فهرست مطالب

علوم خبری - پیاپی 30 (تابستان 1398)

فصلنامه علوم خبری
پیاپی 30 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/08
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مرجانه گلپیرا*، مجید رضاییان، حسین بصیریان جهرمی صفحات 1-28

    هدف این پژوهش آن است تا رابطه بین هوش فرهنگی با عملکرد شغلی خبرنگاران روزنامه ها و خبرگزاری های ایرانی دارای نسخه انگلیسی را بررسی کند. جامعه آماری شامل کلیه خبرنگاران روزنامه ها و خبرگزارهای شهر تهران است که نسخه انگلیسی زبان دارند. تعداد این افراد 130 نفر است که 113 نفر از آنها به پرسشنامه ها جواب دادند. برای گردآوری داده ها در این تحقیق از شیوه پیمایش و ابزار پرسشنامه استفاده شده است. برای سنجش هوش فرهنگی از تست مرکز هوش فرهنگی (2005) در آمریکا و برای عملکرد شغلی از تست پترسون (1990) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با بهره جستن از روش کمی و نرم افزار آماری SPSS صورت گرفت.  یافته های تحقیق نشان می دهد که 9/0 درصد پاسخگویان از نظر هوش فرهنگی در سطح کم، 1/22 درصد در سطح متوسط، 2/60 درصد در سطح زیاد و 8/16 درصد در سطح بسیار زیاد، هستند. همچنین این نتایج حاکی از آن است که از نظر عملکرد شغلی 2/6 درصد پاسخگویان در سطح متوسط، 8/39 درصد در سطح زیاد و 54 درصد در سطح بسیار زیاد، هستند.آزمون فرضیات تحقیق نیز گویای آن است که بین هوش فرهنگی و عملکرد شغلی رابطه همبستگی وجود ندارد و در میان مولفه های هوش فرهنگی نیز، این رابطه تنها درباره بعد شناختی هوش فرهنگی و عملکرد شغلی ملاحظه می شود.

    کلیدواژگان: خبرنگاران، رسانه، عملکرد شغلی، فرهنگ، هوش فرهنگی
  • آزاده کشور دوست، فردوس آقا گل زاده، عالیه کرد زعفرانلو کامبوزیا، ارسلان گلفام صفحات 29-62

    این پژوهش با روش تحلیلی – توصیفی و با جمع آوری داده ها به شیوه کتابخانه ای و استناد به متون 36 روزنامه، مجله و خبرگزاری ایرانی و آمریکایی صورت می گیرد. چارچوب نظری این پژوهش، نظریه ایدئولوژی ون دایک است و بسامد کاربرد استراتژی های معرفی شده توسط وی در رسانه های ایرانی و آمریکا برای القای اهداف صاحبان قدرت مورد بررسی و مقایسه قرار می گیرد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که رسانه های آمریکایی و ایرانی در پوشش موضوع هایی که بعد از طی کردن مراحل گزینش، وارد روند تولید خبر می شوند، رویکردی خنثی ندارند بلکه از استراتژی های مختلفی که ون دایک ارائه کرده است، برای القای ایدئولوژی مورد نظر خود استفاده می کنند. داده های پژوهش نشان می دهد که مجموع بسامد کاربرد این استراتژی ها در رسانه های ایرانی 6040 مورد و در رسانه های آمریکایی، 7646 مورد بوده است. بنابراین رسانه های آمریکایی برای تبدیل سوژه به خبر، در موارد بیشتری اقدام به استفاده از استفاده از استراتژی ها برای القای ایدئولوژی مورد نظر خود کرده اند. همچنین هم رسانه های ایرانی و هم رسانه های آمریکایی از میان راهبردهای معرفی شده از راهبرد واژگان گرایی با بسامد بیشتری استفاده کرده اند که دلیل این امر بازنمایی سریع تر و آسان تر آن در ذهن مخاطب است. به عبارت دیگر، هر دو گروه برای رسیدن به هدف خود به ساده ترین صورت و در کمترین زمان ممکن از استراتژی واژگان گرایی استفاده کرده اند که این امر با اصل اقتصاد زبانی همخوانی دارد.

