فهرست مطالب

تحقیقات آفات گیاهی - سال نهم شماره 3 (پاییز 1398)

فصلنامه تحقیقات آفات گیاهی
سال نهم شماره 3 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بی تا والی زاده، جلال جلالی سندی*، رسول صالحی صفحات 1-13
    استفاده از رده های سلولی حشرات برای تولید آفت کش های زیستی، پروتئین های نوترکیب یا تحویل ژن، در حال گسترش است. لذا تولید رده های سلولی جدید به غنی تر کردن این فن آوری کمک می کند، بنابراین هدف از تحقیق حاضر، تهیه چندین کشت اولیه از سلول های خونی لاروهای کرم غوزه پنبه Helicoverpa armigera (Hubner)، شب پره مدیترانه ای آرد Anagasta kuehniella (Zeller) و زنبور برگ خوار رز Arge ochropus (Gmelin) می باشد. سلول های خونی در محیط کشت EX-cell 400 حاوی غلظت های مختلف 0، 5، 10، 15 و 20 درصد سرم جنینی گاوی در دمای 28 درجه سلسیوس نگه داری شدند. غلظت های سرم جنینی بر اساس پژوهش های پیشین کشت سلولی حشرات انتخاب شدند. نتایج نشان داد که زمانی که سرم جنینی گاوی از محیط کشت حذف شد، هیچ رشد سلولی مشاهده نشد. بیشینه رشد سلول های خونی لارو کرم غوزه در محیط کشت حاوی 15 درصد سرم جنینی گاوی مشاهده شد. با افزایش سرم جنینی گاوی به 20 درصد، افزایشی در رشد سلولی مشاهده نشد. بیشینه رشد سلول های خونی لارو شب پره مدیترانه ای آرد در محیط کشت با 10 درصد سرم جنینی گاوی مشاهده شد. رشد این سلول ها در سرم جنینی گاوی 15 و 20 درصد به طور معنی داری کاهش یافت. با افزایش غلظت سرم جنینی گاوی، رشد سلول های خونی A. ochropus نیز افزایش یافت. در نتیجه، پژوهش حاضر، حداقل غلظت سرم جنینی گاوی مورد نیاز برای بیشینه رشد سلول های حشرات را در محیط کشت سلولی نشان داد.
    کلیدواژگان: زنبور برگ خوار رز، شب پره مدیترانه ای آرد، کرم غوزه پنبه، سرم جنینی گاوی، کشت سلولی حشرات
  • زهرا گنجی، وحید حسینی نوه*، احمد عاشوری، رضا معالی امیری صفحات 15-27
    پسیل معمولی پسته Agonoscena pistaciae مهم ترین آفت درختان پسته است که خسارت زیادی به محصول پسته وارد می سازد. در این مطالعه برخی پاسخ های فیزیولوژیکی - بیوشیمیایی پسته رقم اکبری در زمان های مختلف تغذیه (از 2 تا 192 ساعت) پسیل پسته بررسی شد. محتوای هیدروژن پراکسید به عنوان شاخص تنش، بین تیمارها اختلاف معنی دار نداشت (به جز تیمارهای 2 و 96 ساعت). همچنین تغذیه پسیل معمولی پسته موجب کاهش معنی دار در فعالیت آنزیم های دفاعی سوپراکسیددیسموتاز و کاتالاز شد. کمترین میزان فعالیت برای سوپراکسیددیسموتاز، کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز در 144 و 192 ساعت مشاهده شد و اختلاف معنی دار بود. تغذیه آفت موجب افزایش معنی دار در میزان پروتئین کل شد و کمترین غلظت در زمان صفر مشاهده شد. میزان فنل کل پس از تغذیه پسیل افزایش یافت. تغذیه آفت اثر معنی دار بر کربوهیدرات محلول کل نداشت. میزان رنگدانه ها، در زمان های مختلف تغذیه نوسان داشت. افزایش آن در 144 ساعت حاکی از رشد مطلوب گیاه در شرایط تنش است. بیشترین میزان کاروتنوئیدها، فنل کل و پروتئین کل در تیمار زمانی 144 ساعت با کمترین فعالیت آنزیم های دفاعی در این زمان همراه بود. نتایج نشان می دهد ترکیب مناسبی از آنتی اکسیدان های آنزیمی و غیرآنزیمی منجر به حفاظت گیاه و تنظیم هموستازی در مقابله با شرایط تنش شده اند.
    کلیدواژگان: مقاومت القایی، پسته، Pistachia vera، پسیل معمولی پسته، Agonoscena pistaciae
  • محمود عالیچی*، سامان روستا، فائزه باقری، کامبیز مینایی صفحات 29-39
    استفاده از عصاره های گیاهی به عنوان ترکیباتی طبیعی علیه حشرات آفت یکی از روش های موثر در کاهش مصرف آفت کش های شیمیایی در آینده محسوب خواهند شد. در بررسی حاضر، تاثیر عصاره دو گیاه گلدر و مورد و نیز اثر متقابل عصاره ها در غلظت های به دست آمده روی آفت مهم سفید بالک Bemisia tabaci در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. عصاره ی گیاه گلدر در شش سطح صفر، 20، 5/2، 1/3، 9/3 و 5 گرم در لیتر و عصاره ی گیاه مورد در شش سطح صفر، 4/1، 8/1، 3/2، 3 و 4 گرم در لیتر بررسی شدند. آزمایش ها در شرایط دمایی 3 ± 27 درجه‏ی سلسیوس، رطوبت نسبی 6 ±50 درصد و دوره‏ی نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی انجام شدند. مقدار غلظت کشنده پنجاه درصد (LC50) برای عصاره های مورد و گلدر به ترتیب 56/2و 39/3 گرم در لیتر تخمین زده شد که به صورت معنی دار در سطح احتمال 95 درصد با یکدیگر متفاوت بودند. همچنین با افزایش غلظت عصاره ی گلدر و مورد به ترتیب تا مقادیر 5 گرم در لیتر و 4 گرم در لیتر ، درصد تلفات نیز افزایش یافت. بیشترین درصد تلفات سفیدبالک B. tabaci تحت تیمار عصاره گلدر و مورد به ترتیب 8/79 و 81  درصد مشاهده شد. نتایج بررسی تاثیر متقابل کشندگی عصاره های گلدر و مورد روی سفیدبالک B. tabaci نشان داد که بیشترین درصد تلفات در سطح 5 گرم در لیتر از گیاه گلدر و 3/2 ، 3 و 4 گرم در لیتر از گیاه مورد برآورد شد و میزان تلفات آفت در حالت کاربرد هم زمان به ترتیب 95، 3/96 و 3/97 درصد برای سه سطح فوق به دست آمد.
    کلیدواژگان: تاثیر متقابل، غلظت کشنده 50 درصد، عصاره متانولی، غلظت - پاسخ
  • دیانا ناصری، جلال جلالی سندی*، محمد قدمیاری، زهرا مجیب حق قدم صفحات 41-57

