فهرست مطالب

نشریه کارآگاه
پیاپی 47 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زینب قاضی* صفحات 7-23

    جرم سرقت در بعد زمانی و مکانی رخ می دهد که این ابعاد تاثیر بسزایی در وقوع این جرم دارند. برای پیشگیری از سرقت، شناخت و بررسی مکان و زمان وقوع آن اهمیت فراوانی دارند زیرا به این وسیله می توان راه های پیشگیری از سرقت را کشف کرد. با توجه به اینکه عظیمه میزان قابل توجهی وقوع سرقت را به خود اختصاص داده است لذا این پژوهش به تحلیل وقوع انواع سرقت در محدوده ی مکانی عظیمیه(استان البرز) در سال 1394 می پردازد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی - تحلیلی است. داده های مورد استفاده در این پژوهش از یکی از کلانتری ها در محدوده موردنظردریافت شده است. آمارها نشان می دهد بیشترین نوع سرقت، داخل خودرو با 67/38 درصد می باشد. پراکندگی وقوع سرقت در فصول نیز متفاوت است به طوری که بیشترین میزان سرقت در فصل پاییز با 65/27 درصد بوده است. ناگفته نماند در سه ماهه اول سال 1395با کشف سرقت بالاتری نسبت زمان مشابه در سال 1394 روبرو بوده ایم و این نشان کارامدی در کشف جرایم توسط ضابطان است. برای پیشگری از سرقت داخل خوردرو می توان اقداماتی از جمله تامین پارکینگ برای مراکز تجاری و توجه بیشتر به مناطق مجاور عظیمیه(که عمدتا مسکن در آن ها ارزان تر می باشد)را مدنظر قرار داد.

    کلیدواژگان: سرقت، مکان جرم، زمان جرم، عظیمیه، پیشگیری
  • غلام حسین بیابانی*، علیرضا عبدالهی صفحات 24-44

    با ورود دستگاه خودپرداز به شبکه بانکی کشور و اقبال عامه مردم در استفاده از آن،شاهد وقوع شگرد جدیدی از کلاهبرداری بوده ایم؛به این صورت که مرتکبین با ارسال پیامک یا از طریق تماس تلفنی با قربانی،با شگردهای خاص و حیله های زبانی،وی را به سوی دستگاه خودپرداز هدایت و با استفاده از بی اطلاعی او از عملکرد دستگاه،مبالغی را از حساب قربانی به حساب موردنظر خود منتقل می کنند. از سوی دیگر،هیچ معیار خاصی در کلاهبرداری از طریق خودپردازها وجود نداشته و هر انسانی با هر سن،سطح تحصیلات و هر نوع شغلی،ممکن است قربانی این جرم شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر کشف جرم کلاهبرداری تلفنی به شیوه کارت به کارت نگارش شده است.این پژوهش از نظر نوع و هدف کاربردی و از نظر روش و ماهیت توصیفی-تحلیلی از نوع پیمایشی است.جامعه آماری پژوهش افسران پلیس آگاهی با سابقه فعالیت در معاونت و تیم های مبارزه با جعل و کلاهبرداری فاتب یا ناجا و قضات دادسرا و وکلا،جمعا به تعداد 80 نفر می باشند که به صورت کل شمار انتخاب شده اند.جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بوده که برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t یک نمونه ای و برای رتبه بندی از آزمون فریدمن استفاده گردید.بر اساس یافته های پژوهش،کلیه فرضیه های مورد نظر اثبات شدند که به ترتیب آشنایی مقامات قضایی با مبانی فنی و حقوقی جرایم رایانه ای،تعامل پلیس با مقامات قضایی،تجهیزات سازمانی و توانمندی کاراگاهان در اولویت اثرگذاری در کشف جرم کلاهبرداری تلفنی به شیوه کارت به کارت قرار دارند.نتایج پژوهش میزان تاثیر هر کدام از فرضیات و شاخص های طرح شده را در کشف جرم موضوع تحقیق آشکار کرد؛بنابراین عوامل مورد بررسی می توانند بر کشف جرم کلاهبرداری تلفنی به شیوه کارت به کارت موثر باشند.