    کلیدواژگان: نظریه ایدئولوژی وندایک، روابط قدرت، رسانه های ایرانی و آمریکایی
  • اردشیر بابلی زاده، احمد شیرزادیان* صفحات 63-100
    هدف

    با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و اهمیت ارائه اخبار به صورت آنلاین و مطابق با سلایق مخاطب امروزی، چارچوب های ساختاری و فناورانه نقش مهمی در ارائه اطلاعات بیشتر به مخاطب در کمترین زمان و فضای محدود وبسایت های خبری پیدا کرده است. هدف پژوهش حاضر شناخت از نحوه استفاده چندرسانه ای ها به عنوان چارچوب های فناورانه در ارائه اخبار وبسایت های خبری است. برای این امر دو وبسایت خبری پرس-تی وی و سی ان ان برای پوشش اخبار خروج آمریکا از برجام مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته اند.

    روش

    در این پژوهش از روش تحلیل محتوای کمی استفاده شده است. جامعه آماری شامل تمام اخبار منتشر شده از تاریخ اعلام خروج آمریکا از برجام به فاصله 20 روز است.

    یافته ها

    وبسایت پرس تی وی از عکس به عنوان اولویت چندرسانه ای (به میزان 78.7 درصد) در حالی که وبسایت سی ان ان از ویدئو (به میزان 90.1 درصد) بهره برده است . طول ویدئوهای با اولویت نیز در وبسایت سی ان ان به میزان 42.9 درصد به صورت کوتاه و مطابق با بازدید سریع مخاطب امروزی از محتوای وبسایت ها استفاده شده است. در وبسایت پرس تی وی همه ویدئوها با کلیک مخاطب پخش قابلیت پخش داشتند، این در حالی است که در وبسایت سی ان ان 74.7 درصد از ویدئوهای با اولویت به صورت پخش خودکار بوده است.

    نتیجه گیری

    وبسایت سی ان ان از ظرفیت همگرایی چندرسانه ای ها برای دادن اطلاعات حداکثری به مخاطب در فضای محدود وبسایت بیشتر استفاده کرده است. چارچوب بندی فناورانه اخبار در وبسایت های پرس تی وی و سی ان ان با بهره گیری از چندرسانه ای ها به صورت متفاوت انجام می شود.

    کلیدواژگان: روزنامه نگاری آنلاین، پرستیوی، سیانان، چارچوبهای فناورانه، تحلیل محتوا
  • محمد بابایی، پروانه احمدی راد صفحات 101-126

    هدف مقاله شناخت مضامین اصلی توئیت های چهره های وابسته به جریان های سیاسی ایران در حوادث دی 1396 است. علت انتخاب توئیتر به عنوان محمل پژوهش تبدیل شدن آن به رسانه ای جریان ساز در ایران و نیز گرایش شخصیت ها و تشکل های سیاسی به بهره گیری از آن به منظور انتقال دیدگاه های سیاسی خود در سال های اخیر از جمله در حوادث یاد شده است. پرسش اصلی مقاله این است که جریان های سیاسی در ایران چه نگرشی به این اعتراضات داشتند و چگونه آن را تبیین کرده اند؟ پژوهش از نوع کیفی است که با روش تحلیل مضمون و با استفاده از نرم افزار MAXQDA اجرا شده است. جامعه آماری تحقیق نیز پیام های توئیت شده چهره های منتسب به جریان های سیاسی در قبال این حوادث است.  یافته های پژوهش در قالب پنج مضمون « ماهیت و نوع رویداد، عوامل داخلی و خارجی، مطالبات، پیامدها و راهکارها» دسته بندی شدند. یافته های پژوهش نشان داد از نگاه چهره های وابسته با جریان های سیاسی ایران با وجود برخی اختلافات، اما حوادث دی 1396 از نوع اعتراض و با ماهیت غالب مردمی بوده است که مشکلات اقتصادی و انسداد سیاسی مهمترین علل داخلی آن را شکل داده است. همچنین احتمال گسترش ناآرامی ها در سطح کشور مهمترین پیامد برشمرده شده برای اعتراضات بوده است. لزوم توجه به مطالبات اقتصادی و نیز مطالبات سیاسی نیز بهترین راهکار برون رفت از نگاه توئیت کنندگان بوده است.

