فهرست مطالب

علوم حرکتی و رفتاری - سال دوم شماره 3 (پیاپی 6، پاییز 1398)

مجله علوم حرکتی و رفتاری
سال دوم شماره 3 (پیاپی 6، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ایوب هاشمی*، محمود شیخ، داود حومنیان، فضل الله باقرزاده صفحات 177-188
    مقدمه و هدف

    اختلال هماهنگی رشدی یک اختلال ناهمگن است. هدف از پژوهش حاضر مطالعه تاثیر تمرینات وی فیت بر ویژگی های فراشناختی کودکان با اختلال هماهنگی رشدی بود. 

    روش شناسی

      تحقیق حاضر کاربردی و نیمه تجربی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کودکان پسر 7 تا 12 سال مبتلا به اختال هماهنگی رشدی شهر رفسنجان در سال تحصیلی 98-1397 بودند. از این تعداد، 30 دانش آموز پسر به صورت نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی(15 پسر) و کنترل(15 پسر) تقسیم شدند. سپس گروه تجربی به مدت 16 جلسه (2 ماه و هفته ای2 جلسه) و هر جلسه 55  دقیقه در یک محیط مجهز شده و با نشاط و با نظارت کارشناس پزشکی در جهت جلوگیری از آسیب دیدگی آزمودنی ها قرار گرفتند. برای ارزیابی مهارت های فراشناختی کودکان اپرسشنامه فراشناختی کودکان (MCQ-C) استفاده شد. از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف برای بررسی نرمال بودن توزیع ها و از  تحلیل کوواریانس برای مقایسه گروه ها استفاده شد. 

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان داد که تمرینات وی فیت تاثیر معناداری در بهبود ویژگی های فراشناختی کودکان مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی داشته است(0/05˂P).  

    نتیجه گیری

    به طور کلی، استفاده از تمرینات وی فیت برای کمک به افراد دارای اختلال هماهنگی رشدی برای بهبود یک جنبه حیاتی عملکرد روانشناختی، امکان پذیر به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: تمرینات وی فیت، اختلال هماهنگی رشدی، فراشناخت، حافظه
  • حمیدرضا صادقی پور، علی باقر نظریان*، عبدالصالح زر صفحات 189-199
    مقدمه و هدف

    اختلالات اسکلتی عضلانی کارکنان اداری یک عامل خطر مرتبط با سلامتی می باشد. هدف این تحقیق ارزیابی ریسک فاکتورهای ارگونومیک و ارتباط آن با اختلالات اسکلتی عضلانی کارکنان شرکت برق بوشهر بود.

    روش شناسی

    نمونه های تحقیق تعداد 64 نفر از کارکنان اداری (28 نفر زن و 36 نفر مرد) بودند. از پرسشنامه نوردیک و روش RULA جهت ارزیابی اختلالات اسکلتی عضلانی و پوسچر ناحیه بالاتنه و از کالیپر برای محاسبه درصد چربی بدن استفاده شد. داده های تحقیق با آمار استنباطی Logistic regression تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

      بیشترین اختلالات اسکلتی عضلانی زنان ناحیه فوقانی پشت و در مردان ناحیه کمر بود. وزن بیشتر با افزایش درد در ناحیه کمر و فوقانی پشت، و سن بیشتر همراه با اختلالات اسکلتی عضلانی بیشتر ناحیه شانه و کمر بود. با افزایش BMI و درصد چربی بدنی، میزان بروز اختلالات اسکلتی عضلانی در ناحیه کمر، پشت و زانو افزایش بیشتری داشت. در مجموع 57/2 درصد از نمونه های زن در سطح ارگونومی پوسچر 1، 28/5 درصد در سطح 2 و 14/2درصد در سطح 3 قرار داشتند. در مردان 5/55 درصد از نمونه ها در سطح 1، 25 درصد در سطح 2، 11/1درصد از در سطح 3  و 8/3 درصد در سطح 4 قرار داشتند.  

