فهرست مطالب

فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان - سال هفتم شماره 3 (پاییز 1398)

فصلنامه فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
سال هفتم شماره 3 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • راحله بگ زاده باغان، نگین سلامات، احمد سواری، عبدالعلی موحدی نیا* صفحات 1-28
    هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات بنزوآلفاپایرن (BaP) بر محور هیپوفیزی- گنادی ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) بود. در این راستا غلظت های مختلف BaP (0، 2، 20 و 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) به ماهیان تزریق شد و ماهیان به مدت 14 روز در شرایط آزمایشگاهی نگهداری شدند. تغییرات هورمون های 17- بتا استرادیول (E2)، 17- OH- پروژسترون، GTH I و GTH II در نمونه های پلاسمای خون ماهیان در روزهای 1، 4، 7 و 14 مورد بررسی قرارگرفت. تغییرات ساختار بافتی گناد ماهیان نیز در تیمارهای مختلف بررسی شد. با قرار گرفتن ماهیان در معرض BaP از روز چهارم کاهش های معنی داری در میزان هورمون های 17- بتا استرادیول و 17- OH- پروژسترون و همچنین افزایش های معنی داری در مقادیر هورمون های GTH I و GTH II در پلاسمای خون ماهیان مشاهده شد (05/0>P). همچنین، تغییراتی در ساختار بافتی تخمدان ماهیان تیمار شده با BaP شامل از بین رفتن یکپارچگی بافتی، افزایش فولیکول های کروماتین- نوکلئولوس و پری نوکلئولوس، افزایش بافت همبند بینابینی و فولیکول های آترزی و کاهش فولیکول های تکامل یافته، مشاهده شد. بر اساس نتایج، کاهش میزان هورمون های استروئیدی چند روز پس از تزریق BaP نشان دهنده ویژگی های آنتی استروژنیکی این ترکیب است که با کاهش گیرنده های استروژنی (ER) اثرات خود را اعمال می کند. از طرفی، افزایش میزان هورمون های گنادوتروپینی در روز 7 آزمایش به دلیل بازخورد منفی هورمون های استروئیدی است.
    کلیدواژگان: بنزوآلفاپایرن، تخمدان، هامور معمولی، هیستوفیزیولوژی
  • ثنا ربیعی، مسعود رضایی*، مهدی نیکو، محمود رفیعیان کوپایی صفحات 29-50

    استرس اکسیداتیو ناشی از عدم تعادل در وضعیت ردوکس بدن است که در ایجاد و پیشرفت بسیاری از بیماری ها انسان از جمله سرطان نقش اساسی دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات ضداکسایشی و سیتوتوکسیک پپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی و میکروبی عضله ماهی مید (Liza klunzingeri) بود. پروتئین عضله ماهی مید با روش هیدرولیز آنزیمی توسط آنزیم الکالاز و میکروبی توسط باکتری Bacillus licheniformis هیدرولیز شد. فعالیت ضداکسایشی نمونه های به دست آمده در مهار رادیکال های DPPH،ABTS  و هیدروکسیل، کاهندگی یون آهن سه ظرفیتی و شلاته کنندگی یون آهن دو ظرفیتی تعیین شد. علاوه بر این اثرات سیتوتوکسیک نمونه های پروتئین هیدرولیز شده بر رده سلول سرطان سینه 4T1 با استفاده از آزمون MTT بررسی شد. محدوده وزن مولکولی پروتئین های به دست آمده از هیدرولیز توسط دستگاه HPLC تعیین شد. نمونه میکروبی در مقایسه با نمونه آنزیمی فعالیت ضداکسایشی بیشتری در مهار رادیکال های ABTS، شلاته کنندگی و کاهندگی یون آهن نشان داد (05/0P<). فعالیت سیتوتوکسیک نمونه میکروبی نیز به طور معنی داری بیشتر از نمونه آنزیمی بود (05/0P<). در پروتئین هیدرولیز آنزیمی، درصد پپتیدهای با وزن مولکولی کمتر از 1000 دالتون 15/26 درصد ولی در نمونه میکروبی 17/75 درصد بود. پروتیئن هیدرولیز شده به روش میکروبی فعالیت ضداکسایشی و سیتوتوکسیک بیشتری در مقایسه با نمونه آنزیمی نشان داد که احتمالا به دلیل حضور پپتیدهایی با وزن مولکولی پایین بود.

