فهرست مطالب

تامین اجتماعی - سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 51، بهار 1398)

نشریه تامین اجتماعی
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 51، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • امیرعلی دهقانی*، خیرالله پروین صفحات 15-41
    طرح مساله

    عدالت اجتماعی از اساسی ترین اصول نظام اجتماعی است که با وجود ارائه تعاریف مختلف از سوی صاحب نظران و اندیشمندان سیاسی و اجتماعی در خصوص اصالت و حقانیت آن تردیدی وجود ندارد. تحقق عدالت اجتماعی مبنای توجیهی فلسفه وجودی دولت و سنگ بنای مشروعیت اقدامات آن درعرصه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه است. از طرفی خصوصی سازی اصطلاحی فراگیر است که به واگذاری کنترل عملیاتی و یا مالی موسسات در مالکیت دولت به بخش خصوصی اشاره می کند و ایننکته که با خصوصی سازی در این حوزه چتر حمایتی دولت کم خواهد شد همواره بیم این می رود که سرمایه داران وکارفرمایان با توجه به هدف اصلی خود که همانا کسب سود بیشتر بوده است در روابط کارگر و کارفرمایی به سمت تضعیف عدالت اجتماعی گام بردارند.

    روش

    این مقاله با بهره گیری از روش هایی چون تحلیل محتوا و تحقیق کتابخانه ای سعی درجمع آوری داده های مورد نیاز می نماییم و سپس با توجه به نظری بودن موضوع به استدلال و استنتاج صحیح مطلب بر می آییم.

    یافته ها

    نظرات اندیشمندان در حوزه عدالت اجتماعی در حقوق کار را می توان مبنای سنجش تاثیر خصوصی سازی بر این حوزه در نظرگرفت.در این مطالعه که جنبه میان رشته ای بین رشته های حقوق ، اقتصاد و جامعه شناسی می باشد به صورت روش توصیفی و تحلیلی به بررسی رابطه عدالت اجتماعی و خصوصی سازی و نقش آن در تحقق عدالت اجتماعی درحقوق کار پرداختیم.

    کلیدواژگان: ''خصوصی سازی''، ''تعارض''، ''حقوق''، ''عدالت اجتماعی''، ''حقوق کار''
  • علی اکبر تاج مزینانی*، میلاد بگی صفحات 43-62

    تامین اجتماعی منعکس کننده مسئولیت و تعهد دولتها در تامین امنیت اجتماعی و اقتصادی آحاد افراد جامعه است. سازمان تامین اجتماعی به عنوان یکی از متولیان این امر، بیش از 36 میلیون نفر از جمعیت کشور را تحت پوشش قرار داده است که این موضوع بر اهمیت سنجش رضایت و ارزیابی عملکرد این سازمان می-افزاید. هدف مطالعه حاضر بررسی میزان رضایت مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی از خدمات ارائه شده و نگرش آن ها نسبت به این سازمان می باشد. داده ها با استفاده از پیمایشی که در سال 1396 انجام گرفت گردآوری و سپس با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شدند. به این منظور تعداد 400 نفر به صورت تصادفی در 9 استان مختلف و همچنین شرق تهران، غرب تهران و شهرستان های تهران انتخاب شدند که به صورت تلفنی مورد مصاحبه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که رضایت افراد از خدمات فرهنگی سازمان و خدمات غیرحضوری کارگزاری ها در سطح پایینی قرار دارد هرچند که رضایت از رفتار پرسنل و کارکنان سازمان و نیز خدمات درمانی ارائه شده توسط آن در سطح بالایی قرار دارد. مستمری بگیران همچنین رضایت اندکی از قوانین بازنشستگی داشتند. از طرفی رابطه مثبتی بین میزان رضایت افراد از خدمات ارائه شده توسط شعب بیمه تامین اجتماعی و نگرش مثبت نسبت به سازمان وجود دارد. با این وجود سازمان بایستی در نحوه ارائه و اطلاع رسانی برخی خدمات تجدیدنظر کرده و آن ها را بهبود بخشد تا میزان رضایت بالاتری را کسب کند.

