فهرست مطالب

مجله دانشکده پرستاری ارتش
سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 35، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سیدجعفر موسوی، آرمین زارعیان *، سیدامیرحسین پیشگویی، علی امیر احمدی، اسماعیل اصدق پور صفحه 1

    مقدمه

    پیش بینی خونریزی بعد از عمل جراحی قلب باز یکی از وظایف اصلی پرستاران در بخش مراقبت های ویژه می باشد. جستجوهای وسیع محقق موید این مطلب است که تا اکنون ابزارهای معتبر فراوانی، در زمینه مداخلات و اعمال غیرجراحی قلب معرفی شده است. با این حال در حوزه جراحی قلب ابزاری معتبر که فرایند اعتباریابی و بالینی سنجی را طی کرده باشد، موجود نیست.

    هدف

    این مقاله با هدف بررسی اهمیت طراحی یک ابزار استاندارد جهت پیش بینی خونریزی بعد از عمل جراحی قلب باز در بخش مراقبت های ویژه انجام شده است.

    مواد و روش ها:

    این مقاله یک مطالعه مروری می باشد که بر پایه اطلاعات جمع آوری شده از جستجوی منابع اینترنتی در سایت های (SID, PubMed, Google Scholar, Science Direct, Elsevier, Magiran, Scopus) و مطالعات کتابخانه ای سال های 2017-2004 تدوین گردیده است.

    بحث و نتیجه گیری:

    خونریزی بعد از عمل جراحی قلب، بعنوان علت مهم عوارض و مرگ و میر در بیماران قلبی است. نتایج نشان داد، ابزاری که از روایی و پایایی مطلوبی درجهت پیش بینی خونریزی بعد ازعمل جراحی قلب باشد، وجود ندارد. به همین خاطر با توجه به اهمیت وجود یک ابزار جهت پیش بینی خونریزی بعد از عمل جراحی قلب، گروه تحقیق تصمیم گرفت طی انجام یک مقاله پژوهشی نسبت به طراحی و اعتباریابی بالینی ابزار پیش بینی خونریزی بعد از عمل جراحی قلب باز در بخش مراقبت های ویژه اقدام کند.

    کلیدواژگان: ابزار، عمل جراحی قلب باز، خونریزی بعد از عمل قلب باز، اعتباریابی، روایی، پایایی
  • ملیحه رنجبر *، زهرا طالب نیا، نازنین اسماعیلی، حامد طاهری، فریبا معصومی، روح الله غلامی، فریبا قاسمی، زهرا استواری، راحیل نجارلو، سمیه کاظمی صفحه 9
    مقدمه

    انسانها در طول زندگی خویش در شرایط و موقعیت هایی قرار می گیرند که به منظور برآوردن نیازهای اساسی و حفظ حیات خود، نیازمند کسب آگاهی و مهارت های ویژه ای هستند. یکی از این موقعیت های خاص در زمان از دست دادن سلامت و بستری شدن در بیمارستان است. اهمیت آموزش به بیمار به عنوان یکی از ابعاد مهم علم پرستاری باید مورد توجه قرار گیرد، بر این اساس مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان اهمیت آموزش به بیمار از دیدگاه پرسنل پرستاری شاغل در مرکز روانپزشکی ایران انجام شد.

    موارد و روش ها:

    مطالعه توصیفی به روش مقطعی بر روی کلیه پرستاران شاغل در مرکز روانپزشکی ایران که تعداد آنها 118 نفر بود انجام شد. اطلاعات از طریق پرسشنامه ای که شامل دو بخش ویژگی های دموگرافیک و سئوالات نگرش سنج، جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

    از 118 پرستار مورد بررسی 75 نفر (63/6%) زن بودند میانگین سنی پرسنل پرستاری 47/7±8/36 و اکثریت آنها (95درصد) نگرش مثبت به آموزش به بیمار داشته و آن را امری ضروری دانستند.

    بحث و نتیجه گیری:

    نتایج این مطالعه نشان داد که دیدگاه پرستاران نسبت به آموزش به مددجو و اهمیت آن در سطح مطلوب قرار دارد. اما باید شرایط لازم جهت انجام این امر خطیر که شامل عوامل تسهیل کننده و بازدارنده است، فراهم گردد.

