فهرست مطالب

مطالعات مدیریت کسب و کار هوشمند - پیاپی 29 (پاییز 1398)

فصلنامه مطالعات مدیریت کسب و کار هوشمند
پیاپی 29 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مجتبی صالحی*، فاطمه گرشاسبی صفحات 5-34

    در این پژوهش یک روش نوین ترکیبی برای پیش بینی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ارائه شده است که هم زمان از الگوریتم رقابت استعماری به عنوان روش انتخاب ویژگی و شبکه فازی عصبی انطباق انطباق پذیر به عنوان تابع پیش بینی کننده استفاده می نماید. برای انجام این امر از 68 ویژگی موثر بر بازار بورس اوراق بهادار؛ که شامل شاخص های اقتصادی، شاخص های بورس ایران و سایر کشورها، شاخص های تحلیل فنی و شاخص های شمعدان ژاپنی به صورت روزانه در بازه زمانی 1389-1395 به عنوان ورودی مدل استفاده شده است. همچنین، شاخص کل بورس اوراق بهادار روز آتی به عنوان متغیر هدف مسئله مساله در نظر گرفته شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که مدل ترکیبی شبکه عصبی- فازی انطباق انطباق پذیر و الگوریتم رقابت استعماری پیش بینی های بسیار مناسب تری داشته و به نسبت شبکه های عصبی منفرد از سرعت بالاتر و توانایی تقریب قوی تری برای پیش بینی شاخص کل بورس اوراق بهادار برخوردار بوده است.

    کلیدواژگان: پیش بینی بازار بورس، الگوریتم رقابت استعماری، شبکه فازی عصبی انطباق پذیر، انتخاب ویژگی، سری های زمانی
  • سید سعید میرواحدی*، داود حسین پور، احسان سلطان محمدلو صفحات 35-60

    این تحقیق به بررسی تاثیر استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی بر قصد کارآفرینانه پرداخته است. مولفه های قصد کارآفرینانه در پژوهش حاضر، برگرفته از مدل قصد کارآفرینانه لینان؛ است که شامل نگرش نسبت به رفتارهای کارآفرینانه، هنجارهای اجتماعی و خودباوری می شود. تحقیق حاضر کمی، -کاربردی بودهو ، روش پژوهش آن توصیفی است. و در این پژوهش از پرسشنامه به عنوان ابزار گردآوری داده ها از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی استفاده شده است. یافته های پژوهش، با استفاده از آزمون های ، تحلیل عاملی و معادلات ساختاری در نرم افزارهای تحلیلی " اس پی اس اس"و" لیزرل" مورد تجزیه وتحلیل و برازش قرار گرفت. نتایج تحلیل معادلات ساختاری نشان داد که رابطه بین شبکه های اجتماعی با قصد کارآفرینانه و مولفه های آن به خوبی معنادار است بوده و متغیر شبکه های اجتماعی مجازی بر قصد کارآفرینی و مولفه های آن تاثیر دارد.از بین مولفه های مورد بررسی، بیشترین تاثیر و معناداری به ترتیب برای مولفه های خودباوری کارآفرینانه، هنجارهای اجتماعی و نگرش نسبت به رفتار کارآفرینانه است. درنهایت با آزمون های تحلیل ساختاری و مدل معادلات ساختاری تمام فرضیات پژوهش تایید شدند.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، قصد کارآفرینی، نگرش، هنجار، خودباوری
  • امیرحسین حسینیان، بابک تیمورپور*، باقر جمالی هندری صفحات 61-86

