فهرست مطالب

توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی - پیاپی 52 (تابستان 1398)

مجله توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی
پیاپی 52 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/04/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محسن اکبری*، سید حمیدخداداد، علیرضا پروانه صفحات 1-20

    هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر جو اخالق کاری بر عملکرد کنشگرایانه خدمات مشتریان و تعهد عاطفی کارکنان با توجه به نقش واسطهای سیاستهای نظام تشویقی در شرکت خدمات نمایندگی کشتیرانی هوپاد دریاست. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش علی است. شیوه گردآوری داده، پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسشنامهای صورت گرفت که روایی و پایایی آن به تایید رسید. جامعه آماری این پژوهش شامل تمام کارکنان شرکت خدمات نمایندگی کشتیرانی هوپاد دریاست. بر این اساس، نمونهای مشتمل بر 031 نفر بررسی شد. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق نیز آزمونهای همبستگی و مدل معادالت ساختاری استفاده شده است. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد جو اخالق کاری بر تعهد عاطفی کارکنان، عملکرد کنشگرایانه خدمات مشتریان، سیاستهای نظام تشویقی رابطه معناداری دارد. از طرف دیگر، سیاستهای نظام تشویقی بر تعهد عاطفی کارکنان اثرگذار است اما سیاستهای نظام تشویقی بر عملکرد کنشگرایانه خدمات مشتریان اثرگذار نیست

    کلیدواژگان: جو اخلاق کاری، تعهد عاطفی کارکنان، عملکرد کنشگرایانه خدمات مشتریان، سیاستهای نظام تشویقی
  • مهدی سبک رو*، نگار براهیمی، رضا ابراهیم زاده صفحات 21-37

    در دنیای متحول امروز، وجود گروه ها جنبه اجتناب ناپذیر زندگی امروزی است و سازمان های مولد با وجود گروه های کاری اثربخش می توانند به حیات خود تداوم بخشند. این پژوهش با هدف بررسی ابعاد شخصیت بر طفره روی اجتماعی انجام گرفته است. اهمیت این موضوع ها  در حوزه هایی مانند امنیت و نظامی دوچندان و به حدی است که به عنوان یک راهبرد اساسی برای تداوم نظام ها شناخته می شود. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و توصیفی است. تحلیل داده ها از طریق ضریب همبستگی اسپیرمن انجام گرفته است. ابزار پرسشنامه پژوهشگر ساخته بوده و از طیف پنج گزینه ای لیکرت استفاده شده است. جامعه آماری واحد های عملیاتی انتظامی فوریت های پلیس 110 است که از میان آن ها 60 سرپرست گروه و 211 نفر به عنوان نیروی عملیاتی برای تکمیل پرسشنامه انتخاب شدند. همچنین به منظور بررسی تاثیر سازه ها از روش حداقل مربعات جزئی با بهره گیری از نرم افزار SMART-PLS  استفاده شده است.بر اساس نتایج به دست آمده میان تمام ویژگی های شخصیت با طفره روی ارتباط معناداری وجود دارد و فقط بعد گشودگی شخصیت بر طفره روی اجتماعی تاثیر ندارد و این موضوع در حالی است که بر اساس آزمون همبستگی، وجود رابطه میان آن ها تایید شده بود. همچنین نتایج پژوهش ها نشان می دهد آگاهی از شخصیت افراد می تواند به مدیران سازمان کمک کند تا افراد واجد شرایط را در جایگاه های صحیح قرار دهند تا در مجموع رضایت شغلی و عملکرد سازمانی بهبود یابد.

    کلیدواژگان: شخصیت، طفره روی اجتماعی، مدل نئو، واحدهای عملیاتی
  • علیرضا موغلی* صفحات 39-62