    کلیدواژگان: آموزش، مراقبت پرستاری، پرستار
  • لیلا پورسلیمان، شهلا علیاری *، امیرحسین پیشگویی، سیمین تاج شریفی فر صفحه 15
    مقدمه

    ایران جزء کشورهای در معرض خطر زیاد، در جهان است. سلامتی زنان باردار، زنان تازه مادر شده و نوزادان تازه متولد شده، در زمان بحران به خطر می افتد، که می توان با ارائه خدمات بهداشتی در زمان مناسب از مرگ و میر آنان جلوگیری کرد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ضرورت مراقبت و مداخله در امر کمک به بهبود شرایط مادران و نوزادان در شرایط بلایا می باشد.

    مواد و روش ها:

    این تحقیق یک مقاله مروری است که بر پایه اطلاعات جمع آوری شده از جستجوی منظم منابع اینترنتی شاملSID، PubMed، Google Scholar، Science Direct، Springer و تحقیقات منتشر شده مرتبط با موضوع و مطالعات کتابخانه ای ما بین سا ل های 2009 تا 2017 با کلمات کلیدی بلایا، مراقبت از زنان باردار و نوزادان، انجا م شده است.

    یافته ها:

    نتایج حاکی از آن است که زنان باردار و نوزادان جزء گروه آسیب پذیر در بلایا بوده و میزان مرگ و میر آنان در بلایا به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. لذا، به منظور حفظ و ارتقاء سلامت مادران و نوزادان، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی، بایستی جهت ارائه خدمات به این گروه آسیب پذیر، در شرایط بلایا آمادگی لازم را داشته باشند. این در حالی است که بر اساس مطالعات مختلف پرستاران از دانش و مهارت های لازم در زمینه مدیریت بحران به دلیل نبود فرصت های آموزشی و یادگیری مناسب در این زمینه برخوردار نیستند و نیازهای آموزشی بسیاری را برای ارائه خدمت موثر در بلایا احتیاج دارند.

    بحث و نتیجه گیری:

    توجه ویژه به بحث آموزش سلامت در بلایا و تدوین برنامه ها و دوره های استاندارد آموزش سلامت در بلایا در فاز آمادگی چرخه مدیریت بلایا به ویژه برای گروه آسیب پذیر مادر و نوزاد لازم و ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: بلایا، زنان باردار، نوزادان، مراقبت بهداشتی
  • مهتاب حسن زاده، سیده اعظم سجادی*، زهرا فارسی صفحه 23
    مقدمه

    بیماری قلبی عروقی شایع ترین بیماری در میان جوامع انسانی است. این بیماران اختلالات جسمی و روانی خاصی را تجربه می کنند. یکی از شایع ترین اختلالات روانی در این بیماران، اختلال خواب می باشد که منجر به افت کیفیت زندگی می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین اهمیت خواب و نقش پرستار در بهبود کیفیت خواب بیماران بخش مراقبت های ویژه قلبی انجام شده است.

    مواد و روش ها:

    این مطالعه از نوع مروری نقلی است که از طریق جستجوی مقالات فارسی و انگلیسی در داده پایگاه های اطلاعاتی معتبر از جمله Magiran، SID، Science Direct و Pub Med در بین سال های 2017-2007 انجام شد.

    یافته ها:

    اختلال خواب یکی از مشکلات رایج در بخش مراقبت های ویژه قلبی می باشد. این اختلال با علایمی نظیر مشکل به خواب رفتن، تداوم خواب و بیداری، بیدارشدن زودهنگام از خواب، عدم احساس خوب بودن یا ترکیبی از این نشانه ها می باشد. خواب نقش مهمی در عملکرد قلبی عروقی دارد و محرومیت از آن باعث تشدید اضطراب، تحریک پذیری، عصبانیت، افزایش ضربان قلب و افزایش تقاضای اکسیژن میوکارد می شود.

    بحث و نتیجه گیری:

    با توجه به وجود ارتباط بین اختلال خواب و تشدید بیماری های قلبی عروقی و از سوی دیگر به دلیل این که یکی از نقش های مهم پرستاران، ایجاد آسایش برای بیماران است، بنابراین بررسی کیفیت خواب بیماران توسط پرستار و آموزش روش های بهبود کیفیت خواب در بیماران قلبی عروقی ضروری است.

