فهرست مطالب

Health Literacy - Volume:4 Issue: 2, 2019

Journal of Health Literacy
Volume:4 Issue: 2, 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ناهید آقاییان، مرحمت فراهانی نیا*، سارا جان محمدی، حمید حقانی صفحات 9-17
    مقدمه و هدف
    از شاخص های موثر در مداخلات پیشگیرانه از سرطان پستان، سواد سلامت است. نظر به شیوع نسبتا بالای سرطان پستان در زنان، این پژوهش با هدف تعیین ارتباط سواد سلامت و اتخاذ رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پستان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک پژوهش مقطعی از نوع همبستگی، 300 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز سلامت جامعه شهر کرج در سال 1397 از طریق نمونه گیری خوشه ایطبقه ای برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه مشخصات دموگرافیکی و زمینه ای، پرسشنامه سنجش سواد سلامت جمعیت شهری ایران (HELIA) و پرسشنامه استاندارد سنجش اتخاذ رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پستان، گردآوری و سپس با استفاده از نرم افزارSPSS  نسخه 20 و به کارگیری آمارهای توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل شدند.  
    نتایج
    میانگین و انحراف معیار نمره سواد سلامت 15/31±25/99، از 100 بود. 94 درصد (282 نفر) سواد سلامت ناکافی، 3/3 درصد (10 نفر) سواد سلامت نه چندان کافی و 2/7 درصد (8 نفر) سواد سلامت کافی داشتند. همچنین میانگین و انحراف معیار نمره اتخاذ رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پستان 3/07±12/74، از 20 بود. اتخاذ رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پستان در 40 درصد (120 نفر) از زنان مورد مطالعه ضعیف، 52 درصد (156 نفر) متوسط و 8 درصد (24 نفر) خوب بود. همچنین نتایج نشان داد سواد سلامت و تمامی ابعاد پنج گانه آن با اتخاذ رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پستان ارتباط آماری معنی دار و مستقیم داشت (0/05>P).
    نتیجه گیری
    برای ارتقای اتخاذ رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پستان در زنان، باید توجه ویژه ای به سواد سلامت، خصوصا در مراکز خدمات جامع سلامت مبذول داشت.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، سرطان پستان، پیشگیری، زنان
  • لیلا دهقانکار، رحمن پناهی، لیلی یکه فلاح، نرگس حسینی، الهام حسن نیا* صفحات 18-26
    مقدمه و هدف

    سواد سلامت در پیشگیری از آسیب های جامعه دانش آموزی ، پیشگیری از بیماری ها، خودمراقبتی و کیفیت زندگی تاثیر دارد ، این مطالعه با هدف تعیین سواد سلامت و عوامل مرتبط با آن در دانش آموزان دبیرستانهای شهر قزوین  انجام گردید.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی بود. جامعه مورد بررسی 372 نفر از دانش آموزان دبیرستان های دخترانه شهر قزوین در سال 1397 بودند که به روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه مشخصات دموگرافیکی و زمینه ای و پرسشنامه استاندارد سنجش سواد سلامت نوجوانان (HELMA) بود. داده ها پس از جمع آوری وارد نرم افزار  23  SPSS     شده و با به کارگیری آمارهای توصیفی و رگرسیون لجستیک، مورد تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    میانگین (انحراف معیار) نمره سواد سلامت (12/58) 70/84 از 100  بود. 4/5 درصد (20 نفر) سواد سلامت ناکافی، 31/20 درصد (116 نفر) سواد سلامت نه چندان کافی، 46/50 درصد (173 نفر)  سواد سلامت کافی و  16/40 درصد (61 نفر) سواد سلامت عالی داشتند. سواد سلامت با متغیرهای پایه تحصیلی (0/003=P) و علاقمندی به موضوعات سلامت (0/002=P) رابطه آماری معنی دار داشت، ولی با سایر متغیرهای جمعیت شناختی و زمینه ای، ارتباطی نداشت (0/05<P).

