فهرست مطالب

International Journal of Agricultural Management and Development
Volume:9 Issue: 3, Sep 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/06/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مجتبی عباسیان *، سینا احمدزاده ماشین چی، باسیل شارپ صفحات 191-201

    تحقق توسعه پایدار بستگی به استفاده موثر از منابع انرژی دارد. بهره وری و کارایی مصرف انرژی از جمله شاخص های مهمی هستند که در تبیین رفتار ساختار مصرف انرژی بخش های مختلف اقتصادی یک کشور، برای سیاستگذاری نقش مهمی را ایفا می کنند. در میان بخش های اقتصادی، بخش کشاورزی با توجه به اهمیت به میزان زیادی وابسته به مصرف انرژی به عنوان یک عامل موثر درتولیدات کشاورزی می باشد. لذادر این مقاله تلاش شده است ابتدا کارایی وبهره وری انرژی در بخش کشاورزی محاسبه شده و سپس چگونگی ارتباط بین تولید و مصرف انرژی بخش کشاورزی نیوزیلند با استفاده از الگوی سیستم معادلات همزمان و روش حداقل مربعات دو مرحله ای و داده های سالانه اقتصاد کشاورزی برای دوره زمانی 2017-1990 نیوزیلند مورد بررسی قرار گیرد. نتایج بدست آمده نشان می دهد کارایی مصرف انرژی در بخش کشاورزی نیوزیلند طبق شاخص کارایی انرژی اکثرا مطلوب بوده است. همچنین برآورد معادله انرژی نشان داد که ارزش افزوده بخش کشاورزی تاثیر مثبت بر رشد مصرف انرژی دارد. از دیگر متغیرهای مثبت تاثیر گذار می توان به نیروی کار بخش کشاورزی و مصرف انرژی دوره قبل اشاره نمود. علامت منفی موجودی سرمایه در معادله بیانگر آن است کههر چه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی افزایش یابد، در نتیجه مصرف انرژی کاهش مییابد.

    کلیدواژگان: انرژی، بهره وری، روش حداقل مربعات دو مرحله ای، کارایی، کشاورزی
  • راشد آداولا، کهینده اوگونلی*، ویلیامز ادئوله صفحات 203-211

    سیب زمینی شیرین (Ipomoea batatas) یکی از گیاهان غده‌ای پرمصرف در میان بسیاری از خانوارهای نیجریه است. این گیاه ارقام مختلف با رنگ پوست و گوشت متنوع دارد. سطح تولید این گیاه مهم همچنان بسیار پایین است که به امنیت غذایی لطمه می‌زند. سیب زمینی شیرین یکی از محصولات هدف در برنامه فرصت‌های سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی نیجریه است. بااین‌حال، تولید اصلاح‌شده سیب زمینی شیرین هنوز در سطح وسیعی توسط کشاورزی ایالت اویو مورد استقبال قرار نگرفته است. درنتیجه، لازم بود عوامل موثر بر پذیرش ارقام اصلاح‌شده سیب زمینی شیرین توسط کشاورزان این ایالت مورد بررسی قرار گیرد. داده‌ها از 350 زارعی جمع‌آوری شدند که به صورت تصادفی از دو ناحیه کشاورزی در این ایالت انتخاب شده بودند. داده‌های جمع‌آوری‌شده به کمک آمار توصیفی بررسی و ارایه شدند و با استفاده از مدل رگرسیون توبیت تحلیل شدند. نتایج نشان داد که اندازه مزرعه، سن، سطح تحصیلات رسمی، زودرسی، پتانسیل عملکرد بالا، دسترسی به بازار، مقاومت به آفات و بیماری‌ها و دسترسی به تاکستان‌ها تاثیر معنی‌دار بر پذیرش ارقام اصلاح‌شده سیب زمینی شیرین داشت. دسترسی به تاکستان‌های ارقام اصلاح‌شده، پتانسیل عملکرد بالا، زودرسی، مقاومت به آفات و بیماری‌ها و دسترسی به بازار خصوصیات مربوط به فناوری بودند که هم بر پذیرش ارقام اصلاح‌شده سیب زمینی شیرین و هم بر سطح کاربرد آنها تاثیرگذار بودند. بنابراین، این مطالعه نشان می‌دهد که ضروری است پژوهشگران برای کمک به افزایش پذیرش و استفاده از ارقام اصلاح‌شده سیب زمینی شیرین، خصوصیات موردنظر کشاورزان را در برنامه‌ توسعه این ارقام لحاظ کنند.

