فهرست مطالب

نشریه مطالعات راهبردی در صنعت نفت و انرژی
سال یازدهم شماره 41 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رضا واعظی*، داود حسین پور، میرعلی سیدنقوی، فاطمه تاجی صفحات 3-36
    وظیفه و نقش مدیران در عصر جهانی شدن خطیر و دشوار گردیده است. برای حل مسائل پیچیده ناشی از جهانی شدن، مدیران باید به دانش پیچیدگی مجهز گردند و واجد توانمندی های جدیدی شوند و سازمان ها باید به معماری مجدد ساختارها و فرایندهای خود بر اساس روابط جهانی اقدام کنند. هدف این تحقیق طراحی الگوی شایستگی های مدیران منابع انسانی وزارت نفت در عصر جهانی شدن بود. این تحقیق، با روش دلفی از طریق 21 تن خبرگان انجام شد. جمع آوری داده ها، بر اساس پرسشنامه با تعداد 118 سوال و توزیع آن در نمونه تصادفی 278 تن از میان مدیران و کارشناسان وزارت نفت انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها، با استفاده از روش الگوسازی معادلات ساختاری جهت بررسی فرضیه های پژوهش انجام پذیرفت. در نتیجه، تغییرات جهانی شدن بر شایستگی هوشی، شایستگی مدیریتی، شایستگی متخصص منابع انسانی، شایستگی ارزش آفرینی منایع انسانی، شایستگی فرهنگی مدیران تاثیرگذارند.
    کلیدواژگان: شایستگی های مدیران منابع انسانی، بستر جهانی شدن، وزارت نفت
  • جبار باباشاهی*، رضا طهماسبی، میثم شهبازی، حسین حسن زاده صفحات 37-70
    صنایع بزرگ و پیشرو، به دلیل ضرورت انطباق با پیشرفت های سریع فناوری، به ساختار ماتریسی روی آورده اند. در همین راستا پژوهش حاضر با استفاده از استراتژی فرا ترکیب با بررسی فرآیندهای منابع انسانی در سازمان ماتریسی، مختصات هر فرآیند را تبیین می کنداز این رو پس از تنظیم سوال پژوهش،از طریق جستجوی نظامند در میان منابع معتبر علمی وبا استفاده از مقیاسCASP روبریک، در نهایت تعداد 53 مقاله به عنوان جامعه آماری پژوهش انتخاب شد که این مقاله ها  حوزه های مربوط به سازمان های ماتریسی، فرآیندهای مدیریت منابع انسانی، فرآیندهای مدیریت منابع انسانی در سازمان های پروژه محور و فرآیندهای مدیریت منابع انسانی در سازمان های ماتریسی را پوشش می دادند.  برای بررسی کیفیت پژوهش (پایایی) نیز از شاخص کاپا استفاده شد که برابر با  0/7578 و در سطح مناسبی بود.  در نتیجه با استفاده از روش تحلیل محتوا، مقوله های پژوهش استخراج و با استفاده از روش آنتروپی شانون اهمیت و اولویت آن ها تعیین گردید.
    کلیدواژگان: سازمان ماتریسی، فرآیندهای مدیریت منابع انسانی، مدیریت وظیفه ای، مدیریت پروژه، استراتژی فراترکیب
  • رضا سپهوند، حیدر صیدزاده* صفحات 71-94
    پژوهش فعلی با هدف بررسی تاثیر معنویت در محیط کار بر خودکنترلی منابع انسانی در شرکت پالایش گاز ایلام اجرا شد. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از حیث نوع تحقیق، توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، کارشناسان شرکت مذکور بوده و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 228 نفر تعیین شد. روایی و پایایی پرسش نامه به ترتیب با روش های روایی محتوا و ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. برای تحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار AMOS استفاده شد. نتایج نشان داد که معنویت در محیط کار با ضریب مسیر 0/43 بر خودکنترلی منابع انسانی تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین، بعد همسویی ارزش ها در سطح سازمانی با بار عاملی 0/84 و بعد احساس همبستگی در سطح گروهی با بار عاملی0/76 به ترتیب دارای بیشترین و کمترین بار عاملی در تحقق معنویت در محیط کار هستند.
