فهرست مطالب

دیابت و متابولیسم ایران - سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 86، فروردین و اردیبهشت 1398)

مجله دیابت و متابولیسم ایران
سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 86، فروردین و اردیبهشت 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/12
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سعیده رهنما، عزیزه اسدزاده*، فاطمه حیدریان صفحات 173-178
    مقدمه

    دیابت اختلالی متابولیسمی در بدن است که در اثر فعالیت بالای آنزیم آلفا-گلوکوزیداز در هیدرولیز کربوهیدرات ها به گلوکز، ایجاد می شود. مهارکننده های آلفا-گلوکوزیداز با مداخله در هضم کربوهیدرات ها در کنترل بیماری دیابت نقش دارند.  vulgaris Thymus یا آویشن باغی گیاهی از خانواده ی نعناعیان با عدد کروموزومی 30=n2 است. اسانس این گیاه دارای فنل هایی مثل تیمول، کارواکرول، سیمن، لینالول و پینن است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر مهار کنندگی عصاره ی آویشن باغی بر فعالیت آنزیم آلفا-گلوکوزیداز در سطح آزمایشگاهی است.

    روش ها

     عصاره ی مورد استفاده از طریق محلول سازی پودر گیاه آویشن در حلال آب مقطر تهیه شد. اثر بازدارندگی عصاره های به دست آمده بر فعالیت آنزیم آلفا- گلوکوزیداز بررسی شد. در این مرحله، غلظتی از هر عصاره که برای مهار 50 درصد از فعالیت آنزیم مورد نیاز است (50 IC) به دست آمد و با مقدار مورد نیاز از آکاربوز، به عنوان کنترل مثبت مقایسه شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که عصاره ی تام آبی آویشن باغی در هر 3 غلظت تهیه شده (10،20،40 و 5 میلی گرم بر میلی لیتر) قادر به مهار آنزیم است و غلظت 40 میلی گرم بر میلی لیتر بیشترین اثر مهاری را بر آنزیم داشت. 50 IC عصاره ی تام آبی آویشن باغی معادل عدد 29% بود.

    نتیجه گیری

     با توجه به اثر بخشی ترکیبات عصاره گیاه در مطالعه یin vitro ، برای بررسی های تکمیلی می توان اثر این ترکیبات گیاهی را در شرایط in vivo مورد آنالیز قرار داد.

    کلیدواژگان: دیابت، آنزیم آلفا-گلوکوزیداز، مهارکننده، آویشن باغی، in vitro
  • الما تبری، حمید محبی*، پوران کریمی، کاملیا مقدمی، موسی خلفی صفحات 179-188
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر مقایسه ی آثار 12 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا و متوسط بر سطوح پروتئینی PGC-1α عضله ی اسکلتی رت های نر دیابتی نوع دو بود.

    روش ها

    تعداد 40 سر رت نر به مدت 10 هفته تحت رژیم غذای پر چرب (HFD) (تعداد 32 سر) و رژیم غذای استاندارد (C) (تعداد 8 سر) کنترل قرار گرفتند. پس از القاء دیابت نوع دو از طریق STZ، 8 سر رت دیابتی (D) و 8 سر رت گروه C کشته شدند و 24 سر رت باقیمانده به طور تصادفی به 3 گروه کنترل دیابتی (DC)، تمرین تناوبی با شدت متوسط (MIIT) و تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) تقسیم شدند. برنامه ی MIIT شامل 13 وهله فعالیت چهار دقیقه ای با شدت 70-65 درصد VO2max و برنامه ی HIIT شامل اجرای 10 وهله فعالیت چهار دقیقه ای با شدت 90-85 درصد VO2max با دوره های استراحتی فعال دودقیقه ای بود که به مدت دوازده هفته و پنج جلسه در هفته اجرا شدند.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که سطوح پروتئینی PGC-1α در گروه D نسبت به گروه HC به طور معنی داری کمتر بود. در مقابل، HIIT منجر به افزایش سطوح پروتئینی PGC-1α نسبت به گروه DC2 شد. درحالی که MICT اثرات معنی داری بر سطوح پروتئینی PGC-1α نداشت (0/05˃P). همچنین، تفاوت معنی داری بین دو گروه تمرینی وجود نداشت (0/05˃P).