    کلیدواژگان: ماهی مید، هیدرولیز آنزیمی، هیدرولیز میکروبی، فعالیت ضداکسایشی، فعالیت سیتوتوکسیک
  • زینب مانگشتی، نرگس جوادزاده*، حدیده معبودی صفحات 51-74
    در پژوهش حاضر مقایسه غلظت های مختلف بیهوش کننده و کشنده ماده MS222 بر شاخص های خونی ماهی شیربت (Arabibarbus grypus) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 18 قطعه ماهی با وزن متوسط 5/5±150 گرم، به صورت تصادفی در سه تیمار بدون بیهوشی (تیمار شاهد)، بیهوشی با غلظت 750 میلی گرم بر لیتر برای بیهوش کنندگی و غلظت 6250 میلی گرم بر لیتر برای کشندگی قرار گرفتند. خونگیری از تمام نمونه ها در تیمارهای شاهد، بیهوشی (در ساعت های صفر،‏ 6، 12 و 24 بعد از بیهوشی) و کشندگی صورت گرفت و شاخص های خونی از جمله تعداد گلبول های سفید و قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، MCV، MCH و MCHC اندازه گیری شد. درصد هماتوکریت و سطح هموگلوبین در تیمارهای ساعت های 6 و 12 کاهش آماری معنی داری را نسبت به تیمار شاهد، زمان صفر و غلظت کشنده نشان دادند (05/0P<). شمارش کلی گلبول های قرمز در کلیه تیمارها به جز تیمار ساعت 6 نسبت به تیمار شاهد افزایش نشان داد (05/0<P). MCH و MCV در تیمارهای زمان های 12 و 24 ساعت نسبت به تیمار شاهد کاهش معنی دار نشان داد (05/0P<). MCHC و درصد منوسیت در کلیه تیمارها نسبت به تیمار شاهد افزایش نشان داد (05/0P>). در شمارش کلی گلبول های سفید و میزان هتروفیل در تیمارهای زمان صفر تا 6 ساعت روند کاهشی و در سایر تیمارها روند افزایشی مشاهده شد (05/0<P). به طورکلی نتایج حاکی از آن است که بیهوشی با ماده MS222 سبب استرس کمی در ماهی شیربت شد. این استرس باعث ایجاد یک اختلال اولیه در شاخص های خونی شد که نوعی واکنش دفاعی در برابر استرس تحمیل شده بود و سپس توسط فرآیند سازش پذیری پس از سپری شدن زمان (24 ساعت) شرایط به حالت طبیعی اولیه بازگشت، بنابراین استفاده از این ماده بیهوشی در تحقیقات آبزی پروری بدون مانع است.
