فهرست مطالب

دوفصلنامه پژوهش های آموزش و یادگیری
سال چهاردهم شماره 1 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ماهرخ موسوی*، مهناز اخوان، علیرضا کیامنش صفحات 1-14

    بهبود کیفیت در زمینه های آموزشی یک ضرورت محسوب می شود. کیفیت آموزشی به معنی؛ توانایی تولید نتایج با کیفیت، در شناخت، مهارت و هدف است. هدف این پژوهش طراحی، تدوین و هنجاریابی پرسش نامه کیفیت آموزشی در مدرسه است. روش پژوهش توصیفی از نوع مطالعات روان سنجی و جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان هنرستان های شهر تهران در سال تحصیلی 92-1391 است. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای تعداد 979 نفر (519 دختر و 460 پسر)؛ در 19 هنرستان و 39 کلاس به صورت تصادفی انتخاب شدند و به پرسش نامه کیفیت آموزشی پاسخ دادند. به منظورساخت این پرسش نامه، ادبیات مربوط به کیفیت آموزشی بر اساس رویکرد سیستمی که به صورت مقاله و کتاب موجود بود، بررسی شد. در نهایت، تعاریف و مفاهیم کیفیت آموزشی به صورت 47 جمله در قالب پرسش نامه طراحی گردید. به منظور بررسی روایی پرسش نامه از روایی محتوایی و روایی سازه و تعیین آیتم های پرسش نامه کیفیت آموزشی، از تحلیل عاملی اکتشافی با استفاده از روش تحلیل مولفه اصلی با چرخش واریماکس جهت بررسی میزان تطابق و نام گذاری عوامل استخراج شده استفاده گردید و 4 عامل استخراج شد.4 عامل که مجموعا 270/51 درصد از واریانس کل پرسش نامه را تبیین کردند. ضریب پایایی و همسانی درونی پرسش نامه با استفاده از آلفای کرونباخ برای خرده مقیاس های ویژگی های رفتار حرفه ای معلمان 0/91، امکانات و برنامه های آموزشی 89/0، استعداد کلی و رغبت سنجی 0/56 و شاخص های خروجی برابر با 0/75 محاسبه گردید. یافته ها نشان داد که این پرسش نامه می تواند برای سنجش کیفیت آموزشی برای دانش آموزان ابزار مناسبی باشد.

    کلیدواژگان: پرسشنامه کیفیت آموزشی در مدرسه، اعتباریابی، دانش آموزان هنرستانی
  • جمال رزی*، محمدرضا امام جمعه، غلام علی احمدی، بهرام صالح صفحات 15-29

    هدف پژوهش حاضر شناسایی ابعاد و مولفه های معلم اثربخش دوره ابتدایی ایران می باشد؛ که رویکرد آن به دلیل کاربرد روش کیو از نوع پژوهش های آمیخته (کیفی-کمی) است. جامعه آماری شامل کلیه اعضای هیئت علمی دانشکده های روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه های دولتی تهران هست؛ که از بین آنان 20 نفر به صورت ترکیبی از نمونه گیری هدفمند و نمونه گیری گلوله برفی انتخاب گردیدند. عبارات کیو با بررسی 40 سند (29 مطالعه ی خارجی، 5 مطالعه داخلی و 6 سند بالادستی) و گفت وگو با 6 نفر از صاحب نظران حوزه ی یاددهی-یادگیری جمع آوری گردید. روایی عبارات کیو مورد تائید 3 نفر از صاحب نظران قرار گرفت و به روش آزمون مجدد پایایی آن نیز 84% به دست آمد. با استفاده از روش تحلیل عاملی کیو، عمده ترین نتایج حاکی از شناسایی و استخراج 7 بعد ویژگی های شخصیتی (15 مولفه)، ساحت های تربیتی (5 مولفه)، کاراندیشی (7 مولفه)، صلاحیت و شایستگی ها (8 مولفه)، تدریس موثر (13 مولفه)، مدیریت کارآمد کلاس (9 مولفه) و نظارت و ارزشیابی (8 مولفه) به عنوان ابعاد و مولفه های معلم اثربخش دوره ابتدایی ایران بوده است.

