فهرست مطالب

مجله دندانپزشکی کودکان ایران
پیاپی 29 (پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/09
  • تعداد عناوین: 13
|
  • احمد جعفری، پرستو گایینی، محبوبه فلاحی، بتول پیروز هاشمی، محبوبه زنگویی، جلیل کوهپایه زاده* صفحات 1-8
    زمینه و هدف

    والدین الگویی برای کودکان خود هستند و کودکان رفتار سلامت دهان را از والدین خود میآموزند. در این پژوهش میزان آگاهی، نگرش و عملکرد مادران دانش آموزان دبستانی شهر ساوه در ارتباط با سلامت دهان مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    یک پرسشنامه استاندارد شده، میزان آگاهی، نگرش و عملکرد 735 نفر از مادران دانش آموزان دبستانی شهر ساوه را اندازه گیری نمود. مدارس به صورت تصادفی انتخاب شدند. دانش، نگرش و عملکرد مادران به ترتیب با 11، 9 و 5 سوال با حد نصاب 36، 36 و 20 نمره مورد بررسی قرار گرفت. خصوصیات دموگرافیک نیز بررسی شد. دانش، نگرش و عملکرد مادران به سه گروه ضعیف، متوسط و خوب تقسیم بندی شد. نتایج مطالعه بر اساس آزمون های Chi-Square Tests، و ANOVA با نرم افزار SPSS بررسی شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مادران دارای میانگین نمره آگاهی (±0.214) 29/19، نگرش  (±0.142) 52/23  و عملکرد (±0.119) 69/10 بودند. ارتباط معنا دار و مستقیمی بین سطوح دانش و نگرش و همچنین بین دانش و عملکرد مشاهده شد (001/0 P<). حدود 80% مادران شرکت کننده در این مطالعه یک یا دو بار در روز مسواک می زدند و 90% مادران از خمیردندان فلورایددار استفاده می کردند. استفاده روزانه نخ دندان بسیار پایین بود. حدود دو-سوم مادران تنها در صورت بروز مشکل به دندانپزشکی مراجعه داشتند. بین میزان تحصیلات مادران با سطوح آگاهی، نگرش و عملکرد ایشان ارتباط معنادار مستقیم بدست آمد. هیچ ارتباط معنا داری بین سن مادران و جنس دانش آموزان با سطوح آگاهی، نگرش و عملکردیشان یافت نشد.

    نتیجه گیری

    ضروری است جهت افزایش اطلاعات، نگرش و بهبود عملکرد مادران به خصوص آموزش به مادرانی که تحصیلات پایین تری دارند، اقداماتی چون توزیع بورشورهای اطلاع رسانی، برگزاری کلاس های آموزشی و خدمات معاینه جهت پیشگیری از بروز مشکل انجام شود.

    کلیدواژگان: دانش، نگرش و عملکرد، سلامت دهان، دانش آموزان
  • غلامعلی نجفی، سجاد جمیل پناه، معین مکوند قلی پور، سید راحله سهیلی، سمیه خرمیان طوسی* صفحات 9-16
    زمینه و هدف

    شکل گیری باور توجه به بهداشت دهان از سنین مدرسه آغاز می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر فاکتورهای موثر بر بهداشت دهان در دانش آموزان ابتدایی کرج انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه توصیفی-تحلیلی وضعیت شاخص بهداشت دهان  346 نفر از دانش آموزان 12 ساله مدارس ابتدایی مروج سلامت و مدارس معمولی بررسی شد. جهت بررسی متغیر ها اطلاعات دموگرافیک والدین و دانش آموزان ثبت شد. دهان دانش آموزان جهت بررسی وضعیت دبری و کلکولوس و پوسیدگی دندان ها معاینه شد، و میزان شاخص بهداشت دهان دانش آموزان به سه گروه خوب (0 - 1.17)، متوسط (1.18 -  3) و ضعیف (بیش از 3) دسته بندی شد. سپس داده های به دست آمده با استفاده از آزمون  Chi square و رگرسیون خطی با نرم افزار SPSS آنالیز شد.  

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که میزان شاخص بهداشت دهان 1.29 بود که 83% مربوط به دبری بود و حدود نیمی از دانش آموزان دارای شاخص بهداشت دهان خوب بودند، رفتارهای سلامت دهان، شامل تعداد دفعات مسواک زدن، داشتن ویزیت دندانپزشکی و استفاده از نخ دندان ارتباط معنادار آماری بر شاخص بهداشت دهان داشت، و دانش آموزان با وزن بالاتر وضعیت بهداشت دهان بهتری داشتند. نوع مدرسه و وضعیت تحصیلی و جنسیت تاثیری بر این شاخص نداشت.

    نتیجه گیری

    تمرکز بر آموزش سلامت دهان باید در تمامی مدارس، به ویژه مدارس مروج سلامت تقویت شود.

    کلیدواژگان: شاخص بهداشت دهان، برنامه سلامت دهان، مدارس مروج سلامت
  • حسین حصاری، پرستو گایینی، سیده راحله سهیلی، احمد جعفری* صفحات 17-28
    زمینه و هدف

    بررسی آگاهی والدین از سلامت دهان و دندان گام نخست در مداخلات آموزش سلامت دهان می باشد. داشتن یک پرسشنامه استاندارد برای این امر ضروری است. تحقیق حاضر با هدف طراحی یک پرسشنامه ی استاندارد برای مطالعه سنجش دانش، نگرش و عملکرد والدین طراحی شد.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق؛ ابتدا حوزه های مورد انتظار توسط متخصصین دندانپزشکی کودکان و سلامت دهان مشخص شد. سپس سوالات مرتبط با هر حوزه مشخص گردید. پس از تعیین اعتبار ظاهری؛ پرسشنامه ی اولیه طراحی و نظرات متخصص دندانپزشکی کودکان خبرگان (10 نفر) و افراد (20 نفر مادر) در سوالات اعمال گردید. برای تعیین روایی محتوا؛ پرسشنامه توسط خبرگان بازبینی شده و میزان شفافیت، سادگی، ارتباط و مناسب بودن آنها تعیین شد. پرسشنامه ی نهایی هم توسط 47 مادر تکمیل و پایایی ابزار با ضریب آلفای کرونباخ به دست آمد. میزان توافق و مقدار آماره ی کاپا برای هر یک از سوالات تعیین و گزارش گردید.