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد شدت تمرین تناوبی نقش موثری در تنظیم PGC-1α عضله ی اسکلتی و احتمالا بیوژنز میتوکندری در رت های دیابتی نوع دو ایفا می کند.

    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، تمرین تناوبی، شدت تمرین، PGC-1α، بیوژنز میتوکندری
  • حامد رضایی نسب*، عبدالحمید حبیبی، مسعود نیکبخت، محمد رشنو، سعید شاکریان صفحات 189-198
    مقدمه

    استرس اکسیداتیو در شروع و توسعه ی عوارض دیابت از جمله کاردیومیوپاتی دیابتی نقش کلیدی ایفا می کند. هدف از این تحقیق بررسی نقش DCA بر بیان SOD و GPX متعاقب شش هفته تمرین استقامتی در عضله ی قلبی رت های نر دیابتی بود.

    روش ها

     در این تحقیق تجربی، تعداد 64 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (وزن؛ 12 ± 200 گرم) انتخاب و پس از دیابتی شدن از طریق محلول استرپتوزوتوسین به طور تصادفی به هشت گروه تقسیم شدند. پروتکل تمرین استقامتی به مدت 6 هفته بر روی تردمیل انجام گرفت. در تحقیق حاضر جهت مهار PDK4 در عضله ی قلبی از تزریق درون صفاقی DCA به مقدار 50 میلی گرم در هر کیلوگرم وزن بدن استفاده شد. بیان ژن ها با روش Real-Time PCR اندازه گیری شدند. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که متعاقب تمرین استقامتی، بیان ژن PDK4 افزایش و بیان ژن های SOD وGPX  در گروه تمرین استقامتی + دیابت و تمرین استقامتی نسبت به گروه کنترل کاهش یافتند (P<0/05). و با مهار PDK4 بیان ژن هایSOD  وGPX  در گروه تمرین استقامتی + دیابت + DCA و گروه تمرین استقامتی + DCA نسبت به گروه کنترل افزایش یافتند (P<0/05).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این تحقیق احتمال می رود با تزریق DCA، تجمع مکرر رادیکال های آزاد ناشی از تمرینات ورزشی در افراد دیابتی توسط سازگاری های میتوکندری کاهش یابد، که به دنبال آن می توان استرس اکسیداتیو را در بافت قلبی بیماران دیابتی کاهش و کارایی قلب را افزایش داد.

    کلیدواژگان: دیابت، سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، تمرین استقامتی، دی کلرواستات
  • معصومه اکبری، عماد اشرفی*، اسدالله رجب صفحات 199-206
    مقدمه

    دیابت نوع یک، بیماری مزمنی است که کودکان و نوجوانان با وجود داشتن اطلاعات کافی در مورد انواع مراقبت ها از خود (تغذیه، زدن انسولین، ورزش و...) توان مراقبت مناسب از خود را ندارند. مراقبت نکردن از خود مانند هر رفتاری می تواند متاثر از شیوه ی تفکر باشد و شیوه ی آموزش فلسفه می تواند آموزشی مناسب برای تغییر تفکر باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش خطاهای شناختی به شیوه ی آموزش فلسفه برای کودکان و نوجوانان بر افزایش تندرستی و کاهش خطاهای شناختی و میزان قندخون کودکان و نوجوانان دارای دیابت نوع یک است.

    روش

    پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل (لیست انتظار) است. نمونه ی پژهش حاضر شامل 22 نفراز کودکان و نوجوانان انجمن دیابت ایران بودند که به مقیاس های خطاهای شناختی کودکان و نوجوانان کویین و همکاران (CDS)، پرسشنامه تندرستی (WHO-5) ومیزان قند خون (A1C) پاسخ دادند. برای آزمون فرضیه از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری (MANCOVA) استفاده شد.

    نتایج

    نتایج آزمون تحلیل کواریانس معنادار بود. به دنبال آن تفاوت خطاهای شناختی (F (17,1) =9/01, P=0/008) و تندرستی (F (17,1) =7/4, P=0/01) در دو گروه معنادار بود ولی میزان قند خون (F= (17,1) =0/01, P=0/8)معنادار نگردید.