    کلیدواژگان: معلم اثربخش، ابعاد و مولفه های معلم اثر بخش، دوره ابتدایی، اسناد بالادستی
  • امیر شهسواری*، محمد یمنی صفحات 31-49

    امروزه دانشگاه ها با مطالبه ی هر چه بیشتر پاسخ گویی، شفافیت، رقابت پذیری و توانمندی بیشتر در ایفای ماموریت های متنوع مواجه می باشند. در این راستا سرمایه های فکری دانشگاه ها از نقشی تعیین کننده در حفظ زیست پذیری و ارزش آفرینی دانشگاه ها برخوردار شده است. از این رو ضرورت دارد تا برنامه ریزی دانشگاه با تحول در مفاهیم و روش ها، حفظ و توسعه دارایی های ارزش آفرین خود یعنی سرمایه های فکری دانشگاه را در کانون توجه قرار دهد. پژوهش حاضر در بخش اول با تجزیه و تحلیل الگوهای مختلف سرمایه فکری، الگویی برای شناخت «سرمایه های فکری دانشگاه» ارائه کرده است. در بخش دوم به کمک یک پژوهش موردی، درصدد شناسایی سرمایه های فکری دانشگاه براساس پیمایش نظرات اعضای هیات علمی و مدیران دانشگاه برآمده تا در بخش سوم الگوی نظری خود را تکمیل کند. نهایتا در بخش چهارم چگونگی کاربست این الگو را برای برنامه ریزی دانشگاهی مورد مطالعه قرار داده است. بخش اول پژوهش به روش تحلیل اسنادی، بخش دوم به روش تحلیل محتوا، بخش سوم به روش تحلیل تطبیقی و بخش چهارم پژوهش نیز به روش تحلیل اسنادی انجام شده است. در این راستا در بخش دوم پژوهش که پیمایشی بوده داده ها از طریق پرسشنامه ی محقق ساخته ی حاوی سوالات بازپاسخ گردآوری شده است. جامعه ی پژوهش در این بخش شامل مجموعه اعضای هیات علمی دانشکده ها (300 نفر) و مجموعه مدیریت دانشگاه شریف (19 نفر) بوده است که از این جوامع به ترتیب، نمونه‏گیری تصادفی طبقه‏ای (103 نفر) و سرشماری (9 نفر) صورت گرفته است. یافته ها حکایت از چهار سرمایه اصلی یعنی سرمایه انسانی، سرمایه نوآوری، سرمایه سازمانی و سرمایه ارتباطی برای دانشگاه دارد. البته مشارکت کنندگان در پژوهش موردی عمدتا به سرمایه انسانی اشاره کرده اند. نهایتا یافته ها نشان می دهد که این الگو میتواند برای سازماندهی برنامه ریزی دانشگاهی در سه بعد آموزش، پژوهش و خدمات دانشگاهی به کار رود.

    کلیدواژگان: پژوهش، برنامه ریزی آموزشی، سرمایه فکری دانشگاه، سرمایه انسانی، نوآوری، سازمانی و ارتباطی
  • یوسف ادیب*، اسکندر فتحی، سعید قره آغاجی صفحات 51-61

