فهرست مطالب

زیست شناسی کاربردی - سال سی و دوم شماره 1 (بهار 1398)

نشریه زیست شناسی کاربردی
سال سی و دوم شماره 1 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • بهروز بهروزی راد* صفحات 9-22

    بررسی مراحل تولیدمثل و میزان موفقیت جوجه آوری پرستو دریایی پشت دودی (Onychoprionanaethetus(Scopol 1876 در جزیره قبر ناخدا از فروردین تا شهریور 1394 انجام شد. در 142 آشیانه منتخب میانگین  قطر بزرگ آشیانه ها 0/42 ± 23/23، میانگین قطر کوچک آشیانه ها 0/29± 19/08و میانگین عمق  آن ها  17/0± 07/3سانتی متر تعیین شد. میانگین قطر بزرگ تخم ها23/0± ا43/43 میانگین قطرکوچک 15/0±11/31میلی متر، وزن تخم ها 35/0 ± 98/21 گرم و  میانگین حجم تخم ها 12/0±2/45 میلی متر  مکعب  تعیین شد. شاخص شکل تخم ها بیضوی و میانگین آن 09/3± 63/71 تعین شد.  میانگین دوران تفریخ  5/1± 5/18روز  تعین شد. میانگین موفقیت در مرحله آشیانه نشینی جوجه ها nestling)، 92/60)درصد، در مرحله ترک  آشیانه جوجه هاPost-nestling)  44/91) درصد و میزان موفقیت کل جوجه آوری 94/73 درصد تعیین شد. بیشترین میزان  تلفات در  مرحله ترک آشیانه  12(Post-nestling) درصد و کم ترین تلفات در مرحله تخم 5 درصد بود.

    کلیدواژگان: پرستودریایی پشت دودی، موفقیت تولیدمثل، جزیره قبرناخدا، Post-Nestling
  • زهرا خلیلی*، حسن جلیلی، مصطفی نوروزی صفحات 23-32

    کلرلا نوعی جلبک سبز تک سلولی است که بیشترین کلروفیل را در بین موجودات تولید می کند. از جمله متابولیت های مهم کلرلا می توان به کلروفیل a و  b و آستاگزانتین اشاره کرد. تا کنون جهت افزایش تولید متابولیت های ریزجلبک ها، برخی مواد شیمیایی به عنوان محرک استفاده شده اند که یکی از این محرک ها اتانل می باشد. تاثیر اتانل بر روی رشد سلولی و تولید ترکیبات لیپیدی مختلف گیاهان و ریزجلبک ها بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است. در این پژوهش برای اولین بار تاثیر اتانل بر تولید آستاگزانتین و کلروفیل a و b در کلرلا سوروکینیانا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از اسپکتروفتومتری نشان داد که اتانل در غلظت 10 میکرولیتر (در 100 سی سی محیط کشت) سبب افزایش تولید آستاگزانتین به مقدار 4/1 برابر می شود.  در حالیکه میزان تولید کلروفیل ها، در حضور 100 میکرولیتر اتانل (در 100 سی سی محیط کشت) تنها تغییر اندکی داشته است. با توجه به نقش تنظیمی فیتوهورمون ها در ریزجلبک ها می توان نتیجه گرفت که اتانل نیز مشابه سیگنال عمل کرده و تولید برخی متابولیت ها را تنظیم می کند.

    کلیدواژگان: آستاگزانتین، اتانل، اسپکتروفتومتری، ریزجلبک، کلروفیل
  • راهله رهباریان*، الهام عزیزی، آسیه بهداد، آتنا میربلوک صفحات 33-56

    به منظور بررسی اثرات تنش کروم بر رشد، شاخص های فتوسنتز و میزان فعالیت آنزیم هایآنتی اکسیدانگیاه خرفه (Portulaca oleracea L.)، آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی، در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار سطح کروم (25، 50، 75 و 100 پی پی ام) انجام شد. همچنین میزان +6Cr در خاک، ریشه و اندام هوایی در سطوح مختلف تنش سنجش شد. با افزایش میزان کروم، مقدار آن در اندام هوایی و ریشه به طور معنی داری افزایش یافت. انباشت کروم در ریشه بیش تر از اندام هوایی بود. هدایت روزنه ای، کلروفیل a، کاروتنوئید، تعرق و کارایی فتوسیستم II با افزایش میزان کروم کاهش یافت. هر چند، میزان تثبیت دی اکسید کربن، کارایی مصرف آب، رشد، ضریب ثبات کلروفیل و میزان کلروفیل b و کل در غلظت 100 پی پی ام به طور معنی داری بیشتر از غلظت 75 پی پی ام بود. میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز با افزایش میزان کروم روند افزایشی نشان داد. بنابراین، احتمالا کروم در غلظت های پایین، سبب کاهش کارایی فتوسنتز، تولید گونه های اکسیژن فعال و در نتیجه کاهش رشد شده است، ولی در سطوح بالاتر (100پی پی ام)، خرفه توانسته است با افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان تا حدودی اثرات تخریبی را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: فلزات سنگین، کارایی فتوسیستم II، کروم، آنزیم های آنتی اکسیدان، خرفه
  • لیلا شبانی*، محمدرضا سبزعلیان، فرزانه ترکش صفحات 57-75

    هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تنش خشکی بر پاسخ های دفاعی آنتی اکسیدان در 3 ژنوتیپ از گیاه چچم و در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط مزرعه ای انجام شد. تنش خشکی RWC، وزن تر و خشک، محتوای کلروفیل a، b و کاروتنوئید را کاهش داد، درحالی که غلظت H2O2 و محتوای پرولین افزایش یافت. همچنین در مقایسه با شاهد، فعالیت آنزیم های CAT،APX ، GPX و SOD به علت تنش خشکی افزایش یافت. باتوجه به نتایج به دست آمده شامل کاهش اندک محتوای نسبی آب، افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و افزایش میزان پرولین در ژنوتیپ اول می توان نتیجه گرفت که احتمالا این ژنوتیپ در مقایسه با دو ژنوتیپ دیگر نسبت به تنش خشکی دارای مقاومت بیشتری است.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، پراکسید هیدروژن، پرولین، چچم، خشکی
  • مسیب عالی پور، یزدان کیوانی*، عیسی ابراهیمی صفحات 76-97

    ویژگی های تغذیه ای ماهی قزل آلای رنگین کمان با جمع آوری 355 نمونه از رودخانه مورد بررسی قرار گرفت. دامنه طول کل ماده ها  1/17-2/40 SD) 54 /4±05/26)و نرها 5/15 تا 3/40 (93/5±9/24) سانتی متر بود. از کل معده ها، 39 معده خالی بود (11%) و در فصول مختلف اختلاف معنی داری نداشتند. این ماهی، 45 آرایه غذایی از 10 رده را مورد مصرف قرار داد. گروه های شناسایی شده شامل کرم های حلقوی و پهن، بندپایان، نرمتنان، مرجان های آب شیرین و ماهیان استخوانی بود. سخت پوستان، حشرات، شکم پایان و ماهی های استخوانیدر تمامی ماه های سال توسط این گونه مورد مصرف قرار گرفت. ترکیب جیره غذایی نر و ماده تفاوت مشخصی را نشان نداد و رده های غذایی عمده توسط هر دو جنس مصرف شدند، ولی با اندازه ماهی دارای تفاوت معنی داری بود و میانگین اندازه طعمه با افزایش ماهی افزایش یافت. در مجموع، ماهی قزل آلای رنگین کمان دامنه وسیعی از مواد غذایی جانوری را مصرف می کند و یک گونه گوشتخوار به شمار می رود.

    کلیدواژگان: آزادماهیان، تغذیه، جیره غذایی
  • عزت عسگرانی*، الهام گودینی، جمشید فولادی صفحات 98-107

    کاتالاز آنزیمی با توانایی تبدیل H2O2 به آب و اکسیژن است. کاتالاز در صنایع مختلف به خصوص صنعت نساجی مورد توجه قرار گرفته است. در صنعت نساجی H2O2 به عنوان سفیدکننده استفاده می‎شود. این فرآیند در pH بالا انجام می‎شود. بنابراین کاتالاز قلیایی جهت احیای H2O2 بسیار مناسب است. باکتریKocuria sp. ASB 107 دارایمقدارزیادیکاتالاز قلیایی است. در این مطالعه برای دستیابی به بیشترین میزان رشد باکتری و تولید کاتالاز از محیط کشت‎های ارزان قیمت نظیر ملاس چغندر قند، نیشکر و آب پنیر استفاده شد. منحنی رشد رسم شد و در اواخر فاز لگاریتمی، محصول تخمیر سانتریفیوژ و فعالیت آنزیمی با روش اسپکتروفتومتری درطول موج 240 نانومتر بررسی شد. برای تعیین میزان رشد باکتری از وزن بیوماس خشک استفاده شد. بالاترین فعالیت آنزیم (U/mL25/2136) و رشد باکتریایی (g/L 19/5) با استفاده از ملاس چغندرقند (1 درصد) و عصاره مخمر (5/2 درصد) حاصل شد. همچنین با 4 درصد آب پنیر به عنوان منبع کربن فعالیت کاتالازی و رشد به ترتیب به میزان U/mL 5/3032 و g/L 16/6 مشاهده شد. نتایج پژوهش نشان داد ملاس چغندرقند و نیشکر و آب پنیر سوبستراهای ارزان و مناسبی جهت تولید آنزیم و رشد سلول هستند و منبع نیتروژن غیرآلی اوره مناسب نیست.

