فهرست مطالب

علوم اعصاب شفای خاتم - سال هفتم شماره 4 (پیاپی 41، پاییز 1398)

فصلنامه علوم اعصاب شفای خاتم
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 41، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/09
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فاطمه کمالی، امیرابوالفضل صورتگر*، محمدباقر منهاج، رضا عباسی اصل صفحات 1-7
    مقدمه

    مدل های رمزگذاری برای پیش بینی فعالیت مغز انسان در پاسخ به محرک های حسی مورد استفاده قرار می گیرند. هدف این مدل ها توضیح دادن نحوه ارائه اطلاعات حسی در مغز است. شبکه های عصبی کانولوشنی که به وسیله تصاویر آموزش دیده اند قادر به رمزگشایی داده های تصویربرداری رزونانس مغناطیس عملکردی از انسان ها در حال مشاهده تصاویر طبیعی هستند. با در نظر گرفتن تابع پاسخ همودینامیک، این شبکه ها بدون داشتن هیچ مکانیسم بازگشتی یا پسخور قادر به تخمین میزان اکسیژن خون وابسته به سطح برای تصاویر ویدیویی نیز هستند. برای این منظور از نقشه های ویژگی استخراج شده از شبکه عصبی کانولوشن و مفهوم میدان تاثیر در مدل رمزگذاری استفاده شده است. فرض اصلی در این مدل این است که برای هر واکسل یک منطقه مکانی در نقشه ویژگی کدگذاری می شود و این مناطق برای همه نقشه های ویژگی ثابت است. سهم هر نقشه ویژگی در فعالیت واکسل از طریق وزن مربوطه مشخص می شود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش سه داوطلب سالم در حال تماشای مجموعه ای از تصاویر ویدیویی هستند. این مجموعه حاوی تصاویری است که نمایانگر بینایی طبیعی در زندگی واقعی است. داده های ام آر آی و اف ام آر آی با استفاده از کویل های سطحی ارایه فازی 3 تسلا سیستم ام آر آی گرفته شده است.

    یافته ها

    داده ها نشان داد که قشر بینایی انسان دارای ساختاری سلسله مراتبی است. نواحی دیداری اولیه دارای میدان تاثیر کوچک تری هستند و به ویژگی های ساده مثل لبه پاسخ می دهند، در حالی که نواحی دیداری سطح بالاتر دارای میدان تاثیر بزرگ تری بوده و به ویژگی های پیچیده تر مانند الگو پاسخ می دهند.

    نتیجه گیری

    این مدل برای تصاویر ویدیویی ظرفیت تفسیرپذیری بالاتری را نسبت به مدل های پیشین دارد.

    کلیدواژگان: تصویر برداری رزونانس مغناطیسی، قشر بینایی، مغز
  • ایوب صباغی، علی حیرانی*، امیر کیانی، حسنا خزاعی، سنا صباغی، صابر بیگی صفحات 8-16
    مقدمه

    مدل های انسانی و حیوانی نشان داده اند که تشنج در دوران بارداری می تواند باعث اختلالات شناختی و حرکتی در زادگان آن ها شود. اگرچه مکانیسم های این اثر باید روشن شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر تشنج در دوران بارداری بر عملکرد شناختی و حرکتی زاده های نر بزرگسال با تاکید بر محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- آدرنال بود.

    مواد و روش ها

    موش های سوری ماده بالغ از نژاد ICR  به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که به مدت 30 روز به صورت داخل صفاقی سالین یا پنتیل تترازول دریافت کردند. سپس موش های فول کیندل شده و موش های گروه کنترل باردار شدند. تزریق PTZ در دوران بارداری تا روز زایمان ادامه یافت در حالی که گروه کنترل نرمال سالین را در همان زمان دریافت کردند. در دوره بزرگسالی، عملکرد شناختی و هماهنگی حرکتی در زاده های نر به ترتیب به وسیله تکلیف بازشناسی شی جدید و تخته تعادل ارزیابی شد.

    یافته ها

    ما مشاهده نمودیم که تشنج در دوران بارداری به طور معنی داری منجر به نقص شناختی و هماهنگی حرکتی و همچنین افزایش سطوح سرمی کورتیکوسترون در زاده های نر بزرگسال می گردد.

    نتیجه‏ گیری

    این یافته ها نشان می دهد که تشنج در دوران بارداری احتمالا به واسطه افزایش سطوح سرمی کورتیکوسترون، باعث نقص شناختی و اختلال در هماهنگی حرکتی در زاده های نر بزرگسال می شود.