    مقدمه تقاضا برای ورود به مدارس استعدادهای درخشان رقابت شدیدی را در بین دانش آموزان دبستانی و خانواده های آنان به وجود آورده است. دو وظیفه ی عمده ی شناسایی و آموزش دانش آموزان تیزهوش در کشور به عهده سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان می باشد. آزمون ورودی مدارس تیزهوشان، یک آزمون پیشرفت تحصیلی یک مرحله ای است که هر ساله به صورت کشوری و برای ورود به مدارس دوره اول و دوم متوسطه اجرا می شود. هدف از انجام این پژوهش کیفی، توصیف و درک بهتر تجارب مادران دانش آموزان پایه ششم داوطلب شرکت در آزمون استعدادهای درخشان بود. روش در این تحقیق از روش کیفی پدیدارشناسی استفاده شد. روش اصلی جمع آوری اطلاعات در این مطالعه، مصاحبه های نیم سازمان یافته با 18 نفر از مادران دانش آموزان پایه ششم بود که از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با روش کلایزی انجام شد. یافته ها در این پژوهش، 3 درون مایه ی اصلی و 11 درون مایه ی فرعی استخراج شد. درون مایه های اصلی عبارتند از: دغدغه های انتخاب مدرسه، کیفیت بالای آموزش و آمادگی برای آزمون. نتیجه گیری آزمون ورودی استعدادهای درخشان تاثیر قابل ملاحظه ای بر خانواده های درگیر در این موضوع و برنامه های آموزشی مدارس ابتدایی دارد. رقابت شدید برای قبول شدن در این آزمون حاکی از علاقه مندی خانواده ها برای برخورداری از آموزش با کیفیت بالا و هزینه ی مناسب است.

    کلیدواژگان: آزمون های ورودی، دانش آموزان تیزهوش، مادران
  • ذکرالله مروتی*، سحر حسامی، فتانه فتحی صفحات 63-73

    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی رابطه علی اهداف پیشرفت با عملکرد تحصیلی با میانجیگری اهمالکاری تحصیلی بود.  جامعه پژوهش دانشجویان کارشناسی دانشگاه پیام نور شهرستان مسجد سلیمان بوده اند که به روش تصادفی ساده 160 نفر از دانشجویان کارشناسی انتخاب شده اند. ابزارهای پژوهش شامل: مقیاس هدف های پیشرفت، مقیاس اهمالکاری تحصیلی بوده است. به منظور بررسی روایی از روش تحلیل عامل تاییدی استفاده شد. نتایج تحلیل عامل تاییدی نشان داد که ابزار از روایی قابل قبولی برخوردار است. ارزیابی مدل پیشنهادی با استفاده از روش تحلیل مسیر نرم افزار(ای. ام. ا. اس. 21) انجام گرفت. بر اساس نتایج این پژوهش، مدل پیشنهادی روابط علی بین متغیرهای مذکور، از برازش قابل قبولی برخوردار بود. نتایج در  الگوی پژوهش نشان دادند؛ که هدف تبحرگرا هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیر مستقیم از طریق اهمال کاری تحصیلی با عملکرد تحصیلی رابطه دارد. همچنین هدف عملکردگریز از طریق اهمال کاری تحصیلی با عملکرد تحصیلی رابطه دارد . از سوی دیگر اهمال کاری تحصیلی با عملکرد تحصیلی رابطه منفی و معنی دار داشت.  برازش بهتر از طریق حذف مسیر غیر معنی دار هدف عملکرد گرا از طریق اهمال کاری تحصیلی با عملکرد تحصیلی حاصل شد.

    کلیدواژگان: هدف تبحرگرا، هدف عملکردگرا، هدف عملکرد گریز، اهمال کاری تحصیلی و عملکرد تحصیلی
  • اسماعیل نصیری* صفحات 75-83