    کفشدوزک Adalia decempunctata L. مشهور به کفشدوزک ده نقطه ای به عنوان شکارگری فعال هم در مرحله لاروی و هم حشره کامل محسوب می شوند. این حشره از روی انواع درختان میوه هسته دار، دانه دار، درختان جنگلی پهن برگ و سوزنی برگ آلوده به آفاتی نظیر شته، شپشک و پسیل از مناطق مختلف جهان گزارش شده است. پرورش کلنی این شکارگر در شرایط آزمایشگاهی (دمای 2±25 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5±75 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی) انجام شد. در این پژوهش، آزمایش زیست سنجی با یکی از تنظیم کننده های رشد حشرات به نام پایری پروکسی فن به روش موضعی مورد بررسی قرار گرفت. غلظت های IC30, IC10 IC50, و IC90به ترتیب 6/18، 1/33، 3/49 و 6/130 میکروگرم بر میلی لیتر تخمین زده شد. هم چنین برخی از مهم ترین شاخص های بیوشیمیایی در لاروهای سن چهارم تیمار شده با غلظت های بازدارنده ی پایری پروکسی فن مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان لیپید و پروتئین نسبت به شاهد به طور نسبی افزایش ولی میزان گلیکوژن در لاروهای تیمار شده کاهش معنی داری یافت. فعالیت آنزیم های سم زدا (گلوتاتیون اس_ترانسفراز و استرازهای عمومی) در لاروهای تیمار شده به طور معنی داری نسبت به شاهد افزایش یافت. آنزیم پراکسیداز نیز فعالیت افزایشی معنی داری را نسبت به شاهد نشان داد. با توجه به اینکه پایری پروکسی فن دارای ماهیت هورمون جوانی است، بنابراین مراحل نابالغ شکارگر مذکور تحت تاثیر قرار می گیرند؛ در حالی که حشرات کامل به دلیل گذار از این مرحله به هورمون رشد وابسته نبوده و کم تر تحت تاثیر قرار می گیرند. بنابراین بررسی های تکمیلی در خصوص استفاده هم زمان از پایری پروکسی فن و شکارگر فوق در شرایط صحرایی لازم می باشد.