    کلیدواژگان: کشف جرم، کلاهبرداری، تلفن، کارت به کارت، حساب بانکی
  • مسعود بسامی* صفحات 45-57

    برخی  اشخاص با انگیزه نیک مرتکب قتل می شوند مانند کسانی که بیماران صعب العلاج را  به انگیزه رهایی از درد و رنج به قتل می رسانند.اما سوالی که مطرح می شود این است که وجود انگیزه نیک مذکور چه تاثیری در مسئولیت کیفری آنها دارد.آیا در ماهیت جرم قتل و مجازات آن موثراست یا خیر؟ نتیجه پژوهش حاضربیانگر این است که در حقوق کیفری ایران به تاسی از فقه اسلام انگیزه در ماهیت جرم قتل بی تاثیر است. لذا شخصی که با انگیزه شرورانه مرتکب قتل می شود با شخص که با انگیزه نیک ماننده رهایی بیمار از درد و رنج مرتکب قتل می گردد مسئولیت کیفری یکسان داشته و هردو به اتهام قتل عمد مستوجب قصاص می باشند.برخلاف حقوق ایران،درحقوق کیفری آلمان و سویس ، قانونگذار انگیزه را در ماهیت جرم قتل موثر می داند و وجود انگیزه نیک را باعث تغییر ماهیت قتل از عمد به غیر عمد دانسته  در نتیجه از موجبات تخفیف مجازات قتل می داند.

    کلیدواژگان: انگیزه، قتل، مجازات، ایران، سویس، آلمان
  • امیرحسین یاوری *، علی رحیمی صفحات 58-77
    زمینه و هدف

    رویکرد اطلاعات محوری پلیس مزیت هایی از قبیل مدیریت منابع ، افزایش سرعت و دقت عملیات پلیسی و افزایش اعتماد عمومی نسبت به پلیس را به ارمغان می آورد و این رویکرد در حوزه های مختلف مانند جرم یابی ، پیش بینی روندهای جرم زای سیاسی، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و پیشگیری از جرم کارآمد خواهد بود لذا هدف این پژوهش بررسی تاثیر رویکرد اطلاعات محوری در جرم یابی پول شویی است.

    روش تحقیق

      این تحقیقاز نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی - تحلیلی و به صورت پیمایشی انجام ، گردآوری داده ها بصورت کمی و ابزار جمع آوری ، پرسشنامه محقق ساخته بوده است. جامعه آماری پژوهش بصورت تمام شمار شامل تعداد 67 نفر از مدیران، افسران و کارشناسان آگاهی ناجا و فاتب که در زمینه پرونده های پولشویی در جرایم مختلف از جمله قاچاق کالا و ارز ، جعل و کلاهبرداری و اختلاس مشغول به کار می باشند، بوده و پرسشنامه تنظیم شده با طیف پنج رتبه ایی لیکرت بین پاسخگویان توزیع و جمع آوری و با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها و نتایج تحقیق

     رویکرد اطلاعات محوری پلیس در جرم یابی پولشویی در چهار بعد شامل اطلاعات بانکی و مالی در 9 گویه، اطلاعات اقدامات فنی مخابراتی و فضای مجازی در 8 گویه، اطلاعات بانک های درون سازمانی در 9 گویه و اطلاعات بانک های اطلاعاتی برون سازمانی در 10 گویه مورد شناسایی و تاثیر آنها بر جرم یابی پولشویی از نظر جامعه آماری تحقیق مورد بررسی قرار گرفت که تاثیر پذیری هر چهار بعد بر کشف و اثبات و انتساب پولشویی مورد تایید قرار گرفت و پیشنهادهایی ارائه گردید.