    نتیجه گیری

    با توجه به ارتباط معنادار بین ریسک فاکتورهای ارگونومیک و اختلالات اسکلتی عضلانی کمر و فوقانی پشت، ارائه برنامه های منظم آموزشی در زمینه پوسچر و ارگونومی صحیح جهت پیشگیری از بروز آسیب های بیشتر کارکنان توصیه می شود.

    کلیدواژگان: ارگونومیک، اختلالات اسکلتی عضلانی، پوسچر
  • فرشید طهماسبی، فرزانه حاتمی، مجید محمدی* صفحات 200-210
    مقدمه و هدف

    با اینکه رشدحرکتی تحت تاثیر نمو و بالیدگی قرار می گیرد، اما شرایط محیطی و فرهنگی بر آن تاثیر می گذارد. هدف از این پژوهش مقایسه میان فرهنگی مهارت های حرکتی دستکاری کودکان اقوام ایرانی بود.

    روش

    نمونه ها از 240 (120 دختر، 120 پسر) کودک 7 تا 9 سال مراکز استان های تهران، لرستان، خوزستان و کردستان تشکیل شدند. جهت سنجش مهارت های حرکتی دستکاری از آزمون رشدحرکتی اولریخ  (2000)، استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج حاصل از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد اثر اصلی استان در مهارت های دستکاری معنادار است. در نمره کل دستکاری امتیاز کودکان استان لرستان به طور معناداری بیش تر از کودکان خوزستان (0/001 = P) بود و کودکان استان کردستان امتیاز بیش تری نسبت به کودکان لرستان به دست آوردند (0/001 = P) اما تفاوت معناداری بین سایر استان ها مشاهده نشد. همچنین تعامل جنسیت و استان تنها در مولفه ی غلتاندن معنادار بود. بدین صورت که کودکان پسر در استان های لرستان و خوزستان به طور معناداری امتیاز بیشتری نسبت به کودکان دختر به دست آورده اند (0/001 = P).

    نتیجه گیری

     با توجه به یافته ها به نظر می رسد شیوه های مختلف رشدحرکتی می تواند نتیجه ی تفاوت های فرهنگی و محیط اجتماعی کودکان، نگرش متفاوت خانواده ها به فعالیت بدنی باشد.

    کلیدواژگان: مطالعه میان فرهنگی، مهارت های حرکتی دستکاری، اقوام ایرانی
  • محمد رستمی پور*، زهرا گلزاری، الهه صالح طریق صفحات 211-218
    مقدمه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر تاثیر تمرینات وای فیت بر مهارت هماهنگی دستی در افراد دارای بیماری پارکینسون بود.

    روش شناسی

    روش تحقیق دراین پژوهش نیمه تجربی است.پژوهش حاضربا دو گروه تجربی باطرح پیش آزمون و پس آزمون انجام گرفته هست. نمونه شامل بر 24 نفر که شرایط لازم برای شرکت در پژوهش را داشتند. این تعداد بطور تصادفی در دو گروه، 12 نفر قرار گرفتند. فرم رضایت نامه افراد منظورگردید. درآغاز طرح پژوهش افراد در پیش آزمون پردو شرکت نمودند و اطلاعات مربوطه به عنوان نمرات پیش آزمون ثبت شد. .پس ازجمع آوری اطلاعات مداخله های تمرینی آغازگردید.