    نتیجه گیری

    با توجه به محدود بودن سواد سلامت در طیف وسیعی از دانش آموزان، اضافه نمودن آموزش های مرتبط با سطح سواد سلامت به برنامه های درسی مدارس، می تواند در ارتقای سواد سلامت دانش آموزان تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، دانش آموزان، HELMA
  • کلثوم محمدنیامطلق، فاطمه رئیسی دهکردی*، محسن شمسی، مهدی بیرجندی، نادیا رضایی، فاطمه الماسی مقدم صفحات 27-34
    مقدمه و هدف

    خودمراقبتی اصلی ترین راه کنترل نارسایی های قلبی می باشد و از طرفیسواد سلامت نیز به عنوان  کلید تعیین کننده سلامت و اولویت نخست در ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی می باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط نگرش نسبت به رفتارهای خودمراقبتی و سوادسلامت در بیماران قلبی بستری در بیمارستان های آموزشی شهر خرم آباد انجام پذیرفته است.  

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر  مقطعی و تحلیلی بوده  که در آن تعداد 182بیمارقلبی بستری در بیمارستان های آموزشی شهر خرم آباد به شیوه غیرتصادفی چندمرحله ای وارد مطالعه شدند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه های استاندارد رفتارهای مراقبت ازخود و سواد سلامت ایرانیان بود. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون های آماری tمستقل، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.  

    نتایج

    میانگین کل نمره ی خودمراقبتی 5/32±36/50 بود که  29/70 درصد در حد متوسط  و 70/30 درصد نیز خودمراقبتی خوبی داشتند. میانگین کل نمره ی سوادسلامت 52/66± 99/25 بود. ضریب همبستگی بین نمره خودمراقبتی و سواد سلامت 0/23 بود (0/001> p).  

    نتیجه گیری

    لزوم ارتقای سواد سلامت بیماران قلبی عروقی به عنوان پیش نیاز ارتقای رفتارهای خودمراقبتی در این بیماران ضروری بوده و این امر باید از طریق رسانه های جمعی و مراکز بهداشتی و درمانی در جهت کمک به کنترل بیماری و افزایش توانمندی بیماران در زمینه مدیریت بیماری خود انجام پذیرد.

    کلیدواژگان: نگرش، خودمراقبتی، سوادسلامت، بیماران قلبی
  • نرگس رحمانی، زهرا مصطفویان*، رویا نصیری، آرزو فرج پور صفحات 35-43
    مقدمه و هدف

    سواد سلامت مادران در دوران بارداری بیانگرمهارت های اجتماعی و شناختی است که انگیزه و توانایی آنان را برای دریافت و استفاده از آگاهی های مفید نشان می دهد. هدف این مطالعه مقایسه سواد سلامت زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی با زنان باردار مراجعه کننده به مطب های خصوصی می باشد.

    مواد و روش ها

    این بررسی مقطعی بر روی 100 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی و 100 زن باردار مراجعه کننده به مطب های خصوصی شهر مشهد در سال 1396 انجام گرفت.سواد سلامت با پرسشنامه استاندارد فارسی شده S-TOFHLAبررسی شد. داده ها با آزمون های تی تست،کای دو و  رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل  قرار گرفت.

    نتایج

    مراجعین به مراکز جامع سلامت شهری و مطب های خصوصی به ترتیب 44 و 28 درصد سواد سلامت ناکافی داشتند. (0/036=p)درآنالیزیک متغیره متغیرهای سن ، تحصیلات، شغل و رتبه بارداری، تعداد فرزندان زنده ، سن بارداری و نیز میزان درآمد خانوار با رتبه سواد سلامت عملکردی زنان باردار ارتباط معنی دار آماری داشتند. (0/05>p) در آنالیز چند متغیره تنها متغیرهای درآمد خانوار، سن بارداری، تحصیلات و سن مادر بر سواد سلامت تاثیر معنی دار داشت(0/05>p).