    کلیدواژگان: پذیرش، عوامل، توبیت، ارقام، تغییر
  • فرحناز رستمی *، نادر نادری، شهاب خوش خوی، فرشته فرجی صفحات 213-227

    ظرفیت بالای بخش کشاورزی در استان کرمانشاه به دلایلی هم چون تنوع شرایط آب و هوایی و اقلیمی، دسترسی به زمین های حاصلخیز و نیروی کار آماده فعالیت توجه بیش از پیش به این بخش را الزامی می نماید. این پژوهش به منظور دستیابی به راهبرد اصلی توسعه فعالیت های کارآفرینانه کشاورزی در استان کرمانشاه انجام شده است. رویکرد مورد نظر در این مطالعه کیفی-کمی بوده که برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش تحلیل محتوا و در بخش کمی از روش تحلیل سلسله مراتبی در محیط نرم افزار Expert Choice استفاده شد. جامعه مورد مطالعه در بخش کیفی کارآفرینان کشاورزی استان کرمانشاه بودند که از 27 نفر آن ها مصاحبه عمیق نیمه ساختارمند به عمل آمد، در بخش کمی نیز پرسشنامه مقایسات زوجی در اختیار 10 نفر از کارآفرینان، اساتید کارآفرینی و کشاورزی استان قرار گرفت. براساس نتایج پژوهش، راهبرد توسعه ای "توسعه بازارهای منطقه ای و بسترسازی برای توسعه شرکت های کارآفرینانه و ارائه محصولات کارآفرینان کشاورزی استان در نمایشگاه های منطقه ای، ملی و بین المللی" با اولویت نهایی 347/0 به عنوان بهترین استراتژی و راهبرد محافظه کارانه "تدوین سیاست ها و ایجاد بسترهای مناسب حمایتی از کارآفرینان کشاورزی از سوی دولت و سازمان ها مثل پرداخت یارانه به تولیدکنندگان و ارائه تسهیلات به کارآفرینان برای سهولت در دسترسی به زمین مناسب جهت انجام فعالیت شان" نیز با اولویت نهایی 270/0 به عنوان استراتژی جایگزین برای توسعه فعالیت های کارآفرینانه کشاورزی در استان کرمانشاه انتخاب گردید.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، کارآفرینی کشاورزی، کشاورزی پایدار، کارآفرینی پایدار
  • محمدرضا ساسولی *، عبدالرشید جم نیا صفحات 229-236

    حامل های انرژی یکی از مهم ترین نهاده ها در بخش کشاورزی است. این نهاده ها پایه و اساس توسعه کشاورزی و انتقال بخش کشاورزی از مرحله سنتی به مرحله صنعتی بوده است. سرانه مصرف انرژی در بخش کشاورزی ایران 2/3 برابر بیشتر از میانگین جهانی است بنابراین صرفه جویی و بهینه سازی استفاده از آن ضروری است. آزادسازی قیمت مهم ترین ابزار قیمت گذاری است. لذا در این پژوهش اثرات آزادسازی قیمت انرژی بر بهره وری مصرف آن در بخش کشاورزی با استفاده از روش هم انباشتگی پنهان مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که بهره وری نهاده برق و فرآوده های نفتی در واکنش به تغییرات قیمت انرژی، رفتار نامتقارن را نشان می دهد که میزان بهره وری انرژی برق را از 1145.04 واحد به 1254.32 واحد افزایش می یابد. هم چنین، هنگامی که قیمت فرآورده های نفتی افزایش می یابد، بهره وری آن 22.18 واحد را نشان می دهد. علاوه بر این، بهره وری فرآورده های نفتی با افزایش قیمت ها بهبود می یابد. بنابراین، اصلاح قیمت در بخش حامل انرژی اجتناب ناپذیر است. با توجه به اثر نامتقارن قیمت برق بر بهره وری آن، نوع اصلاح قیمت برق باید همراه با سیاست های غیرقیمت در نظر گرفته شود. ابزار قیمت گذاری فقط باعث ایجاد انگیزه برای رشد بهره وری از طریق جایگزینی عوامل تولید می شود. با توجه به این شرایط، انتظار نمی رود الگوی مصرف انرژی اصلاح شود.

