh Pakravan *, Arezoo Dastpak, Ali Sonboli, Zahra Khalaj Pages 14-25

    In order to compare the efficiency of morphological traits and molecular markers in distinguishing the Consolida species, molecular analysis using nrDNA ITS and cpDNA trnL-trnF with maximum parsimony and Bayesian methods were done in a total of 34 species and forma representing 28 species of Consolida, 6 species of Aconitella, plus two species of Delphinium and two species of Aconitum as out groups.  Beside phenetic analysis for 20 quantitative morphological traits in 17 species of Consolida in Iran are performed. The molecular analysis, based on successive reweighting by rescaled consistency index, revealed that Maximum parsimony method and Bayesian analysis gave very similar results based on individual and combine data sets. In the combined analysis (chloroplast and nuclear DNA) recovered most parsimonious trees (L= 558 steps, CI=0.695, RI=0.827). The ITS results revealed that Consolida is not monophyletic and the genus Aconitella is clearly nested within Consolida. Our results confirms the decrease of C. paradoxa Bunge to a forma of C. rugulosa also confirmed the decrease of C. kabulica as a variety of C. stokciana. One way ANOVA, principal component analysis (PCA) and cluster analysis were used in phenetic analysis to visualize the species among different traits. Most of the quantitative morphological traits which showed significant differences between populations were deleted. PCA and cluster analysis carried out for morphological traits divided the Consolida species in to two cluster and A. barbata has separated from other species. Aconitella species are located in separate cluster and location of other species are almost similar to molecular results.

    Keywords: Consolida, Morphometry, nrDNA ITS, trnL-F, Iran
  • Ali Salehzadeh *, Mahsa Sadat Hashemi Doulabi, Bita Sohrabnia, Amir Jalali Pages 26-36

    The NorA efflux pump considered as one of the contributors to antibiotic resistance in Staphylococcus aureus strains. One of the challenges of the researchers is finding natural plant compounds with the ability to inhibit the pumps. The aim of this study was to investigate the inhibitory effect of thyme (Thymus vulgaris) extract on NorA efflux pump in ciprofloxacin-resistant strains of S. aureus. Here, by using polymerase chain reaction (PCR), the presence of norA efflux pump was identified in 10 clinical and standard ciprofloxacin-resistant strains of S. aureus. The extract of thyme (T. vulgaris) was prepared using ethanol solvent and the effect of the extract against norA efflux pump was investigated by ethidium bromide method. In the following, after exposure to sub minimum inhibitory concentration of the extract, norA gene expression was evaluated using real-time polymerase chain reaction. Finally, we used the gas chromatography mass spectrometry (GC-mass) method to characterize the compounds with antibacterial properties. The results of PCR showed that all strains had a norA efflux pump, and ethidium bromide phenotypic method indicated that thyme extract had an inhibitory effect on all resistant strains with norA efflux pump. The norA gene expression in ciprofloxacin-resistant strains also decreased in sub minimum inhibitory concentration of the extract. By using gas chromatography- mass spectrometric, five chemical compounds of thymol, carvacrol, indole, 2-methoxy-4-methylphenol and quinic acid were determined as the dominant compounds of thyme (T. vulgaris) extract. Due to the antiefflux pump effect of thyme extract, it seems that this plant extract can be used as a good antibacterial component in the pharmaceutical industry of Iran.

    Keywords: Ciprofloxacin, Efflux pump, GC-mass, Staphylococcus aureus
  • Zahra Sadat Asadi, Fatemeh Akhoundi, Mansour Salehi, Parvaneh Nikpour, Modjtaba Emadi Baygi * Pages 37-43

    Beta-thalassemia is one of the most common autosomal recessive disorders in the world population resulting from over 200 different mutations of HBB gene. Beta-thalassemias are caused by point mutations or, more rarely, deletions in the HBB gene leading to reduced (beta+) or absent (beta0) synthesis of the beta chains of hemoglobin (Hb). High-resolution melting of polymerase chain reaction (PCR) products can detect heterozygous and most homozygous mutations without electrophoretic or chromatographic separations. In the current study, blood samples collected from 20 individuals carrying minor thalassemia were genotyped using HRM technique. The genotype of each sample had been previously determined via the polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP)/ amplification-refractory mutation system (ARMS) or sequencing method. This study aimed to determine the specificity and sensitivity of HRM method in the diagnosis of carriers of FSC 36-37 (-T) mutation from carriers who do not have this mutation. DNA extraction from peripheral blood was performed and HRM method was used to genotype samples. The results were analyzed according to the normalized and difference plot. High-resolution melting analysis could correctly identify all carriers of FSC 36-37 (-T) from who did not have this mutation. In summary, HRM is a technique associated with high sensitivity and specificity. Therefore, HRM is an appealing technique for the identification of FSC 36-37 (-T) mutation.

