فهرست مطالب

پرستاری سالمندان - سال چهارم شماره 4 (تابستان 1397)

فصلنامه پرستاری سالمندان
سال چهارم شماره 4 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهناز صلحی، فروزان برارپور*، فاطمه حسینی صفحات 9-19
    مقدمه وهدف

    افزایش طول عمر انسانها و اضافه شدن جمعیت سالمندان یکی از دست اوردهای قرن جاری بوده و سالم پیر شدن حق طبیعی تمام افراد است و باید به ارتقای کیفیت زندگی و سلامت جسمی، روانی و اجتماعی و ارایه خط مشی مناسب در زمینه ارتقای خودکارآمدی سالمندان توجه داشته باشیم.
    این مطالعه با هدف تعیین ارتباط خود کارآمدی و کیفیت زندگی در سالمندان مقیم کهریزک در سال 96-97 انجام شده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی - تحلیلی ،مقطعی و جامعه آماری شامل تمام سالمندان مقیم کهریزک بود .300 نفر از سالمندان به روش نمونه گیری تصادفی با توجه به معیار های پژوهش انتخاب شدند به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد خودکارآمدی عمومی (GSE-10) و پرسشنامه استاندارد کوتاه کیفیت زندگی ((WHOQOL-BREF استفاده شد . داده ها پس از جمع آوری در نسخه 22 نرم افزار SPSS  وارد و با استفاده از آمار   توصیفی شامل فراوانی، میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی شامل آزمون  t  مستقل، آزمون anova  ، ضریب همبستگی پیرسون ، آنالیز واریانس و آزمون رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل گردید .

    یافته ها

    میانگین نمره خودکارآمدی 28 و نمره کیفیت زندگی در بعد سلامت عمومی در27.66% موارد ضعیف ، در 50% موارد متوسط و در 22.33 % موارد خوب و به ازای یک واحد افزایش در نمره خودکارآمدی ، میانگین نمره کیفیت زندگی در بعد سلامت جسمی به اندازه 0.58 ، در بعد سلامت روان به اندازه 0.59، در بعد روابط اجتماعی به اندازه 0.47،در بعد سلامت محیطی به اندازه 0.71 و در بعد سلامت عمومی به اندازه 0.78 نمره افزایش داشته است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه خودکارآمدی با کیفیت زندگی ارتباط معنی دار داشته و با افزایش نمره خودکارآمدی نمره کیفیت زندگی در ابعادسلامت جسمی ، روابط اجتماعی ، سلامت روان ، سلامت محیط ،سلامت عمومی کل افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، کیفیت زندگی، سالمند
  • محمدرضا محمودی*، حسین حسنی، اسد میرزایی صفحات 20-29
    مقدمه و هدف