    نتایج

      از آمار توصیفی برای توصیف، طبقه بندی و تنظیم نمرات خام استفاده شد و در بخش آمار استنباطی برای اطمینان از طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون شاپیرو-ویلک، برای تعیین تجانس واریانس ها از آزمون لوین استفاده شد.  همچنین  برای آزمون فرضیه ها از آزمون تی و تحلیل واریانس چندمتغیری (مانکوا) استفاده شد. کلیه ‏تحلیل ها با استفاده از نرم افزار ‏SPSS‏ نسخه 20 ، در سطح معناداری 05/0‏p<‎‏  انجام گردید.‏  

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که تاثیر تمرینات وای فیت بر مهارت هماهنگی دستی در افراد دارای بیماری پارکینسون تاثیر مثبت دارد

    کلیدواژگان: پارکینسون، وای فیت، هماهنگی
  • محمد مهدی مطهری *، ناصر بهروزی، مسعود برومند نسب صفحات 219-229
    مقدمه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه ی ویژگی های شخصیتی، نظام ارزشی و مهارت های ارتباطی در بین زوجین متقاضی طلاق و عادی شهرستان دزفول بود.

    روش شناسی

     آزمودنی ها شامل 75 زوج متقاضی طلاق که به روش نمونه گیری هدفمند و 75 زوج عادی که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. طرح تحقیق از نوع توصیفی علی- مقایسه ای بود. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه پنج عاملی شخصیتی نئو فرم کوتاه، پرسشنامه نظام ارزشی آلپورت، ورنون ،لیندزی وآزمون مهارتهای ارتباطی کوئین دام استفاده شد. شیوه ی آماری در این پژوهش، مانوا (MANOVA) بود.

    نتایج

    پس از تجزیه وتحلیل آماری در سطح  P<0/05 نتایج نشان داد که بین زوجین متقاضی طلاق و عادی در زمینه های ویژگی های شخصیتی، روان رنجوری، برونگرایی، گشودگی، سازگاری، نظام ارزشی، ارزش نظری، ارزش اقتصادی ، ارزش هنری، ارزش اجتماعی، ارزش سیاسی، ارزش مذهبی، مهارت های ارتباطی، مهارت گوش دادن، مهارت تنظیم عواطف، مهارت درک پیام، مهارت بینش در ارتباط تفاوت معنی داری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    ویژگی شخصیتی وجدانی بودن و مهارت قاطعیت در ارتباط تفاوت معنی داری بین زوجین متقاضی طلاق و عادی مشاهده نگردید.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، نظام ارزشی، مهارت های ارتباطی، زوجین طلاق
  • محمدحسین زمانی، ایوب هاشمی، حمیده عبدل زاده*، سید مجتبی حسینی صفحات 230-240
    مقدمه و هدف

    تهدید کلیشه ای یک پدیده موقعیتی است و زمانی رخ می دهد که یک گروه خاص تحت تاثیر تایید یا آزمایش منفی قرار می گیرد و وظایف تعیین شده زیر ظرفیت آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر کلیشه وزن بر یادگیری یک مهارت حرکتی ورزشی در کودکان بود.

     روش شناسی

    برای این منظور تعداد 24 نفر از کودکان 8 تا 10 سال (33/7M=) و با ادراک اضافه وزن نسبت به خود (BMI=26/1) برای شرکت در این مطالعه انتخاب شدند. روش اجرایتحقیق حاضر،نیمه تجربیوطرحآنبه صورتپیش آزمونوپس آزمون و آزمون یادداری بادو گروه اضافه وزن و با ادراک اضافه وزن و گروه بدون اضافه وزن با ادراک اضافه وزناجرا گردید. تکلیف مورد استفاده در این تحقیق مهارت دریبل فوتبال از بین موانع بود که طی سه مرحله پیش آزمون، اکتساب و یادداری توسط آزمودنی ها اجرا گردید. در مرحله پیش آزمون آزمودنی ها یک کوشش را انجام دادند. سپس در مرحله اکتساب آزمودنی ها 15 کوشش را اجرا کردند. 2 روز بعد از آخرین کوشش تمرینی آزمون یادداری در 5 کوشش از آزمودنی ها به عمل آمد.

    نتایج

    نتایج تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد که هم در مرحله اکتساب و هم در مرحله یادداری بین گروه ST و RST تفاوت معناداری وجود دارد، که این تفاوت ها به نفع گروه RST بود.