    یافته ها

    پرسشنامه ی سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد مادران در 26 سوال دارای شاخص روایی محتوای کافی برخوردار گردید. تعداد سوالات پرسشنامه نهایی 35 سوال شامل 11 سوال دانشی، 9 سوال نگرشی، 6 سوال عملکرد بود. پرسشنامه حاوی 9 سوال مشخصات دموگرافیک نیز می باشد. همچنین؛ ضریب آلفای کرونباخ در بررسی تکرارپذیری پاسخ مادران به سوالات پرسشنامه هم برابر 813/0 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    با توجه به استفاده از تکنیک های استاندارد برای طراحی ابزار تحقیق و نتایج به دست آمده در آن درباره ی شاخص های روایی و پایایی؛ به نظر می رسید که این پرسشنامه ی طراحی شده بتواند با اطمینان لازم به عنوان یک ابزار روا و پایا برای تعیین میزان دانش، نگرش و عملکرد والدین در حوزه سلامت دهان به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: سنجش آگاهی، نگرش، رفتار سلامت دهان، مادران، پرسشنامه، روایی، پایایی
  • مهدی قندهاری مطلق، فائزه فتوحی، بنت الهدی قندهاری مطلق*، حسین جویا صفحات 29-40
    زمینه و هدف

    ترس از دندانپزشکی، یک عامل کلیدی در جلوگیری از مراجعه کودکان، تاخیر و حتی لغو قرار ملاقات دندانپزشکی محسوب میشود.از این رو مطالعه حاضر با هدف شناسایی ترس از دندان پزشکی کودکان 8-3 ساله مراجعه کننده  به بخش دندانپزشکی کودکان دانشکده دندان پزشکی شهید صندوقی یزد و مقایسه این دو گروه با هم در سال 1396-1395 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ، تعداد 158 کودک 8-3 ساله مراجعه کننده به بخش دندان پزشکی کودکان، انتخاب و از پرسشنامه (CFSS-DS) جهت ارزیابی ترس و اضطراب و فرانکل برای ارزیابی رفتار کودک استفاده گردید. داده ها پس از جمع آوری در محیط نرم افزار SPSS17 وارد کامپیوتر شده و از آزمون های آماری T-test و ANOVA استفاده گردید.

    یافته ها

    تعداد، 124 نفر(5/78درصد) با رنج سنی 3 تا 6 سال و 34 نفر (5/21درصد) با رنج سنی 6 تا 8 سال، (58درصد) پسر و (42درصد) دختر بودند. میانگین نمره مقیاس CFSS-DS در کودکان مورد بررسی، 55/10±60/45 با حداقل میزان 21 و حداکثر میزان 66 و میانگین نمره مقیاس فرانکل 06/1±71/2  با حداقل میزان 1 و حداکثر میزان 4 بوده است. طبق این نتایج بین نمره مقیاس CFSS-DS و نمره مقیاس فرانکل با متغیر سن، همبستگی معناداری دیده شد (000/0= P) و با فرانکل ارتباط مثبت معنادار وجود داشت (001/0= P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که اقدامات دندانپزشکی در کودکان 3-6 ساله با ترس و استرس بیشتری نسبت به گروه 6-8 سال بوده و نگرش کودکان نسبت به  دندانپزشکی خنثی (بین مثبت و منفی) است و افزایش سن، موثرترین فاکتور بر کاهش ترس و استرس کودکان و مثبت کردن نگرش آنها بوده است.

    کلیدواژگان: ترس، دندانپزشکی، کودک
  • مهتاب ذبیحی یگانه، سیمین زهرا محبی، کتایون سرگران، سمانه رازقی* صفحات 41-54
    زمینه و هدف

    تغییرات هورمونی و تغییر در فلور دهان در زنان باردار مشکلات سلامت دهان را در پی دارد که می تواند سلامت مادر باردار و جنین را به خطر بیندازد. مطالعات نشان داده اند دانش دندانپزشکان و وضعیت ارائه خدمات در زمینه سلامت دهان و دندان مادران باردار نامناسب است. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی دانش، و نگرش دانشجویان سال آخر دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در رابطه با سلامت دهان و دندان در زنان باردار بود.
     

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی توصیفی-تحلیلی، بصورت سرشماری بر روی 109 نفر از دانشجویان سال آخر دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1397 انجام شد. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ای روا و پایا صورت گرفت که حاوی سه بخش: اطلاعات      زمینه ای، سوالات دانش مرتبط با سلامت دهان و دندان زنان باردار، و نگرش مرتبط با سلامت دهان و دندان زنان باردار بود. برای توصیف داده ها از روش های آماری توصیفی، و به منظور آنالیز تحلیلی داده ها از آزمون رگرسیون خطی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
     

    یافته ها

    82 پرسشنامه تکمیل شده برگشت داده شد (75Response rate= %). میانگین مجموع امتیازات دانش 80/2 ± 83/15 (از حداکثر قابل کسب 30) و میانگین مجموع امتیازات نگرش 63/3 ±90/49 (از حداکثر قابل کسب 70) بود. مدل رگرسیون خطی نشان داد هیچ یک از عوامل زمینه ای با میانگین نمره دانش رابطه معنی داری ندارند. همچنین مدل رگرسیون خطی نشان داد که دانشگاه محل تحصیل با نمره نگرش رابطه معنی دار آماری دارد (004/0= p 2.75= B) است. ضریب همبستگی Pearson ارتباط معنی داری بین نمره دانش و نمره نگرش نشان نداد.
     

