فهرست مطالب

مجله دانشکده پرستاری ارتش
سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 33، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیدعباس سیادتی صفحه 1
    مقدمه

    تعداد قابل توجهی از پژوهشگران، عوامل مستعد کننده فرسودگی شغلی و اثرات منفی آن را بر هزینه ها و کیفیت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بیان کرده اند. هدف از این مطالعه مروری بر نقش چهار عامل کلیدی، انگیزش، رهبری، توانمند سازی و عزت نفس بر کاهش فرسودگی شغلی پرستاران می باشد.

    مواد وروش ها

    مقاله حاضر یک مطالعه مروری است که با استفاده از جمع آوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای و پایگاه های اطلاعاتیPubMed ، Science Direct،SID ،Google Scholar  از سال 2000 تا 2017 با کلمات کلیدی فرسودگی شغلی، انگیزش، رهبری، توانمند سازی، عزت نفس تدوین شده است.

    یافته ها

    فرسودگی شغلی، واکنشی به استرس های شغلی مزمن است و با کلمات خستگی روحی و روانی، مسخ شخصیت و عدم کفایت فردی تعریف می شود. یکی از ابعاد اصلی فرسودگی شغلی، خستگی روحی و روانی است. انگیزش، رهبری، توانمند سازی، عزت نفس چهار عامل مهمی هستند که می توانند به مثابه سپری در مقابل فرسودگی شغلی پرستاران عمل نمایند و وضعیت بهداشت روانی و رضایت شغلی آنان را ارتقاء دهند.

    بحث و نتیجه گیری

    کاهش میزان فرسودگی شغلی، مستلزم تغییر در شرایط محیط کاری از لحاظ تنش شغلی و کار سخت و زیان آور است. اما مطالعات حاضر به ویژه بر نقش مدیریت منابع انسانی در کاهش فرسودگی شغلی تاکید می کنند. بر این اساس مدیریت منابع انسانی باید به دنبال راه حل های پایداری باشد که عملکرد و  بهره وری نظام بهداشت و درمان را ارتقاء دهد.

    کلیدواژگان: انگیزش، پرستاری، توانمند سازی، رهبری، عزت نفس، فرسودگی شغلی
  • مقاله مروری
  • رضا مومن، مریم روشندل *، امیرحسین پیشگویی صفحه 8
    مقدمه

    امروزه، بیش از قبل نیاز به استفاده از درمان های مکمل مانند روش های آرام سازی، در برنامه درمانی و مراقبتی بیماران احساس می شود. اما تاکنون مطالعه ای با هدف مقایسه انواع تکنیک های آرام سازی به منظور شناسایی تکنیک ارجح در کاهش شدت درد بیماران انجام نشده است. هدف از این مطالعه، مرور مطالعات انجام شده در رابطه با دو تکنیک آرام سازی بنسون و پیشرونده عضلانی بر شدت درد بیماران می باشد.

    مواد و روش ها:

    این مقاله یک مطالعه مروری است که بر اساس مطالعات کتابخانه ای و جستجو در پایگاه های اینترنتی MEDLINE،PubMed ، SID و Magiran در سال های 2000 تا 2015 میلادی مبتنی بر هدف صورت گرفته است.

    یافته ها:

    با توجه به یافته های مطالعات مورد بررسی، به طور کلی علاوه بر تایید اثرات مثبت تکنیک های آرام سازی (بنسون و پیشرونده عضلانی) بر کاهش شدت درد، چنین به نظر می رسد که هر دو روش با مکانیسم های مشابهی بر کنترل و کاهش شدت درد بیماران مختلف مانند بیماران همودیالیزی، جراحی قلب، سزارین و آرتریت روماتوئید اثر مثبت و معنی داری دارند.

    بحث و نتیجه گیری:

    با توجه به اثرات مثبت این دو روش بر کاهش درد، استفاده از این دو تکنیک به منظور کاهش شدت درد بیماران توصیه می شود. اما از آنجایی که تاکنون مطالعه ای به بررسی و مقایسه این دو روش بر میزان کنترل و کاهش شدت درد بیماران نپرداخته است. لذا، ارجحیت یکی از این دو روش بر دیگری مشخص نیست و توصیه می شود جهت شناسایی روش کارآمد تر، مطالعاتی به طور خاص با این هدف صورت گیرد.

