فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:17 Issue: 9, Sep 2019

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:17 Issue: 9, Sep 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/06/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 603-620
    مقدمه

    کلامیدیا تراکوماتیس یکی از شایع‌ترین پاتوژن‌های منتقله از راه دستگاه تناسلی در انسان است که منجر به بروز عفونت اوروژنیتال می گردد.

    هدف

    با توجه به شیوع بالای این عفونت کلامیدیا و پیامدهای نامطلوب آن بر سلامت زنان و مردان، این مطالعه متاآنالیز با هدف تعیین میزان شکست درمان با آزیترومایسین انجام گرفت.

    موارد و روش ها

    پایگاه های اطلاعاتیMEDLINE ، ISI Web of Science، PubMed، EMBASE، Scopus، ProQuest و Science Direct برای مقالاتی که از سال 1991 تا 2018 منتشر شده بود مورد بررسی قرار گرفتند. برای ارزیابی کیفیت مطالعات انتخاب شده، از Cochrane Risk of Bias Assessment Tool استفاده شد. از 12 و کوکران کیو-تست برای تعیین هتروژنیسیتی استفاده شد. برای مقایسه شیوع در سطوح مختلف متغیرها از روش Subgroup analysis and meta-regression استفاده شده است.

    نتایج

    21 مطالعه که معیارهای ورود را دارا بودند در نهایت تجزیه و تحلیل شد. برآورد تلفیقی میزان شکست آزیترومایسین 23/11% بود. همچنین درصد شکست آزیترومایسین در درمان اورتریت (87/15%)، سرویسیت (41/7%) و ژنیتال کلامیدیا (14/7%) بود. برآورد تلفیقی تفاوت میزان شکست 37/2% بود که نشان می دهد شکست درمان آزیترومایسین در درمان کلامیدیا نسبت به داکسی سیکلین و سایر داروهای مورد بررسی در مطالعه بیشتر می باشد. نتایج متارگرسیون حاکی از آن بود که سن بیماران در ایجاد هتروژنیسیتی برای درصد شکست درمان آزیترومایسین تاثیر معنی داری داشت (826/0, ß= 017/0p=).

    نتیجه گیری

    شکست درمان با آزیترومایسین در عفونت های کلامیدیایی اوروژنیتال نسبت به داکسی سیکلین و سایر داروهای مورد بررسی در مطالعه بیشتر می باشد.

    کلیدواژگان: آزیترومایسین، کلامیدیا تراکوماتیس، شکست درمان
  • صفحات 621-628
    مقدمه

    اسید نیکوتینیک (نیاسین) یک ماده اصلاح گر چربی با طیف گسترده می باشد که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و تولید پراکسیداسیون چربی را کاهش می دهد.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر بررسی بلوغ آزمایشگاهی، مقاومت به سرما، تکامل رویان و همچنین بررسی سطح مالون دی آلدیید، سطح اکسیدان کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل تخمک گاو پس از بلوغ در محیط حاوی غلظت های مختلف نیاسین می باشد.

    موارد و روش ها

    کمپلکس های تخمک- کومولوس نابالغ گاو پس از جمع آوری در محیط کشت TCM-199 به همراه غلظت های صفر، 100، 200 و 400 میکرومولار نیاسین در شرایط استاندارد کشت داده شدند. بعد از 24 ساعت میزان بلوغ هسته ای ارزیابی شد و غلظت مناسب نیاسین انتخاب شد. در مرحله بعد کمپلکس های تخمک- کومولوس در دو گروه غلظت صفر و 400 میکرومولار کشت داده شدند و از نظر نرخ تکامل رویانی مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین کمپلکس های تخمک- کومولوس بالغ در هر دو گروه با روش استاندارد انجماد شیشه ای فریز شدند و پس از یخ گشایی دو مرحله ای از نظر تکامل رویانی مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین سطح مالون دی آلدیید، سطح اکسیدان کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل در تخمک ها بالغ شده در هر دو گروه مقایسه شدند.