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان دهنده دانش متوسط و نگرش خوب دانشجویان نسبت به سلامت دهان و دندان در زنان باردار بود. ارتقاء و به روزرسانی محتوای آموزشی در برخی حوزه های دانشی همراه با تلاش در جهت بهبود نگرش دانشجویان دندانپزشکی باید در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: سلامت دهان و دندان، زنان باردار، دانش، نگرش، دانشجویان دندان پزشکی
  • دنیا علینژاد، احمد گرامی، احمد جعفری* صفحات 55-62
    زمینه و هدف

    برخی بیماری ها توسط یک عامل واحد ایجاد شده و برخی دیگر از جمله پوسیدگی دندانی، به واسطه ی عوامل رفتاری، بیولوژیک و اجتماعی-اقتصادی مختلفی ایجاد می شوند. هدف از این مطالعه نگرش و عملکرد دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد ارزیابی خطر پوسیدگی در کودکان است.

    مواد و روش ها

    این تحقیق با روش توصیفی مقطعی روی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که واحد دندان پزشکی کودکان عملی را در نمیسال دوم سال تحصیلی 98-1397 اخذ نموده اند، انجام شد. روش نمونه گیری به صورت غیر تصادفی و نمونه ها به صورت سرشماری (همه شماری) وارد مطالعه شدند. از یک پرسشنامه استاندارد شده جهت مطالعه استفاده شد. پس از تایید ترجمه و روایی صوری آن، بخش اصلی تحقیق با فراخوان دانشجویانی که واحد دندانپزشکی کودکان عملی را داشتند آغاز شد. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، داده ها در نرم افزار Excel وارد شد و با نرم افزار SPSS نسخه ی 0/25 تجزیه و تحلیل شد. جهت بررسی اثر متغیر های دموگرافیک و زمینه ای بر میزان آگاهی و نگرش و عملکرد از مدل رگرسیون خطی استفاده شد.

    یافته ها

    تعداد افراد شرکت کننده در مطالعه در مجموع 58 نفر که که تعداد 31 نفر(5/53%) دختر و 27 نفر (5/46%) پسر بوده است. میانگین نمره عملکرد دانشجویان (2.25±) 22.38 از 32 نمره ممکن بود. و میانگین نمره نگرشی دانشجویان (83/1±) 76/18 از 30 نمره ممکن بود.

    نتیجه گیری

    عملکرد دانشجویان در توصیه های پیشگیرانه و درمان پوسیدگی قابل قبول بوده است، هرچند نیاز به برخی آموزش ها درباره ی تجویز محصولاتی مانند زایلیتول و فسفات کلسیم آمورف و ژل سدیم فلوراید ودهانشویه های ضد باکتری وجود دارد.

    کلیدواژگان: پوسیدگی، ارزیابی خطر پوسیدگی، نگرش، پیشگیری، عملکرد
  • نجمه محمدی، یاسمین قهرمانی، دردانه غفاری پور* صفحات 63-68
    مقدمه

    سلامت پالپ دندان طی دوران تکامل اپکس ریشه دندانهای دایمی که معمولا طی سه سال اول بعداز رویش انها صورت میگیرد، اهمیت فراروان دارد.هرگونه صدمه به پالپ دندانی طی عفونت اندودنتیک یا ترومای فیزیکی باعث ایجاد اختلال در تکامل ریشه و بازماندن اپکس میشود. دراین گزارش به بررسی درمان محافظه کارانه ی دندان نابالغ دایمی پرداخته شده است.

    گزارش مورد

     بیمار پسری سالم، نه ساله با پوسیدگی شدید دندان 36 با ریشه نابالغ جهت درمان مراجعه کرده است.پالپ اکسپوز بود و پاسخی به تستهای حرارتی و الکتریکی نشان نمیداد که نشانگر نکروز پالپی بود.این دندان تحت درمان رژنراسیون دوجلسه ای بااعمال داروی داخل کانال قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    اگر درمان مناسبی برای درمان دندانهای نابالغ نکروز انتخاب شود،شکل گیری ریشه می تواند ادامه پیدا کند.

    کلیدواژگان: رژنراسیون، ریوسکولاریزاسیون، مولر
  • ندا افضلی بغدادآبادی، نجمه محمدی، آزاده رفیعی* صفحات 69-76
    مقدمه

    از دست دادن زودهنگام دندان های شیری بر تغذیه، خواب، رشد و اعتماد به نفس اثر می گذارد. هم چنین این موضوع می تواند باعث حرکت ناخواسته دندان شیری و دائمی گردد.
     

    گزارش مورد

     این مطالعه به بررسی وضعیت یک پسربچه 5/5 ساله با پوسیدگی شدید، علاوه بر کشیده شدن زودهنگام دندان ها می پردازد. پس از ارزیابی دقیق بالینی و رادیوگرافیک، طرح درمان شامل دو فاز برای کودک در نظر گرفته شد. در فاز اول بر آموزش بهداشت، فلورایدتراپی، درمان ترمیمی، درمان پالپ دندان های قابل نگهداری و کشیدن دندان های غیرقابل نگهداری در نظر گرفته شد. در حالی که در فاز دوم، مدیریت فضای موجود برنامه ریزی شد.
     

    نتیجه گیری

    در این مطالعه یک مودیفیکیشن جدید از دستگاه Groper جهت هم زمان حفظ و بازپس گیری فضا طراحی شد. با جایگزین کردن دندان های قدامی شیری، کودک و والدین ایشان از نتایج درمان بسیار خوشنود بودند.

    کلیدواژگان: زیبایی، بازسازی، دندان شیری، فضا نگه دار ارتودنسی
  • فاطمه آیت اللهی، علیرضا دانش کاظمی، مهدی تبریزی زاده، سجاد محمدپور* صفحات 77-84
    <span style="font-family:times new roman,serif;">
    زمینه و هدف
    </span></span></span></strong> <span style="font-family:times new roman,serif;">با توجه به اهمیت زیبایی در دندانپزشکی مدرن و با در نظر گرفتن امکان ایجاد تغییر رنگ دندان در اثر استفاده از  بیومتریال های مختلف، هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر ماده باند شونده با عاج در پیشگیری از تغییر رنگ دندان توسط </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">Calcium Enriched Mixture(CEM cement)</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">می باشد.</span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"></span></span></span></span>
     