    کلیدواژگان: آرام سازی بنسون، آرام سازی پیشرونده عضلانی، درد
  • کبری اسفندانی، شهلا علیاری*، امیرحسین پیشگویی، عباس عبادی صفحه 15
    مقدمه

    پیشرفت های مداوم علمی همراه با وضعیت متغیر مددجویان مستلزم آن است که پرستاران بتوانند با تلفیق مهارت های فنی و دانش حرفه ای خود و بر اساس شواهد علمی، مشکلات بیماران را تشخیص داده و به طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه مراقبتی، برای حل این مشکلات بپردازند. لذا، در این مقاله به معرفی پرستاری مبتنی بر شواهد به عنوان یک روش برای ارائه مراقبت با کیفیت بالا می پردازیم.

    مواد و روش ها:

    این مقاله یک مطالعه مروری است. گرداوری اطلاعات بین سال های 2000 تا 2017 انجام شد که با استفاده از منابع کتابخانه ای و جستجو در کتاب های مرجع و سایت های اینترنتی SID، Magiran، Google Scholar، PubMed،Sciences Direct با کلمات کلیدی پرستاری، مراقبت و مبتنی بر شواهد، مددجو تدوین شده است.

    یافته ها:

    پرستاران بزرگ ترین گروه ارائه دهنده خدمات بهداشتی را تشکیل داده و نقش اساسی در تداوم مراقبت و ارتقا و حفظ سلامت در سطوح مختلف سیستم ارائه خدمات ایفا می کنند. طی سال های اخیر کاربرد مراقبت مبتنی بر شواهد در پرستاری افزایش یافته است و پرستاری مبتنی بر شواهد به عنوان شیوه ای برای مراقبت های بهداشتی و درمانی بر اساس جدیدترین یافته ها و شواهد مطرح شده است. در این مقاله، تعریف پرستاری مبتنی بر شواهد، اهمیت استفاده از شواهد در عملکرد، مراحل اجرای پرستاری مبتنی بر شواهد و موانع اجرای آن بیان گردیده است.

    بحث و نتیجه گیری:

    پرستارانی که اعمال خود را بر اساس مدارک و شواهد علمی پایه گذاری نموده اند، تصمیمات بهتری را اتخاذ کرده و مراقبت باکیفیت بالاتری را ارائه نموده اند. همچنین از مدت بستری و هزینه های بیماران کاسته و هزینه اثربخشی بهتری را برای بیمار و سازمان به ارمغان آورده اند.

    کلیدواژگان: پرستاری، مبتنی بر شواهد، مددجو، مراقبت
  • جلال ترکاشوند، فهیمه دادگری *، آرمین زارعیان صفحه 22
    مقدمه

    امروزه شیمی درمانی رکن اصلی درمان اغلب سرطان هاست و هدف آن کشتن یا مهار تولید سلول های سرطانی می باشد. لیکن عوارض ناشی از آن می تواند زندگی بیماران را به شدت تحت شعاع قرار دهد. بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی و مراقبین آنان استراتژی هایی را برای سازگاری با عوارض شیمی درمانی به کار می برند که هدف این مقاله معرفی این استراتژی ها می باشد.

    مواد و روش ها

    مطالب این قسمت با مرور کلید واژه های، استراتژهای سازگاری (Coping Strategies)، سرطان (Cancer)، شیمی درمانی (Chemotherapy)، عوارض جانبی (Side Effects) در پایگاه های اطلاعاتی Magiran،  PubMed، Google Scholar، Sciences Direct، Elsevier و Biomed، بین سال های 2000 تا 2016 صورت گرفت.