    ارزیابی میزان انگل های روده ای از عوامل اصلی نشانگر وضعیت بهداشت فردی و اجتماعی در جوامع، بخصوص میان سالمندان بشمار می رود. بدلیل ضعف سیستم ایمنی در بیماران سالمند تحت شیمی درمانی و دیالیز، تظاهرات بالینی این عفونت ها شدیدتر است. بدلیل عدم وجود اطلاعات در این زمینه در استان گیلان، این مطالعه به منظور تعیین شیوع انگل های روده ای در سالمندان تحت دیالیز و شیمی درمانی و مقایسه آن با گروه کنترل انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی-توصیفی در سال 1396 انجام شد. نمونه گیری بصورت هدفمند از 160 نفر از سالمندان دارای ضعف سیستم ایمنی (80 نفر تحت شیمی درمانی و 80 نفر از سالمندان تحت دیالیز) و 130 نفر سالمند سالم که جهت چک آپ دوره ای به مراکز درمانی رشت مراجعه کرده بودند، صورت گرفت. از هر فرد یک نمونه تهیه شده و برای جستجوی انگل های روده ای، روش های پارازایتولوژیک مانند اسمیر مستقیم، فرمالین-اتر و رنگ آمیزی اسید فاست اصلاح شده انجام شد. ملاک تعیین آلودگی مشاهده حداقل یک انگل بود. یافته ها با آزمون کای دو مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    میزان ابتلا به انگل های روده ای بطورکلی 5/6% (19 نمونه از 290 نمونه) بود. 7/8% (7 نمونه از 80) از سالمندان تحت شیمی درمانی، 10% (8 نمونه از 80) از سالمندان تحت دیالیز و 3% (150/4) از گروه کنترل از نظر انگل های روده ای مثبت بودند. بین گروه ها از نظر آماری اختلاف معنادار مشاهده شد (05/0 .(P <بلاستوسیستیس هومینیس، آنتاموبا کلی، اندولیماکس نانا، یدامبا بوچلی، ژیاردیا لامبلیا به ترتیب با شیوع 7/3%، 1%، 64/0%، 64/0%، 34/0% شایع ترین انگل ها بودند. بین میزان آلودگی، علائم گوارشی و محل سکونت از نظر آماری تفاوت معنا دار مشاهده شد (05/0 .(P <از نظر آماری ارتباط معناداری بین میزان آلودگی، جنس و میزان تحصیلات در سالمندان مورد مطالعه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    اگرچه اکثر تک یاخته های شناسایی شده در این مطالعه غیر بیماریزا بودند ولی باید به این نکته نیز توجه کرد که بسیاری از تک یاخته های روده ای غیر بیماریزا مشابه عوامل بیماریزا ، از طریق مدفوعی-دهانی منتقل می شوند لذا وجود این تک یاخته های غیر بیماریزا می تواند نشانگر سطح بهداشت در آن جامعه می باشد. در مجموع با توجه به اهمیت عفونت ها انگلی در این گروه از افراد، پیشنهاد می گردد که آزمایشات دوره ای از نظر عفونت های انگلی در این بیماران انجام گیرد.

    کلیدواژگان: تک یاخته روده ای، سالمند، شیمی درمانی، دیالیز
  • هاجر براتی*، حمیدرضا عریضی صفحات 30-48
    مقدمه

    نشان داده شده که سلامتی خود-ادراک شده از سوی سالمندان، تنها تحت تاثیر  عملکرد جسمانی نیست و عوامل دیگر مانند عملکرد اجتماعی، و شناختی نیز بر آن موثر است.

    هدف

    این پژوهش به بررسی ویژگی های روان سنجی و روان شناختی پاسخ افراد مسن به سوال در مورد سلامت آنها در یک مطالعه طولی هشت ساله می پردازد.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش به صورت یک طرح عاملی 2 × 4 بوده است که در طول سال های 1387 تا 1395 انجام گرفته است. به منظور دستیابی به هدف پژوهش، نمونه ای 393 نفری از سالمندان شهر اصفهان به صورت غیرتصادفی هدفمند انتخاب شدند و سلامت خودگزارشی، عملکرد جسمانی، اجتماعی، شناختی، افسردگی و نیز تعداد بیماری مزمن آنها در چهار مرتبه طی یک دوره 8 ساله مورد سنجش قرار گرفت. و برای تحلیل داده ها از واریانس مختلط استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که پاسخ به سوال در مورد سلامت سالمندان را نباید در یک مقطع زمانی ارزیابی کرد که در این صورت اعتبار آن ضعیف است. بررسی اعتبار در چهار نیمرخ که بر اثر دو نوع پاسخ در دو گستره زمانی به دست می آید (خوب- خوب، خوب-بد، بد-خوب و بد-بد)؛ بالاتر بوده و شاخص قوی تری از اعتبار پاسخ است. همچنین فعالیت های فیزیکی سبک، متوسط و سنگین و نیز فعالیت های شناختی و اجتماعی در ادراک سلامتی خود از سوی سالمندان موثر است.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس نتایج توصیه می شود که سالمندان باید هر نوع فعالیتی که می توانند اعم از سبک یا متوسط و سنگین برای بهبود خود انجام دهند و نیز  عملکردهای شناختی و اجتماعی خود را بهبود بخشند تا ادراک بهتری از سلامتی خود داشته باشند.