    کلیدواژگان: توئیتر، اعتراض، مطالبات اقتصادی، جریان های سیاسی، حوادث دی 1396
  • حمید حکیم* صفحات 127-166

    رسانه را به دلیل ویژگی های خاصش، باید مفهوم و ابزاری تاثیرگذار در حوزه های مختلف دانست. سیاست  خارجی را می توان از جمله حوزه هایی دانست که ارتباط و تعاملی تنگاتنگ با رسانه دارد. اینک با انقلاب ارتباطات و اطلاعات، شاهد افرایش این تاثیر و فزونی هرچه بیشتر نقش رسانه ها در حوزه های مختلف و به ویژه سیاست خارجی و تامین اهداف و منافع ملی می باشیم. لذا با توجه به اهمیت موضوع، در این پژوهش به بررسی تآثیر و نقش رسانه ها در سیاست خارجی پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: رسانه، سیاست خارجی، منافع ملی، دیپلماسی
  • مهدی واعظی، سمیه تاجیک اسماعیلی صفحات 189-218

    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی نقش رسانه ملی در توسعه فوتبال حرفه ای ایران از منظر کارشناسان و مدیران حوزه فوتبال و رسانه  است. روش پژوهش، توصیفی – پیمایشی و ابزار اندازه گیری آن،  پرسشنامه محقق ساخته  است. جامعه آماری شامل کلیه کارشناسان و مدیران حوزه فوتبال و رسانه بوده و بر اساس فرمول کوکران 217 نفر به عنوان نمونه مورد بررسی به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند . در نهایت با استفاده از نرم افزار AMOS و SPSS به تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده پرداخته شد. یافته های پژوهش نشان داد که از نظر کارشناسان و مدیران حوزه فوتبال و رسانه، رابطه معناداری بین نقش رسانه ملی در جذب جوانان به سمت فوتبال حرفه ای و افزایش محبوبیت ورزش فوتبال در جامعه وجود دارد. یافته ها همچنین موید این است که از نظر کارشناسان و مدیران حوزه فوتبال و رسانه،  بین رسانه ملی و جذب سرمایه گذاران به سمت فوتبال حرفه ای و میان رسانه ملی و اطلاع رسانی دقیق از فوتبال  هیچ ارتباط معنی داری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: رسانه ملی، جذب جوانان، سرمایه گذاری، توسعه فوتبال حرفه ای، اطلاع رسانی و مح بوبیت
  • مجید مجد نیا* صفحات 219-238

    نوشته های کوتاه اعم از شعرهای عاشقانه ، درخواست دوستی ، کاریکاتور ، تصاویر اسلحه ، متن های دستکاری شده در دیواره های سرویس های عمومی از مدارس گرفته تا سرویس های بهداشتی شهری که برخی از پیام های آنها نشان از شوخ طبعی مردم نیز دارد ، همه جا دیده می شوند که معمولا بی نام و نشان هستند اما غالبا شخصی و فردی نوشته شده اند . فضای سرویس ها خصوصا داخل اتاقک ها که کاملا خصوصی است ، نوشته ها بیشتر هدف دار هستند و متاسفانه بیشتر ، ارتباطات نوشتاری در فضاهای عمومی است . این تصاویر و دیوارنوشته ها و پیام های نوشته شده در زیر آنها ، بیشتر برای دیده شدن توسط یک شخص از همان جنسیت است . در این مقاله سعی می شود برخی ازپژوهش های انجام شده درایران و کشورهای غربی بررسی شده و چکیده ای از نتایج آنها نیز ارائه شود. هم چنین  پیام های نوشتاری مردم نیز بررسی شده و نوشتارهای زنان و مردان مورد مقایسه قرار گیرد  و راه حل هائی نیزکه برای جلوگیری از نوشتن در درو دیوار های توالت های و سایر اماکن ، به کار گرفته شده ، مطالبی ارائه شود .