    کلیدواژگان: ایران، بخش کشاورزی، بهره وری حامل های انرژی، هم انباشتگی پنهان
  • مسعود یزدان پناه*، خدیجه عباس زاده، فاطمه رحیمی صفحات 237-247

    شواهد نشان داده اند کشاورزان در کشورهای درحال توسعه، با وجود هزینه های بزرگ زیست محیطی، اقتصادی، بهداشتی و اجتماعی مصرف آفت کش ها، همچنان به استفاده از آن ها ادامه داده اند. به نظر می رسد، ریشه این مسئله به تصمیم گیری کشاورزان مربوط می شود. به این ترتیب، برای سیاست گذاران درک این مسئله که چگونه کشاورزان در رابطه با این موضوع فکر می کنند و رفتار می کنند، بسیار مهم و ضروری است. بنابراین، هدف پژوهش حاضر، ارائه شواهد تجربی درباره نگرش و تمایل گلخانه داران در رابطه با عدم مصرف سموم آفت کش در شهرستان بندرعباس بود. به منظور دستیابی به این هدف از تئوری رفتار برنامه ریزی شده به عنوان مبانی نظری تحقیق، استفاده شد. این تئوری به منظور درک نگرش و تمایل گلخانه داران با استفاده از روش تحقیق پیمایش آزمون شد. نمونه تحقیق، 110 نفر از گلخانه داران شهرستان بندرعباس بودند که براساس روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. جمع آوری داده ها در این پژوهش با استفاده از پرسشنامه محقق ساخت برای متغیرهای اصلی تئوری انجام شد. اعتبار درونی پرسشنامه و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد، تمایل گلخانه داران در رابطه با عدم مصرف سموم آفت کش به طور معنی داری توسط متغیر هنجار اخلاقی و پس از آن به ترتیب توسط متغیرهای هویت خود و نگرش تبیین شد. علاوه بر این یافته ها نشان داد، با افزودن دو متغیر هنجار اخلاقی و هویت خود به تئوری رفتار برنامه ریزی شده قدرت پیش بینی تئوری افزایش یافت

    کلیدواژگان: آفت کش های شیمیایی، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، گلخانه داران، هنجار اخلاقی، هنجار ذهنی، هویت خود
  • مسعود رمضانی، عبدالحمید پاپ زن * صفحات 249-259

    هدف پژوهش حاضر واکاوی مشکلات و موانع پیش روی گلخانه داران استان اصفهان است. در این مطالعه از پارادایم کیفی استفاده شد و داده های تحقیق از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند به صورت غیرحضوری (تلفنی) و در برخی موارد با مشاهده و مصاحبه مستقیم جمع آوری شد. با تمامی جامعه آماری مورد مطالعه این پژوهش که 471 نفر بودند تماس گرفته شد، ولی نرخ بازگشت مکالمه تلفنی 279 نفر بود که برای جمع آوری داده ها و اطلاعات مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات جمع آوری شده از تکنیک تحلیل محتوای ساختاری تئوری بنیانی بهره گرفته شد. در تحلیل ساختاری اجزای ساختار مصاحبه، واژه ها، مفاهیم و ارتباط میان آنها بر حسب میزان تکرار، تعداد واژه ها و اصطلاحات به کاررفته در جمله ها شمارش و بررسی گردید تا الگوهای موجود در گفته ها کشف شود. در کل 849 مشکل توسط گلخانه داران بیان شد. در مرحله کدگذاری باز با ادغام موارد مشابه و حذف موارد تکراری، عبارت های استخراج شده در قالب 27 عبارت معنادار فرموله شد. در مرحله کدگذاری محوری، عبارت استخراج شده هشت عامل اصلی را ایجاد کردند. در کدگذری انتخابی مشکلات شناسایی شده در چهار بعد سرمایه انسانی، نظام زیربنایی و پشتیبانی، عوامل برون سازمانی و عوامل اقتصادی دسته بندی شدند. نتایج پژوهش نشان داد که در جدود 50 درصد از مشکلات کشاورزان با سه عامل نوسان شدید قیمت، دلال بازی و بالا بودن هزینه سوخت از عمده مشکلات گلخانه داران می باشد.