    یافته ها

    پژوهش های اخیر نشان داده اند که استراتژی های مفید و متفاوتی برای سازگاری با عوارض شیمی درمانی به کار برده می شود که عبارت از تمرینات آرام سازی و یوگا، فعالیت های مشغول کننده مانند خواندن کتاب، گوش دادن به موسیقی، فعالیت های معنوی مانند خواندن نماز و دعا، انحراف فکر برنامه ریزی شده و تمرینات فیزیکی می باشند. اغلب این استراتژی ها سبب کنترل علائم بیماری، حفظ زندگی سالم و کنترل اثرات درمان بر زندگی روزانه، روابط اجتماعی و روانی آنان می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به مشکلات و عوارض شایع شیمی درمانی و همچنین اهمیت بکارگیری استراتژی مقابله با این عوارض در مددجویان مبتلا به سرطان، آشنایی با استراتژی های موثر در کاهش این عوارض برای بیماران و پرستاران ضروری می باشد. ارتقاء و بکارگیری استراتژی های سازگاری در مبتلایان به سرطان و تحت شیمی درمانی می تواند در آسایش و بهبود عملکرد روزانه و فرایند درمان بیماری موثر باشد.

    کلیدواژگان: سازگاری، سرطان، شیمی درمانی، عوارض جانبی
  • محمد پورمیرزایی، فاطمه تیموری*، زهرا فارسی، ناهید رجایی صفحه 33
    مقدمه

    بیماری های قلبی علت اصلی مرگ و میر در کل دنیا است .از روش های مهم در تشخیص و درمان بیماری های قلبی آنژیوگرافی عروق قلب است. این روش درمانی نیز مانند سایر روش های درمانی عوارضی همچون اضطراب، اختلال همودینامیک، استرس و غیره را دارد. یکی از بهترین روش ها جهت کاهش عوارض آنژیوگرافی قلبی، آروماتراپی است. هدف از این مقاله، مرور مطالعات انجام شده در زمینه تاثیر آروماتراپی بر اضطراب بیماران تحت آنژیوگرافی قلبی است.

    مواد و روش ها

    این تحقیق یک مطالعه مروری می باشد که بر پایه اطلاعات جمع آوری شده از جستجوی منظم منابع اینترنتی در پایگاه های Google Scholar، SID، PubMed، Elsevier از سال 2010 تا 2015 و با کلمات کلیدی آنژیوگرافی عروق قلبی، آروماتراپی، اضطراب و استرس انجام گردیده است.

    یافته ها

    آروماتراپی روش بسیار ساده، ارزان و در دسترس است. به دلیل ساده بودن این روش پرستاران نیز می توانند از آن استفاده کنند. در آروماتراپی از عصاره گیاهان استفاده می شود که عارضه ای برای بیمار ندارد. نتایج مطالعات حاکی از آن است  که این روش سبب کاهش اضطراب، استرس و بهبود معیارهای همودینامیک در بیماران تحت آنژیوگرافی عروق قلبی می شود.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج مطالعات نشان می دهد که آروماتراپی یکی از روش های مهم در بهبود عوارض آنژیوگرافی عروق قلبی می باشد.

    کلیدواژگان: آروماتراپی، آنژیوگرافی عروق قلب، اضطراب
  • مریم پورمحمدی، زهرا فارسی*، ناهید رجایی صفحه 39
    مقدمه

    امروزه اکثر بیماران بستری در بیمارستان، با استفاده از یک کاتتر وریدی محیطی،  تحت درمان قرار می گیرند. فلبیت شایع ترین عارضه استفاده از این کاتتر ها است که  منجر به ایجاد عوارض بیشتر برای بیمار، افزایش هزینه های درمانی و اتلاف وقت پرسنل می شود. این مقاله با هدف بررسی روش های مختلف پیشگیری از فلبیت تدوین گردیده است.

    مواد و روش ها

    این مقاله مروری که در سال 1395 انجام شد، حاصل جستجو در منابع چاپی و  داده پایگاه های اینترنتی از جمله Elsevier، Google Scholar، SID و Science Direct بوده که بین سال های 2000 تا 2016، با کلید واژه های فلبیت، کاتتر ورید محیطی و پیشگیری انجام شده است.