    کلیدواژگان: دیوار نوشته ها، میز نوشته ها، گرافیتی، توالت های عمومی
  • حسن درزبان رستمی، فرزانه بهزادی پور صفحات 239-260

    هدف این پژوهش بررسی نقش شبکه های اجتماعی در ارتقاء احساس امنیت اجتماعی با استفاده از نظر نخبگان و کارشناسان مرکز ملی فضای مجازی است. تحقیق حاضر یک تحقیق کمی است که از نظر هدف که کاربرد نتایج در یک زمینه خاص است، کاربردی بوده و از نظر نوع گردآوری داده ها و اطلاعات توصیفی- پیمایشی از شاخه همبستگی و از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است و چون تحقیق در یک دوره زمانی انجام شده و داده ها طی یک مدت زمان خاص جمع آوری شده است، از نظر زمان مقطعی محسوب می شود. جامعه آمار این پژوهش  را 180 نفر از کارشناسان مرکز ملی فضای مجازی استان تهران تشکیل داده است. با استفاده از فرمول کوکران برای جامعه محدود نیز حجم نمونه 105 نفر تعیین شد. داده های پژوهش از طریق ابزار پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SmartPLS و مدلیابی معادلات ساختاری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. روایی پرسشنامه نیز توسط دو معیار روایی همگرا و واگرا که مختص مدل سازی معادلات ساختاری است، بررسی شد. نتایج فرضیه های پژوهش نشان داد که بین عوامل متغیر عوامل جمعیت شناختی کاربران شبکه های اجتماعی، میزان استفاده از شبکه های اجتماعی، عوامل فرهنگی و مذهبی اعتماد به نهادهای نظم و قانون و ارتقا احساس امنیت اجتماعی با استفاده از نظر نخبگان و کارشناسان مرکز ملی فضای مجازی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، امنیت اجتماعی، مرکز ملی فضای مجازی
  • فاطمه کریم وند، طاهره نیک پور، خدیجه عبادی صفحات 261-280

    این مطالعه با هدف بررسی متون مربوط به تاثیرات شبکه های اجتماعی موبایل محور بر میزان خودکشی افراد در ارتباطات بلند مدت انجام شد. روش بررسی  به شکل مروری بر متون ومقالات موجود صورت گرفته است . یافته ها ونتایج  براین دلالت دارد استفاده از شبکه های اجتماعی بلندمدت که منجر به افسردگی شدید افراد می شوند رابطه مستقیم دارد و ایجاد اختلال های  روانی دراستفاده نادرست از شبکه های اجتماعی (sn) در زمانهای طولانی از پلتفرم های مختلف ارتباط مستقیم دارد.

    کلیدواژگان: افسردگی، شبکه های موبایل بنیان، خودکشی
  • مصطفی اکبریان صفحات 281-302

    مسئولیت اجتماعی شرکتها به عنوان موضوعی حساسیت برانگیز و نیازمند توجه در حوزه های بازاریابی و مدیریت مطرح شده که بخش مهمی از زبان کسب وکار روزمره آنان را به خود اختصاص داده است و در این پژوهش برآنیم به تبیین رابطه مسئولیت اجتماعی بنگاه های اقتصادی – انتفاعی و هنجارهای اخلاقی و دینی بپردازیم.

