فهرست مطالب

مطالعات معرفتی در دانشگاه اسلامی - پیاپی 79 (تابستان 1398)

نشریه مطالعات معرفتی در دانشگاه اسلامی
پیاپی 79 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صفحات 207-210
  • صدرا علی پور* صفحات 211-228
    هدف

    هدف محقق در این مقاله، تحلیل نیازسنجی شاخصهای توانمندساز ارتقای معرفت فرهنگی دانشجویان بود.

    روش

     این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی و به صورت کمی و کیفی انجام شده است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری به تعداد 15000 نفر است و حداقل تعداد نمونه تحقیق بر اساس جدول مورگان، 375 نفر با رعایت روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شد. ابزار مقاله، پرسشنامه محقق ساخته با پایایی 84 درصد بود. داده ها نیز به وسیله آزمونهای تحلیل عاملی، تی تک نمونه ای، تی تست، تحلیل واریانس آنوا و آزمون تعقیبی فیشر آنالیز شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مولفه های فعالیت فرهنگی، ارزش فرهنگی و نگرش فرهنگی، مهم ترین مولفه های معرفت فرهنگی تحقیق بوده و اینکه مولفه های معرفت فرهنگی در بین قومیت، وضعیت تاهل و جنسیت مختلف دانشجویان و نیز تحصیلات در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تفاوت معناداری نشان نداد، اما در متغیر تحصیلات در بین دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد با دانشجویان دکتری در خصوص رصد فرهنگی تفاوت معنادری یافت شد.

    نتیجه گیری

    نتیجه کاربرد عوامل پژوهش حاضر، توسعه معرفت فرهنگی، ایجاد ذهنیت مثبت به این فعالیتها، رشد سلامت و شادابی روانی دانشجویان را به دنبال دارد.

    کلیدواژگان: فعالیت فرهنگی، ارزش فرهنگی، نگرش فرهنگی
  • روح الله شاطری*، سید ابوالفضل میردهقان صفحات 229-246
    هدف

     در این مقاله به دنبال توصیف جایگاه ورزش در سبک زندگی دانشجویان و بررسی عوامل و موانع موثر بر ارتقای آن در سبک زندگی دانشجویی بوده است.

    روش

     تحقیق حاضر با استفاده از روش مطالعات کتابخانه ای انجام شده است.

    یافته ها

     نتایج تحقیق نشان می دهد دانشجویان در دانشگاه های کشور با وجود اطلاع از محاسن ورزش، اقبال لازم را به فعالیتهای بدنی نشان نمی دهند.

    نتیجه گیری

    مهم ترین گامها در مسیر بهبود جایگاه ورزش در سبک زندگی دانشجویی عبارتند از: 1. تغییر نگرش دانشجویان نسبت به ورزش از طریق عواملی همچون: ارتقای  دانش و اطلاعات فرد نسبت به انواع ورزش و فرهنگ سازی از طریق وسایل ارتباط جمعی؛ 2. نیازسنجی و جلب مشارکت مخاطب از طریق عواملی همچون: ارائه خدمات با کیفیت مناسب و منطبق بر ذائقه ورزشی جوانان و توجه به اختلافهای فرهنگی، سنی و جنسیت؛ 3. نهادینه سازی ورزش در سبک زندگی دانشجویان از طریق عواملی همچون: تقدم توجه به ورزشی همگانی، جذب مربیان متخصص، توجه ویژه به دروس تربیت بدنی، تدوین فوق برنامه ورزشی منسجم برای دانشجویان ساکن خوابگاه و توجه ویژه به ایشان، نگاه ویژه به فعالیتهای ورزشی بانوان.

    کلیدواژگان: سبک زندگی دانشجویی، ورزش، دانشجو، فعالیت بدنی
  • علیرضا عالی پور* صفحات 247-266
    هدف

     پژوهش حاضر به دنبال ارتباط بین فناوری نرم با تحقیقات علوم انسانی و به منظور ارزش آفرینی در پژوهشهای علوم انسانی اسلامی بود.