    کلیدواژگان: کفشدوزک، پایری پروکسی فن، گلوتاتیون اس - ترانسفراز، پراکسیداز، بازدارندگی
  • محمدرضا عباسی مژدهی*، سعید قنادآموز صفحات 59-71

    آفت سپردار توت (Targioni)Pseudaulacaspis pentagonaدر سال های اخیر به باغ های کیوی گیلان سرایت و باعث نگرانی باغداران شده است. خسارت آفت با تغذیه حشره بالغ و پوره ها از شیره گیاه است که سبب ضعف و زوال تدریجی درختان می شود. در این پژوهش طی سال‏های 94 تا 96، تغییرات جمعیت و میزان پارازیتیسم آفت در سه بخش استان گیلان (غرب، شرق و مرکز) که بیشترین سطح زیر کشت باغ های کیوی را دارند، بررسی شد. نتایج نشان داد که سپردار توت در هر سه منطقه با درصد آلودگی متفاوت فعالیت دارد و عامل نوسان دمایی و پارازیتیسم زنبور Encarsia berlesei Howardروی شپشک به عنوان عوامل محدودکننده محسوب می شوند. الگوی توزیع فضایی پوره و حشرات کامل این آفت در سه منطقه و طی سه سال پژوهش، تجمعی و تصادفی به دست آمد. بیشترین تراکم آفت در سال 1394 در شرق گیلان (25/14 ± 4/88 عدد سپردار بالغ زنده در 10 سانتی متر از شاخه آلوده) بود، در حالی که در سال 1395، 09/4 ± 4/40 و در سال 96، 24/3 ± 8/77 ثبت شد. در تمام مناطق نمونه برداری، زنبور پارازیتویید، E. berlesei از فعالیت قابل توجهی برخوردار بود. بیشترین میانگین پارازیتیسم در سال 1395 در حوزه غرب گیلان (78/38 سپر پارازیته شده در10 سانتی متر از شاخه آلوده) ثبت شد. فعالیت این آفت در مناطق مختلف استان گیلان و درصد پارازیتیسم به نسبت بالای آن توسط زنبور پارازیتویید می تواند در برنامه‏های مدیریت تلفیقی آن مورد توجه جدی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سپردار توت، کیوی، توزیع فضایی، نمونه برداری
  • افشین رحمانی، حمیدرضا صراف معیری*، اورنگ کاوسی صفحات 73-87

    در این مطالعه، تاثیر چهار جیره ی غذایی شامل غذای استاندارد (68% آردگندم، 29% سبوس گندم و 3% مخمر) و جیره های غذایی حاوی غذای استاندارد به علاوه 10 درصد روغن پالم، روغن گلیسیرین و روغن پومیس روی ویژگی های زیستی شب پره ی مدیترانه ای آرد در دمای 1±25 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5±65 درصد و دوره ی نوری تاریکی کامل بررسی شد. باروری در جیره ی غذایی حاوی روغن پومیس (31/264 تخم)، جیره ی غذایی حاوی روغن گلیسیرین (54/250 تخم) و جیره ی غذایی حاوی روغن پالم (03/335 تخم) به طورمعنی داری کم تر از جیره ی غذای استاندارد (3/393 تخم) بود. نرخ ذاتی افزایش جمعیت (r) بین جیره های غذایی حاوی روغن پومیس (092/0 بر روز)، روغن پالم (101/0 بر روز)، روغن گلیسیرین (099/0 بر روز) و غذای استاندارد (109/0 بر روز) تفاوت معنی داری داشت. نرخ خالص تولید مثل (R0) در غذای استاندارد (75/174 نتاج/ فرد) در مقایسه با جیره ی غذای حاوی روغن پالم (31/127 نتاج/ فرد) تفاوتی مشاهده نشد، ولی بیش تر از جیره ی غذایی حاوی روغن پومیس (65/76 نتاج/ فرد) و روغن گلیسیرین (27/102 نتاج/ فرد) بود. طول عمر حشرات در جیره ی غذایی استاندارد (86/52 روز) با جیره ی حاوی روغن گلیسیرین (08/54 روز) و جیره ی حاوی روغن پالم (17/49 روز) تفاوت  معنی داری نداشت، ولی مقایسه سایر جیره ها با یکدیگر تفاوت به طور معنی داری داشتند. به نظر می رسد جیره های غذایی حاوی روغن پالم، گلیسیرین و پومیس نسبت به غذای استاندارد، دارای کیفیت لازم برای استفاده به عنوان غذای مصنوعی، در پرورش این حشره نیستند.