    روش

    روش تحقیق در مقاله حاضر روش پیمایشی است و جامعه آماری آن کلیه کارکنان شاغل در بانک پارسیان و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در شهر تهران می باشند که با توجه به فرمول کوکران 215 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این پژوهش برای سنجش متغیر مسئولیت اجتماعی از مقیاسی محقق ساخته براساس مدل نظری کارول (1991)، سالوسکی وزولچ (2014) و لانتوس (2001) در فرم مقیاس لیکرت متشکل از 16 گویه (آیتم) و با در نظر گرفتن 7 بعد مسئولیت اجتماعی در مدل های مذکور استفاده شده است. جهت سنجش هنجارهای دینی و اخلاقی از مقیاسی محقق ساخته متشکل از 12 گویه و با اقتباس از مقیاس های دینداری گلاک و استارک ، شجاعی زند و محمدی در فرم مقیاس لیکرت و با درنظر گرفتن دو بعد جهت گیری های دینی و ارزشی بنگاه (با 5 آیتم) والتزام و تقید مدیران و مسئولین بنگاه به رعایت اخلاق، ارزش ها ، احکام و فرائض دینی (با 7 آیتم) استفاده شده است.

    یافته

    یافته ها نشان داد جهت گیری های دینی و ارزشی بنگاه (امور بیرونی) سبب ارتقاء مسئولیت های اجتماعی آن می گردد و تقید و التزام عملی مدیران بنگاه های اقتصادی تحت مطالعه به اخلاق، اصول، ارزش ها و فرائض دینی مسئولیت اجتماعی بنگاه را متاثر می سازد و با آن رابطه مستقیم دارد. بحث: مسئولیت اجتماعی بنگاه های اقتصادی و موسسات مالی و انتفاعی به شدت متاثر از باورها و اعتقادات دینی آنان بوده و بر ارزش های پذیرفته شده اجتماعی و ارزش های اخلاقی و اعتقادات فرهنگی حاکم بر جامعه استوار است، به طوری که بسیاری از رفتارها، تصمیمات، برنامه ها و اهداف سازمان و بنگاه در عمل، رفتار، نیات و انگیزش کارکنان و مدیران نمایان است و هر دو تا حدود زیادی متاثر از ارزش های دینی، باورهای فرهنگی و مقتضیات عرفی است و اساسا ریشه در اخلاقیات دارد.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی رسانه ای، بنگاه های اقتصادی - انتفاعی، هنجارهای اخلاقی و دینی، دانشگاه آزاد اسلامی، بانک پارسیان
  • علی نجفی، علیرضا آتش زر صفحات 303-326

    بررسی افکار و آثار سعدی شیرازی از منظر رفتارگرایی اجتماعی و اخلاق اجتماعی می تواند به بسیاری از الگوهای اخلاقی جامعه ی ایرانی کمک بکند. زیرا سعدی شیرازی به عنوان شاعر و نیز به عنوان جامعه شناس و معلم اخلاق می تواند بسیاری از رفتارهایی که امروزه در جوامع انسانی به غلط الگو قرار داده می شوند را بهبود بخشیده و الگوی مناسبی را متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی جلوه دهد.آثار سعدی به ویژه بوستان و گلستان او از نظر رفتار های مناسب اجتماعی و پند هایی که سعدی هریک را تجربه نموده ایت اهمیت ویژه ای دارد.در این پژوهش ما تلاش کردیم رفتار گرایی اجتماعی مناسب فرهنگ ایرانی را در آثار شیخ اجل واکاوی کنیم.زیرا در جامعه ی امروزی رواج الگوهای نا مناسب و غرب زده فرهنگ اصیل ایرانی را مورد تجاوز قرار داده است.در این تحقیق به سولاتی مانند: الگوی رفتاری مناسب سعدی کدام است؟آیا سعدی فقط در ایران به عنوان معلم اخلاق شناخته شده است یا خیر؟مولفه های رفتار گرایی اجتماعی سعدی چه رفتار هایی می باشد؟در این پژوهش ابتدا نظریه های مختلفی در مورد رفتار گرایی اجتماعی بیان و بررسی شده است.سپس دلایل بررسی رفتار گرایی در آثار سعدی بیان شده است و سعدی شیرازی و افکار تعلیمی او به مختصر معرفی شده است.پس از مراحل مذکور رفتارگرایی اجتماعی مناسب از منظر سعدی تعریف شده است و مولفه های آن واکاوی شده و برای هریک از آثار سعدی شاهد مثال هایی ذکر نموده ایم همانند: عدالت، صداقت، عقل و خرد، غرور و تعصب، تعلیم و تربیت در خانواده، ارزش انسانیت، علم و عمل، همسرگزینی و طلاق گریزی، ایثار، گذشت، جوانی و هم نوع دوستی.