    کلیدواژگان: اسطوخودوس، خواب، سنبل الطیب، مراقبت قلبی، مراقبت پرستاری
  • مقاله مروری
  • امیرمحمد کبودی، فاطمه کلروزی * صفحه 31
    مقدمه

    آسپیراسیون جسم خارجی یکی از علل مهم مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال و یکی از موارد اورژانس های پزشکی در این گروه سنی است. در بزرگسالان کمتر اتفاق می افتد و معمولا با تاخیر تشخیص داده میشود. اکثر کودکان دچار آسپیراسیون جسم خارجی، به علت سرفه و خلط و تنگی نفس مزمن و در موارد کمتر با سابقه حالت خفگی ناگهانی مراجعه می نمایند. هدف این مقاله آشنایی با آسپیراسیون جسم خارجی در کودکان و چگونگی مدیریت و درمان آن می باشد.

    مواد و روش ها:

    مقاله حاضر از نوع گزارش موردی می باشد. در این مقاله، پسر بچه دو ساله ای که به دنبال بلع یک عدد خرما دچار مشکل تنفسی و سپس فوت می کند گزارش شده است. جهت بررسی داده ها از روش کتابخانه ای و جستجو در پایگاه های معتبر Google Scholar، SID، Iran Medex با کمک کلیدواژه های Foreign body و Aspiration و Pediatrics معادل فارسی آن انجام شده است.

    یافته ها:

    در این مورد معاینه ناکامل منجر به عدم تشخیص صحیح و در نهایت روند پیشرونده مشکلات تنفسی و مرگ کودک شد. بر اساس تشخیص آسپیراسیون جسم خارجی بر پایه ظن بالینی بالا و گرفتن شرح حال و انجام معاینه فیزیکی دقیق است. گرافی سینه نرمال رد کننده این تشخص نیست. در مواردی که مشکوک به این تشخیص بوده ولی گرافی سینه نرمال بود بایستی از روش های تصویربرداری تکمیلی استفاده نمود. هر چند برونکوسکوپی ری ژید بهترین روش تشخیص و درمان این عارضه بوده ولی در موارد زیادی میتوان از برونکوسکوپی فیبراپتیک نیز در این جهت استفاده کرده است.

    بحث و نتیجه گیری:

    علی رغم در نظرگرفتن اقدامات تشخیصی و درمانی به موقع، آسپیراسیون جسم خارجی همچنان با موربیدیتی و مورتالیتی بالا همراه است، اما توجه بیشتر به شرح حال و علایم بالینی و در نظر گرفتن احتمال عدم وجود یافته های رادیولوژیک و انجام اقدامات تشخیصی بیشتر، می توان از بروز اشتباه یا نادیده گرفتن تشخیص صحیح جلوگیری نمود و در حفظ جان این بیماران تلاش کرد. یکی از مهمترین عوامل آگاهی از اسپیراسیون میباشد چرا که آگاهی والدین می تواند در زمینه آسپیره شدن کمک شایانی به کاهش آسیب های آن شود.

    کلیدواژگان: آسپیراسیون، جسم خارجی، کودکان
  • مسعود چهری، زهرا فارسی *، آرمین زارعیان صفحه 38
    مقدمه

    نارسایی قلبی یکی از بیماری های شایع، مزمن و تهدید کننده زندگی است که همواره هزینه های زیادی را به سیستم بهداشتی و درمانی تحمیل می نماید. خود مراقبتی به عنوان یک راهکار موثر در کنترل این بیماری معرفی شده است. هدف از این مطالعه بررسی نقش روش های مختلف آموزشی بر خود مراقبتی بیماران مبتلا به نارسایی می باشد.

    مواد و روش ها:

    این یک مطالعه مروری است که با جستجوی مقالات منتشر شده مختلف با کلید واژهای رفتارهای خود مراقبتی، آموزش های خود مراقبتی، بیمارهای قلبی - عروقی و نارسایی قلبی در داده پایگاه های داخلی و خارجی از جمله Pubmed, Google scholar, SID, Science Direct, Civilica, Elsevier,، بین سال های 2000 تا 2017 انجام شد.

    یافته ها:

    براساس نتایج مقالات مورد بررسی، بکارگیری و آموزش رفتارهای خود مراقبتی در کنترل و درمان بیماران مبتلا به نارسایی قلبی تاثیر قابل توجه و معنی داری بر ارتقاء آگاهی، خود کارآمدی و سلامت بیماران، کاهش بستری شدن مجدد، تحکیم و حفظ یادگیری اطلاعات آموزشی دارد. در این بین، آموزش خود مراقبی به روش بازخورد محور موثرتر از سایر روش ها به چشم می خورد. اما براساس نتایج این پژوهش ها، متابعت از رفتارهای خود مراقبتی در این دسته از بیماران در وضعیت متوسط و ضعیف قرار دارد.

