فهرست مطالب

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 38 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ابراهیم حشمتی*، حمیدرضا سعیدنیا، علی بدیع زاده صفحات 1-14

    امروزه واژه تجربه مشتری به یکی از واژه های رایج در ادبیات کسب و کار تبدیل شده است و بسیاری از شرکت ها برآنند با بهبود آن، به مزیت رقابتی مناسبی نسبت به سایر رقبای خود دست یابند. هدف از این پژوهش بررسی عوامل تاثیرگذار بر مدیریت تجربه مشتری در حوزه خدمات بانکی می‎باشد. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش از نوع کمی است. تکنیک مورد استفاده برای گردآوری داده ها از روش میدانی و ابزار مورد استفاده برای گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بوده است که روایی آن توسط اساتید خبره و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 90٪ به دست آمده است. نمونه آماری از مشتریان بانک مسکن کرمانشاه و با استفاده از فرمول کوکران برای جوامع نامعلوم به تعداد 384 نفر انتخاب شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز، با استفاده از نرم افزارهای Spss و Amos صورت گرفت. نتایج حاصل از تحلیل داده ها حاکی از آن است که تداعی از تبلیغات دارای تاثیر 95٪ برعوامل انتظاری، وعده های برند دارای تاثیر 90٪ بر عوامل انتظاری، توصیه های شفاهی دارای تاثیر 65٪ برعوامل انتظاری، عوامل انسانی دارای تاثیر 84٪ بر عوامل ادراکی، عوامل ساختاری دارای تاثیر 68٪ بر عوامل ادراکی، عوامل فیزیکی دارای تاثیر تاثیر 97٪ بر عوامل ادراکی، پشتیبانی دارای تاثیر42٪ بر عوامل مراقبتی، حل مسائل دارای تاثیر 37٪ بر عوامل مراقبتی، مراقبت از مشتری دارای تاثیر 39٪ بر عوامل مراقبتی، عوامل انتظاری دارای تاثیر 43٪ بر مدیریت تجربه مشتری، عوامل ادراکی دارای تاثیر 51٪ بر مدیریت تجربه مشتری و در نهایت عوامل مراقبتی دارای تاثیر 38٪ بر مدیریت تجربه مشتری می باشد.

    کلیدواژگان: عوامل انتظاری، عوامل اداراکی، عوامل مراقبتی، مدیریت تجربه مشتری، صنعت بانکداری
  • باقر عباس پور*، نادره سادات نجفی زاده، علی اکبر میرزایی صفحات 15-31

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر کیفیت وب سایت، هیجان مشتری و رضایت مندی مشتری بر وفاداری الکترونیکی مشتری است. این پژوهش بر اساس هدف یک تحقیق کاربردی و از نظر جمعآوری داده ها تحقیقی پیمایشی - توصیفی است. جامعه آماری این پژوهش دانشجویان دانشگاه های استان بوشهر که حداقل یک بار تجربه استفاده از وب سایت های رزور آنلاین تورهای مسافرتی را داشته اند می باشند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 367 نفر از آنان در پژوهش شرکت کردند. در پژوهش حاضر جهت آزمون الگوی اندازه گیری و فرضیه های پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری به روش کمترین مجذورات جزئی با نرم افزار SMARTPLS استفاده شده است. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که کیفیت وب سایت، هیجان و رضایت مشتری بر وفاداری مشتری تاثیر دارد و بین آنها رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. در مجموع یافته ها نقش کیفیت وب سایت، هیجان مشتری و رضایت مشتری الکترونیکی بر وفاداری الکترونیکی مشتری را مورد تاکید قرار می دهند. نتایج این تحقیق هم دربعد علمی هم از بعد مدیریتی به این رشته کمک نموده است. از بعد علمی به دانش موجود در خصوص وب سایت و از بعد مدیریتی به مدیران شرکت های مسافرتی آنلاین برای بهبود قابلیت استفاده از وب سایت با ارایه ی اطلاعات مفید، ایجاد اعتماد، خلق هیجان و جذابیت در وب سایت کمک می کند.