    کلیدواژگان: ارتباطات میان فردی، ارتباطات اجتماعی، تربیت، سعدی، جامعه
|
  • Marjan Golpira, Majid Rezaeian, Hossein Basirian Jahromi Pages 1-28

    This research aims to study the relationship between cultural intelligence, also known as cultural quotient (CQ), and job performance (JP) among Iranian reporters in local English newspapers and news agencies in Iran’s capital, Tehran. In the survey-type and questionnaire based study some 113 reports, out of 130, were examined at three newspapers and six news agencies. Two sets of standard questionnaires were hand delivered, given to either reporters themselves or their supervisors for distribution among them. The CQ questionnaire was designed by the Cultural Intelligence Center (2005) in the United States and JP by Paterson (1990). An SPSS software program was used to analyze the collected data and Cronbach's alpha coefficient was employed to measure reliability and consistency of data. The figures turned out to be 0.880 and 0.836 for CQ and JP respectively. The research reveals that there are differences among reporters regarding their evaluative attitudes towards CQ and JP. The findings specifically show that 0.9 percent of respondents have low CQ, 22.1 percent have average CQ, 60.2 percent have high CQ, and 16.8 percent have very high CQ. Additionally, reporters vary in their job performance as 6.2 percent of them have average JP, 39.8 percent have high and 54 percent have very high JP. This study illustrates that there is no relation between CQ and JP and therefore, CQ has no direct effect on JP. Among the four dimensions of CQ only cognitive proved to have an impact on JP.

    Keywords: culture, cultural intelligence, job performance, media, reporters
  • Azadeh Keshvardoost, Ferdos Agha Gol Zadeh, Aliyeh Kord Zafaranlu Kambuziya, Arsalan Golam Pages 29-62

    This research is done via librarian method and making reference to texts of 36 Iranian and western newspapers, new agencies and magazines. The theoretical framework of this study is Van Djik’s theory of ideology and the compliance of each of news genres with this theory will be studied and compared. It is supposed that the effect of relation of power in news discourse and compliance of each of news categories with Van Djik’s theory of ideology is different and the amount of this affect can be measured and compared by the strategies he has introduced. It is also supposed that the political news will be affected by the relation of power most and scientific news will be affected less. Results show that the frequency of usage of these strategies in American media is higher than Iranian media. Also both Iranian and American media used Lexicalization strategy with higher frequency compared to other strategies. The reason is that it can be represented in referee’s mind more easily so that it meets the Economy Principle in linguistics.

    Keywords: Van Dijk’s Theory of Ideology, Relation of Power, Iranian andAmerican Media, Ideology
  • Ardeshir Zabolizadeh, Ahmad Shirzadian Pages 63-100

    With increasing advances in technology and the importance of delivering news online, also in line with today’s audience preferences, structural and technological frames have played an importance role in providing more information to the audience in the least time and limited space of news websites. The purpose of this study is to know how multimedia are used as technological frames in news websites. For this, two Press TV and CNN websites have been compared for news coverage of U.S Withdrawal from JCPOA.

    Method

    in this study, a quantitative content analysis method has been used. The statistical community comprises all the news published from the date of the American withdrawal from JCPOA to 20 days.

    Findings

    Press TV website has used photo as multimedia preference (78.8 percent) while CNN website has benefited from video (by 90.1 percent). The length of the videos being prioritized on the first page of CNN website was by 42.9 percent at short length and accordance with today’s audience fast and scanning view of the website. On Press TV website all the videos needed to be played by a click while on CNN website 74.7 percent of the videos played automatically.

    Conclusion

    CNN’s website uses the convergence capacity of multimedia to give maximum information to the audience in the limited space of the website. Technological framing of news on Press TV and CNN websites is done by using multimedia differently.