    کلیدواژگان: سلامت خودگزارش شده، عملکردجسمانی، عملکرد شناختی، عملکرد اجتماعی، سالمند
  • منصور آذربو، نسیم سجادی* صفحات 49-63
    مقدمه و هدف

    امروزه در جهان، سالمندی به عنوان مفهومی پویا مطرح است و با افزایش کمیت جمعیت سالمند، بهزیستی روان شناختی آن ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد. بنابراین هدف از پژوهش حاضر تعیین نقش معنای زندگی، شفقت ورزی به خود و سرمایه ی روان شناختی در پیش بینی بهزیستی روان شناختی سالمندان سرای سالمندی بوده است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه ی آماری شامل تمامی زنان و مردان سالمند 60 سال به بالای ساکن سراهای سالمندی تحت نظارت بهزیستی شهر کرمانشاه در سال 1397 بود که 150 نفر (75 نفر زن و 75 نفر مرد) با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه ی معنای زندگی (استیگر و همکاران، 2006)، شفقت ورزی به خود (نف، 2003)، سرمایه ی روان شناختی (لوتانز، 2007) و بهزیستی روان شناختی (کی یز و ماگیارمو،2003) بودند. در تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان دادند که بین معنای زندگی (28/0=r)، شفقت ورزی به خود (43/0=r) و سرمایه ی روان شناختی (35/0=r) با بهزیستی روان شناختی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (001/0>p). نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که شفقت ورزی به خود، سرمایه ی روان شناختی و جستجوی معنا قادر به پیش بینی 29 درصد از واریانس بهزیستی روان شناختی در سالمندان می باشند.

    بحث و نتیجه گیری

    براساس یافته ها می توان نتیجه گرفت که با افزایش معنای زندگی، شفقت ورزی به خود و سرمایه روان شناختی، می توان بهزیستی روان شناختی را افزایش داد.

    کلیدواژگان: معنای زندگی، شفقت ورزی به خود، سرمایه ی روان شناختی، بهزیستی روان شناختی، سالمندان سرای سالمندی
  • مبینا اسحاقی، معصومه عبداللهی، مینا سادات میرشجاع* صفحات 64-77
    مقدمه و هدف

    سالمندان اغلب با مشکلات شناختی ناشی از فرایند سالمندی مواجه می شوند. کاهش توانایی در عملکرد های شناختی سبب افت عملکردهای اجرایی در فعالیت های روزمره، قضاوت، توجه و هشیاری می شود. از این رو این مطالعه به بررسی انواع درمان های شناختی بر شناخت سالمندان مبتلا به آلزایمر می پردازد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه از روش پریزما استفاده شد. مطالعه ی حاضر، شامل تحقیقات منتشر شده از تاریخ 2015 تا 2018 با کلید واژه های تمرین های شناختی، شناخت، سالمندان، آلزایمر در پایگاه علمی پاب مد و ساینس دایرکت صورت گرفت.

    یافته ها

    در جستجوی مطالعات  1145 مقاله در پایگاه پاب مد، 615 مقاله در پایگاه ساینس دایرکت به دست آمد. 1122مقاله پس از مطالعه ی چکیده حذف شدند و نهایتا 12 مقاله که با اهداف پژوهش همخوانی داشت انتخاب و گزارش شدند.

    نتیجه گیری

    به کارگیری تمرینات متنوع شناختی می تواند از آسیب های جدی تر شناختی افراد در معرض خطر به خصوص سالمندان جلوگیری کند و بر عملکرد اجرایی آن ها بیفزاید. از این رو آشنایی و به کارگیری هر چه بیشتر این تمرینات به درمانگران توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تمرین های شناختی، شناخت، سالمندان، آلزایمر
  • ساناز علی خواه*، فاطمه هاشمی صفحات 78-90

    این پژوهش با هدف اثربخشی هیپنوتراپی بر کاهش اضطراب و پرخاشگری و احساس آرامش در سالمندان صورت گرفته است.در این بررسی آزمایشی از میان مراکز روزانه توانبخشی سالمندان سطح شهر تهران 18 نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و در دو گروه آزمایش و گواه جای داده شدند و از تمامی اعضای گروه آزمایش و گواه در قبل و بعد از مداخلات خواسته شد تا به پرسشنامه پاسخ دهند. در دوره مداخلات گروه آزمایش به مدت 6 جلسه تحت هیپنوتراپی شناختی قرار گرفتند و گروه گواه هم تحت هیچ گونه درمان خاصی نبوده اند و در نهایت داده های به دست آمده به وسیله تحلیل کوواریانس توسط نرم افزار آماری SPSS مورد تحلیل آماری قرار گرفتند.تحلیل های آماری بین هر دو گروه در مرحله پس آزمون از نظر متغیرهای اضطراب، پرخاشگری و احساس آرامش در سطح 05/0>P تفاوت معناداری را نشان می دهد. به بیان دیگر هیپنوتراپی به طور معناداری پرخاشگری و اضطراب را در سالمندان کاهش و احساس آرامش را افزایش داده است.