    کلیدواژگان: Arabibarbus grypus، MS222، شیربت، شاخص های خونی، بیهوش کنندگی، کشندگی
  • مهدی بنایی*، شیوا سگوند صفحات 73-88
    microRNAهای (miRNA) مختلفی در فرآیند تمایز سلول های عصبی و نورون زایی در مغز مهره داران نقش دارند، اما بررسی های انجام شده بر miRNAهای در ماهیان و تعیین ژن های هدف آن ها بسیار محدود است. ریزآرایه به عنوان یک روش استاندارد برای مطالعه کلی ژن های تحت کنترل miRNAها است. اما هزینه بسیار زیاد این روش، استفاده از آن را در بسیاری از مواقع محدود کرده است. این در حالی است که با پیشرفت الگوریتم بیوانفورماتیکی و مدل سازی کامپیوتری می توان اهداف mRNA را برای miRNA پیش بینی کرد. از این رو، در مطالعه حاضر تلاش شده است تا از طریق بررسی بیوانفورماتیک ژن ها و miRNAهای دخیل در تنظیم ژن های فعال در تمایز سلول های عصبی و نورون زایی در مغز ماهی گورخری، با استفاده از نرم افزارهای پایگاه های Target Scan و DIANA ژن ها و miRNAهای مربوطه شناسایی شود. نتایج بررسی های بیوانفورماتیکی انجام شده نشان داد که بیان ژن های neurod6b، neurod2، neurod4، olfm1a و olfm1b، gle1، sox11a و sox11b، cadm1b، notch2 و notch1b با بیشترین احتمال ممکن است در مسیر نورون زایی تحت تاثیر dre-miRNAs قرار گیرند. از این رو به نظر می رسد که محصول این ژن ها می تواند به عنوان کاندیدای مناسب جدیدی برای بررسی های تجربی شناخت مسیر نورون زایی در مغز ماهی گورخری در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: miRNAs، Target Scan، Diana، ماهی گورخری، نورون زایی
  • زهرا مسعودیان، سید یحیی صالحی لیسار، اکبر نورسته نیا* صفحات 89-112
    مصرف گسترده سورفاکتانت ها در بسیاری از زمینه های صنعتی و تجاری و تخلیه فاضلاب های حاوی این ترکیبات به اکوسیستم های آبی، حیات آبزیان را به مخاطره انداخته است. این ترکیبات به مولکول های زیستی مختلف از قبیل پروتئین ها، اسیدهای نوکلئیک و لیپیدها متصل شده هستند و با افزایش تولید گونه های اکسیژن فعال موجب تخریب ساختار سلول می شوند. از این رو در مطالعه حاضر ابتدا تاثیر غلظت های 0، 10، 20، 30 و mg/L40 سورفاکتانت آنیونی الکیل بنزن سولفانات خطی به مدت 7 روز بر شدت تنش اکسیداتیو ایجاد شده در گیاه آبزی Azolla filiculoides بر اساس شاخص مالون دی آالدهید بررسی شد. تغییرات برخی شاخص های رشد شامل میزان کلروفیل کل و شاخص پایداری غشا و همچنین محتوای آنتی اکسیدانی گیاه شامل کارتنوئید کل، آنزیم کاتالاز، محتوای فنلی و پرولین آزاد مورد بررسی قرار گرفتند. کمترین میزان کلروفیل کل و شاخص پایداری غشا و بیشترین میزان مالون دی آلدهید و پرولین آزاد در غلظت mg/L40 از سورفاکتانت مشاهده شد. با این وجود میزان فنل کل کمتر تحت تاثیر غلظت های سورفاکتانت قرار گرفت. به این ترتیب، حضور غلظت های 30 تا mg/L40 و بالاتر سورفاکتانت ظهور تنش اکسیداتیو و القای اثرات مهاری بر برخی شاخص های رشد را به دنبال خواهد داشت.
    کلیدواژگان: Azolla filiculoides، آلکیل بنزن سولفانات خطی، تنش اکسیداتیو، سورفاکتانت آنیونی
  • جواد مهدوی جهان آباد*، ابوالحسن راستیان نسب، علیرضا قائدی، رقیه محمودی، محمدمیثم صلاحی اردکانی صفحات 113-132
    بهبود جیره غذایی مولدین نر قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با نانو ذرات سلنیوم تاثیر زیادی بر شاخص های تولیدمثلی دارد. سلنیوم برای تولیدمثل جنس نر اهمیت زیادی دارد و کمبود و سطوح پایین آن ممکن است منجر به اختلالات تولیدمثلی مانند باروری ضعیف و عدم تکامل جنین شود. در این مطالعه اثرات سطوح مختلف نانوذرات سلنیوم بر شاخص های تولیدمثلی مولدین نر قزل آلای رنگین کمان بررسی شد. تعداد 120 قطعه ماهی مولد نر 4 ساله با میانگین وزن 375/2 کیلوگرم انتخاب شد. پس از سازگاری، ماهیان به چهار گروه آزمایشی (شاهد، 5/0، 1 و 2 میلی گرم نانوذرات سلنیوم در کیلوگرم جیره) با سه تکرار تقسیم شدند. اختلاف معنی داری در نتایج طول کل مولدین نر مشاهده نشد. بیشترین درصد لقاح (60/1±17/98 درصد) در ماهیان تغذیه شده با 2 میلی گرم نانوسلنیوم مشاهده شد که دارای اختلاف معنی داری با سایر تیمارها بود. بیشترین درصد چشم زدگی تخم ها مربوط به مولدین تیمار 2 میلی گرم نانوسلنیوم در کیلوگرم جیره بود (00/3±93/93). میزان بازماندگی زاده ها نشان داد که با افزایش سطوح نانوذرات سلنیوم در مولدین نر یک روند افزایشی در میزان بازماندگی زاده ها وجود داشت. روند افزایشی درصد لقاح و چشم زدگی زاده ها در مولدین نر تغذیه شده با 2 میلی گرم نانوذرات سلنیوم، تاثیر به سزایی در نتایج نهایی داشت.