    کلیدواژگان: کیفیت وب سایت، هیجان مشتری، رضایت مشتری، الکترونیکی، وفاداری الکترونیکی مشتری، سفر
  • الهام مشکل گشا، رسول نظری*، رضا فردی پور صفحات 33-45

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش کیفیت ارتباطات میان کارکردی و فرصت های اجتماعی سازی به عنوان عوامل اثرگذار بر مبادله دانش ضمنی و اثربخشی بازاریابی می باشد. پژوهش حاضر از نوع تحقیق کاربردی است که از نظر استراتژی توصیفی و از نظر اجرا پیمایشی است، ضمن اینکه جمع آوری اطلاعات به روش میدانی و از طریق ابزار پرسشنامه انجام شد. محیط این پژوهش سازمان های تولیدکننده و فروشنده محصولات ورزشی می باشد. جامعه آماری این تحقیق فروشندگان ورزشی هستند، ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه می باشد، حجم نمونه 144 نفر از فروشندگان ورزشی می باشد. اطلاعات جمع آوری شده بوسیله نرم افزارهای ایموس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که دو متغیر کیفیت ارتباطات میان کارکردی و فرصت های اجتماعی سازی با اثربخشی بازاریابی به طور مستقیم و همچنین به طور غیر مستقیم از طریق اثر متغیر میانجی مبادله دانش ضمنی رابطه مثبت دارد. این پژوهش با نشان دادن نقش میانجی مبادله دانش ضمنی در رابطه بین کیفیت ارتباطات میان کارکردی و فرصت های اجتماعی سازی با اثربخشی بازاریابی از لحاظ نظری به بدنه دانش اضافه می کند. به طور کلی به مدیران بازاریابی و فروش سازمان ها راهبردهایی را در جهت ارتقای اثربخشی بازاریابی از طریق افزایش برنامه ریزی و سرمایه گذاری بر روی ارتباطات میان کارکردی و فرصت های اجتماعی سازی و در نتیجه مبادله دانش ضمنی ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: اثربخشی، ارتباطات، اجتماعی سازی، بازاریابی، دانش ضمنی
  • مهدی خادمی*، فرشته امیرخانی، هانیه فتحی صفحات 47-63

    ایجاد برند شهری به مثابه یک مسیر مهم جهت ایجاد مزیت رقابتی یک شهر یا مکان، به کنشی تبدیل شده تا از طریق آن تاریخ، کیفیت محل زندگی، فرهنگ و در نهایت سبک زندگی بازنمایی شود. کاربست برندسازی مکان، توسعه ادراک از موقعیت های شهری و همچنین خلق تمایز محوری است. درک بهتر از برند و زیربرندهای شهری، از یک سو زمینه جذب سرمایه و گردشگر و از سوی دیگر ارتقای رضایت شهروندان و هویت بخشی به زندگی شهری را فراهم می سازد.پژوهش حاضر به تحلیل ارزش برند منطقه نیاوران بر مبنای مدل ارزیابی دارایی برند یانگ و روبیکام شامل چهار مولفه تمایز، مرتبط بودن، دانش و اعتبار و تحلیل عواملی همچون رضایت از مکان و دلبستگی به مکان پرداخته است. روش انجام مطالعه، پیمایش بوده و در این مطالعه 244 نفر از ساکنان این منطقه به عنوان نمونه آماری انتخاب شده است. تجزیه و تحلیل داده ها پس از انجام پیمایش نشان می دهد که ارزش ویژه برند منطقه نیاوران تاثیر مثبتی بر رضایت از محل زندگی و در نهایت بر دلبستگی به مکان شهروندان ساکن در این منطقه دارد.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند مکان، رضایت از مکان، دلبستگی به مکان، مدل ارزیابی دارایی برند
  • جهانگیر دشتی*، علی اکبر میرزایی صفحات 65-85