    Keywords: Online Journalism, Press TV, CNN, Technological Frames, Theory, Content Analysis
  • Mohammad Babaee, parvane Ahmadi Rad Pages 101-126

    The purpose of the article is to identify the main themes of elite’s tweets attributable to the political wings of Iran during the protests of January 2017. Becoming twitter as a streamer media in Iran, and the tendency of political elite and organizations to use it in recent years, especially in those events, is the best the reason for choosing tweeter as a subject to study. The main question is how the Iranian political wings were explained the events of January 2017 in their tweets? The study is a qualitative research method implemented by MAXQDA software using thematic analysis method. The statistical population is the tweeted messages of some political elites attributable to political wings in regard to these events. Findings of the research showed that the political wings elites, by some varieties have explained those events as protest with the prevailing public nature, which has caused due to economic problems and political obstruction as the most important internal causes; the spread of unrest in the country has been the most significant consequence of the protests; and the immediately attention to economic claims as well as political demands is the best way to be get rid of that circumstances.

    Keywords: Economic Claims, January 2017, Political wing, Protests, Twitter
  • Hamid Hakim Pages 127-166

    Due to its specific characteristics, the media should be considered as an effective tool in various fields. Foreign policy can be considered as one of the areas where communications and interactions are closely related to the media. Nowadays, the information and communication revolution has caused this impact to increase as well as increasing the role of the media in various areas, especially foreign policy, and national goals and interests. Therefore, considering the importance of the issue, this study examines the role of media in foreign policy as well as its impacts.

    Keywords: Media, Foreign Policy, Communication, Iran
  • Hassan Sadeghian, Abbas Assadi Pages 167-188

    In today's world, social and virtual media are [almost] one of the main pillars of politics and policy- making. Both political structure and human subjects use these tools to achieve their goals and interests. Nevertheless, there are controversy about the positive or negative effects of social and virtual media in the process of democratization; This the medias, while inherently contributing to the contradictory function of "service and betrayal", depend on the accidental and lateral function of "the nature of political order".The emphasis of the present study is that the impact of adverse effects on the weak (fragile) and sometimes negative effects of social and virtual media in the process of democratization is more than inherent complications, Because the undemocratic nature of the political order does not allow the formation of a public space and the connection between virtual space and real. The case study of the ruling party of the AKP (2002-2019) confirms this claim .

    Keywords: Social-Virtual Media, Democratization, Public Sphere, PoliticalOrder, Turkey
  • Mehdi Vaezi, Somayeh Tajik Esmaeili Pages 189-218

    The goal of this project is the survey role of national media in iran professional football and this project is case of description &calibration.many question has distributed to manger and coach and officer of football department.fainaly with use of software like AMOS and SPSS process of this data and information.at the end there is comuinication between survey role of national media and observe youth of football and development football in social Football in iran has progrmmed in 17 recently years but and all of media in iran like newspaperand radio and social media coverd it. National media has been on of for professional football in iran.

    Keywords: national media, professional football, youth, media
  • Majid Majdnia Pages 219-238

    Scrawls, doodles and stylized text adorn the walls of public bathrooms in places ranging from elementary schools to dive bars: poems penned by forlorn lovers, pleas for advice and cartoons meant to elicit chuckles. The graffiti is usually anonymous. It’s often personal. While bathroom stalls are spaces of privacy, the graffiti is very much aimed at future occupants. And unlike most forms of written communication that appear in public spaces (books, newspapers, even graffiti on buildings), these images and messages are intended for the eyes of the same sex. As a sociologist, I was curious about the content of the graffiti text and artwork, the patterns in the response and replies – and whether these responses would vary by gender. In this article, people's messages are reviewed, and women's and men's writings are compared, and in the end, solutions are also being made to prevent writing in and walls of public toilets.