    کلیدواژگان: تولیدمثل، اسپرم، نانوذرات سلنیوم، لقاح، قزل آلای رنگین کمان
  • سید مهدی قاسمی*، مجید بوذری صفحات 133-160
    لاکتوکوکوزیس یک بیماری فوق حاد سیستمیک در ماهی ها است که به وسیله Lactococcus garvieae ایجاد می شود و به دلیل خسارات اقتصادی زیاد، مشکلی نگران کننده در مزارع پرورش ماهی محسوب می شود. توانایی باکتریوفاژها در تخریب سلول های باکتریایی بدون آسیب به میزبان بیمار، این ویروس ها را به عنوان یک عامل ضدباکتریایی مناسب برای درمان بیماری های ماهی ها مطرح کرده است. در این پژوهش به منظور جداسازی باکتری ها، ماهی هایی که علایم سپتی سمی خونریزی دهنده حاد را نشان می دادند از مزارع پرورش ماهی جمع آوری شدند. پس از جداسازی باکتری ها در محیط BHI، ویژگی های فنوتیپی و ژنوتیپی باکتری ها با استفاده از آزمایش های میکروب شناسی و بیوشیمیایی، PCR و تعیین توالی ژن 16S rRNA مطالعه شد. همچنین، نمونه های آب دریا، پساب و آب و خاک مزرعه پرورش ماهی برای جداسازی باکتریوفاژهای اختصاصی مورد استفاده قرار گرفتند. پس از کشت نمونه ها، سه سویه L. garvieae و پنج باکتریوفاژ از نمونه های مختلف جداسازی شدند. با وجود تفاوت های جزئی مشاهده شده در زیر میکروسکوپ الکترونی، مشخص شد که همه فاژها متعلق به خانواده Podoviridae بودند. این ویروس های باکتریایی جداسازی شده علیه L. garvieae، دارای پتانسیل خوبی در جهت پیشگیری و کنترل بیماری لاکتوکوکوزیس در مزارع پرورش ماهی هستند.