    روش

     این پژوهش یک مطالعه کیفی و کمی(آمیخته) است که به صورت توصیفی- تحلیلی با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و بررسی های میدانی انجام شده است. یافته ها:</span></em></strong> در مرحله اول برای گردآوری داده ها، از ابزار مصاحبه اکتشافی و نیمه ساختاریافته با خبرگان استفاده شده است. در مرحله دوم، با استفاده از تکنیک SWOT</strong>، راهبردهای مدیریتی به منظور ارزش آفرینی در پژوهشهای علوم انسانی ارائه شد. بدین منظور ابتدا نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای پژوهشهای علوم انسانی شناسایی و توسط کارشناسان وزن دهی شدند. سپس ماتریس SWOT</strong> استخراج و راهبردهای مناسب ارائه شد.

    نتیجه گیری
    چهار راهبرد اصلی شامل تحول در علوم انسانی و پژوهشهای علوم انسانی، کارآفرینی در پژوهشهای علوم انسانی، روش های تحقیق در پژوهشهای علوم انسانی و راهبرد ساختاری در پژوهشهای علوم انسانی، در راستای ارزش آفرینی در پژوهشهای علوم انسانی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: علوم انسانی، پژوهش، فناوری های نرم، تحلیل SWOT
  • سردار فتوحی*، نعمت الله فاضلی صفحات 267-290
    هدف

     هدف از پژوهش حاضر بررسی چگونگی اخذ علوم انسانی بومی در نزد متفکران ایرانی با توجه به آبشخور فکری آنان بوده است.

    روش

     روش پژوهش حاضر تحلیل محتوای کیفی بود و همچنین این پژوهش به لحاظ متغیر غایت، بنیادین نظری و  از حیث ماهیت، اکتشافی-توصیفی بوده است.

    یافته ها

     برخی از سنتهای فکری علوم انسانی از جمله سنت فوکویی، پدیدارشناسی، فرانکفورتی، هگلی و پوپری دروازه ای برای بومی کردن علوم انسانی در ایران بوده است و برخی از این سنتهای فکری(پدیدارشناسی و فوکویی) به عنوان ردیه ای برای علوم انسانی جدید، و اخذ علوم بومی بوده است. همچنین یافته ها بیانگر آن است که نقطه آغازین علوم انسانی بومی آنجاست که نظریه پردازان ایرانی متوجه انتقادهای سنت آبشخوری اشان، به سایر رویکردهای علوم انسانی بوده اند و این انتقادها را نوعی تردید و خلاهای موجود در علوم انسانی دانسته اند و دانش بومی را برای علاج و بهبود این خلاها و انتقادها مفهوم پردازی کرده اند.

    نتیجه گیری

    امروزه علوم انسانی به حدی در سطح انضمامی و انتزاعی غلبه پیدا کرده است که حتی اگر متفکران ایرانی درصدد تحقق علوم بومی(نه علوم انسانی بومی) بوده اند، راهی جز گلاویز شدن و نقد علوم انسانی نداشته اند. متفکران ایرانی در رویکردهای خود نشان داده اند که از مجرای علوم انسانی است که می توان علوم انسانی بومی را ایجاد کرد.

    کلیدواژگان: بومی سازی، اسلامی سازی، سهروردی، صدرایی، علوم انسانی
  • مرضیه عبدلی مسینان*، عبدالحسین خسروپناه صفحات 291-314
    هدف

     هدف از انجام این پژوهش، تببین مبانی انسان شناختی پارادایم های رایج در علوم انسانی غربی و پاسخ به این پرسش بود که آیا روش شناسی علوم انسانی غربی متاثر از مبانی انسان شناختی آن است یا خیر.

    روش

     تحقیق حاضراز نوع توصیفی- تحلیلی و مطالب آن با روش کتابخانه ای گردآوری شده است.

    یافته ها

     انسان به عنوان موضوع علوم انسانی و انسان شناسی به مثابه یکی از پشتوانه ها و مبانی نظری علم، نقشی اساسی در فرایند تولید علم دارد. تنوع تعریف و تلقی های گوناگون از انسان، تاثیر زیادی بر حوزه معرفت‎شناسی، به ویژه در مباحث روش شناسی و روش های تحقیق در علوم انسانی دارد؛ به گونه ای که پارادایم معینی در حوزه علوم انسانی می تواند متاثر از ایده ای خاص در باب ماهیت انسان باشد. برای مثال، تلقی شیء انگارانه و تصور مکانیکی از انسان و بالطبع گزینش روش های کمی در رویکرد اثباتی و تعریف انسان به موجودی آزاد، معناساز و خلاق و اتخاذ روش های کیفی در رویکرد تفسیری، معلول همین تفاوت نگرش به انسان است.