    نتیجه گیری

    آموزش خطاهای شناختی به شیوه ی فلسفه برای کودکان و نوجوانان باعث رشد استدلال، تفکر منطقی کودکان و نوجوانان می شود و به آنها کمک می کند تا در شرایط ناکامی، استرس و اضطراب از خود مراقبت کنند و تندرستی هیجانی شان بهبود یابد. اگرچه به نظر می رسد برای تاثیر روی قند خون، مدت زمان بیشتری لازم است.

    کلیدواژگان: خطاهای شناختی، فلسفه برای کودکان و نوجوانان، تندرستی، دیابت نوع یک
  • حامد کسرایی، مهدی کارگرفرد*، پروانه نظرعلی، هادی نوبری، عاطفه زارع صفحات 207-220
    مقدمه

    التهاب نقش موثری در بروز و گسترش اختلالات متابولیکی و ورزش به تنهایی همراه با محدودیت های رژیم غذایی جهت کاهش وزن، اثرات مفیدی بر کاهش بیومارکرهای التهابی به ویژه در بیماری دیابت نوع دو ایفا می کند. هدف پژوهش حاضر ارزیابی اثرات تمرین ترکیبی (مقاومتی- هوازی) با و بدون محدودیت رژیم غذایی جهت کاهش وزن بر برخی مارکرهای التهابی (CRP، TNF-α و ICAM-1) در مردان سالمند مبتلا به دیابت نوع دو است.

    روش ها

     42 مرد سالمند مبتلا به دیابت نوع دو (سن: 0/2±67/6، وزن: 7/4±85/2، BMI: 2/0±28/2) پس از همسان سازی براساس سطوح سرمی گلوکز و نمایه ی توده ی بدنی به طور تصادفی در یکی از 3 گروه: تمرین ترکیبی (15 نفر)، تمرین ترکیبی همراه با رژیم غذایی کاهش وزن (14 نفر) و رژیم غذایی کاهش وزن به تنهایی (13 نفر) قرار گرفتند. برنامه ی تمرین ترکیبی با تمرین هوازی شامل راه رفتن و دویدن با شدت 50-75 درصد ضربان قلب ذخیره بود و تمرین مقاومتی شامل حرکت پرس سینه، زیر بغل سیم کش، جلو ران و پشت ران با 3 جلسه در هفته و به مدت 12 هفته انجام شد.

    یافته ها

    پس 12 هفته مداخله، کاهش معناداری در سطوح سرمی ماکرهای التهابی (CRP، ICAM-1 و TNF-α) در پس آزمون نسبت به پیش آزمون در هر سه گروه مشاهده شد (001/0P< برای همه). با این حال، تحلیل آزمون تعقیبی بونفرونی نشان داد، تمرین ترکیبی همراه با رژیم غذایی نسبت به تمرین ترکیبی و محدودیت رژیم غذایی به تنهایی اثرات بیشتری بر کاهش CRP، ICAM-1 و TNF-α داشت شد (P<0/001 برای همه). علاوه بر این، کاهش ICAM-1 (P<0/001) و TNF-α (P<0/001) پس از تمرین ترکیبی در مقایسه با محدودیت رژیم غذایی و کاهش CRP پس از محدودیت رژیم غذایی نسبت به تمرین ترکیبی به طور معناداری بیشتر بود (P<0/001).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد در افراد سالمند مبتلا به دیابت نوع دو، محدودیت کالری مبتنی بر کاهش وزن همراه با تمرین ترکیبی مناسب تر است که برای تعدیل و تنظیم بیومارکرهای التهابی و اختلال عملکرد اندوتلیال در مقایسه با تمرین مقاومتی یا تمرینات هوازی به تنهایی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، محدودیت کالری، ماکرهای التهابی، CRP، TNF-α و ICAM-1
  • رسول اسلامی، وحید ولی پور *، زهرا نورالهی صفحات 221-227
    مقدمه

    فعالیت جسمانی از طریق افزایش مصرف انرژی و در نتیجه کاهش چربی های بدن محرکی موثر برای بهبود تندرستی سالمندان دارای سندرم متابولیک است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات دایره ای شدید بر سطوح سرمی BDNF و آیریزین و وزن بدن در زنان سالمند دارای سندرم متابولیک در خرم آباد بود.

