فهرست مطالب

مجله دانشکده پرستاری ارتش
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 30، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیده اعظم سجادی، اسماعیل محمدنژاد، جمیله مختاری نوری * صفحات 1-9
    مقدمه

    یکی از شاخص های توسعه نیروی انسانی، دسترسی افراد به آموزش، اعم از آموزش عمومی و آموزش عالی است و برای دستیابی به توسعه پایدار در زمینه های علمی، توجه به ارتقای کیفیت، ضرورتی اجتناب ناپذیر می باشد. این امر مستلزم توجه بیش از پیش به ارزشیابی مداوم دانشگاه ها است. مطالعه فوق با هدف آشنایی بیشتر با اعتباربخشی آموزشی و ضرورت آن در آموزش پرستاری انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مقاله برگرفته از یک مطالعه مروری است که بر پایه اطلاعات جمع آوری شده از جستجو در داده پایگاه های معتبر علمی و مطالعات کتابخانه ای در بازه زمانی 2014-2001 انجام شده است.  

    یافته ها

    ارزشیابی مستمر، لازمه ارتقاء و بهبود مستمر کیفیت، می باشد. یکی از روش های ارزشیابی کیفیت آموزشی در دانشگاه ها، اعتباربخشی است. هدف از اعتبار بخشی، هم تاکید بر کیفیت و هم نظارت بر ارزشیابی مستمر و مادام العمر می باشد. در اغلب کشورهای جهان، فرایندهای اعتبار بخشی آکادمیک توسط سازمان های دولتی از جمله وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم انجام می شود. بیشتر موسسات آموزش عالی برای اخذ مجوز رسمی فعالیت،  هر 4 – 6 سال یک بار، از حیث شفافیت، اختصاصی بودن، اعتبار، اعتماد، اطمینان و ارتباط برنامه آموزشی با نیازهای جامعه مورد ارزشیابی قرار می گیرند.

    بحث و نتیجه گیری

    پرستاری یک حرفه است و رشد حرفه ای، برای صاحبان این حرفه یعنی پرستاران، حیاتی می باشد. همچنین برخورداری سیستم های درمانی از پرستاران برخوردار از دانش و تجربه بالا، در جهت رسیدن به اهداف سازمان و نیز ارتقاء کارایی، می تواند در رفع چالش های بالینی پرستاران، مفید باشد. بنابراین، دانشکده های پرستاری به عنوان بخشی از نظام آموزش علوم پزشکی کشور، باید به منظور حفظ و تقویت تمامیت آموزشی و توسعه مداوم مورد ارزشیابی قرار بگیرند.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، اعتباربخشی، آموزش پرستاری، آموزش عالی
  • هادی بستام، محمد مهدی مودی قالیباف، امیررضا عاملی* صفحات 10-17
    مقدمه

    امروزه اهمیت گردشگری سبب شده تا دولت ها از آن به عنوان راهبردی برای توسعه استفاده کنند. گردشگری سلامت شکل جدیدی از بازار گردشگری و مسافرتی سازمان یافته با هدف حفظ بهبودی و یا بدست آوردن مجدد سلامتی جسمی و روانی است که در سال های اخیر به شکل فزاینده ای رشد داشته است. با توجه به اهمیت گردشگری بر اساس اهداف چشم انداز بیست ساله در افق ایران 1404، هدف از این مقاله بررسی پتانسیل های موجود و نقش آن در بازاریابی گردشگری سلامت در ایران می باشد.

    مواد و روش ها

    این مقاله یک مطالعه مروری بر اساس گردآوری اطلاعات در بازه زمانی سال های 2015-2000 با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی SID، Noor Mags، Civilica، Science Direct انجام شد.

    یافته ها

    ایران با توجه به داشتن امکانات پزشکی، بیمارستان های مجهز، 1000 چشمه آب معدنی و قدمت طولانی در طب سنتی پتانسیل بالایی در جذب گردشگر توریسم سلامت دارد. مهم ترین استراتژی های بازاریابی گردشگری سلامت تنوع محصولات، افزایش کیفیت خدمات، کاهش قیمت، توزیع وسیع خدمات، هجوم تبلیغاتی، ملاقات های حضوری با گردشگران سلامت می باشند.