    امروزه یکی از مهم ترین و جدی ترین موضوعات قابل بحث که در حیات سازمان ها مطرح است، موضوع توانایی راهبردی مدیران است. با توجه به ضرورت پاسخ گویی سریع به تحولات محیط متلاطم، وجود تشخیص شغلی، تنوع کاری و پشتیبانی سازمانی و در پی آن بهبود سازگاری شغلی به معنی تشویق توانایی راهبردی مدیران است. به همان اندازه که توانایی راهبردی مدیران کاهش یابد، توان سازمان برای فعالیت اثربخش نیز کاهش می یابد؛ بنابراین، هدف این پژوهش، تعیین مدل نقش تشخیص شغلی، تنوع کاری، پشتیبانی سازمانی و سازگاری شغلی بر توانایی راهبردی مدیران کمیته امداد امام خمینی استان فارس است. این پژوهش، توصیفی و از نوع پیمایشی و ازلحاظ هدف کاربردی است. جامعه ی آماری، شامل تمام کارکنان اداره کل کمیته امداد امام خمینی استان فارس است. نمونه برآورد شده با استفاده از جدول مورگان، 140 نفر بود. برای انتخاب تعداد نمونه آماری از روش نمونه گیری طبقه ای استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل مسیر) استفاده شد. تجزیه وتحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. نتایج پژوهش نشان می دهد اثر مستقیم و مثبت تنوع شغلی، حمایت شغلی، تشخیص حرفه ای و سازگاری شغلی بر توانایی راهبردی مدیران به ترتیب برابر با 75/0، 63/0 ،79/0 و 61/0 است. اثر غیرمستقیم و مثبت تشخیص حرفه ای، تنوع شغلی و حمایت شغلی بر توانایی راهبرد مدیران از طریق سازگاری شغلی به ترتیب برابر با38/0، 317/0 و311/0 است. تشخیص شغلی، تنوع کاری، پشتیبانی سازمانی و سازگاری شغلی بر توانایی راهبردی مدیران کمیته امداد امام خمینی استان فارس موثر بود.

    کلیدواژگان: شخیص شغلی، پشتیبانی سازمانی، تنوع شغلی، سازگاری شغلی، توانایی راهبردی مدیران، کمیته امداد امام خمینی استان فارس
  • شیرین کاظمی*، ابوالقاسم نادری، میترا عزتی صفحات 63-87

    این پژوهش با هدف بررسی نقش سرمایه انسانی در دانش محوری سازمانی در پردیس علوم اجتماعی و رفتاری دانشگاه تهران صورت گرفته است. روش پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل تمام اعضای هیئت علمی پردیس علوم اجتماعی و رفتاری دانشگاه تهران به تعداد 349 نفر است که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران از بین آنان به تعداد 183 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای استفاده شده است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد سرمایه انسانی نادری (1390) و پرسشنامه پژوهشگر ساخته سازمان دانش محور استفاده شده است. برای تعیین روایی پرسشنامه ها، از روایی محتوا و سازه استفاده شد. همچنین، پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای سرمایه انسانی مقدار0/931و برای سازمان دانش محور مقدار 0/957 محاسبه شد. برای آزمون فرضیه های پژوهش از آزمون های ماتریس همبستگی، رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد بین سرمایه انسانی و سازمان دانش محور میزان همبستگی 0/33 وجود دارد. همچنین، مولفه توانمندی های شناختی (اطلاعات، دانش، مهارت و تخصص) سرمایه انسانی به مقدار 0/258 قدرت تبیین  و پیش بینی سازمان دانش محور را دارد.

    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، سازمان دانش محور، اعضای هیئت علمی
  • جواد عینی پور*، لیلا ذوقی، آیت فتحی صفحات 89-107
    این پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارت های تنظیم هیجان بر پایش هیجانی دانش آموختگان متقاضی شغل پلیسی در دانشگاه علوم انتظامی امین انجام شد.  این پژوهش به علت واقع شدن تمام افراد جامعه پژوهش (دانش آموختگان متقاضی شغل پلیس در سال تحصیلی 95-96) در معرض اجرای متغیر مستقل و عدم مقدور بودن انتخاب گروه گواه، از نوع شبه آزمایشی با طرح پس آزمون با یک گروه است. حجم نمونه در این پژوهش 19 نفر است. تمام افراد به صورت گروهی 8 جلسه مورد آموزش چگونگی تنظیم هیجان قرار گرفتند و سپس پرسشنامه پایش هیجانی به تمام آنان داده شد. داده ها پس از استخراج با آزمون T تک نمونه ای و آزمون نسبت، تجزیه و تحلیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد اندازه هایT و میانگین تغییرات ایجاد شده در مولفه های مرور ذهنی، بازداری هیجانی، پایش خشم پس از آموزش تنظیم هیجان با اطمینان 95 درصد معنا داراست. هم چنین آزمون نسبت و میانگین تغییر ایجاد شده در پایش خوش خیم با اطمینان 95 درصد معنادار است. آموزش مهارت های تنظیم هیجان بر متغیرهای مرور ذهنی بازداری هیجانی، پایش خشم و پایش خوش خیم موثر است.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، پایش هیجان، تنظیم هیجان
  • محمد احسانی فر*، علی گرجی، مهری سیاه چشم صفحات 109-136