    کلیدواژگان: اطلاعات محوری، جرم یابی، پولشویی، پلیس، تحقیقات جنایی
  • علیرضا باوی *، رجب گلدوست جویباری، حسین غلامی صفحات 78-93

    امروزه جرایم اقتصادی با تحولات روزافزون خود و بهره مندی از اطلاعات و تخصص های مختلف سازمان یافتگی قابل توجهی پیدا کرده اند. به دلیل تقارن دو هدف نقض امنیت اقتصادی از یک سو و شیوه ارتکاب جرم از سوی دیگر، ساختار سیاستگذاری کیفری در جهت نیل به پیشگیری از تکرار این جرایم نوین نیازمند بازاندیشی کلان است. سهولت وقوع روزافزون جرایم اقتصادی به صورت سازمان یافته را می توان استفاده قابل توجه آنها از اطلاعات به روز دانست؛ اطلاعاتی که به طور سازمان یافته به دست می آورند و آنان را در ارتکاب گسترده ی اقدامات مضر به اقتصاد کشور توانمند می سازد. بر همین اساس در این مقاله که با روش توصیفی-تحلیلی انجام شده است سوال اساسی مرتبط با راهکارهای مختل کننده ی پلیسی در دستیابی به اطلاعات موثر در وقوع جرایم بررسی می گردد. فرضیه آن است که نظام عدالت کیفری در حوزه عملکرد پلیسی خود باید با ساختار اهمیت بخشی به دانش اطلاعات نحوه ارتکاب این جرایم را در گونه های مختلف بازشناسی نماید و راهبردهای عملیاتی خود را ترسیم نماید. از آنجا که حجم قابل توجهی از جرایم سازمان یافته اقتصادی در محیط های اداری رخ می دهد، نظم دهی عملیاتی به کشف حداکثری این جرایم بویژه با مشارکت نهادهای جامعوی و شاهدان جرایم می توان عملکرد پلیسی در نظام عدالت کیفری را موثرتر تجلی نماید. لذا به طور کلی به نظر می رسد که تاکید بر شفافیت و

    کلیدواژگان: جرم سازمان یافته اقتصادی، اطلاعات، پیشگیری کیفری، پلیس امنیت اقتصادی
  • جواد منظمی تبار* صفحات 100-124
    زمینه و هدف
    مطالعه دلایل بروز رفتارهای مجرمانه برای کاهش جرم الزامی است. یکی از دیدگاه های مهم و اساسی در بررسی شرایط محیطی ارتکاب جرم، عامل اقتصادی است. با توجه به اینکه عامل اقتصادی، عامل مهمی برای تمام ساختارهای اجتماعی بوده و تاثیرات قابل توجهی بر روی وقوع جرم دارد و همچنین در این زمینه تحقیقات متعددی در سطح ملی و استانی صورت گرفته؛ ولی جمع‏بندی فراگیری از این تحقیقات وجود ندارد، تحقیق حاضر به دنبال شناسایی مهم‏ترین عوامل اقتصادی موثر بر جرم در تحقیقات انجام شده در ایران است.
    روش
    پژوهش حاضر با استفاده از روش فراتحلیل به تحلیل و ترکیب نتایج پژوهش های انجام شده در کشور ایران، در زمینه مطالعات عوامل اقتصادی موثر بر جرم پرداخته است. جامعه آماری این تحقیق مقالاتی با موضوع عوامل اقتصادی و جرم در جامعه ایران است که در مجلات معتبر از سال 1380 تا پایان سال1397 چاپ شده است. شرط انتخاب مقالات هم پرداختن به موضوع تاثیرعوامل اقتصادی بر جرم در موضوع مقالات است. در نهایت، 25 مقاله مرتبط با موضوع از مجلات معتبر انتخاب و تحلیل شدند. یافته ها و
    نتیجه گیری
    نتایج اندازه اثرات نشان داد که بیشترین عوامل موثر بر متغیر سرقت، به ترتیب متغیرهای نابرابری درآمدی، نرخ بیکاری و نرخ تورم هستند. همچنین، تاثیرگذارترین عوامل بر متغیر جرم کل، به ترتیب متغیرهای نابرابری درآمدی، نرخ بیکاری و نرخ فقر بودند. بیشترین عوامل تاثیرگذار بر متغیر قتل، به ترتیب متغیرهای نرخ بیکاری، نرخ صنعتی شدن و نرخ فقر هستند.
    کلیدواژگان: عوامل اقتصادی، جرم، سرقت، قتل، فراتحلیل
  • اکرم عاملی* صفحات 125-146