    کلیدواژگان: ستان اصفهان، توسعه کشاورزی، گلخانه، موانع و مشکلات گلخانه داران
  • فاطمه سپه وند، سعید غلام رضایی *، مهدی رحیمیان صفحات 261-271

    کی از روش های مدیریت مشارکتی در منابع آب، تشکل های آب بران (WUAs) است که  لازمه موفقیت آن، مشارکت کشاورزان می باشد. هدف از این مقاله شناسایی راهکارهای افزایش مشارکت کشاورزان در WUAs استان لرستان است. پژوهش حاضر یک تحقیق ترکیبی(کیفی- کمی) و با رویکرد اکتشافی است و از لحاظ هدف کاربردی است. این پژوهش شامل دو بخش می باشد. بخش کیفی این مطالعه با گراندد تئوری انجام شد و جامعه موردمطالعه شامل 14 نفر از مسئولین و کارشناسان مرتبط بودند که برای انتخاب مصاحبه شوندگان از روش نمونه گیری هدفمند گلوله برفی استفاده شد و مصاحبه نیم ساختارمند شکل گرفت و در نهایت اطلاعات کسب شده در این بخش به منظور دسته بندی مصاحبه ها کشف مقولات توسط نرم افزارMAXQDA12 استفاده شده است. در بخش کمی پژوهش، جامعه آماری همه اعضای WUAs در استان لرستان (1990 = N) بودند که با فرمول کوکران 133 کشاورزان انتخاب شدند. راه حل های پیشنهادی توسط کارشناسان در قالب یک پرسشنامه به اعضای WUAs ارائه شد. برای تحلیل این قسمت از تحقیق از آمار توصیفی استفاده شده است. نتایج نشان داد که مواردی مانند بی اعتمادی اعضا نسبت به مدیران و نسبت به هم، اختلاف نظر برای مدیریت تشکل های آب بران، و غیره در میان اعضای قابل مشاهده است. در این راستا کاهش تنش بین کشاورزان، مکانیزمهای تشویقی جهت مشارکت کشاورزان در تشکل های آب بران و زمینه سازی جهت توافق سازی کشاورزان در مدیریت  این نهادها پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: مشارکت کشاورزان، گراندد تئوری، نرم افزار MAXQDA12، تشکل های آب بران، لرستان
  • محمدرضا آزاده دل *، مهناز شکری صفحات 273-283

    منابع انسانی یکی از مهمترین عوامل موثر بر موفقیت در انجام کارها، حفظ شرایط و حفظ تعادل در سازمان است. این مطالعه به دنبال تحلیل نقش کارکنان داخلی غیررسمی به عنوان واسطه در توجیه نگرش کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان ازطریق تعهد مدیریت به بازاریابی داخلی است. جمعیت هدف از کارکنان سازمان جهاد کشاورزی تشکیل می شد. شرکت کننده ها ازطریق روش نمونه برداری تصادفی ساده انتخاب شدند. فرضیه ها به کمک مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) و نرم افزار Smart PLS مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج نشان داد که به خاطر تعهد کم مدیریت به بازاریابی داخلی در جامعه آماری، ارتباطات غیررسمی به سختی بین کارکنان و مدیریت ایجاد می شد و نگرش مثبت به کار در سطح پایینی قرار داشت. این موضوع زمانی اهمیت مضاعف می یابد که فرضیه تایید شده باشد. اما شدت ضرایب حاکی از وجود رابطه متوسط بین متغیرهای اصلی این پژوهش اند.

    کلیدواژگان: نگرش، بازاریابی داخلی، تعهد مدیریت
  • فائوسیات الاجید آددامولا *، لقمان آبیودون آکینبیل صفحات 285-292

