فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 142 (شهریور 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • راحله دولگری، رامین امیرساسان*، جواد وکیلی صفحات 1-8
    مقدمه و هدف

    با توجه به آثار مفید مداخلات ورزشی و تغذیه ای در به تاخیر انداختن سالمندی و بهبود کیفیت زندگی، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر 12 هفته تمرین پیلاتس، مکمل سازی زردچوبه و ترکیب آنها بر کلوتو سرمی و کیفیت زندگی زنان میانسال دارای اضافه وزن انجام شد.

    مواد و روش ها

    در کارآزمایی بالینی حاضر 48 زن یائسه دارای اضافه وزن انتخاب و به صورت تصادفی در چهار گروه کنترل، مکمل سازی زردچوبه، تمرین پیلاتس و ترکیب تمرین و مکمل قرار گرفتند. برنامه تمرینی طی 12 هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه شامل 45 دقیقه با شدت 80-40 درصد ضربان قلب ذخیره انجام شد. قرارداد مکمل سازی شامل دریافت روزانه 2100 میلی گرم پودر زردچوبه بود. نمونه های خونی 48 ساعت قبل و بعد از پروتکل تحقیق جهت تعیین غلظت کلوتو سرمی اخذ شد. کیفیت زندگی با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی ارزیابی شد. داده ها با آزمون های تی زوجی، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری کمتر از 05/0 ارزیابی شدند.

    نتایج

    12 هفته تمرین پیلاتس با و بدون مکمل سازی زردچوبه باعث افزایش معنی دار غلظت کلوتو سرمی شد، اما مکمل سازی زردچوبه به تنهایی تاثیر معنی داری بر آن نداشت. نمره کلی پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی، سلامت بدنی، سلامت ذهنی و عملکرد اجتماعی زنان یائسه پس از تمرین پیلاتس با و بدون مکمل سازی به طور معنی داری بهبود یافت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین پیلاتس با و بدون مکمل زردچوبه باعث بهبود معنی داری در غلظت کلوتو سرمی و کیفیت زندگی زنان یائسه می شود، در حالیکه مکمل سازی زردچوبه به تنهایی، باعث تقویت آثار ناشی از تمرین ورزشی نمی شود.

    کلیدواژگان: پیری، تمرینات پیلاتس، زردچوبه، کلوتو، کیفیت زندگی
  • صدیقه کشت کار، زهرا کیاسالاری، مریم خراسانی، مرضیه فکور، ریحانه قاسمی، مهرداد روغنی* صفحات 9-16
    مقدمه و هدف

    نوبیلتین ، فلانوئید موجود در مرکبات است. خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی و ضد آپوپتوزی نوبیلتین در بسیاری از مطالعات اخیر مشاهده شده است. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر نوبیلتین بر شدت آپوپتوز در مدل تجربی بیماری پارکینسون ایجاد شده با تزریق داخل نیگرال لیپوپلی ساکارید در موش صحرایی بود.

    مواد و روش ها

    موش های صحرایی نر (28n =) به چهار گروه شم، شم تحت تیمار با نوبیلتین، ضایعه دیده و ضایعه دیده تحت درمان با نوبیلتین تقسیم شدند. با تزریق 5 میکروگرم لیپوپلی ساکارید داخل سمت راست ناحیه جسم سیاه موش های صحرایی در سیستم نیگرااستریاتال ضایعه ایجاد شد. نوبیلتین به میزان 10 میلی گرم بر کیلوگرم از یک ساعت بعد از جراحی تا یک هفته بعد آن به طور روزانه و به شکل خوراکی تجویز شد. در پایان هفته اول پس از جراحی هموژنه بافتی تهیه شده و اندازه گیری شاخص شدت آپوپتوز انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که درمان با نوبیلتین به کاهش معنی دار میزان DNA fragmentation در گروه LPS تیمارشده با نوبیلیین در مقایسه با گروه LPS در مغز میانی منجر شد (P<0.05).