    کلیدواژگان: زمان نشوونما، غذای مصنوعی، باروری، جدول زندگی
  • نسیبه شریعت زاده میرحسینی، شهناز شهیدی نوقابی*، حمیدرضا کریمی صفحات 89-99
    در این پژوهش، تاثیر پیوند گوجه فرنگی روی پایه بادمجان، بر پارامترهای رشدی گیاه گوجه فرنگی و پارامترهای زیستی شب پره مینوز گوجه فرنگی Tuta absoluta (Meyrick) (Lep.: Gelechiidae) بررسی شد. برای بررسی باروری و زادآوری، یک جفت حشره بالغ با سن کمتر از 24 ساعت (نر و ماده) شب پره مینوز گوجه فرنگی روی هر یک از گیاهان (پیوندی و غیرپیوندی) مستقر شد. سپس، به منظور اندازه گیری دوره رشد جنینی، لاروی و شفیرگی، یک تخم (در 15 تکرار) روی هر گیاه تا زمان ظهور حشرات کامل گذاشته شد. 75 روز بعد از پیوند، پارامترهای رشدی گیاهان پیوندی شامل ارتفاع گیاه، تعداد گره و تعداد برگ نسبت به گیاهان غیرپیوندی دارای افزایش معنی داری بودند. اما، سطح برگ در گیاه پیوندی کاهش یافت. همچنین، وزن تر و خشک ریشه در گیاهان پیوندی نسبت به گیاهان غیرپیوندی بیشتر بود. طول دوره رشدی لارو و شفیره در حشرات تغذیه کرده با گیاه پیوندی بیشتر از حشرات تغذیه کرده از گیاه غیر پیوندی بود. به علاوه، میانگین تعداد تخم های حشرات کامل ماده شب پره مینوز گوجه فرنگی، روی گیاهان پیوندی کمتر از گیاهان غیر پیوندی بود. ،مقدار فنل کل در زمان های متفاوت (10، 20 و 30 روز) پس از آلودگی با شب پره مینوز گوجه فرنگی در گیاهان پیوندی نسبت به غیرپیوندی بالاتر بود. نتایج به دست آمده در این تحقیق به روشنی نشان داد که پیوند گوجه فرنگی روی پایه ی بادمجان در بهبود رشد گیاه موثر بود و مقاومت آن را نسبت به آفت شب پره مینوز گوجه فرنگی افزایش داد.
    کلیدواژگان: پیوند، شب پره مینوز گوجه فرنگی، فنل، مقاومت القایی
|
  • B. Valizadeh, J. Jalali Sendi *, R. Salehi Pages 1-13
    The use of insect cell lines for producing bio-pesticides, recombinant protein expression or gene delivery is increasing. Hence, the establishment of new cell lines will help to enrich this technology. Therefore, the purpose of this research is preparation of several primary cultures initiated from hemocytes of Helicoverpa armigera (Hubner),Anagasta kuehniella (Zeller) and Arge ochropus (Gmelin). The cultures were incubated in EX-cell 400 medium supplemented with 0, 5, 10, 15 and 20% concentrations of fetal bovine serum (FBS) at 28ºC. The concentrations of FBS were chosen on the basis of previous research. Results showed no growth in any of the cell lines when FBS was omitted from the medium. Maximal growth of H. armigerahemocytes was obtained with 15% FBS. There was no further increase in growth as FBS concentration was increased to 20%, Maximal growth of A. kuehniella hemocytes was obtained at 10% FBS. The growth of these cells was significantly lower at 15 and 20% FBS. As the fetal bovine serum concentration increased, A. ochropus hemocytes growth increased.  In conclusion, the current investigation demonstrated the lowest concentration of FBS required for maximal growth of insect cells in vitro.
    Keywords: Arge ochropus, Anagasta kuehniella, Helicoverpa armigera, Fetal bovine serum, Insect cell culture
  • Z. Ganji, V. Hosseini Naveh *, A. Ashouri, R. Maali Amiri Pages 15-27
    The common pistachio psylla, Agonoscena pistaciae is the most important pest of pistachio trees which causes serious damage to pistachio crops. In the present study, we investigated some physiological-biochemical responses of pistachio Akbari cultivar at different feeding periods (2 to 192 h). Hydrogen peroxide contents as stress index had no significant differences between treatments (except for 2 and 96 h treatments). Also a significant decrease was gained in activities of superoxide dismutase (SOD) and catalase (CAT). The lowest activity of SOD, CAT and ascorbate peroxidase (APX) observed at 144 and 192 h. The amount of total protein increased significantly in response to the pest feeding and the lowest concentration observed at the onset of experiment. Total phenolic content increased following psylla feeding while no significant changes observed in total soluble carbohydrates. Amount of the pigments fluctuated in different times of feeding and their elevation after 144 h indicated optimal plant growth under stress conditions. The highest amounts of carotenoids, total phenolic content and total protein after 144 h were associated with the lowest activities of defensive enzymes. Our results showed an appropriate combination of enzymatic and non-enzymatic antioxidants leads to plant conservation and homeostasis regulation under stress conditions.
    Keywords: Induced resistance, pistachio, Pistachia vera, Common pistachio psylla, Agonoscena pistaciae
  • M. Alichi *, S. Roosta, F. Bagheri, K. Minaei Pages 29-39
    The use of herbal extracts as natural compounds in pest control is one of the most promising prospects for reducing future chemical pesticide use. The present study was conducted to evaluate in vitro effects of Golder and Myrtle extracts and also interaction between obtained different levels of concentrations for controlling Bemisia tabaci, on tomato under laboratory conditions. Plant extracts were used at 5 levels plus control. The effects of plant extracts and their interactions on B. tabaci, as well as lethal concentrations were determined. Concentrations of 0, 2, 2.5, 3.1, 3.9 and 5 g/L from Golder and 0, 1.4, 1.8, 2.3, 3 and 4 g/L from Myrtle were investigated. Experiments were done at 27±3 °C temperature, relative humidity of 50±6 %and the photoperiod of 16:8 hours L:D. Results showed that the median lethal concentration (LC50) amounts of myrtle and golder were respectively 2.56 and 3.39 g/L and they were significantly different with each other (P<0.05). Also Golder extract up to 5 g/L concentration and the extract of Myrtle up to 4 g/L concentration, whitefly mortality was increased. The maximum mortality rates of B. tabaci related to the plant extracts were 79.8 percent at 5 g/L concentration of Golder, and 81 percent at 4 g/L concentration of Myrtle, respectively. Analysis of the interaction between the whitefly B. tabaci and the plant extracts showed that the maximum mortality was due to interaction between Golder at the level of 5 g/L, with Myrtle concentration of 2.3 g/L, 3 g/L and 4 g/L, created 95 %, 96.3 % and 97.3 % mortality, respectively.
    Keywords: Interaction, median lethal concentration, methanolic extract, concentration-response line
  • D. Nasseri, J. Jalali Sendi *, M. Ghadamyari, Z. Mojib Haghghadam Pages 41-57