    نتیجه گیری

    روش شناسی علوم انسانی به نحو اجتناب ناپذیری متاثر از مبانی و پیش فرضهای انسان شناختی آن است؛ به گونه ای که تغییر در نوع نگرش به انسان می تواند روش شناسی و به تبع آن، به دلیل تاثیر عمیق روش شناسی، ماهیت علوم انسانی را متحول سازد.

    کلیدواژگان: انسان شناسی، علوم انسانی، پارادایم، روش، روش شناس
  • الهام محمدزاده، رضا نیرومند* صفحات 315-330

    یک مسئله اساسی در مباحث امام شناسی که به ندرت درباره آن بحث شده، این است که چه رابطه و نسبتی میان وجود امام با عقل، اعم از عقل به معنای هستی شناسانه و معرفت شناسانه برقرار است.

    هدف

     امام(ع) به سبب مقام و رتبه وجودی، از قدرت عقلانی برتر و معارف الهی برخوردار است که از آن برای شناخت و درک اشیا و هدایت به سوی حقیقت بهره می گیرد. هدف از این نوشتار این بود که به مسائل پیرامون مقوله عقل امام و نسبت میان الهامات ربانی و علوم و معارف شهودی و لدنی امام با عقلش و نیز رابطه میان عقل و علم امام(ع) بپردازد.

    روش

     پژوهش پیش رو با شیوه توصیفی و تحلیلی به این موضوع غامض و پیچیده که کمتر مورد توجه و رمزگشایی قرار گرفته، پرداخته است.

    یافته ها

     قرآن و روایات با اشاره به عصمت و خطاناپذیری عقل و اهل بیت(ع) و کارکرد یگانه ای که هر دو در هدایت بشر داشته اند، ما را به این نکته رهنمون می سازند که با توجه به کمال نفس امام، عقل ایشان، هم به عنوان منبع و هم ابزار شناخت کامل بوده و نقص ندارد.

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد عقل به عنوان یک حقیقت مجرد و مستقل که اولین و محبوب ترین مخلوق و واسطه ایجاد موجودات دیگر معرفی شده است، در واقع به حقیقت وجود امام معصوم(ع) اشاره دارد.

    کلیدواژگان: امام، عقل امام، علم امام، منابع علم امام
  • مرضیه زرگری*، هادی بهرامی احسان، مریم سادات مدنی، فاطمه فیاض صفحات 331-344

    خودشناسی مهارتی اکتسابی و موثر بر رشد فرد است که با بسیاری از متغیرهای روان شناختی مرتبط است و نقش مهمی در فرایندهای درمانی ایفا می کند.همچنین تاکید زیادی در متون دینی به آن شده است؛ به نحوی که آن را سودمندترین شناختها دانسته اند.

    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه خودشناسی و جهت گیری مذهبی بوده است.

    روش

     شرکت کنندگان در پژوهش، 214 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بودند که تقریبا از هر دو جنس زن و مرد به نسبت مساوی با نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. مقیاس خودشناسی انسجامی(قربانی و همکاران، 2008) و جهت گیری مذهبی(بهرامی احسان، 1380) ابزار های سنجش در این پژوهش اند. تحلیل داده ها از طریق ضرایب همبستگی، تحلیل واریانس و تحلیل رگرسیون صورت گرفت.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد که خودشناسی با جهت گیری مذهبی و ارزنده سازی، همبستگی مثبت و با سازمان نایافتگی و کامجویی، همبستگی منفی دارد. بنابر داده های رگرسیون سازمان نایافتگی و ارزنده سازی، قدرت پیش بینی خودشناسی را 34/0 نشان می دهند. بنابر این، خودشناسی می تواند به نحو موثری ابعاد مختلف جهت گیری مذهبی را پیش بینی کند.

    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، سازمان نایافتگی، ارزنده سازی، کامجویی، خودشناسی
  • محمدرضا الفی* صفحات 345-362
    هدف

    معرفی موانع موجود همکاری دولت و ملت و نحوه تاثیرگذاری آنها بر پایداری انقلاب اسلامی، هدف محقق از نگارس این مقاله بود.