    بحث و نتیجه گیری

    گردشگری سلامت در ایران علیرغم زیرساخت های سازمانی و نهادی موجود، بدلیل عدم طراحی و تدوین نظام یکپارچه مدیریت گردشگری سلامت و عدم سرمایه گذاری و اختصاص بودجه جهت ارتقاء تجهیزات و امکانات زیربنایی مورد نیاز و افزایش کیفیت و تنوع خدمات سلامت و نیز عدم وجود تبلیغات داخلی و خارجی برای معرفی جاذبه های گردشگری سلامت در ایران، در رقابت با رقبای منطقه ای دچار کمبودهای زیادی می باشد و نیاز به بازنگری اساسی در رابطه با این صنعت از طرف متولیان امر و نیز هماهنگی بیشتر بین بخش های دولتی و خصوصی به شدت احساس می شود.

    کلیدواژگان: ایران، بازاریابی، سلامت، گردشگری، گردشگری سلامت
  • سید جعفر موسوی، زهرا فارسی * صفحات 18-25
    مقدمه

    جراحی چاقی مرضی زمانی که سایر اقدامات غیر جراحی برای کنترل وزن با شکست مواجه شود استفاده می گردد. در این مقاله سعی شده است در مورد چاقی مرضی، انواع روش های جراحی و مراقبت های پرستاری و نکات آموزشی مورد نیاز برای پرستاران و بیماران اشاره گردد.

    مواد و روش ها

    این مقاله یک مطالعه مروری می باشد که بر پایه اطلاعات جمع آوری شده از جستجو در پایگاه های اینترنتی، Pub Med، SID، Elsevier و مطالعات کتابخانه ای سال های 2015-2000 تدوین گردیده است.

    یافته ها

    جراحی های باریاتریک برای بیمارانی با شاخص توده بدنی بیشتر یا مساوی40 کیلوگرم بر متر مربع بدون مشکلات جراحی انجام می شود. بعد از جراحی های چاقی مرضی عوارضی مانند خونریزی، رفلکس صفراوی، انسداد مجرای خروجی معده یا روده، سندرم دامپینگ، دیسفاژی، عفونت، ترومبوفلیبیت عمقی، آمبولی ریه، نشت از محل آناستاموز و اختلالات روانی و رفتاری ممکن است اتفاق افتد که می توان با مراقبت های پرستاری ویژه، اقدامات و آموزش های لازم به این بیماران کمک کرد که حداقل عوارض را داشته و تاثیرات مثبت و نتایج مورد انتظار حاصل شود.

    بحث و نتیجه گیری

    از آنجا که جراحی باریاتریک یک تغییر شدید در عملکرد سیستم گوارشی ایجاد می کند، بیماران نیازمند مشاوره قبل و بعد جراحی هستند. ضروری است که پرستاران به عنوان عضوی از اعضای اصلی تیم درمان دانش، توانایی و تجربه خود در زمینه مراقبت از بیماران جراحی چاقی مرضی افزایش و نقش برجسته ای در آموزش های مورد نیاز جهت دستیابی به اهداف مورد انتظار و ارتقاء عملکرد زندگی داشته باشند.

    کلیدواژگان: آموزش به بیمار، جراحی باریاتریک، چاقی مرضی، مراقبت پرستاری
  • آزاده عبدی، زهرا فارسی * صفحات 26-35
    مقدمه

    بیماری های التهابی روده شامل انواع بیماری های کرون، کولیت اولسراتیو، دیورتیکول، پریتونیت و آپاندیسیت است که به طور عمده دستگاه گوارش را درگیر می کنند و باعث عوارض و مشکلاتی نیز در خارج از سیستم گوارش می شوند. با توجه به افزایش شیوع دو بیماری کرون و کولیت در سال های اخیر و تاثیری که این دو بیماری بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا دارند، لازم است که هم بیماران و هم تیم درمان با بیماری و چگونگی کنترل آن آشنایی کافی داشته باشند که در این مقاله بدان پرداخته شده است.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر مروری بوده که از طریق جستجو در با نک های اطلاعاتی معتبر از جملهSID،Elsever ،  Google Scholar ، در بین سال های 2015- 2010  انجام شده است.