    Keywords: Beta thalassemia minor, Difference plot, Genotyping, Hemoglobin, HRM, Normalized plot
  • Saleh Shahabivand *, Azar Parvaneh, Ali Asghar Aliloo Pages 44-55

    Cadmium (Cd), as a widespread metal pollutant, readily accumulates in the food chain due to its easy absorption and high mobility. The endophytic fungi are cosmopolitan microorganisms that occur widely in association with plants in a heavy metal stress environment. A current pot experiment was conducted to evaluate the influence of Piriformospora indica, as a root endosymbiotic fungus, on the biomass and biochemical responses of sunflower cv. Zaria under excessive Cd concentrations (0, 40, 80 and 120 mg Cd/kg) in the soil, in a 2 × 4 factorial randomized block design in five replicates. In response to increasing Cd levels in soil, root colonization, growth parameters, and total chlorophyll and carotenoids contents were significantly reduced (P < 0.05), whereas root and leaf Cd accumulation, malondialdehyde (MDA) amount and the antioxidant enzymes activities of catalase (CAT), guaiacol peroxidase (POD), ascorbate peroxidase (APX) and superoxide dismutase (SOD) were increased (P < 0.05). Under different levels of Cd in soil, presence of P. indica (in inoculated sunflowers) had a significant increase (P < 0.05) on growth rate, photosynthesis pigments content, root Cd accumulation, and activities of CAT, POD, APX and SOD in compare to absence of P. indica (in non-inoculated ones). Also, P. indica-inoculated plants showed a reduced MDA concentration and leaf Cd accumulation than un-inoculated sunflowers. The results indicated that P. indica, as an appropriate fungal association, can improve tolerance of sunflower to Cd toxicity through increased levels of photosynthesis pigments and antioxidants, and reduced Cd accumulation and MDA content of the leaf. Therefore, this root endophyte can be modulated cadmium toxicity in Helianthus annuus under excessive cadmium in soil, and recommended as a complement crop-growing strategy in the fields under Cd-contaminated soils, for other studies.

    Keywords: Antioxidant enzyme assay, Cadmium pollution, Piriformospora indica, Stress mitigation, Sunflower
  • Farzane Amirmahani *, Kiarash Jamshidi Goharrizi Pages 56-64

    Now, it is clear that protein is just one of the most functional products produced by the eukaryotic genome. Indeed, a major part of the human genome is transcribed to non-coding sequences than to the coding sequence of the protein. In this study, we selected three long non-coding RNAs namely AK082072, AK043754 and AK082467 which show brain expression and local region conservation among vertebrates. Thus, the sequences of these genes are appropriate for phylogenetic analysis. In order to evaluate the evolutionary and molecular trend of lncRNAs in vertebrates, phylogenetic analysis and natural selection process were analyzed during evolution. The nucleotide sequences of selected long non-coding RNAs from different vertebrates were aligned and the phylogenetic trees were constructed using Neighbor Joining method with maximum sequence differences of 0.75. Our analysis of nucleotide sequences to find closely evolved organisms with high similarity by NCBI-BLAST tools and MEGA7 showed that the selected sequence of AK082072 in human and M. fascicularis (macaque) were placed into the same cluster and they may originate from a common ancestor. In addition, the human sequence of AK082467 and AK043754 had the closest similarity with cow. Also, bioinformatic analysis showed that the dN/dS ratio is lower than 1 for all three genes which demonstrates purifying selection for the longest predicted ORF of each lncRNA. Together, these results indicate that lncRNAs act as regulatory genes that have important roles in development.

    Keywords: Natural selection, Long non-coding RNA, Phylogenetic tree, Common ancestor, Development