    کلیدواژگان: رضایت مندی، سازمان تامین اجتماعی، تامین اجتماعی، مستمری بگیران، نگرش
  • خیام عزیزی مهر*، آمنه میرزایی صفحات 63-85

    این مقاله به ارزیابی وضعیت غرامت دستمزد ایام بیماری در ایران می پردازد. بدین منظور از دو روش اسنادی و مصاحبه با کارشناسان و بیمه شدگان مشمول غرامت دستمزد ایام بیماری استفاده کرده است. نتایج نشان می دهد به رغم افزایش نسبت مشمولان بیمه، نسبت اسناد صادره رو به کاهش بوده است. در حالیکه نسبت زنان استفاده کننده از غرامت دستمزد ایام بیماری کمتر از نسبت زنان بیمه شده است (برخلاف مردان)، اما در سالیان اخیر نسبت زنان استفاده کننده از این خدمات بیش از افزایش نسبت شمول بیمه ای آنها بوده است. گروه سنی 40 تا 49 سالم ترین گروه سنی بیمه شدگان را هستند که نسبت استفاده-کنندگان غرامت دستمزد در این گروه سنی کمتر از نسبت بیمه شدگان است. همچنین پرداختی ها کمتر از خط فقر و حدود یک سوم از میزان هزینه خانوار شهری را تشکیل می دهد که نشان گر عدم کفایت هزینه ای این خدمات است. براساس مصاحبه های انجام شده مهم ترین چالش های خدمات غرامت دستمزد را می توان در سه دسته کلی که هر کدام از آنها دارای چند محور هستند جای داد شامل: چالش های نهادی وسازمانی (طولانی شدن فرایند رسیدگی به پرونده ها و پرداختی ها؛ عدم آگاهی بیمه شدگان از قوانین و مقررات؛ وقوع خطاهای ثبتی؛ مشکلات مربوط به استعلام وضعیت؛ ناکافی بودن تعداد شعب رسیدگی کننده و حجم نیروی کار نسبت به حجم کارهای این بخش)؛ مسائل مرتبط با عملکرد کارفرمایان (خطاها و اشکالات در لیست های ارسالی از سوی کارفرما؛ احتمال اخراج مشمولین؛ مشکلات مرتبط با دریافت مرخصی از سوی کارکنان برای پیگیری پرونده ها)؛ اثرات بر زندگی مشمولان (تنگناهای اقتصادی ناشی از تاخیر در پرداخت ها؛ فشار اقتصادی ناشی از تامین هزینه های جانبی پزشکی).