    نتایج

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که، اگرچه نیاسین با غلظت 400 میکرومولار باعث افزایش میزان بلوغ آزمایشگاهی تخمک می شود (3/5±6/87)، ولی نرخ تکامل رویان تا مرحله بلاستوسیست را نتوانست بهبود بخشد. پس از انجماد، نرخ کلیواژ و تولید بلاستوسیست در گروه کشت داده شده در حضور نیاسین بالاتر از گروه کنترل بود (به ترتیب 7/2±6/53 و 6/1±6/10 در مقابل 1/4±2/46 و 4/2±3/6). همچنین افزودن نیاسین به محیط کشت تخمک باعث کاهش سطح مالون دی آلدیید پس از بلوغ شد.

    نتیجه گیری

    نیاسین باعث بهبود کیفیت رویان های تولید شده در آزمایشگاه می شود و مقاومت تخمک گاو را نسبت به انجماد افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: انجماد شیشه ای، تخمک، تکامل جنین، گاو، نیاسین
  • صفحات 629-636
    مقدمه

    زایمان زودرس (PTL) یک اورژانس جدی است که در آن مدیریت قدرتمند جهت دریافت نتیجه دلخواه ضروری است.

    هدف

    جهت بررسی اثربخشی و ایمنی تجویز نیفدپین تنها در مقایسه با تجویز نیفدپین با پروژسترون واژینال در مدیریت تهدید به زایمان زودرس.

    موارد و روش ها

    این مطالعه مقایسه ای در انستیتو علوم پزشکی پاکستان در اسلام آباد در طی یک دوره دو ساله از سپتامبر 2013 تا آگوست 2015 انجام شد. در این مطالعه 276 بیمار در معرض تهدید به زایمان زودرس شرکت داشتند. نصف این بیماران تحت درمان با نیفدپین تنها و نصف دیگر تحت درمان با نیفدپین همراه با پروژسترون واژینال قرار گرفتند. در گروه نیفدپین تنها به تمام بیماران 20 میلی گرم نیفدپین خوراکی سریع رهش داده شد. اگر انقباض رحم ادامه میافت، یک دوز 10 میلی گرم هر 20 دقیقه با ماکزیمم دوز 40 میلی گرم در ساعت اول تکرار می شد. بعد از ساعت اول، 20 میلی گرم هر 4 تا 6 ساعت برای 72 ساعت تجویز می شد. در گروه دوم تجویز نیفدپین با پروژسترون واژینال، بعد از توکولیز موفق با نیفدپین، این موفقیت با تجویز روزانه 200 میلی گرم پروژسترون واژینال تثبیت می شد.

    نتایج

    توکولیز موفق فوری با تجویز نیفدپین در 23/86 درصد بیماران بدست آمد. متوسط اضافه شدن دوره حاملگی 08/5 ±13/11 روز در گروه نیفدپین تنها بود در حالیکه این عدد 10/3±73/29 روز در گروه دیگر بود (001/0 =p).

    نتیجه گیری

    درمان فوری توکولیتیک با نیفدپین در اکثریت بیماران موفق بود. اضافه کردن تجویز روزانه پروژسترون واژینال منچر به اضافه شدن معنی دار زمان حاملگی و همچنین کاهش میزان وزن کم موقع تولد و بستری شدن در ICU نوزادان شد.

    کلیدواژگان: زایمان زودرس، توکولیتیک، نیفدپین، پروژسترون
  • صفحات 637-646
    مقدمه

    پیشنهاد شده است که تشعشعات تلفن همراه بر سلامت مردم به وسیله مکانیزم های مختلف مانند القای استرس اکسیداتیو (OS) تاثیر می گذارند.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی اثر قرار گرفتن فولیکول های پره آنترال موش در معرض تلفن همراه طی کشت آزمایشگاهی بر وضعیت اکسیداتیو انجام شده است.