    یافته ها

    نوع بیماری و ماهیت مزمن آن، شدت و عود مکرر علائم، تاثیر درمان های دارویی و عوارض جانبی آن، زندگی روزمره بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث کاهش قابل توجه کیفیت زندگی بیماران می شود. در این مقاله سعی شده است که علاوه بر مرور موارد یاد شده، نکات پرستاری و مراقبتی از این بیماران را نیز با مروری بر مقالات اخیر در این خصوص، در راستای کنترل بیماری و  بهبود کیفیت زندگی بیماران معرفی نمود.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به سیر مزمن بیماری، لازم است که هم بیماران و هم پرستاران با بیماری و چگونگی کنترل آن آشنا باشند تا با انجام تدابیر درست بتوان بیماری را کنترل نمود و کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: بیماری های التهابی روده، پرستاری، کرون، کولیت اولسراتیو، مراقبت
  • مهدیه بوربورجعفری، منیره عبادی * صفحات 36-41
    مقدمه

    بیماری هاری یکی از مهمترین بیماری های عفونی کشنده مشترک بین انسان و حیوان خونگرم می باشد. امروزه هاری و حیوان گزیدگی یکی از مشکلات اساسی سلامتی در همه ی نیروهای نظامی در سرتاسر جهان میباشد. از آنجا که پیشگیری از بیماری های عفونی به خصوص هاری جزء مهمی در آمادگی نیروی نظامی می باشد و با توجه به مطالعات کمی که در این زمینه صورت گرفته است ما در این مطالعه بر آن شدیم تا با شناخت این بیماری و راه های پیشگیری از آن بتوانیم نقشی در پیشگیری هاری در پرسنل نظامی داشته باشیم.

    مواد و روش ها

    مقاله حاضر یک مقاله مروری است که با منابع کتابخانه ای و جستجوی اینترنتی در منابع الکترونیکی Pub Med، Google و SID  با کلید واژه های (هاری، نظامیان، پیشگیری) در بین سال های 2015-2000 انجام شده است.  

    یافته ها

    بیماری هاری در واقع نوعی عفونت ویروسی دستگاه اعصاب مرکزی و قابل انتقال میان حیوان و انسان است که معمولا به واسطه ی گزش حیوان هار به انسان منتقل می شود و کشندگی آن صددرصد می باشد. سگ عمده ترین نقش را در انتقال این بیماری دارد. علائم این بیماری در انسان و حیوان متفاوت است و شامل مراحل: نهفتگی، بروز علایم اولیه و بروز علائم پیشرفته است که در نهایت باعث مرگ موجود زنده می شود. برای پیشگیری از هاری در کشور ایران واکسیناسیون به صورت قبل از مواجهه و پس از مواجهه انجام می شود.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به کشندگی صددرصد هاری و شرایط شغلی نیروهای نظامی، تشخیص و درمان به موقع بیماری در بین آنها حائز اهمیت می باشد. به همین دلیل پیشگیری از طریق آموزش و واکسیناسیون نیروهای نظامی بایستی در اولویت ها قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پیشگیری، نظامیان، هاری
  • فهیمه عابدینی، آرمین زارعیان*، فاطمه تیموری صفحات 42-46
    مقدمه

    رفتارهای خودمراقبتی در درمان و پیگیری بیماری های مزمن نقش مهمی دارد، شیوع بالا و مزمن بودن ماهیت بیماری های دریچه ای قلب، ضرورت خودمراقبتی در این بیماران نشان می دهد. بر این اساس این مطالعه با هدف مروری براهمیت رفتارهای خودمراقبتی در بیماران بعد از جراحی دریچه قلب انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این یک مطالعه مروری است، بر پایه اطلاعات جمع آوری شده از جستجوی منابع اینترنتی و تحقیقات منتشر شده مرتبط با این موضوع از پایگاه ها SID،Google Scholar ،Elsevier ، PubMed، بین سال های 2015-2010 انجام شده است.