    <span style="font-family:times new roman,serif;">
    مواد و روش ها
    </span></span></span></strong> <span style="font-family:times new roman,serif;">جهت انجام این مطالعه  تحلیلی و آزمایشگاهی، تعداد60 دندان سانترال تک ریشه ماگزیلا به صورت تصادفی به سه گروه </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">CEM Cement</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> بدون </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">Dentin Bonding Agent(DBA) </span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">، </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">CEM Cement+ DBA</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> و گروه کنترل تقسیم شده و در هر گروه ماده مربوطه داخل پالپ چمبر قرار داده شد. سپس رنگ دندان ها، قبل از قرار گیری </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">CEM cement(T0)</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">، بلافاصله بعد از تماس (</span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">T1</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">)، بعد از 1 روز </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">(T2)</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">، </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">7</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">روز (</span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">T3</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">) و 30 روز (</span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">T4</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">) بررسی شده و میزان تغییر رنگ ایجاد شده محاسبه و ثبت گردید. در نهایت داده ها در محیط نرم افزاری </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">SPSS17</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> وارد کامپیوتر شده و با آزمون</span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">T-Test</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">  و </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">Repeated Measure</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> آنالیز گردید.</span></span></span> <span style="font-family:times new roman,serif;"></span></span></span>
     
    <span style="font-family:times new roman,serif;">
    یافته ها
    </span></span></span></strong> <span style="font-family:times new roman,serif;">مطالعه حاضر نشان داد که در تمامی زمان های مورد بررسی(بلافاصله پس از قرار دادن </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">CEM Cement</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">، یک روز بعد، هفت روز بعد و سی روز بعد) گروه </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">DBA + CEM Cement</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> به صورت  معنی داری تغییر رنگ کمتری نسبت به گروه </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">CEM Cement</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> داشت (05/0<</span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">p-value</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">) ولی تغییر رنگ در تمامی زمان های مورد بررسی بین گروه کنترل با </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">DBA + CEM Cement</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">  و نیز بین کنترل و </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">CEM Cement</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">، اختلاف معنی دار آماری نشان نداد(05/>0</span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">p-value</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">).</span></span></span> <span style="font-family:times new roman,serif;"></span></span></span></span>
     
    <span style="font-family:times new roman,serif;">
    نتیجه گیری
    </span></span></span></strong> <span style="font-family:times new roman,serif;">مطالعه حاضر نشان داد که هرچند قرار دادن ماده باند شونده به عاج می تواند موجب کاهش تغییر رنگ در اثر </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">CEM cement</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> شود، اما از تغییر رنگ جلوگیری نمی کند.   </span></span></span> <span style="font-family:times new roman,serif;"></span></span></span></span>
    کلیدواژگان: رنگ، ماده باند شونده به عاج، Calcium Enriched Mixture(CEM cement)
  • فاطمه آیت اللهی، علیرضا دانش کاظمی، مهدی تبریزی زاده، احسان شیرغلامی* صفحات 85-92
    <span style="font-family:times new roman,serif;">
    زمینه و هدف
    </span></span></span></strong> <span style="font-family:times new roman,serif;">امروزه، "زیبایی" به عنوان یکی از جنبه های مهم دندانپزشکی،برای دندانپزشک و بیمار مطرح میباشد.استفاده از برخی مواد دندانپزشکی میتواند باعث تغییر رنگ دندان و در نتیجه نارضایتی بیمار گردد.این مطالعه با هدف بررسی آزمایشگاهی تغییر رنگ دندان بر اثر </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">CEM cement</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> در سه </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">Media</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> و بازه های زمانی مختلف انجام شد.</span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"></span></span></span></span>
     
    <span style="font-family:times new roman,serif;">
    مواد و روش ها
    </span></span></span></strong> <span style="font-family:times new roman,serif;">تاج40 دندان سانترال ماگزیلای کشیده شده در یک سوم کرونالی ریشه و یک میلیمتر زیر </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">CEJ</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> در قسمت باکال مقطع زده شد.حفره دسترسی به کانال ریشه تهیه و کل محتویات پالپ چمبر خارج گشت. سپس حفره ای با ابعاد دو برابر قطر فرز فیشور کوچک توربین در یک سوم میانی سطح داخلی پالپ چمبر و در سطح باکال تهیه شد.دندانها به سه گروه آزمایشی با محیط خون، هیپوکلریت سدیم 25/5% ، نرمال سالین و یک گروه کنترل تقسیم شدند. در گروه های آزمایشی  حفرات به ترتیب به محلول  خون تازه انسان،هیپوکلریت سدیم 25/5% و نرمال سالین آغشته شده و سپس اضافات آنها آسپیره شده، تا تنها دیواره ها آغشته به محلول باقی بماند.سپس حفره ایجاد شده در سمت باکال پالپ چمبر در تمام گروه های آزمایشی با </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">CEM cement</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> پر و در گروه کنترل،خالی و خشک رها شد.پس از ست شدن کامل </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">CEM Cement</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">،حفره دسترسی و انتهای ریشه دندانها بوسیله </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">Modified Glass Inomer (RMGI)</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> سیل گردید.رنگ دندانها قبل از قرارگیری </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">CEM cement  (T0)</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">،بلافاصله بعد از تماس (</span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">T1</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">)،بعد از 1روز (2)، 7روز (</span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">T3</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">)و 30روز (</span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">T4</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">) بررسی و ثبت گردید. نهایتا داده ها در محیط نرم افزاری </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">SPSS17</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> وارد کامپیوتر شده و با آزمونهای آماری  </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">kruskal-walis</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> و </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">Repeated Measure</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> آنالیز گردید. </span></span></span>
     
    <span style="font-family:times new roman,serif;">
    یافته ها
    </span></span></span></strong> <span style="font-family:times new roman,serif;">بیشترین و کمترین میزان تغییر رنگ به ترتیب مربوط به گروه خون و هیپوکلریت سدیم بود. بیشترین میزان تغییر رنگ در گروه های آزمایشی و کنترل به ترتیب 1 و7 روز بعد از قرار دادن سمان رخ داد. کمترین میزان تغییر رنگ در گروه خون 1 روز و در سایر گروه ها 30 روز پس از قرار دادن سمان دیده شد. </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"></span></span></span></span>
     