    کلیدواژگان: معنویت در محیط کار، خودکنترلی، منابع انسانی، مدل سازی معادلات ساختاری
  • مهدی دهقانی سلطانی*، مریم مصباحی، محدثه حسینخانی ننیز صفحات 95-128
    هدف پژوهش حاضر بررسی  تاثیر سرمایه  روان شناختی و مسئولیت پذیری اجتماعی بر تعهد سازمانی عاطفی و خلاقیت کارکنان با تبیین نقش درگیری شغلی بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی به شمار می رود. جامعه آماری این تحقیق کارکنان شرکت گاز استان کرمان بودند. برای برآورد حجم نمونه به تعداد 229 نفر، از فرمول کوکران و برای شناسایی و انتخاب نمونه از جامعه، از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد سرمایه  روان شناختی، درگیری شغلی، تعهد سازمانی عاطفی، مسئولیت پذیری اجتماعی سازمانی و خلاقیت  استفاده شد که روایی آن ها از طریق روایی سازه و تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن ها با آلفای کرونباخ محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار LISREL استفاده شد. یافته ها نشان می دهد که سرمایه روان شناختی تاثیر معناداری بر مسئولیت پذیری اجتماعی، درگیری شغلی و تعهد سازمانی عاطفی دارد،مسئولیت پذیری اجتماعی نیز  تاثیر معناداری بر درگیری شغلی و خلاقیت دارد و تعهد سازمانی عاطفی نیز دارای  تاثیری معنادار بر خلاقیت  است.
    کلیدواژگان: سرمایه روان شناختی، مسئولیت پذیری اجتماعی، تعهد سازمانی عاطفی، خلاقیت
  • مسعود عطایی قراچه، سید محمدرضا داودی* صفحات 129-148
    مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه بین عدالت سازمانی و سرمایه اجتماعی بر سلامت روانی با نقش میانجی فضیلت سازمانی در شرکت پالایش نفت اصفهان انجام شد. پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نوع توصیفی_پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل 2812 نفر بود و نمونه آماری، با استفاده از جدول مورگان، 340 نفر برآورد گردید. جمع آوری داده ها با استفاده از چهار پرسش نامه استاندارد عدالت سازمانی، سرمایه اجتماعی سازمانی، فضیلت سازمانی و سلامت روانی و با روش تصادفی انجام شد. روایی پرسش نامه ها توسط خبرگان تایید و جهت سنجش اعتبار پرسش نامه ها از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. آزمون فرضیه های پژوهش با استفاده از روش تحلیل مسیر به کمک نرم افزار AMOS انجام گردید. نتایج این پژوهش حاکی از وجود تاثیر مثبت و مستقیم عدالت سازمانی بر سرمایه اجتماعی می باشد. این تاثیر در حالت استاندارد برابر با 0/23 بوده و بالاترین ضریب تاثیر را در میان سایر روابط دارا می باشد. همچنین نتایج، وجود رابطه غیر مستقیم بین عدالت سازمانی و سرمایه اجتماعی بر سلامت روانی با نقش میانجی فضیلت سازمانی را نشان می دهند.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، سرمایه اجتماعی، فضیلت سازمانی، سلامت روانی
  • محمد منتظری*، طاهره رضوی کارآموز، ندا پسندی پور صفحات 149-172