    الگودهی، فرآیندی است که بوسیله آن مشاهده کننده رفتار فرد دیگری را مشاهده میکند و رفتار خودش را با آن سازگار می کند که این امر حاصل برقراری تعامل است. هدف از تحقیق حاضر بررسی و مقایسه اثربخشی الگودهی دامنه ای و الگودهی خودکنترلی در عملکرد و یادگیری یک تکلیف متوالی بود. برای این منظور دو گروه الگودهی دامنه ای و الگودهی خودکنترلی با هم مقایسه شدند. هدف تکلیف رسیدن به زمانبندی مطلق 1200 میلی ثانیه با زدن کلید های 1، 4، 5 و 8 روی دستگاه زمانبندی متوالی بود. آزمودنی ها در مرحله اکتساب با توجه به گروه آزمایشی به روش های مختلفی الگودهی می شدند. برای افراد گروه الگودهی دامنه ای، دامنه ای 10 درصدی حول هدف تکلیف در نظر گرفته شده بود که هر گاه عملکرد خارج از این محدوده قرار می گرفت الگودهی می شدند. افراد گروه الگودهی خودکنترلی با اختیار خود الگوی کامل حرکت را تماشا می کردند. افراد هر دو گروه 24 ساعت پس از مرحله اکتساب جهت انجام آزمون های یادداری و انتقال به آزمایشگاه باز می گشتند. نتایج نشان داد هر چند در مرحله اکتساب عملکرد افراد گروه دامنه ای نسبت به گروه خودکنترلی برتر بود (05/0>P)، اما طبق نتایج آزمون های یادداری و انتقال دو گروه برتری معناداری نسبت به یکدیگر نداشتند (0.05<P)، و در نتیجه می توان چنین استنباط کرد که دو روش الگودهی دامنه ای و الگودهی خودکنترلی منجر به اثرات یکسانی در یادگیری از تکلیف زمانبندی متوالی می شوند. بنابراین، دو تکنیک دامنه ای و خودکنترلی به دلیل انعطاف پذیری که نسبت به دو عامل سطح مهارت نوآموزان و سختی تکلیف دارند منجر به متناسب شدن شرایط تمرین با نیازهای اطلاعاتی آنها می گردند و در نتیجه به نظر می رسد قابلیت بهینه سازی شرایط تمرین را دارا می باشند.

    کلیدواژگان: نظریه نقطه چالش، یادگیری مشاهده ای، روش دامنه ای، روش خودکنترلی، الگودهی
  • نرگس یوسفی*، سعید موسوی پور صفحات 85-96

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر زمان پخش فیلم آموزشی جغرافیا برمیزان یادگیری و نگرش نسبت به درس دانش‏آموزان دختر سال سوم راهنمایی شهرستان ملایر در سال تحصیلی93-1392انجام گرفت. روش تحقیق این پژوهش شبه تجربی و طرح مورد استفاده پیش آزمون، پس آزمون با گروه گواه است. جامعه شامل دانش-آموزان پایه سوم راهنمایی مدارس دولتی دخترانه شهرستان ملایر و نمونه شامل 110 نفر از دانش‏آموزان جامعه مورد نظر از دو مدرسه بودند که به طور تصادفی در چهار گروه نمایش فیلم آموزشی قبل (27نفر)، ضمن (26نفر)، بعد (26نفر) از تدریس و گروه گواه (31نفر) بدون نمایش فیلم تقسیم شدند. از بخش های کتاب جغرافیا بخش های دوم و سوم انتخاب شد. ابزار‏های اندازه گیری مورد استفاده در این پژوهش عبارت بود از : پیش آزمون و پس آزمون هم ارز بر مبنای محتوای فیلم، حاوی 32سوال در 5 بخش و پرسشنامه نگرش به درس حاوی 20 سوال. قبل از شروع مداخله از هر چهار گروه پیش‏آزمون و پرسشنامه نگرش به عمل آمد و پس از پایان 10 جلسه آموزش به شیوه های فوق؛ پس آزمون و پرسشنامه نگرش مجددا انجام شد. داده ها با روش های آمار توصیفی(میانگین، انحراف استاندارد) و استنباطی(مدلهای خطی تعمیم یافته، آزمون‏های مقایسه ها‏ی چندگانه، آنوا و مانوا) تجزیه و تحلیل شد. نتایج حاصل از یافته ها نشان داد که به‏کارگیری فیلم آموزشی جغرافیا ضمن تدریس تاثیر بیشتری بر یادگیری و نگرش نسبت به درس دانش آموزان نسبت به سایر روش ها داشته است.