    بحث و نتیجه گیری:

    شواهد حاکی از آن است که استفاده از برنامه های خود مراقبتی بازخورد محور یک عامل موثر در پیشگیری، کنترل و کاهش بستری شدن مجدد بیماران مبتلا به نارسایی قلبی می باشد. لذا، توصیه می شود پرستاران و سایر اعضای تیم بهداشتی با توجه به نوع نیاز مراقبتی بیماران، برنامه های لازم را به منظور آموزش، گسترش و ترویج این رفتارها در بیماران تدوین نمایند.

  • نسرین جعفری گلستان *، عباس جعفری، احمد رحیمی صفحه 47
    مقدمه

    سلامت یکی از شاخصه های مهم پیشرفت برای هر کشور است. آرامش و آسایش جامعه در گرو توجه دولت به بخش سلامت است. نیروهای مسلح رکن اصلی حراست از مرزها و امنیت کشور هستند؛ نهادی اجتماعی که درصورت برخورداری از اقتدار، به شکل مستقیم و غیرمستقیم در پیشرفت و ترقی دیگر نهادهای جامعه موثر است. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان اهمیت سلامت نظامیان و عوامل موثر بر آن تدوین شده است.

    مواد و روش ها:

    این مقاله یک مطالعه مروری است که در سال 1397 با استفاده از موتورهای جستجوگر SID، Magiran و Google Scholar، Science Direct از منابع کتابخانه ای و بانکهای اطلاعاتی معتبر و با استفاده از کلیدواژه های سلامت، سلامت در نظامیان و اهمیت سلامت در نظامیان تدوین شده است. مقالات فارسی از سال 1392 تا 1397 و مقالات لاتین سال های 2014 تا 2018 انتخاب شدند.

    یافته ها:

    باتوجه به جمعیت تحت پوشش قابل توجه کارکنان و خانواده نیروهای مسلح، حوزه های ماموریتی وسیع در مقایسه با سایر حوزه های سلامت کشور و در نتیجه لزوم توسعه زیرساخت های تجهیزاتی و نیروی انسانی برای مدیریت بحران ها و طب نظامی که غالبا از منظر اقتصادی دارای بازدهی مناسب نیستند، ضروریست سیاست گذاران حوزه سلامت در تصمیم سازی های کلان به نقش موثر و غیرقابل انکار حوزه سلامت نظامی به عنوان یکی از بازیگران کلیدی حوزه سلامت کشور و تحلیل آثار و تبعات شوک های سیاسی و اقتصادی بر عملکرد بهینه این بخش نگاه ویژه تری داشته باشند.

    بحث و نتیجه گیری:

    شغل نظامی گری ویژگی هایی دارد که یکی از مهمترین آنها، سلامتی و توانایی جسمانی است که در توسعه و پیشرفت مملکت اثر مثبت یا منفی خواهد داشت. آمادگی جسمانی و سلامت نظامیان نقش مهمی در پیروزی یا شکست کشور دارد.

    کلیدواژگان: سرباز، نظامی، سلامت نظامی، سیستم سلامت نظامی
|
  • Mousavi SJ, Zareian A, Pishgooie SAH, Amir Ahmadi, A, Asdaghpour Page 1
    Introduction

    Predict bleeding after open heart surgery is one of the main tasks of nurses in the intensive care unit. Evidences show a valid tool to prediction of bleeding after heart surgery. This article aimed to examine the importance of designing a standard tool for predicting bleeding after open heart surgery in the intensive care unit.

    Methods

    This is a review article based on collecting data from electronic sources and published research, data base sources are Google Scholar, PubMed, SID, Science Direct, Elsevier, Magiran, Scopus, that are published from 2004 – 2017.

    Results

    Articles related to post-cardiac hemorrhage were investigated, most of which refer to the factors and risk factors for postoperative hemorrhage. Some articles emphasize complications after heart surgery, and some articles also highlight and validate the tools used in non-surgical interventions for the heart.

    Conclusion

    The results showed good reliability and validity of the tools used to predict bleeding after heart surgery there. So the research team decided to do a review paper to develop and validate a clinical prediction tool after open heart surgery in intensive care act.