    این پژوهش با هدف شناسایی تاثیر حمایت سازمانی بر عملکرد نوآورانه با نقش میانجی سرمایه اجتماعی کارکنان معاونت آماد و پشتیبانی فرماندهی انتظامی استان مازندران انجام گرفته است. روش پژوهش توصیفی-پیمایشی و از نوع همبستگی و از نظرهدف کاربردی است. جامعه آماری را کارکنان معاونت آماد و پشتیبانی فرماندهی انتظامی استان مازندران تشکیل دادند که 90 نفر براساس جدول نمونه گیری استاندارد مورگان(1970) به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. برای گردآوری اطلاعات از روش های اسنادی و میدانی استفاده شده است. ابزارهای پژوهش حاضر پرسشنامه استاندارد حمایت سازمانی آلپاکن و دیگران (2010)، پرسشنامه استاندارد عملکرد نوآورانه آلپاکن و دیگران (2010) و سابرامانیام و یاندت (2005)  بوده است. آلفای کرانباخ برای پرسشنامه حمایت سازمانی 0/82، عملکرد نوآورانه 0/79 و برای پرسشنامه سرمایه اجتماعی  0/81 بوده است. به منظور بررسی فرضیه های پژوهش نیز از آزمون رگرسیون استفاده شد. در نهایت، نتایج نشان داد حمایت سازمانی، اثری مثبت و معنادار بر عملکرد نوآورانه در سازمان معاونت آماد و پشتیبانی فرماندهی انتظامی استان مازندران خواهد داشت. همچنین آزمون رگرسیون چندگانه نشان داد از بین مولفه های حمایت سازمانی، ابعاد حمایت مدیر، نظام پاداش مبتنی بر عملکرد و خطر پذیری متعادل سازمان، اثر مثبت و معنادار بر عملکرد نوآورانه سازمان معاونت آماد و پشتیبانی فرماندهی انتظامی استان مازندران دارند. در انتها نتیجه آزمون رگرسیون تعدیل شده نشان داد که حمایت سازمانی در حضور متغیر سرمایه اجتماعی یک اثر معنادار بر عملکرد نوآورانه سازمان معاونت آماد و پشتیبانی فرماندهی انتظامی استان مازندران نخواهد داشت.

    کلیدواژگان: عملکرد نوآورانه، حمایت سازمانی، سرمایه اجتماعی، کارکنان معاونت آماد و پشتیبانی
  • روح الله رضایی* صفحات 137-154
    تعهد سازمانی به عنوان  مفهومی مدیریتی به این دلیل که می تواند به مزیت رقابتی و موفقیت مالی منجر شود، بسیار مهم است. بنابراین، سازمان هایی که می خواهند در دنیای پیچیده و پویای امروز فعالیت و ادامه حیات دهند باید به منظور کسب بهره وری بیشتر، درصدد کاهش ترک خدمت و قصد ترک خدمت کارکنان خود باشند و در این راستا باید به توانمندسازی کارکنان و افزایش تعهد سازمانی آنها بپردازند. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی رابطه تعهد سازمانی با قصد ترک خدمت کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهر کرمانشاه است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه ی آماری شامل تمام کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهر کرمانشاه در سال 1396 می شود. حجم نمونه بر اساس جدول  کرجسی و مورگان 172 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعیین شد و با استفاده از پرسشنامه تعهد سازمانی بالفور و وکسلر (1996) و پرسشنامه قصد ترک خدمت حسینی برزنجی (1392) ارزیابی شد. داده ها نیز با استفاده از همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شد. نتایج به دست آمده با استفاده از شاخص آماری رگرسیون چندگانه نشان داد بین تعهد سازمانی با قصد ترک خدمت کارکنان رابطه وجود ندارد.
    کلیدواژگان: توانمند سازی، تعهد سازمانی، قصد ترک خدمت، دانشگاه علوم پزشکی _
|
  • Mohsen Akbari *, Alireza Parvaneh, Seyyed Hamid Khodadad Pages 1-20