    موارد و روش ها

    فولیکول های پره آنترال (2586n=) به طور مکانیکی از موش های سوری 14 تا 16 روزه (50 n=) جدا شدند و به دو گروه کنترل و در معرض تلفن همراه تقسیم شدند. فولیکول های پره آنترال برای 12 روز کشت داده شدند و تخمک گذاری با استفاده از گنادوتروپین کوریون انسانی القاء شد. پارامترهای تکوینی شامل اندازه، بقاء، تشکیل حفره آنتروم، تخمک گذاری و بلوغ تخمک ارزیابی شد. به طور همزمان سطوح فعالیت آنتی اکسیدانت های آنزیمی، ظرفیت آنتی اکسیدان کل (TAC) و مالون دی آلدیید (MDA) مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    اندازه و نرخ بقاء، تشکیل حفره آنتروم، تخمک گذاری و تخمک متافاز II فولیکول های پره آنترال در معرض تلفن همراه به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (001/0p<). فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، سوپردیسموتاز (SOD) و کاتالاز (CAT) در فولیکول های پره آنترال در معرض تلفن همراه در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کمتر بود (001/0p<). در فولیکول های پره آنترال در معرض تلفن همراه فعالیت سطوح TAC به طور معنی داری کمتر (001/0p<) و سطوح MDA به طور معنی داری بیشتر (001/0p<) نسبت به گروه کنترل بود.

    نتیجه گیری

    در معرض تلفن همراه قرار گرفتن، با افزایش استرس اکسیداتیو، توانایی تکوین فولیکول های پره آنترال را تخریب می کند.

    کلیدواژگان: فولیکول تخمدانی، تلفن همراه، استرس اکسیداتیو، موش
  • صفحات 647-652
    مقدمه

    نشانگان پیش قاعدگی (PMS) یک مشکل عمومی در زنان است که با چندین نشانه عاطفی، روانی و فیزیکی طی فاز لوتیال مشخص می شود اما این نشانه ها در فاز فولیکولار کاهش می یابند. تاکنون علت PMS بخوبی شناخته نشده است. بسیاری از محققان پیشنهاد می دهند که مصرف عناصر ضروری و ویتامین ها می توانند علایم PMS را کاهش دهند.

    هدف

    هدف این مطالعه مقایسه سطح سرمی تعدادی از عناصر ضروری و ویتامین D بین کنترل نرمال و مبتلایان به نشانگان پیش قاعدگی است.

    موارد و روش ها

    300 دانشجوی (19-21 ساله) اهل شهرستان فلاورجان بطور تصادفی انتخاب شده و پرسشنامه استاندارد PMS را طی سه سیکل قاعدگی تکمیل کردند. مبتلایان به PMS بر اساس پرسشنامه تعیین شدند و دانشجویان به دو گروه تقسیم شدند: افراد سالم (کنترل) و افراد مبتلا به PMS. سپس سطح سرمی روی، آهن، کلسیم، منیزیوم، پتاسیم، سدیم و ویتامین D اندازه گیری و بین دو گروه مقایسه شد.

    نتایج

    نتایج ما نشان داد که شیوع PMS حدود 5/41% بود. سطح سرمی ویتامین D در هر دو گروه کاهش نشان داد اما این کاهش در گروه PMS بطور معنی داری کمتر بود (05/0 p≤). سایر فاکتورها بین دو گروه کنترل و PMS تغییر معنی داری نشان نداد.

    نتیجه گیری

    کمبود ویتامین D احتمالا یکی از مهمترین دلایل علایم ناخوشایند PMS بین این دانشجویان می باشد.

    کلیدواژگان: نشانگان پیش قاعدگی، عناصر ضروری، ویتامین D
  • صفحات 653-660
    مقدمه

    تحریک تخمدان در بیماران با پاسخ ضعیف تخمدانی هنوز چالشی مهم در روش های کمک باروری است. مهار کننده های آروماتاز به عنوان درمان همزمان در پروتکل آنتاگونیست به این بیماران توصیه می شود، اما نتایج مطالعات در این زمینه بحث برانگیز بوده است.

    هدف

    بررسی تاثیر لتروزول به عنوان درمان کمکی در طی تحریک تخمدان با استفاده ازآنتاگونسیت هورمون آزاد کننده گنادوتروپین (GnRH) در بیماران با پاسخ ضعیف تخمدانی در حین سیکلهای درمانی آی وی اف/ میکرواینجکشن (IVF/ICSI) بود.

    موارد و روش ها

    این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور در بیمارستان زنان آرش انجام شد. 160 زن نابارور با تشخیص پاسخ ضعیف تخمدانی بر اساس معیارهای بلونا به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه تجربی (آنتاگونیست GnRH به همراه لتروزول) و گروه کنترل (آنتاگونیست GnRH به همراه پلاسبو). در گروه تجربی، بیماران 5 میلی گرم لتروزول به مدت 5 روز اول تحریک تخمدان به همراه 150 واحد هورمون تحریک کننده فولیکول نوترکیب انسانی (rFSH) و 150 واحد گنادوتروپین یایسگی انسانی (hMG) دریافت کردند. نتایج سیکل درمانی بین گروه ها مقایسه شد.