    Keywords: Tool, Open Heart Surgery, Validity, Reliability
  • Ranjbar M, Talebnia Z, Esmaeili N, Taheri H, Masoumi F, Gholami R, Ghasemi F, Stovari Z, Dastour S, Najarloo R, Kazemi S Page 9
    Introduction

    humans are in a situation where they need to acquire specific knowledge and skills in order to meet their basic needs and preserve their lives .One of these situations when you lose your health And maybe hospitalization .Therefore, the importance of teaching to the patient -as one of the important dimensions of nursing science- Which should not be considered in practice. Accordingly, the present study aims at the importance of education the patient was referred to the nursing staff working in the Iranian Psychiatric Center

    Methods

    This cross-sectional study was perfumed on 118 nurses working in the hospitals of Tehran who selected by convenience sampling. Data were collected through a questionnaire that included demographic characteristics and 22 questions for assessment their attitude in a five point point Likert scale. Data were finally analyzed by using the software SPSS V18. ANOVA and T-test were used for data analysis.

    Results

    Out of 118 nursing staff, 75 (63.6%) women were female the average age of nursing staff was 36.8 + -7.48 and they had a positive attitude toward patient education. All of the staff (100%) considered it necessary to teach a patient. The main variable under study is the importance of teaching to the patient. The first option of the questionnaire has been found to be meaningful.

    Conclusion

    evidence showed that the importance of patient education had a good effect in the attitude of nurses. However, to provide a better situation, inhibiting and facilitating factors be identified to improve patient education the hospitals.

    Keywords: Education, Nursing Care, Nursing
  • Ranjbar M, Talebnia Z, Esmaeili N, Taheri H, Masoumi F, Gholami R, Ghasemi F, Stovari Z, Dastour S, Najarloo R, Kazemi S Page 15
    Introduction

    humans are in a situation where they need to acquire specific knowledge and skills in order to meet their basic needs and preserve their lives .One of these situations when you lose your health And maybe hospitalization .Therefore, the importance of teaching to the patient -as one of the important dimensions of nursing science- Which should not be considered in practice. Accordingly, the present study aims at the importance of education the patient was referred to the nursing staff working in the Iranian Psychiatric Center

    Methods

    This cross-sectional study was perfumed on 118 nurses working in the hospitals of Tehran who selected by convenience sampling. Data were collected through a questionnaire that included demographic characteristics and 22 questions for assessment their attitude in a five point point Likert scale. Data were finally analyzed by using the software SPSS V18. ANOVA and T-test were used for data analysis.

    Results

    Out of 118 nursing staff, 75 (63.6%) women were female the average age of nursing staff was 36.8 + -7.48 and they had a positive attitude toward patient education. All of the staff (100%) considered it necessary to teach a patient. The main variable under study is the importance of teaching to the patient. The first option of the questionnaire has been found to be meaningful.

    Conclusion

    evidence showed that the importance of patient education had a good effect in the attitude of nurses. However, to provide a better situation, inhibiting and facilitating factors be identified to improve patient education the hospitals.

    Keywords: Education, Nursing Care, Nursing
  • Hassanzadeh M, *Sajadi SA, Farsi Z Page 23
    Introduction

    Cardiovascular disease is the most common in the world. One of the most common psychiatric disorders in these patients is sleep disorders, which leads to poor quality of life. The purpose of this study is to determine the importance of sleep quality and Nurses’ Role in improving the sleep quality of hospitalized patients in cardiac care unit.

    Methods

    This article is a narrative review that was conducted by searching English and Persian articles existed in scientific databases including Magi ran, SID, Science direct and PubMed within 2007 -2017.

    Results

    sleep disorder is one of the most common problems in cardiac care unit. This disorder is characterized by symptoms such as difficultly in going to sleep, persistent sleep and waking, early awaking, lack of feeling well or combination of these symptoms. Sleep plays a major role in the heart performance and sleep deprivation causes to intensify anxiety and anger, irritability as well as increase heart rate and the demand for myocardial oxygen.

    Conclusion

    With regard to the existence of relationship between sleep disorders and heart diseases and on the other hand since one of the roles of nurses is to create peaceful atmosphere and relaxation for patients, it is necessary to study the patients’ sleep by the nurse and educate the methods for improving the sleep quality in patients suffering from cardiovascular or heart disease.

