فهرست مطالب

مجله دانشکده پرستاری ارتش
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 31، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کامران خداویسی، شهلا علیاری*، جاوید عرب دوحصاران، صمد طلایی شکری صفحات 1-8
    مقدمه

    کشور ما جزء ده کشور بلاخیز جهان است و در قاره آسیا از نظر بروز بلایای طبیعی مقام چهارم را داراست. از مهمترین شاخصه های بهداشتی هر کشوری شاخص مرگ و میر کودکان و زنان باردار است که می توان با ارائه خدمات بهداشتی در زمان مناسب از مرگ و میر آنان جلوگیری کرد. هدف از انجام این مطالعه بررسی مراقبت و مداخله در امر کمک به بهبود شرایط زنان و کودکان در شرایط بحران می باشد.

    مواد و روش ها

    این تحقیق یک مقاله مروری است که بر پایه اطلاعات جمع آوری شده از جستجوی منظم منابع اینترنتی شامل Google Scholar، PubMed، SID و تحقیقات منتشر شده مرتبط با موضوع و مطالعات کتابخانه ایی مابین سال های 2003 تا 2013 با کلمات کلیدی بحران، زنان باردار و کودکان انجام شده است.

    یافته ها

    نتایج حاکی از آن است که زنان باردار و کودکان به گونه ی ناسازگاری فجایع را پشت سر می گذارند و ارائه مراقبت ها به مادران، نوزادان و کودکان پس از یک فاجعه به طور قابل توجهی کاهش می یابد. لذا، به منظور حفظ و ارتقاء سلامت مادران و کودکان بایستی مسئولین، پزشکان و پرستاران آمادگی برای ارائه خدمات به این گروه های آسیب پذیر در شرایط بحران را داشته باشند و در زمان بحران در اسرع وقت به آنان رسیدگی نمایند. از جمله مهمترین اقدامات در این شرایط، می توان به موارد ذیل اشاره نمود: انتقال مادران باردار و نوزادان به مناطقی با تجهیزات بهتر، راه اندازی یک تیم امداد رسانی با کارشناسان مجرب، توجه به تغذیه مناسب مادران، نوزادان و کودکان و ترویج همکاری های بین رشته ای.

    بحث و نتیجه گیری

    رسالت برنامه سلامت مادران و کودکان در زمان بحران، عبارت از مراقبت مادران در دوران بارداری، زایمان و پس از زایمان و همچنین مراقبت از نوزاد و کودک است. به گونه ای که عوارض و خطر آسیب ناشی از بلایا را در مادران و کودکان آسیب دیده و در معرض آسیب کاهش داده و موجب حفظ سلامتی آنان گردد.

    کلیدواژگان: بحران، زنان باردار، مراقبت، کودکان
  • مریم بهشتی فر، شهلا علیاری*، اصغر دارابی، مسعود شامبیاتی صفحات 9-14
    مقدمه

    زایمان واقعه ای بالقوه تروماتیک در زندگی زنان است و می تواند سبب برانگیختن شدید احساسات و هیجانات به گونه ای شود که در بعضی از زنان اختلال استرس پس از ترومای زایمان ایجاد کند. در جهان حدود 5/1 تا 6% از زنان به اختلال استرس پس از ترومای زایمان دچار می شوند. دانستن علل بیماری و عواملی که در ایجاد و تشدید این بیماری موثر هستند، ما را در نحوه پیشگیری بیماری راهنمایی می کند. در این مقاله سعی شده است که به اختلال استرس پس از ترومای زایمان و عوامل مرتبط با آن در راستای پیشگیری از آن با مروری بر مطالعات مرتبط با موضوع پرداخته شود.

    مواد و روش ها

    این مقاله یک مرور روایتی است که بر پایه اطلاعات جمع آوری شده از پایگاه داده هایی: از جمله:SID ، Google Scholar ،PubMed ،Science Direct ، Magiran طی سال های 2010 تا 2016 و تحقیقات کتابخانه ای منتشر شده ی مرتبط با موضوع، با جستجوی کلید واژه های اختلال استرس پس از تروما، پس از زایمان، زایمان، عوامل مستعد کننده، انجام گرفته است.