    روش

     تحقیق حاضر با الهام از رویکردهای آسیب شناسی، به تاثیر موانع همکاری دولت و ملت به عنوان بخشی از تهدیدات پیش روی انقلاب اسلامی پرداخته است. نتیجه مهم حاصل از این رویکرد، این است که آسیبها الزاما جنبه عینی ندارند؛ بلکه می توانند به صورت ذهنی نیز وجود داشته باشند. در واقع؛ نوع نظام ادراکی موجود در اذهان است که معین می کند یک واقعه چگونه فهمیده شود و متناسب با آن، کنشهای اجتماعی صورت گیرد.

    یافته ها

    غفلت و بی توجهی به موانع از سوی نخبگان حکومتی و صاحب نظران، موجب ناپایداری انقلاب اسلامی می شود. لذا لازم است راهکارهای مناسبی برای پیشگیری از موانع موجود ارائه شود.

    نتیجه گیری

    نتایج بیانگر آن است که هر یک از موانع داخلی و خارجی، موجب شکل گیری روحیه بی اعتمادی ملت به برخی از دولتمردان شده و زمینه ناپایداری انقلاب اسلامی را فراهم کرده است.

    کلیدواژگان: همکاری، موانع همکاری دولت و ملت، دولت، ملت و انقلاب اسلام
  • حسین احمدی سفیدان*، علیرضا کاظمی زاد صفحات 363-379
    هدف

     با توجه به پایه گذاری جمهوری اسلامی ایران بر اساس موازین اسلامی و اینکه از اهداف اصلی آن احیای کرامت انسانی و احترام به حقوق شهروندی است؛ تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر انقلاب اسلامی در ارتقای آگاهی مردم از حقوق شهروندی و کرامت انسانی انجام شد.

    روش

     در این تحقیق از روش توصیفی پیمایشی استفاده شده و جامعه آماری آن شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در سال تحصیلی 98-1397 است که 384 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته با روایی 83/0 و پایایی 87/0 است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمارهای توصیفی میانگین و انحراف معیار و آماره استنباطی تی تک نمونه ای با نرم افزار اس.پی.اس.اس.23 استفاده شده است

    یافته ها

    یافته های تحقیق حاکی از آن است که انقلاب اسلامی در ارتقای آگاهی مردم از حقوق شهروندی و کرامت انسانی، نقش مثبت داشته است.

    نتیجه گیری

     انقلاب اسلامی باعث ارتقای آگاهی شهروندان از حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی و اقتصادی خود شده است. طبق نتایج به دست آمده، پیشنهاد می شود رسانه های ملی و محلی در معرفی حقوق شهروندی بر اساس مبانی انقلاب اسلامی بیشتر تلاش کنند.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، آگاهی، مردم، حقوق شهروندی، کرامت انسانی، دانشجویا
|
  • Alipour S* Pages 211-228
    Objectives

     The aim of this research is Need assesment analysis of the indicators empowering and promoting cultural knowledge situation among students.

    Method

    This research is descriptive; analytical and is done as field research with noting the kind of research. Statistical population includes the Islamic Azad University of Urmia students (15000 people). Research tool used from researcher based questionnaire and it is based on 5 degrees Lickert scales and with a reliability of 84% in three indicators of value, attitude and cultural activity. Data were analyzed in meaningful level (p<0.05) by analysis factor, one sample T Test, Fridman and X2</sub> tests.

    Results

    According to the results of this research: All the indicators of this research have a significant role in the development and improvement of the cultural status of students of Islamic Azad University of Orumieh Branch.

    Conclusion

     On base of our preference outcomes; the result of the application of the present research factors will be the development and growth of students' mental health and well-being.

    Keywords: cultural activation, cultural values, cultural attitudes
  • Shateri R*, Mirdehghan A Pages 229-246
    Objectives

     This paper is concerned with description the place of sport in the students’ lifestyle and investigates the factors and obstacles that affect its promotion in the student lifestyle.

    Method

    The present study was carried out using a library research methodology based on studies and research.  </strong>

    Results

     The results show that in the universities of the country, despite the fact that students are well-informed about the benefits of sport, they do not show a significant interest for physical activities. 