    کلیدواژگان: آب پنیر، بهینه سازی، کاتالاز، ملاس، Kocuria sp، ASB 107
  • نفیسه عظیمی، احمد مجد*، طاهر نژاد ستاری، فائزه قناتی، صدیقه اربابیان صفحات 108-118

    به منظور بررسی اثر آب مغناطیده بر اندام های رویشی و تعداد روزنه، بذرهای عدس در دو گروه، در یک زمین آزمایشی کشت شدند. یک گروه با آب معمولی و دیگری با آب مغناطیده آبیاری شدند. برای بررسی ساختار تشریحی و روزنه به ترتیب از روش های متداول سلول- بافت شناسی ومیکروسکوپ الکترونی نگارهاستفاده شد. نتایج نشان دادند در گیاهان تیمار، مریستم رویشی حجیم تر و کشیده تر شده، همچنین در این گیاهان افزایش فراوانی و تراکم عناصر چوب درساقه، دمبرگ و ریشه و نیز افزایش قطر ریشه و وسعت استوانه مرکزی و کاهش وسعت ناحیه پوست و افزایش تراکم و فشردگی سلول های پارانشیم مزوفیل اسفنجی مشاهده شد. به طور کلی می توان نتیجه گرفت، آب مغناطیده سبب بهبود ویژگی های رشد و در نتیجه کاهش دوره رشد عدس شد، که این موضوع در کاهش آب مصرفی برای آبیاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

    کلیدواژگان: آب مغناطیده، اندامهای رویشی، روزنه، عدس
  • تورج مهدی زاده*، حسین تاجیک، مهسا مایلی، فاطمه اسماعیلی صفحات 119-132

    واکنش های اکسیداسیون باتولید رادیکال های آزاد سلامت انسان را به مخاطره انداخته و همچنین باعث کاهش کیفیت حسی و تغذیه ای غذا می شوند. تلاش هایی برای یافتن آنتی اکسیدان های طبیعی و موثر گیاهی صورت می پذیرد. در این مطالعه ارزیابی میزان فنل تام و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی-آبی و متانولی پوست میوه نارنج و مقایسه با آنتی اکسیدان مصنوعی بوتیل هیدروکسی تولوئن صورت گرفت. میزان ترکیبات فنلی به روش فولین-سیوکالتو و فعالیت آنتی اکسیدانی با سه آزمون قدرت احیاکنندگی، مهار DPPHو ABTSارزیابی شد.محتوایفنلی برای عصاره اتانولی و متانولی به ترتیب0/82±59/38 و 50/0±96/51 میلی گرم گالیک اسید بر گرم عصاره اندازه گیری شد. در آزمون درصد بازدارندگی رادیکال آزاد، عصاره ها اثر مهاری قابل توجهی نشان دادند ولی در آزمون ABTSاثر عصاره متانولی بیشتر از اتانولی بود.یافته ها نشان داد که هر دو نوع عصاره فعالیت آنتی اکسیدانی نسبتا مناسبی داشته و به عنوان یک منبع بالقوه طبیعی در صنایع غذایی و داروئی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: اکسیداسیون، پوست میوه، عصاره طبیعی، فنل کل
  • اعظم مرادی، محمد یعقوبی اوینی، غلامحسین ابراهیمی پور، علیرضا قاسم پور* صفحات 133-146

    میکسوباکترها در دسته باکتری های خاک قرار می گیرند که حرکت لغزشی دارند و اجسام زایشی ایجاد می کنند. جدایه میکسوباکتریایی 118 از خاک منطقه کوهرنگ چهارمحال و بختیاری جداسازی شد و  فعالیت زیستی آن علیه پاتوژن های مختلف انسانی به روش رقت سازی در میکروپلیت مورد بررسی قرار گرفت. جدایه 118 فعالیت ضدمیکروبی قابل توجهی علیه باکتری های شاخص E. coli وM. luteus نشان داد و از این رو، مورد مطالعه بیشتر قرار گرفت. بررسی ویژگی های مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و توالی 16S rDNA باکتری نشان داد که این جدایه به گونه fulvusMyxococcus تعلق دارد. به علاوه درخت فیلوژنی رابطه خویشاوندی این جدایه را با گونه fulvusMyxococcus تایید کرد. به منظور بررسی فعالیت زیستی باکتری، استخراج حلالی محیط کشت انجام و عصاره متانولی حاصل به وسیله HPLC فراکسیون گیری و علیه پاتوژن های حساس تست شد. آنالیز طیف سنجی جرمی نشان دهنده حضور یون مولکولی آنتی بیوتیک های آلتیومایسین و میکسوتیازول در عصاره متانولی محیط کشت این جدایه بود.