    یافته ها

    خودمراقبتی شامل فعالیت هایی است که افراد برای ارتقاء سلامتی، پیشگیری از بیماری، محدود کردن بیماری و حفظ سلامت خود انجام می دهند. در این رابطه مطالعات نشان می دهد عوارض و مشکلات جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی بالقوه بعد از جراحی دریچه  قلب وجود دارد و در مجموع این بیماران در حال حاضر از سطح خودمراقبتی مطلوب برخوردار نیستند.

    بحث و نتیجه گیری

    این مطالعه نشان می دهد با وجود اهمیت و نقش مهم اقدامات خودمراقبتی در بیماران بعد از جراحی دریچه قلب هنوز این بیماران از سطح خودمراقبتی مطلوب برخوردار نیستند و نیاز به راهکارهای جدید در این رابطه می باشد و پرستاران می توانند نقش کلیدی در این راهکارها داشته باشند.

    کلیدواژگان: پرستار، جراحی دریچه قلب، خودمراقبتی
  • سوزان حسینعلی زاده، مریم عزیزی*، جمیله مختاری نوری، سید محمد خادم الحسینی صفحات 47-53
    مقدمه

    در چند سال اخیر بحث پرستاری مبتنی بر شواهد در بیمارستان ها و مراکز آموزشی متعددی مطرح شده است. عملکرد مبتنی بر شواهد حاصل تلفیق بهترین و جدیدترین نتایج حاصل از مطالعات نظام مند، تجربه بالینی و ارزش های جامعه و بیمار است. دستورالعمل مراقبت بالینی اطلاعات طبقه بندی شده و توسعه یافته در جهت کمک به تصمیم گیری گروه پزشکی و بیمار در مورد مراقبت های بهداشتی مناسب در شرایط خاص بالینی است، تا درمان و مراقبت بهتری داشته باشند.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ی مروری اطلاعات از طریق جستجو در منابع اینترنتی از جملهIranMedex ،PubMed ،SID ،Google Scholar،Magiran  و منابع مختلف چاپی و کتابخانه ای با کلید واژه های (مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد، و دستورالعمل های مراقبت پرستاری، دستورالعمل های مراقبت بالینی) از سال های 2015- 2004 کسب شده است.

    یافته ها

    پژوهشگران با بررسی دیدگاه و نیازهای پرستاران درباره ی عملکرد مبتنی بر شواهد گزارش داده اند که، انجام اعمال بالینی بر اساس شواهد تحقیقی، منجر به بهبود شاخص های مراقبت می شود. بهترین دلیل کاربرد این دستورالعمل ها در مراکز درمانی، ارتقای کیفیت خدمات، کاهش هزینه ها، بالابردن سطح سلامت جامعه و هم سطح نمودن استانداردهای ملی با استانداردهای بین المللی است.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نقش کیفیت مراقبت های بهداشتی و درمانی در بالا بردن سطح سلامت جامعه و افزایش رضایت بیماران به عنوان مشتریان مراکز بهداشتی و درمانی و در نظر گرفتن این مطلب که سطح آگاهی افراد جامعه در مورد خدمات بهداشتی درمانی رو به افزایش است. آموزش و اجرای دستورالعمل های مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: دستورالعمل های مراقبت بالینی، دستورالعمل های مراقبت پرستاری، مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد
  • کبری اسفندانی، مرجان سید مظهری * صفحات 54-59
    مقدمه

    سلامتی را می توان جزء مهمی از سرمایه انسانی محسوب نمود اهمیت و ضرورت سلامت، به عنوان یک حق اساسی در زندگی بر کسی پوشیده نیست. همچنین شرایط اقتصادی و اجتماعی، به طور قابل ملاحظه ای هزینه های سلامت افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به آمار حوادث جاده ای و تغییر فرایند بیماری ها، همچنین ساختار جمعیت جوان کشور، گسترش تعداد تخت های بخش ‏های مراقبت ویژه از ضروری ترین مباحث در نظام اقتصاد سلامت کشور می باشد.‏

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه مروری، مجموعه مطالعاتی که در خصوص نیاز و ضرورت گسترش تخت های بخش های مراقبت ویژه از سال 2000 به بعد انجام شده بود مورد بررسی قرارگرفت، که با استفاده از منابع کتابخانه ای، و جستجو در سایت های اینترنتی Google Scholar، PubMed، Sciences Direct تدوین شده است.