    روش ها

     در این مطالعه ی نیمه تجربی، تعداد 18 زن سالمند (سن: 17/6±00/71 سال، وزن: 9/18±62/22کیلوگرم، قد: 3/27±153/67سانتی متر) دارای سندرم متابولیک به طور داوطلبانه شرکت کردند. آزمودنی ها ضمن انجام امور روزمره ی خود در یک پروتکل 8 هفته ای تمرین دایره ای با شدت بالا شرکت کردند که 3 جلسه در هفته اجراء می شد. 24 ساعت قبل از اجرای پروتکل تمرینی و 48 ساعت پس از اتمام پروتکل تمرینی نمونه ی خونی توسط کارشناس آزمایشگاه از آزمودنی ها در حالت ناشتا بین ساعت 7 و 30 دقیقه تا 8 گرفته شد. برای اندازه گیری سطوح سرمی BDNF و آیریزین از کیت های الایزا استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t همبسته استفاده شد و سطح معنی داری 0/05>P در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     نتایج افزایش معنی دار سطوح استراحتی سرمی BDNF (0/001=P) و آیریزین (0/033=P) و کاهش معنادار وزن بدن (0/001=P) در مقایسه با مقادیر پیش آزمون در زنان سالمند دارای سندرم متابولیک را نشان داد.

    نتیجه گیری

     تمرینات دایره ای شدید در زنان سالمند دارای سندرم متابولیک غلظت های سرمی BDNF و آیریزین را افزایش می دهد و احتمالا افزایش این دو عامل می تواند اثرات مفیدی بر نیمرخ لیپیدی و در نهایت وزن بدن این افراد داشته باشد.

    کلیدواژگان: زنان سالمند، سندرم متابولیک، آیریزین، BDNF
|
  • Saeideh Rahnema, Azizeh Asadzadeh*, Fatenmeh Heidaryan Pages 173-178
    Background

    Diabetes is a metabolic abnormality in the body caused by the high activity of the α-glucosidase enzyme in the hydrolysis of carbohydrates to glucose. Alpha-glucosidase inhibitors involved in the digestion of carbohydrates, play a key role in controlling diabetes. Thymus vulgaris is a species of flowering plant in the mint family Lamiaceae with a chromosome number of 2n = 30. The essential oil of this plant has phenolic compounds such as thymol, carvacrol, cymene, linalool, and pinene. The aim of this study was to investigate the inhibitory effect of the main compounds found in the thyme extract on the activity of alpha-glucosidase by in vitro methods.


    Methods

    Extract was used to dissolve thyme powder in distilled water solution. The inhibitory effect of the extracts on the activity of alpha-glucosidase enzyme was investigated. In this experiment, the concentration of each extract that was required to inhibit 50% of the enzyme activity (IC 50) was obtained and compared with the needed acarbose as a positive control.

    Results

    the results showed that aqueous extract of thyme Thymus vulgaris in all three concentrations (40, 20, 10, and 5 mg/ml) can inhibit the enzyme. And as expected, the concentration of 40 mg / ml was exercised the highest inhibitory effect on the enzyme. IC50 of aqueous extract of thyme Thymus vulgaris was equal to 29%.

    Conclusion

    Considering the effectiveness of plant extract compounds in in silico and in vitro studies, for supplemental studies, the effect of these plant compounds can be analyzed in vivo conditions.

    Keywords: Diabetes, Alpha-Glucosidase, Inhibitor, Thymus Vulgaris, In Vitro
  • Elma Tabari, Hamid Mohebbi*, Pouran Karimi, Kamilia Moghaddami, Mousa Khalafi Pages 179-188
    Background

    The purpose of this study was to compare the effects of a 12 weeks interval training with high and moderate intensity on PGC-1α of skeletal muscle in type 2 diabetic male rats.