    کلیدواژگان: هیپنوتراپی شناختی، سالمندان، اضطراب، پرخاشگری، احساس آرامش
  • مجتبی امینی*، نادر شاکری، حمیدرضا حداد، مسعود میرمعزی صفحات 91-99
    مقدمه و هدف

    بیماری انسدادی مزمن ریه یکی از مهم ترین بیماری های پیش رونده ریوی است. مهم ترین روش به حداقل رساندن پیشرفت بیماری، بازتوانی ریه عنوان شده است. بازتوانی ریه موجب بهبود الگوی تنفسی می شود. بدین منظور تاثیر دو نوع تمرین پیلاتس و دیافراگمی بر برخی از شاخص های ریوی در این بیماران بررسی گردید.

    مواد و روش ها

    در این بررسی نیمه تجربی 24 بیمار مرد با میانگین سنی (51/4±56) مبتلابه  COPDبا درجه متوسط به صورت در دسترس و هدفمند انتخاب و به شکل تصادفی در سه گروه 8 نفره (تمرین دیافراگمی، تمرین پیلاتس و گروه کنترل) تقسیم شدند. تمرینات پیلاتس و دیافراگمی به مدت 8 هفته و 3 جلسه در هفته در دو گروه تمرینی به طور جداگانه اعمال شد. گروه کنترل هیچ تمرینی را انجام نداد. به وسیله دستگاه اسپیرومتری میزان FEV1/FVC و تعداد تنفس در دقیقه اندازه گیری شد. پرسشنامه معیار اصلاح شده بورگ،جهت ارزیابی تنگی نفس به وسیله آزمودنی ها تکمیل شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تی زوجی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هر دو نوع تمرین بر شاخص های ریوی تاثیر داشتند. FEV1/FVC بین گروه های تمرینی و کنترل تفاوت معنی داری داشت (05/0˂P). در کاهش میزان تنگی نفس و تعداد تنفس در دقیقه بین گروه های تمرینی و کنترل تفاوت معنی دار بود (05/0˂P). در گروه کنترل هیچ تغییری مشاهده نشد (05/0˃P).

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرینات پیلاتس و دیافراگمی نقش مهمی در بهبود الگوی تنفسی بیماران ریوی دارد. نتایج نشان داد که هر دو نوع تمرین موجب بهبود الگوی تنفسی، افزایش  FEV1/FVC و کاهش تنگی نفس و تعداد تنفس در دقیقه شده و لذا در برنامه بازتوانی ریوی این بیماران استفاده از تمرینات فوق توصیه می شود.

    کلیدواژگان: پیلاتس، دیافراگمی، COPD
  • مهدی مولوی وردنجانی، دانیال شادی، زهرا مقصودی، مریم اقامحمدی، نرگس کلوندی* صفحات 100-112
    مقدمه