    نتایج

    تعداد کل تخمک های بدست آمده و تخمکهای متافاز II در گروه تجربی به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود (008/0 =p و 002/0 =p). دوز داروی hMG مورد استفاده و مدت زمان تحریک تخمدان در گروه تحت درمان با لتروزول به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود. تعداد بیماران بدون تخمک بدست آمده در گروه شاهد بیشتر از گروه تحت درمان با لتروزول بود. میزان بارداری بالینی در گروه درمان شده با لتروزول (25%) بیشتر از گروه کنترل(18%) بود؛ با این حال، تفاوت از لحاظ آماری معنادار نبود.

    نتیجه گیری

    اضافه کردن 5 میلی گرم لتروزول در سیکل آنتاگونیست همراه با rFSH/hMGممکن است نتایج سیکل در بیماران با تشخیص پاسخ ضعیف تخمدانی را بهبود ببخشد.

    کلیدواژگان: لتروزول، ذخیره تخمدان، عدم کفایت زودرس تخمدان، تحریک تخمدان، لقاح آزمایشگاهی، مهارکننده های آروماتاز
  • صفحات 661-670
    مقدمه

    آندومتریوز، به عنوان حضور ضایعات شبه آندومتری در مکان هایی بیرون رحم تعریف شده و باعث درد، ناباروری و کاهش کیفیت زندگی می شود.

    هدف

    بررسی رابطه مصرف غذا و مواد مغذی با خطر ابتلا به آندومتریوز.

    موارد و روش ها

    از 156 زن مورد مطالعه، 78 زن مبتلا به آندومتریوز بودند و 78 زن سالم در گروه کنترل قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به رژیم غذایی با استفاده از پرسشنامه استاندارد 147 سوالی Food frequency questionnaire) FFQ) جمع آوری شد. مدل رگرسیون لجستیک برای تعیین ارتباط مواد مغذی و مصرف انرژی با خطر ابتلا به آندومتریوز استفاده شد.

    نتایج

    در خانم هایی که میزان پروتئین بالایی دارند به خصوص پروتئین حیوانی، اسیدهای چرب اشباع نشده، فیبر محلول و نامحلول، اسید اولییک، ایکوساپنتانوییک اسید دوکوساهگزاینوییک اسید در آندومتریوز کمتر دیده می شود (05/0p<). مصرف زیاد سبزیجات، میوه ها، گوشت قرمز، سبزیجات زرد، سیب زمینی، حبوبات، لبنیات، روغن مایع و مصرف سیب زمینی سرخ شده با خطر کمتری از آندومتریوز همراه بود (05/0p<).

    نتیجه گیری

    با توجه به ارتباط رژیم غذایی با خطر آندومتریوز، مشاوره در مورد بهبود ساختار رژیم غذایی می تواند در پیشگیری و کنترل آندومتریوز نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: آندومتریوز، مصرف غذا، مصرف مواد مغذی، رژیم غذایی، مطالعه مورد-شاهدی
  • صفحات 671-676
    مقدمه

    لقاح آزمایشگاهی برای زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک روش مهم درمانی است. استفاده از روش های جدید جهت بهبود نتایج بالینی هنوز مورد نیاز است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی روش شروع اولیه پروژسترون(PPOS) و مقایسه آن با پروتکل آنتاگونیست در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شد.

    موارد و روش ها

    در کل 120 زن PCOS که از آگوست تا ژانویه سال 2019 که کاندیدای درمان با روش های کمک باروری بودند، در این کارآزمایی بالینی شرکت کردند و به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. گروه PPOS از روز دوم چرخه 20 میلی گرم در روز دیدروژسترون خوراکی دریافت کرد و گروه کنترل پروتکل آنتاگونیست را دریافت کردند. نتایج حاملگی در دو گروه مقایسه شد.