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر پیچیدگی شغلی بر خلاقیت کارکنان با نقش میانجی استرس شغلی آنان در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران- منطقه جنوب شرق انجام شد. این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، از نوع همبستگی بود. جامعه آماری آن، کلیه کارکنان شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران- منطقه جنوب شرق به تعداد 1011 را شامل می گردید. از این جامعه آماری طبق جدول کرجسی و مورگان(1970)، نمونه ای به حجم 278 نفر به شیوه تصادفی طبقاتی انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از سه پرسش نامه پیچیدگی شغلی هاکمن و اولدهام(1976)، استرس شغلی هریس و همکاران(1994) و خلاقیت تورنس(1980) استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزارLISREL8.5  انجام شد. نتایج نشان داد که پیچیدگی شغلی بر خلاقیت از طریق نقش میانجی استرس شغلی تاثیر معنا داری دارد. همچنین پیچیدگی شغلی بر خلاقیت تاثیر مثبت و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، پیچیدگی شغلی، خلاقیت کارکنان
  • منوچهر بارانی، عباس خورشیدی*، اصغر مشبکی اصفهانی، علی حاجیها صفحات 173-206
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد، مولفه ها و شاخص های مدیریت استعداد در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب انجام شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر داده ها کیفی و از نظر ماهیت مطالعه، داده بنیاد محسوب می شود. جامعه آماری متشکل از خبرگان حوزه نفت و اساتید دارای سوابق مرتبط با مدیریت استعداد بودند و نمونه گیری از آنها بصورت هدف مند و گلوله برفی انجام شد. جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه صورت گرفت. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوا و کدگذاری داده ها با رویکرد نظریه داده بنیاد استفاده شد. برای تعیین اعتبار یافته ها، مصاحبه با افراد کانونی انجام شد و از تکنیک های اشباع نظری و رویه های ویژه کدگذاری بهره گرفته شد. برای تعیین روایی از تکنیک های جمع آوری داده ها از منابع متعدد، تحلیل موارد منفی و انعطاف روش استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان داد الگوی مدیریت استعداد شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب دارای 5 بعد(جذب، آموزش و بهسازی، نگهداشت، ارزشیابی و تعالی استعداد)، 13 مولفه و 83 شاخص می باشد.
    کلیدواژگان: الگوی مدیریت استعداد، جذب، آموزش و بهسازی، نگهداشت، ارزشیابی و تعالی
  • میثم عظیمیان، شیما میرنظافت*، جعفر قیدرخلجانی، محمدحسین کریمی گوارشکی صفحات 207-224
    هدف این مقاله استفاده از ماتریس مقایسات زوجی فازی و تحلیل پاپیونی برای انتخاب بهترین سناریوی کنترل استرس در کادر پرستاری سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت بود. این تحقیق از نظر هدف، توسعه ای- کاربردی و از نظر ماهیت داده ها، فازی به شمار می رود. همچنین، از نظر جمع آوری داده ها از نوع مقطعی و از نظر مسئله پژوهش، از نوع همبستگی می باشد. متغیر های وابسته، مقدار ارزش نهایی (وزن) عوامل ایجاد کننده استرس، اثرات وقوع استرس و موانع بروز استرس شغلی در کادر پرستاری و متغیر های مستقل، ارزش نسبی گزینه ها نسبت به یکدیگر بود. نوآوری این مطالعه ارائه رویکردی فازی و ترکیب آن با روش تحلیل پاپیونی برای انتخاب بهترین سناریوی کنترل استرس کادر پرستاری بود و نتایج تحقیق با نظرسنجی از گروه خبرگان به دست آمد. در این مطالعه، نبود سلامت جسمی و روانی، پایین بودن حقوق و مزایا، فقدان کنترل بر شرایط کاری، محیط فیزیکی نامناسب و مشارکت نداشتن در تصمیم گیری به ترتیب به عنوان مهمترین عوامل بروز استرس در کادر پرستاری مشخص شدند.