    شبکه ها و رسانه های اجتماعی به یک نیروی قدرتمند در شکل دهی به جنبه های تجارت تبدیل شده اند. زیرا بازاریابی دهان به دهان را تقویت کرده اند و به سرعت در تصمیمات خرید مشتریان اهمیت پیدا می کنند. بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی مستلزم ایجاد، حفظ و ارتقاء و در صورت ضرورت خاتمه ارتباط با مشتریان است، به طوری که اهداف هر دو طرف درگیر در رابطه تامین شود. هدف این پژوهش بررسی تاثیر بازاریابی رسانه های اجتماعی بر رفتار مشتریان آنلاین بانک می باشد. این پژوهش از نظر هدف، جزء تحقیقات کاربردی، از نظر ویژگی های موضوعی جزء تحقیقات توصیفی، از نظر نحوه گردآوری داده ها جزء تحقیقات پیمایشی و از نظر روش اجرا جزء تحقیقات همبستگی می باشد . جامعه آماری پژوهش را کارکنان و مشتریان بانک صادرات بوشهر تشکیل می دهند که 190 نفر از کارکنان و 384 نفر ازمشتریان به عنوان نومنه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش دو پرسشنامه بازاریابی رسانه های اجتماعی و پرسشنامه استاندار الگوی رفتار مشتریان آنلاین لرمن (2006) می باشد. ضریب آلفای کرونباخ به منظور تایید پایایی بیشتر از 0.7 بدست آمد است. به منظور تجزیه و تحلیل فرضیه ها از فلن تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار Amos استفاده شده است. نتایج نشان داد که رویکردهای رابطه ای در بازاریابی رسانه های اجتماعی، اثربخشی فعالیت در بازاریابی رسانه های اجتماعی و پویایی رقابت در فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی بر رفتار مشتریان آنلاین تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: بازاریابی رسانه های اجتماعی، رفتار مشتریان آنلاین، رویکرد رابطه ای، پویایی رقابت
  • یوسف رستم پور*، جعفر برقی، حسین شرفی صفحات 87-96

    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی رابطه بین تعهد رابطه مند و رفع تعارض با رضایت مشتریان کالاهای ورزشی می باشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت جزو تحقیقات توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه افرادی بود که جهت خرید به فروشگاه های کالاهای ورزشی مراجعه می کردند. حجم نمونه براساس برآورد حجم احتیاطی نمونه، 345 نفر انتخاب گردید. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های تعهد رابطه مند و رفع تعارض دوییسی و واه (2005) با ضریب پایایی تعهد 0/76، رفع تعارض 0/84؛ رضایت مشتری ماندگانی (1390) با ضریب پایایی 0/87 استفاده گردید. روایی پرسشنامه ها توسط اساتید مجرب تایید گردید و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی آلفای کرونباخ، کلموگروف اسمیرونوف، آزمون تی تک نمونه ای، آزمون تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون، آنووا، آزمون ال اس دی انجام پذیرفت. تمامی تحلیل ها در سطح 0/01≥P و 0/01≥P با استفاده از نرم افزار آماری اس پی اس نسخه 22 انجام گردید.
    یافته ها نشان داد بین تعهد رابطه مند و رفع تعارض با رضایت مشتریان کالاهای ورزشی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و وضعیت تعهد رابطه مند و رفع تعارض از دیدگاه مشتریان کالاهای ورزشی نامطلوب می باشد. همچنین نتایج جمعیت شناختی نشان داد رضایت افراد 47 سال و بالاتر از تعهد و رفع تعارض توسط فروشندگان کمتر از سایر سنین می باشد.