    نتایج

    تعداد تخمک های بالغ (MII)، میزان بلوغ، تعداد لقاح یافته (PN 2) و سطح سرمی استرادیول در روز تحریک نهایی تخمک گذاری در گروه PPOS از نظر آماری پایین تر بود (019/0p= ، 035/0p= ، 032/0p= ، 030/0 p=). سطح LH سرم در روز تحریک نهایی تخمک گذاری در گروه PPOS از گروه آنتاگونیست بالاتر بود (005/0 =p). اگرچه نوع شدید سندرم تحریک بیش از حد تخمدان در هیچ یک از شرکت کنندگان وجود نداشت، اما سندرم تحریک بیش از حد تخمدان در گروه PPOS کمتر بود (001/0 =p). همچنین میزان بارداری شیمیایی و بالینی در گروه آنتاگونیست بالاتر بود، گرچه از نظر آماری معنی دار نبود (به ترتیب 363/0 =p، 093/0p=).

    نتیجه گیری

    مطالعه ما نشان می دهد که روش شروع اولیه پروژسترون، میزان بارداری شیمیایی و بالینی زنان نابارور مبتلا به PCOS را بهبود نمی بخشد.

    کلیدواژگان: پروژسترون، سندرم تخمدان پلی کیستیک، تحریک کنترل شده تخمدان، انتقال جنین منجمد ذوب شده، میزان حاملگی
|
  • Farnaz Mohammadzadeh, Mahrokh Dolatian*, Masoumeh Jorjani, Maryam Afrakhteh, Hamid Alavi Majd, Fatemeh Abdi, Reza Pakzad Pages 603-620
    Background

    Chlamydia Trachomatis is one of the most common pathogens transmitted through the genital tract in humans that leads to urogenital infection. 

    Objective

    Given the high prevalence of chlamydia infection and its adverse effects on the health of women and men, the present meta-analysis was conducted to determine the rate of treatment failure with azithromycin.

    Materials and Methods

    Databases including MEDLINE, ISI - Web of Science, PubMed, EMBASE, Scopus, ProQuest, and Science Direct were searched for articles published between 1991 and 2018. The quality of the selected articles was assessed using the Cochrane risk of bias assessment tool. Heterogeneity was determined using the I2 and Cochrane Q-Test. Subgroup analysis and meta-regression were used to compare the prevalence rates on different levels of the variables. 

    Results

    A total of 21 articles that met the inclusion criteria were ultimately assessed. The pooled estimate of azithromycin failure rate was 11.23% (CI 95%: 8.23%-14.24%). Also, the azithromycin failure rate was 15.87% (CI 95%: 10.20%-21.54%) for the treatment of urethritis, 7.41% (CI 95%: 0.60%-14.22%) for cervicitis, and 7.14% (CI 95%: 10.90%-3.39%) for genital chlamydia. The pooled estimate of failure rate difference was 2.37% (CI 95%: 0.68%-4.06%), which shows that azithromycin has a higher failure rate in the treatment of chlamydia compared to doxycycline and other examined medications. The meta-regression results showed that the patient's age contributes significantly to the heterogeneity for azithromycin treatment failure rate (β = 0.826; p = 0.017).

    Conclusion

    Azithromycin has a higher failure rate than doxycycline and other studied medications in treating urogenital chlamydia infections. 

    Key words: Azithromycin, Chlamydia trachomatis, Urogenital, Treatment failure, Meta-analysis. 
    Abstract

    Background

    Chlamydia Trachomatis is one of the most common pathogens transmitted through the genital tract in humans that leads to urogenital infection. 

    Objective

    Given the high prevalence of chlamydia infection and its adverse effects on the health of women and men, the present meta-analysis was conducted to determine the rate of treatment failure with azithromycin.

    Materials and Methods

    Databases including MEDLINE, ISI - Web of Science, PubMed, EMBASE, Scopus, ProQuest, and Science Direct were searched for articles published between 1991 and 2018. The quality of the selected articles was assessed using the Cochrane risk of bias assessment tool. Heterogeneity was determined using the I2 and Cochrane Q-Test. Subgroup analysis and meta-regression were used to compare the prevalence rates on different levels of the variables. 