    ریسک های کشاورزی جزو چالش های مهم در نیجریه هستند. درنتیجه، نمی توان به راحتی از کنار اهمیت بیمه کشاورزی در مدیریت ریسک های مزرعه گذشت. با توجه به اینکه زیربخش محصولات زراعی حدود 85 درصد GDP کشاورزی در نیجریه را تشکیل می دهد، در این مطالعه به دنبال بررسی آگاهی و عوامل موثر بر افزایش پذیرش بیمه کشاورزی توسط کشاورزان نیجریه هستیم. داده ها براساس یک برنامه مصاحبه از 310 کشاورزی جمع آوری شدند که به صورت تصادفی از سه منطقه اگرواکولوژیکی نیجریه انتخاب شده بودند. سپس این داده ها توسط فراوانی و درصد مورد تحلیل قرار گرفتند. اکثر کشاورزانی که از بیمه کشاورزی آگاه بودند (7/82 درصد) از آن استفاده نمی کردند. عوامل بازدارنده اصلی که ذکر شدند عبارتند از پیچیدگی روش ها (2/70 درصد)، دسترسی (9/64 درصد)، بهای بالا (2/63 درصد) و ملاحظات مذهبی/اخلاقی (2/41 درصد). ازنظر پاسخ دهنده ها مهمترین عوامل برانگیزاننده عبارتند از افزایش دسترسی محلی به دفاتر بیمه کشاورزی (4/88 درصد)، افزایش گرایش برای دریافت خسارت (1/87 درصد) و کاهش روش های بوروکراتیک (7/79 درصد). در این مطالعه، به این نتیجه می رسیم که آگاهی در میان عوامل اصلی تعیین کننده پذیرش بیمه کشاورزی در نیجریه نیست. براساس نتایج پیشنهاد می شود که روش ها باید ساده سازی بشوند و دفاتر بیمه کشاورزی باید در هر منطقه در دسترس کشاورزان باشند. همچنین باید روش های بیمه بازطراحی بشوند تا کشاورزانی که به خاطر ملاحظات مذهبی/اخلاقی از پذیرش بیمه کشاورزی سربازمی زنند، نسبت به آن تشویق شوند.

    کلیدواژگان: ریسک های کشاورزی، بیمه کشاورزی، کشاورزان، پذیرش بیمه
|
  • Mojtaba Abbasian *, Basil Sharp, Sina Ahmadzadeh Pages 191-201

    The realization of sustainable development depends on the efficient use of energy resources. Energy consumption productivity and efficiency are among important indices that play a critical role in explaining the behavior of energy consumption structure of different economic sectors, which in turn, plays a key role in policy making. From among economic sectors, the agriculture sector, as an important sector, depends on the consumption of energy as a factor underpinning agricultural production to a great extent. Thus, the present study tries to firstly calculate energy efficiency and productivity of agricultural sector, and then, investigate the relationship between production and energy consumption of New Zealand’s agricultural sector using simultaneous equations system and two-stage least squares method. The annual data of New Zealand agricultural economics are used for the period of 1990-2017. The results showed that agricultural sector’s energy consumption efficiency in New Zealand was mostly optimum according to energy efficiency index. In addition, estimation of energy equation revealed that the added value of agricultural sector had a positive influence on energy consumption growth. Among the other positively affecting variables, agricultural sector’s labour and energy consumption in the prior period could be mentioned. The negative sign of capital stock in the equation reflects the fact that the higher the investment in agricultural sector, the lower the energy consumption.

    Keywords: agriculture, efficiency, energy, Productivity, TSLS
  • Rasheed Adeola, Kehinde Ogunleye *, Williams Adewole Pages 203-211

    Sweet potato (Ipomoea batatas) is one of the stable tuber crops consumed by many households in Nigeria. It can be found in different varieties and exist in many colours of skin and flesh. The production of this important crop is still very low, thereby compromising food security. Sweet potato is one of the target commodity crops under the Nigerian Agriculture Sector Investment Opportunities. However, improved sweet potato production has not been widely adopted among farmers Oyo state hence, the need to investigate factors affecting the adoption of improved sweet potato varieties among farmers in Oyo state. Data were collected from 350 farmers randomly selected from two agricultural zones in the state. The data collected were presented using descriptive statistics and analysed using Tobit regression model. Results showed that farm size, age, years of formal education, early maturing, high yield potential, market availability, resistant to pests and diseases and availability of vines significantly influenced the adoption of improved sweet potato varieties. Availability of vines of improved varieties, high yield potential, early maturity, resistant to pests and diseases and market availability were the technology-specific attributes that influenced both the adoption of improved sweet potato varieties and its use intensity. The study, therefore suggests that attribute preferences of farmers need to be integrated into the development of improved sweet potato varieties by the researchers to enhance its adoption and use intensity.