    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، درخت فیلوژنی، فعالیت زیستی، طیف سنجی جرمی، HPLC
  • رویا مهین پور*، مجید قاسمی، سیده زهرا موسوی نژاد، زهره زهرایی صفحات 147-158

    آنزیم ها کاتالیزورهای دنیای زنده برای انجام سریع تر واکنش های شیمیایی هستند. آنزیم آدنوزین دآمیناز(Adenosine Deaminase, ADA) واکنش دآمیناسیون برگشت ناپذیر آدنوزین یا داکسی آدنوزین را به اینوزین یا داکسی اینوزین کاتالیز می کند. به دلیل اهمیت این آنزیم در متابولیسم انسان و انواع بیماری ها، همواره مورد توجه پژوهشگران بوده است. باتوجه به رابطه بین فعالیت ADA و انواع لیگاندهای دارویی و غذایی، مطالعات فراوانی دراین زمینه انجام پذیرفته است. یکی از لیگاندهای مهم این آنزیم، کافئین است که روزانه به صورت خوراکی یا دارویی وارد بدن می شود. گزارش هایی درباره اثر کافئین بر فعالیت ADA چه در بدن و چه در شرایط آزمایشگاهی ارائه شده است.در پژوهش حاضر، تغییرات فعالیت آنزیم آدنوزین دآمیناز در شرایط بافری Tris-HCl 50 میلی مولار pH7.3و در دمای37 درجه سانتیگراد، درحضور و عدم حضور کافئین و در غلظت های فزاینده سوبسترای آدنوزین (0-50 میکرومولار) و در زمان های مختلف مجاورت با کافئین اندازه گیری شد. باتوجه به تجزیه و تحلیل منحنی های اشباع به دست آمده، شکل سیگموئیدی آنها تفاوت چشمگیری با منحنی های اشباع گزارش های پیشین نشان میدهد و اولین بار است که گزارش می شود. این تفاوت را می توان به اختلاف در گستره غلظتی سوبسترا و زمان مجاورت با کافئین نسبت داد. بر پایه شکل سیگموئیدی منحنی اشباع، مکانیسم اثر کافئین قابل توجیه است. همچنین بر اساس یافته های این پژوهش، اثر کافئین بر فعالیت آدنوزین دآمیناز، تابعی از زمان مجاورت آنهاست و پس از 6 ساعت مجاورت آنزیم و کافئین به ثبات می رسد. این نکته در تفسیر نتایج حاصل از بررسی های مربوط به آدنوزین دآمیناز و لیگاندهایش ارزشمند خواهد بود.

    کلیدواژگان: آدنوزین دآمیناز، سینتیک سیگموئیدی، کافئین، مکانیسم بازدارندگی
  • مرتضی نادری* صفحات 159-173

    میش مرغ در مقیاس جهانی آسیب پذیر ولی در مقیاس ملی گونهای در خطر انقراض می باشد. زیستگاه این گونه به شدت تحت تاثیر کشاورزی و تغییرات کاربری اراضی میباشد. باید به سرعت اقدامات حفاظتی مبتنی بر مدیریت پویای زیستگاه و حفظ مناطقی وسیع از اراضی بدون کشت و کار پرکار صورت پذیرد. پایین بودن شدید فراوانی جمعیت، فعالیتهای کشاورزی به ویژه در فصل جوجه آوری، تجمع طعمهخواران اهلی و وحشی در اثر عدم مدیریت پسماندها، برداشت یا لمس تخمها از مهمترین تهدیدهای پیش رو محسوب می شوند. خریداری محصول سرپای کشاورزان، تبارشناسی جهت تعیین نزدیکترین جمعیت اهدا کنندهی تخم در خارج از ایران، مدیریت پسماند، کنترل سگها، برقراری وضعیت فوق العاده و پایش فشرده در دورهی زادآوری، حلقهگذاری و ردیابی ماهوارهای جوجه ها پس از احیای جمعیت از مهمترین اقداماتی است برای نجات گونه از بحران انقراض توصیه میگردد.