    در این مقاله درباره تکنولوژی های جدید در صحنه جرم شامل نرم افزارهای مرتبط با مستندسازی یا اندازه گیری، وسایل مورد استفاده برای جستجو و آشکارسازی مدارک وهمچنین تکنیکهای آزمایشگاهی که در صحنه جرم مورد استفاده قرار می گیرند، بحث شده است. امروز روند عمومی به سمت توسعه تکنولوژی های پیچیده ای (از قبیل پروفایل سریع DNA) است، که قابل حمل هستند و می توان آنها را به صحنه جرم آورد و به کار گرفت. قابلیت آوردن تجهیزات بزرگ به صحنه جرم یا به عبارتی قابل حمل بودن، برای ماموران صحنه جرم این امکان را فراهم می کند که جرئیات و اطلاعات بیشتری را در زمان کمتر جمع آوری کنند. فناوری هایی مثل پروفایل سریع DNA، منابع نوری متناوب، رادار نفوذ کننده در زمین، اسپکتروسکوپی رامان و FTIR قابل حمل، اسکنرهای لیزری قابل حمل و غیره از جمله فناوری هایی هستند که می توانند کمک زیادی به جمع آوری درست مدارک وشواهد و حل سریعتر مساله بنمایند. در آینده نزدیک، ماموران تحقیق صحنه جرم قادر خواهند بود مدارک بسیار کوچک را انتخاب کرده و با فناوری های سریع آنالیز کنند و در حالیکه تحقیقات را در صحنه جرم پیش می برند به اطلاعاتی درباره منبع این مدارک دست یابند و آنها را شناسایی کنند.

    کلیدواژگان: صحنه جرم، علوم جنایی، فناوریهای مدرن، اسکنرهای لیزری سه بعدی، مستندسازی
  • ناهید خوشیان *، مهدی شقاقی صفحات 147-165
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، آشنایی با سرقت علمی و معتبرترین نرم افزارهای داخلی و خارجی به منظور پیشگیری از این فعالیت مجرمانه می باشد.

    روش پژوهش

     روش پژوهش حاضر، سندی یا کتابخانه ای است و با رویکرد مروری متون و اسناد در این زمینه را مورد بررسی قرار می دهد.

    یافته های پژوهش

     بر مبنای یافته های پژوهش، سرقت علمی فعالیتی غیراخلاقی و مجرمانه بوده و مشمول مجازات های قانونی می باشد. همچنین به منظور شناسایی و پیشگیری از ارتکاب تخلف علمی نرم افزارهایی طراحی گردیده که دارای انواع داخلی و خارجی می باشد. بر این اساس،  Duplichecker، PaperRater، Smallseotools، CopyLeaks، CopyEscape، Grammerly، Plagiarisma، Plagiarism Check، PlagScan، Unichek، PlagTracker، Eve2، Writecheck،Turnitinمهمترین نرم افزارهای خارجی و سامانه مهتاب، نرم افزار مشابه یاب احادیث و روایات، سامانه همانندجو، سامانه همتاجو و سامانه مشابهت یاب مقالات (سمیم نور) مهمترین نرم افزارهای داخلی در این زمینه می باشند. همچنین بر اساس مطالعات محققان Turnitin معتبرترین نرم افزار سرقت علمی می باشد.