    یافته ها

    به طور کلی جهت پیشگیری از فلبیت از داروهای شیمیایی، طب گیاهی، محلول های ضدعفونی و پانسمان های مختلف استفاده می شود. از جمله ی داروها؛ هپارین وریدی، ژل موضعی دیکلوفناک و از جمله مطالعات طب گیاهی می توان به گیاه آلوئه ورا و روغن کنجد موضعی اشاره نمود. محلول های ضدعفونی جدید مثل نانوسیل، کلرهگزیدین گلوکونات 2% در مقایسه با محلول های رایج در بالین و همچنین کاربرد پانسمان های مختلف و فیلترهای مسیر وریدی، نیز در مطالعات بررسی شده اند. عوارض و هزینه ی کمتر، دسترسی راحت تر و قابلیت استفاده در اکثر بیماران، از نقاط قوت روش های منتج از طب گیاهی و محلول های ضد عفونی محسوب می شود.

    بحث و نتیجه گیری

    پرستارانباید با روش های غیردارویی پیشگیری از فلبیت نیز آشنا شده، تا هم در چارچوب وظایف شغلی خود عمل نموده و هم با بهره گیری از روش های ایمن، کم هزینه، آسان و کاربردی، جهت بهبود کیفیت مراقبت از بیماران گام موثری بردارند.

    کلیدواژگان: رگ گیری، محیطی، فلبیت، کاتتر ورید محیطی
  • مریم بهشتی فر، فاطمه کلروزی* صفحه 48
    مقدمه

    بیماران به عنوان یکی از آسیب پذیرترین گروه های اجتماعی به لحاظ جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی، دارای حقوق رسمی و قانونی هستند که در تمام جوامع سعی بر رعایت آن می باشد. در این مقاله سعی شده به مرور تاریخچه تدوین منشور حقوق بیمار پرداخته و سپس با ارائه نتایج چند پژوهش، به بررسی وضعیت حقوق بیماران در مراکز درمانی در ایران و ارائه چند راهکار پرداخته شود.

    مواد و روش ها

    این تحقیق مطالعه ای مروری است که با جستجوی کلید واژه های: "Patients' Rights" و "Hospitalized" در منابع کتابخانه ای و داده پایگاه های اینترنتی مانندSID ،Google Scholar  و  Magiranدر بازه زمانی 2008 تا 2016 انجام گرفته است.

    یافته ها

    عوامل منجر به رعایت حقوق بیماران بستری در سه گروه عوامل سازمانی، عوامل مربوط به کارکنان و عوامل مربوط به دریافت کنندگان خدمات طبقه بندی شده است. علاوه بر آن، عواملی نظیر: سن، سطح تحصیلات، محل زندگی (شهر/ روستا)، مدت بستری شدن بیمار و نوع بخش می توانند بر رعایت حقوق بیمار تاثیرگذار باشند. همچنین مشخص شده است که منشور حقوق بیمار به خوبی بین پرسنل مراقبت درمانی و بیماران شناخته نشده است و یا در صورت آگاهی داشتن، هنوز به نحو مطلوب اجرا نمی شود.

    بحث و نتیجه گیری

    رعایت حقوق بیماران در شرایط مطلوبی قرار ندارد. به این منظور پیشنهاد می شود، از سوی مسئولین سیستم های سلامت اقداماتی جهت آموزش و افزایش آگاهی عمومی به ویژه پرسنل بهداشت و درمان، بیماران و همراهان آن ها نسبت به منشور حقوق بیمار صورت گیرد.

    کلیدواژگان: بستری شدن، بیمار، حقوق بیمار
  • علی عسکری قطب آبادی، مریم بهشتی فر، علی اکبر محمدی، فاطمه کلروزی* صفحه 55
    مقدمه

    جراحات و زخم های پا یکی از مهم ترین عوارض بیماری دیابت می باشد که سهم زیادی از هزینه، زمان و نیروی انسانی سیستم های بهداشتی را به خود اختصاص داده است. پرستاران به عنوان مهم ترین عضو از تیم مراقبت بهداشتی می توانند  نقش حیاتی در پیشگیری، تشخیص به موقع و آموزش به بیمار داشته باشند. در این مقاله سعی شده است به تبیین نقش پرستاران و آموزش های آنان در ارتقا سطح سلامت و خود مراقبتی بیماران دیابتی در راستای پیشگیری و کاهش عوارض ناشی از پای دیابتی پرداخته شود.