    یافته ها

    نتایج حاصل از مطالعات حاکی از آن است که عواملی نظیر سابقه اختلالات روانی، زایمان زودرس، بارداری اول، ناخواسته بودن بارداری، عدم تغذیه با شیر مادر، افزایش طول مدت زایمان، اضطراب و فشارهای روحی و روانی حین زایمان، حمایت کم شریک جنسی از همسرش و سطح پایین حمایت اجتماعی بر بروز اختلال استرس پس از ترومای زایمان تاثیر دارند.

    بحث و نتیجه گیری

    تجربه ی تروما طی زایمان بدون توجه به اینکه به اختلال استرس پس از تروما منجر شود یا نه، می تواند بر عملکرد روانی مادر و تطابق وی در دوران بعد از زایمان تاثیرات منفی بر جای گذارد. لذا، پیشنهاد می شود در بخش های زنان و زایمان بیمارستان ها، پرسنل مامایی و پرستاری عوامل مساعد کننده اختلال استرس پس از ترومای زایمان را به دقت مورد بررسی قرار دهند و در این بخش ها، زمینه ی ارائه ی خدماتی نظیر: برنامه های آموزشی و حمایتی در رابطه با شیوه های مقابله با اختلال استرس پس از ترومای زایمان پایه گذاری شود.

    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از تروما، زایمان
  • نسیم فارسی، امیررضا عاملی * صفحات 15-21
    مقدمه

    با افزایش بیمارستان های خصوصی و افزایش رقابت بازاریابی بیمارستان ها به چالش کشیده شده است. در این بین بیمارستان ها باید به دنبال یک مزیت رقابتی همچون برند برای خود باشند. برندسازی در بیمارستان می تواند سطح اعتماد و وفاداری بیمار را بالا ببرد. این مقاله چگونگی برند شدن یک بیمارستان را بررسی می کند تا بتواند با ایجاد برندسازی مزیت رقابتی ایجاد کند.

    مواد و روش ها

    این مقاله یک مطالعه مروری بر اساس گردآوری اطلاعات در بازه زمانی سال های 2015-1989 با استفاده از منابع چاپی و پایگاه های اطلاعاتی SID، Civilica، Noor Mags، Science Direct، با کلید واژه های (ارزش ویژه برند، برندسازی، بیمارستان، مزیت رقابتی) انجام شد.

    یافته ها

    عواملی چون محیط فیزیکی، رفتار شهروندی کارکنان، مهارت های ارتباطی، دانش و تخصص پزشکان و پرستاران و همچنین مسئولیت های اجتماعی بیمارستان در برندسازی بیمارستان و ایجاد تصویر ذهنی مطلوب از آن وجود دارد که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته اند.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به افزایش شمار بیمارستان های خصوصی و رقابت روزافزون، برای ایجاد مزیت رقابتی بیمارستان ها باید به اصلاح و ارتقاء عواملی که در برند شدن یک بیمارستان موثر است توجه بیش تری کرد. همچنین تبلیغات منحصر به فرد می تواند بعنوان ابزاری مفید در جهت شناساندن و متمایز کردن بیمارستان مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، برندسازی، بیمارستان، مزیت رقابتی
  • رضا مومن، زهرا فارسی * صفحات 22-28
    مقدمه

    سوءتغذیه از مشکلات شایع در بیماران، به ویژه بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه است، که باعث ایجاد عوارضی در این افراد می شود. این مطالعه با هدف بررسی میزان سوءتغذیه در بیماران بدحال و اهمیت استفاده از روش تغذیه روده ای در این بیماران انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مقاله یک مطالعه مروری است که بر اساس مطالعات کتابخانه ای و جستجو در پایگاه های اینترنتی PubMed، SID، بین سال های 2008 تا 2015 میلادی، با کلید واژه های (بیماران بدحال، تغذیه روده ای، سوء تغذیه) صورت گرفته است.