    کلیدواژگان: تهدیدها، حفاظت، روند تغییرات جمعیت، مدل سازی زیستگاه، میش مرغ
  • حمیده نخعی*، پروانه نظرعلی، پریچهر حناچی، مهدی هدایتی صفحات 174-188

    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر یک دوره تمرینات هوازی و مصرف دارچین بر برخی عوامل  خطر زای قلبی عروقی در زنان فعال می باشد. پژوهش حاضر در پاییز 1392 در سالن ورزشی دانشگاه الزهرا انجام شد. 28 دانشجوی دختر رشته تربیت بدنی(سنین2/02±22/36سال؛ وزن7/17±59/80 کیلوگرم؛ قد6/60±162/40 سانتی متر) به طور داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی به 5 گروه: 1) تمرین هوازی2) تمرین هوازی به همراه مصرف دارچین3) تمرین هوازی به همراه مصرف دارونما4) دارچین5) کنترل تقسیم شدند. تمرین هوازی به مدت 6 هفته و با شدت 80-65 درصد حداکثر ضربان قلب انجام شد. در ابتدا و انتهای مطالعه نمونه های خونی جمع آوری گردید. داده ها در نرم افزار آماری SPSS20  وارد شدند و از آزمون کروسکال والیس، ویلکاکسون در سطح معناداری (0/05> p) مورد بررسی قرار گرفت.  نیم رخ لیپیدی ، قند خون وBMI در گروه تمرین هوازی به همراه مصرف دارچین تفاوت معنی داری نداشت(0/05> p). بر اساس نتایج این مطالعه ممکن است انجام فعالیت ورزشی با شدت 80-65 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی بیش از 6 هفته به همراه  مصرف دارچین می تواند موجب بهبود نیم رخ لیپیدی، قندخون و شاخص توده بدنی گردد.

    کلیدواژگان: بیماری های قلب وعروق، نیم رخ لیپیدی، ورزش هوازی، ورزش
  • سحر رضایی*، فرزاد هوشیار، حمیدرضا رضایی، حمیدرضا کبیری بالاجاده، هادی خوشناموند صفحات 189-205

    خرگوش های صحرایی به طور گسترده در جهان توزیع یافته و به شرایط آب و هوایی متنوع سازگار شده اند. شرایط محیطی متفاوت و رژیم غذایی دو فاکتور مهم و موثر در ایجاد تنوع در خانواده خرگوش ها محسوب می شوند. مطالعات مختلف نشان داده است، جمجم ها تنها اجزا اسکلتی پایدار در وضعیت های مختلف محیطی به منظور بررسی تغییرات مورفومتریکی گونه ها محسوب می شوند. از این رو آنالیز تنها به جمجمه خرگوش محدود شد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تنوع ژنتیکی و روابط بین صفات مورفومتری اندازه گیری شده در 50 نمونه جمجمه خرگوش در پنج استان غربی کشور، در قالب یک نمونه گیری کاملا تصادفی بوده است. در مجموع 40 صفت مورفومتری اندازه گیری شد. گروه بندی صفات اندازه گیری شده با استفاده از نرم افزار Spss به روش Ward انجام گردید. از همبستگی پیرسون به منظور بررسی همبستگی بین صفات اندازه گیری شده در سطح احتمال 99 درصد استفاده شد. برازش دارنگاره (Dendrogram) مذکور کل گونه ها را از فاصله پانزده اقلیدسی به سه گروه مجزای (A، B و C) تقسیم کرد. ادامه برازش مذکور از فاصله ده اقلیدسی، گونه های مورد بررسی را بر اساس صفات مورفومتریک به چهار گروه مجزا تقسیم نمود. ضرایب همبستگی بین صفات نشان داد که از بین صفات اندازه گیری شده صفات (Сondylobasal length، Palatal length) و (Zygomatic width، Greatest width) و (Least interorbital width، Postorbital width) و (Least interorbital width، Width of skull behind zygomaticorches) دارای همبستگی مثبت و بالایی (r>80%) در سطح احتمال 1 درصد و (عرض دندان های ردیف بالایی از پشت دندان آسیا اول و ارتفاع آرواره پایین در ناحیه اولین دندان پیش آسیا تا قسمت زیرین آرواره) دارای همبستگی منفی و بالایی (r>60%) در سطح احتمال 1 درصد می باشند.

    کلیدواژگان: خرگوش غربی (Lepus europaeus)، استان های غرب ایران، صفات مورفومتری، تجزیه خوشه ای، ضریب همبستگی
|
  • Behrouz Behrouzi Rad * Pages 9-22

    The Present study conducted during March-September 2015 on Ghabre Nakhoda Island in Khure Mosa Creek in Khozestan Province. Entrance of the Bridled TernOnychoprion anaethetus (Scopoli, 1786) to Gabre Nakhoda Island started in mid-March and they leaved island after breeding in mid-September 2015. In 142 selected nests, breeding success rates, large and small diameter parameters, the shape, size, volume, and weight of eggs before hatching and chicks after birth were measured. Averages of large diameter, small diameter, and depth of nests were 23.42 ±0.42, 19.08±0.29, and 3.07±0.17centimeter respectively. Averages of large diameter, small diameter, volume shape, and weight of eggs were 43.43±0.23, 31.11± 0.15 mm, 20.453±1.12 mm3, and 21.98±0.35gr respectively. Average of incubation period was 28.5±1.5 day. Average success of the nestling, post nestling, and fledging were 92.60, 91.44, and 73.94 percent respectively. Most of the mortality was 12 percent at post-nestling and minimum was 5 percent at incubation period.