    مواد و روش ها

    اطلاعات این مقاله مروری از طریق جستجو در پایگاه های اطلاعاتی از جمله SID, PubMed, Google Scholar و منابع کتابخانه ای منتشر شده با کلید واژه های پرستار، مراقبت، سندرم پای دیابتی، پیشگیری بین سال های 2010 تا 2017 به دست آمده است.

    یافته ها

    مطالعات مختلف نشان می دهد که بالغ بر 15 درصد بیماران مبتلا به دیابت، در طول حیات خود دچار زخم پای دیابتی می شوند که از مهم ترین عارضه آن آمپوتاسیون پا می باشد. با توجه به اینکه درمان پای دیابتی بسیار سخت است، پیشگیری از آن بسیار مفیدتر و از نظر اقتصادی با صرفه تر است. مطالعات نشان داده که پرستاران با تشخیص به موقع، آموزش های مربوط به عوارض آن به افراد مستعد، مشاهده منظم پای دیابتی، پوشش مناسب پا و درمان سریع مشکلات پا می توانند نقش مهم خود را در پیشگیری و درمان پای دیابتی ایفا کنند. همچنین آموزش و مشاوره باعث افزایش خود مراقبتی در بیماران می گردد. منظور از خود مراقبتی در دیابت تزریق صحیح و به موقع انسولین، رعایت رژیم غذایی، فعالیت های ورزشی منظم، شناسایی علایم افزایش قند خون، مصرف منظم داروها، مراقبت از پاها و افزایش کیفیت زندگی است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که پرستاران مهم ترین نقش را در پیشگیری، مراقبت و درمان پای دیابتی دارند. لذا پیشنهاد می شود که پرستاران با شرکت در کلاس های آموزشی و کارگاه های آموزش ضمن خدمت سعی در به روز کردن دانش خود در این زمینه داشته باشند، تا بتوانند دانش خود در مورد راه های پیشگیری از صدمات دیابت را با بهترین کیفیت به بیماران انتقال  دهند.

    کلیدواژگان: پرستار، مراقبت، پای دیابتی، پیشگیری
|
  • Siadati. SA Page 1
    Introduction

    A great deal of researches has been devoted to the understanding of factors contributing to burnout and the negative effects of burnout in the cost and the quality of the provided healthcare. The aim of this study is the role of four key factors motivation, leadership, empowerment and confidence to reduce burnout among nurses.

    Material and Method

    This paper is a review article that based on collecting data from library resources and databases (PubMed, Science Direct, SID, Google Scholar) with the literature review from  2000 to 2017 with keywords (burnout, motivation, leadership, empowerment, confidence, mental health) has been developed.

    Results

    Job burnout is a reaction to chronic occupational stresses that’s described by terms of emotional exhaustion, depersonalization, and reduced personal accomplishment. The main dimension of job burnout is emotional exhaustion. Leadership, motivation, empowerment and confidence are four important factors that can providing roles against burnout and promoting the mental health status of the personnel.
    Discussion and

    Conclusion

    In difficult and stressful working conditions the work environment should be changed in order to reduce burnout levels successfully. Indeed, recent studies have highlighted the role of human resources management in burnout. It has been widely recognized that human resource management policies should be at the core of any sustainable solution that aims to increase health care systems performance and efficient.

    Keywords: Burnout, Confidence, Empowerment, Leadership, Motivation
  • Momen. R, *Roshandel. M, Pishgooie. AH Page 8
    Introduction

    Today, more than ever, the need to use complementary therapies, such as relaxation methods, is felt in the plan of treatment and care of patients.  But so far, the present study has not been conducted to compare different relaxation strategies in order to find the most preferred one. The aim of this paper is to review articles done in the field of comparison of two Benson and progressive muscle relaxation.

    Materials and Methods

    This article is a review research which is conducted based on library studies and search via internet databases of MEDLINE, PubMed, SID and Magiran, over the years 2000 to 2015.

    Results

    Considering the findings of the selected previous studies, one can generally perceive the positive effects of the two relaxation techniques (Benson's and Progressive muscle relaxation) on pain alleviation. Furthermore, it seems like these two methods have significantly positive effects by incorporating similar mechanisms to alleviate the pain among patients of hemodialysis, heart surgery, Caesarean section, Rheumatoid Arthritis, etc.