    یافته ها

    آمارکشته شدگان تصادفات جاده ای در طول 10 سال گذشته بیش از آمار کشته شدگان جنگ ایران و عراق بوده که تعداد حدود 2 میلیون ‏و 220 هزار نفر بوده است. هر ساعت جان 7.2% ایرانی را تصادفات جاده ای و سقوط از ارتفاع می گیرند. درصد بزرگی از حوادث ‏و تصادفات مربوط به جوانان می شود که بخش های مراقبت ویژه آخرین امید برای زنده نگهداشتن آن ها است.

    بحث و نتیجه گیری

    افزایش آمار حوادث ترافیکی و جاده ای، تغییر سیمای بیماری ها و افزایش کشف و نیاز به درمان انواع بیماری ها به ویژه سرطان ها، همچنین کمبود قابل ملاحظه در تعداد تخت های مراقبت ویژه بیمارستان ها، سرمایه گذاری و صرف هزینه در گسترش تعداد تخت های ویژه را می طلبد، این امر یکی از مباحث جدی و حیاتی در نظام سلامت می باشد که توجه به این مسئله باعث بهبود سلامت و کاهش چشمگیر آمار مرگ و میر می شود.

    کلیدواژگان: تخت مراقبت ویژه، سلامت، میزان مرگ ومیر
|
  • Sajadi. S A_Mohammadnezhad. E_Mokhtari nouri. J * Pages 1-9
    Introduction

    One of the indicators of human development, access to public education and higher education. To achieve sustainable development in the fields of science, attention to quality improvement is inevitable. Quality assurance is not possible without evaluation. In this regard ccreditation is a relatively new word recently by educational institutions in Iran, especially in medical sciences has been proposed. The aim of this study was to explain the validity and necessity of accrediation in nursing education.

    Materials and Methods

    This article is review study based on information gathered from search data bases in scientific and library studies have been conducted in the period of 2001-2014.

    Results

    Medical education is part of the higher education system that deals with human life and health of society depends on the quality of education in the university. Continuous assessment is a requirement for continuous quality improvement. One way to assess the quality of education in schools is accreditation.or not, has been designed. The purpose of accreditation is to emphasize quality and continuous monitoring of assessment for a lifetime. In most countries, the academic accreditation processes has been done by government agencies, the Ministry of Education and Ministry of Science. More higher education institutions for the licensing of activities, every 4-6 years, in terms of transparency, specificity, reliability, trust, confidence and relevance of educational programs with community needs are assessed.

    Discussion and Conclusion

    Nursing is a profession and professional growth, to the owners of the nursing is vital. Higher education system capable of both qualitative and quantitative, requiring sustained and comprehensive development of the system, balanced growth in this dimension. Due to the growing quantitative and qualitative growth of the neglect of consequences such as academic performance, academic affiliation, lack of creativity and entrepreneurship, brain drain and poor production knowledge to this system entails. This requires more attention to the ongoing evaluation and accreditation of universities is regular.

    Keywords: Accreditation of nursing education, Evaluation, Higher education
  • Bastam. H, Moodi Ghalibaf. M.M, Ameli. A.R * Pages 10-17
    Introduction

    Today, the importance of tourism make the governments to use it as a strategy for development. Health tourism is a new form of tourism market and organized travel which aims at maintaining current health status or regaining physical and mental health that in recent years has dramatically increased. Due to the importance of tourism in “20-year goal perspective of Iran” in 1404, the purpose of this paper is to analyze the potentials and their roles in health tourism marketing in Iran.

    Materials and Methods

    This article is review study based on information gathered from search data bases in scientific and library studies namely SID, Noor Mags, Civilica, Science Direct.it has been conducted in the period of 2002-2015.

    Results

    Because of the medical facilities which are available in Iran, equipped hospitals, 1000 mineral water springs and the long history in traditional medicine, has a great potential in attracting health tourism. The most important health tourism marketing strategies are product diversity, improving quality of services, price reduction, wide distribution of services, propaganda campaign, and different appointments with health tourism.