    شناسایی ساختارهای موجود در شبکه‏های اجتماعی، فرآیندی حائز اهمیت در تحلیل این شبکه ‏ها است. یکی از مسائلی که در سال‏های اخیر در زمینه شناسایی ساختارهای شبکه‏های اجتماعی مطرح شده است، مسئله اجتماع یابی است. با توجه به اهمیت این موضوع، تاکنون روش‏های حل متنوع و گوناگونی برای اجتماع یابی پیشنهاد شده است. در پژوهش حاضر، یک الگوریتمی ترکیبی از روش‏های بهینه سازی علف های هرز و ژنتیک پیشنهاد شده است که هدف آن یافتن جواب‏های مناسب و باکیفیت برای مسئله اجتماع یابی است. در این روش ترکیبی، جواب‏های اولیه توسط روش بهینه سازی علف های هرز تولید می‏شوند و در ادامه جواب‏های یافته شده به وسیله الگوریتم ژنتیک در فرآیند بهینه‏سازی، بهبود می‏یابند. ارزیابی برازندگی جواب‏ها، مبتنی بر معیار چگالی پودمانگی است. چگالی پودمانگی، معیاری با ماهیت بیشینه‏سازی است که میزان کیفیت اجتماعات کشف شده را به دست می‏دهدمشخص می کند. به منظور بررسی کیفیت جواب‏های الگوریتم پیشنهادی، نتایج این روش نسبت به چهار الگوریتم علف های هرز، ژنتیک، الگوریتم کرم شب تاب و یک الگوریتم جستجوی کاملا تصادفی مقایسه شده‏اند. پارامترهای این الگوریتم‏ها به کمک یک رویکرد طراحی آزمایش ها تنظیم شده‏اند. این مقایسات بر روی شبکه‏های محک گوناگون و با ابعاد متفاوت انجام شده‏اند. با توجه به نتایج به دست آمده، می‏توان دریافت که الگوریتم پیشنهادی قادر به تولید جواب‏هایی باکیفیت بالا است. اعتبارسنجی نتایج الگوریتم‏ها نیز توسط شاخص اطلاعات متقابل نرمال انجام شده است.

    کلیدواژگان: اجتماع یابی، محاسبات نرم، بهینه سازی علف های هرز، چگالی پودمانگی
  • روح الله کوثری لنگری، سهیلا سردار*، سید عبدالله امین موسوی، رضا رادفر صفحات 87-112

    امروزه رشد استفاده از شبکه های اجتماعی در میان اقشار مختلف جامعه جهانی، به صورت غیرقابل انکاری رو به فزونی افزایش یافته است. پایگاه داده شبکه های اجتماعی؛ شامل منابع غنی و با ارزشی هستند که انتشار یا تحلیل آن ها جهت برای مقاصد بازاریابی، تبلیغاتی، امنیت ملی، سلامت و... می تواند برای محققان موسسات دولتی و خصوصی سودمند واقع گرددباشد؛ اما رعایت حریم خصوصی موجودیت هایی که اطلاعات آن ها در اختیار تحلیلگران داده کاوی قرار می گیرد، به عنوان یک پروتکل حقوقی ضروری است. در این مقاله، از طریق روش شناسی کیفی فراترکیب، کلیه ابعاد، شاخص ها و کدهای مربوطه استخراج و سپس میزان اهمیت و اولویت هر یک از عوامل، تعیین شده و متعاقبا مدل بهبودیافته گمنامی، به وسیله الگوریتم بهینه سازی کرم شب تاب و خوشه بندی فازی، ارائه گردیده شده است. نتایج شبیه سازی و ارزیابی های مدل پیشنهادی بر روی داده های چهار شبکه اجتماعی فیس بوک، یوتیوب، توییتر و گوگل پلاس، حاکی از حفظ حریم خصوصی داده ها با کمترین نسبت انحراف و بیشترین سودمندی است. ا

    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، حریم خصوصی، گمنامی، الگوریتم کرم شب تاب، خوشه بندی فازی
  • زهره دهدشتی شاهرخ*، محمود محمدیان محمودی تبار، مسعود کیماسی، علی اصغر ساجدی فر صفحات 113-142