    کلیدواژگان: غرامت دستمزد ایام بیماری، کفایت هزینه ها، چالش های خدمات غرامت دستمزد
  • اکبر نجفی* صفحات 88-109
    وفاداری و رویگردانی مشتریان یکی از چالش های مهم شرکتها و موسساتی است که خدمات و کالا را به مشتریان خود عرضه میکنند. سازمان تامین اجتماعی هم در موضوع وفاداری بیمه شدگان خویش فرما جهت ادامه بیمه پردازی، در سالهای اخیر با چالش فوق مواجه بوده است. در این پژوهش اطلاعات و شاخصهای مهم حدود 21407 نفر در قالب 27 ویژگی از بانکهای اطلاعاتی سازمان مذکور استخراج گردید. سپس با استفاده از الگوریتم NSGA-II، تعداد 7 ویژگی مهم که دارای حداقل خطای طبقه بندی بودند، انتخاب شد. در ابتدا عملیات طبقه بندی داده ها با شبکه عصبی چندلایه برروی داده های موجود و با استفاده از 27 ویژگی انجام شد و دقت طبقه بندی 97.6 درصد بدست آمد. پس از انتخاب بهترین طبقه بند که شبکه عصبی بود، عملیات طبقه بندی با شبکه عصبی برروی همان داده ها و در قالب 7 ویژگی انجام شد و دقت 96.8 درصد بدست آمد. در مرحله انتخاب بهترین طبقه-بند جهت انجام پیش بینی های مورد نیاز، از 3 الگوریتم شبکه عصبی چندلایه، الگوریتم ماشین بردار پشتیبان (SVM) و الگوریتم KNN استفاده شد که نهایتا شبکه عصبی چندلایه، بهترین دقت طبقه بندی را با مقدار 96.8 درصد بدست آورد. سپس برای شبکه عصبی مذکور با استفاده از 7 ویژگی مربوط به داده های سالهای 1367 تا 1395 آموزش انجام شد. از شبکه عصبی آموزش دیده جهت پیش بینی وفاداری و رویگردانی مشتریان سالهای 1396 و 1397 که به تعداد 8364 رکورد می باشد، استفاده شد. نهایتا این نتیجه حاصل شد که با در نظر گرفتن همه احتمالات، حدود 27.65 درصد از بیمه شدگان خویش فرمای سالهای 1396و1397 در کلاس رویگردان دسته بندی خواهند شد.
    کلیدواژگان: تامین اجتماعی، وفاداری و رویگردانی، طبقه بندی، انتخاب ویژگی
  • رامین شیردل* صفحات 113-125
    تعارض منافع ساختاری(شکلی) در نظام سلامت به حالتی گفته می شود که یکی از نهادها وظایف متفاوتی داشته باشد و اهداف فرعی اش در تعارض با هدف اصلی اش باشد. این تعارض می تواند هزینه های نظام سلامت را به شدت افزایش و کارایی را به صورت معنی داری کاهش دهد لذا بررسی آن حائز اهمیت می باشد. تعارض منافع می تواند در بعد مالی یا غیرمالی ایجاد شود که در این تحقیق جنبه مالی مورد بررسی قرار گرفته است. مطابق مبانی نظری، در نظام سلامت اگر 1-نظیم کننده نظام(متولی)، همزمان ارائه کننده خدمات و یا 2-تامین کننده مالی، همزمان ارائه کننده خدمات باشد، تعارض منافع ساختاری ایجاد می شود. در نظام سلامت ایران نقش های تولیت، تامین کننده مالی و ارائه کننده خدمت، به روشنی تقسیم نشده اند. وزارت بهداشت در هر سه نقش فوق فعالیت می کند، سازمان تامین اجتماعی نیز در دو حیطه تامین کننده مالی و ارائه کننده خدمت فعالیت می کند. بخش خصوصی نیز ارائه کننده خدمات است. مطابق بررسی به عمل آمده در این مقاله، از نظر ظاهری هم در وظایف وزارت بهداشت و هم در وظایف سازمان تامین اجتماعی، تعارض منافع وجود دارد. بررسی بیشتر نشان داد که از نظر ماهوی، در وظایف سازمان تامین اجتماعی تعارض منافع وجود ندارد ولی در وظایف وزارت بهداشت وجود دارد. یافته ها نشان داد که نظام سلامت ایران از تعارض منافع ساختاری نوع اول، که شدیدتر است و حتی چون وزارت بهداشت (دولت) در وظیفه تولیت و ارائه خدمت نقش چشمگیری دارد لذا از بدترین نوع تعارض منافع ساختاری رنج می برد. و راه حلی که می توان پیشنهاد داد این است که ارائه خدمات از وزارت بهداشت جدا شود.
    کلیدواژگان: ایران، نظام سلامت، تعارض منافع ساختاری، اصلاحات ساختاری
  • فروغ شجاعی*، سید جمال الدین محسنی زنوزی، یوسف محمدزاده صفحات 127-139
    مقدمه