    کلیدواژگان: تشنج، بارداری، شناخت، موش، کورتیکوسترون
  • حامد طاهری*، حامد امیری فرد، الهام سرحدی صفحات 17-22
    مقدمه

    درد یکی از عوارض ناشی از الکترومیوگرافی می باشد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تاثیرات استامینوفن اکسی کدون و لورازپام بر درد ناشی از الکترومیوگرافی سوزنی طراحی شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کلینیکی، 150 بیمار به سه گروه (دریافت کننده لورازپام، استامینوفن و پلاسبو) تقسیم شدند. درد به وسیله معیار آنالوگ بصری اندازه گیری شد.

    یافته ها

    تفاوت معنی داری بین گروه های استامینوفن و لورازپام وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    هیچ تفاوتی بین لورازپام و استامینوفن بر درد ناشی از الکترومایوگرافی وجود ندارد.

    کلیدواژگان: الکترومیوگرافی، لورازپام، استامینوفن، درد
  • حسینعلی ساسان*، آزاده ثمره غلامی، محمد هاشم آبادی صفحات 23-29
    مقدمه

    بیماری آلزایمر یک اختلال مغزی پیش رونده است که به آرامی حافظه و قدرت تفکر را از بین برده و سرانجام توانایی انجام کارهای ساده را از فرد می گیرد. پلاک های آمیلوئیدی بتا و کلاف های رشته ای داخل نورونی دو نشانه مهم این بیماری هستند که توسط جهش در ژن های BACE1, Tau و APP ایجاد می شوند. آن ها می توانند اهداف مهمی برای درمان بیماری آلزایمر باشند.

    مواد و روش ها

    28 موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن 240-180 گرم به چهار گروه شامل کنترل، درمان با مورفین، درمان با ورزش و گروهی با هر دوی مورفین و ورزش تقسیم شدند. پس از استخراج بافت های هیپوکامپ و خالص سازی RNA از آن و ساخت cDNA،رReal Time PCR جهت بررسی تغییرات بیان ژن های BACE-1 و APP انجام گرفت.

    یافته ها

    داده ها نشان داد که بیان BACE1 و APP طی درمان با مورفین و ورزش کاهش معنی داری داشت.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نقش احتمالی مورفین و ورزش در درمان بیماری آلزایمر احتمالا به دلیل کاهش تنظیم BACE1 و APP را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، درمان، بیان ژن، ورزش، مورفین
  • حسن سلیمانی راد*، مهسا حاتم ویشکایی، عباس ابوالقاسمی صفحات 30-40
    مقدمه

    شیوع رو به افزایش مصرف سیگار باوجود آگاهی از ضررهای بالقوه آن، احتمالا می تواند ناشی از علل مختلف باشد. نقص در عملکردهای عصب شناختی در انواع رفتارهای اعتیادی مشخص شده است. بر این اساس، هدف از پژوهش حاضر بررسی نقایص نسبی عملکرد عصب شناختی در افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیرسیگاری بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر، یک مطالعه علی-مقایسه ای است. تعداد 50 نفر (دامنه سنی 21 تا 32 سال)، 25 دانشجوی مرد سیگاری و 25 غیرسیگاری به روش نمونه گیری در دسترس از دانشگاه گیلان انتخاب شدند. این افراد به چک لیست سیگار محقق ساخته پاسخ دادند و با آزمون های نرم افزاری گمبلینگ کمبریج، رنگ -واژه استروب ساده و برج لندن به منظور ارزیابی تصمیم گیری مخاطره آمیز، بازداری پاسخ و برنامه ریزی و حل مسئله کار کردند.

    یافته ها

    نتایج تجزیه و تحلیل واریانس چند متغیری نشان داد که دو گروه سیگاری و غیرسیگاری، تفاوت معنی داری در نتایج آزمون های نرم افزاری گمبلینگ کمبریج، رنگ -واژه استروپ و برج لندن داشتند.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان داد که افراد سیگاری، عملکرد ضعیف تری در تصمیم گیری مخاطره آمیز، بازداری پاسخ و برنامه ریزی و حل مسئله دارند. نقص نسبی کارکردهای عصب شناختی می تواند رفتار سیگار کشیدن را با وجود آگاهی از زیان های بالقوه سیگار توضیح دهد.