    کلیدواژگان: تعهد رابطه مند، رفع تعارض، رضایت مشتری، کالاهای ورزشی
  • مهدی غضنفری، اقدس بدیعی*، فاطمه مصلحی صفحات 97-113

    با توجه به بازار رقابتی موجود در صنعت بانکداری، اهمیت مدیریت ارتباط با مشتری روزبه روز افزایش می یابد که یکی از مهم ترین ارکان آن، بازاریابی فعال و موثر است. از این رو، در این پژوهش تلاش شده است با توجه به کاربرد ابزارهای داده کاوی، عوامل موثر بر موفقیت فعالیت بازاریابی در یکی از شعب بانک تجارت، شناسایی و بررسی شود. عواملی که باعث می شوند مشتریان بانک، تمایل بیشتری به بهره مندی از سپرده های بلند مدت در بانک از خود نشان دهند. در حقیقت، نتایج این پژوهش به افزایش نرخ بازگشت در بازاریابی مستقیم در صنعت بانکداری کمک خواهد کرد که در مطالعات پیشین کمتر مورد توجه قرار گرفته بود. به این منظور، مجموعه داده ای مربوط به کمپین بازاریابی تلفنی صورت گرفته در یکی از شعب بانک تجارت در بازه زمانی اردیبهشت 1395 الی شهریور 1397 دریافت شده است. تحقیق حاضر از حیث طبقه بندی تحقیقات بر مبنای هدف از نوع کاربردی است و از دیدگاه روش شناسی تحقیق، از نوع آمیخته می باشد. متغیر هدف این مسئله، نتیجه موفقیت یا شکست فعالیت بازاریابی تلفنی صورت گرفته است. ابتدا به جهت شناسایی مشتریان با استفاده از الگوریتم خوشه بندی K-Means داده ها به شش خوشه تقسیم شده اند. در مرحله بعد، به منظور شناسایی عوامل موثر بر موفقیت کمپین بازاریابی، از الگوریتم های درخت تصمیم C5 و CART استفاده شده است. به عنوان نتیجه گیری کلی از اجرای سه الگوریتم ذکرشده می توان عنوان کرد که در مقایسه با سایر متغیرها، متغیر مدت زمان مکالمه با مشتری، بیشترین تاثیر را در تصمیم گیری شخص در مورد افتتاح سپرده داشته است. لازم به ذکر است از آن جا که دوره زمانی و مکان جمع آوری داده در این پژوهش محدود بوده است، احتمالا نتایج این پژوهش قابل تعمیم به سایر بانک ها نیست.

    کلیدواژگان: داده کاوی، بانکداری، مدیریت ارتباط با مشتری، بازاریابی تلفنی، درخت تصمیم
  • مریم قمری پور*، زهرا امیرحسینی صفحات 115-132
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تاثیر هویت برند مصرف کنندگان بر وفاداری برند با میانجی گری رضایت مشتری در صنعت برند تلفن همراه انجام شد.

    روش

    روش پژوهش، توصیفی-پیمایشی با رویکرد معادلات ساختاری می باشد. جامعه آماری جوانان 15 تا 35 سال شهر خرم آباد هستند که از برندهای اپل، سامسونگ و هوآوی استفاده کرده اند. از آنجایی که حجم دقیق جامعه آماری در دسترس نمی باشد، بر اساس فرمول کوکران برای جامعه ی نامحدود، نمونه برابر 384 نفر با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه هویت برند مصرف کننده کاپفرر (2004)، پرسشنامه وفاداری برند بامگارث (2010) و پرسشنامه رضایت مشتری آلگشیر و همکاران (2005) می باشد که روایی آن ها با روایی سازه؛ و پایایی آن ها با آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی تایید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS23 وSMART PLS2  تحلیل شدند.