    یکی از عوامل تاثیر گذار بر هزینه های سلامت پیری جمعیت است، رشد فزاینده هزینه های سلامت در بیشتر کشورهای جهان و پیامد های آن باعث شده است که بسیاری از پژوهش ها در دهه ی گذشته به بررسی عوامل موثر بر هزینه های سلامت بپردازند. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر پیری جمعیت بر هزینه های بخش سلامت در ایران می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع مطالعه تحلیلی در حیطه کاربردی اقتصاد است که با استفاده از داده های سری زمانی سال های 1395-1352 به بررسی تاثیر پیری جمعیت، رشد اقتصادی و شهرنشینی بر هزینه های بخش سلامت در ایران پرداخته است، به این منظور از روشBayesian-VAR استفاده شده است. داده های آماری از سایت های اینترنتی به خصوص سایت بانک مرکزی، مرکز آمار و بانک جهانی تهیه شده است و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار Eviews انجام شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد 1/0 تغییرات هزینه های بخش سلامت ناشی از تغییرات جمعیت سالمند می-باشد با توجه به این که در مدل برآورد شده ضریب پیری جمعیت 03/2 می باشد لذا با افزایش یک درصدی جمعیت سالمند، هزینه های سلامت بیش از 2% افزایش خواهد یافت، همچنین شهرنشینی به واسطه بهتر بودن شرایط بهداشتی و رفاهی در شهرها و رشد اقتصادی به واسطه افزایش سطح رفاه اقتصادی و افزایش بهداشت عمومی موجب کاهش هزینه های بخش سلامت می شود.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاکی از آن است که با افزایش سالمندی هزینه های بخش سلامت نیز افزایش پیدا می-کند؛ لذا، سیایت گذاران و برنامه ریزان باید زیر ساخت های لازم را برای پدیده سالمندی جمعیت انجام دهند تا از تاثیرات آن تا حد امکان کاسته شود.

    کلیدواژگان: پیری جمعیت، هزینه های، سلامت
  • فوزیه طباطبایی* صفحات 141-166
    این تحقیق با هدف شناسایی عوامل موفقیت مدیریت زمان و مدیریت هزینه پروژه ارتقاء هتلینگ بیمارستان های تامین اجتماعی صورت گرفته است. پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ ماهیت و روش، توصیفی پیمایشی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش اعضای تیم اجرایی پروژه های ارتقاء هتلینگ بیمارستان های تامین اجتماعی در سال 1397 می باشند. با استفاده از روش نمونه گیری تکنیک گلوله برفی 75 نفر از متخصصان تیم اجرایی پروژه به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. این روش برای شناسایی افراد متخصص در یک زمینه خاص نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد 40 پرسشی بود که پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ و روایی از طریق تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار AMOS بررسی شد. 11 عامل (تجربه از پروژه های گذشته، عملکرد نهادهای نظارتی، اندازه پروژه، تاخیرات و اشتباهات، برون سپاری، زمانبندی، سبک مدیریت و رهبری، میزان اختیارات، انسجام ارتباطات اجرایی، اندازه تیم، مهارت نیروی متخصص) به عنوان عوامل موفقیت زمان و هزینه شناسایی و در غالب مدل مفهومی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مدل تحلیل مسیر و معادلات ساختاری با نرم افزار SmartPLS نشان داد همه متغیرهای شناسایی شده بر موفقیت زمان و هزینه پروژه های تامین اجتماعی تاثیری مثبت و معنادار دارد. لازم است رنامه هایی برای مدیریت بهتر زمان و هزینه طرح ریزی نمود و بدین ترتیب احتمال موفقیت پروژه های هتلینگ بیمارستان را افزایش داد.
    کلیدواژگان: مدیریت زمان، مدیریت هزینه، هتلینگ بیمارستان، معادلات ساختاری
  • فریبا لله گانی* صفحات 167-183
    مقدمه

    در سال های اخیر، به سبب توسعه سریع تکنولوژی، محیط کاری در سازمان ها به صورت مستمر تغییر زیادی کرده است. به منظور رویارویی با تغییرات جدیدی که در دنیای رقابت امروزی رخ می دهد، سازمان ها باید به سازگاری با تغییرات بیاندیشند و به دنبال بهره گیری از فرصت های بالقوه باشند. یک سازمان چابک، فرایندهای سازمان و افراد را با فن آوری پیشرفته ترکیب می کند تا نیازها و انتظارات مشتری را در مدت زمان نسبتا کوتاه برآورده کند. چابکی و یادگیری سازمانی از موضوعات مرتبط با تغییر و تحولات سازمانی هستند.

    هدف

    هدف اصلی این پژوهش تعیین رابطه بین سازمان یادگیرنده با چابکی سازمانی در اداره کل و شعب تامین-اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری می باشد.

    روش

    از نظر روش توصیفی، همبستگی است و از نظر شیوه جمع آوری اطلاعات میدانی بوده است. جامعه آماری کلیه کارکنان اداره کل تامین اجتماعی اعم از کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی می باشد.