    کلیدواژگان: استرس، تحلیل پاپیونی، ماتریس مقایسات زوجی فازی، سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت
  • رضا خلیلی*، امیر محمودزاده، ایران غازی، محمد مهدی رشیدی صفحات 225-242
    در دهه های اخیر، شرکت های فعال در حوزه انرژی، به فکر جبران گذشته و جذب و استخدام منابع انسانی جدید برآمده اند. موج جدید استخدام ها اثرات مثبت و منفی زیادی در پی داشته است که اثرات منفی آن (مانند جذب بی رویه و تراکم تعداد کارکنان در شرکت ها، افزایش هزینه های منابع انسانی مازاد و...) موجب بروز بحران در برخی
    از شرکت های حوزه انرژی شده است. هدف از این پژوهش ارائه مدلی برای مدیریت بحران در نظام منابع انسانی بنگاه های نفتی بود. روش تحقیق در این پژوهش، توصیفی - پیمایشی و نمونه آماری آن شامل 200 نفر از مدیران و کارشناسان شرکت ملی نفت ایران بود. برای تحلیل نتایج نیز از نرم افزارهای آماری استفاده شد. نتایج نشان داد که به جز یک شاخص (شناسایی حوادث محتمل) تمامی شاخص های ذکر شده مدل را می توان برای راهکارهای مدیریت بحران منابع انسانی در بنگاه های نفتی تجویز کرد. بالاترین میانگین رتبه ای مربوط به شاخص «تدوین سیاست ها و اقدامات مدیریت منابع انسانی برای ارتقای انگیزش، رضایت شغلی و تعهد کارکنان» و شاخص بعدی اولویت های اجرای دوره های آموزشی برای توانمند سازی است.
    کلیدواژگان: بحران، مدیریت بحران، منابع انسانی، بنگاه های نفتی
  • ایمان شاکری*، زهره موسوی، ابوالقاسم نوری، حمیدرضا عریضی صفحات 243-262
    هدف این پژوهش، روایی سنجی ارزیابی 360 درجه از طریق کانون ارزیابی در شرکت ملی گاز ایران بود. از این رو 76 نفر از مدیران کلیدی که در کانون ارزیابی و ارزیابی 360 درجه شرکت کرده بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها نیز با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی ساده و گام به گام تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد نمرات ارزیابی 360 درجه به طور معناداری قادر به پیش بینی نمرات کانون ارزیابی هستند و ابعاد مختلف ارزیابی 360 درجه(ارزیابی سرپرست، همکار، زیردست و خود فرد) توان متفاوتی در پیش بینی نمرات مرکز ارزیابی دارند. همچنین در بخش روایی سازه، برای روایی همگرایی شایستگی های ارزیابی 360 درجه حمایت ضعیفی نشان داده شد. یافته های پژوهش حاکی از آن بود که به منظور افزایش روایی ابزارهای شایسته محوری همچون ارزیابی 360 درجه، لازم است که طراحی و استفاده از آن ها تا حد امکان دقیق بوده و مبتنی بر شواهد علمی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، مرکز ارزیابی، ارزیابی 360 درجه، روایی سنجی
|
  • Reza Vaezi*, Davood Hosseinpour, Mir Ali Sayed Naghavi, Fatemeh Taji Pages 3-36
    The task and role of managers in the age of globalization has become difficult. To solve the complex problems of globalization, managers need to be equipped with the knowledge of complexity and acquire new capabilities, and organizations must redesign their structures and processes based on global relationships. The purpose of this research was to design a model of competencies of human resources managers of the Ministry of Oil's in the age of globalization. The study was conducted using a Delphi method of 21 experts. Data were collected using a questionnaire with 118 questions and distributed in a random sample of 278 managers and experts of the Ministry of Oil. Data analysis was performed using structural equation modeling method to investigate the research hypotheses. As a result, globalization changes affect the intelligence competence, managerial competence, human resource competence, value creation of human resource competence, cultural competence of managers.