    The main purpose of the present study is to investigate the effect of work ethic atmosphere on proactive customer performance and employees' emotional commitment with regard to the mediating role of incentive system policies in the Hoopad Darya Shipping Company. This study is applied and the data collection was done through a questionnaire and its validity and reliability were confirmed. The statistical population of this study includes all employees of Maritime Hoopad Shipping Company. Accordingly, a sample of 280 individuals was studied. Correlation tests and structural equation modeling were also used to analyze the research data. The results of the research showed that the atmosphere of work ethics had a significant relationship with the employees' emotional commitment, the active performance of the customer service, and the incentives policies. On the other hand, incentive policies affect employees' emotional commitment, but incentive policies do not affect the proactive performance of customer service.

    Keywords: Work ethic climate, Employee emotional commitment, Customer service proactive performance, Incentive policies
  • Mehdi Sabokro *, Negar Barahimi, Reza Ebrahim Zadeh Pages 21-37

    In today's changing world, the existence of groups is an inevitable aspect of today's life, and productive organizations can continue their lives with effective working groups. The purpose of this study was to investigate the personality dimensions of social avoidance. The importance of these issues in areas such as security and the military is doubly and to such an extent recognized as a fundamental strategy for the continuity of the systems. This study is an applied and descriptive one. Data were analyzed using Spearman's correlation coefficient. A researcher-made questionnaire was used and the five-point Likert scale was used. The statistical population was the Police Emergency Operations Units, from whom 60 heads of departments and 211 personnel were selected to fill out the questionnaire. Also, the partial least squares method was used to evaluate the effect of structures using SMART-PLS software. According to the results, there was a significant relationship between all personality traits and avoidance, and only personality openness had no effect on social avoidance, whereas the correlation test confirmed the existence of a relationship between them. The results also show that personality awareness can help managers to put the right people in the right positions to improve overall job satisfaction and organizational performance.

    Keywords: Personality, Social Avoidance, Neo Model, Operational Units
  • Alireza Moghli * Pages 39-62

    Nowadays, one of the most important and serious issues in the life of organizations is the issue of managers' strategic ability. Given the need to respond quickly to turbulent environments, job recognition, job diversity, and organizational support, and subsequently improving job adaptation, mean encouraging managers' strategic ability. As the strategic ability of managers is diminished, the ability of the organization to operate effectively is also diminished. Therefore, the purpose of this study was to determine the effect of job recognition, job diversity, organizational support and job adaptation on the strategic ability of Imam Khomeini Relief Committee managers in Fars province. The research is descriptive and is of survey type. The statistical population includes all the staff of the Imam Khomeini Relief Committee in Fars province. The sample estimated using the Morgan table was 140 people. Stratified sampling method was used to select the number of statistical samples. Descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient, path analysis) were used for data analysis. Statistical analysis was performed using SPSS software. The results show that direct and positive effect of job diversity, job support, professional recognition and job adaptation on managers' strategic ability are 0.75, 0.63, 0.79 and 0.61, respectively. The indirect and positive effects of professional recognition, job diversity and job support on managers' ability to adapt to job strategies were 0.38, 0.317, and 0.311, respectively. Job recognition, job diversity, organizational support and job adaptation were effective on the strategic ability of Imam Khomeini Relief Committee managers in Fars province.