    یافته ها و بحث

    یافته های تحقیق نشان داد که سطح چابکی سازمانی تقریبا اکثر کارکنان 79/0 متوسط می باشد و ضریب پایایی پرسشنامه سازمان یادگیرنده برابر 86/0 محاسبه شده است که قابل قبول است. نتایج فرضیات نیز نشان داد که بین سازمان یادگیرنده با چابکی سازمانی (پاسخگویی سازمانی، انعطاف پذیری سازمانی و سرعت سازمانی) همبستگی مستقیم و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سازمان، یادگیرنده، چابکی
  • زهرا نوروزی* صفحات 185-214
    تامین اجتماعی برای مشمولان بیمه از کارافتادگی نرخ جایگزینی بالاتری نسبت به مشمولان بیمه بازنشستگی در نظر می گیرد. این واقعیت دو موضوع را بازتاب می کند: 1. مشمولان بیمه از کارافتادگی دارای درآمد حرفه ای کمتری می باشند و مزایای تامین اجتماعی در حال افزایش است و 2. مزایای بیمه ازکارافتادگی در صورت تقاضای زودتر از موعد مقرر،کاهش نمی یابد. این پروژه از مطالعات بازنشستگی و سلامت (HRS) که از سال 1992 تا 2010 صورت گرفته است، استفاده می کند که سوابق درآمدهای تامین اجتماعی را به چند بخش از جمله نرخ جایگزینی تامین اجتماعی برای کارکنان بازنشسته و مشمولان بیمه ازکارافتادگی تقسیم می کند. در این پروژه نرخ جایگزینی کل در نظر گرفته می شود (سایر منابع درآمدی به غیر از تامین اجتماعی را نیز حساب می کند) و تفاوت های بین بازنشستگان و مشمولان بیمه ازکارافتادگی را بررسی می کند تا تفاوت رفاه کنونی بازنشستگان دو گروه را بیابد. نتایج نشان می دهد که حدود نیمی از مزیت 10 درصدی در نرخ های جایگزینی تامین اجتماعی برای افراد ذینفع بیمه های ازکارافتادگی به دلیل تعدیل های اکچوئریال مربوط به مزایای بازنشستگی است که دلالت بر این دارد که درآمد شغلی بین کارگران بازنشسته و افراد ذینفع بیمه ازکارافتادگی متفاوت نمی باشد، اما به طور قابل ملاحظه ای نرخ جایگزینی کل برای مشمولان بیمه ازکارافتادگی پایین می باشد که نشان می دهد برخلاف نقش مهم تامین اجتماعی در فراهم کردن یک منبع درآمد، مشمولان بیمه ازکارافتادگی پس از بازنشستگی دارای وضع بدتری نسبت به کارگران بازنشسته می باشند.
    کلیدواژگان: نرخ جایگزینی کل، ازکارافتادگی، بازنشستگی، تامین اجتماعی
|
  • Amirali Dehghani *, Kheyrollah Parvin Pages 15-41

    Social justice can be considered as one of the most basic principles of the social system, which, despite the various definitions provided by social and political philosophers and scholars about the authenticity of it, there is not in doubt in it . On the other hand, privatization refers to a pervasive and diverse term that refers to the assignment of operational or financial control of institutions in the state ownership to the private sector. the point with privatization in this area the government's support will be diminished, so it is always feared that capitalists and employers have taken steps to undermine social justice, in line with their main goal of earning more profit, in the relations between the worker and the employer

    Method

    This article, by using methods such as content analysis and library research, tries to collect the required data, and then, in light of the theoretical point of view, we arrive at the correct reasoning and inference.

    Findings

    The views of philosophers in the area of social justice in labor law can be considered as the basis for assessing the impact of privatization on this area. In this study, which is an interdisciplinary aspect in the fields of law, economics and sociology, we use a descriptive and analytical method to examine the relationship between social justice and privatization and its role in the realization of social justice in labor law.