    Results

    A total of 21 articles that met the inclusion criteria were ultimately assessed. The pooled estimate of azithromycin failure rate was 11.23% (CI 95%: 8.23%-14.24%). Also, the azithromycin failure rate was 15.87% (CI 95%: 10.20%-21.54%) for the treatment of urethritis, 7.41% (CI 95%: 0.60%-14.22%) for cervicitis, and 7.14% (CI 95%: 10.90%-3.39%) for genital chlamydia. The pooled estimate of failure rate difference was 2.37% (CI 95%: 0.68%-4.06%), which shows that azithromycin has a higher failure rate in the treatment of chlamydia compared to doxycycline and other examined medications. The meta-regression results showed that the patient's age contributes significantly to the heterogeneity for azithromycin treatment failure rate (β = 0.826; p = 0.017).

    Conclusion

    Azithromycin has a higher failure rate than doxycycline and other studied medications in treating urogenital chlamydia infections.

    Keywords: Azithromycin, Chlamydia trachomatis, Urogenital, Treatment failure, Meta-analysis
  • Mojtaba Kafi, Mahboobeh Ashrafi, Mehdi Azari*, Borhan Jandarroodi, Beheshteh Abouhamzeh, Arash Rakhshi Pages 621-628
    Background

    Nicotinic acid (niacin) is a broad-spectrum lipid-modifying agent that has potent antioxidant properties and reduces the production of lipid peroxidation.

    Objective

    The purpose of the present study was to investigate the maturation, embryo development and cryo-tolerance merit, and levels of malondialdehyde (MDA), total oxidant status, and total antioxidant capacity following the supplementation of bovine oocytes maturation medium with different concentrations of niacin.

    Materials and Methods

    Immature cumulus-oocyte complexes were cultured in tissue culture medium-199 maturation media supplemented with 0, 100, 200, and 400 µM niacin under a standard in vitro culture condition. After 24 hr of culture, the nuclear maturation rate was assessed. Then, two groups of immature cumulus-oocyte complexes were cultured in TCM-199 either with or without 400 µM niacin and evaluated for embryo development. Also, matured cumulus-oocyte complexes in both groups were frozen using a standard vitrification procedure. After vitrification, oocytes were warmed in two steps and evaluated for embryo development. In addition, the level of total antioxidant capacity, total oxidant status, and MDA were measured.

    Results

    The results indicated that although the treatment with 400 µM niacin increased in vitro nuclear maturation (87.6±5.3), it did not improved the embryo development to the blastocyst stage. Higher cleavage and blastocyst rates were observed in vitrified oocytes that were cultured with supplemented 400 µM niacin compared to the control group (without niacin) (53.6±2.7 and 10.6±1.6 vs. 46.2±4.1 and 6.3±2.4, respectively). Also, the addition of 400 μM niacin to the maturation media could decrease MDA levels after maturation.

    Conclusion

    Niacin could improve the quality of in vitro embryo production (IVP) embryos and tolerance of bovine oocytes to vitrification.

    Keywords: Bovine, Embryonic development, Niacin, Oocytes, Vitrification
  • Bushra Ashraf* Pages 629-636
    Background

    Preterm labor (PTL) is a serious emergency wherein robust management is imperative for achieving improved outcome.

    Objective

    To evaluate the efficacy and safety of nifedipine alone vs nifedipine with vaginal progesterone in managing threatened PTL.

    Materials and Methods

    This comparative study was carried out at the Pakistan Institute of Medical Sciences, Islamabad over a 2-year’ period, from September, 2013 to August, 2015. The study included 276 patients with threatened PTL. Half of them were allocated to nifedipine alone group whereas the remainder half to the additional progesterone group. In nifedipine alone group (group A), all the patients were given 20 mg of rapid release nifedipine orally. If uterine contraction continued, a 10 mg dose was repeated every 20 min with a maximum of 40 mg within the first hour. After completing the first hour, 20 mg was given every 4-6 hr for 72 hr. In the additional vaginal progesterone group (group B), following successful tocolysis with nifedipine, additional - maintenance tocolysis was ensured with vaginal progesterone 200 mg daily.

    Results

    Successful acute tocolysis was achieved with nifedipine among 86.23% patients. Mean pregnancy prolongation was 11.13±5.08 days in group A while 29.73±3.10 days in group B. (p≤ 0.001)

    Conclusion

    Acute tocolytic therapy with nifedipine was successful in the majority of our patients. The additional daily use of vaginal progesterone suppositories resulted in significant prolongation of pregnancy as well as reduction in the rate of low birth weight and neonatal ICU admissions.