    تحولات سریع اینترنت و رشد روزافزون رسانه های اجتماعی، فرصت های جدیدی را برای کسب وکارهای امروزی فراهم نموده است. سازمان ها با استفاده از این رسانه ها می توانند روابط عمیق و بادوامی را با مشتریان خود برقرار ساخته و با درگیر ساختن آن ها با برند خود، پیامدهای مثبتی را هم برای خودشان، هم برای مشتریان و جامعه ایجاد نمایندکنند. بر این اساس، پژوهش حاضر به دنبال شناسایی پیش زمینه ها، ابعاد و پیامدهای درگیری مشتریان با برند در رسانه های اجتماعی، در صنعت بانکداری است. در راستایبه منظور دستیابی به هدف مذکور مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته ای با مشتریانی که دنبال کننده یک یا چند بانک در رسانه های اجتماعی بودند، صورت پذیرفت و تحلیل داده های آن با استفاده از روش تحلیل محتوا، انجام گردیدشد. نتایج تحقیق؛ شامل سه بخش پیش زمینه ها (فردی، سازمانی و رسانه)، پیامدها (فردی، سازمانی و اجتماعی) و ابعاد درگیری مشتریان، در قالب مدل تحقیق ارائه شد. که شامل سه بخش پیش زمینه ها (فردی، سازمانی و رسانه)، پیامدها (فردی، سازمانی و اجتماعی) و ابعاد درگیری مشتریان بوده و . درنهایت، پیشنهاد هایی به منظور استفاده از این رسانه ها برای درگیر ساختن مشتریان، ارائه شده است.

    کلیدواژگان: درگیری مشتری با برند، رسانه های اجتماعی، وفاداری مشتری، تحلیل محتوا
  • لیلا ابراهیمی*، وحید رضا میرابی، محمدحسین رنجبر، اسماعیل حسن پور صفحات 143-170

    هدف اصلی این تحقیق، ارائه مدل وفاداری مشتری برای سیستم های توصیه گر تجارت الکترونیک است . مدل پیشنهادی، به کمک مدل موفقیت «سیستم اطلاعات دلون و مک لین» و مجموعه ای از عوامل شناخته شده از منابع موجود تدوین شده است . برای آزمایش فرضیه های تحقیقی مدل تدوین شده، نظرسنجی پرسشنامه ای انجام و داده های حاصل از 384 مشتری از یک وب سایت B2C جمع آوری شده است . در اجرای آمار توصیفی و تحلیل های مسیر و اعتبارسنجی مدل پیشنهادی، از نرم افزار "اس پی اس اس" و "اسمارت پی ال اس" استفاده شده است . نتایج «مدل سازی معادلات ساختاری»، نشان داد که عامل «اعتماد» دارای رابطه مهمی با رضایت مشتری در سیستم های توصیه گر تجارت الکترونیک است . علاوه بر آن ، نتایج حاکی از آن است که رضایت از محصولات پیشنهادی، می تواند موجب ارتقاء وفاداری مشتری در سیستم های توصیه گر B2C شود . مدل پیشنهادی، به مدیران تجارت الکترونیک برای بهبود سیستم های توصیه گر کمک خواهد کرد و از طریق کسب وفاداری مشتریان ، فروش محصولات را در وب سایت های فروش آنلاین افزایش خواهد داد.

    کلیدواژگان: تجارت الکترونیک وفاداری، سیستم، های توصیه گر اعتماد، رضایت، مدل دلون و، مک لین
  • مجتبی احمدی* صفحات 171-204

    در این مقاله، ابعاد اجتماعی موانع دستیابی به همسویی فناوری اطلاعات و کسب وکار از طریق انجام یک مطالعه ای موردی، در پست بانک ایران شناسایی شده است. داده ها از طریق انجام 10 مصاحبه با خبرگان مربوط به هر دو حوزه فناوری اطلاعات و کسب وکار بانک و نیز بررسی برخی از اسناد داخلی بانک جمع آوری شده است. در این پژوهش، 20 مورد از موانع و مشکلات اصلی دستیابی به همسویی شناسایی شد. یافته های پژوهش نشان داد که "عدم وجود برنامه ریزی استراتژیک مشترک"،"شناخت نامناسب واحدهای سازمانی از محیط یکدیگر"،"ساختار نامناسب اداری بانک"،"عدم وجود یک اداره سازمان و روش های قوی"،"عدم تعریف دقیق وظایف و نقش ها در پروژه ها"و"همکاری محدود و عدم وجود حمایت متقابل در دستیابی به همسویی میان فناوری اطلاعات و کسب وکار"، از جمله اصلی ترین موانع دستیابی به همسویی به شمار می رود. شناخت این موانع، ضمن فراهم آوردن زمینه مطالعات آتی در خصوص تدوین چارچوب های دستیابی به همسویی با در نظر گرفتن ابعاد اجتماعی آن برای پژوهشگران، به سازمان ها کمک می کند تا با شناسایی این موانع، اقدامات موثری جهت به منظور ایجاد همسویی میان فناوری اطلاعات و کسب وکار انجام دهند.