    نتیجه گیری

    تجویز نوبیلتین به موش های پارکینسونی شده با لیپوپلی ساکارید موجب کاهش آپوپتوز می شود و احتمالا می تواند در درمان کمکی بیماری پارکینسون تاثیر داشته باشد.

    کلیدواژگان: نوبیلتین، آپوپتوز، بیماری پارکینسون، لیپوپلی ساکارید
  • سلمان باقری، المیرا صفایی، شیما عباداللهی، زهرا شریف زاده صفحات 17-26
    مقدمه و هدف

    آنتی بادی های منوکلونال علیه 4-1BB در درمان بیماری های اتوایمیون، عفونت های ویروسی و همچنین ایمونوتراپی سرطان ها کاربرد دارند. آنتی بادی های منوکلونال موشی به علت وجود مشکلاتی از قبیل ایمنی زایی و اندازه بزرگ، کارایی محدودی در بالین دارند. قطعات آنتی بادی کاملا انسانی از قبیل قطعات scFv می توانند جایگزین خوبی برای کاربردهای ایمنی درمانی باشند. هدف از این مطالعه تولید قطعات آنتی بادی تک زنجیره ای انسانی بر ضد 4-1BB به منظور استفاده از آن در ایمنی درمانی سرطان است.

    مواد و روش ها

    در مطالعه ی حاضر ژن scFv انسانی علیه 4-1BB در وکتور pET-22(+) کلون شده و در باکتری E. coli TOP 10F بیان شد. تائید اولیه scFv تولید شده توسط وسترن بلات و الایزا انجام شد. در ادامه عملکرد این آنتی بادی در تحریک سلول های بیان کننده 4-1BB با بررسی میزان بیان CD69 در سطح سلول ها، بیان mRNA و تولید پروتئینIL-2 مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج این پژوهش نشان دادند که ژن scFv طراحی شده در میزبان باکتریایی، بیان شده و قادر به شناسایی آنتی ژن 4-1BB است. تیمار سلول های CCRF-CEM با scFv ضد 4-1BB موجب القای تولید سایتوکاین IL-2 شده و بیان CD69 را بر سطح سلول های هدف افزایش می دهد.

    بحث و نتیجه گیری

    آنتی بادی تک زنجیره ای انسانی علیه 4-1BB به خوبی در سیستم بیانی باکتری E. coli تولید شده و قادر به شناسایی آنتی ژن هدف و فعال سازی سلول های CCRF-CEM است. از این آنتی بادی نوترکیب می توان در مطالعات بعدی جهت فعال سازی سلول های T در روش های سلول درمانی سرطان استفاده نمود.

    کلیدواژگان: مولکول 4-1BB، سلول درمانی، قطعات مناطق متغیر آنتی بادی تک زنجیره (scFv)، آنتی بادی نوترکیب انسانی
  • احمد کاکی، مسعود نیکبخت*، عبدالحمید حبیبی، هادی فتحی صفحات 27-38
    مقدمه و هدف

    التهاب عصبی نقش محوری در توسعه درد نوروپاتی دیابت بازی می کنند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی بر سطوح پروتئین HMGB1 و برخی شاخص های استرس اکسیداتیو در موش های صحرایی با درد نوروپاتی دیابت است.

    مواد و روش ها

    در این بررسی، 40 سر موش صحرایی نر ویستار 8 هفته ای (محدوده وزنی 2/10±220 گرم) به طور تصادفی در چهار گروه نوروپاتی دیابت، نوروپاتی دیابت تمرین، سالم تمرین و کنترل سالم قرار گرفتند. دیابت با تزریق STZ(mg/kg 50) القاء شد. پس از تائید ایجاد نوروپاتی دیابت توسط تست های رفتاری، گروه های تمرین، شش هفته تمرین هوازی تداومی با شدت متوسط 15 متر در دقیقه برای 30 دقیقه روی تردمیل اجرا کردند. سطح سرمی پروتئین HMGB1 با تکنیک الایزا و غلظت مالون دی آلدهید (MAD) و فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و کاتالاز (CAT) در بافت نخاع توسط روش های بیوشیمیایی اندازه گیری شد. آزمون آنالیز واریانس دو راهه و آزمون تعقیبی توکی برای تحلیل آماری استفاده گردید.