    Methods

    40 male rats were divided into two groups: High fat diet (HFD) (n=32) and standard diet (C) (n=8) for 10 weeks. After inducing type2 diabetes via STZ, 8 diabetic rats (D) and 8 rats in group C rats sacrificed and the remaining 24 Rats were randomly assigned to three groups of diabetic control (DC), moderate intensity interval training (MIIT) and high intensity interval training (HIIT).The MIIT protocol includes 13 bouts of 4-minute activity with equivalent intensity of 60-65% vo2max  and the HIIT protocol includes 10 bouts of 4-minute activity with equivalent intensity of 85-90% vo2max with 2 minute active rest periods that was applied for 12 weeks, 5 sessions per week. Western Blot method was used to measure PGC-1α protein levels.

    Results

    The results showed that PGC-1α protein levels were significantly lower in the D group compared to the HC group. In contrast, the HIIT protocol resulted in an increase in protein levels of PGC-1α compared to DC2 group. While MICT had no significant effect on protein levels of PGC-1α (P <0.05). Also, there was no significant difference between the two training groups (P<0.05).

    Conclusion

    It seems that the intensity of interval training plays an important role in the regulation of skeletal muscle PGC-1α and possibly mitochondria biogenesis in type 2 diabetic rats.

    Keywords: Type 2 Diabetes_Interval Training_Training Intensity_Pgc-1α_Mitochondrial Biogenesis
  • Hamed Rezaei Nasab*, Abdolhamid Habibi, Masoud Nikbakht, Mohammad Rashno, Saeid Shakerian Pages 189-198
    Background

    Oxidative stress plays a key role in the onset and development of diabetes Complications, Including diabetic cardiomyopathy. The purpose of this study was to investigate the role of dichloroacetate (DCA) on SOD and GPX expression following six weeks’ endurance training in cardiac muscle of diabetic male rats.

    Methods

    In this experimental study, 64 male Wistar rats were selected and randomly divided into eight groups after streptozotocin (STZ) solution diabetic treatment. The endurance training protocol was performed on a treadmill for 6 weeks. In the present study, for Inhibition of PDK4 in the cardiac muscle, intraperitoneal injection of DCA of 50 mg/ kg body weight was used. Gene expressions were measured by Real-Time PCR method. One-way ANOVA and Tukey's test were used to analyze the data.

    Results

    The results of the study showed that after endurance training, PDK4 gene expression increased and SOD and GPX genes expression in training endurance + diabetic group and endurance training group decreased compared to control group (P <0.05). By Inhibition of PDK4, the of SOD and GPX genes expression increased in DCA + training endurance + diabetic group and DCA + endurance training group compared to control group (P <0.05).

    Conclusion

    According to the results of this study, DCA injections may reduce the recurrence of free radicals induced by endurance training in diabetic patients by mitochondrial adaptation. Which can reduce the oxidative stress in the heart tissue of diabetic patients and increase cardiac efficiency.

    Keywords: Diabetes, Sod, Gpx, Endurance Training, Dicloroacetate
  • Masoumeh Akbari, Emad Ashrafi*, Asadollah Rajab Pages 199-206
    Background

    Type 1 diabetes is a chronic disease that children and adolescents do not have the ability to care for themselves, despite having enough information about their self-care (nutrition, insulin, exercise, etc.). Self-care, such as any behavior, can be influenced by the way of thinking, and the philosophy teaching method can be a suitable educational tool for changing thinking. The purpose of this study was to determine the effectiveness of teaching cognitive errors by philosophy for children on increasing the Well-being and reducing the cognitive errors and the level of glucose in children and adolescents with type 1 diabetes.

    Methods

    The research method was quasi-experiment with pre-test post-test control group (waiting list) design. The sample included 22 children and adolescents of the Iranian Diabetes Association who responded to the cognitive errors scale of children and adolescents Quinn et al., Well-being Questionnaire (WHO-5) and blood glucose (A1C). To test the hypotheses, MANCOVA was used.

    Results

    The result of MANCOVA was significant. Subsequently, there were significant differences between cognitive errors (F (17,1) =9/01, P=0/008) and Well-being (F (17,1) =7/4, P=0/01) between two groups, but the level of blood glucose (F= (17,1) =0/01, P=0/8) was not significant.