    The lady beetle Adalia decempunctata L. (Col.: Coccinellidae) is known as the ten-spotted ladybeetle, whose larvae and adults are active hunters. These insects have been reported from several stone-fruit trees, seed-fruit trees, broad leaved forest trees and coniferous forest trees infested with pests like aphids, mealybugs and psyllid from several countries on the world. The culture of this predator was maintained in laboratory condition (25 ± 2 ºC, 75 ± 5% RH and 16:8h L:D). In this research, the bioassays of pyriproxyfen was performed through topical application method. The concentration of IC10, IC30, IC50 and IC90 were estimated 18.6, 33.1, 49.3 and 130.6 µg/ml, respectively. Also, in order to have a better understanding, some of the most important biochemical parameters were evaluated in the 4th instar larvae treated with sublethal concentrations of pyriproxyfen. The results showed that lipid and protein amount were relatively increased compared to control, while the glycogen amount was reduced in treated larvae. The activity of detoxifying enzymes (Glutathione S-transferase and general esterases) in treated larvae were significantly increased compared to control. The activity of peroxidase was also increase significantly compared to controls. As the pyriproxyfen is a juvenile hormone analogue, therefore the growing stages of this predator is affected. While adults that have surpassed this stage are no longer dependent to growth hormones and are less affected. Hence, supplementary evaluation of the use of pyriproxyfen and this predator at the same time under field conditions is needed.