    نتایج

    تمرین هوازی باعث کاهش معنی دار سطح سرمی پروتئین HMGB1 و غلظت MAD و افزایش فعالیت آنزیم های SOD و CAT نسبت به گروه نوروپاتی دیابت شد (P<0.05). همچنین سطوح پروتئین HMGB1 و غلظت MAD افزایش و فعالیت آنزیم های SOD و CAT در گروه نوروپاتی دیابت کاهش داشت P<0.05)).

     

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین هوازی سطوح پروتئین HMGB1 و استرس اکسیداتیو را تعدیل و حساسیت نوسیسپتورها به عوامل درد زا را بهبود می بخشد. پیشنهاد می شود که تمرین هوازی به عنوان یک مداخله درمانی غیردارویی برای بیماران دیابتی به منظور کاهش درد نوروپاتیک استفاده شود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، HMGB1، استرس اکسیداتیو، نوروپاتی محیطی دیابت
  • محمود احمدزاده*، سعید نیکوخصلت، رامین امیرساسان، حسین شیروانی صفحات 39-48
    هدف

    هدف از تحقیق حاضر مقایسه تاثیر 8 هفته تمرینات HIIT و CMT بر قطر پایان دیاستولی (LVDd)، قطر پایان سیستولی (LVDs)، ضخامت نسبی دیواره بطنی (RWT) و توان هوازی مردان غیرفعال سالم بود.

    مواد و روش ها

    به این منظور 21 مرد غیرفعال (با وزن 1/2 ±6/78 کیلوگرم، قد 8/1±5/175 سانتیمتر و سن 21/1±25 سال) به سه گروه هفت نفره کنترل (CON)، HIIT و CMT تقسیم شدند. گروه CMT (با بار ثابت 2 watts.kg-1bodyweight) و گروه HIIT (30 ثانیه با بار 7/3 watts.kg 1bodyweight و 120 ثانیه با بار 4/1 watts.kg-1bodyweight) به مدت 8 هفته و انرژی مصرفی برابر تمرین (دوچرخه ثابت) کردند. اکوکاردیوگرافی و آزمون Vo2max (تست بروس) آزمودنی ها قبل و بعد از تمرینات انجام شد. داده های حاصل با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه (05/0P<) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و برای مقایسه زوجی نیز از آزمون بونفرونی استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان دادند که بعد از 8 هفته تمرینات، LVDd در گروه HIIT نسبت به گروه های CON، (03/0=P) و CMT افزایش معنی دار (04/0=P) و در LVDs در گروه CMT نسبت به گروه های CON (02/0=P) و HIIT افزایش معنی داری (01/0=P) داشت. همچنین، شاخص RWT در هر دو گروه HIIT و CMT نسبت به گروه CON، افزایش معنی داری (به ترتیب 03/0=P و 04/0=P) داشت. همچنین مشخص شد که توان هوازی هر دو گروه HIIT و CMT نسبت به گروه CON، افزایش معنی داری داشت (به ترتیب 03/0=P و 04/0=P).