    سالمندان یک گروه بالقوه آسیب پذیر از نظر سوء تغذیه می باشند. نامطلوب بودن وضعیت تغذیه ، زمینه را برای بروز بیماری ها و  افزایش هزینه های بهداشتی فراهم می کند. از طرفی شناسایی عوامل موثر، می تواند ارائه دهندگان مراقبت بهداشتی را در اجرای برنامه های مداخله تغذیه در جهت پیشگیری از خطر سوءتغذیه کمک نماید. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین وضعیت سوءتغذیه و عوامل مرتبط با آن در سالمندان ساکن در خانه های سالمندان انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، تعداد 200 نفر سالمند 60 سال و بالاتر ساکن در خانه های سالمندی استان همدان به روش سرشماری انتخاب و وارد پژوهش شدند. در جمع آوری اطلاعات جهت تعیین وضعیت تغذیه از پرسشنامه ارزیابی مختصر تغذیه ای(MNA) و جهت بررسی عوامل مستعدکننده سوءتغذیه از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک استفاده شد. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون کای اسکوئر و تحلیل رگرسیون لجستیک و از طریق نرم افزار spss 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    از 200 سالمند، 55  نفر(5/27 درصد) در معرض خطر سوء تغذیه و 145 نفر(5/72 درصد) دارای تغذیه نرمال بودند. بین وضعیت تغذیه با عوامل متعددی همچون جنسیت، وضعیت تاهل، نوع اختلال، وضعیت دندان، محل سکونت، سطح تحصیلات، وضعیت های شغلی، ملاقات با نزدیکان  و وضعیت اقتصادی ارتباط معنادار بود(001/0p<).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه که درصد بالایی از سالمندان در معرض خطر سوء تغذیه هستند و این مشکل می تواند سلامت آنها را به خطر اندازد لذا ضروری است برای شناسایی افراد در معرض خطر، اصلاح تغذیه و پیشگیری از خطرات مرتبط با آن، اقدامات مناسب در خانه های سالمندان در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: وضعیت تغذیه، سالمندی، خانه سالمندان
|
  • Mahnaz Solhi, Foroozan Bararpour*, Fatemeh Hosseini Pages 9-19
    Introduction

    Increasing the longevity of people and adding elderly population is one of the goals of the current century. Healthy aging is the natural right of all people and should improve the quality of life, physical, mental and social well-being and provide appropriate policies for improving self-efficacy of the elderly. Let's pay attention.

    Objectives

    The aim of this study was to determine the relationship between self-efficacy and quality of life in the elderly living in Kahrizak in 2018.

    Materials and Methods

    This cross-sectional descriptive-analytical study was performed on all the elderly living in Kahrizak. Three hundred elderly people were selected by random sampling according to the research criteria. To collect data, a standard self-efficacy questionnaire (GSE-10) and Short Quality of Life Quality Questionnaire (WHOQOL-BREF) were used. Data were collected by SPSS version 22 using descriptive statistics including frequency, mean, standard deviation and inferential statistics including test independent t test, anova test, Pearson correlation coefficient, analysis of variance and linear regression analysis.

    Results

    The mean score of self-efficacy was 28 and the quality of life score in the general health dimension was 27.66% poor, 50% moderate and 22.33% good case, and for one unit increase in self-efficacy score, the mean score of quality of life in health The body was as much as 0.58, in the mental health dimension of 0.59, in the social dimension of 0.47, in the environmental health environment 0.71 and in the general health was 0.78.

    Conclusion

    According to the results of this study, self-efficacy has a significant relationship with quality of life, and the quality of life score increases with increasing self-efficacy score.

    Keywords: Self-efficacy, Quality of life, Elderly
  • Mohammad Reza Mahmoudi*, Hossain Hasani, Asad Mirzaei Pages 20-29
    Introduction and purpose

    Intestinal parasitic infections are important threats of immunocompromised patients, especially elderly persons under chemotherapy or those on hemodialysis. Given the presence of patients and ecologic conditions for regeneration and growth of intestinal parasites, the present research aimed at identifying intestinal parasites in these groups of patients, compared with the control group

    Materials and Methods

    In this descriptive cross sectional study, 290 stool samples were collected (80 samples from hemodialysis patients, 80 samples from chemotherapy patients and 130 samples from the control group) from March to September 2017. Samples were tested by direct, formalin-ether methods for protozoa and ova of intestinal parasites and Ziehl-Neelsen staining methods for Cryptosporidsium.

    Findings

    The overall parasitic infection rate was 6.5% (19/29). The infection rate in hemodialysis was 10%, chemotherapy 8.7%  and 3% in control groups. The infectivity rates between groups were statistically significant (P < 0.05). The most prevalent parasites were Blastocystis hominis (3.7%), E.coli (1%), Enolimax nana (0.64%), Idomba butchili (0.64%) and Giardia lambelia (0.34%). Statistical analyses revealed a significant correlation between parasitic infections and gastrointestinal symptoms and accommodation (P < 0.05). However, no statistically significant association was observed according to age and education levels.