    یافته ها

    تغذیه روده ای رساندن مواد مغذی از طریق یک لوله یا کاتتر به درون دستگاه گوارش است و زمانی انجام می شود که بیمار از راه دهان قادر به دریافت مواد غذایی نیست. بررسی های انجام شده دلالت بر ارجحیت تغذیه روده ای نسبت به تغذیه وریدی در بیمارانی که دارای عملکرد طبیعی دستگاه گوارش هستند، دارد. تغذیه روده ای باعث حفظ عملکرد طبیعی روده، جلوگیری از آتروفی پرزها، تحریک پرفیوژن روده و تقویت سیستم ایمنی می شود. همچنین این روش در مقایسه با تغذیه وریدی راحت تر و مقرون به صرفه تر است.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به شیوع سوءتغذیه در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه، حمایت تغذیه ای مناسب از این بیماران مورد اهمیت قرار می گیرد. طبق مطالعات انجام شده، شروع تغذیه با کمترین فاصله از زمان بستری شدن در بیمارانی که منع تغذیه ای ندارند، توصیه می شود.

    کلیدواژگان: بیماران بدحال، تغذیه روده ای، سوءتغذیه
  • مهتاب حسن زاده، زهرا فارسی* صفحات 29-35
    مقدمه

    کله سیستیت یکی از شایع ترین بیماری گوارشی می باشد و شواهد حاکی از آن است که تعداد بیماران مبتلا به کله سیستیت هر ساله افزایش می یابد. به علت بالا بودن میزان شیوع بیماری های کیسه صفرا در جوامع، هزینه گزافی به خانواده ها و دولت جهت درمان این بیماری تحمیل می گردد. هدف از نگارش این مقاله آشنایی با انواع کله سیستیت، عوارض، علائم بالینی، تشخیص، درمان، اقدامات پرستاری برای افراد جامعه به خصوص کادر درمان می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع مروری است که با جستجو در منابع کتابخانه ای و پایگاه های علمی Science Direct و PubMed  با کلید واژه های کله سیستیت حاد و مزمن، کله سیستکتومی و لاپاراسکوپی از سال 2009 الی 2015 گردآوری شده است.

    یافته ها

    کله سیستیت شامل کله سیستیت حاد، کله سیستیت حاد بدون سنگ، کله سیستیت مزمن می باشد و علت کله سیستیت حاد در90 درصد از افراد بیمار٬ سنگ کیسه صفرا می باشد. کله سیستیت بدون سنگ یا اکالکالوس بدنبال اعمال جراحی وسیع و یا تروما و سوختگی شدید٬ تغییرات تعادل آب و الکترولیت ها ایجاد می شود. جراحی قطعی ترین درمان کله سیستیت می باشد. بیمارانی که مشکل کله سیستیت دارند نیازمند مراقبت توسط پرستارانی هستند که از روش های تشخیصی و مداخلات مورد استفاده در درمان بیماری مطلع باشند. مسئولیت های پرستار شامل مراقبت های قبل عمل، مراقبت های بعد از عمل، شناسایی و کنترل عوارض بعد عمل و آموزش های حین ترخیص می باشد. مداخلات بعد عمل شامل، پوزیشن نیمه نشسته، لوله بینی- معدی جهت جلوگیری از دیستانسیون شکمی، بهبود وضعیت تنفسی، مراقبت از لوله تخلیه صفرا، بهبود وضعیت تنفسی و بررسی از نظر عوارضی مثل عفونت می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به روند رو به افزایش بیماری های کیسه صفرا به خصوص کله سیستیت، آشنایی با علائم بالینی و عوامل خطرساز سنگ کیسه صفرا و تشخیص به موقع بیماری کله سیستیت در درمان و کاهش عوارض خطرناک بیماری نقش بسزایی دارد و پرستاران می توانند با آگاهی از پژوهش ها و منابع به روز نقش مهمی را در تشخیص علائم و درمان و تسکین درد بیماران ایفا نموده و با بکارگیری پرستاری مبتنی بر شواهد منجربه بهبودی هرچه سریع تر بیماران گردند. خدمات پرستاری باید با کیفیت عالی در راستای بهبود کیفیت زندگی بیماران و افزایش رضایت مندی آنان ارائه شود.