    نتیجه گیری

    بنابراین، این یافته ها نشان می دهد که کلیشه وزن بر یادگیری مهارت حرکتی تاثیر معناداری دارد.

    کلیدواژگان: یادگیری، کلیشه، وزن، مهارت حرکتی ورزشی، کودکان
  • موسی بندک*، پریسا نهاوندی، سعید عبدالملکی، سعید منشادی صفحات 241-254
    مقدمه و هدف

    تغذیه مهم ترین عامل موازی با تمرینات ورزشی برای رسیدن به موفقیت محسوب می شود و تنها عاملی است که اثربخشی سایر عوامل نیز به آن وابسته است هدف از این پژوهش تعیین ویژگی های روانسنجی پرسشنامه نگرش به تغذیه در بین نوجوانان ورزشکار بوده است.

    روش شناسی

    روش پژوهش از نوع پژوهش های کاربردی بوده و در دسته پژوهش های توصیفی-اکتشافی می باشد. نمونه پژوهش شامل تعداد285 نفر از پسران نوجوان ورزشکار شهرستان کرج بوده اند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه نگرش به تغذیه کانر و همکاران(1979) بوده است.

    نتایج

    یافته ها نشان داد این ابزار دارای اعتبار مناسبی می باشد و میزان الفای کرونباخ 89/. گزارش شد. همچنین سه عامل برای پرسشنامه استخراج شد و روایی سازه پرسشنامه مناسب بود. مدل تاییدی نیز از برازش مطلوبی برخوردار بود و جداول نرم پرسشنامه ارائه شد.

    نتیجه گیری

    درنتیجه نشان داده شد که این ابزار جهت سنجش نگرش به تغذیه در بین نوجوانان ورزشکار مناسب می باشد.

    کلیدواژگان: ویژگی های روانسنجی، نگرش به تغذیه، اعتبار، روایی، نوجوانان ورزشکار
  • زهرا طاهرخانی*، محمدحسین کاوه، ارش مانی، لیلا قهرمانی صفحات 255-261
    مقدمه و هدف

    تجربه ی اثرات انباشته ی مشکلات و ناخوشی ها رضایت از زندگی را در دوره ی سالمندی بچالش مواجه می سازد. برای شناسایی تعیین کننده ها یا همبسته های بالقوه ی رضایت از زندگی، مطالعه ی حاضر تعیین ارتباط بین مثبت اندیشی، تاب آوری و رضایت از زندگی را در نمونه ای از جمعیت سالمندان ایرانی هدف قرار داده است.

    روش شناسی

    در این مطالعه ی مقطعی-تحلیلی 400 نفر از سالمندان که به روش  در دسترس انتخاب شدند شرکت کردند.  برای جمع آوری داده مربوط به مثبت اندیشی، تاب آوری، و رضایت از زندگی از پرسشنامه های اینگرام و وینسکی، کانر و دیویدسون، و توبین، به ترتیب، استفاده گردید. علاوه بر این داده های دموگرافیک نیز از طریق پرسشنامه ی کتبی جمع آوری شد. این مطالعه از طریق پرسشنامه های پرسشنامه مثبت اندیشی اینگرام و وینسکی، تاب آوری کانر و دیودسن، رضایت از زندگی توبین و پرسشنامه مربوط به اطلاعات دموگرافیک جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی(ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون همزمان، ANOVA و t-Test) ونرم افزار آماری SPSS ورژن 20 انجام گرفت.