    <span style="font-family:times new roman,serif;">
    نتیجه گیری
    </span></span></span></strong> <span style="font-family:times new roman,serif;">تماس خون و هیپوکلریت با </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">CEM cement</span></span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"> باعث تغییر رنگ دندان شده و استفاده از این سمان در تاج باید پس از برقراری هموستاز و خشکی کامل انجام شود. </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"></span></span></span></span>
     
    کلیدواژگان: خون، CEM cement، هیپوکلریت سدیم ​
  • مریم ربانی، پریسا عارف*، ناهید عسکری زاده، ایرج اشرفی تمای صفحات 93-102
    زمینه و هدف

    باکتری های زیادی در تشکیل پلاک دندانی و ایجاد پوسیدگی دخالت دارند. استرپتوکوک موتانس یکی از مهمترین باکتری های دخیل در این مورد است. یکی از روش های کنترل پلاک استفاده از دهانشویه در کنارمسواک و نخ دندان است .گرچه کلرهگزیدین به عنوان موثر ترین و رایج ترین دهانشویه بر علیه میکروارگانیسم های دهانی مطرح است اما عوارض ناشی از مصرف طولانی مدت آن، نیاز به یافتن یک ماده جایگزین را مطرح می کند. این تحقیق با هدف مقایسه اثر آنتی باکتریال دهانشویه نانوسیلور و کلرهگزیدین بر روی استرپتوکوک موتانس در بخش کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران و آزمایشگاه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در سال 1397-1398 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع experimental و در شرایط in vitro روی استرپتوکوک موتانس انجام گرفت. آزمایش روی دو گروه مورد(دهانشویه نانوسیلور) و شاهد(دهانشویه کلرهگزیدین) در سه قسمت انجام شد. ابتدا با استفاده از روش Disk diffusion بررسی قدرت آنتی میکروبیال از طریق اندازه گیری قطر هاله مورد بررسی سپس جهت اندازه گیری MIC(حداقل غلظت مهار کننده رشد باکتری ها) از دو روش میکرو و ماکرودایالوشن استفاده شد و در پایان برای اندازه گیری MBC (حداقل غلظت کشنده باکتری ها) از روش Blood agar dilution استفاده شد. سپس با استفاده از آزمون آماری Mann-u-Whitney داده های به دست آمده تحلیل شد.

    یافته ها

    آزمون آماری نشان داد دهانشویه نانوسیلور فاقد هاله عدم رشد و نیز فاقد MBC است. همچنین MIC آن در مقایسه با کلرهگزیدین بیشتر بوده و این اختلاف از نظر آماری معنی دار است.(P<0.001)

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه در روش آزمایشگاهی دهانشویه نانوسیلور در مقایسه با کلرهگزیدین دارای خاصیت باکتریو استاتیکی ناچیز و فاقد خاصیت باکتریوسیدی است. توصیه می شود این بررسی با تغییر فورمولاسیون دهانشویه از نظر غلظت و قطر ذرات مجددا تکرار شود.

    کلیدواژگان: کلرهگزیدین، نانوسیلور، هاله مهاری، MIC، MBC، استرپتوکوک موتانس
  • شهرام مشرفیان، حسین افشار، سینا کاظمی، نیوشا اباذریان* صفحات 103-110
    زمینه و هدف

    یکی از مهمترین روش های ترمیمی در دندانپزشکی کودکان، استفاده از روکشهای استنلس استیل می باشد. ارزیابی میزان قابلیت ارتجاعی روکش های موجود و اینکه آیا لزوما روکش هایی که قابلیت تطابق دادن crimping)) بیشتری دارند، قابلیت ارتجاعی flexibility)) بیشتری نیز دارند، مبنای پایه ریزی تحقیق حاضر بوده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ی آزمایشگاهی 13 دندان مولر دوم شیری ماگزیلا کشیده شده سالم جمع آوری شد. سپس دندان ها تا 1 میلیمتر پایین تر از CEJ مانت شده و روکش مناسب سایز دندان از برند های 3M و MIB انتخاب گردید. تراش کلاسیک دندان ها برای ssc ها توسط متخصص دندانپزشکی کودکان انجام شد. نشستن و گیر کافی روکش ها روی دندان بررسی گردید.از لبه ی روکش ها تصاویری توسط دوربین دیجیتال تهیه و ذخیره گردید و با نرم افزار Auto Cad محیط لبه ی روکش ها اندازه گیری شد. سپس توسط دستگاه ZWICK نیروی لازم برای نشاندن هر کدام از روکش ها بر روی دندان اندازه گیری گردید. با استفاده از تناسب بین نیروی اندازه گیری شده و محیط لبه ی هر روکش میزان نیروی تراز شده در هر یک از روکش ها به دست آمده و با هم مقایسه گردید.

    یافته ها

    در 8 مورد از نمونه ها نیرو برای نشاندن روکش وهمچنین نسبت نیرو به محیط در روکش M3 بیشتر از MIB بود و در 5 مورد از نمونه ها 3M کمتراز MIB بود. P-Value برای اختلاف نسبت نیرو به محیط، اختلاف نیرو واختلاف محیط بین دو نوع روکش MIB و 3M، به ترتیب 0.113، 0.111 و0.728 محاسبه شد که از لحاظ آماری اختلاف معنا داری نداشتند.

    نتیجه گیری

    روکشی که قابلیت Crimping بیشتری دارد لزوما قابلیت ارتجاعی بیشتری ندارد و میزان تراش دندان های شیری برای روکش های 3M و MIB تفاوتی ندارد.

    کلیدواژگان: روکش استنلس استیل، 3M، MIB، دندان مولرشیری
  • شبنم میلانی، زهره سادات حسینی پور، زهرا حسینی* صفحات 111-118
    مقدمه

    تروما در دندان های شیری به دلیل ارتباط نزدیک بین اپکس دندان شیری و جوانه دندان دایمی، می تواند موجب آسیب به دندان های دایمی جایگزین شونده شود.

    گزارش مورد

    هدف از مطالعه حاضر، گزارش یک مورد رویش زودهنگام و تارودنتیسم دندان پرمولر مندیبل متعاقب کشیدن دندان مولر اول شیری بعد از تروما است.

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع نسبتا بالای تروما در سنین پایین کودکی، شناخت عوارض و پیامدهای دیررس آن اهمیت زیادی دارد.