    کلیدواژگان: کله سیستیت حاد، کله سیستیت مزمن، کله سیستکتومی، لاپاراسکوپی
  • فروغ زارع، سید امیرحسین پیشگویی*، مریم روشندل صفحات 36-41
    مقدمه

    یکی از مهم ترین اقدامات حیاتی تهاجمی برای بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه، تعبیه ی لوله ی تراشه جهت باز نگه داشتن راه هوایی، به منظور اجرای تهویه ی مکانیکی است. ساکشن راه های هوایی شیوه ی معمول مدیریت بیماران تحت ونتیلاتور است که از راه لوله ی تراشه، ترشحات ریوی را به طور مکانیکی تخلیه و از وقوع انسداد راه هوایی جلوگیری می کند اما چنانچه به روش صحیح انجام نشود، عوارض بسیاری دارد. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت ساکشن لوله تراشه در بخش های مراقبت ویژه و معیار های ساکشن استاندارد می باشد.    

    مواد و روش ها

    این مقاله حاصل یک مطالعه ی مروری است که با کلید واژه های مراقبت های ویژه، ساکشن لوله تراشه، عوارض ساکشن و تهویه مکانیکی، با استفاده از منابع کتابخانه ای و بانک های اطلاعاتی معتبر از جمله SID، Elsevier،PubMed ، Google scholar در سال های 2016-2001 گردآوری شده است.  

    یافته ها

    در حال حاضر در اکثر مراکز درمانی از یک روش مبتنی بر شواهد جهت ساکشن لوله تراشه استفاده نمی شود. انجام ساکشن تنها در صورت لزوم، انتخاب سایز مناسب لوله ی ساکشن، فشار ساکشن، عمق ورود لوله، زمان اجرا، خروج لوله ساکشن به صورت چرخشی، اکسیژن رسانی پیش از شروع کار، استفاده از تکنیک آسپتیک، کاربرد روش بسته به جای ساکشن باز، عدم استفاده از نرمال سالین و استفاده از ان استیل سیستئین در صورت نیاز، از اجزای مهم شیوه ی اجرای ساکشن هستند که برای پیشگیری و به حداقل رساندن مشکلات فیزیولوژیک مرتبط با ساکشن داخل لوله ی تراشه ضرورت دارند. برگزاری دوره های بازآموزی نیز تاثیر بسزایی در انجام ساکشن به شیوه صحیح و کاهش عوارض متعاقب آن دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    با وجود گستردگی عوارض اجرای این پروسیجر، هنوز هم ساکشن کردن تنها راه قابل قبول برای تخلیه ترشحات ریوی و پاکسازی مجاری هوایی است. جهت پیشگیری از وقوع عوارض ناخواسته، شناخت درست و به موقع اندیکاسیون ها و روش های درست اجرای این شیوه ی تهاجمی می تواند به نجات جان بیمار بینجامد.

    کلیدواژگان: مراقبت های ویژه، ساکشن لوله تراشه، تغییرات همودینامیک، تهویه مکانیکی
  • حلیمه زارع، امیرحسین پیشگویی*، آرمین زارعیان، فروزان آتش زاده شوریده صفحات 42-50
    مقدمه

    بیماری قلبی عروقی یک بیماری مزمن است که علاوه بر خود فرد و خانواده، سایر افراد جامعه را نیز درگیر می کند. این بیماری باعث از کارافتادگی پیش از موعد شده و بار مالی زیادی را بر سیستم بهداشت و درمان کشورها وارد می کند. با توجه به این که پرستاران نقش مهمی در آموزش و مراقبت از بیماران قلبی ایفا می کنند، مدل های مراقبتی متفاوتی در مراقبت از این بیماران بوجود آمده است. هدف این مقاله، مروری بر الگوهای مراقبت از بیماران قلبی و بررسی کارآیی هر یک از این مدل ها در ایران است.