    Keywords: adoption, factors, Tobit, varieties, transformation
  • Fereshteh Faraji, Farahnaz Rostami *, Nader Naderi, Shahab Khoshkhooi Pages 213-227

    The high capacity of the agricultural sector in Kermanshah Province needs more attention for some reasons including weather and climate conditions, access to fertile lands, and ready-made labor force. The current research seeks to achieve a major strategy for the development of entrepreneurship activities in the agricultural sector of Kermanshah Province. To reach end a mixed research method was used in which the content analysis and survey methods were used in the qualitative and quantitative phases, respectively. The content analysis and “Analysis of Hierarchy Process (AHP) were applied by using Expert Choice software for data analysis. In the quantitative part, the study population was comprised of agricultural entrepreneurs in Kermanshah Province, of which 27 participated in semi-structured interviews. In the quantitative part, a pairwise comparison questionnaire was administered to 10 entrepreneurs who were entrepreneurship experts. Based on the results obtained from the current research, the development strategy, namely “regional market development, paving the way for the development of entrepreneurial companies, and presentation of products fabricated by agricultural entrepreneurs in Kermanshah Province in regional, national, and international exhibitions”, was chosen as the best conservative strategy with the final priority of 0.347. In addition, another strategy, i.e. “the formulation of policies and establishment of appropriate support platforms for agricultural entrepreneurs by the state and organizations, such as subsidizing producers and providing facilities to entrepreneurs to facilitate access to suitable land for their activities”, with the final priority of 0.270% was chosen as the alternative strategy for the development of entrepreneurial activities in Kermanshah province.

    Keywords: Agricultural Entrepreneurship, Sustainable agriculture, Sustainable Entrepreneurship, Sustainable Development
  • Mohammadreza Sasouli *, Abdul Rashid Jamnia Pages 229-236

    Energy carriers are one of the most important inputs in the agricultural sector. These inputs have been the foundation of the development and transition of the agricultural sector from the traditional stage to the industrial stage. The energy per capita marginal consumption in Iran’s agricultural sector is 3.2 times greater than its global average. Therefore, it is essential to save and optimally use energy carriers in this sector. Price liberalization is known as the most important pricing tool. The present study analyzes the effect of the prices of energy carriers on the productivity of their consumption in the agricultural sector by using the hidden cointegration method. The results show that the productivity of electricity and oil products display an asymmetric behavior in response to energy price variations so that electricity productivity decreases by 1145.04 units as the prices of electricity carriers rise and increases by 1254.32 units when the prices of electricity decrease. Also, when the price of oil products increases, productivity shows an increase of 22.18 units. In addition, the productivity of oil product carriers is improved by increasing their prices. Therefore, price correction is inevitable in the energy carrier sector. Given the asymmetric effect of the price of electricity on its productivity, the type of electricity price correction process should be considered along with non-price policies. The pricing tool only provides an incentive for productivity growth through the substitution of production factors. Given these conditions, if there is no economic structure and facilities to improve productivity, it cannot be expected that the pattern of energy consumption is corrected.

    Keywords: agricultural sector, hidden cointegration, Iran, productivity of energy carriers
  • Masoud Yazdanpanah *, Khadejeh Abbaszade, Fatemeh Rahimi Pages 237-247

    Despite huge environmental, economic, health, and social costs of pesticides, evidence revealed that farmers in developing countries would continue to use pesticides. The root of the problem appears to be related to the way of farmers’ decision making. As such, it is crucial for policymakers to understand how farmers think and behave with regard to these inputs. Therefore, the aim of this research was to accrue empirical evidence about greenhouse owners’ attitudes and intention toward avoiding using pesticides in Bandar Abbas District using the Theory of Planned Behaviour (TPB). TPB was tested using a survey to understand greenhouse owners’ attitude and intention. The study sample consisted of 110 greenhouse owners selected through a random sampling method. Data were collected with a structured questionnaire to assess the central variables of the theory. The questionnaire’s internal reliability and validity were confirmed by a panel of experts. Results indicated that the greenhouse owners’ moral norm was the main predictor of their intention to avoid pesticide application followed by the variables of self-identity and attitude, respectively. Furthermore, adding moral norm and self-identity as additional constructs to the theory significantly improved the explanatory power of the standard model.