    کلیدواژگان: سیگار کشیدن، تصمیم گیری، حل مسئله
  • جعفر بهادری خسروشاهی*، عیسی برقی صفحات 41-50
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر تعیین نقش فراشناخت و توانایی کلامی در پیش بینی عملکرد ریاضی کودکان پیش دبستانی بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. از کودکان پیش دبستانی در شهرستان ایلخچی در سال 97-96 تعداد 196 کودک پیش دبستانی بر اساس جدول مورگان و به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از عملکرد ریاضی، آزمون فراشناخت سالونن و آزمون توانایی کلامی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین فراشناخت و توانایی کلامی با عملکرد ریاضی کودکان پیش دبستانی رابطه مثبت معنی داری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که فراشناخت و توانایی های کلامی قادرند عملکرد ریاضی کودکان پیش دبستانی را پیش بینی کنند.

    نتیجه گیری

    از فراشناخت و توانایی کلامی در بهبود عملکرد ریاضی کودکان می توان بهره برد.

    کلیدواژگان: فراشناخت، زبان، ریاضیات
  • داود نظرپور، کیانوش زهراکار، مصطفی پوریحیی، رضا داورنیا* صفحات 51-60
    مقدمه

    رویکرد تصویرسازی ارتباطی یک نظریه در مورد ازدواج و فرایند درمان تعارضات زناشویی است. بر اساس ایده اصلی این رویکرد، انتخاب همسر بر اساس یک تصویر ذهنی از پدر و مادر ایده آل که در دوران کودکی شکل گرفته است، صورت می گیرد و سازگاری با همسر نیز بستگی به این تصویر اولیه دارد. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثربخشی زوج درمانی مبتنی بر تصویرسازی ارتباطی بر کاهش دلزدگی زناشویی طراحی شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی بود که از طرح پیش آزمون -پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه زوجین دارای تعارضات زناشویی مراجعه کننده به مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی راستین در شهر گرگان، ایران طی سه ماهه دوم سال 1397 بود. نمونه شامل 20 زوج بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با روش گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 10 زوج) قرار گرفتند. ارزیابی آزمودنی ها در مراحل پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از مقیاس دلزدگی زناشویی پاینز (1996) صورت گرفت. 8 جلسه گروهی زوج درمانی مبتنی بر تصویرسازی ارتباطی برای گروه آزمایش برگزار شد در حالی که گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکردند.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار نمرات دلزدگی زناشویی میان آزمودنی های گروه آزمایش در مراحل پیش آزمون و پس آزمون به ترتیب برابر با 21/97±81 و 15/66±68/05 بود. میانگین و انحراف معیار نمرات دلزدگی زناشویی در آزمودنی های گروه کنترل قبل از مداخله و بعد از مداخله به ترتیب برابر با 16/79±80/95 و 14/31±82/50 بود. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که دلزدگی زناشویی در زوجین گروه آزمایش پس از دریافت مداخله تصویرسازی ارتباطی کاهش معنی داری داشت.

    نتیجه گیری

    زوج درمانی مبتنی بر تصویرسازی ارتباطی زوج ها را قادر می سازد که از سوی یکدیگر درک شوند و تجربه این احساس می تواند به افزایش شادکامی، صمیمیت و همدلی بین زوج ها منجر شود و همچنین دلزدگی زناشویی را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: زوج درمانی، دلزدگی روانشناختی، والدین
  • جمال اسماعیلی، رضا ابراهیم پور*، سجاد ذباح صفحات 61-70
    مقدمه

    تصمیمات دیگران همواره می تواند در تصمیمات ما اثرگذار باشد. مطالعات زیادی وجود دارد که این اثرات را به خوبی نشان داده اند. اثر اجتماعی می تواند بیشترین تاثیر را بر متغیرهای تصمیم گیری ازجمله قطعیت تصمیم بگذارد. اخیرا مطالعه جالبی نشان داده است که در یک تصمیم گیری گروهی افراد تمایل دارند قطعیت تصمیم خود را به یکدیگر نزدیک کنند در حالی که دقت تصمیمشان را حفظ کنند. از آنجایی که دقت تصمیم نمی تواند این تاثیر را توضیح دهد، سوال مهم اینجاست که کدام متغیر تصمیم به گونه ای تغییر می کند که می تواند منجر به تغییر در قطعیت و در نهایت به هم نزدیک شدن قطعیت تصمیم شود.