    بحث و نتیجه گیری

    تمرینات HIIT را به عنوان نقش محافظتی در کاهش بار کاری میوکارد به دلیل افزایش قطر پایان دیاستولی، افزایش زمان استراحت و افزایش بازگشت وریدی در افراد غیرفعال می توان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تناوبی با شدت بالا (HITT)، تداومی با شدت متوسط (CMT)، قطر پایان دیاستولی (LVEDd)، قطر پایان سیستولی (LVEDs)، اکوکاردیوگرافی
  • سارا زنگی آبادی، شاهرخ نویدپور، حسین ذولفقاریان، محمد اسلام پناه، غلام حسن واعظی* صفحات 49-58
    مقدمه و هدف

    زهر Mesobuthus به عنوان خانواده buthidae شناخته می شود که بر اساس مطالعات انجام شده، این زهر می تواند باعث مرگ انسان شود. از طرفی خواص ضدالتهابی سیکلوسپورین در پیوند اعضاء از طریق سرکوب سیستم ایمنی و التهاب نشان داده شده است و احتمالا می تواند با اثر زهر مقابله کند؛ بنابراین در مطالعه حاضر اثر سیکلوسپورین بر روی زهر epeus Mesobuthus مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    این یک مطالعه تجربی است. تعداد 50 موش سوری به 5 گروه 10 تایی طبقه بندی شدند. زهر Mesobuthus epeus و سیکلوسپورین در دوزهای10، 20 و 30 میلی گرمی انتخاب شد. در این مطالعه موش های هایی که سیکلوسپورین را دریافت نکردند به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. پارامترهای بیوشیمیایی همراه با نیتریک اکساید و سیتوکاین IL-2 در همه ی گروه ها بوسیله متد روتین اسپکتروفوتومتری و الایزا به ترتیب اندازه گیری شد. ضمن اینکه، بررسی های پاتولوژیک کلیه و کبد نیز انجام شد.

    نتایج

    همه ی شاخص های بیوشیمیایی و IL-2 بطور قابل ملاحظه ای پس از تزریق زهر Mesobuthus افزایش یافت.(P<0.001) از سوی دیگر، گروه های موش پس از دریافت سیکلوسپورین کاهش معنی داری در همه ی پارامترهای مورد مطالعه نشان داند.(P<0.001).

    نتیجه گیری

    سیکلوسپورین در دوز 30 میلی گرمی قادر به کاهش پاسخ التهابی شده و می تواند داروی درمانی مناسبی برای بیماران عقرب گزیده باشد.

    کلیدواژگان: زهر عقرب مزوبوتوس، سیکلوسپورین، پارامترهای بیوشیمیایی، کبد و کلیه، موش سوری
|
  • Rahele Dolgari, Ramin Amirsasan*, Javad Vakili Pages 1-8
    Background and Objective

    Considering anti-aging and preventive effects of exercise and nutritional interventions, the present study was carried out to demonstrate combined effects of 12 weeks of Pilates exercise training and daily turmeric supplementation on serum Klotho level and health-related quality of life in overweight middle-aged women.

    Materials and Methods

    Forty-eight post-menopausal overweight women were selected and randomly divided into four groups of Pilates exercise, turmeric supplementation, combination of both and control. Each Pilates training session (12 weeks, threesessions per week)consisted of 45 minutes of exercise with an intensity of 40-80% heart rate reserve. The supplementation contract included daily receiving 2,100 mg of turmeric powder.Blood sampleswere obtained 48 hours before and after the intervention and serum Klotho levelswere measured. HRQL was assessed using short form 12 (SF-12) questionnaire, completed before and after intervention.

    Results

    Results showed that 12 weeks of Pilates training with and without turmeric supplementation significantly increased Klotho levels and improved HRQL,physical health, mental health and social function, but turmeric supplementation alone and did not have significant effect on these factors (P>0.05).

    Conclusion

    Collectively, this study highlights the beneficial effects of Pilates exercise training, but not turmeric supplementation, on Klotho level and HRQL in middle-aged women.

    Keywords: Aging, Pilates training, Turmeric, Klotho, Quality of life
  • Sedigheh Keshtkar, Mehrdad Roghani, Maryam Khorasani, Marzieh Fakour, Reihane Ghasemi, Zahra Kiasalari* Pages 9-16
    Background and Objective

    Nobiletin is a flavonoid in the citrus. The antioxidant, anti-inflammatory and anti-apoptotic properties of nobiletin have been observed in many recent studies. The aim of the present study was to investigate the effect of nobiletin on apoptosis in an experimental model of Parkinson's disease induced by intranigral injection of lipopolysaccharide in the rat.