    Keywords: Bridled Tern, Breeding Success, Ghabre Nakhoda Island, Post-Nestling
  • Zahra Khalili *, Hasan Jalili, Mostafa Noroozi Pages 23-32

    Chlorella is a unicellular green algae that produces the highest amount of chlorophyll among of organisms. Some of important metabolites in chlorella are astaxanthin, chlorophyll a and chlorophyll b. So far some of chemicals used as inducer for increasing algal metabolites which one of them is ethanol. Effect of ethanol on cell growth and lipid content of microalgae and plants has been studied. In this research, the effect of ethanol on astaxanthin, chlorophyll a and b production in chlorella sorociniana was investigated for the first time. The result of spectrophotometry showed that addition of 10 μl of ethanol (in 100 ml) will enhance the astaxanthin for 1.4 times. However, chlorophyll production changed a little in the presence of 100 μl of ethanol. According to regulatory role of phytohormones in microalgae, it can be conclude that ethanol acts as a signal and regulates some of metabolites production.

    Keywords: astaxanthin, chlorophyll, ethanol, microalgae, spectrophotometry
  • Raheleh Rahbarian *, Elham Azizi, Assieh Behdad, Atena Mirbolook Pages 33-56

    In order to investigate effects of Cr stress on growth, photosynthetic indexs and the activity of antioxidant enzymes in Portulaca oleracea L.(Purslane), an experiment in the greenhouse of Ferdowsi University of Mashhad, was done in a completely randomized design with three replications of five levels (0, 25, 50, 75 and 100 ppm). The amount of Cr+6 in the soil, root and shoot at different levels of stress were measured. By increasing the chromium content in shoot and root were significantly increased. Chromium accumulation at root was more than shoot. Stomatal conductance, chlorophyll a, carotenoids, transpiration and efficiency of photosystem II decreased with increasing the amount of Cr. However, the Co2 assimilation, water use efficiency, growth, coefficient stability index (CSI) and chlorophyll b and total chlorophyll concentration in 100 ppm was significantly higher than 75 ppm. Also, the activity of catalase and peroxidase increased by increasing the amount of Cr+6. Based on the results, chromium in low concentrations possibly effected on biosynthesis of photosynthetic pigments and caused disorder of photosynthetic electron transport, decreased photosynthetic efficiency, thereby reduced the production of reactive oxygen species and growth. But at higher levels of chromium (100 ppm), purslane by activating defense mechanisms such as increasing the activity of antioxidant enzymes and prevent a sharp decline in total proteins could reduce somewhat the damage and maintained the water use efficiency. The purslane is likely to be as tolerant plants of chromium and it was effective in refining the contaminated soils with this heavy metal.

    Keywords: Heavy metal, photosystem II efficiency, chromium, antioxidant enzymes, Portulaca oleraceae L
  • Leila Shabani *, Mohammad R. Sabzalian, Farzane Tarkesh Pages 57-75

    The present study was aimed to investigate the effect of drought stress on antioxidant defensive responses of three genotypes of Lolium perenne. This investigation was performed as factorial and a randomized complete design with three replications under field conditions. The results indicated that drought stress significantly decreased the relative water content (RWC), fresh and dry weight, chlorophyll a, chlorophyll b and carotenoid contents, while the concentration of H2O2 and proline increased. Also, compared to the control, the activities of catalase (CAT), ascorbate peroxidase (APX), guaiacol peroxidase (GPX) and superoxide dismutase (SOD) increased due to drought stress. Regarding results of the relative water content, the activity of antioxidant enzymes and proline content, it is concluded that genotype 1 had more tolerance to drought compared to the two other genotypes.