    کلیدواژگان: فیلم آموزشی جغرافیا، زمان پخش فیلم آموزشی، یادگیری، نگرش نسبت به درس
  • فیروزه سپهریان *، نادر محمدی، حسین بلوتک صفحات 97-106

    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بنیادی خود ارزشمندی مشروط (صلاحیت و شایستگی تحصیلی ، شکست دیگران در رقابت ، تائید دیگران، حمایت و عشق خانوادگی ، ظاهر ، عشق به خدا ، تقوا و پاک دامنی) با سازگاری (عاطفی، اجتماعی و آموزشی) انجام شد. جامعه آماری را کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشکده ادبیات دانشگاه ارومیه (1272 نفر) تشکیل دادند. جهت دستیابی به اهداف پژوهش 221 دانشجو (158 دختر و 63 پسر) به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای از جامعه آماری به عنوان نمونه مورد مطالعه انتخاب شدند و به آزمون های خود ارزشی مشروط کراکر و همکاران و  سازگاری دانشجویان سینها و سان پاسخ دادند. داده های به دست آمده با استفاده از روش همبستگی بنیادی و آزمون t مستقل مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج به دست آمده از همبستگی بنیادی  نشان داد که ابعاد خود ارزشمندی مشروط رابطه منفی و معنی داری با سازگاری دارند (0/01 >p). همچنین نتایج حاصل از آزمون t مستقل حاکی از آن بود که بین دانشجویان دختر و پسر در سازگاری عاطفی و آموزشی و سازگاری کل تفاوت معنی دار (0/05 < p) وجود دارد. ولی سازگاری اجتماعی دختران و پسران تفاوت معنی داری وجود ندارد. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که هرچه میزان خودارزشمندی مشروط افزایش می یابد، سازگاری کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: خود ارزشمندی مشروط، سازگاری اجتماعی، سازگاری آموزشی، سازگاری عاطفی
|
  • Mahrokh Moosavi*, Alireza Kiamanesh, Mahnaz Akhavan Pages 1-14

    Improve the quality of education is a necessity. Quality education means, the ability to produce quality results, the knowledge, skill and purpose .The purpose of this study was to construct and validate a questionnaire for quality of education in schools. The research was descriptive and psychometric studies. The population consisted of all students in vocational-training high schools in Tehran in the academic year 1391-92. Through the use of multistage cluster sampling, 979 students (519 girls and 460 boys) in 19 vocational programs and 39 classes responded to the quality of education in schools questionnaire. For the validity of the questionnaire, content validity, construct validity, and exploratory factor analysis were used. To make this question a literature-based approach to a system of educational quality as paper and books was investigated. Finally, the definitions and concepts of quality education, including 47 in the form of a questionnaire was designed To investigate the validity of the questionnaire. The content validity and construct validity of the questionnaire items and assess the quality of training, Exploratory factor analysis using principal components analysis with varimax rotation To determine compliance and extracted factors were named.Four factors were extracted, which explained the total variance of the questionnaire for the total sample (51.27%). Reliability coefficient and internal consistency using Cronbach's alpha for the subscales of the questionnaire: characteristics of professional conduct for teachers (0/91), facilities and educational programs (0/89), general aptitude and interest (0/56) and output indicators (0/75) were calculated respectively. Results showed that the questionnaire can be a useful tool for assessing the quality of education for students.