    یافته ها

     نتایج معادلات ساختاری نشان داد که تاثیر هویت برند مصرف کننده بر رضایت مشتری مثبت و تاثیر رضایت مشتری بر وفاداری برند جوانان نیز مثبت می باشد. از سوی دیگر تحلیل نقش میانجی رضایت مشتری نشان داد هویت برند مصرف کننده علاوه بر تاثیر مستقیم خود بر وفاداری برند؛ به واسطه رضایت مشتری، دارای نقش غیرمستقیم در تبیین وفاداری برند می باشد. کیفیت مدل نهایی پژوهش با توجه به شاخص GOF که 0/363 شده است، نشان داد که مدل از برازش قوی برخوردار است. ضریب تعیینR2، برای رضایت مشتری، 0/28 شد که نزدیک به قوی و برای وفاداری برند 0/80 شد که خیلی قوی می باشد. مقدار آزمون سوبل 7/55 به دست آمد که نشان می دهد تاثیر متغیر میانجی رضایت مشتری در مدل پژوهش، معنادار است. نتایج پژوهش نشان داد که هویت برند مصرف کنندگان و رضایت مشتری می توانند بر رضایت مشتری تاثیرگذار باشند.

    کلیدواژگان: هویت برند مصرف کننده، وفاداری برند، رضایت مشتری، برند (اپل، سامسونگ و هوآوی)، جوانان خرم آباد
|
  • Ebrahim Heshmati *, Hamidreza Saeednia, Ali Badie Zadeh Pages 1-14

    Nowadays, the term "customer experience" has become one of the commonly used words in business literature, and many companies aim at improving it, gaining competitive advantage over their other competitors. The purpose of this research is to investigate the factors affecting the management of customer experience in banking services. The research method used in this research is quantitative. The technique used to collect data was fieldwork and tools used for data collection by a researcher-made questionnaire whose validity confirmed by professors and its reliability was obtained using Cranach's alpha of 90%. A sample of customers from Kermanshah Maskan Bank selected and 384 people selected using Cochran's formula for unknown societies. Data analysis done using Spss and Amos software. The results of data analysis indicate that the association of ads with 95% effect on expected factors, brand promises having a 90% effect on expected factors, oral recommendations having an effect of 65% on expected factors, human factors having a 84% effect on perceptual factors, factors The structure has a 68% impact on perceptual factors, physical factors have an impact of 97% on perceptual factors, support has a 42% effect on care factors, problem solving has a 37% effect on care factors, customer care has a 39% impact on care factors, factors Expectancy has a 43% impact on customer experience management, perceptual factors having a 51% impact on management Customer experience and ultimately care factors have a 38% impact on customer experience management.

    Keywords: Expected Factors, organizational factors, Career Factors, Customer Experience Management, Banking Industry
  • Bagher Abbas Pour *, Nadereh Sadat Najafi Zadeh, Ali Akbar Mirzaee Pages 15-31

    The present study is aimed to evaluate the impact of website quality, customer emotion and E- satisfaction on E- loyalty. This study is an applied study based on purpose and it is a survey-descriptive in terms of data collection. The study population was Students of Bushehr Province universities with previous experience using online travel website. By convenience sampling, 367 customers were selected. The relationship between those constructs were tested using structural equations modeling by the partial least squares SMARTPLS software. The results showed that the quality of website, customer emotion and customer satisfaction Impact on E-loyalty and there was positive and significant relationship between variables. The results of this study contribute to academic and managerial fields. Academically, the findings add to existing knowledge. The findings help managers of travel companies to improve their travel website usability, by providing useful information, making trust, generating emotion and attractiveness.

    Keywords: Website quality, Customer emotion, Electronic customer satisfaction, Customer electronic loyalty, Travel
  • Elham Moshkelgosha, Rasool Nazari *, Reza Fardipoor Pages 33-45

    This study aimed to investigate the role of quality cross-functional communication and social opportunities as factors affecting the exchange of tacit knowledge and marketing effectiveness. Methods this descriptive correlation studies that were conducted through a survey. The population of this research was sports Sellers. The data collection tool was questionnaire, and the sample of this research was 144 Sellers of Sports products. The collected data is analyzed using SPSS and AMOS software. Results shows that two variables of in trifunctional communication quality, and socialization opportunities has a positive and direct relationship with marketing development and a positive and indirect relationship through the mediating effect of tacit knowledge. This study to show mediate role of the exchange of tacit knowledge in relationship between the quality of cross-functional communication and socialization opportunities with marketing effectiveness theoretically, the body of knowledge adds. Also, in terms of applications the research implied to organization’s sales and marketing director, Strategies to improve marketing effectiveness through increased planning and investment on cross-functional communication and socialization opportunities and thus the exchange of knowledge.