    Discussion and Conclusion

    Despite existing organizational and institutional infrastructures, and due to lack of proper designing and codification in integrated management in health tourism and also lack of investment and fund for improving needed equipment and infrastructure facilities and enhancing the quality, diversity of health services, and lack of domestic and foreign advertisement to introduce health tourism attraction in Iran, we are in shortage of abovementioned services to have a proper competition with regional rivals. So there is a tremendous need to review this industry from the concerned authorities and also there is a need to a more coordinated and cooperated relationship between public and private sectors.

    Keywords: Health, Health tourism, Iran, Marketing, Tourism
  • Moosavi. SJ, Farsi. Z* Pages 18-25
    Introduction

    Bariatric surgery is performed only after other nonsurgical attempts at weight control have failed. This article is an attempt to offer common techniques of bariatric, pre and post bariatric care and some points essential for nurses and patient.

    Materials and Methods

    This is a review article that conducted on bariatric and nursing care through library electronic and search of sites, PubMed, Sid, Elsevier scientific references of the years 2005-2015.

    Results

    Bariatric surgery in patients with BMI is greater than or equal to 40kg /m2 done without surgical problems. After surgery for morbid obesity complications such as bleeding, biliary reflux, obstruction of the outflow tract of the stomach or intestines, dumping syndrome, dysphagia, infection, deep vein thrombosis, pulmonary embolism, leakage from the anastomosis and mental and behavioral disorders may occur which can be Special nursing care, and the necessary training to help patients that have minimal side effects and positive impact expected results will be achieved.

    Discussion and Conclusion

    Because bariatric surgery is a severe change in the functioning of the digestive system are created, patients in need of counseling before and after surgery and nurses as a part of main team of bariatric surgery, must enhanced their knowledge on caring for such patients and play a significant role in trainings needed to achieve the expected goals and life performance enhancement of patients after bariatric.

    Keywords: Bariatric surgery, Morbid obesity, Nursing care, Patient education
  • Abdi. A, Farsi. Z* Pages 26-35
    Introduction

    Inflammatory bowel diseases, including Crohn's diseases, ulcerative colitis, diverticula, peritonitis and appendicitis, which mainly affects the digestive system, causing complications and problems outside the gastrointestinal system. Due to the increasing prevalence of  Crohn's disease and colitis in recent years and the impact of these diseases on quality of patient’s life, It is necessary that both patients and all the staffs be familiar with the disease and how to control them that in this article we have been dealt with.

    Material and Methods

    This is a review article that conducted on inflammatory bowel disease by searching databases such as SID, Elsevier and Google Scholar during 2010-2015.

    Results

    The chronic nature of the disease, the severity and recurrence of symptoms, the effectiveness of drug on treatment and their side effects, affect the patients daily life and a significant decrease their  quality of life. In this paper, in addition to the above review, hints of nursing and care of these patients also reviews according to the recent literature on the subject, in order to control the disease and improve the quality of life of these patients.

    Discussion and Conclusion

    Due to the chronic course, it is necessary that both patients and nurses be familiar with the disease and how to control it, with the right measures to control the disease and improve the patient's quality of life.

    Keywords: Crohn's disease, Inflammatory bowel disease, Nursing care, Ulcerative colitis
  • Borbore jaefari. M_Ebadi. M * Pages 36-41
    Introduction

    The Rabies is one of the most common fatal infectious diseases between humans and warm-blooded animals. Today, rabies and animal bites are one of the basic problems of health in all military forces around the world .Since the prevention of infectious diseases, particularly rabies is an important component in the preparation of military force and according to a few studies that have been done in this area. Our study aimed to identify ways to prevent this disease which can have a role in the prevention of rabies in military personnel.

    Materials and methods

    This article is a review article with the library resource and Internet search on sites pub med, Google Advance Search and SID with keyword (rabies, military, and prevention) is done.