    Keywords: Cardiac Care, Cardiovascular Nursing, Lavandula, Sleep, Valerian
  • Kaboudi AM, Kalroozi F* Page 31
    Introduction

    External body aspiration - one of the medical emergencies in children -is one of the most important causes of mortality in the five years old children. The most important factors for the referral of children with foreign body aspiration are coughing, confusion, shortness of breath and less often with a history of sudden choking. The purpose of this article is to familiarize with the aspiration of foreign bodies in children and how to manage and treat them.

    Methods

    This article is a review which is conducted based on library studies and search via Internet databases of MEDLINE, PubMed, SID and Magiran, over the years 2005 to 2015 by aspiration, children and foreign body keywords

    Results

    The most common aspirated material in Asian parts of the bony parts, but in European countries, were organic materials, including peanuts (children’s toys, coins, or even teeth may aspirate. Aspiration of the foreign body is based on high clinical suspicion and Take a biography and conduct a thorough physical examination. Normal breast gradient does not reject this distinction. In cases where this diagnosis was suspected, but the chest was normal, complementary imaging methods should be used. However, bronchoscopy is the best way to diagnose and treat this disorder, but in many cases fibrobuccory bronchoscopy can also be used in this direction. There are several methods for aspiration, the most important of which is the drainage of the inner tube, repeated injections of 5-10 ml of distilled or serum, the use of a large amount of liquids, and so on.

    Conclusion

    In spite of timely diagnostic and therapeutic measures, foreign body aspiration is still associated with high morbidity and mortality, but more attention is paid to biographies and clinical symptoms, and considering the possibility of absence of radiological findings and more diagnostic measures, It is possible to prevent the mistake or disregard of the correct diagnosis and tried to protect the lives of these patients. One of the most important causes of awareness is aspiration, because parent’s awareness can be helpful in reducing aspiration.

    Keywords: Aspiration, Foreign Body, Children
  • Chehri M_Farsi Z *_Zareian A Page 38
    Introduction

    Heart failure is one of the most common, chronic and life-threatening diseases that always impose high costs on the health system. Self-care is introduced as an effective way of controlling the disease. The purpose of this study is to investigate the role of different educational methods on self-care in patients with heart failure in patients with heart failure.

    Methods

    This is a review article that searches for various published articles with the key words such as self-care behaviors, self-care educations, cardiovascular diseases and heart failure in internal and external databases such as Pubmed, Google scholar, SID, Science Direct, Civilica, Elsevier, between 2000 and 2017.

    Results

    Based on the results of the reviewed articles, the use and training of self-care behaviors in controlling and treating patients with heart failure has a significant effect on improving knowledge, self-efficacy and health of patients, reducing hospitalization, consolidating and maintaining educational information. Meanwhile, Self-care education is more effective than other methods in the feedback-based approach. However, compliance with self-care behaviors seems to be moderate and poor in this group of patients.

    Conclusion

    Evidence shows that the use of feedback-based self-care programs is an effective factor in preventing, controlling and reducing the re-hospitalization of patients with heart failure. Therefore, it is recommended that nurses and other members of the health team, according to the type of care needs for the patients, develop the necessary programs for the training, development and promotion of these behaviors in patients.

    Keywords: Education, Self-care behaviors, Heart failure
  • Jafari Golestan N, Jafari A, Rahimi A Page 47
    Introduction

    Health is one of the key indicators of progress for each country. The peace and comfort of society depends on the state’s attention to the health sector. The armed forces are the main pillar of the protection of the borders and the security of the country; the aim of this study was to determine the importance of military health and its effective factors.

    Methods

    This article is a review article that was developed in 2018 using validated search engines SID, Magiran and Google Scholar, Science Direct from authoritative bibliographic and database sources and using health, military, and military health-related keywords. Persian articles from 1392 to 1397 and Latin articles from 2014 to 2018 were selected.

    Results

    Armed Forces and their families, are the vast mission areas in comparison with other areas of the country’s health and as a result of the need to develop equipment infrastructure and manpower for crisis management and military medicine, The lack of financial resources and military funded as a result of the economic downturn and the decline in government revenues in this area have been hampered by financial constraints to carry out optimal missions. Therefore, it is essential that health policy makers make big decisions in the effective and undeniable role of military health as one of the key actors in the field of health and the analysis of the effects and consequences of political and economic shocks on the optimal performance of this section.

    Conclusion

    one the most important characteristics of military jobs are health and physical ability that will have positive or negative effects on the development of the country.

    Keywords: Soldier, Military, Military Health, Military Health System