    Keywords: Preterm labor, Tocolytics, Nifedipine, Progesterone
  • Najmeh Vafere Koohestani, Saeed Zavareh*, Taghi Lashkarbolouki, Fariba Azimipour Pages 637-646
    Background

    Radiations emitting from mobile phones have been proposed to affect people’s health, mediated by various mechanisms like induction of oxidative stress.

    Objective

    This study aims to investigate the effect of cell phone exposure on the oxidative status of mice preantral follicles (PFs) during in vitro culture.

    Materials and Methods

    PFs (n= 2580) were isolated mechanically from 16 to 18 day-old NMRI mice (n= 50) and divided into control and cell phone-exposed groups. PFs were cultured for 12 days and ovulation was induced using human chorion gonadotropin. The developmental parameters including size, survival, antral cavity formation, ovulation and oocyte maturation were assessed. In parallel, enzymatic antioxidants activities, total antioxidant capacity (TAC), and Malondialdehyde (MDA) levels were evaluated.

    Results

    The diameters and the rates of survival, antrum formation, ovulation, and metaphase II oocytes of exposed PFs to cell phone were significantly lower than those of the control group (p ≤ 0.001). The PFs exposed to cell phone had significantly lower superoxide dismutase (SOD), glutathione peroxidase (GPX), and catalase (CAT) activity compared with the control group. In the cell phone exposed PFs, the TAC level was significantly lower (p ≤ 0.001) and MDA levels was significantly higher (p ≤ 0.001), compared to the those of control group.

    Conclusion

    Exposure to cell phone compromised the developmental competence of mice PFs by increasing oxidative stress.

    Keywords: Ovarian follicle, Cell phone, Oxidative stress, Mice
  • Mahnoosh Fatemi*, Maryam Allahdadian, Mehrnoosh Bahadorani Pages 647-652
    Background

    Premenstrual syndrome (PMS) is a common problem among women and is identified by reversal emotional, psychological, and physical signs during the luteal phase. These signs, however, lower down in the follicular phase. The cause of PMS isn't very well-known up to now Control group and many researchers have suggested that mineral compounds and vitamins can inhibit these symptoms

    Objective

    The objective of this study is to compare the serum level of some trace elements and vitamin D between normal controls and patients with PMS.

    Materials and Methods

    300 female students (19-21 yr old) from Falavarjan County were randomly selected and asked to complete a standard questionnaire on PMS during three menstruation cycles. The students were divided into two groups: healthy persons (control) and PMS persons, and PMS was determined on the basis of the answers to the questionnaire. Thereafter, the serum concentrations of zinc, iron, calcium, magnesium, potassium, sodium, and Vitamin D3 were measured and compared between the two groups.

    Results

    Our results showed that the PMS prevalence was about 41.5%. The level of vitamin D decreased in both the control and PMS groups, with a significantly lower range of vitamin D (p ≤ 0.05) in the PMS group. Other factors had no significant change between the two groups.

    Conclusion

    Vitamin D deficiency was probably one of the most important causes of unpleasant symptoms of PMS between these students.

    Keywords: Premenstrual syndrome, Trace elements, Vitamin D
  • Ashraf Moini, Zohreh Lavasani, Ladan Kashani*, Maryam Farid Mojtahedi, Nazila Yamini Pages 653-660
    Background

    Ovarian stimulation (OS) for poor ovarian response (POR) patients is still a major challenge in assisted reproductive techniques. Aromatase inhibitors as co-treatment in antagonist protocol are suggested to these patients, but there are controversial reports.

    Objective

    To evaluate the effectiveness Letrozole (LZ) as adjuvant treatment in gonadotropin-releasing hormone (GnRH)-antagonist protocol in POR patients undergoing in vitro fertilization/ intracytoplasmic sperm injection cycles.

    Materials and Methods

    This double-blind randomized clinical trial was conducted in Arash women's hospital. One hundred sixty infertile women with POR based on Bologna criteria were allocated into two groups randomly: LZ + GnRH-antagonist (LA) and placebo + GnRH-antagonist (PA) groups. In the experimental group, the patients received 5 mg LZ on the first five days of OS with 150 IU of recombinant human follicle-stimulating hormone (rFSH) and 150 IU of human menopausal gonadotropin (HMG). The cycle outcomes were compared between groups.