    کلیدواژگان: آسیب های دندانی، تارودنتیسم، رویش دندان
|
  • A Jafari, P Gaeeni, M Falahi, B Pirouz Hashemi, M Zangouyi, J Kouhpayehzadeh* Pages 1-8
    Background

    Children learn oral hygiene from their parents. We conducted a study on parent’s knowledge, attitude and practice on oral health in Saveh City, in primary schools.
     

    Materials and methods

    In this study, a standard questionnaire was used to evaluate mother’s knowledge, attitude and practice of on oral health. Mothers of 735 students in 16 primary schools (randomly selected) in Saveh were participated. Mother's knowledge, attitude and practice level were measured by 11, 9 and 5 questions with 36, 36 and 20 scores respectively. Chi-Square tests and ANOVA were used to analysis data.

    Results

    The results showed that mothers had a mean scores of 19.29 (± 0.214), 23.52(±0.142) and 10.69 (69 0.119), in knowledge, attitude and practice respectively. There was a significant and direct relationship between knowledge and attitude, and also between knowledge and behavior levels (P<0.001). About 80% of the mothers brushed once or twice a day, and 90% of mothers used fluoride toothpaste. Daily use of dental floss was very low. About two-thirds of mothers only went to dental offices if they had problems. There was a significant and direct relationship between mother's education with their knowledge, attitude and performance (P<0.001). There was no relationship between mother's age and gender of students with their knowledge, attitude and performance levels.

    Conclusion

    It is necessary to improve information of mothers, especially who are less educated to get better oral health behavior by information brochures, holding training classes and free dental examination services.

    Keywords: Knowledge, Attitude, Practice, Oral Health, Student
  • Gh Najafi, S Jamilpanah, M Makvand Gholipour, R Soheili, S Khoramiantousi* Pages 9-16
    Background

    The formation of beliefs about oral hygiene begins at school age. The purpose of this study was to investigate the effect of some factors affecting oral health in primary school children in Karaj City, Iran.

    Materials and methods

    In a descriptive-analytical study, the oral health status of 346 12-year-old elementary school students was investigated. Demographic data of parents and students were recorded to evaluate the variables. Students 'mouths were examined for debris and calculus and tooth decay, and students' oral hygiene indexes were classified into three groups of good (0-1.17), moderate (3-1.18) and poor (more than 3). The data were analyzed using Chi square test and linear regression and SPSS software.

    Results

    Findings showed that oral health index was 1.29 while, 83% of it was debris, and about half of the students had good oral health index. Oral health behaviors, including brushing frequency, dental visit and use dental floss had a statistically significant relationship with oral hygiene index. Students with higher weight had better oral health status. The type of school, educational status, and gender had no effect on this index.

    Conclusion

    The focus on oral health instruction should be strengthened in all schools, especially health promotion schools.

    Keywords: Oral hygiene index, oral health program, health promoting school
  • H Hesari, P Gaeeni, R Soheili, A Jafari* Pages 17-28
    Background

    Parental knowledge about oral health is the first step in oral health education interventions. It is necessary to have a standard questionnaire. The purpose of this study was to design a standard questionnaire to evaluate parents' knowledge, attitude and practice.

    Materials and methods

    In this study, the expected areas were identified by pediatric dental and oral health professionals. Then the questions related to each area were identified. After determining the face validity, a questionnaire was designed and expert opinions of pediatric dentists (n = 10) and subjects (n = 20 mothers) were used. To determine the content validity, the questionnaires were reviewed by experts and their transparency, simplicity, relevance and suitability were determined. The final questionnaire was completed by 47 mothers and Cronbach's alpha coefficient of reliability of the tool. The agreement and the amount of kappa statistic for each question were determined and reported.

    Results

    The questionnaire of mothers’ knowledge, attitude and practice has questions with sufficient content validity. The final questionnaire has 35 questions including 11 knowledge questions, 9 attitude questions, 6 practice questions. It also contains 9 questions about demographic characteristics. Also, Cronbach's alpha coefficient was 0.813 in assessing the mothers' reliability of the questionnaire.

    Conclusion

    Given the use of standard techniques for designing research tools and their results on validity and reliability indices, it seemed that this designed questionnaire could be used as a valid and reliable tool for determining parents' knowledge, attitude and practice in oral health

    Keywords: Knowledge Assessment, Attitude, Oral Health Behavior, Mothers, Questionnaire, Validity, Reliability
  • M Ghandharimotlagh, F Fotouhi, B Ghandharimotlagh*, H Jouya Pages 29-40
    Background

    Fear of dentistry known as a key factor in preventing children from referring to the dentist even delaying or cancelling dental appointments. In this regard the aim of this study was to identify the fear of dental dentistry in 3-8 years old children referring to pediatric dentistry department of Shahid Sadoughi dental school of Yazd and to compare the two aged groups in 2015-2016.

    Materials and methods

    In this study, 158 children aged 3–8 years referred to pediatric dentistry were selected and Questionnaire (CFSS-DS) was used to assess fear and anxiety and Frankel was used to assess child behavior. The data were analyzed with ANOVA and T-test

    Results

    The study was conducted on 158 children. Of these children, 124 (78.5%) ranged in age from 3 to 6 years and 34 (21.5%) ranged in age from 6 to 8 years, 92 (58%) boys and 66 (42%) girls and 112 (71%) had dental treatment history and 45 (29%) had no dental treatment history. The mean CFSS-DS scale score in the children under study was 45.60±10.55with a minimum of 21 and a maximum of 66 and the mean of the Frankel scale was 2.71±1.65with a minimum of 1 and a maximum of 4.Results showed a significant correlation between CFSS-DS score and Frankel scale score with age variable (significant negative correlation with CFSS-DS
    (r=-0.334, p=0.000) and significant positive correlation with Frankel (r=0.258, p=0.001)).

    Conclusion

    It seems that dental treatment in 3-8 year old children is associated with fear and stress and children's attitude towards dental practice is neutral (between positive and negative) and increasing age is the only factor affecting them. Reduce children's fear and stress and make their attitudes positive.