     Conclusion

    Although most of observed protozoan in present study were not pathogenic, but intestinal pathogenic protozoan are transmitted through the oral – fecal route like non-pathogenic parasites thus, infection with other parasite types is also possible in the future. Therefore periodic stool examinations in special parasitological laboratories should be included as part of routine medical care.

    Keywords: Intestinal parasites, Dialysis, Chemotherapy, elderly patients
  • Hajar Barati*, Hamidreza Oreyzi Pages 30-48
    Introduction

    It was shown that elder people’s self-perceptive health isn`t only under emphasis of physical function and other factors like social and cognitive functions effect on it.

    Aim

    This research investigates psychometric and psychological characteristics of elder people’s response to questions about their health during an eighth-year study.

    Method

    The research design was a 2 × 4 factorial design which was conducted during the years 1387 to 1395. In order to achieve the purpose of the study, a sample of 393 elderly people of Isfahan city was selected by non-randomly purposeful sampling method and their self-rating health, physical, social and cognitive functions, depression, and the number of chronic diseases were measured four time. mixed ANOVA was used to analyze the data.

    Results

    Findings showed that the elder people’s response to question about their health should not be investigated across a given time because in this condition its validity would be weak. Investigations of validity in four profiles that are created by two kind of response during two time duration (good-good, good-bad, bad-good, bad-bad); was higher and is an strong index of response validity. Also poor, mediate and strong physical activities and social and cognitive functions impact on elder people’s self-perceptive health.

    Conclusion

    According to findings, it is recommended that elder people should do any kind of poor, mediate and strong physical activities that they can for better self-health and improve their social and cognitive functions to have a better understanding of their health.

    Keywords: self-rate health, physical function, social function, cognitive function, elder
  • Mansor Azarbw, Nasim Sajjadi* Pages 49-63
    Introduction and purpose

    Today in the world, old age is a dynamic concept, and with the increase in the elderly population, their psychological well-being must also be considered. Therefore, the purpose of this study was to investigate the role of meaning of life, Self-Compassion and capital-psychology in predicting psychological well-being of seniors in the elderly.

    Materials and Methods

    This research is descriptive type of correlation. The statistical population consisted of all elderly women and men aged sixty years old and older than the elderly population Well-being supervised of Kermanshah in 2018 that 150 people (75 women and 75 men) were selected using available sampling method. The research tools consisted of a questionnaire on the meaning of the life of (Steger et al, 2006), Self-Compassion (Neff, 2003), Psychological Capital (Luthans, 2007) and psychological well-being (Keyes & Magyar-Moe, 2003). Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis were used to analyze the data.

    Findings

    Findings showed that there is a positive relationship between meaning of life (r = 0.28), Self-Compassion (r = 0.43) and psychological capital (r = 0.35) with psychological well-being (p <0.001). The results of regression analysis also showed that self-Compassion, psychological capital and existence of meaning can predict 29 percent of the variance of psychological well-being in the elderly.

    Conclusion

    Therefore, by increasing the meaning of life, self-Compassion and psychological capital, psychological well-being can be increased.

    Keywords: Meaning of life, Self-Compassion, Psychological Capital, Psychological Well-being, seniors in the elderly
  • Mobina Eshaghi, Masoumeh Abdollahi, Mina Sadat Mirshoja* Pages 64-77
    Introduction and purpose

    Elderly people often face cognitive problems due to the aging process. Decreased ability in cognitive functions leads to impaired performance in daily activities of judgment, attention, and awareness. Therefore, this study investigates different cognitive therapies on cognition in elderly people with Alzheimer's disease.

    Materials and Methods

    Prisma method was used in this study. The present study included research published from 2015 to 2018 with keywords Cognitive Exercises, Cognition, Elderly, Alzheimer's at Pubmed Science and Science Directory.

    Findings

    In search of 1145 articles in Pubmed database, 615 articles in Science Directory database were obtained. 1122 articles were excluded after the abstract study and finally 12 articles that matched the research objectives were selected and reported.

    Conclusion

    Applying a variety of cognitive exercises can prevent more serious cognitive impairments in high risk individuals, especially the elderly, and increase their executive function. Therefore, practitioners are more familiar with and practicing these exercises.