    کلیدواژگان: همسویی فناوری اطلاعات و کسب وکار، ابعاد اجتماعی ناهم استراتژی، سویی های فناوری اطلاعات، استراتژی های کسب وکار، برنامه ریزی استراتژیک مشترک
|
  • Pages 5-34

    vStock market has been one of the most influential economic phenomena in the world for many years. The main players in the stock market are investors that are always looking to make the most profit. Since prices of stock market transactions is Impressionable from political, economic, social problems and the high volatility of prices, the prediction of stock market is very difficult.  The main solution for more profits in the market is making the right decisions about buying and selling appropriate stocks in appropriate time. Therefore, prediction is the most important requirements for traders. I this research, a new hybrid algorithm is proposed that uses imperialist competitive algorithm as a feature selection method and fuzzy adaptive neural inference system as a prediction function. This approach uses 63 features that affect the stock market, including economic features, Iran and other countries stock market indexes, technical analysis indexes and Japanese Candlestick on a daily basis in the period from 2010-2016. The Exchange Stock Index for the next day is considered as the target variable. The results show that the hybrid model includes Adaptive Neural Fuzzy Inference System (ANFIS) and Imperialist Competitive Algorithm, is much appropriate. This model is compared with a single ANFIS model has better approximation speed and the ability to predict the sto

    Keywords: Stock Market Forecasting, Imperialist Competitive Algorithm, Adaptive Neural Fuzzy Inference System, Time Series, Feature Selection
  • Pages 35-60

    The present study seeks to evaluate the effect of social media on people's entrepreneurial intention. In this study, the components of entrepreneurial intention are derived from the Linan’s Entrepreneurial Intention Model. These components include attitudes towards entrepreneurial behaviors, social norms, and self-belief. The present study is quantitative and the research method is descriptive. In this research, questionnaire was used for data collection.  Students of Allameh Tabatabaei University in Tehran are samples of the study. Gathered data was analyzed by using t-test, factor analysis, and structural equation model with SPSS and LISREL software. Results showed that there was a significant relationship between social media and entrepreneurial intention and its components. Furthermore, social media strongly influences entrepreneurial intention and its components. Moreover, the most significant impacts were related to entrepreneurial self-belief, social norms, and attitudes towards entrepreneurial behavior, respectively. Finally, all hypotheses were confirmed by structural analysis and structural equation modeling.

    Keywords: Social Media, entrepreneurial intention, Attitude, social norms, Self-Belief
  • Pages 61-86

    Detecting existing communities in social networks is a significant process in analyzing these networks. In recent years, the community detection problem has become popular for detecting structures of social networks. Due to high importance of this problem, various algorithms have been developed in the literature to find communities of complex networks. In this research, a hybrid meta-heuristic consisting of the genetic algorithm (GA) and the invasive weed optimization (IWO) method have been proposed which aims to find appropriate and high quality solutions for the community detection problem. In this hybrid method, the initial solutions are generated via the IWO algorithm, and thereafter the optimization process is continued by means of the genetic algorithm. The proposed algorithm is known as the GAIWO. Fitness of solutions is determined in terms of the modularity density criterion. Modularity density has a maximization essence and determines the quality of detected communities. To evaluate the efficiency of the GAIWO, four other methods have been employed and their results have been compared. Comparisons have been made on several networks with different sizes. Input parameters of all algorithms have been tuned by a design of experiments approach. The outputs indicate appropriate efficiency of the proposed algorithm. Validation of the results have been investigated by means of the Normalized Mutual Information (NMI) metric.