    Keywords: Fear, Dentistry, Children
  • M Zabihi Yeganeh, S Mohebbi, K Sargeran, S Razeghi* Pages 41-54
    Background

    Hormonal changes and oral microflora alteration put pregnant women in higher risk for oral health problems which may lead to dangerous situations for both mother and her fetus. Studies have shown that dentist’s knowledge, and provision of services regarding pregnant women’ oral health are in an unacceptable level. There for, the aim of this study was to evaluate the knowledge and attitude of senior dental students of Tehran University of Medical Sciences on oral health care in pregnant women.

    Materials and methods

    In this cross-sectional study, all senior dental students (n=109), were asked to participate by census. The data collection tool was a valid and reliable questionnaire consisting of questions on background information, knowledge, and attitude towards oral health care in pregnancy. Descriptive statistics were used to describe the data; linear regression and Pearson correlation coefficient were used.

    Results

    Totally, 82 completed questionnaires were collected (response rate=75%). The mean score of knowledge, and attitude were (15.83±2.80) (out of 30), and 49.90±3.63 (out of 70), respectively. There was no statistical relationship between knowledge score and background characteristics. Attitude score had a significant relationship with studying campus (p=0.004, B=2.75). The Pearson correlation coefficient showed no significant relationship between knowledge, and attitude scores.

    Conclusion

    The results of the study showed that knowledge and attitude of students on oral health care in pregnant women is moderate. Promoting and updating educational content in some areas of knowledge along with efforts to improve the attitude of dental students should be considered.

    Keywords: pregnant women, oral health, dental students, knowledge, attitude
  • D Alinejad, A Gerami, A Jafari* Pages 55-62
    Background

    Some diseases are caused by a single factor and others, including dental caries, are caused by different behavioral, biological and socioeconomic factors. The aim of this study was to determine the attitude and practice of dental students of Tehran University of Medical Sciences about caries risk assessment in children.

    Materials and methods

    This descriptive cross-sectional study was performed on dental students of Tehran University of Medical Sciences who received practical pediatric dentistry in the second semester of the academic year 1397-98. Non-random sampling and samples They were included in the census. A standardized questionnaire was used for the study. The prospectus was translated and distributed to face validity among 9 professors and 14 senior dental students who had completed their children's dental course and were graduating. After the translation was approved, the main part of the research began with a call from students who had a practical pediatric dentistry unit. After collecting the questionnaires, the data were entered into Excel software and analyzed using SPSS software version 25/0. To investigate the effect of demographic and contextual variables Knowledge, attitude and practice were analyzed using linear regression model.

    Results

    The total number of participants was 58 (31.5%) were female and 27 (46.5%) were male. The mean performance score of students (2.25%) was 22.38 out of 32 possible. The mean score of students' attitude was 18.76 (/ 1.83) out of 30.

    Conclusion

    Student's performance in preventive recommendations and treatment of caries was acceptable, although some training was needed on the administration of products such as xylitol and amorphous calcium phosphate and sodium fluoride gel and antibacterial agents.

    Keywords: Caries, Caries Risk Assessment, Attitude, Prevention, Practice
  • N Mhammadi, Y Ghahremani, D Ghafaripour* Pages 63-68
    Introduction

    Dental pulp health is very important during permanent dental root completion that takes place in the first three years after eruption. Any injury to the dental pulp during endodontic treatment or physical trauma causes disruption in the improvement of root formation. In this case it had been searched for a conservative treatment of permanent immature teeth

    Case presentation

    The patient was a 9 years old boy with severe carries of immature teeth number 36. The pulp was exposed and does not respond to any heat or electric test that shows pulp necrosis. Apexification treatment was done with applying intracanal medicament.

    Conclusion

    If an appropriate treatment is selected for immature necrotic teeth, root formation can be followed.

    Keywords: regeneration, revascularization, molar
  • N Afzalibaghdad Abadi, N Mohammadi, A Rafiee* Pages 69-76
    Introduction

    Premature loss of primary teeth affects child's nutrition, sleep, growth, and self-confidence. Besides, it can cause undesirable movement of the primary or permanent teeth.

    Case presentation

    This paper reports a 5.5-year old boy presenting with severe-early childhood caries, who had suffered from early extraction of some primary teeth as well as several other dental problems. After thorough clinical and radiographic evaluations, the treatment plan consisted of two phases. In the first phase, the focus of the treatment was on oral hygiene instruction, fluoride therapy, restorative procedures, pulp treatments, and extraction of non-restorable teeth. In the second phase, space management strategies were considered.

    Conclusion

    We designed a new modification of Groper's appliance to serve as space regainer and space maintainer, simultaneously. By replacing the extracted primary anterior teeth, both the parents and the patient were satisfied with the results.

    Keywords: Aesthetics, Rehabilitation, Deciduous Tooth, Orthodontic Space Maintenances
  • F Ayatollahi, A Daneshkazemi, M Tabrizizadeh, S Mohamadpour* Pages 77-84
    Background
    </strong> considering to importance of esthetic in dentistry and possibility of tooth discoloration due to using of different biomaterials; The purpose of this study was to investigate the effect of Dentin Bonding Agent on the Prevention of Tooth Discoloration Induced by CEM cement.</span>
     
    Materials and methods
    </strong>to do his analytical and exprimental study, 60 extracted maxillary central incisors were randomly divided into three groups: CEM without DBA, CEM + DBA cement, and control group and the realated material placed into pulp chamber in each group. Then, the color of the teeth was evaluated before placing the CEM (T0) cement, after contact (T1), after 1 day (T2), 7 days (T3) and 30 days (T4), and the amount of discoloration was calculated and it is registered. Finally, all data analyzed using T-Test  and Repeated Measure test
     
    Results</strong>: The results of this study showed that the cement group DBA + CEM was significantly less than the CEM group at all times (immediately after placement of CEM cement, one day, 7 days later and 30 days later) There are no significant difference (P <0.05) compared to the control group with DBA + CEM cement, as well as between CEM control and cement (p-value <0.05).
     
    Conclusion
    </strong> This study showed although placing dental bonding agents could reduce tooth discoloration due to cement cement, but does not prevent color discoloration.
     