    نتایج

      240 نفر (60%) از شرکت کنندگان زن بودند. دامنه ی سنی آنان از 60 تا 85 سال با میانگین و انحراف معیار 10.4±67/73 بود. میانگین ها و انحراف معیارهای مثبت اندیشی، تاب آوری، و رضایت از زندگی در سالمندان مورد مطالعه به ترتیب0.472.6± ،2.7±0.52  و ±1.910.52 به دست آمد. یافته ها همبستگی معناداری را به صورت متقابل بین این سازه های مطالعه نشان  دادند. آنالیز رگرسیون نشان داد که مثبت اندیشی و تاب آوری به طور بارزی رضایت از زندگی را در سالمندان مورد مطالعه تبیین می کنند ((R2=0.45,P=0.003). همچنین مثبت اندیشی ، تاب آوری و رضایت از زندگی در مردان به ترتیب با میانگین 2.8±0.23،  2.92±0.35 و  2.13± 0.37نسبت به زنان بیشتر بود P=0.0001.  

    نتیجه گیری

    یافته های فوق نشان داد که بین مثبت اندیشی، میزان تاب آوری و رضایت از زندگی در سالمندان رابطه وجود دارد. بنا بر این ممکن است با اقدامات آموزشی در خصوص مثبت اندیشی و تاب آوری رضایت از زندگی و سطح کیفیت زندگی سالمندان را ارتقاء داد.

    کلیدواژگان: مثبت اندیشی، تاب آوری، رضایت از زندگی، سالمندان
|
  • Ayoub Hashemi *, Mahmoud Sheikh, Davood Homaneyan, Fazlollah Bagherzaeh Pages 177-188
    Introduction & Purpose

    Developmental Coordination Disorder is a Heterogeneous Disorder. The Purpose of this study was to determine the effect of Wii Fit training on metacognitive characteristics of children with developmental coordination disorder.

    Methodology

    This was a applied and quasi-experimental study. The statistical population included male children (7-12 years old) with developmental coordination disorder living in Rafsanjan in 2018. Among them 30 children were conveniently recruited and randomly divided into two groups: experimental and control group (15 per each group). Then the experimentalgroup was equipped for 16 sessions (2 months and 2 sessions per week) and each session was 55 minutes in a well-equipped environment, with vigor and supervised by a medical expert to prevent the injuries of the subjects. The metacognitive questionnaire (MCQ-C) was used to assess metacognitive skills. The Kolmogorov-Smirnov test was used for normality of the data and the covariance analysis was used to compare the groups.

    Results

    The results showed that Wii Fit training had a significant effect on the improvement of meta-cognitive characteristics in children with developmental coordination disorder (P˂0.05).

    Conclusion

    In general, using Wii Fit training to help people with developmental coordination disorder is likely to improve the vital aspect of psychological functioning.

    Keywords: Wii Fit training, Developmental Coordination Disorder, Metacognitive, Memory
  • Hamid Reza Sadeghipour, Ali Bagher Nazarian *, Abdolsaleh Zar Pages 189-199
    Background & Purpose

    Musculoskeletal disorders (MSDs) are one of the most common causes of injuries related to health in employed staffs. The aim of this study was to evaluation of the ergonomic risk factors and its relation with musculoskeletal disorders in electric power distribution company of Bushehr Province

    Material & Methods

    64 subject of Bushehr Electric Power Distribution Company (28 females and 36 males) participated in this cross-sectional study. In order to investigate the musculoskeletal disorders, the NORDIC questionnaire was used and postures were evaluated by RULA method. Body fat percent measured by caliper. Data analyzed with Logistic regression.

    Results

    the most MSDs in females was in upper back and in males was low back. More weight was associated with increased pain in the back and upper back, and more age associated the prevalence of musculoskeletal disorders in the shoulder and back. With increasing BMI and body fat percentage, the incidence of MSDs in the waist, back and knees was increased. The results showed that 57.2% of females was in belonged to posture level 1, 28.5% in level 2 and 14.2% in level 3. Also in males group 55.5% was in level 1, 25.1% in level 1, 11.1% in level 3 and 8.3% in level 4.

    Conclusion

    Based on the results of this study and significant correlation between ergonomic risk factors and musculoskeletal disorders, it is recommended that to prevention of injuries regular postural education programs and appropriate ergonomics for staff must be done.