    نتیجه گیری

    آموزش و تولید محتواهای آموزشی هم در زمینه شناخت و پیشگیری از سرقت علمی شامل آموزش در زمینه فرایند پژوهش، استناددهی، ابزارها و منابع پژوهش و هم در زمینه شناخت نرم افزارهای سرقت علمی می تواند بعنوان عاملی کنترل کننده بسیار حائز اهمیت بوده و تا حد زیادی میزان سرقت علمی را کاهش دهد. همچنین اعمال مجازات و برشمردن جرایم برای افراد خاطی و متخلف هم از سوی موسساتی مانند دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی و نشریات مختلف و هم از سوی مسئولان دولتی برای مبارزه با این پدیده غیراخلاقی عامل کنترل کننده مهم دیگری است که می بایست مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سرقت علمی، سرقت ادبی، سرقت ادبی تصادفی، سرقت ادبی عمدی، خودسرقتی، نرم افزارهای سرقت علمی
|
  • Zeinab Ghazi* Pages 7-23

    The crime of theft occurs in time and location dimension where these dimensions dramatically affect the occurrence of this kind of crime. In order to prevent theft, recognizing and investigating the location and time of its occurrence is of utmost importance because the preventive ways of theft can be detected using this method. In regards to the fact that Azimiyeh has shown a considerable rate of theft occurrence, therefore; this research deals with analyzing the occurrence of different kinds of theft in the spatial vicinity of Azimiyeh (Alborz Province) in 1394. This research is of applied type in terms of objective and descriptive-analytical in terms of method. The applied data in this research have been obtained from one of the police stations in the area of interest. Statistics show that the highest rate of theft is stealing items inside vehicles with 38/67 percent. Dispersion of theft occurrence differs in various seasons in a way that the highest rate belongs to the autumn season with 27/65 percent. It is noteworthy to say that during the first three months of the year 1395, we have witnessed the detection of higher rate theft compared to similar time in 1394 and this shows high competency in crime detection by law enforcement agents. To prevent stealing items inside vehicles, we can consider such measures as providing parking lots for commercial centers and paying more attention to areas near Azimiyeh (where housing is often cheaper).

    Keywords: Theft, Crime location, Crime Time, Azimiyeh, prevention
  • Gholamhosein Biabani* Pages 24-44

    With the advent of ATM to the State banking network and the their public acceptance and welcome, we witness a new fraud method in a manner that perpetrators lure their victims to come to an ATM through phone call or sending SMS or other ways and by exploiting the victims’ ignorance of the ATM functions, transfer some amount of money to their own accounts. On the other hand, there are no particular criteria in the fraud through ATMs and any person at any age, education or job could be a victim of this kind of crime. The present research has been written with the aim of investigating the effective factors in the detection of phone fraud crime using ATM card to card method. This research is of applied type in terms of type and objective and is of survey in terms of descriptive-analytical method and nature. The statistical community includes CID officers with background of activity in assistance and FATEB teams countering forgery and fraud enforcement teams or NAJA and judiciary judges and lawyers totaling 80 individuals. Information gathering was done through library and using questionnaires in which to analyze data, single-sample T Test was used and for ranking, Freedman Test was employed. According to the research findings, all the hypotheses of interest were substantiated which are in the order of familiarization of judiciary officials with the technical and legal principles of cyber crimes, police interaction with judiciary officials, organic equipment and detectives’ abilities in the priority of affecting the detection of the crime of phone fraud using ATM card to card method. The research results revealed the rate of effect of each hypothesis and presented indexes in crime detection. Therefore; the factors to be investigated can be effective in the detection of the crime of phone fraud using ATM card to card method.