    Keywords: Lady beetle, Pyriproxyfen, Glutathione S-transferase, Peroxidase, Inhibitory Effect
  • M. R. Abbasi Mojdehi *, S. Ghannad Amooz Pages 59-71

    The mulberry scale pest Pseudoulacaspis pentagona (Targioni) (Hem.: Diaspididae) has entered Kiwi orchards causing worries to gardeners in recent years. The damages of this pest by feeding of both adults and nymphs from host plant sap, which weakens the plant and cause gradual death of the tree. In the current study, three geographical regions of Guilan province (i.e. west, east, and central) where the kiwi fruit is largely planted were selected. During 2015-2016 pest population changes and the rate of pest parasitism were studied. The results indicated variations in pest density in the studied areas. The spatial distribution pattern of nymphs and adults of these regions were aggregated and random. The highest pest density was recorded in 2015 from the east of Guilan (88.4 ± 14.25 adult scales in 10cm) while, 40.4 ± 4.09 and 77.8 ± 3.24 were recorded in 2016 and 2017 respectively. The Temperature fluctuations and parasitism by Encarsia berlesei Howard were found to be the limiting factors for pest activity. The presence of parasite was found to be remarkable in sampled areas. The highest number of parasitized was recorded in the third generation (38.78 parasited adult scales in 10 cm) from east Guilan in 2015. The annual parasitic activity rate of this parasitoid can be considered as one of the most important options in management of mulberry scale pest on the kiwi. The results could be improved and incorporated in management of this important pest.

    Keywords: White mulberry, Kiwi fruit, Sampling, Spatial distribution
  • A. Rahmani, H. R. Sarraf Moayeri *, O. Kavousi Pages 73-87

    In this study, the effects of four diets including standard food (68% wheat flour, 29% wheat bran and 3% yeast) and standard diets with oil additives including 10% palm oil, glycerin oil and pumice oil was studied on biological properties of Mediterranean flour moth. The study was carried out in a rearing chamber set at 25 ± 1 °C, relative humidity of 65 ± 5% and complete darkness. The fecundity rate was recorded (264.31 egg 250.54 egg and 335.03 egg in the diet containing pumice oil, glycerin oil and palm oil respectively that was significantly lower than standard diet (393.2 egg). There were significant differences in intrinsic rate of population increase (r) among diets, diets containing pumice oil (0.092 day-1), palm oil (0.101 day-1), glycerin (0.099 day-1) and standard food (0.109 day-1). Net reproduction rate (R0) in standard food (174.75 offspring /individual) was not significantly different from palm diet (127.31 offspring /individual), but significantly higher than pumice diet (76.65 offspring /individual) and glycerin diet (102.27 offspring /individual). Insect’s longevity in standard diet (52.86 day) was not significantly different from glycerin added diet (54.08 day) and palm (49.17 day) but the remaining diet had a meaningful difference. Therefore, diets containing palm, glycerin and pumice oil did not have much more efficiency than standard food for use in artificial diet based rearing this insect.

    Keywords: Developmental time, Artificial diet, Fecundity, Life table
  • N. Shariatzadeh Mirhoseini, S. S. Shahidi Noghabi *, H. R. Karimi Pages 89-99
    In this study, the effect of grafting of tomato on eggplant rootstock were investigated on growth indices of the tomato plant and biological parameters of Tuta absoluta (Meyrick) (Lep.: Gelechiidae). In order to evaluate of fertility and fecundity, a pair of adult insects (male and female) of T. absoluta, with less than 24 h age, were kept on each plant (grafted and non-grafted). Then, one egg (in 15 replications) was placed on each plant to measure the developmental period of embryonic, larval and papal stages until adult insect emergence. Seventy-five days after grafting, except the stem diameter, all growth indices of grafted plants including plant height, number of nodes and leaves were significantly higher than non-grafted plants. Also, weight of fresh and dry root of grafted plants were higher compare to non-grafted plants. Larval and pupal developmental period of T. absoluta fed on grafted plants were significantly higher than non-grafted plants. Besides, the mean fecundity of the adult female of T. absoluta was lower on grafted plants. Amount of total phenol content in different days after infestation with T. absoluta indicated a significant increase in grafted plant. Results of this research clearly showed that the grafting of tomato plants on eggplant rootstocks could be an effective approach for increasing of plant growth and subsequently its resistance to T. absoluta.
    Keywords: Grafting, Tomato leaf miner, Phenol, Induced resistance