    مواد و روش ها

    این مقاله مروری بر مطالعات انجام شده در مدل های مراقبتی بیماران قلبی در ایران که در فاصله سال های 1380 تا 1394 از طریق پایگاه های علمی Google، Google Scholar،SID   منتشر شده، پرداخته است.

    یافته ها

    از مجموع 19 مطالعه مورد بررسی مشخص گردید که از 4 مدل مراقبتی بومی، جهت مراقبت از بیماران قلبی در ایران استفاده شده است. تمامی مطالعات از نوع مداخله ای بود و دو مقاله به بررسی دو روش مختلف اجرایی در یک مدل مراقبتی پرداخته اند. تمرکز مقالات مورد بررسی بر آموزش بیماران، مبتنی بر مدل مراقبتی یا بررسی تاثیر اجرای مدل مراقبتی است. در تمامی مقالات تاثیر مثبت اجرای مدل مراقبتی بوضوح مشاهده می شود.

    بحث و نتیجه گیری

    مدل های مراقبتی پرستاری کارآیی خود را در زمینه مراقبت از بیماران مزمن بخوبی نشان داده اند. مدل های بومی چون سازگار با فرهنگ جامعه ایرانی طراحی شده است، توسط پژوهشگران و بیماران بهتر درک شده و به کار گرفته می شود. پیشنهاد می شود از این مدل ها در بیمارستان های ایران استفاده شود.

    کلیدواژگان: ایران، بیماری قلبی، پرستاری، مدل های مراقبتی _
  • معصومه فرشی، فروزان آتش زاده شوریده، مریم نظام زاده * صفحات 51-54
    مقدمه

    آموزش یک عامل تغییر و پیشرفت اجتماعی شناخته شده است. آموزش به هر گونه فعالیت از پیش طرح ریزی شده ای است که با هدف ایجاد یادگیری در یادگیرندگان اجرا می شود. امروزه با توجه به اهمیت امداد و انتقال هوایی مصدومین و مجروحین حضور تیم درمانی آموزش دیده و ماهر ضروری به نظر می رسد. در این مقاله به ضرورت آموزش امداد و انتقال در پرستاران پرداخته می شود.

    مواد و روش ها

    این مقاله از نوع مروری بوده و در تدوین آن از جستجوی کتابخانه ای و اینترنتی با کلید واژه های آموزش، امداد و انتقال هوایی، پرستاران در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Scopus، ProQuest، Ovid، Magiran، SID، Google Scholar و کتب مرجع از سال 1995 تا 2015 استفاده شده است.

    یافته ها

    پرستاران به عنوان یکی از اعضای گروه درمان می توانند نقش موثری در امداد هوایی داشته باشند. مطالعات انجام شده در سطح دانش پرستاران در زمینه امداد و انتقال هوایی نشان دهنده سطح پایین و ضرورت آموزش در گروه پرستاری است. در ضمن مطالعات بر ضرورت آموزش مداوم و دوره ای تاکید می نماید.

    بحث و نتیجه گیری

    باتوجه به اهمیت ویژه امداد وانتقال هوایی در عصر کنونی و کمبود نیروهای حرفه ای متخصص در امر امداد و انتقال هوایی، آموزش نیروی انسانی متخصص ضروری به نظر می رسد و بدلیل آنکه آموزش می تواند در این امر موثر باشد برنامه ریزی و توجه ویژه مدیران سیتم بهداشتی درمانی را در زمینه برگزاری دوره های آموزشی امداد و انتقال هوایی می طلبد.