    Conclusion

     The most important steps in improving the status of sport in the student's lifestyle are: 1. to change the attitude of students toward sport through "improving knowledge and information about the types of sport "and" Culture-building through mass media". 2. Needs assessment and engagement of the audience through “Providing quality services appropriate to the youth's need" and "Attention to cultural differences, age and Gender" 3. Institutionalization of sport in the student's lifestyle through factors such as: "Priority of Attention to Public Sport", "attracting specialist coach", "paying particular attention to physical education courses", "developing a comprehensive sports program for students living in dormitories and paying special attention to them", "A special look at women's sports activities"..

    Keywords: student lifestyle, sport, student, physical activity
  • Alipoor A* Pages 247-266
    Objectives

    The main theme of the present article is to study the relationship between soft technology and human sciences research in order to create value for humanities researchs. 

    Method

    The method of the study is qualitative and quantitative. In the qualitative research and targeted approach, as far as reaching saturation point, 12 teachers and humanities scholars who were in contact with Incubators and Science and Technology Park; With the aim of implementation of programs in the community, as well as the University of fourth-generation technology. This descriptive study - analysis using library studies, field studies were carried out in two stages. In the first stage exploration to collect data and semi-structured interviews with experts were used. In the second stage, using SWOT management strategies in order to create value in humanities research were presented. For this purpose, strengths, weaknesses, opportunities and threats were identified as humanities research; and by weighting the experts. SWOT matrix was then extracted as appropriate strategies.

    Results and Conclusion

     The author of the article concludes in the following four main strategies to create values in human sciences researches: A change in human sciences researches, value-creation in human sciences researches, research methods in human sciences researches and structural strategy in human sciences researches.

    Keywords: humanities science, research, soft technilogy, swot analysis
  • Fotuhi S*, Fazeli N Pages 267-290
    Objectives

     The purpose of this research is to describe and analyze theoretical foundations in the approaches of indigenous humanities in Iran.

    Method

    The present study is based on the place and library, as a qualitative paradigm. On the other hand, in terms of nature, exploratory-descriptive, the method of data collection is a qualitative content analysis.

    Results

    The findings indicated that some of the intellectual traditions of the humanities such as Foucault, Phenomenology, Frankfurte, Hegel, and Popper were the gateways for the indigenization of the humanities in Iran, and some of these traditions the intellectual (phenomenology and Foucault) has been as a falsify of the new humanities, and Obtaining the indigenous science. The findings also indicate that the indigenous point of the human sciences has been that Iranian theorists have been focusing on the critique of their inspirational paradigm to other approaches to human sciences, and these critiques are considered to be hesitations and weaknesses in the humanities, and they have conceptualized indigenous knowledge for the treatment and improvement of these gaps and critiques.

    Conclusion

    Today, humanities have been overcome in a concrete and abstract level, so that even if Iranian theorists have sought to expanded indigenous sciences (not indigenous humanities), they have been not way of excluding the Wrestle and critique of humanities. Iranian theorists in their approaches have shown that through and to the heart of the humanities that indigenous humanities is possible to create and expand.

    Keywords: indigenization, islamization, suhrawardism, sadraism, humanities
  • Abdoli M*, Khosropanah A Pages 291-314
    Objectives

    The present article aims to  investigate  the principles  of  anthropology of  the west humanities  and  its  methodological  requirements  in the west.

    Method

     This study has been   carried out by descriptive –analytic method.

    Results

    Human ,as the subject of humanities  and  anthropology  and one of the  theoretical  support  and  theoretical principles of science , plays  the main role  in forming  knowledge ( cognition).  Different  definitions and perceptions of  human  significantly  affect  epistemology  field ,especially  the theoretical  field  of  methodology  and  research methods of  humanities so that    any paradigm  is  likely to  be affected  by special  idea  about human nature.  For example,  considering  human as  an object  and  mechanical perception of human  , selecting  quantitative methods  in demonstrable  approach  ,  defining  human as  free and  creative  being    and selecting  qualitative   way  in   interpretive  approach  are caused by  this  variety  in  attitude to human.

    Conclusion

     The authors of the survey conclude that human sciences methodology is affected by principles and prehypothesis of anthropology; in a way that a change in human views may lead to change in methodology and consequently in human sciences.

    Keywords: anthropology, humanities, paradigm, method, methodology
  • Mohammadzadeh E, Niroomand R Pages 315-330
    Problem

     A fundamental problem in the discussion of Imamology is the relationship between the existence of the Imam and the reason, either the ontological or epistemological reason.