    Keywords: ' Privatization '', '' conflict '', '' law' ', ' 'social justice' ', ' labor law' '
  • Ali Akbar Tajmazinani *, Milad Bagi Pages 43-62

    Social Security reflects the commitment and responsibility of states towards the provision of social and economic security of all of the members of a given society. Social Security of Iran, as one of the main authorities in this field, covers a vast proportion of the country’s population and this makes the issue of satisfaction and performance evaluation regarding this organization a crucial task. The present paper aims to study the satisfaction of social security organization’s pensioners and their attitudes towards this organization. Data gathered through a survey undertaken in 1396 (2017) were analyzed. The sample included 400 pensioners in 9 provinces which were interviewed through telephone interviews. Results show that satisfaction with cultural services as well as not-in-person services provided by agents are low while satisfaction with the behavior of the organization’s staff as well as medical services is high. Pensioners show low level of satisfaction with retirement regulations. There is a positive relationship between satisfaction with services of social security organization and positive attitude toward this organization. However, the organization must improve its information services and revise some of its services to increase satisfaction.

    Keywords: Satisfaction, Pensioners, social security organization, Social security, Attitude
  • Khayyam Azizimehr *, Ameneh Mirzaiy Pages 63-85

    This paper deals with the evaluation of sickness benefit in Iran and it has used documentary and interview methods. The results show that despite the increase in the insured ratio, the ratio of issued documents for sick pay has declined from 1390(2011) to 1395 (2016). Concerning gender, the proportion of women who have used sick pay services is less than insured women (unlike men), but in the recent years, the ratio of women who used the benefits have been higher than the proportion of insured women. 40-45-year-old insured persons are the healthiest age group because the ratio of sick paid persons in this age group is lower than that of the insured. In addition, the paid amount is less than the poverty line and is around one-third of monthly urban household expenditure. According to the interviews, the most important challenge of this kind of services can be categorized into three categories that each of them include some sub-category as bellow: institutional and organizational challenges (prolongation the documents processing; users incognizant of regulation; registration errors; problems related to inquireing about the status of insured persons; insufficient branches and personnel who deal with these services); the problems arising from the employers’ performance (error in lists which are sent by employers; dismissal possibility of insured persons; the difficulty of getting a leave to track the file); the influence of these services in users life (economics difficulty related to delays in payments). Keywords: Sickness benefit, sufficiency, challenges related to the sickness benefits

    Keywords: Sickness benefit, Sufficiency, challenges related to the sickness benefits
  • Akbar Najafi * Pages 88-109
    Loyalty and customer loyalty is one of the major challenges of companies and institutions that provide services and goods to their customers. The social security organization has faced the challenge in recent years in the issue of loyalty of its insured individuals to continue insurance. In this research, information and important indicators of 21407 people were extracted from 27 databases of this organization. Then, using the NSGA-II algorithm, seven important characteristics with the least degree of classification error were selected. In the first step, the classification of data with multi-layer neural network was performed on existing data using 27 characteristics and the classification accuracy was 97.6%. After selection of the best class that was neural network, classification operation with neural network was performed on the same data and in the form of 7 characteristics and accuracy of 96.8%. At the selection stage, the best stratified strain was used to perform the required predictions from three multi-layer neural network algorithms, backup vector machine (SVM) and KNN algorithm. Finally, the multilayer neural network had the best degree of accuracy with a 96.8% got. Then, for the neural network, the training was carried out using 7 characteristics related to the data of years 1367 to 1395. The trained neural network was used to predict loyalty and customer rejection of 1396 and 1397, with 8364 records. Finally, it was concluded that considering all probabilities, about 27.65% of the insured persons who were born in 1396 and 1397 would be categorized in a reversal class.
    Keywords: Social security, Loyalty, Separation, Classification, Feature selection
  • Ramin Shirdel * Pages 113-125
    The conflict of structural interests in the health system means the situation that one institution has different duties and its subordinate aims are in conflict with its original aim. This conflict can greatly increase the cost of the health system and reduce its effectiveness significantly. Therefore, it is important to consider it. A conflict of interest can be created in financial or non-financial aspects. In this paper the financial aspect has been considered. According to the theoretical foundations, in the health system there are two types of conflicts of interest: 1) regulation system organization, simultaneously provide health services; and 2) financial provider, simultaneously provide health services. In the health system of Iran, the roles of the system regulation, the financial provider and the service provider are not well-defined. The Ministry of Health works on all three of these functions; the Social Security organization also operates in two areas: financial provider and service provider. The private sector is also a service provider. According to the article, there is a conflict of interest both in the duties of the Ministry of Health and in the duties of the Social Security Organization. A further study showed that there was no conflict of interest in the social security organization's duties, but there are in the Ministry of Health. The findings showed that Iran's health system is suffering from the first-mentioned type of structural conflict of interest. The solution that can be proposed is to separate the providing duty from the Ministry of Health.
    Keywords: Iran, health system, structural conflict of interest, structural reform
  • Forough Shojaei *, S. Jamaledin Mohseni Zonouzi, Yousef Mohammadzadeh Pages 127-139
    introduction