    Keywords: Ergonomics, Musculoskeletal disorders, posture
  • Farshid Tahmasebi, Farzaneh Hatamii, Majid Mohamadi * Pages 200-210
    Introduction& Purpose

    Although motor development is influenced by development and maturity, environmental and cultural conditions affect it. The purpose of this study was to compare cross-cultural manipulation skills of children Iranian ethnicity.

    Methodology

    Samples consisted of 240 (120 girls, 120 boys) children aged 7 to 9 years in the provinces of Tehran, Lorestan, Khuzestan and Kurdistan. The Ulrich motor development Test (2000) was used to measure the motor skills of manipulation.

    Results

    The results of multivariate analysis of variance showed that the main effect of province on manipulation skills was significant. In the total score of manipulation, children scores of Lorestan province were significantly higher than children of Khuzestan (P = 0.001) and children of Kurdistan province gained more points than Lorestan children (P = 0.001) But there was no significant difference between the other provinces. Also, gender and province interaction were significant only in the component of rolling, so that male children in Lorestan and Khuzestan provinces had significantly higher scores than female children (P = 0.001).

    Conclusion

    According to the findings, it seems that different modes of motor development can be the result of cultural differences and social environment of children, and different attitudes of families to physical activity.

    Keywords: cross-cultural study, manipulative motor skills, Iranian ethnicity
  • Mohammad Rostamipour *, Asia Golzari, Elaheh Saleh Tarig Pages 211-218
    Introduction & Purpose

    The aim of the present study was the effects of wii fit training on  hand coordination skills in people with Parkinson's disease.

    Methodology

    The research in this quasi-experimental study

    Purpose

    The purpose of the present two experimental with pre-test and post-test performed well. The sample included 24 eligible patients to participate in research a number of randomly into two groups, 12 patients were treated. Consent of Mnzvrgrdyd. At the beginning of the research design of the pre Perdue attended and relevant information as a pre-test scores were recorded. After collection  information began intervention training. Results The results showed that the errorful with high propensity of reinvestment and errorless with low propensity of reinvestment groups outperforming significantly than other groups in the retention and transfer tests. Whereas, the errorless with low propensity of reinvestment performed superior significantly than other groups in under pressure condition.

    Conclusion

    The results showed that the effect of training  was significant on  hand coordination skills in people with Parkinson's disease.

    Keywords: Parkinson, Wii fit, Coordination
  • Naser Behroozi, Massoud Boroumandasab, Mohammad Mehdi Motahari * Pages 219-229
    Introduction & Purpose

    The aim of the present Prvhsh compare the personality characteristics, value system and communication skills among couples divorce applicant Dezful city was normal.

    Methodology

    The subjects included 75 couples who divorced applicant purposeful sampling 75 paired normal and the multi-stage random sampling were selected. A. descriptive research design the comparison. Data gathered by the five factor personality questionnaire NEO short form questionnaire value system Alport, Vernon, Lindsay Quinn and communication skills test animals were used. Statistical methods in this study, was (MANOVA). After statistical analysis at P<0/05.

    Results

    The results showed that the applicant couples in the areas of divorce and normal personality characteristics, neuroticism, extraversion, openness, consistency, value system, the theoretical value, economic value, artistic value, social values, political values, religious values, communication skills, listening skills, emotion regulation skills, skills to understand the message, vision skills in communication there was a significant difference.

    Conclusion

    And personality characteristics of conscientiousness and assertiveness skills in a significant difference between the applicant couples divorce and was found normal.

    Keywords: personality characteristics, Value System, Communication skills, the applicant couples divorce
  • Mohammad Hossein Zamani, Ayoub Hashemi, Hamideh Abdolzadeh *, Mojtaba Hosseini Pages 230-240
    Introduction & Purpose

    Stereotype threat is a situational phenomenon that occurs when a stigmatized group feels pressured by the possibility of confirming or being tested negatively and performs determined tasks below its capacity. The purpose of study was to investigate the effect of weight stereotyping on sport motor skill learning in children.
     