    Objectives

     Imam (AS) has the superior position of Rational power and divine knowledge due to his position and existential rank, which uses it to understand things and direct the truth. The purpose of this paper is to address the problems surrounding Imam's wisdom and the relationship between the religious inspirations and the intuitive knowledge and teachings of the Imam with his intellect and the relationship between the reason and the knowledge of Imam (AS) on the other hand.

    Method

    The present research deals with descriptive and analytic approaches to this complex subject, which has been less considered and decoded.

    Results

    The Qur'an and narratives lead us to the point that, given the perfection of the soul of the Imam of his intellect, he is both a source and a means of full knowledge, and is not defective, referring to the infallibility reason and Ahlul-Bayt, and the function of the unit, both of which are in Human guidance. Conclusion</span></strong>: It seems that reason as an immaterial and independent fact, which is the first and most popular creature and intermediary of the creation of other beings, actually refers to the truth of the existence of the infallible Imam (AS).

    Keywords: imam, s reason, imam's knowledge, imam's knowledge resources
  • Zargari M*, Bahrami Ehsan H, Madani M, Fayyaz F Pages 331-344

    Self- knowledge is an acquisitive efficient skill on one`s grow, which has an important role in therapeutic processes. This matter is also emphasized in religious texts so that is known as the most profitable cognitive.

    Objectives

    The Purpose of this article is to study the relations of self-knowledge with religious orientations.

    Method

    Participants of study were included 214 persons of Azad university students of science and researches branch chosen with accessible sampling approximately equal number of two genders. In this study measurement tools are criteria of religious orientation (Bahrami Ehsan 1380) and self-knowledge questionnaire (Ghorbani and others 2008). Datum analysis is done through correlation coefficients, analysis of variance and analysis of regression. Results and

    Conclusions

      Findings show self- knowledge has positive correlation with religious orientations and self -enrich, and minus correlation with dis-ordering and self-center. According to regression data dis-ordering and self-center shows power of prediction 0/34. Therefore self knowledge is able to effectively predict religious orientation aspects.

    Keywords: religious orientation, self- knowledge. religious orientation, dis-ordering, self -enrich, self-center, self- knowledge
  • Alfi M.R* Pages 345-362
    Objectives

    This short piece of writing intends to introduce the existing obstacles to cooperation between the state and the nation and how they affect the stability of the Islamic Revolution.

    Method

    The present study inspired the pathological approaches to the impact of barriers between state and nation as part of the threat posed by the Islamic Revolution. The major consequence of this approach is that the damage does not necessarily have an objective aspect, but it can also be mentally conceived. It is the type of perceptual system in the mind that determines how an event can be understood and adapted to those social actions.

    Results

     The findings of the research show that negligence, neglect of barriers by government elites and experts leads to the instability of the Islamic revolution. Therefore, appropriate solutions should be provided to prevent existing barriers. The results indicate that each of the internal and external barriers has created the morale of the nation's distrust to some of the statesmen and provided the instability of the Islamic Revolution

    Keywords: cooperation, obstacles to cooperation between state, nation, state, islamic revolution
  • AhmadiSefidan H*, Kazemizadeh A Pages 363-379
    Objectives

    Considering that the Islamic Republic of Iran has been founded on the basis of Islamic principles and one of its main objectives is the revival of human dignity and respect for citizenship rights, the present study is conducted to investigate the impact of the Islamic Revolution on raising the public awareness of citizenship rights and human dignity.

    Method

    In the current research, a descriptive survey method was employed. The statistical population is included all students of Islamic Azad University of Tabriz during the academic year of 2018-2019, and 384 students were selected by cluster sampling. The data collecting tool was a researcher-made questionnaire with validity of 0.83 and reliability of 0.87. Descriptive statistics mean and standard deviation and inferential statistics of single sample t through SPSS23 software were used to analyze the data. 

    Results

     The findings of the research indicate that the Islamic Revolution in raising public awareness of the citizenship rights and human dignity has played a positive role.

    Conclusion

     The Islamic Revolution has promoted citizens' awareness of their civil, political, social and economic rights. According to the results, it is suggested that the national and local media will be more concerned with introducing citizenship rights based on the principles of the Islamic Revolution. 

    Keywords: islamic revolution, awareness, public, citizenship rights, human dignity, students