    Materials and Methods

    Male rats (n = 28) were divided into four groups: sham, sham under treatment with nobiletin, lesion, and lesion treated with nobiletin. To achieve unilateral lesion of the nigrostriatal system, rats received 5 microgram of LPS into the right substantia nigra. Nobiletin was daily administered p.o. at a dose of 10 mg/kg one hour after surgery for one week. At the end of the first week, tissue homogenate was prepared and severity of apoptosis wasmeasured.

    Results

    The results showed that treatment with nobiletin decreases the level of DNA fragmentation in the LPS group ascompared to the LPS group in midbrain area (p <0.05).

    Conclusion

    Administration of nobiletin to lipopolysaccharide-induced Parkinsonian rats reduces apoptosis and may be potentially effective for ancillary therapy of Parkinson's disease.

    Keywords: Nobiletin, Apoptosis, Parkinson's disease, lipopolysaccharide
  • Salman Bagheri, Elmira Safaie Qamsari, Shima Ebadollahi, Zahra Sharifzadeh* Pages 17-26
    Background and Objective

    Monoclonal antibodies against 4-1BB have been used in the treatment of autoimmune diseases, viral infections, as well as immunotherapy of cancers. Because of their foreign nature and the large size, the murine monoclonal antibodies have restricted efficacy in clinical use. Fully human antibody fragments such as scFv fragments can be an attractive alternative for immunotherapeutic applications. The aim of this study was the production of human scFv antibodies against 4-1BB in order to use it in cancer immunotherapy.

    Materials and Methods

    In this study, anti-4-1BB scFv gene was cloned in pET-22(+)and expression in E. coliTOP 10F.The initial analysis of the gene product was performed by western blot and ELISA. Furthermore, its efficacy in stimulating 4-1BB expressingcells was evaluated by assessing the cell surface expression of CD69 and IL-2 mRNA and protein expression.

    Results

    The results showed that the designed scFvgene was well expressed in E. coliand specifically reacts to the target antigen. The CCRF-CEM cell’ treatment with anti-4-1BB scFv induced IL-2 production and increased CD69 expression on the surface of target cells.

    Conclusion

    The anti-4-1BB single-chainantibody was successfully expressed in E. coliexpression system and is able to detect target antigen and activate CCRF-CEM cells. This recombinant antibody could be useful for T cell activation in cancer cell therapy approaches.

    Keywords: 4-1BB molecule, Cell therapy, Single-chain fragment variable (scFv), Human recombinant antibody
  • Ahmad Kaki, Masoud Nikbakht*, AbdolHamid Habibi, Hadi FathiMoghadam Pages 27-38
    Background and Objective

    Neuroinflammation plays a pivotal role in the development of diabetic neuropathic pain. The purpose of this study was to investigate the effect of aerobic exercise on HMGB1 protein levels and some oxidative stress biomarkers in a rat model of diabetic neuropathic pain.

    Materials and Methods

    40 male Wistar rats (weighing 220 ± 10.2 g) were randomly divided into four groups: diabetic neuropathy, diabetic neuropathy + exercise, healthy exercise, and healthy control.Diabetes was induced by STZ injection (50 mg/kg).After confirming the development of diabetes neuropathy by behavioral tests, exercise groups received 6 weeks of continuous aerobic exercise with an average intensity of 15 m/min for 30 minutes on a treadmill.Serum levels of HMGB1 were measured by ELISA and malondialdehyde (MAD) concentrations and the activity of superoxide dismutase (SOD) and catalase (CAT) enzymes in spinal cord were determined by biochemical methods.Two-way ANOVA and Tukey's post hoc tests were used for statistical analysis.

    Results

    Aerobic exercise significantly reduced the serum level of HMGB1 protein and MDA concentration and increased the activity of SOD and CAT enzymes compared to diabetic neuropathy group (p <0.05).Also, HMGB1 levels and MDA increased and the activity of SOD and CAT enzymes decreased in the diabetic neuropathy group (p <0.05).