    Keywords: Crime Detection, fraud, Telephone, Card to Card, Bank Account
  • Masoud Basami* Pages 45-57

    In the recent century, one of the issues that has carried legal, medical, ethical and religious challenges is killing incurable patients in order to remove pain and misery from them. This kind of murder called euthanasia has been decriminalized in such countries as Netherland, Belgium and Luxemburg. (Besami 1396,88). In some other countries, legislators have maintained criminal statement on this kind of murder but due to good-will motive, its perpetrators face court leniency. In regards to this issue in this research, we intend to investigate the impact of motive on the nature of the crime of murder in Iran, Swiss and Germany’s criminal laws. Therefore; the question to be posed is that in Iran, Swiss and Germany’s criminal laws, what effects does good-will motive have in the nature of the crime of murder and the punishment of its perpetrators?
    The present research has been carried out using a descriptive method and its data have been collected using library method. The contents of the research have been edited in four parts. In the first part, we have addressed mentioning the concepts and principles of the research. In the second part, the impact of motive on the nature of the crime of murder in Iran’s Laws has been investigated. In the third and fourth parts, the impact of motive on the nature of the crime of murder in Swiss and Germany’s Laws has been discussed respectively. At the end, a conclusion has been presented.

    Keywords: Motive, Murder, punishment, Iran, Swiss, Germany
  • Amirhossein Yavari* Pages 58-77
    Background and Objective

    The police information-centered approach brings about such advantages as resource management, increasing the tempo and precision of police operations and enhancing public trust towards police, as well, and this approach will be effective in different fields such as criminalistics, predicting political, economic, social and cultural incriminating trends and crime prevention. Therefore; this research is intended to investigate the impact of information-centered approach on money laundering crime detection.
    Research

    method

    This research is of applied type in terms of objective and of descriptive-analytical type in terms of method and has been carried out in a survey manner. The data collection has been quantitative and the collection tools have been based on questionnaires. The target audience of this research was in a complete tally form including 67 managers, officers and experts of NAJA CID and FATEB police who are all active in the fields of money laundering cases in various crimes such as goods and foreign currency smuggling, forgery, fraud and embezzlement and the prepared questionnaires were distributed with E-Likert five-rating spectrum among the responders and then collected and analyzed using SPSS software.
    Research findings and

    results

    The police information-centered approach in money laundering crime detection was identified in four dimensions including banking and monetary information in 9 sets, technical communications and cyber space information in 8 sets, intra-agency banks information in 9 sets, and inter-agency banks information in 10 sets and their impacts on the money laundering crime detection from the research target audience were also investigated whose impacts of all the four dimensions on detection and proof and attribution of money laundering were verified and some suggestions were presented, as well.

    Keywords: Information- centeredness, Criminalistics, Money laundering, Police, Criminal Investigations
  • alireza bavi *, rajab goldoust, hosein gholami Pages 78-93

    Nowadays, economic crimes have become highly organized with their ever-changing developments and the utilization of various information and expertise. Because of the parallelism of the two aims of violating economic security on the one hand and of the crime on the other, the criminal policy structure needs a great rethink to prevent the repetition of these new crimes. The increasing ease with which organized crime is perpetrated can be attributed to their considerable use of up-to-date information that is organized and empowered to commit widespread acts of harm to the country's economy. Therefore, in this descriptive-analytical paper, the basic question related to police deterrence strategies in obtaining effective information on crime is investigated. It is hypothesized that the criminal justice system in its area of ​​police performance should identify with information structures how to commit these crimes in different ways and outline their operational strategies. Since a significant amount of organized economic crime occurs in office settings, operational discipline to maximize the detection of these crimes, especially with the participation of community institutions and crime witnesses, can make police performance in the criminal justice system more effective. Therefore, it seems that emphasizing the transparency and proper functioning of government agencies along with information management and rigorous dealing with the breach of confidentiality of economic crime information can have a significant impact on reducing the occurrence of organized economic crime.