    Results

    Rabies is a viral infection of the central nervous system and can be transmitted between animals and humans usually through the bite of a rabid animal and is transmitted to humans and its fatality rate is hundred percent. Dogs plays a major role in the transmission of the disease. Symptoms in humans and animal are different and includes the steps of: latency, initial signs and symptoms that ultimately caused the death of a living being is enhanced. Vaccination for the prevention of rabies in Iran for pre-exposure and post-exposure is performed.

    Discussion and conclusions

    According to one hundred percent lethal rabies symptoms and conditions for employment of military forces, diagnosis and treatment of disease among them is important and prevention through education and vaccination should be priorities.

    Keywords: Military, Prevention, Rabies
  • Abedini F, Zareiyan A*, Timuri F Pages 42-46
    Introduction

    Self-care behaviors have important role in follow-up and treatment of chronic diseases. The high prevalence and chronic nature of heart valve diseases, show the necessity of self-care in these patients. Therefore, this study aimed to review the self-care in patients after heart valve surgery.

    Materials and Methods

    This is a review article based on collecting data from electronic sources and published research, data base sources are SID, Google Scholar, Elsevier, PubMed, that are published from 2010-2015. 

    Results

    Self-care includes activities that people have done for health promotion, prevention of disease, limiting illness and keeping their health. Studies show that after heart valve surgery, complications relate to physical, mental, social and economic will emerge.  Overall, the evidence shows that the self-care level of these patients is not desirable.

    Discussion and Conclusion

    This study shows that, despite the importance and serious role of self-care in patient after heart valve surgery, these patients have not desirable level of self-care and in this regard, new strategies are needed to solve the problems and nurses can have a key role in this strategies.

  • Hossein ali zadeh. S, Azizi. M*, Mokhtari nouri. J, Khademol hoseyni. M Pages 47-53
    Introduction

    In recent years, evidence-based nursing in hospitals and educational centers have been proposed. Evidence-based practice combining the best and the latest results of systematic research, clinical expertise and patient values and society. Clinical care guidelines classified information and developed in order to help the medical team and patient decisions about appropriate health care for specific clinical conditions, treatment and better care

    Materials and Methods

    This paper presents a case study and related information by searching the Inter resources and sources of printed sheets and a library with keyword (evidence-based care, evidence based nursing and nursing guidelines based evidence) is obtained in the years 2004-2015

    Results

    Researchers study the perspectives and needs of nurses have reported that evidence-based practice, clinical practices based on research evidence, to improve the care indicators. The best reason to use these guidelines in health centers, improving quality, reducing costs, improving public health and the level of national standards with international standards.

    Discussion and conclusions

    Given the quality of health care in raising the level of public health and increase patient satisfaction as customers of health centers and considering the fact that the level of people's awareness about health services is increasing. Training and implementation of evidence-based nursing care instructions are necessary.

    Keywords: Clinical care guidelines, Evidence-based nursing care, Nursing care guidelines
  • Esfandani. K, Syed Mazhari. M* Pages 54-59
    Introduction

    Health are considered as an important component of human capital. The necessity and importance of health as a fundamental right in life is not hidden to anyone. Also the economic and social conditions, significantly affect the health costs. According to the statistics of road accidents and the disease process, as well as the young population structure, expanding the number of beds for intensive care of the most urgent health issues in the economic system of the country.

    Materials and methods

    This article is a review study and information compiling has been done with the use of Google scholar–PubMed- Sciences direct‏ ‏ databases of the years 2000-2014.

    Results

    The death toll of road accidents in the last 10 years are more than the death toll of the Iran-Iraq war. Which was around 2 million and 220 thousand people. 72% of Iranian lose their lives per hour in road accidents witch the intensive care units are the last hope to keep them alive.

    Discussion and conclusion

    Increase traffic and road accident statistics, changing the face of disease and increase discovery and the need to treat a variety of diseases, especially cancer, as well as a significant deficiency in the number of intensive care beds in hospitals, invest and spend money in expanding the number of beds Special demands. Accident statistics addition and illness face change, addition detection and request with illness therapy, specific cancer and defect critical care beds number, investment and expenditure cost in critical care beds number development. This is a serious issue and is vital to pay attention to this issue in the health system to improve health and reduce mortality statistics is impressive.

    Keywords: Critical care beds, Economic, Health, Mortality