    Keywords: Quality of education in schools, validation, vocational-training students
  • Jamal Razi*, Golam Ali Ahmadi, Mohammad Reza Emam Jomea, Bahram Saleh Pages 15-29

    This study aims to identify the dimensions and components of effective teachers in primary schools in Iran. The approach research due to the application of Q-type is mixed method (qualitative-quantitative). The study population included all members of the Faculty of Psychology and Educational Sciences of the University of Tehran. Of which 20 were selected as a combination of purposeful sampling and snowball. Q phrases review document 40 (29 Foreign Study, 5 and 6 of the meta- documents) and interviews with experts in the field of teaching-learning 6 were collected. Q narrative statements were approved by 3 experts and test-retest reliability was also 84%. Using Q-factor analysis The most important findings indicate 7 dimensions, personality traits (15 components), educative (5 components), reflective (7 components), competence (8 components), effective teaching (13 components), effective management (9 components) and monitoring and evaluation (8 components) as the dimensions and components of effective teacher in primary schools in Iran.

    Keywords: effective teacher, Dimensions, Components of Effective Teacher, primary school, meta- documents
  • Amir Shahsavari* Pages 31-49

    Today, the creation and management of knowledge assets play a decisive role in maintaining the viability and value creation of universities. However, it seems still no agreement has been formed on the most fundamental knowledge assets that generally are intangible. The existing understandings of knowledge assets of universities which are generally partial, personal and not tested, have failed to lead to specific methods and tools for creating and managing of knowledge assets. In this regard the present research examines the usefulness of its proposed model (pattern of university intellectual capital recognition) in a case study. For this purpose, firstly on the basis of analyzing the different patterns of intellectual capital, a comprehensive ‘’pattern of university intellectual capital recognition’’ has been extracted. Then the recognition of respondents about the intellectual capital of university has been investigated by a survey. In the next step, findings of survey has been extracted and then compared with the ‘’pattern of university intellectual capital recognition’’. Finally the results are discussed. The method used is descriptive through a survey. The Society of study includes 300 faculties and 19 managers of Sharif University of Technology. The sample of study includes 103 faculties by Stratified random sampling and 9 managers from the census. The Measuring instrument is a questionnaire which made by researcher and gathers data about IC from faculty members and managers. The results of this study indicate that the findings of the survey are highly consistent with the obtained pattern.

    Keywords: Research, Educational planning, University intellectual capital, Human, innovation, organizational, relational capital
  • Yousef Adib*, Saeed Garaaghaji, Eskandar Fathi Pages 51-61

    Introduction Demand for gifted schools has created intense competition among elementary students and their families. National Institution for Development of Gifted Students has responsibility for two of the major task of identifying and teaching gifted students. Gifted schools’ entrance exam, is an achievement test which each year nationally administrates to entry first and second courses of high schools. The aim of this qualitative study was to describe and better understanding the experiences of mothers of sixth grade students volunteered to participate in the gifted schools’ entrance exam. Method Phenomenological qualitative approach was used in this study. The primary method of data collection in this study was semi-structured interviews with 18 mothers of sixth grade students who were selected through purposive sampling. Data analysis was performed using Colaizzi method. Results In this study, three main themes and 11 sub-themes were extracted. The main themes are: the challenges of school choice, high quality instruction and exam preparation. Conclusion Gifted schools’ entrance exam has considerable effect on the families involved, and elementary school curriculums. Intense competition to pass this exam revealed families’ tendency to high quality and affordable education.

    Keywords: Entrance exams, Gifted Students, Mothers
  • Zekrollah Morovvati* Pages 63-73

    The aim of the present study was to examine the model of causal relationship of achievement goals with academic performance with mediating role of academic procrastination.The population of this study consists of 160 undergraduate students of payamnoor University who were selected by random sampling method. The instruments used in this study include Achievement Goals Scale, Academic Procrastination Scale. Data was analyzed through confirmatory factor analysis. Confirmatory factor analysis showed that validity is acceptable. The proposed model of the relationships between variables was tested using path analysis software (AMOS-21). According to the results, the proposed model was an acceptable fitness regarding the fitness indices. The results showed that mastery goal had direct relationship with academic performance and was indirectly related, through academic procrastination to academic performance .In addition performance  avoidance goal was indirectly related with academic performance through academic procrastination. On the other hand academic procrastination and academic performance was significant negative correlation. Better fit through the elimination of approach goal with academic performance through academic procrastination.