    Keywords: Chemical pesticides, greenhouse owners, moral norm, self-identity, subjective norm, Theory of Planned Behaviour
  • Masoud Ramezani, Abdolhamid Papzan * Pages 249-259

    The purpose of this study is to investigate problems and barriers of greenhouse growers in Isfahan Province, Iran using the qualitative paradigm. Data were collected with semi-structured interviews and direct observations. Most participants were questioned by phone interview. The response rate to phone calls was 59.2 percent. Data are analyzed by the grounded theory. Structural analysis is utilized to evaluate open-ended questions. The components of the questionnaire including the words, concepts and their correlations in terms of frequency, the number of words, vocabularies, metaphors, and idioms used in the sentences are investigated to discover the existing patterns in their statements. As a result, 849 problems are expressed by greenhouse growers. At the open coding stage, the extracted phrases are formulated in 27 terms of meaningful expressions by integrating the same items and removing repetitive cases. At the axial coding stage, 27 formulated concepts are obtained. Subsequently, the extracted phrases create eight main factors. At the selective coding stage, the greenhouse owners' basic problems are categorized into four categories: economic, infrastructure and strategic, human, and extra-organizational. The study shows that about 50 percent of greenhouse growers’ problems are caused by three factors as follows: extreme price fluctuations, brokerage interval, and high costs of fuel. Finding solutions can improve the greenhouse sector.

    Keywords: Isfahan province, Problems of greenhouse growers, Qualitative study
  • Fatemeh Sepahvand, Saeed Gholamrezai *, Mehdi Rahimian Pages 261-271

    Water Users Association (WUAs) is one of the methods of participatory water resource management whose success and efficiency requires the participation of farmers. Purpose of this study was to identify and prioritize the solutions for farmers’ participation enhancing in WUAs. This exploratory article was carried out by the mixed methods design. The qualitative part of the study was conducted by Grounded Theory (GT). The statistical population consisted of 14 key informant experts of water resources management. Data were gathered by semi-structured interview. The triangulation of peers in different position was used to enhance the accuracy of the data. Categories were derived from interviews by MAXQDA12 software. In the quantitative phase, 133 members of WUAs were sampled in Lorestan Province (N=1990) using the Cochran formula. Solutions proposed by experts were provided to the members of WUAs in the form of a questionnaire. Results showed that there were distrust among members, members' distrust to WUAs mangers and tension in management of this organization. The most important solutions for farmer's participation in WUAs were to reduce local tensions, motivating mechanisms for cooperation of farmers in WUAs and helping farmers for a better consensus

    Keywords: WUAs, farmer's participation, Grounded theory, Lorestan Province, software MAXQDA12
  • Mohammad Reza Azadedel *, Mahnaz Shokri Pages 273-283

    One of the most important factors for successful implementation of activities, maintaining status and keeping balance in an organization is human resources. In this regard, the present study aims to analyze the role of informal internal staffing as a mediator in explaining the attitudes of the employees of the Agriculture Jihad Organization (AJO) of Guilan Province through the commitment of management to internal marketing. The target population of the study was composed of the employees of AJO. Simple random sampling approach was applied for choosing subjects. To test and analyze the hypotheses, structural equation modeling (SEM) and Smart PLS software were used. The results showed that due to the low commitment of management to internal marketing in the statistical society, informal relationships were hard to form between employees and management and the positive attitude toward work was at a low level. This becomes more important when the hypothesis is confirmed, but the severity of the coefficients indicates the moderate relationship between the main variables of the research.

    Keywords: attitude, internal marketing, managerial commitment
  • Faosiyat Olajide *, Luqman Abiodun Pages 285-292

    Agricultural risks constitute a fundamental challenge in Nigeria, hence the importance of agricultural insurance in managing farm risks cannot be underestimated. As the crop sub-sector contributes about 85% of the agricultural GDP in Nigeria, this study focussed on awareness and factors that can enhance the adoption of crop insurance among crop farmers in Nigeria. Data collected from 310 randomly sampled crop farmers in three agro-ecological zones in Nigeria using interview schedule were analysed with frequency and percentage counts. Majority (82.7%) of the crop farmers who were aware of crop insurance did not adopt. Major inhibitors cited include; complicated procedures (70.2%), accessibility (64.9%), high premium (63.2%) and religious/ethical considerations (41.2%). Respondents identified major motivating factors as; increased local availability of agricultural insurance offices (88.4%); higher propensity in getting claims (87.1%) and low bureaucratic procedures (79.7%). The study concludes that awareness is not a major determining factor in adoption of agricultural insurance in Nigeria. The study recommends that procedures should be less complicated; while agricultural insurance offices should be locally accessible to crop farmers. Insurance procedures should also be redesigned to enhance the adoption of crop farmers who are hindered by religious/ethical considerations.

    Keywords: Agricultural risks, agricultural insurance, crop farmers, insurance adoption