    Keywords: Color, Dentin Bonding Agent, Calcium Enriched Mixture(CEM cement)
  • F Ayatollahi, A Daneshkazemi, M Tabrizizadeh, E Shirgholami* Pages 85-92
    Background
    </strong> Beauty is considered as one of the most important aspects of dentistry both by the dentist and patient. The use of some dental materials can result in a change of tooth color hence dissatisfaction of the patient. The aim of present study was an invitro investigation of tooth discoloration induced by CEM cement in three media and different time intervals.</span></span>
     
    Materials and methods
    </strong>T the crown of forty extracted maxillary central incisors were sectioned  from the coronal part of the root and one millimeter below CEJ in their buccal surface. Access cavity was prepared and pulp chamber content was emptied. Then, a cavity was mede in the middle third of the interior wall of pulp chamber buccal surface using fissure bur. The teeth were assigned to three experimental groups with blood, 5.25% sodium hypochlorite, normal saline media  and one control group. The experimental group teeth were respectively smeared with fresh human blood, 5.25% sodium hypochlorite and normal saline. Then, their residues were aspirated so that a clear vision could be obtained to the walls stained with the solutions mentioned above. Next, the cavities created in the buccal surface of the pulp chamber were filled with CEM cement in all of the experimental groups and the control group teeth were left empty. After the complete set of CEM cement, the access cavity and the root ending part of the teeth were sealed using resin-modified glass inomers (RMGI). The teeth colors were investigated and recorded before CEM cement placement (T0), immediately after placement (T1) as well as after one day (T2), seven days (T3) and thirty days (T4). The data were finally analyzed using SPSS 17 software and Kruskal-Wallis and repeated measure tests.</span>
     
    Results</strong>: the highest and lowest tooth discoloration were respectively pertained to the blood and sodium hypochlorite groups. The highest discoloration were found occurred in experimental and control groups respectively one and seven days after cement placement. The lowest color change was evidenced respectively one day and 30 days after cement placement in the blood group and the other groups (table 1).
     
    Conclusion
    </strong> blood and sodium hypochlorite contact with CEM cement causes a tooth discoloration and this cement has to be utilized on crown after establishing perfect hemostasis and dryness.</span>
     
      </strong>
    Keywords: Blood, CEM cement, Sodium hypochlorite
  • Maryam Rabani, Parisa Aref, Nahid Askarizadeh, Iraj Ashrafitamay Pages 93-102
    Background

    Many bacteria are involved in dental plaque formation and caries. Streptococcus mutans is one of the most important bacteria involved in this case. One of the ways to control plaque is the use of mouthwash on the side of toothbrushes and toothbrushes. Although chlorhexidine is the most effective mouthwash against oral microorganisms, the side effects of long-term use suggest the need for an alternative. The purpose of this study was to compare the antibacterial effect of nanosilver and chlorhexidine mouthwash on Streptococcus mutans in pediatric ward of Dental School of Islamic Azad University of Tehran and Laboratory of Veterinary School of Tehran University in 1397-1398.

    Materials and methods

    This experimental study was performed in vitro on Streptococcus mutans. Experiments were performed on two groups of case (nanosilver mouthwash) and control (chlorhexidine mouthwash) in three parts. Antimicrobial potency was measured by Disk diffusion assay by measuring inhibitory zone diameter. Then both micro and macro dilution methods were used to measure MIC (Minimum bacterial growth Inhibitor Concentration) and finally for measure MBC (Minimum Bactericidal Concentration) using Blood agar dilution method.

    Results

    Statistical analysis showed that the nanosilver mouthwash has no inhibitory zone and MBC. Also its MIC was higher than chlorhexine and this difference was statistically significant (P <0.001).

    Conclusion

    According to the results of the in vitro study of nanosilver mouthwash compared to chlorhexidine, it has minor bacteriostatic properties and no bactericidal effect. It is recommended to repeat this study by changing the mouthwash formulation in terms of particle concentration and diameter.

    Keywords: Chlorhexidine, Nanosilver, Inhibitory zone, MIC, MBC, Streptococcus mutans
  • Sh Mosharafian, H Afshar, S Kazemi, N Abazarian Pages 103-110
    Background

    One of the most important restorative methods in pediatric dentistry is the use of stainless steel crowns(ssc). Evaluation of the flexibility of existing crownsand whether the crowns that have more crimping ability are necessarily more flexible, was the basis of the present research.

    Materials and methods

    In this in vitro study, 13 extracted intact maxillary second molars were mounted 1 mm lower than the CEJ and the appropriate crown size was selected from the 3M and MIB brands. Preparation of the teeth for ssc was performed by a pediatric dentist. Sufficient seating and retention of the crowns were evaluated. The photographs of crown margins were taken by a digital camera and crown circumference measured with the Auto Cad software. Then, the ZWICK machine measured the force required to place each of the crowns on the tooth. Using the proportionality between the measured force and the circumference of the margin of each crown, the level of force equilibrated in each crown was obtained and compared.

    Results

    In 8 cases, the force applied to the crown and force to environment ratio in the case of 3M was higher than the MIB, and in 5 cases, 3M was less than the MIB. P-Value of difference of force to environment ratio, force difference and environmental difference between the two types of MIB and 3M crowns were calculated 0.113, 0.111 and 0.728, respectively, which were not statistically significant.

    Conclusion

    thecrowns that have more crimping ability are not necessarily more flexibleand the preparation is not different for the 3M and MIB crowns.

    Keywords: stainless steel crown, MIB, 3M, primary molars
  • Milani Sh, Hosseinipour Z, Hosseini Z* Pages 111-118
    Introduction

    Traumatic injuries to deciduous teeth may result in injuries to the succedaneous permanent teeth due to the close proximity between the apex of the deciduous teeth and the permanent tooth bud.

    Case presentation

    The aim of this case report is to present a case of premature eruption and taurodontism of a mandibular permanent premolar tooth subsequent to the extraction of the mandibular deciduous firs molar tooth due to trauma.

    Conclusion

    Considering the relatively high prevalence rate of trauma in very young children, it is important to gain knowledge about the late complications of traumatic injuries.

    Keywords: Dental trauma, taurodontism, tooth eruption