    مواد و روش ها

    به منظور پاسخ به این سوال، ده شرکت کننده در یک آزمایش روان فیزیک در دو مرحله جداگانه انفرادی و گروهی شرکت کردند. در هر دو حالت از شرکت کننده ها خواسته می شد تا جهت حرکت نقاط نمایش داده شده را تعیین کنند و تصمیم و قطعیت خود به صورت همزمان گزارش نمایند. در مرحله گروهی شرکت کننده ها با چهار شریک کامپیوتری که توسط داده های به دست آمده از مرحله انفرادی به وجود آمده بودند جفت می شدند. تصمیمات نهایی توسط هر شرکت کننده ای که قطعیت بالاتری داشت تعیین می شد. در این حالت، تصمیم و قطعیت شریک برای شرکت کننده به نمایش در می آمد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که شرکت کنندگان نه تنها سعی می کنند قطعیت خود را به قطعیت شریکشان نزدیک کنند بلکه قطعیت بالاتری را در مقایسه با حالت انفرادی گزارش کردند. ما مشاهده کردیم اگرچه نزدیک شدن قطعیت در دقت تصمیم اثر ندارد اما زمان واکنش در هر دو حالت به طور معنی داری متفاوت بود.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نقش زمان واکنش در تغییر قطعیت و در نهایت انطباق قطعیت را نشان می دهد. این مطالعه بار دیگر بر رابطه معکوس بین قطعیت و زمان واکنش حتی در یک تصمیم گیری گروهی تاکید دارد.

    کلیدواژگان: زمان واکنش، تصمیم گیری، حرکت
  • زهرا پارسایی مهر، زهره محمدزاده تبریزی*، علی تاج آبادی، زهره ساقی، سعید قلعه نویی صفحات 71-78
    مقدمه

    حملات کاهش گذرای هوشیاری یکی از علل شایع مراجعه به بیمارستان است. سنکوپ و تشنج می توانند باعث کاهش گذرای هوشیاری شوند. سنکوپ و تشنج می توانند پیامدهای یکدیگر باشند. ویژگی های مشترک آن ها اغلب منجر به تشخیص نادرست می شود.

    توصیف بیمار

    هدف از این مطالعه، ارائه یک بیمار (مرد، بالای هشتاد سال) بود که به مدت 6 سال به دلیل حملات کاهش گذرای هوشیاری مرتبط با تشنج تحت درمان آنتی اپی لپتیک بوده است.

    یافته ها

    به دلیل بروز مکرر حملات مشکوک به سنکوپ، ضربان ساز دو حفره ای برای وی تعبیه شده است. پس از پیگیری سه ساله، گزارشی از وقوع حملات کاهش گذرای هوشیاری نداشته است.

    نتیجه گیری

    فراوانی حملات کاهش گذرای هوشیاری و خطرات ناشی از آن بر اهمیت بررسی، تشخیص و درمان مناسب تاکید دارد. اخذ شرح حال کامل، معاینه دقیق و ارزیابی پاراکلینیکی، می تواند برای تشخیص بسیار مفید باشد. یک تشخیص نادرست می تواند باعث مشکلات اقتصادی، روانی و اجتماعی شود.

    کلیدواژگان: سنکوپ، تشنج، هوشیاری
  • نگین سید فخاری، فواد قادری* صفحات 79-88
    مقدمه

    اختلال طیف اتیسم یک اختلال تکامل ذهنی است که در سال های اولیه زندگی رخ می‏ دهد و با اختلالات اجتماعی، مشکلات ارتباطی کلامی و غیرکلامی و همچنین بروز رفتارهای کلیشه ای مشخص می شود. توانبخشی کودکان اتیستیک در مراحل آغازین رشد که انعطاف پذیری مغز بالاست؛ منجر به بهبود روند درمان شده و امکان بهره برداری از استعدادهای آن ها را فراهم می آورد. به عبارت دیگر تشخیص و درمان دیرهنگام منجر به تاخیر در رشد طبیعی کودکان می شود. با توجه به نقش چشم ها به عنوان یکی از ارزشمندترین منابع اطلاعاتی در تعاملات اجتماعی و الگوی متفاوت رفتارهای چشم در کودکان اتیستیک در پاسخ به محرک‏های اجتماعی، روش غیرتهاجمی ردیابی چشم رویکردی مناسب در تشخیص زودهنگام این اختلال به شمار می‏ رود. می توان بررسی کرد چگونه محرک‏ های بصری در افراد مبتلا به اختلال طیف اتیسم در سنین مختلف پردازش می‏ شود.

    نتیجه گیری

    از این رو پژوهش حاضر مروری بر پژوهش‏ های انجام شده در زمینه تحلیل داده ‏های ردیابی چشم به منظور شناسایی الگوی حرکت چشم در کودکان اتیستیک و عادی در پاسخ به محرک های اجتماعی انجام داده است. نتایج پژوهش‏ های انجام شده تایید می‏ کنند که ردیابی چشم رویکردی موثر در تشخیص الگوهای رفتاری متفاوت چشم در کودکان اتیستیک در مقایسه با کودکان عادی می‏ باشد. این تفاوت‏ ها می‏ توانند مبنایی برای ایجاد سیستم‏ های هوشمند غربالگری کودکان مبتلا به اتیسم باشند.