    Keywords: Antioxidant, Drought, H2O2, Lolium, Proline
  • Mosayeb Aalipour, Yazdan Keivany *, Eisa Ebrahimi Pages 76-97

    in the inland waters of Iran and little is known about this species in Iranian waters. In this study, some biological characteristics of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) as an exotic fish were examined in 355 specimens collected monthly from Beheshtabad River of Chaharmahal & Bakhtiari Province during April 2013 to March 2014. Total length of females and males ranged from 17.1 to 40.2 cm (26.05±4.54SD) and from 15.5 to 40.3 cm (24.9±5.93), respectively. Among all the examined stomachs, 39 were empty (Vacuity index, Vi= 11%). This variation was not significantly diffrent (P˃0.05) over the year and the maximum number of empty stomachs was recorded during the spring and the minimum during the autumn. The diet of the rainbow trout was composed of 45 different prey taxa, belonging to 10 main classes. The most important prey items were Annelida (Oligochaeta and Hirudinea), Platyhelminthes (Turbellaria), Arthropoda (Crustacea, Insecta and Archanida), Mollusca (Gastropoda and Lamellibranchiata), Coelenterata (Cnidaria) and Teleostei. Hirudinea, Crustacea, Insecta, Gastropoda, Teleostei and Lamellibranchiata were the most important prey items in all seasons. Crustacea, Insecta, Gastropoda and Teleostei were the most important prey items in all months. Sex did not appear to have any significant effects on the diet composition and on the main prey items consumed by the fish. Fish size showed significant effects on diet composition and the average size of prey increased with fish size. The rainbow trout could be considered a carnivorous fish, feeding on a wide range of prey items.

    Keywords: Diet, Feeding, Salmonidae
  • Ezat Asgarani *, Elham Godini, Jamshid Fooladi Pages 98-107

    Catalase is an enzyme capable of catalyzing the alteration of H2O2 to O2 and H2O. It has recently acquired importance due to its application in the textile industries. Kocuria ASB107shows relative high resistance against ionizing and UV radiation. the antioxidant barrier in this bacterium consists enzymes such as catalase. In order to achieve the highest rate of bacterial growth and catalase production, sugar cane molasses, sugar beet molasses and whey were used as cheap carbon sources. Growth curves were plotted and at the late logarithmic phase, fermentation product was harvested. Catalase activity was measured spectrophotometrically by monitoring the decrease in absorbance at 240 nm affected by the decomposition of hydrogen peroxide. bacterial growth was also stimated from the weight of dry biomass. The highest biomass (5.19 g/L) and catalase activity (2136.25 U/mL) were found in medium consisted 1% molasses and 2.5 % yeast extract. In addition with the 4% whey as a carbon source, catalase activity and growth were 3032.5 U/mL and 6.16 g/L respectively. The results showed molasses and whey are suitable and inexpensive substrate. on the other hand inorganic nitrogen sources such as urea are not suitable for the production of catalase and cell growth.

    Keywords: Catalase, Kocuria ASB107, Molasses, Optimization, Whey
  • Nafise Azimi, Ahmad Majd *, Taher Nejad Satari, Faezeh Ghanati, Sedighe Arbabian Pages 108-118
  • Tooraj Mehdizadeh *, Hossein Tajik, Mahsa Mayeli, Fatemeh Esmaili Pages 119-132

    Oxidation reactions venture human health due to the production of free radicals. Additionally, by creating some compounds, reduce sensory and nutritional quality of food. Recently, performed many attempts to find natural and safe antioxidants from different plant sources. In this study, total phenolic and antioxidant activity of sour orange (Citrus aurantium) hydroethanolic and methanolic peel extract in compare with BHT examined. Total phenolic content of hydro-ethanolic and methanolic peel extract was 59.38±0.82 and 50.96±0.51 mg Gallic acid/g extract, respectively. In testing percent of inhibition of free radicals (DPPH and ABTS), the extracts showed a significant inhibitory effect but there is a significant difference, between hydro-ethanolic and methanolic extract in ABTS test. Both extract also showed reducing effect. Our findings showed that orange peel extract had relatively good antioxidant activity in compare to standard antioxidant (BHT), so it has proposed as a potential source of natural antioxidants in food and pharmaceutical industries.

    Keywords: Fruit peel, Natural extract, Oxidation, Total phenol
  • Azam Moradi, Mohammad Yaghoobi Avini, Gholamhousein Ebrahimipour, Alireza Ghasempour* Pages 133-146

    Myxobacteria are soil bacteria that move by gliding and have an astonishing life cycle culminating in fruiting body formation. The myxobacterial strain no.118 was isolated from unexplored soil of Koohrang County, Chaharmahal-o-Bakhtiari Province and tested for potential antimicrobial activity against various human pathogens. On the basis of results, strain 118 significantly inhibited growth of E. coli andM. luteus therefore was used for further characterization. Analysis of morphological, biochemical and 16S rRNA gene sequence indicated that this strain belongs to the genus Myxococcus. In addition, neighbor-joining phylogenetic tree confirmed the relationships of this strain to other members of Myxococcus genera. In order to explore the potential bioactivities, extract of the fermented broth culture was prepared with organic solvent extraction method. The methanol extract was subjected to HPLC fractionation against sensitive pathogens. LC/MS analysis resulted in the identification of Myxothiazol and Althiomycinantibiotics in methanol extract of the strain no. 118.