    Keywords: Organized economic crime, Information, Criminal Prevention
  • Javad Monazami Tabar * Pages 100-124
    Background and Aim
    The study of the reasons for the occurrence of criminal behaviors to reduce crime is mandatory. One of the most important considerations in examining the environmental conditions of crime is the economic factor. Since the economic factor is an important factor for all social structures and has a significant impact on crime, there are also numerous investigations at national and provincial level, but there is no comprehensive overview of these investigations. It seeks to identify the most important economic factors affecting crime in research conducted in Iran.
    Method
    Using meta-analysis method, the present study has analyzed and combined the results of researches conducted in Iran in the field of economic factors affecting crime. The statistical population of this research is an article about economic and crime factors in Iranian society which has been published in prestigious journals from 2001 until the end of 1977. The prerequisite for selecting articles is also to address the impact of economic factors on crime. Finally, 25 articles related to the subject were selected and analyzed from reputable journals. Findings and
    Conclusion
    The results of the effect size showed that the most influential factors on the variables of stealing are income inequality, unemployment rate and inflation respectively. Also, the most influential factors on the total crime variable were the variables of income inequality, unemployment rate and poverty rate, respectively. The most influential factors on the homicide variable are unemployment, industrialization, and poverty rates, respectively
    Keywords: Economic factors, Crime, Robbery, Murder, meta-analysis
  • Akram Ameli* Pages 125-146

    This article addresses new technologies at crime scenes including software related to documentation or measurement, evidence search and detection tools and laboratory techniques used at crime scenes, as well. Today general trend is towards development of complex technologies (including fast DNA profiling) which are portable and can be carried to crime scenes to be used there. The ability to bring large equipment to crime scenes or in other words, portability provides crime scene investigators with the ability to gather more details and information in less time. Technologies such as fast DNA profiling, various light sources, ground penetrating radars, Raman spectroscopy and portable FTIR, portable laser scanners and the like are among technologies that can contribute to correct evidence gathering and fast solving of cases. In the near future, crime scene investigators will be able to select very small evidences and analyze them using fast technologies and while they are advancing their investigations at crime scenes, they can obtain information about the origin of the evidences and identify them.

    Keywords: Crime scene, Criminal Sciences, Modern technologies, Three-Dimensional Laser Scanners, Documentation
  • Nahid Khoshian* Pages 147-165
    Objective

    This Research is intended to get familiar with plagiarism and the most authoritative indigenous and foreign-made software to prevent this criminal activity.
    Research

    Method

    The method of the present research is document-based or library-based and it investigates documents and texts with a review approach.
    Research

    Findings

    Based on the findings of this research, plagiarism is an unethical and criminal activity and is subject to legal punishment. Moreover, in order to detect and prevent the commitment of the scientific violation, some software has been designed which has different kinds of indigenously-made and also foreign-made software. Accordingly, the most important foreign-made software includesDuplichecker، PaperRater، Smallseotools، CopyLeaks، CopyEscape، Grammerly، Plagiarisma، Plagiarism Check، PlagScan، Unichek، PlagTracker، Eve2، Writecheck، Turnitin and the most important indigenously –made software includes Mahtab System, Tradition and Narration Similar Finder Software, Identical Finder System, Similarity Articles Finder system (Samim Nour). Moreover, according to Turnitin researchers’ studies, these are among the most authoritative plagiarism software in the fields of recognizing and preventing plagiarism

    Conclusion

    Training and producing training curricula in the fields of recognition and prevention of plagiarism including training on research, citation, tools and research sources and also in the fields of recognizing plagiarism software can be important as a control factor and will somewhat mitigate plagiarism. Enforcing punishment and stating fines for perpetrators by institutes such as universities, training and research centers and different publications and also by government officials to combat the unethical phenomenon is considered as another control factor which should be taken into considerations.
    کلیدواژه ها [English]

    Keywords: Scientific Plagiarism, Literary Plagiarism, Accidental Literary Plagiarism, Intentional Literary Plagiarism, self-theft, Plagiarism Software