    کلیدواژگان: اختلال طیف اتیسم، تشخیص زودهنگام، حرکت های چشم، هوشمند
  • نوشین گشمردی، محمد امین عدالت منش* صفحات 89-105
    مقدمه

    آسیب طناب نخاعی ناشی از حوادث ترومایی با گزینه های درمانی محدود و عوارض بالایی همراه است که می تواند تا حدودی به دلیل پاسخ التهابی باشد. بنابراین، هدف از این مطالعه بررسی نقش التهاب در آسیب طناب نخاعی است. یافته ها نشان داد که حالات پاتولوژیکی در سیستم عصبی موجب فعالسازی میکروگلیا، آستروسیت، نوتروفیل و ماکروفاژها می شود. همچنین، ممکن است آسیب و مرگ سلول گلیال و نورونی را از طریق تولید فاکتورهای پیش التهابی مانند سایتوکین ها (عوامل کلیدی در شروع، پیشرفت و سرکوب التهاب) و کموکاین ها میانجی گری کنند. التهاب جزء اصلی آسیب طناب نخاعی است؛ اگرچه ممکن است که التهاب اثرات مفیدی همچون فاگوسیتوز سلول های آپوپتوزی و کلیرانس پاتوژن را داشته باشد. اما این می تواند با تولید فاکتورهای نوروتوکسیک به گسترش، تقویت و مزمن شدن آسیب بافت کمک کند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که التهاب، نقش زیادی در آسیب طناب نخاعی داشته باشد. شناسایی سلول های موثر در پاسخ های التهابی و همچنین تعداد آن ها، ماهیت عملشان و نوع فاکتورهای التهابی مترشحه به همراه کشف راهکارهای مقابله مناسب در برابر آن ها، امید ترمیم آسیب های نخاعی را در آینده افزایش خواهد داد.

    کلیدواژگان: آسیب های طناب نخاعی، التهاب، آستروسیت ها، سایتوکین ها، کموکاین ها
  • فاطمه عقیقی، محمود سلامی، علیرضا طلایی* صفحات 106-121
    مقدمه

    استرس دوران بارداری عاملی مهم است که بر رشد و عملکرد مغز تاثیر می گذارد. مطالعات فراوان نشان داده اند که استرس دوران بارداری باعث ایجاد اختلال در حافظه و یادگیری فرزندان می گردد. استرس دوران بارداری با فعال کردن بیش از حد محور HPA، فعالیت انتقال دهنده های عصبی مثل نورآدرنالین، دوپامین و سروتونین را تغییر می دهد. علاوه بر این استرس دوران بارداری مقادیر پروتئین های مختلف هیپوکامپ درگیر در یادگیری و حافظه و تقویت طولانی مدت مانند فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز، کلسیم/کالمودولین وابسته به پروتئین کیناز 2، postsynaptic density protein 95 و cAMP response element-binding protein را کاهش می دهد. به نظر می رسد که ورزش کردن، غنی سازی محیط و آنتی اکسیدان ها می توانند نقص یادگیری و حافظه ناشی از استرس دوران بارداری در فرزندان را بهبود بخشند.

    نتیجه گیری

    مداخلات برای محافظت از فرزندان در برابر استرس برای حفظ توانایی های شناختی آن ها بسیار مهم است.

    کلیدواژگان: استرس دوران بارداری، یادگیری، حافظه، شکل پذیری عصبی
|
  • Fatemeh Kamali, Amir Abolfazl Suratgar*, Mohammad Bagher Menhaj, Reza Abbasi Asl Pages 1-7
    Introduction

    Encoding models are used to predict human brain activity in response to sensory stimuli. The purpose of these models is to explain how sensory information represent in the brain. Convolutional neural networks trained by images are capable of encoding magnetic resonance imaging data of humans viewing natural images. Considering the hemodynamic response function, these networks are capable of estimating the blood oxygen level dependence of subject viewing videos without any recurrence or feedback mechanism. For this purpose, feature map extracted from the convolutional neural network and the concept of receptive field has been used for the encoding model. The main assumption of this model is that activity in each voxel encodes a spatially localized region across multiple feature maps and for each voxel and this area are fixed for all feature maps. Contribution of each feature map in the activity of each voxel is determined by the corresponding weight.

    Materials and Methods

    In this study, three healthy volunteers watching a set of videos. This collection contains images that represent real-life visual experience. MRI and fMRI data are acquired on a 3 tesla MRI system phase-array surface coil.