    کلیدواژگان: آموزش، امداد و انتقال هوایی، پرستاران
|
  • Khodaveysi. K, Aliyari. SH*, Arab Dohesaran. J, Talaie Shokri .S Pages 1-8
    Introduction

    Our country is among the world's ten most disaster-prone countries and in terms of natural disasters is the fourth in the Asian continent. Of the most important health index in countries are deaths of children and pregnant women, which can provide health services at the right time to prevent their deaths. The aim of this study was to evaluate the care and intervention in helping to improve the conditions of women and children in crisis situations.

    Materials and Methods

    This study is a review article, based on information collected from regular search on online resources include: Google Scholar, PubMed, SID and relevant research and studies published between 2003 and 2013 carried out for library.

    Results

    The results indicate that pregnant women and children leave such disasters incompatibility and providing care for mothers, newborns and children after a disaster is significantly reduced. In order to maintain and improve the health for mothers and children, so officials, doctors and nurses should be ready to provide services to these vulnerable groups in crisis situations and to deal with them in times of crisis as soon as possible. Among the most important measures in this context, can be cited as follows: transfer of pregnant women and babies to areas with better equipment, set up a relief teams with experts, given the proper nutrition of mothers, infants and children and promote interdisciplinary cooperation.

    Discussion and Conclusion

    The mission of maternal and child health programs in times of crisis, is the maternal care during pregnancy, childbirth and postpartum and also cares of newborn and child in way to reduce crisis danger and complications in hurt mothers and children and to keep their health.

    Keywords: Care, Children, Crisis, Pregnant Woman
  • Beheshtifar. M*, Aliyari. SH, Darabi. A, Shambayati. M Pages 9-14
    Introduction

    Child birthing is a potentially traumatic event in women's lives and can provoke strong feelings and emotions in a way that post-traumatic stress disorder in some women. In the Worldwide, about 5.1 to 6% of pregnant women suffer from post-traumatic stress disorder. Knowing the causes of disease and the factors that create and exacerbate the disease are effective and will guide you on how to prevent disease. The aim of this study is the post-traumatic stress disorder and related factors in pregnant women to prevent it with a review of relevant studies.

    Materials and Methods

    This article is a narrative review article, based on information collected from data bases including: Sid, Google Scholar, PubMed, Science Direct, Magiran during 2010 and 2016 and published research relevant library by searching for keywords: Post- Traumatic Stress Disorders, Post- Partum, Childbirth, Predisposing Factors is done.

    Results

    The results of the study indicate that factors such as a history of mental disorders, premature labor, early pregnancy, unplanned pregnancy, lack of breastfeeding, increase the duration of labor, anxiety and psychological pressure during labor, low support sexual partner his wife, and low levels of social support post-traumatic stress disorders affect delivery.

    Discussion and Conclusions

    The experience of trauma during childbirth regardless of whether post-traumatic stress disorder lead or not, can affect mental performance and matching his mother in the postpartum leave negative impacts, it is suggested that the maternity hospitals, the field of providing services such as training programs and support on the question of coping with post-traumatic stress disorder following child birthing is established. So the opportunity to participate in meetings to discuss childbirth to provide mothers. Thereby step towards improving mental health of women in the postpartum removed.

    Keywords: Post- Traumatic Stress Disorders, Post- Partum, Childbirth, Predisposing Factors
  • Farsi. N, Ameli A.R* Pages 15-21
    Introduction

    Considering the increased number of hospitals and competition in private section, hospital marketing is becoming a challenge. Meanwhile, hospitals ought to look for competitive advantage; which can manifest as a hospital brand. Branding in a hospital can raise trust and loyalty levels among patients. This paper addresses how a hospital builds its brand in order to achieve competitive advantage.

    Material and methods

    The present paper provides a review based on information collected between 1989 and 2015, and is conducted using printed sources and databases such as Science Direct, Civilica, Noor Mags, and SID.

    Results

    Factors such as physical environment, civil behavior of personnel, communication skills, knowledge and expertise of physicians and staff and also social liabilities of a hospital involved in hospital branding and creation of a desirable mental image that are discussed in this paper.