    کلیدواژگان: باکتریوفاژ، پرورش ماهی، فاژ درمانی، لاکتوکوکوزیس، Lactococcus garvieae
  • محمدرضا بیواره *، حسنا قلی پور کنعانی، بلال صادقی، حجت الله جعفریان صفحات 161-186

    مطالعه حاضر با هدف بررسی و مقایسه میزان بیان ژن لیزوزیم نوع C در بافت های کبد، طحال، پانکراس و کلیه قدامی ماهیان مولد قره برون(Acipenser persicus) با استفاده از روش Real time PCR انجام شد. بدین منظور، پس از عملیات تکثیر، از 16 قطعه ماهی مولد (8 قطعه ماهی ماده و 8 قطعه ماهی نر) نمونه برداری انجام شد. نمونه ها درون ازت مایع به آزمایشگاه منتقل شدند. پس از استخراج RNA و سنتز cDNA، فرآیند Real Time PCR به منظور تجزیه و تحلیل و مقایسه میزان بیان ژن لیزوزیم نوع C انجام شد. نتایج این پژوهش به عنوان اولین مطالعه انجام شده بر روی این گونه، نشان داد که ژن لیزوزیم نوع C در هر چهار بافت مورد مطالعه بیان داشت و میزان بیان آن بین بافت های مختلف از اختلافی معنی دار برخوردار بود (01/0P<). بالاترین سطح بیان mRNA در بافت طحال و کمترین میزان بیان آن در بافت پانکراس مشاهده شد. بیان ژن لیزوزیم نوع C بین جنسیت های مختلف نیز دارای اختلافی معنی دار بود (01/0P<). بر این اساس، میزان بیان این ژن در جنس نر بالاتر بود. در مجموع، این چنین به نظر می رسد که میزان بیان ژن لیزوزیم نوع C در بافت ها و جنسیت های مختلف ماهیان مولد قره برون می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار داشته باشد که بررسی اثرات احتمالی هر یک از آن ها نیازمند انجام مطالعات آزمایشگاهی بیشتری در این زمینه است.

    کلیدواژگان: بیان ژن، آنزیم لیزوزیم، Real Time PCR، Acipenser persicus
|
  • Raheleh Bagzadeh Baghan, Negin Salamat, Ahmad Savari, Abdolali Movahedinia * Pages 1-28
    This study aimed to investigate the effects of benzo[a]pyrene (BaP) on pituitary-gonad axis of orange spotted grouper (Epinephelus coioides). Fish were injected with 0, 2, 20 and 200 mg/kg of BaP per body weight and were kept under laboratory conditions for 14 days. Plasma samples were taken at days 1, 4, 7, and 14 and changes in 17-β-Estradiol (E2), 17-OH-progesteron, GTH Ӏ and GTH ӀӀ were evaluated. Alterations of gonad tissue structure also were studied in treated fish. Exposure of fish to BaP resulted in a significant decrease of 17-β-Estradiol, 17-OH-progesteron and significant increase in GTH Ӏ and GTH ӀӀ plasma levels (P<0.05). Also, changes were observed in the ovarian tissue of BaP exposed fish including tissue disorganization, increase in choromatin-nocleulos and prenucleulos follicles, increase in interstitial connective tissue and atretic follicles and decrease in developed follicles. Based on the results, decreases in the levels of steroid hormones several days after BaP exposure is due to antistrogenic effects of this compound that acts via decreasing in estrogenic receptors. On the other hand, the increase in GTHs, 7 days after exposure, is because of negative feedback of steroid hormones.
    Keywords: Benzo[a]pyrene, Ovary, Epinephelus coioides, Histophysiology
  • Sana Rabiei, Masoud Rezaie *, Mehdi Nikoo, Mahmoud Rafieia Kopai Pages 29-50

    Oxidative stress reflects an imbalance in the redox status of the body and plays an important role in the pathogenesis and development of several human diseases such as cancer. This study aimed to evaluate the antioxidant and cytotoxic effects of peptides derived from enzymatic and microbial hydrolysis of Liza klunzingeri muscle. L. klunzingeri muscle was hydrolyzed using enzymatic hydrolysis with alkalase and microbial hydrolysis by Bacillus licheniformis. The antioxidant activity of samples was measured using DPPH, ABTS and hydroxyl radical scavenging, Fe3+ reduction and Fe2+ chelating effects. The cytotoxic effects of hydrolysates on 4T1 cell line were evaluated using MTT assay. The molecular weight distribution of hydrolysates was determined using HPLC. The microbial sample showed better antioxidant activity in the inhibition of ABTS, chelating and reducing of iron (P<0.05). The cytotoxic activity of the microbial sample was significantly higher than that of the enzymatic sample (P<0.05). The percentage of peptides with a molecular weight of less than 1000 Da was 26.15% in enzymatically prepared protein hydrolysate and 75.15% in the microbial sample. The protein hydrolyate derived from microbial hydrolysis shows better antioxidant and cytotoxic activity, probably due to the presence of low molecular weight peptides.