    Keywords: Cognitive practice, Cognition, Elderly, Alzheimer's
  • Fatemeh Hashemi Pages 78-90

    The aim of this study was to determine the effect of hypnotherapy on reducing anxiety and aggression and relaxation in the elderly. In this experimental study, 18 elderly people in the Tehran city of Tehran were selected through purposeful sampling and in two experimental and control groups All members of the experimental and control group were asked to respond to the questionnaire before and after intervention. During the intervention period, the experimental group was subjected to cognitive hypnotherapy for 6 sessions and the control group did not undergo any specific treatment. Finally, the data were analyzed by covariance analysis using SPSS software. Analysis The statistical significance of the two groups in the post-test stage in terms of anxiety, aggression and relaxation variables was significant at the level of P <0.05. In other words, hypnotherapy significantly decreased aggression and anxiety in the elderly and increased the feeling of relaxation.

    Keywords: Cognitive Hypnotherapy, Elderly, Anxiety, Aggression, Relaxation
  • Mojtaba Amini*, Nader Shakeri, Hamidreza Haddad, Masoud Mirmoezzi Pages 91-99
    Introduction and purpose

    Chronic obstructive pulmonary disease (COPD) is one of the most important pulmonary diseases. The most important way to minimize the progress of the disease is to rehabilitate the lung. Rehabilitation of the lung improves respiratory pattern. To this end, the effects of two types of Pilates and Diaphragm exercises on some of the pulmonary factors in these patients were investigated.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, 24 male patients with mean age (56 ± 4/51) with moderate COPD were selected and randomly assigned into three groups of 8 (diaphragm exercise, Pilates exercise and group Control). Pilates and diaphragm exercises were performed for 8 weeks and 3 sessions per week in two exercises groups separately. The control group did not do any exercise. The Spirometry system measured the FEV1/FVC and respiratory rate per minute. The Modified Borg Dyspnoea Scale was completed to assess the dyspnea of ​​the subjects. To analyze the data, Paired t-test was used.

    Findings

    The findings showed that both types of exercise had an effect on pulmonary factors. FEV1 / FVC were significantly different between exercise and control groups (P≤ 0.05). There was a significant difference in the amount of dyspnea and respiratory rate in minutes between training and control groups (P≤ 0.05). No changes were observed in the control group (P> 0.05).

    Conclusion

    Pilates and diaphragm exercises seem to play an important role in improving the pulmonary pattern of patients with pulmonary disease. The results showed that both types of exercises improved pulmonary factor, increased FEV1/FVC, and decreased dyspnea and respiratory rate per minute. Therefore, the use of the above exercises in the pulmonary rehabilitation program is recommended

    Keywords: Pilates, Diaphragm, COPD
  • Mehdi Molavi Vardanjani, Danial Shadi, Zahra Maghsoudi, Maryam Aghamohamadi, Narges Kalvandi* Pages 100-112
    Introduction

    The elderly are a potentially vulnerable group in terms of malnutrition. Undesirable nutritional status provides grounds for illness and increased health costs. On the other hand, identification of effective factors can help health care providers to implement nutrition intervention programs to prevent malnutrition. Therefore, this study was conducted to determine the status of malnutrition and its related factors in elderly people living in nursing homes.

    Materials and Methods

    In this descriptive-analytical study, 200 elderly people aged 60 years and over residing in the elderly homes of Hamadan province were selected by census method and entered into the study. In order to determine the nutritional status, a quantitative nutritional assessment questionnaire (MNA) was used to collect nutritional information and a demographic questionnaire was used to investigate the predisposing factors of malnutrition. Data were analyzed using chi-squared test and logistic regression analysis through SPSS software.

    Results

    Of the 200 elderly, 55 (27.5%) were at risk of malnutrition and 145 (72.5%) had normal nutrition. There was a significant relationship between nutritional status and various factors such as gender, marital status, type of disorder, dental status, location, education level, occupational status, meeting with relatives and economic status (p <0.001).

    Conclusion

    According to the results of this study, a high percentage of elderly people at risk for malnutrition, which could endanger their health, is therefore necessary to identify people at risk, to improve nutrition and to prevent the risks associated with it. , Appropriate measures should be taken in nursing homes.

    Keywords: Nutrition, Elderly, Nursing home