    Results

    Data revealed that human visual cortex has hierarchical structure. Earlier visual areas have a smaller receptive field size in and response to simple feature like edge, whereas higher visual areas have a larger receptive field size and response to more complex features, such as pattern.

    Conclusion

    This model of video stimuli has a higher interpretation capacity than the previous models.

    Keywords: Magnetic Resonance Imaging, Visual Cortex, Brain
  • Ayoob Sabaghi, Ali Heyrani*, Amir Kiani, Hosna Khazaee, Sana Sabaghi, Saber Beygie Pages 8-16
    Introduction

    Human and animal models have demonstrated that seizure during pregnancy can cause cognitive and motor impairments in the offspring. However, the mechanisms of this effect need to be elucidated. The purpose of this study was to investigate the effect of seizure during pregnancy on cognitive and motor performances of the adult male offspring with an emphasis on the hypothalamic–pituitary–adrenal (HPA) axis.

    Materials and Methods

    Adult female ICR mice were randomly separated into two groups that received intraperitoneally either saline or pentylenetetrazol (PTZ) for 30 days. Then the fully kindled mice and control animals were allowed to mate. PTZ administration during pregnancy was continued until delivery, while the control group received saline at the same time. The cognitive performance and period motor coordination of adult male offspring were evaluated by novel object recognition task and raised-beam task, respectively. 

    Results

    We found that maternal seizure during pregnancy leads to a significant cognitive and motor coordination deficiency as well as an enhancement of corticosterone serum levels in adult male offspring. 

    Conclusion

    These findings suggest that seizure in pregnancy leads to cognitive deficiency and motor coordination impairment in adult male offspring, possibly through increased corticosterone serum levels.

    Keywords: Seizures, Pregnancy, Cognition, Mice, Corticosterone
  • Hamed Taheri*, Hamed Amiri Fard, Elham Sarhadi Pages 17-22
    Introduction

    Pain is one of the complications of electromyography. The present study was designed to evaluate the effects of acetaminophen-oxycodone and lorazepam on the pain caused by needling in electromyography. 

    Materials and Methods

    In this clinical study, 150 patients were divided into three groups (receiving lorazepam, acetaminophen and placebo). Pain was measured by visual analogue scale.

    Results

    There was no significant difference between acetaminophen and lorazepam groups.

    Conclusion

    there is no difference between lorazepam and acetaminophen on the pain induced by electromyography.

    Keywords: Electromyography, Lorazepam, Acetaminophen, Pain
  • Hosseinali Sasan*, Azadeh Samareh Gholami, Mohammad Hashemabadi Pages 23-29
    Introduction

    Alzheimer's disease is a progressive brain disorder, which slowly eliminates memory and intellectual ability and eventually destroys the ability to carry out the simple tasks. β amyloid plaque and neurofibrillary tangles are two important signatures of this disease, which caused by mutant in Tau, BACE1, and APP genes. They could be important targets for treatment of Alzheimer's disease. 

    Materials and Methods

    Twenty-eight adult male Wistar rats weighing 180-240 g were classified into four groups, including control, morphine treatment, exercise treatment, and both morphine and exercise groups. After RNA extraction from hippocampal tissues and cDNA synthesis, Real time PCR for evaluation of different expressions of BACE1 and APP genes were performed. 

    Results

    Data revealed that the expressions of BACE1 and APP significantly decreased during morphine and exercise treatment. 

    Conclusion

    The present study suggests the possible role of   morphine and exercise in treatment of Alzheimer's disease, possibly due to down-regulation of BACE1 and APP.

    Keywords: Alzheimer Disease, Therapeutics, Gene Expression, Exercise, Morphine
  • Hasan Soleimani Rad*, Mahsa Hatam Vishkaiy, Abas Abolghasemi Pages 30-40
    Introduction

    The increasing prevalence of smoking, despite the awareness of its potential damages, may be due to various causes. Impairments of the neurocognitive functions have been identified in a variety of addictive behaviors. Accordingly, the aim of the present study was to investigate neurocognitive performance relative defects in smoking people compared to the non-smoking subjects. 

    Materials and Methods

    This investigation is a causal-comparative study. The sample of 50 subjects (aged 21-32 years), 25 male smoker student and 25 non-smokers were chosen through convenience sampling from the University of Guilan. These subjects answered researcher-made cigarette checklist and worked with software tests of Cambridge Gambling, Stroop’s Color-Word, and Tower of London, for evaluation risky decision making, response inhibition, and planning and problem solving. 

    Results

    The results of multivariate analysis of variance showed that two groups of smoker and non-smoker people have shown different results of software tests of Cambridge Gambling, Stroop’s Color-Word, and Tower of London. 