  • Zeinab Mangashti, Narges Javadzadeh *, Hadideh Mabudi Pages 51-74
    The aim of this study was to compare different anesthetic and lethal concentrations of MS222 on blood parameters of Arabibarbus grypus. For this purpose, 18 pieces of fish with an average weight of 150 5.5g were divided into 3 types of treatments: 1) without anesthesia (control), 2) the treatment with a concentration of 750 mgL-1 of anesthetic agent, and 3) treatment with a concentration of 6250 mgL-1 used for lethal dosage. Blood samples were taken from control, anesthesia (at 0, 6, 12 and 24 hours after anesthesia) and lethal treatments. Hematological parameters including the number of red (RBC) and white blood cells (WBC), hematocrit, hemoglobin, MCV, MCH and MCHC were determined. Hematocrit percentages and hemoglobin levels in the 6 and 12 hours treatments showed a statistically significant decrease compared to the control, 0 hour and lethal concentrations (P<0.05). Overall counts of RBC in all treatments except the 6 hours treatment showed a significant increase (P<0.05). MCH and MCV showed a significant decrease in the treatments of 12 and 24 hours compared to the control (P<0.05). MCHC and the percentage of monocytes in all treatments were higher than control (P> 0.05). Overall WBC count and heterophil content decreased in 0 to 6 hours, and in the other treatments, there was an increasing trend (P<0.05). Overall, the results showed that anesthesia with MS222 caused slight stress in the fish. This stress caused an initial disturbance in blood parameters that was triggered by a stress response defense and then returned to normal by the adaptation process after 24 hours, so the use of this anesthetic in aquaculture research is unhindered.
    Keywords: MS222, Hematological parameters, Anesthesia, Lethal
  • Mahdi Banaee *, Shiva Sagvand Pages 73-88
    Several microRNAs (miRNAs) are involved in the differentiation of neurons and neurogenesis in vertebrates’ brain. However, there is scant knowledge of miRNAs and their target genes in fish. Microarray is recognized as a standard method for a general study of genes that are under miRNAs’ control, although the high cost of this method has limited its application. With advances in bioinformatics algorithms and computer simulation, mRNA targets for miRNAs can be predicted. Therefore, this study tries to determine genes and the relevant miRNAs by investigating the bioinformatics of genes and miRNAs involved in regulating active genes in differentiating neurons and neurogenesis in the brain of zebrafish with the help of Target Scan and DIANA tools. The results of bioinformatics investigations indicate that expression of neurod6b, neurod2, neurod4, olfm1a and olfm1b, gle1, sox11a and sox11b, cadm1b, notch2 and notch1b genes is more likely to be influenced by dre-miRNAs during neurogenesis. Therefore, the product of these genes can be used as a new appropriate candidate in experimental studies for understanding neurogenesis in the brain of zebrafish.
    Keywords: miRNAs, Target Scan, Diana, Zebrafish, Neurogenesis
  • Zahra Masoodian, Seyed Yahya Salehi Lisar, Akbar Norastehnia * Pages 89-112
    Extensive consumption of surfactants in many industrial and commercial fields and the discharge of sewage containing these compounds into aquatic ecosystems endangers aquatic life. These compounds can bind to various biological molecules such as proteins, nucleic acids and lipids. They can destroy the structure of the cell through the increased production of reactive oxygen species. Therefore, in the present study, the effect of concentrations of 0, 10, 20, 30, and 40mg/L of linear alkylbenzene sulfonate surfactant for 7 days on the intensity of oxidative stress induced in Azolla filiculoides was determined based on malondialdehyde index. Then changes of some growth factors including total chlorophyll content and membrane stability index as well as antioxidant content of the plant including total carotenoid, catalase, phenolic and proline content were investigated. The lowest total chlorophyll content and membrane stability index, and the highest levels of malondialdehyde and proline were observed at 40 mg/L surfactant concentration. However, total phenol content was less affected by surfactant concentrations. In this way, the presence of concentrations of 30-40mg/L and above surfactant will cause in oxidative stress and induction of inhibitory effects on some growth indices.