    Methodology

    For this purpose, 24 children from 8 to 10 years old (M = 7.33) with overweight perception (BMI = 26.1) were selected to participate in this study. The method of this study was, semi experimental and its design was pre-test, post-test and retention test with two groups of overweight and with overweight perception and without overweight group with overweight perception. The task used in this study was a dribbling a soccer ball that was performed by the subjects through three stages of pretest, acquisition and retention. In the pretest phase, the subjects performed one trial. Then, at the acquisition stage, the subjects performed 15 trials. Two days after the last trial, a retention test was performed in 5 trial.

    Results

    The results of statistical analysis showed that there was a significant difference between the ST and RST group both in the acquisition and retention stages, which was in favor of the RST group.

    Conclusion

    Therefore, these findings suggest that weight stereotypes have a significant effect on learning motor skills.

    Keywords: Learning, stereotypes, Weight, Sport motor skill, children
  • Mosa Bondak Mosa Bondak *, Parisa Nahavandi, Saiid Abolmaleki, Saeed Monshadi Pages 241-254
    Introduction & Objective

    Nutrition is considered as the most important factor in parallel with sports exercises for success and is the only factor that depends on the effectiveness of other factors. The purpose of this study was to determine the psychometric properties of attitude toward nutrition questionnaire among athlete's adolescents. .

    Methodology

    The research method is a type of applied research and is in the category of descriptive-exploratory research. The sample consisted of 285 male athletes in Karaj city who were selected by available sampling method. The research tool was a questionnaire for nutrition attitude of Connor et al. (1979).

    Results

    The findings showed that this instrument has a good reputation and the Cronbach's alpha rate is 0.89. reported. Three factors were also extracted for the questionnaire and the validity of the structure of the questionnaire was appropriate. The verification model was fitted out well and the soft tables of the questionnaire were presented.

    Conclusion

    It has been shown that this tool is suitable for assessing attitude to nutrition among athlete's teens

    Keywords: Psychometric properties, Nutrition Attitude, Validity, Athlete's Adolescents
  • Zahra Taherkhani *, Mohammad Hosien Kaveh, Arash Mani, Leila Gharemani Pages 255-261
    Introduction & Purpose

    Experiencing the cumulative effects of problems and unpleasantness brings about life satisfaction during a challenging age. To identify potential determinants or correlates of life satisfaction, this study aimed to determine the relationship between positive thinking, resilience, and life satisfaction in a sample of Iranian elderly population.

    Methodology

    The cross-sectional study involved 400 elderly people who were selected by available sampling. Ingram and Winsky, Conner and Davidson, and Tobin questionnaires were used to collect positive thinking, resilience, and life satisfaction questionnaires, respectively. Demographic data were also collected through a written questionnaire. The study was conducted through Ingram and Winski Positive Thinking Questionnaire, Conner and Diodsen Resilience Questionnaire, Tobin Life Satisfaction Questionnaire, and Demographic Questionnaire. Data were analyzed using descriptive and analytical statistics (Pearson correlation coefficient, simultaneous regression analysis, ANOVA and t-test) and SPSS 20 software.

    Results

    Results showed a significant correlation between these study structures. Regression analysis showed that positive thinking and resilience significantly explained life satisfaction in the studied elderly (R2 = 0.45, P = 0.003). Also positive thinking, resilience and life satisfaction in men were respectively Women were more frequent than women, 2.3 ± 0.23, 2.92 ± 0.35, and 2.13 ± 0.37, respectively.

    Conclusion

    The findings showed that there is a relationship between positive thinking, resiliency and life satisfaction in the elderly. Therefore, it may be possible to improve the quality of life and quality of life of older people through educational measures on positive thinking and resilience.

    Keywords: positive thinking, Resilience, life satisfaction, The elderly