    Keywords: Competencies of HR managers, Context of Globalization, Ministry of Oil
  • Reza Sepahvand, Heidar Seidzadeh* Pages 71-94
    Current research accomplished with the aim of investigating the impact of workplace spirituality on self-control of human resources in Ilam gas refining company. This study in terms of goal and research type has been consumed an applied and descriptive-correlation research, respectively. Research population has been the mentioned company experts and the sample size determined 228 persons by using Cochran formula. The validity and reliability of questionnaire confirmed by using content validity and Cronbach's alpha, respectively. For data analyzing, it has been used the method of structural equation modeling by using AMOS software. The results showed that workplace spirituality with path coefficient of 0.43 has a positive and meaningful impact on self-control. Also, the dimensions of alignment values at the organizational level with factor loading of 0.84 and Sense of Community at the group level with factor loading of 0.76 have the most and the least factor loading in realization of workplace spirituality, respectively.
    Keywords: Spirituality in the workplace, Self-control, Human resources, Structural Equation Modeling
  • Mahdi Dehghani Soltani*, Maryam Mesbahi, Mohadeseh Hoseinkhani Naniz Pages 95-128
    The purpose of this study was to investigate the effect of psychological capital and social responsibility on emotional organizational commitment and creativity with clarifying role of work engagement. This research is consumed applied in terms of purpose and descriptive in terms of data gathering. The employees of Kerman Province Gas Company were consisted the research population. Cochran formula was used for estimating the 229 sample and to identify and select the sample from the community, convenience sampling method was used. To collect data, it has been used the standard questionnaires for measuring psychological capital, work engagement, emotional organizational commitment, social responsibility, and creativity. The validity and reliability of them were examined through the content validity and Cronbach's alpha, respectively. LISREL software and structural equation modeling was used for data analyzing. The findings show psychological capital has positive and meaningful effects on the social responsibility, work engagement and emotional organizational commitment. Also, social responsibility has positive and meaningful effects on work engagement and creativity and emotional organizational commitment has positive and meaningful effects on the creativity.
    Keywords: Psychological Capital, Social Responsibility, Emotional Organizational Commitment
  • Seyed Mohammadreza Davoodi* Pages 129-148
    This study was conducted to determine the relationship between organizational justice and social capital on mental health with the role of mediator of organizational virtue in Isfahan Oil Refining Company. This research based on its goals was an applied and descriptive-oriented research. The statistical population of the study consisted of 2812 people, using Morgan table 340 people has been selected by random sampling. Data were collected by using four standard questionnaires of organizational justice, organizational social capital, and organizational virtue and mental health.Validity of the questionnaires were confirmed by the experts and Cronbach's alpha method was used to assess the reliability of the questionnaires.Testing of research hypotheses was done using the path analysis method using AMOS software. The results of this research indicated a positive and direct impact of organizational justice on social capital.This effect in the standard state is equal to 0.23 and has the highest impact coefficient among other relationships. Also the results show the indirect relationship between organizational justice and social capital on mental health with the role of mediator of organizational virtue.
    Keywords: Organizational justice, Social capital, Organizational virtue, mental health
  • Mohammad Montazeri*, Tahereh Razavi Karamouz, Neda Pasandipour Pages 149-172
    The present study was conducted to "determine the effect of job complexity on employees' creativity with the mediating role of job stress in South-East Oil Pipeline and Telecommunication Company of Iran”. This research was applied study, and in terms of nature and method was correlation. The statistical population of this study consisted of all employees in Iran Oil Pipeline and Telecommunication Company South-East Zone, whose number was 1011. From this statistical population, based on Krejcie and Morgan (1970) table, a sample of 278 persons was selected by random stratified method. In order to data collection, three questionnaires were used including Hackman and Oldham’s job complexity (1976), Harris et al’s job stress (1994), Torrance’s creativity of staff (1980). For data analyzing, SEM were used. The results showed that with regard to the mediating role of job stress, job complexity have significant effect on creativity. Also, job complexity has significant effect on creativity.