    Keywords: Community detection, Soft computing, Invasive weed optimization, Modularity density
  • Pages 87-112

    Nowadays the growth in the use of social networks among different classes of world community is increasingly undeniable. Social networks database include Rich and valuable resources whose release and analysis with the purpose of marketing, publicity, National Security, Health and etc. can benefit researchers of public and private institutions. But respect the privacy of the entities whose information is available to data miner analysis is essential as a legal protocol. In this Paper, through qualitative methodology Meta synthesis, all related dimensions, indicators and codes were identified and then the importance and priority of each of the factors was determined. Subsequently, the improved model of anonymity was presented by an optimizing firefly algorithm and fuzzy clustering. The result of simulation and assessment of the proposed model on the data of four social networks such as Facebook, YouTube, Twitter and Google+ depicts that privacy preserving of data with the lowest distortion ratio and the more usefulness of data.

    Keywords: Social Networks, Privacy Preserving, Anonymity, Firefly Algorithm, Fuzzy Clustering
  • Pages 113-142

    Rapid developments of the internet and the increasing growth of social media have provided new opportunities for today's businesses. Using these media, organizations can build up deep and lasting relationships with their customers. Moreover by engaging customers with their brand, they can create positive outcomes for themselves, customers and society. Accordingly, this study seeks to identify Antecedents, dimensions, and consequences of customers brand engagement in social media in the banking industry. In order to achieve the goal, In-depth interviews were conducted with customers who following one or more banks on social media, and data analysis was performed by using content analysis method. The results of the research were presented in a research model consisting of three divisions of Antecedents (individual, organizational and media), consequences (individual, organizational and social) and dimensions of customers brand engagement. Finally this study provided suggestions to use these media to engage customers.

    Keywords: Customer Brand Engagement, Social Media, Loyalty, content analysis
  • Pages 143-170

    The main objective of this research is to provide a customer loyalty model for e-commerce recommender systems. The proposed model is developed using Delone and McLean Information System success model and a set of factors which are identified from the literature. To test the research hypotheses of the developed model, a questionnaire survey is conducted and the data is collected from the 384 customers in a B2C website. We used SPSS and SmartPLS software for descriptive statistics and path analyses and to verify the proposed model.  The result of the Structural Equations Modeling showed that trust has a significant relationship with the customers’ satisfaction in the e-commerce recommendation systems. In addition, the results revealed that satisfaction with the recommended products can improve the customers’ loyalty in the B2C recommendation systems. The proposed model will help the e-commerce managers to improve their website recommendation systems and increase the sale of the products by achieving the customers’ loyalty in the online shopping websites.

    Keywords: E-commerce, Loyalty, Recommendation Systems, Trust, satisfaction, Delone, McLean Model
  • Pages 171-204

    In this study, social dimensions of obstacles to achieve alignment in IT and business have been identified through a case study in the Post Bank of Iran. The data have been collected through conducting 10 interviews with experts in both fields of IT and business as well as reviewing some internal documents of the bank. In this study, 20 of the main obstacles and problems of achieving alignment were identified. The findings of the study showed that “lack of joint strategic planning”, “organizational units’ inappropriate understanding about each other”, “unsuitable administrative structure of the bank”, “lack of a strong Organization and Methods office”, “lack of precise definition of tasks and roles in projects”, and “limited cooperation and lack of mutual support in achieving alignment between IT and business” are among the main obstacles to achieve alignment. Understanding these obstacles, while providing background for future studies on achieving alignment considering its social dimensions for researchers, helps organizations make effective efforts to bring about an alignment between IT and business by identifying these obstacles

    Keywords: IT business alignment, social dimensions of Misalignment, IT strategies, business strategies, joint strategic planning