    Keywords: Job Diagnosis, organizational support, Job Diversity, Job Adaptation, Managers Strategic Ability, Imam Khomeini Relief Committee, Fars Province
  • Shirin Kazemi *, Abolghasem Naderi, Mitra Ezati Pages 63-87

    The purpose of this study was to investigate the role of human capital in organizational knowledge-orientation at Tehran University campus of social and behavioral sciences. The research method is applied in terms of purpose, and in terms of data collection, it is descriptive-correlational. The statistical population includes all faculty members of the University of Tehran Social and Behavioral Sciences Campus with 349 individuals. Using Cochran sampling formula, 183 students were selected by stratified random sampling. To collect data, Naderi standard human capital questionnaire (2011) and knowledge-based researcher-made questionnaire were used. Content and construct validity were used to determine the validity of the questionnaires. The reliability of the questionnaires was calculated using Cronbach's alpha coefficient to be 0.931 for human capital and 0.957 for knowledge-based organization. Correlation matrix tests, multivariate regression tests were used to test the research hypotheses. The results showed that the correlation between human capital and knowledge-based organization was 0.33. Also, the component of cognitive abilities (information, knowledge, skills and expertise) of human capital has the power of 0.258 to predict the knowledge-based organization.

    Keywords: human capital, knowledge-based organization, Faculty Members
  • Javad Einipour *, Leila Zoghi, Ayat Fathi Pages 89-107
    The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of emotion regulation skills training on emotional monitoring of police cadets in Amin Police University. This research is a quasi-experimental study with a post-test design with the statistical population covering police cadets in the academic year 2016-2017. The sample size in this study included 19 people. All subjects were trained in emotion regulation group in 8 sessions and then emotional monitoring questionnaire was given to all of them. Data were analyzed using the one-sample T-test and ratio test. Data analysis showed that T-values and mean changes in the components of mental review, emotional inhibition, anger monitoring after emotion regulation training were 95% reliable. Also, the ratio test and the mean change in benign monitoring were significant with 95% confidence. Emotional adjustment skills training was shown to affect the variables of emotional restraint, anger monitoring and benign monitoring.
    Keywords: emotion monitoring, emotion regulation
  • Mohammad Ehsani Far *, Mehri Siah Cheshm, Ali Gorji Pages 109-136

    The purpose of this study was to identify the effect of organizational support on innovative performance with the mediating role of social capital of the staff of Deputy of Logistics and Support of Police Command of Mazandaran Province. The research method is descriptive-correlational and is applied in terms of purpose. The statistical population consisted of the Mazandaran Police Deputy of Logistics and Support Staff. 90 individuals were selected as sample based on Morgan's standard sampling table (1970). In this study, simple random sampling method was used. Documentation and field methods were used to collect the data. The tools of the present study were the Alpken et al. (2010) standard questionnaire of organizational support, the Alpken et al. (2010) innovative performance standard questionnaire and Sabramaniam & Yandett (2005). Cronbach's alpha was 0.82 for organizational support questionnaire, 0.79 for innovative performance and 0.81 for the social capital questionnaire. Regression test was used to test the research hypotheses. Finally, the results showed that organizational support will have a positive and significant effect on the innovative performance of the Mazandaran Police Deputy of Logistics and Support Staff. Also, multiple regression analysis showed that among the components of organizational support, dimensions of manager support, performance-based reward system and balanced risk-taking, have a positive and significant effect on the innovative performance of the Mazandaran Police Deputy of Logistics and Support Staff. Finally, the result of adjusted regression test showed that organizational support in the presence of social capital variable will not have a significant effect on the innovative performance of the Mazandaran Police Deputy of Logistics and Support Staff.

    Keywords: innovative performance, organizational support, social capital, Mazandaran Police Deputy of Logistics, Support Staff
  • Rouh Allah Rezaee * Pages 137-154
    Organizational commitment as a management concept is important because it can lead to competitive advantage and financial success. Therefore, organizations that want to operate and survive in today's complex and dynamic world must seek to reduce productivity and intend to quit, in order to gain more productivity and to empower employees and increase their organizational commitment. The main purpose of this study was to investigate the relationship between organizational commitment and intention to leave of the staff of Kermanshah University of Medical Sciences. This study is applied and the method is descriptive-correlational. The statistical population includes all staff of Kermanshah University of Medical Sciences in 1396. The sample size was determined based on Krejcie and Morgan table of 172 people using stratified random sampling method and was evaluated using Balfour & Wechsler Organizational Commitment Questionnaire and Hosseini Barzani Job Intention Questionnaire (2013). Data were also analyzed using Pearson correlation, multiple regression. The results using multiple regression analysis showed that there is no relationship between organizational commitment and intention to quit.
    Keywords: Empowerment, organizational commitment, Intention to Quit, University of Medical Sciences