    Discussion and Conclusion:

    Using these two techniques in alleviating patients' pains is recommended because of the positive effects of these two methods. However, due to the fact that no studies have been conducted to analyze and compare the extent of control and pain alleviation among patients, it is not clear which one is more preferable. It is recommended that more researches to be done in this regard in order to recognize and discover more efficient models

    Keywords: Benson's Relaxation, Pain, Progressive Muscle Relaxation
  • Esfandani. K, *Aliyari. Sh, Phishgooie. SA, Ebadi. A Page 15
    Introduction

    Continuous scientific advances along with patients' changing status requires that nurses to be able to diagnose the patients' problems combining their technical skills and professional knowledge and to design, implement and evaluate care programs based on scientific evidence to solve these problems. So the purpose of this paper is to introduce evidence-based nursing as a method for providing high quality care.

    Materials and Methods

    This paper is a review article. The data collection was conducted within 2000 and 2017 and developed using library resources and searching in reference books and internet sites SID - Magiran- Google scholar, PubMed and Sciences Direct with the keywords nursing, care and evidences-based.

    Results

    Nurses are the largest group of health care providers and play an important role in the continuity of care and maintaining and promotion of health in health care system at different levels. In recent years, the use of evidence-based care in nursing has been increased. And evidence-based nursing has been raised as a way for treatment and health cares based on the newest findings and evidence. In this paper, the definition of evidence-based nursing, the importance of using evidence in practice, stages of implementation of evidence-based nursing and barriers to its implementation are presented.

     Discussion and Conclusion:

    The nurses who have established their actions based on scientific evidences and documents, have made better decisions and provided care with higher quality. It has also decreased the hospitalization time and patients costs and has brought a better cost-effectiveness for patients and the organization.

    Keywords: Care, Evidence- Based, Nursing, patient
  • Torkashvand. J, * Dadgary. F, Zareiyan. A Page 22
    Introduction

    Nowadays chemotherapy is the most important therapy for most cancers which objective is to restrain generating cancerous cells or killing them. Some strategies can be useful for controlling chemotherapy side effects which can outshine patients' life vigorously. The present study has been conducted under the goal of introducing such strategies.

    Materials and Methods

    This section has been done to exclude key words such as coping strategies, cancer, chemotherapy, side effects for searching related articles conducted via databases like Science Direct, Google Scholar, PubMed, Magiran, Biomed and Elsevier within 2000-2017.

    Result

    The recent researches have demonstrated that patients apply different useful strategies such as progressive relaxation methods, meditation strategies, massage therapy, yoga exercises, and other amusing strategies such as book reading, listening to music and walking, spiritual activities like saying prayers and holy book reading, and planned disturbing mind activities Most of mentioned strategies lead to disease signs' controlling, providing healthy life and side effects controlling on daily life which can develop social and psychological patients' lives.

     Discussion and Conclusion:

    Due to the common problems and side effects of chemotherapy and also the importance of applying strategies to deal with these side effects in the clients, it is necessary to get acquainted to these strategies in order to be able to decrease mentioned side effects by both nurses and patients.

    Keywords: Chemotherapy, Cancer, Side effect, Coping
  • Pourmirzaie. M, *Teymouri. F, Farsi. Z, Rajai. N Page 33
    Introduction

    Heart disease is the leading cause of death in the world. The important methods in the diagnosis and treatment of heart disease is coronary angiography. This therapy as well as other treatment methods such as anxiety, hemodynamic disorders, stress and etc. aromatherapy is one of the best ways to reduce the effects of Coronary angiography. The purpose of this article is the effect of aromatherapy on anxiety in patients undergoing coronary angiography.

    Materials and Methods

    This study is a retrospective study based on data collected from online sources in databases regular search Google Scholar, SID, Pub Med, Elsevier from 2010 to 2015 with the key words cardiovascular angiography, aromatherapy, anxiety and stress It has been done.

    Result

    Aromatherapy method is very simple, cheap and available. The simple reason being this way, nurses can use it. Plant extracts used in aromatherapy have no side effects for patients. The results show that this method can reduce anxiety, stress and hemodynamic measurements in patients undergoing cardiac angiography.