    Conclusion

    Learning cognitive errors in the philosophy for children and adolescents leads to the growth of reasoning, the rational thinking of children and adolescents, and helps them to take care of themselves in conditions of failure, stress and anxiety, and improves their emotional well-being. However, it seems that it takes longer to effect on blood glucose.

    Keywords: Cognitive Errors_Philosophy for Children_Adolescents_Well-Being_Type I Diabetes
  • Hamed Kasraei, Mehdi Kargaefard*, Parvaneh Nazarali, Hadi Nobari, Atefeh Zare Pages 207-220
    Background

    Inflammation plays an important role in the incidence and development of metabolic disorders and exercises along with dietary restrictions for weight loss. It has beneficial effects on reducing inflammatory markers, especially in type 2 diabetes. The purpose of this study was to evaluate the effect of combined exercise (resistance-aerobic) with and without diet restriction on weight loss on some inflammatory markers (CRP, TNF-α and ICAM-1) in elderly men with type 2 diabetes.

    Methods

    42 elderly men with type 2 diabetes (age: 67.6 ± 2.2, weight: 85.2 ± 7.4, BMI: 28.2 ± 0.2) after homogenization based on serum levels Glucose and mass index were randomly assigned to one of 3 groups: Combined exercise (15), combined exercise with weight loss diet (14), and weight loss diet alone (n = 13). The combined exercise program included aerobic training with 50-70 percent of reserved heartrate and resistance training included chest press, cable pull-down, machine leg extention and machine lying leg curl on 3 sessions per week for 12 weeks.

    Results

    After 12 weeks of intervention, there was a significant decrease in serum inflammatory markers levels (CRP, ICAM-1 and TNF-α) in the post-test compared to the pre-test in all three groups (P<0.001). However, bonferroni post-hoc analysis showed that combined exercise with diet compared to combined exercise and dietary restriction alone had more effects on reducing CRP, ICAM-1 and TNF-α (P<0.001). In addition, reduction of ICAM-1 (P<0.001) and TNF-α (P<0.001) after combined exercise compared to dietary restriction and CRP reduction after dietary restriction than combined exercise was significantly higher (P<0.001).

    Conclusion

    It suggested that in elderly type 2 diabetic patients, caloric restriction-induced weight loss with combine exercise is more appropriate for modulating of endothelial biomarkers and Inflammation dysfunctional levels than resisted exercise training or aerobic training alone.

    Keywords: Combined Exercise, Caloric Restriction, Inflammatory Markers, CRP, TNF-Α, ICAM-1
  • Zahra Nourollahi, Rasoul Eslami, Vahid Valipour* Pages 221-227
    Background

    Physical activity is an effective stimulant for improving the health of elderly people with metabolic syndrome by increasing energy consumption and thus reducing body fat. The purpose of this study was to investigate the effect of 8 weeks of high intensity circuit training (HICT) on serum BDNF and Irisin levels and body weight in elderly women with metabolic syndrome in Khorramabad city.

    Methods

    In this semi-experimental study, 18 females (age 71.00 ± 6.17 years; weight 62.22 ± 9.18 kg; height 153.67 ± 3.27 cm) with metabolic syndrome voluntarily participated. During their daily routine, the subjects participated in an 8-week HICT protocol that performed 3 sessions per week. 24 hours before the training protocol and 48 hours after the training protocol, the fasting blood sample was taken by the laboratory expert between 7:30 minutes to 8 hours. ELISA kits were used to measure serum levels of BDNF and Irisin. The paired-Samples T test was used to identify any significant differences and statistical significance was set at p < .05.

    Results

    The results showed a significant increase in serum BDNF (p = .001) and Irisin (p = .033) levels and significant decrease in body weight (p = .001) in comparison with pre-test values in elderly women with metabolic syndrome.

    Conclusion

    High intensity circuit training in elderly women with metabolic syndrome increases serum BDNF and Irisin concentrations and possibly, the increase in these two factors can have beneficial effects on the lipid profile and finally body weight of these individuals.

    Keywords: Elderly females, Metabolic Syndrome, Irisin, BDNF