    نتیجه گیری

    سواد سلامت ناکافی مشکلی نسبتا شایع در میان زنان باردار است. ضروری است که کارکنان نظام سلامت اعم از شاغلین در مراکز دولتی و خصوصی مهارت لازم جهت مشاوره و ارزیابی زنان باردار در زمینه سواد سلامتی را به دست آورند.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، زنان باردار، مراکز جامع سلامت، مطب های خصوصی
  • فاطمه مهدی زاده*، فائزه مهدیزاده، مریم تاتاری، سید محمد اسحاق زاده نامقی، مصطفی شیخ الطایفه صفحات 44-48
    مقدمه و هدف

    سواد سلامت نشان دهنده مهارت های شناختی و اجتماعی است که انگیزه و توانایی افراد برای کسب، دسترسی و درک روش های استفاده از اطلاعات جهت حفظ و ارتقاء سلامتی را تعیین میکند. با توجه به تاثیر سواد سلامت دانشجویان علوم پزشکی بر ارتقا سواد سلامت و ارتقای سلامت جامعه این مطالعه با هدف تعیین سطح سواد سلامت و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان علوم پزشکی تربت حیدریه در سال 1397 انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی با رویکردی توصیفی تحلیلی در نیمسال اول1397 در میان 201 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه که با روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند، انجام گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه دوقسمتی: اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه سنجش سواد سلامت بزرگسالان ایرانی(HELIA: Health Literacy for Iranian Adult) جمع آوری گردید. سپس داده ها بدست آماده با کمک نرم افزارspss20 و با به کارگیری آمارتوصیفی و رگرسیون خطی چندمتغیره تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    در این پژوهش201 دانشجو(87/10%) را دختران تشکیل داده اند.میانگین سنی دانشجویان1/30±21/50 سال می باشد. در بررسی سطوح سواد سلامت 9/50 درصد دانشجویان سواد سلامت ناکافی و 35/80 درصد نه چندان کافی 42/80 درصد کافی و 11/90 درصد عالی داشتند. نتایج رگرسیون خطی چندمتغیره نشان می دهد که تنها بین معدل ، ترم تحصیلی با نمره سواد سلامت ارتباط معنادار آماری وجود دارد(0/05>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه تعداد بسیار زیادی از دانشجویان سواد سلامت ناکافی و مرزی داشتند. پیشنهاد می شود برنامه ریزان و سیاست گذاران با فراهم آوردن محیط و محتوا آموزشی مناسب سواد سلامت دانشجویان علوم پزشکی که مروجان فرهنگ سواد سلامت در جامعه هستند را افزایش دهند. همچنین در این راستا استفاده از رسانه های اجتماعی و روش های نوین آموزشی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: سوادسلامت، دانشجویان، HELIA
  • همام الدین جوادزاده، مرضیه محمودی، عبدالله حاجی وندی، صدیقه قائدی، مهنوش رئیسی* صفحات 49-60
    مقدمه و هدف
    مهارتهای لازم برای درک و استفاده از اطلاعات حوزه سلامت در زندگی روزمره تحت عنوان سواد سلامت شناخته و مفهوم سازی شده اند. افراد با سواد سلامت محدود با مشکلات سلامتی متعددی روبرو هستند و از آنجا که انجام رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت نقش بسزایی در دستیابی افراد به وضعیت سلامت مطلوب دارند، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط سواد سلامت با رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در بزرگسالان شهر بوشهر انجام شد.  
    مواد و روش ها
    در این پژوهش مقطعی 402 فرد بالای 18 سال مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر بوشهر مورد مطالعه قرار گرفتند و پرسشنامه های طرح مشتمل بر مقیاس FCCHL برای ارزیابی سواد سلامت، HPLPII  برای ارزیابی رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت و پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی را تکمیل نمودند. روش نمونه گیری در این مطالعه خوشه ایدو مرحله ای بود. تحلیل اطلاعات توسط مدل رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار R نسخه 3.3.2 انجام شد.
    نتایج
    سواد سلامت عملکردی، ارتباطی و انتقادی با جنبه هایی از رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت ارتباط داشتند. تمامی حیطه های سواد سلامت پیش بینی کننده حیطه مسئولیت پذیری سلامت بودند و هیچ یک از آنها روابط بین فردی را پیش بینی نکردند.
    نتیجه گیری
    سواد سلامت نقش مهمی در تبعیت از رفتارهای ارتقاء سلامت و اتخاذ سبک زندگی سالم دارد، اما تاثیر آن برای جنبه های مختلف رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت، متفاوت است. این یافته ها می تواند در برنامه ریزی و اجرای مداخلات آموزشی برای بهبود شیوه زندگی سالم مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، ارتقاء سلامت، رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت، سبک زندگی سالم