    Keywords: job complexity, employees' creativity, job stress
  • Manoochehr Barani, Abbas Khorshidi*, Asghar Moshabaki Esfahani, Ali Hajiha Pages 173-206
    This study was conducted to identify the dimensions, components and indices of the talent management in the National Iranian South Oil Company. The study has been considered an applied research in terms of its purpose and in terms of data was qualitative and it has been done based on grounded theory in terms of the nature of the implementation. The statistical population of the study was experts of the oil field and university professors having academic and operational background related to the talent management, which was selected through the targeted sampling and by snowball method. Data collection was done through interview.  Content analysis and data encoding with Grounded theory approach has been used to analyze the data. In order to determine the internal validity of the findings, it was utilized interviews with the focal persons and techniques of obtaining theoretical saturation, using special coding procedures. In order to define the validity of the findings, it was utilized data collecting techniques from multiple sources, negative cases analysis, and flexibility of the method. The results showed that the talent management pattern of the NISOC has 5 dimensions (talent recruitment, training and development, retention, evaluation and excellence), 13 components and 83 indicators.
    Keywords: Pattern of the talent management, Recruitment, Training, Development, Retention, Evaluation, Excellence
  • Meysam Azimian, Shima Mirnezafat*, Jafar Gheidar Khalajani, Mohammadhossein Karimi Govareshki Pages 207-224
    The purpose of this paper was to use the fuzzy couple comparison matrix and Bow-Tie to select the best scenario for stress management of nursing staff in Petroleum Industry Health Organization. This research is considered a developmental and applied research in terms of its objective in which the fuzzy data has been used. The research type has been correlational and based on data collection, it is consumed a cross-sectional research. The dependent variables were final value (weight) of stressors, the effects of stress, and barriers to occupational stress in nursing staff. Also, Independent variables were the relative value of options relative to each other. Using an integrated method of fuzzy Bow-Tie to select the best scenario to stress management of nursing staff was the invention of this research. The results which obtained by a survey of experts, showed that lack of physical and mental health, low salaries and benefits, lack of control over working conditions, inappropriate physical environment and lack of participation in decision making were identified as the most important factors of stress in nursing staff, respectively.
    Keywords: Stress management, Bow-Tie, Fuzzy couple comparison matrix, Petroleum Industry Health Organization
  • Reza Khalili*, Amir Mahmoodzadeh, Iran Ghazi, Mohammad Mehdi Rashidi Pages 225-242
    In recent decades, energy companies have been thinking about remediation and recruitment of new human resources. The new wave of hiring has had both positive and negative effects. Negative effects (such as over-recruitment and crowding in companies, rising costs of human resources, etc.) have caused a crisis in some energy companies. The purpose of this study was to present a model for crisis management in oil companies' human resources system. The research method was descriptive survey and the statistical sample consisted of 200 managers and experts of the National Iranian Oil Company. Statistical software was also used to analyze the results. The results showed that except for one index (identifying the probable events) all of the mentioned indicators of the model can be prescribed for human resource crisis management strategies in oil companies. The highest mean score is related to the index "Developing Human Resources Management Policies and Measures to Promote Motivation, Job Satisfaction and Commitment of Employees" and the next indicator is the priorities of implementing training courses for empowerment.
    Keywords: Crisis, Crisis Management, Human Resources, Petroleum Firms System
  • Iman Shakeri*, Zohreh Mousavi, Abolghasem Nouri, Hamidreza Oreizi Pages 243-262
    The aim of this study has been validation of 360-degree Appraisal through assessment center in the National Iranian Gas Company. For this purpose, 76 of  key executives that participated in assessment center and 360-degree appraisal selected by available sampling. Data analyzed by SPSS software and Pearson correlation, linear regression, stepwise regression tests. The results showed 360-degree appraisal scores significantly can predict assessment center scores and dimensions of 360-degree appraisal (supervisors, colleagues, subordinates and individual evaluations) are different in predicting assessment center scores. Also, the construct validity demonstrated weak support for convergent validity of competences. The findings indicate in order to increase validity of competency-based tools such as 360-degree appraisal, design and use of those should as much as possible be accurate and based on scientific evidence.
    Keywords: performance appraisal, assessment center, 360degree appraisal, validation