    one of the factors influencing the health cost of the population , the increasing growth of health costs in most countries and the outcome has led many research to investigate effective factors on health costs in the last decade . the aim of this study is investigating the impact of aging population on health sector costs in iran . the study

    methodology

    this study of the kind of analytic study in the realm of economic sciences has been used to study the effect of aging population , economic growth and urbanization on health sector costs in iran , in order to use Bayesian - VAR method . statistical data from internet sites , especially the central bank , data center and the world bank have been prepared and data analysis has been done by Eviews software . the findings indicated that 1 / 0 changes in health care costs caused by population changes can increase over 2 % with an increase of one percent of the elderly population , as well as the growth of health and welfare conditions in cities and economic growth by increasing the level of economic welfare and increasing public health will reduce the cost of health . the

    results

    the results of the research show that by increasing the level of health expenditure , both investors and planners must do the required infrastructure for the aging population to reduce its effects to the extent possible .

    Keywords: Aging population, Health, costs
  • Fariba Lalegani * Pages 167-183
    Introduction

    In recent years, due to the rapid development of technology, the work environment in organizations has been continually changing. In order to cope with the new changes taking place in the world of today's competition, organizations must think about adaptation to change and seek out potential opportunities. An agile organization combines organizational processes and individuals with advanced technology to meet customer needs and expectations over a relatively short period of time. Organizational agility and learning are issues related to organizational change.

    Target

    The main objective of this study was to determine the relationship between learning organization with organizational agility in the general department and social security departments of Chaharmahal and Bakhtiari province. This research is descriptive in terms of descriptive method and is in terms of collecting field information.

    Method

    The statistical population of this research is all employees of the General Directorate of Social Security, including official, formal, experimental, contractual and contractual staff. Sample size based on the Morgan table for a sample of 180 people, 150 people were selected by random sampling method. Two questionnaires were used for research tools. The Senge Learning Organization Questionnaire, presented by Tavassoli (2012), has 5 components and 25 questions, and the Chubak organization questionnaire, developed by Zhang and Sharifi (2000). This scale has 25 items and four components.

    Results

    Be the research findings showed that the organizational agility level is almost 0.79 for the majority of employees and the reliability coefficient for the learning organization questionnaire is 0.86, which is acceptable.

    Keywords: learning, organization, agility
  • Zahra Norouzi * Pages 185-214
    Social Security provides higher replacement rates to disability insurance beneficiaries than retired beneficiaries. This fact reflects two factors: 1) Disability Insurance (SSDI) beneficiaries have lower career earnings, and Social Security benefits are progressive; and 2) SSDI benefits are not reduced for claiming early. This project uses the 1992-2010 waves of the Health and Retirement Study (HRS) linked to Social Security Administration earnings records to decompose the differences between the Social Security replacement rates for retired worker and SSDI beneficiaries into these two factors. The project also examines how the total replacement rate – which accounts for other sources of income in addition to Social Security – differs between retirees and SSDI beneficiaries to capture the difference in overall retirement security between the two groups. The results indicate that about half of the 10-percentage-point advantage in Social Security replacement rates for SSDI beneficiaries is due to the actuarial adjustment applied to retirement benefits, implying that career earnings are not that different between retired workers and SSDI beneficiaries. But total replacement rates are substantially lower for SSDI beneficiaries, which indicates that, despite Social Security’s vital role in providing a reliable income source, SSDI beneficiaries have much lower post-career well-being than retired workers.
    Keywords: Total Replacement Rates, Disability, Retirement, Social Securiyt