  • محبوبه محمد پور، سیدمصطفی سیدعسکری*، آرزو سارانی صفحات 61-66
    مقدمه و هدف
    خون یکی از عناصر ویزه بدن میباشد مخصوصا در در مواقع بحرانی که سبب نجات جان بیماران میباشد. لذا پرستاران نقش مهم و اساسی در فرایند انتقال خون دارند که این نقش نیازمند دانش و تجربه میباشد. هدف از این پژوهش بررسی میزان آگاهی پرسنل پرستاری از شیوه های صحیح تزریق خون در مراکز آموزشی و درمانی شهر کرمان بود.  
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع مطالعه توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی بود و جامعه مورد پژوهش را کلیه پرستاران مراکز آموزشی و درمانی شهرستان کرمان(351 نفر) در سال 97 تشکیل میدادند. اطلاعات مورد نیاز پژوهش از طریق پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری گردید. . داده ها پس از جمع آورری توسط نرم افزار Spss 20 و با استفاده از آمار توصیفی ، تی تست و آزمون کای دو  در سطح معنی داری p<0/05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.  
    نتایج
    در این تحقیق 351 نفر از پرسنل پرستاری اقدام به تکمیل پرسشنامه ها نمودند که تعداد 286 نفر زن(81.5%)و تعداد65 نفر مرد(18.5%) بودند. نمره کل آگاهی پرسنل  2.3±8.76 و نمره کل خود ارزیابی پرسنل  3.7±37.31 بود. طی نتایج بدست امده بین متغیر سابقه خدمت با نمره آگاهی پرسنل و هچنین  بین متغیر های سن و بخش خدمت با نمره خود اریابی رابطه معنی دار وجود داشت .  
    نتیجه گیری
    طبق نتایج دانش و آگاهی پرسنل پرستاری متوسط بود که نیاز به افزایش دانش پرسنل در مورد جنبه های مختلف تزریق خون ضروری به نظرمی رسد.این مهم با برگزاری کارگاه ها و کلاسهای آموزشی قابل دستیابی میباشد.
    کلیدواژگان: تزریق خون، پرستاری، آگاهی و دانش، مراکز آموزشی و درمانی
|
  • Nahid Aghaieian, Mmarhamat Farahaninia *, Sara Janmohammadi, Hamid Haghani Pages 9-17
    Background and Objective
    Healthy literacy is one of the effective indicators in preventive interventions for breast cancer. In view of the relatively high prevalence of breast cancer in women, this study aimed to determine the association between health literacy and preventive behaviors of breast cancer in women.
    Materials and Methods
    In a cross-sectional study, 300 women referring to comprehensive health centers of Karaj in 2018 were selected through Stratified cluster sampling for participation in the study. The data were collected using a demographic and background questionnaire, Health Literacy Assessment Questionnaire (HELIA) and a standard questionnaire on the adoption of preventive behaviors for breast cancer. Then, the data were analyzed using SPSS software version 20, descriptive statistics and Pearson correlation coefficient.
    Results
    The mean and standard deviation of health literacy score was 25.95±15.31 out of 100. 94% (n=282) had low health literacy, 3.3% (n=10) had inadequate health literacy and 2.7% (n=8) had adequate health literacy. Also, the mean and standard deviation of the adoption of preventive behaviors for breast cancer was 12.74±3.97 of 20. The adoption of preventive behaviors for breast cancer was poor in 40% (n=120) of women, 52% (n=156) were moderate and 8% (n=24) were good. Also, the results showed that health literacy and all its five dimensions had a significant and direct correlation with the prevention of breast cancer (P<0.05).
    Conclusion
    In order to promote the adoption of breast cancer preventive behaviors in women, special attention should be paid to health literacy, especially in comprehensive health centers.
    Keywords: Health Literacy, Breast Cancer, Prevention, Women, Comprehensive Health Centers
  • Leila Dehghankar, Rahman Panahi, Leili Kekefallah, Narges Hosseini, Elham Hasannia * Pages 18-26
    Background and Objective

    Health literacy has impact in preventing harm to the community of students, disease prevention, self-care and life quality. This study aimed to determine the health literacy and its related factors in high school students in Qazvincity.