    Conclusion

    The findings of this study indicate that smokers have a poor relative performance in risky decision-making, response inhibition, and planning and problem-solving. These neurocognitive performance relative defects may explain their smoking behavior despite the awareness of potential damages of smoking.

    Keywords: Smoking, Decision Making, Problem Solving
  • Jafar Bahadorikhosroshahi*, Isa Bargi Pages 41-50
    Introduction

    The aim of this study was to determine the role of meta-cognition and verbal ability in prediction of the mathematical performance of preschool children. 

    Materials and Methods

    This study was descriptive and correlational. Based on Morgan table band cluster sampling method, a sample of 196 preschool children were selected from preschool children in Ilkhechi during 2016-2017. The mathematical performance, metacognition test Salonen and verbal ability test were performed. 

    Results

    The results revealed a significant positive relationship between meta-cognition and verbal ability with mathematical performance in preschool children. Results of multiple regression analysis showed that metacognition and verbal abilities are capable to predict mathematical performance of preschool children. 

    Conclusion

    Meta-cognitive and verbal ability can be used to improve the mathematical performance of children.

    Keywords: Metacognition, Language, Mathematics
  • Davood Nazarpour, Kianoush Zahrakar, Mostafa Pouryahya, Reza Davarniya* Pages 51-60
    Introduction

    The imago relationship approach is a theory on dating marriage and the process of marital conflicts treatment. Based on the main idea of this approach, choosing the spouse is done based on a mental image from ideal parents which has been formed in childhood, and compatibility with spouse is also reliant on this early image. The present study was designed to investigate the effectiveness of couple therapy based on imago relationship therapy on reducing couple burnout. 

    Materials and Methods

    The present research was a semi-empirical study, which used a pretest-posttest with control group design. The statistical population of the present study included all the couples with marital conflicts referring to Rastin counseling and psychological services center in Gorgan, Iran, during the second quarter of 2018. The sample included 20 couples who were selected by available sampling method and were assigned into two experiment and control groups (10 couples per group) through ransom assignment method. The assessment of the subjects was conducted in pretest and posttest stages by using Pines’ marital burnout scale (1996). Eight sessions of group couple therapy based on imago relationship therapy were held for the experiment group while the control group received no intervention.

    Results

    The mean and standard deviation of the scores of couple burnout among the subjects of the experiment group in pretest and posttest stages equaled 81 ± 21.97 and 68.05 ± 15.66, respectively. The mean and standard deviation of the scores of couple burnout in the subjects of the control group equaled 80.95 ± 16.79 and 82.50 ± 14.31 in pre- and post-intervention, respectively. Results of the covariance analysis suggested that couple burnout in the couples of the experiment group has significantly decreased after receiving the imago relationship therapy intervention.

    Conclusion

    Couple therapy based on imago relationship therapy enables the couples to understand one another, and experiencing this feeling can lead to increased happiness, intimacy, and empathy in couples and, therefore, reduce couple burnout.

    Keywords: Couples Therapy, Burnout, Psychological, Parents
  • Jamal Esmaily, Reza Ebrahimpour*, Sajjad Zabbah Pages 61-70
    Introduction

    Others’ decision could constantly affect our decisions. There are numerous studies which revealed this effect properly. The social influence could affect most of the decision parameters, especially the confidence.  Recently, an interesting study showed that participants tend to match their confidence to each other while they preserve their decision accuracy in a group decision making task. Since the decision accuracy is not able to explain this effect, the main question is which decision parameter is changing in a way which could be resulted in changing in the confidence and ultimately the confidence matching. 

    Materials and Methods

    In order to answer this question, ten subjects attended into a Psycho-Physic study with two separate sessions; Isolated and Social. In both situations, the participants were required to determine the direction of the presented motion dots and report their decision and confidence simultaneously. In the social situation, subjects were paired with four computer-generated partners, which had been created based on the data from the isolated session. The joint decisions were determined by the decision of either partner which had higher confidence. In this session, confidence and decision of the partner were represented to the participant. 

    Results

    The results indicated the subjects not only try to match their confidence to their partners, but also reported higher confidence in comparison with the isolated situation. We observed although the confidence matching did not affect the decision accuracy, however, the reaction time varied significantly in both sessions. 

    Conclusion

     This study reveals the role of reaction time in changing the confidence and consequently the confidence matching. This study once again emphasis on the reverse correlation of the reaction time and confidence even in a group decision making task.