    Keywords: communication, Effectiveness, marketing, social opportunities, tacit knowledge
  • Mehdi Khademi *, Fereshte Amirkhani, Hanieh Fathi Pages 47-63

    Creating a city brand as an important route to create the competitive advantage of a city or place is transformed into action through which history, quality of place of residence, culture, and ultimately lifestyle are represented. The use of branding is the development of perceptions of urban situations as well as the creation of a central distinction. A better understanding of the brand and suburbs of the city, on the one hand, is the Conditions for attracting capital and tourists, and on the other hand, it promotes citizens' satisfaction and identity to urban life. The present study analyzes the brand value of the Niavaran area based on the Yang brand and Rubik am Asset Valuation Model, which includes four components of differentiation, relevance, knowledge and validity, and the analysis of factors such as location satisfaction and location attachment. The method of the study was survey. In this study, 244 residents of the area were selected as the statistical sample. Analysis of the data after scrolling shows that the brand value of the Niavaran area has a positive effect on the satisfaction of the place of residence and ultimately on the attachment to the place of citizens living in this area.

    Keywords: Brand special value, Place satisfaction, Place attachment, Brand asset assessment model
  • Jahangir Dashti *, Ali Akbar Mirzaee Pages 65-85

    Networks and social media have become a powerful force in shaping business. Because they have strengthened mouth-to-mouth marketing and quickly become more important in customer purchasing decisions. Marketing through social networks requires the creation, maintenance and promotion of, and, if necessary, termination of communication with customers, so that the goals of both parties involved in the relationship are provided. The purpose of this study was to investigate the effect of social media marketing on the behavior of online banking customers. In terms of purpose, this research is a part of applied research, in terms of the characteristics of the descriptive research component, in terms of data collection as part of survey research and in terms of the method of implementation, is a correlation research. The statistical population of the research is employees and customers of Saderat Bank of Bushehr which 190 employees and 384 of them were selected as Nominee by random sampling method. The data gathering tool in this study is two social media marketing questionnaires and the standard questionnaire of Lemont Online Customer Loyalty Pattern (2006). Validity of the questionnaire was approved by the supervisor and consultant. Cronbach's alpha coefficient was obtained to confirm the reliability of more than 0.7. In order to analyze the hypotheses, the field analysis using the Amos software has been used. The results showed that affective approaches in social media marketing, the effectiveness of activity in social media marketing and competitive dynamics in social media marketing activities have a positive and significant effect on online customer behavior.

    Keywords: social media marketing, online customer behavior, relational approach, competitive dynamics
  • Yuosef Rostampoor *, Hussein Sharafi, Jafar Bargi Pages 87-96

    The purpose of this research is to investigate the relationship between relationship commitment and conflict resolution with customer satisfaction of sporting goods. The present research is applied in terms of its purpose and is a descriptive-correlative research in terms of its nature. The statistical population consisted of all people who were referred to sporting goods stores to buy them. Sample size was selected based on estimated precautionary measures of 345 people. To collect data, relationship commitment questionnaire and dispute resolution questionnaire (0/76) with commitment reliability coefficient (0/76), conflict resolution (0/84), and residual customer satisfaction (2011) with coefficient of reliability of 0,87 were used. Validity of the questionnaires was confirmed by qualified professors. Data analysis was performed using descriptive statistics and Cronbach's alpha, Kolmogorov Simonov, one-sample t-test, independent t-test, Pearson correlation coefficient, and ANOVA. All analyzes were performed at P <0.05 and P≤0.01, using SPSS software version 22.
    The findings showed that there is a positive and significant relationship between relationship commitment and conflict resolution with the satisfaction of sporting goods customers, and the status of relationship commitment and elimination of conflict from the viewpoint of the customers of sporting goods is undesirable. Also, demographic results showed that the satisfaction of individuals over 47 years of age and above the commitment and resolution of conflicts by sellers is lower than other ages.