    Discussion and Conclusion

    Given the increased number of private hospital and a heightened competition, to create competitive advantage, hospitals have to modify and upgrade influencing the process of hospital branding. Also, unique promotion as a means of introduction and distinction can be used by the hospitals.

    Keywords: Brand equity, Branding, Competitive advantage, Hospital
  • Momen. R, Farsi. Z* Pages 22-28
    Introduction

    Malnutrition is one of the common problems among patients- especially those hospitalized in intensive care units- and causes some complications for these people. This study was done in order to analyze the degree of malnutrition among critically ill patients, and to determine the importance of following enteral nutrition for these patients.

    Materials and Method

    This article is a review article which has been performed through library research and search in national and international databases such as SID and PubMed, with keywords of critical patients, enteral nutrition and malnutrition, from 2008 to 2015.

    Results

    Enteral nutrition involves delivering nutrients into digestive system through a tube or a catheter, and it is done when the patient is not able to receive food through mouth. Carried-out research show preference for enteral nutrition over IV nutrition among patients with normal performance of digestive system. Enteral nutrition keeps the natural performance of intestine, prevents atrophy of villi, stimulates intestinal perfusion, and improves the immune system. In addition, this method is much easier and more economical than the IV method.

    Discussion and Conclusion

    Considering the spread of malnutrition among patients hospitalized in intensive care units, it is important to support these patients nutritionally. According to carried-out research, it is recommended to begin feeding patients without nutritional prohibition as soon as they are hospitalized.

    Keywords: Critical patients, Enteral Nutrition, Malnutrition
  • Hassanzadeh. M_Farsi. Z * Pages 29-35
    Introduction

    Cholecystitis is one of the most common digestive diseases. Evidences show that the number of patients suffering from cholecystitis increases every year, Due to the high prevalence rate of gallbladder disease in societies, high costs and expenses are imposed to families and governments. The purpose of this article is to be familiar with kinds of cholecystitis, nursery proceedings; recognition and treatment for society's individuals especially care personnel.

    Materials and methods

    This is a review article and it has been prepared by searching in library resources and scientific data bases such as PubMed and Science Direct with keywords of acute and Chronic, Cholecystectomy and laparoscopy cholecystitis, from 2009 to 2015.

    Results

    Cholecystitis is divided to two categories including acute cholecystitis, acute cholecystitis free of stone and chronic cholecystitis. The cause of acute cholecystitis in 90 percent of patients is the stone of gallbladder. Cholecystitis without stone comes after big operations or trauma or sever burning, the changes in water balance and electrolytes. Surgery is the most certain way for treating cholecystitis. Patients who have the problem of acute cholecystitis need to be looked after by nurses who are aware of recognition methods used in curing cholecystitis. Responsibilities of nurse include post-operation cares, pre-operation cares, recognition and control of post-operation effects and release time educations. Post – operation interferences include Nose-gastric tube for prevention of stomach distention, improving of breathing condition, looking after evacuation tube, surveying and caring in terms of consequences like contamination and improving of breathing condition. Laparoscopic operation is the most preferable method of cholecystectomy because of the low level of its dangerous consequences in comparison to that of cholecystectomy.

    Discussion and Conclusion

    With the regard to the increasing number of gallbladder disease especially cholecystitis, familiarity with signs and dangerous factors of stone of gallbladder and timely recognition of the disease has a significant role in curing the disease and decreasing the dangerous consequences of the disease. Nurses can play a significant role in recognizing the symptoms and curing and decreasing dangerous effects of the disease. Hence, they can lead to improve quickly patients by using nursery on the basis of the observations. Nursery services must be offered along with improving the life quality of patients and increasing their satisfaction.