    Keywords: Reaction Time, Decision Making, Motion
  • Zahra Parsaei Mehr, Zohreh Mohamadzadeh Tabrizi*, Ali Tajabadi, Zohre Saghi, Saeed Ghalenovi Pages 71-78
    Introduction

    Transient loss of consciousness (TLOC) is one of the common causes for referral to hospital. Syncope and seizure can cause TLOC. Syncope and seizures can be the consequences of each other's. Their common features often lead to misdiagnosis. 

    Case Description

    The purpose of this study was to present a patient (male, over 80 years), who received antiepileptic treatment for 6 years for seizure-related transient loss of consciousness.

    Results

    Due to repeated episodes of suspected syncope, insertion of a dual-chamber PPM was done. After three years of follow-up, he did not report the occurence of the TLOC.

    Conclusion

    The frequency of the TLOC and its complications emphasize the importance of proper assessments, diagnosis, and treatment. A comprehensive history taking, exact examination, and para-clinical assessments can be very helpful for diagnosis. An incorrect diagnosis can cause economic, psychological, and social problems.

    Keywords: Syncope, Seizures, Consciousness
  • Negin Seyed Fakhari, Foad Ghaderi* Pages 79-88
    Introduction

    Autism Spectrum Disorder (ASD) is a neurodevelopmental disorder that occurs in the early years of life and is characterized by social impairment, verbal and non-verbal communication difficulties as well as stereotypical behaviors. Rehabilitating autistic children at the early stages of growth, in which their brain is highly flexible, yields to enhanced treatment process and provides the chance of utilizing their talents. On the other hand, late detection and treatment lead to delay in normal development of the children’s behavior. Considering the role of eyes, as one of the most valuable sources of information in social interactions and the different patterns of eye behaviors in autistic children in response to social stimuli, the non-invasive eye tracking technique is an appropriate approach to early diagnosis of this disorder. It is possible to investigate how visual stimuli are processed in people with ASD at different ages. 

    Conclusion

    To this end, this study provides a review of the studies in the field of eye-tracking data analytics conducted with the aim of identifying and discriminating the autistic and normal children eye movement patterns in response to social stimuli. The results of published investigations confirm that eye tracking is an effective approach for identifying the different patterns of eye movements in autistic children compared to normal subjects. These differences can be assumed as the basis for developing intelligent ASD screening systems.

    Keywords: Autism Spectrum Disorder, Early Diagnosis, Eye Movements, Intelligence
  • Noushin Gashmardi, Mohammad Amin Edalatmanesh* Pages 89-105
    Introduction

    Spinal cord injury (SCI) following traumatic events is associated with the limited therapeutic options and sever complications, which can be partly due to inflammatory response. Therefore, this study aims to explore the role of inflammation in spinal cord injury. The findings showed that the pathological conditions of nervous system lead to activation of microglia, astrocyte, neutrophil, and macrophages. It is also may be mediated by glial and lead to neuronal injury and death through production of proinflammatory factors, such as cytokines (key factors in the onset, progression and suppression of inflammation) and chemokines. Inflammation is a major component of spinal cord injury; although it is possible that inflammation has beneficial effects, such as phagocytosis of apoptotic cells and pathogens clearance. However, this could contribute to spreading, amplifying, and chronicity of tissue damage, via production of neurotoxic factors. 

    Conclusion

    It seems that inflammation has a major role in the injured spinal cord. Identifying effective cells in the inflammatory responses as well as their numbers, nature of their actions, and types of released inflammatory factors, along with the discovery of appropriate coping strategies against them, will increase the hope to repair spinal cord injuries in future.

    Keywords: Spinal Cord Injuries, Inflammation, Astrocytes, Cytokines, Chemokines
  • Fatemeh Aghighi, Mahmoud Salami, Alireza Talaei* Pages 106-121
    Introduction

    The prenatal stress is a key factor which affects the growth and function of the brain. Several studies have shown that prenatal stress induces deficits in learning and memory of the offspring. The prenatal stress alters the activity of neurotransmitters, such as noradrenaline, dopamine and serotonin, via over-activation of the hypothalamic–pituitary–adrenal axis. In addition, the prenatal stress reduces the values of various hippocampal proteins involved in learning and memory and long-term potentiation, like brain-derived neurotrophic factor, Ca2+/calmodulin dependent protein kinase II, postsynaptic density protein 95, and cAMP response element-binding protein. It seems that exercise, environmental enrichment, and antioxidants could improve learning and memory deficits induced by the prenatal stress in offspring.

    Conclusion

    Interventions to protect the offspring against stress is crucial to preserve their cognitive abilities.

    Keywords: Maternal Exposure, Learning, Memory, Neuronal Plasticity