    Keywords: Bathroom Walls, Graffiti Men, Women
  • Hassan Darzyan Rostami, Farzanh Behzadpour Pages 239-260

    The purpose of this study is to investigate the role of social networks in promoting the sense of social security using the opinion of elites and experts of National Center for Cyberspace. The present study is a quantitative research that is applied in terms of the purpose of applying the results to a particular field and is a type of structural equation modeling in terms of data collection and descriptive-survey data collection and because the research is conducted over a period of time. It is done and the data is collected over a specific period of time, considered as cross-sectional. The statistical population of this study was composed of 180 experts of National Center for Virtual Space of Tehran province. Using Cochran's formula for finite population, the sample size was 105. Research data were collected through questionnaire and analyzed using SmartPLS software and structural equation modeling. The validity of the questionnaire was also assessed by two convergent and divergent validity criteria that are specific to structural equation modeling. The results of the research hypotheses showed that there is a positive relationship between the variables of demographic factors of social network users, social media use, cultural and religious factors, trust in law and order institutions and promotion of the sense of social security using the elites and experts of National Cyberspace Center. And there is meaning.

    Keywords: Social Networking, Social Security, National CyberspaceCenter
  • Fatemeh Karimvand, Tahereh Nikpoor, Khadijeh Ebadi Pages 261-280

    By introduction and expand of cellphone oriented social networks, the basis for a larger scale communication between individuals around the globe has been set, although no accurate information about the users of these networks are available. Nowadays mobile computer is considered as one of the manifestations of modern communication technology in the individual and social life of the human beings and it is considered as one of the inseparable parts of everyday life; and it could be claimed that for many people it is impossible to live without or at least it is undesirable. Influence of applications of mobile computers on aspects of life is a global phenomenon and despite becoming a routine in our society, it is accepted to the extent that its serious and main disadvantages are hidden; disadvantages regarding different social, cultural, behavioral, psychological, medical and legal aspects; with a slight attention it is possible to find its undesirable effects. In fact, from a pathological perspective, mobile computer could be considered as the main resource of producing dilemma and difficulty that has entered the users’ life either openly or concealed. This study reviewed the literature on the effects of mobile-centric social network on suicide rates were those in long-term relationships. Methods A review of the literature in the form of articles made available. There is a direct relationship.

    Keywords: depression, mobile network foundation, suicide
  • Mostafa Akbaryan Pages 281-302
    Introduction

    Corporate social responsibility is considered as a sensitive issue requiring attention in the areas of marketing and management, which is an important part of their everyday business language. In this research, we are going to explain the relationship between the social responsibility of enterprises - Profit and ethical and religious norms.

    Method

    The research method in this article is a survey method. The statistical population is all employees of Parsian Bank and units of Islamic Azad University in Tehran. According to Cochran formula, 215 individuals were selected as statistical sample. In this research, to measure the social responsibility variable, a researcher-made scale was used based on theoretical model of Carole (1991), Voloski Weslawcz (2014) and Lantos (2001) in the form of Likert scale consisting of 16 items (item) and taking into account 7 dimensions of social responsibility The models are used. To measure the religious and moral norms of a researchermade scale consisting of 12 items and adapted from the scale of religiosity of Glacier and Stark, Shojaee Zand and Mohammadi in the form of Likert scale and taking into account the two dimensions of religious and value orientation of the firm (with 5 items ) Waltzam and the commitment of the managers and officials of the firm to the observance of ethics, values, religious rulings (with 7 items).

    Findings

    The findings show that the religious and value orientations of the firm (external affairs) enhance its social responsibility, and the commitment and commitment of the managers of the enterprises under study to ethics, principles, values and religious principles of corporate social responsibility Affects and is directly related to it.

    Discussion

    The social responsibility of businesses and financial and financial institutions is heavily influenced by their religious beliefs and beliefs and is based on accepted social values and ethical values and cultural beliefs prevailing on society, so that many behaviors, decisions The goals and objectives of the organization and firm are evident in the practice, behavior, intentions and motivation of the staff and managers, both of which are largely influenced by religious values, cultural beliefs, and customary requirements, and are fundamentally rooted in morality.

    Keywords: social responsibility, business enterprises, profits, ethical andreligious norms, Islamic Azad University, Parsian Bank