    Keywords: Acute cholecystitis, Chronic cholecystitis, Cholecystectomy, Laparoscopy
  • Zare. F, Pishgooie. SA*, Roshandel. M Pages 36-41
    Introduction

    Endotracheal tube placement is one of the most important invasive procedures for patients in the intensive care unit, to keep the airway open and mechanical ventilation. Suctioning the airways through an endotracheal tube, is a typical method to management the patients under mechanical ventilation, mechanically drain mechanically lung secretions and prevent airway obstruction, but if it isn’t done correctly it will have complications. The aim of this study is evaluating the qualification of endotracheal suctioning and its standard criterion.

    Materials and Methods

    This study is a review article which is based on collecting data from library and electronic sources such as SID, Elsevier, PubMed, Google scholar in 2001-2016 with keywords critical care, endotracheal suctioning, hemodynamic changes and mechanical ventilation. 

    Results

    Now in most clinical centers, an evidence-based method for endotracheal suctioning is not used. Suctioning only if necessary, choose the appropriate suction catheter size, suction pressure, the depth of the inlet, runtime, removing suction catheter on a rotating basis, Preoxygenation beforehand, using aseptic techniques, using close system instead of open system, non-use of normal saline and the use of N-acetyl cysteine, if needed, are important to prevent and minimize the physiological problems associated with endotracheal suctioning. Retraining periods play an important role in standard suctioning and reduces its complications.

    Discussion and Conclusions

    Despite the widespread side effects of this procedure, suctioning is still the only acceptable way to drain the lung secretions and airway clearance. To prevent side effects, identification of the accurate and timely indications can help the patient survival.

    Keywords: Critical care, Endotracheal suctioning, Hemodynamic changes, Mechanical ventilation
  • Zare. H_Pishgooie . A*_Zareiyan. A_Atashzadeh Shoorideh. F Pages 42-50
    Introduction

    Cardiovascular disease is a chronic disease that involved individual, their family and the other people. It causes premature disability and a large financial burden on the healthcare system of the country. Due to the fact that nurses play an important role in the education and care of heart patients, different care models in the care of these patients has been arisen. The purpose of this article is an overview of a patient's care patterns and investigate each of these models in Iran.

    Materials and Methods

    This article reviews the studies models of heart disease surveillance in Iran that has been reported between 2000 to 2015 by scientific databases Google, Google Scholar, SID.

    Results

    A total of 19 case studies showed that 4 native care model, have been used for the heart patient's care in Iran. All studies are interventional, and two articles examine two different methods in one care model. Reviewed articles focused on patient education based on the model of care or evaluate the care effect. The positive impact of the implementation of care model is clearly seen in all the papers.

    Discussion and Conclusion

    Nursing care models have been shown as well as their efficacy for chronic patient care. Because Indigenous models have been designed compatible with Iranian culture, are better understood and used by researchers and subjects. It is suggested that these models be used in Iran hospitals.

    Keywords: Care Model, Heart Disease, Iran, Nursing
  • Farshi.M_Atashzadeh shoorideh. F_Nezamzadeh. M * Pages 51-54
    Introduction

    Education is an agent of change and social progress. Any pre-planned training activities that will be implemented with the aim of learning in learners. Due to the importance of air transport and evacuation of injured and wounded trained and skilled medical teams seem necessary. In this article, the need for nurses to be trained in first aid and transport.

    Materials and Methods

    This article is a narrative review and the development of library and Internet search with a keyword of education, air transport and evacuation, nurses in the databases PubMed, Scopus, ProQuest, Ovid, Magi ran, SID, Google Scholar and references from 1995 to 2015 were used.

    Results

    Nurses As a member of the treatment team can have an effective role in the air aid. Studies in the level of knowledge in the field of air transport and evacuation reflects the low level of education in nursing is required. In addition to the need ongoing training and periodic studies are emphasized.

    Discussion and Conclusion

    Considering the importance of air transport relief in the current era and the shortage of professionals specializing in air transport and evacuation, training of skilled manpower is necessary and because training can be effective in the planning and Health system managers pay special attention to training in the field of air transport and evacuation needs.

    Keywords: Air transport, evacuation, Education, Nurses