    Discussion and Conclusion:

    The results show that aromatherapy is one of the important methods to improve complications are cardiovascular angiography.

    Keywords: Aromatherapy, Anxiety, Coronary angiography
  • Poor Mohammadi. M, *Farsi. Z, Rajai. N Page 39
    Introduction

    Nowadays, most of hospitalized patients are treated by using peripheral venous catheters. Phlebitis is the most common complications of this catheter that leads to additional complications for patients, increased healthcare costs and waste of time. This article aimed to evaluate prevention methods of phlebitis.

    Materials and Methods

    This is a review study that performed in 2016. It was conducted by searching print materials and online databases as Elsevier, Google Scholar, SID and Science Direct between 2000 and 2016.

    Results

    Chemical drugs, herbal medicine and disinfectant solutions were used for prevention of phlebitis. These included intravenous Heparin, Diclofenac topical gel, Aloe Vera, and local Sesame oil. New solutions like Nanosil disinfection, Chlorhexidine Gluconate 2% compared with conventional solutions and various dressings have been investigated in the studies. Herbal medicine and disinfectant solution methods preferred for lower costs and complications and usability in most patients.

    Discussion and Conclusion:

    Nurses should become familiar with non-pharmacological prevention methods of phlebitis. Hereby, they can perform their duties in safety, low cost, easy and practical methods, and take an effective step to improve the quality of care for patients.

    Keywords: Catheterization, Peripheral, Phlebitis, Prevention
  • Beheshtifar. M, *Kalroozi. F Page 48
    Introduction

    Patients as one of the most vulnerable social groups from the aspect of physical, psychological, social and economic, have formal and legal rights that in all societies try to follow it. In this paper, is tried to review the history of patient’s rights charter and then the results of several studies on the situation of patients’ rights in health centers has been reported.

    Materials and Methods

    This paper is a review article that based on collecting data by searching the key words: “Patients’ rights” “Hospitalized” in the library, theses and online databases: SID, Google Scholar & Magi ran among 2008 -2016 has been done.

    Results

    Effective factors on patients' rights are classified in three groups: organizational factors, factors related to personnel (doctors, nurses) and factors related to service recipients (patients, clients). In addition, factors such as age, education level, place of residence (urban / rural), duration of hospitalization, can have an impact on patients' rights. Also marked, this charter as well as among health care personnel and patients is unknown or if know, have still not implemented properly.

    Discussion and Conclusion:

    Patients' rights are not in good condition. Therefore, it is suggested, the authorities focused on programs to educate and increase public awareness in base of patient rights.

    Keywords: Hospitalized, Patient, Patient's Rights
  • Askari Ghotbabadi. A, Beheshtifar. M, Mohammadi. AA, *Kalroozi. F Page 55
    Introduction

    Foot injuries and wounds are one of the most important complications of diabetes, which accounts for a large share of the cost, time and manpower of health systems. Nurses as the most important member of the health care team can play a vital role in preventing, diagnosing and educating the patient. In this article, we have tried to explain the role of nurses and their education in improving the level of health literacy and self-care of diabetics in order to prevent and reduce the complications of diabetic foot.

    Materials and Methods

    This article has been reviewed through a search of databases such as SID, PubMed, Google Scholar, and library resources published over the last 10 years.

    Results

    Various studies show that over 15% of diabetic patients develop diabetic foot ulcers during their life, that one of the most important complications of that is foot amputation. Treatment for diabetic foot is very difficult, but prevention is much more beneficial and economically more economical. Studies have shown that nurses with timely diagnosis, training on their complications for predisposed individuals, regular diabetic footprints, proper foot cover, and rapid treatment of foot problems can play an important role in the prevention and treatment of diabetic foot.

    Discussion and Conclusion:

    The results of this study indicate that nurses play the most important role in the prevention, care and treatment of diabetic foot. Therefore, it is suggested that nurses, by participating in training classes and in-service training workshops, try to update their knowledge in this field so that they can pass on their knowledge about ways to prevent diabetes with the best quality.

    Keywords: Care, Diabetic Foot, Nurse, Prevention