    Materials and Methods

    This research was a descriptive cross-sectional study. The population of this study was 372 students of girl’s high school of Qazvin in 2019 that were selected by multi-stage sampling. The data collection tool was demographic and field questionnaire and the standard questionnaire for Health Literacy Measure for Adolescents (HELMA). Data were analysed using SPSS software version 23 and descriptive statistics and logistic regression.

    Results

    The mean (standard deviation) of the health literacy score was 70.84(12.58) from 100.  5.4 % (n=20) had low health literacy, 31.2 % (n=116) had inadequate health literacy, 46.5 % (n=173) had adequate health literacy and 16.4 % (n=61) had high health literacy. Health literacy had a significant statistically relationship with basic educational variables (P = 0.003) and interest in health topics (P = 0.002) but it had no relationship with other demographic and background variables (P >0.05).

    Conclusion

    Considering the limited health literacy in a wide range of students, adding some items to school curricula such as education related to the level of health literacy can be effective in improving the health literacy of students.

    Keywords: Health Literacy, Students, HELMA
  • Kolsoum Mohammadnia Motlagh, Fatemeh Reisi Dehkordi *, Mohsen Shamsi, Mahdi Birjandi, Nadia Rezaei, Fatemeh Almasi Moghadam Pages 27-34
    Background and Objective

    Self-care has the main role in controlling heart failure. Moreover, health literacy is a key determinant of health and the first priority in improving the quality of health services. The purpose of this study was to determine the relationship between attitude toward self-care behaviors and literacy in cardiac patients admitted to educational hospitals in Khorramabad city.  

    Materials and Methods

      The present study was a cross_sectional and analytical study in which the 182 heart patients admitted to the educational hospitals of khoramabad were randomly assigend to several stages. The research tool was standard questionnaires about self _care behaviors and Health Literacy Assessment Questionnaire (HELIA). Data were analyzed using SPSS 16 software and independent t_tests, analysis of variance and pearson correlation coefficient.  

    Result

    The mean score of self-care in patient was  36.5± 5.32, and according to the division of self-care, 29.7 percent had average and 70.3 had good self-care. The mean score of health literacy was 99.25 ±52.66 . The correlation coefficient between self-care and health literacy score was 0.23 (p<0.001).  

    Conclusion

    The need to improve the health literacy of cardiovascular patients as a prerequisite for promoting self-care behaviors in these patients should be addressed through mass media and health centers to help control disease and enhance patients' ability to manage their disease.

    Keywords: Attitude, self-care, Health Literacy, Cardiac patients
  • Narges Rahmani, Zahra Mostafavian *, Roya Nasiri, Arezou Farajpour Pages 35-43
    Background and objectives

    Mothers' health literacy during pregnancy expresses social and cognitive skills that motivates and empowers them to receive and use useful knowledge. The purpose of this study was to compare the health literacy between the pregnant women referring to health care centers and those referring to private offices.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was performed on 100 pregnant women referred to health centers and 100 pregnant women referred to private clinics in Mashhad, 2017.The Persian S-TOFHLA questionnaire was used to asses health literacy. The collected data were analyzed using chi2 and t-test tests and regression logistic analysis.

    Results

    The pregnant women who referred to health centers and private offices had 44% and 28% of inadequate health literacy, respectively (p<0.05). The variables of age, education, occupation, pregnancy rank, number of live births, gestational age and household income were significantly correlated with functional health literacy of pregnant women (p <0.05). Also, the variables of household income, gestational age, education and maternal age were significantly correlated with overall health literacy (p <0.05).

    Conclusion

    Inadequate health literacy is a relatively common problem among pregnant women. It is imperative that health system staff, including those working in public and private centers have the skills to consult and evaluate pregnant women in health literacy.