    Conclusion

    Aerobic exercise seems to modify the HMGB1 protein levels and oxidative stress and improve the sensitivity of the nociceptors to painful agents.It is suggested that aerobic exercise be used as a non-prescriptive therapeutic intervention for diabetic patients to reduce neuropathic pain.

    Keywords: Aerobic exercise, HMGB1, Oxidative stress, Diabetic peripheral neuropathy
  • Mahmoud Ahmadzadeh*, Saeed Niloukheslat, Ramin Amirsasan, Hosein Shirvani Pages 39-48
    Background and Objective

    Recently, high intensity interval training (HIIT) and continuous moderate training (CMT) have been of interest in fields of exercise physiology and cardiovascular health. The aim of the present study was to compare the effect of 8-week HIIT and CMT on left ventricular end diastolic diameter (LVEDd) and end systolic diameter (LVEDs), and ventricular relative wall thickness (RWT) and aerobic power among inactive men.

    Materials and Methods

    For this purpose, 21 sedentary men (78.6 ± 2.1 kg, height: 175.5 ± 1.8 cm, age: 25 ± 1.21 years) participated in this study. Subjects were divided into control (CON), HIIT and CMT groups. CMT (constant load was 2 watts.kg-1) and HIIT (30 seconds with a load of 3.6 watts.kg-1body weight and 120 seconds with 1.4 watts.kg-1body weight) performed isocaloric training protocols for 8 weeks (on stationary bike). Echocardiography and Vo2max tests were performed before and after protocols. Collected data were analyzed after normality examination (Wilk-Shapiro). One-way ANOVA was used for further analysis.

    Results

    Our findings showed that LVEDd in HIIT significantly increases when compared with CON (P = 0.03) after training. LVEDs in CMT significantly increased when compared with HIIT (P = 0.04) and CON (P = 0.02). RWT in both HIITand CMT was significantly higher than CON (P = 0.03 and P = 0.04, respectively). Vo2max in both groups significantly increased when compared with CON (P = 0.03 and P = 0.04, respectively).

    Conclusion

    It is suggested that HIIT may play protective role indecreasing myocardial workload through increasing LVEDd and venous return in inactive men.

    Keywords: High intensity interval training, Continuous moderate training, End diastolic diameter, End systolic diameter, Echocardiography
  • Sara Zangiabadi, Shahrokh Navidpour, Hossein Zolfagharian, Mohammad Eslampanah, Gholamhassan Vaezi* Pages 49-58
    Background and Objective

    Venom of Mesobuthus in the family buthidae can result in death in humans according to the performed studies. On the other hand, it has been demonstrated that due to anti-inflammatory properties of cyclosporine in organ transplantation through suppression of the immune system and inflammation, it could counteract venom effect. Therefore, in this study, the effect of cyclosporine on Mesobuthus eupeus venom was evaluated.

    Materials and Methods

    This was an experimental study. For this purpose, fifty mice were classified into five groups, each group consisting of ten mice. Mesobuthus venom and cyclosporine were used at three doses of 10, 20, and 30 mg. In this study, the mice which did not receive cyclosporine were considered as control group. Biochemical features plus nitric oxide and IL-2 cytokine were measured in all groups using routine methods (i.e. spectrophotometer and ELISA assay, respectively). Also, pathological examination of liver and kidney was performed.

    Results

    All the studied biochemical and IL-2 levels were significantly elevated after mesobuthus venom injection On the other hand, groups which received cyclosporine showed a significant decrease in all the studied parameters (P<0.001).

    Conclusion

    Cyclosporine at a dose of 30 mg is able to decrease inflammatory responses and it could be a suitable therapeutic drug in patients who are bitten by scorpion sting

    Keywords: Mesobuthus scorpion venom, Cyclosporine, Biochemical parameters, Liver, kidney, Mice