    Keywords: relationship commitment, conflict resolution, customer satisfaction, sporting goods
  • Mehdi Ghazanfari, Aghdas Badiee *, Fatemeh Moslehi Pages 97-113

    Given the competitive market in the banking industry, the importance of customer relationship management in the industry is increasing day by day, one of the most important elements of which is active and effective marketing. Therefore, in this research it has been tried to identify and investigate the factors affecting the success of marketing activities, taking into account the application of data mining tools. Those factors that make bank customers more willing to take advantage of long-term deposits in the bank. In fact, the results of this study will help to increase the rate of return on direct marketing in the banking industry, which has been less considered in previous studies. To this end, the data set related to the telemarketing campaign conducted at one of the branches of Tejarat Bank in the period from May 2016 to September 2018. This paper is based on the type of applied research in sight of the objective of the research and from the perspective of the methodology of the research, is a mixed type, i.e., both qualitative and quantitative. The decision variable of this problem is the result of the success or failure of the telephone marketing activity. First, for identifying customers using the K-Means clustering algorithm, data are divided into six clusters. In the next step, C5 and CART decision tree algorithms were used to identify the factors affecting the success of the marketing campaign. As a general conclusion of the implementation of the three mentioned algorithms, it can be said that, in comparison with other variables, the time variable of the conversation with the client has the greatest effect on the decision of the person about the opening of the deposit. It should be noted that since the time period and place of data gathering in this research have been limited, the results of this study are not likely to be generalized to the other banks.

    Keywords: Data mining, Banking, Customer Relationship Management, Telephone Marketing, Decision tree
  • Maryam Ghamari Poor *, Zahra Amir Hoseini Pages 115-132
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the effect of consumer brand identity on brand loyalty through customer satisfaction mediation.

    Method

    The research method is descriptive-survey with the approach of structural equations. The statistical society of the 15 to 35 year olds is Khorramabad, who used the brands of Apple, Samsung and Huawei. Since the exact volume of the statistical community is not available, based on the Cochran formula for the unrestricted community, a sample of 384 people was selected by cluster sampling. Data collecting tools were Cooper's Brand Identity Questionnaire (2004), Braggart Brand Loyalty Questionnaire (2010) and Algashir et al., Customer Satisfaction Questionnaire (2005). Their validity was based on structural validity and its reliability it was confirmed by Cronbach's alpha and combined reliability. Data were analyzed using SPSS23 and SMART PLS2 software.

    Results

    The results of structural equations showed that the effect of consumer brand identity on customer satisfaction is positive and the effect of customer satisfaction on brand loyalty of young people is positive. On the other hand, analysis of the role of mediator of customer satisfaction showed that consumer brand identity, in addition to its direct impact on brand loyalty, has indirect bearing on brand loyalty through customer satisfaction. The quality of the final model of research according to the GOF index, which was 0/363, showed that the model has a strong fit. The R2 determination coefficient was 0.28 for customer satisfaction, which was close to strong, and was 0.80 for loyalty to the brand, which is very strong. The value of Sobel test was 7.55, which indicates that the effect of the mediator variable on customer satisfaction in the research model is significant. The results of the research showed that brand identity of consumers and customer satisfaction could affect customer satisfaction.

    Keywords: Brand Identity, Brand Loyalty, customer satisfaction, Brand (Apple, Samsung, Huawei), Khorramabad Youth