    Keywords: Health Literacy, Pregnant Women, Health care centers, Private offices
  • Fatemeh Mahdizadeh *, Faezeh Mahdizadeh, Maryam Tatari, Seyed Mohammad Eshaghzadeh Namghi, Mostafa Sheykhotayefeh Pages 44-48
    Background and Objective

    Health literacy represents cognitive and social skills that determine the motivation and ability of individuals to acquire, access and understand the methods of using information to maintain and improve their health. Regarding the effect of medical education students' health literacy on improving health literacy and community health promotion, this study aimed to determine the level of health literacy and its related factors in Torbat Heydarieh medical students in 2019.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted with a descriptive-analytic approach in 2019 among 201 students of Torbat-e-Heidarieh University of Medical Sciences who were selected by multi-stage sampling. Data were collected using a two-part questionnaire: demographic information and HELIA (Health Literacy for Iranian Adult). Then the data was analyzed using the spss software version 20, using descriptive statistics and multiple regression analysis.

    Results

    In this study, 201 students (87.1%) were girls. The mean age of students was 21.50 ± 1.3 years. In examining the levels of health literacy, 9.5% of the students had low health literacy and 35.8% had inadequate and 42.8% had adequate and 11.9% had high health literacy level. The results of multivariate linear regression show that there is only a statistically significant relationship between the mean score and the term of education with the health literacy scores (p <0.05).

    Conclusion

    Considering the large number of students with inadequate and borderline health literacy, it is recommended that planners and policymakers increase the health literacy of medical students who promote the culture of health literacy in the community by providing a suitable educational environment and content. Also, using social media and new educational methods is recommended in this regard.

    Keywords: Health Literacy, Students, HELIA
  • Homamodin Javadzade, Marzieh Mahmoodi, Abdollah Hajivandi, Sedighe Ghaedi, Mahnoush Reisi * Pages 49-60
    Background and Objective
    The skills that are required for understanding and applying health information to everyday life have been conceptualized as health literacy. Limited health literate people have more health problems, given that health promoting behaviors can play a protective role for people's health, therefore, the purpose of this study was to determine the relationship between health literacy and health promoting behaviors.  
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 402 individuals over 18 years of age referred to the health centers (in the city of Bushehr, south of Islamic Republic of Iran), completed the (FCCHL) scales for assessing health literacy, (HPLP II) for assessing health promoting behaviors and a demographic questionnaire. The sampling method in this study was two-stage cluster sampling. Multiple regression model was performed in the analysis using R software (version 3.3.2) to predict health literacy outcome.  
    Results
    Functional, communicative and critical health literacy were related to some aspects of health-promoting behaviors but not to all. All the health literacy subscales were significant predictors of health responsibility and none of them predict interpersonal relations.  
    Conclusions
    Health literacy plays an important role in successful health-promoting lifestyle behaviors, but the impact differs by context. These findings can be used in planning and the implementation of educational interventions to improve healthy lifestyles.
    Keywords: Health Literacy, health promotion, Healthy Behavior, healthy lifestyle
  • Mahboobeh Mohammadpoor, Seyed Mostafa Seyed Askari *, Arezoo Sarani Pages 61-66
    Background and Objective
    Nurses play a critical role in a safe blood transfusion. Therefore, it is crucial. for them to have sufficient knowledge and experience. The aim of this study was to evaluate the Nurses Knowledge about correct methods of blood transfusion of nursing staff in Educational Health Centers in Kerman, Iran
    Materials and Methods
    This cross-sectional descriptive analytical study included all nurses (N=351) in health training centers in Kerman city in 2018. The data were collected through a self-administrated questionnaire. Data were analyzed by software SPSS version 20, using statistical tests using descriptive statistics, chi-square. Statistically significant value was considered at P ≤0.05.
    Results
    In this study 351 nurses, 286 women (81/5%) and 65 men (18.5%), completed the questionnaire. Total mean scores of knowledge nurses and self- evaluation were 8.76± 2.3 and 37.31 ± 3.7 respectively. A significant relationship between work experience with knowledge was observed. Also, the relationship between age with self- evaluation and workplace with self- evaluation was significant value was considered at P ≤0.05.
    Conclusions
    Our Result showed a moderate level of knowledge nurses and self- evaluation, suggesting more attempts for increasing the knowledge of healthcare workers about blood transfusion. This can be achieved by holding workshops and training classes.
    Keywords: Blood transfusion, Nursing, Knowledge, Educational Health Centers