    Keywords: Antibiotic, Myxococcus, Bioactivity, HPLC, LC, MS
  • Roya Mahinpour *, Majid Ghasemi, Zahra Mosavi Nejad, Zohre Zahrayi Pages 147-158

    Caffeine is one of most important ligand of adenosine deaminase (ADA). In the present study, changes in adenosine deaminase activity were measured in Tris-HCl buffer 50mM, pH 7.3 at 37oC in the presence and absence of caffeine in increasing concentrations of adenosine as a substrate (0-50µM) and in various incubation times with caffeine. Regarding the analysis of the saturation curves, for the first time, their sigmoidal shape shows considerable differences with previous reports which can be referred to differences in concentration range of substrate and incubation time with caffeine. Based on the sigmoidal shape of saturation curve, mechanism of caffeine effect is explainable.  Moreover, based on finding of this study, the effect of caffeine on ADA activity is a function of incubation time and will be stable after 6 hours incubation of enzyme with caffeine. This is noteworthy when interpreting the results of the studies on ADA and its ligands.

    Keywords: Adenosine deaminase, caffeine, sigmoidal kinetics, mechanism of inhibition
  • Morteza Naderi * Pages 159-173

    Great bustard as a globally threatened species faces extinction risk in Iran. Great Bustard’s habitat is strongly destructed by agricultural activities and land use change. Urgent integrated activities are obligatory to save it from extinction vortex. Great bustard faces with different levels of threats that put it at the extinction risk like very low abundance, agricultural activities especially in the breeding season, waste mismanagement which attract wild and domestic predators, collecting and even touching the eggs. Stopping farm crops’ harvest for three consecutive years, or to postpone harvesting time while keeping Great bustard strips, phylogenetic study to determine the closest donor population, waste management, predators controlling, species ringing and satellite tracking are some of the high priority activities should be considered.

    Keywords: Threats, Conservation, Population change trend, Habitat modeling, Great Bustard
  • Hamide Nakhayi *, Parvaneh NAZARALI, Parichehr Hanachi, Mehdi Hedayati Pages 174-188

    The aim of this study was to investigate the effect of aerobic training and cinnamon consumption on some cardiovascular risk factors in active women. This study was conducted in autumn 2013 at Al Zahra University Sports University. 28 female students of physical education (ages 02/2 ± 36/22 years, weight 17/7 ± 80/59 kg, height 60/6 ± 40/162 cm) are recruited and randomized into 5 groups: 1) exercise 2) aerobic exercise combined with cinnamon 3) aerobic training with placebo 4) cinnamon 5) were assigned. Intensity aerobic exercise was for 6 weeks with 80-65% of maximum heart rate. Blood samples were collected at the beginning and end of the study. Data were analyzed using SPSS20 software and Kruskal Wallis test, Wilcoxon test was used at significant level (p <0.05). lipid profile in the aerobic exercise group showed no significant difference with cinnamon consumption (P<0.05). Based on the results of this study, exercise activity with intensity of 65-80% of maximal oxygen consumption over 6 weeks with cinnamon supplementation can improve lipid, glucose and BMI.

    Keywords: Aerobic exercise, exercise, cardiovascular diseases, Lipid profiles
  • Sahar Rezaei *, Farzad Hoshyar, Hamidreza Rezaei, Hamidreza Kabiribalagadeh, Hadi Khoshnamvand Pages 189-205

    this species Widely distributed in the world and have adapted to the varied weather conditions. Different environmental conditions and diet are two important factors that have effect on making diversity. Different studies have shown, Skull sustained only skeletal components in different environmental conditions.so, using them as Evaluation of morphometric changes of species. Therefore The analysis was limited only to the skull Rabbit. The aim of this study is surveying Genetic diversity and relationships between morphometric traits measured in 50 Skull Rabbit samples in five western province with a random sampling. totally 40 morphometric traits were measured. Group of measured traits were carried out by Spss and Ward method. As well as that, we used Pearson correlation to study correlations between traits were measured at the level of 99%. Fitting Darngarh have shown From the Euclidean distance of fifteen Species were divided into three groups (A, B , C). Continue fitting the Euclidean distance of ten Species based on morphological traits divided into four distinct groups. The correlation coefficients between traits showed that there is a high positive correlation at the level of 1% between some traits (r>80%) such as: Сondylobasal length، Palatal length. Zygomatic width، Greatest width. Least interorbital width، Postorbital width. Least interorbital width، Width of skull behind zygomaticorches. In addition to that there is a negative correlation at the level of 1% between The top row of teeth and Lower jaw height.

    Keywords: Lepus europaeus, the western provinces of Iran, morphometric traits, Ward method, Pearson correlation