    Keywords: .mastery goal, performance approach goal, performance avoidance goal, academic procrastination, academic performance
  • Esmaeil Nasiri* Pages 75-83

    Modeling is a process which the observer sees another person's behavior and adapts his/her behavior with that which is the result of interaction. The aim of present study was to investigate and compare effectiveness of bandwidth modeling and self-control modeling on performance and learning of a sequential timing task. So two groups of bandwidth and self-control were compared. The task was pressing the keys number 1, 4, 5 and 8 on a sequential timing apparatus while keeping certain absolute timing. Subjects in acquisition phase according to experimental group were modeled in different ways. Subjects in self-control group were modeled when they asked for it and for bandwidth group subjects it was a 10 percent bandwidth around the goal that when their performances were outside of this predetermined bandwidth, they were modeled. The subjects came back to the lab 24 hours after acquisition phase for completing retention and transfer tests. Results showed that if through in acquisition phase bandwidth group was significantly better than self-control group, but in retention and transfer tests two groups wasn't any significant difference and therefor could be concluded that both methods of self-control and bandwidth modeling leads to similar effects on learning sequential timing task. Generally results of present study are justifiable with challenge point framework. Techniques of bandwidth and self-control because of flexibility toward two factors of learner's skill level and task difficulty, leads to appropriating practice condition with informational needs of them and therefor have the capability of optimizing practice condition. Therefore, the two bandwidth and self-control modelings due to flexibility of both beginner skill levels and difficult assignment ratio, lead to fit practice condition with their information needs and thus seems to have the ability to optimize practice.

    Keywords: Challenge point theory, modeling, Self-control technique, Bandwidth technique
  • Narges Yousefi* Pages 85-96

    The aim of this study was to investigate the effect of the time of broadcasting Geography instructional films on student's learning and the attitude of third grade female students to the lesson in Malayer at 1392-93. Our research design, in this study, is Quasi-experimental with pre and post-test that is along with a control group. 110 students were randomly chosen and divided into four groups, three of them had seen the film before (n = 27), while (n = 26), after (n = 26) teaching and the last group had not seen any film (n = 31). Sections 2 and 3 of the geography book was chosen. Measuring devices that we use in this examination were: an equivalent pre and posttest on film content which is containing 32 questions in 5 sections and an Attitude questionnaire which Contains 20 questions. At the beginning, a pretest for each of the groups were performed and each of the students filled a questionnaire. At the end of the training, they take Posttest and fill questionnaires. The results were analyzed using Generalized Linear Models, multiple comparison test, dependent t-test, ANOVA and MANOVA. The result showed that we using educational films while teaching, is more effective on student's learning and their attitude to the lesson.

    Keywords: Educational film, The time of broadcasting Geography instructional films, Learning, Attitude to the lesson
  • Firouzeh Sepehrianazar*, Nader Mohammadi, Hossein Blootak Pages 97-106

    This research aimed at studying the canonical correlation between Contingencies self-worth (Family support, Competition, Appearance, God’s love, Academic competence, Virtue, Approval from others) with adjustment (emotional, Social and academic). In order of this research, 221 university students were selected by random ratio sampling method (1272 cases). Data was gathered through contingencies of self-worth scale (CSWS) and youth adjustment inventory. The method of data analysis was canonical correlation analysis and independent t test analysis. The results of Canonical correlation analysis revealed that there is a significantly negative relationship between Contingencies self-worth with adjustment (p< 0/01). ). In addition, the results of independent t test analysis showed there was significant difference between male and female university students in emotional adjustment and educational adjustment levels and total adjustment (p< 0/05). But, there wasn’t significant difference between male and female university students in social adjustment. In general, it can be concluded that if the Contingencies self-worth increase the adjustment will be low among these student.

    Keywords: Contingencies self-worth, Educational adjustment, Emotional adjustment, Social adjustment