    Keywords: anionic surfactant, Azolla filiculoides, Linear alkylbenzene sulfonate, Oxidative stress
  • Javad Mahdave Jehanabad *, Aboalhasan Rastiannasab, Alireza Ghaedi, Roghaye Mahmodi, Mohammad Meysam Salahi Ardakani Pages 113-132
    Improvement of a diet of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) brooders with selenium nanoparticles has a great effect on reproductive indices. Selenium is very important for male reproduction and its deficiency and low levels can lead to reproductive disorders such as poor fertility and fetal development. In this study, the effects of different levels of selenium nanoparticles on the reproductive performance of rainbow trout male brooders were investigated. 120 four-year-old male fish weighing 2.375kg were selected. After adaptation, the fish were divided into four experimental groups (control, 0.5, 1 and 2 mg selenium nanoparticles per kg diet) with three replications. There was no significant difference in the results of the total length of male brooders. The highest fertilization rate (98.17± 1.60%) was observed in fish fed 2mg nanoselenium which had a significant difference with other treatments. The highest percentage of egg hatching was observed in the broods treated with 2mg/kg nanoselenium (93.93±3.00). The survival rate of offspring showed that with increasing levels of selenium nanoparticles in males, there was an increasing trend in offspring survival. The increasing trend of fertilization and offspring percentages in male brooders fed 2mg selenium nanoparticles had a significant effect on the final results.
    Keywords: Reproduction, Sperm, Selenium nanoparticles, Fertilization, Rainbow trout
  • Seyed Mahdi Ghasemi *, Majid Bouzari Pages 133-160
    Lactococcosis is a hyperacute systemic disease of fish caused by Lactococcus garvieae which has become one of the devastating problems due to its serious economic damage in aquaculture. The ability of bacteriophages to destroy bacterial cells without harming animal hosts makes them potential anti-bacterial agents for the treatment of bacterial infectious diseases of fish. To isolate the bacterial strains, the suspected fish exhibiting clinical signs of hyperacute hemorrhagic septicemia were collected from several rainbow trout farms. Phenotypic and genotypic features of the isolated bacteria were then studied using microbiological and biochemical tests, 16S rDNA PCR amplification and sequencing. Then, seawater, wastewater and fish farm water and soil samples were used to isolate phages against the fish pathogenic bacteria. After cultivating of the samples, three L. garvieae strains and five L. garvieae phages were isolated and characterized. Although slight differences were observed by transmission electron microscopy, all of the phages were classified as members of the family Podoviridae. These phages have the potential to be used for the prevention and control of lactococcosis in the fish farm.
    Keywords: Bacteriophage, fish rearing, Phage therapy, Lactococcosis, Lactococcus garvieae
  • Mohammadreza Bivareh*, Hosna Gholipour Kannani, Balal Sadeghi, Hojatollah Jafaryan Pages 161-186

    This study aimed to evaluate C-type lysozyme gene expression in the liver, spleen, pancreas and head kidney of breeding Acipenser persicus based on gender with real-time PCR method. For this purpose, sampling of liver, spleen, pancreas and head kidney was done after artificial breeding from 16 fish including 8 males and 8 females. The tissues were transported to the laboratory in liquid nitrogen. After RNA extraction and cDNA synthesis, quantitative real-time PCR was done to examine the relevant gene expression in different tissues. The finding as the first record in this species showed that the C-type lysozyme gene was expressed in all investigated tissues and the expression rate between different tissues had a significant difference (P<0.01). The highest and lowest expression level of mRNA was observed in spleen and pancreas tissues, respectively. The expression of this gene in different gender of these species showed a significant difference (P<0.01). So, the expression rate of the C-type lysozyme gene in male tissues was significantly higher than females. Generally, according to the results, it can be stated that the expression rate of the C-type lysozyme gene in different tissues and genders of breeding A. persicus can be influenced by different factors whose potential effects may require further laboratory studies on this filed.

    Keywords: Gene Expression, Enzyme Lysozyme, Real-Time PCR, Acipenser persicus