    Result

    The total number of retrieved oocytes and the metaphase II oocytes in LA-treated group were significantly higher than those in the control group (p = 0.008, p = 0.002). The dosage of hMG used and the duration of OS and antagonist administration in LZ-treated group were significantly lower than those of the control group. The number of patients with no oocyte, in the control group, was higher than the LZ-treated group, and the clinical pregnancy rate in LA-treated group (25%) was higher than the control group (18%); however, the differences were not significant statistically.

    Conclusion

    Adding 5 mg of LZ to rFSH/hMG antagonist protocol may improve the in vitro fertilization/intracytoplasmic sperm injection cycle outcome in POR patients.

    Keywords: Letrozole, Ovarian reserve, Primary ovarian insufficiency, Ovulation induction, Fertilization in vitro, Aromatase inhibitors
  • Samaneh Youseflu, Shahideh Jahanian Sadatmahalleh*, Azadeh Mottaghi, Anoshirvan Kazemnejad Pages 661-670
    Background

    Endometriosis, defined as the attendance of endometrial-like lesions in extra uterine locations, causes pain, infertility, and reduced quality of life.

    Objective

    To evaluate the relationship between food consumption and nutrient intake with risk of endometriosis.

    Materials and Methods

    Of the 156 women approached for the study, 78 women had endometriosis and 78 healthy women were included in the control group. Dietary data were collected using a validated 147-item semi-quantitative Food Frequency Questionnaire (FFQ) with the standard serving size. A logistic regression model was used to determine the association of macronutrients and energy intake with the risk of endometriosis.

    Results

    In women with higher intake of protein, especially animal protein, monounsaturated fatty acids, soluble and insoluble fiber, oleic acid, eicosapentaenoic acid, and docosahexaenoic acid endometriosis is less common (p< 0.05). High consumption of vegetables, fruits, red meat, yellow vegetables, potatoes, legumes, dairy products, liquid oil, and low intake of fried potatoes was associated with a lower risk of endometriosis (p< 0.05).

    Conclusion

    Regarding the association of dietary intake on endometriosis risk, counseling about improving the dietary structure can contribute toward the prevention and control of endometriosis.

    Keywords: Endometriosis, Macronutrient, Diet, Case-control study
  • Maryam Eftekhar, Masrooreh Hoseini*, Lida Saeed Pages 671-676
    Background

    In vitro fertilization is an important therapy for women with polycystic ovarian syndrome (PCOS). The use of new ways of improving clinical results is yet required.

    Objective

    This study was aimed to investigate the efficacy of progesterone primed ovarian stimulation (PPOS) and compare with conventional antagonist protocol in PCOS.

    Materials and Methods

    A total of 120 PCOS women who were candidates for assisted reproductive technology treatment from August to January 2019 were enrolled in this RCT and were placed into two groups, randomly (n= 60/each). The PPOS group received 20 mg /day Dydrogesterone orally since the second day of the cycle and the control group received antagonist protocol. The pregnancy outcomes including the chemical and clinical pregnancy, the miscarriage rate, and the percent of gestational sacs/ transferred embryos was compared in two groups.

    Results

    Number of MII oocyte, maturity rate, Number of 2 pronuclei (2PN) and serum estradiol levels on trigger day were statistically lower in PPOS group (p = 0.019, p = 0.035, p = 0.032, p = 0.030), respectively. Serum LH level on trigger day in PPOS group was higher than antagonist group (p = 0.005). Although there wasn’t sever ovarian hyper simulation syndrome in any participants, mild and moderate ovarian hyper simulation syndrome was less in PPOS group (p = 0.001). Also, the chemical and clinical pregnancy rate were higher in the antagonist group, althoughit was not statistically significant (p = 0.136, p = 0.093 respectively).

    Conclusion

    Our study demonstrate that PPOS does not improve chemical and clinical pregnancy rate of the infertile women with PCOS.

    Keywords: Progesterone, Polycystic ovarian syndrome, Controlled ovarian stimulation, Frozen-thawed embryo transfer, Pregnancy rate