فهرست مطالب

نشریه تاریخ پزشکی
پیاپی 36 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/13
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مسیح اصلانی، بهروز کریمی صفحات 7-23
    زمینه و هدف

    بررسی رابطه مزاج های چهارگانه با روان رنجوری با میانجی گری رجحان دستگاه های موسیقی اصیل ایرانی در افراد 30 تا 45 سال بود.

    مواد و روش ها

    روش توصیفی همبستگی است که 114 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس شامل تمام افراد 30 تا 45 سال سن در هر دو جنس مرد و زن بدون در نظرگرفتن دیگر متغیرها، مانند تحصیلات، شرایط اقتصادی، موقعیت جغرافیایی زندگی و... که از سلامت جسمانی برخوردار بودند، در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه مزاج های چهارگانه، پرسشنامه شخصیتی نئو و گوش دادن به دستگاه های موسیقی اصیل ایرانی که عبارتند از: چهارگاه، نوا و ماهور جمع آوری و با استفاده از نرم افزار smart pls (Partial Least Square-PLS) (بر اساس رویکرد حداقل مربعات جزئی) برای ارائه مدل و نرم افزار SPSS 25 مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد مزاج (گرم و تر) نسبت با دیگر مزاج ها کم ترین رابطه را با روان رنجورخویی داشته و این مزاج بیشترین علاقمندی خود را به شنیدن دستگاه نوا نشان داده است. در رابطه با مزاج (گرم و خشک) و (سرد و تر) نیز هیچ رابطه معنی داری در این مورد یافت نشد، ولی مزاج (گرم و خشک) با دستگاه موسیقی چهارگاه و مزاج (سرد و تر) با داستگاه ماهور رابطه مثبت و معنی داری را نشان داد. بیشترین میانگین روان رنجوری مربوط به افراد با مزاج (سرد و خشک) است.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش نتیجه آن شد که در تشخیص مزاجی افراد می توان علاقمندی به نوع موسیقی خاص در دستگاه های موسیقی ایرانی را پیش بینی کرد و احتمال مزاج (سرد و خشک) را برای روان رنجوری مورد توجه قرار داد.

    کلیدواژگان: مزاج های چهارگانه، روان رنجوری، دستگاه های موسیقی اصیل ایرانی
  • فوزیه جوانمردی، حسین آبادیان صفحات 25-41
    زمینه و هدف

    در این پژوهش، گذار گفتمانی علم پزشکی ایران، از پروسه سنتی به مدرن در دوره مشروطه تا پایان پهلوی اول را مورد توجه قرار داده ایم. هدف از بررسی این موضوع، بررسی تحول علم پزشکی سنتی به مدرن و کاستی های این اقدام، به دلیل عدم تلفیق این دو گفتمان می باشد و از طرفی اهمیت حفظ سلامت جوامع در طول تاریخ که خود ترقی هر جامعه ای را نشان می دهد، است. وضعیت سلامت و بهداشت همگانی ایرانی ها در دوره مشروطه و پهلوی اول که برهه مورد توجه در این پژوهش می باشد، آن گونه که بررسی تاریخ اجتماعی به ویژه در حوزه پزشکی جامعه نشان می دهد، ابتدا چندان مطلوب نبود، اما به تدریج با توجه حکومت ها به ویژه دردوره پهلوی اول روند تحول علم پزشکی و سلامت جامعه را به سمت گفتمان مدرن آن می توان شاهد بود.

    مواد و روش ها

    تبیین مراحل تحول گفتمان پزشکی سنتی به مدرن، هدفی است که این پژوهش می کوشد با روش توصیفی تحلیلی و با تکیه بر منابع کتابخانه ای، اسناد آرشیوی و مطبوعات این دوره تاریخی به بررسی این جنبه علمی در تاریخ ایران، بپردازد.ملاحظات اخلاقی: در مراجعه به متون، صداقت و امانتداری در پژوهش، استناد به منابع و انتشار آن ها رعایت شده است.

    یافته ها

    اهمیت تحقیق در بررسی این گذار تاریخی در علم پزشکی و نتایجی که در ایران به دنبال آورد، می باشد. در واقع شدت بیماری ها، به ویژه عارضه های واگیردار در سراسر کشور به حدی گسترده بود که همین امر موجب تلنگری برای حاکمان و روشنفکران بود، اگرچه در دوره مشروطه، قوانینی در راستای این امر وضع شد، اما به مرحله اجرایی درنیامد.

    نتیجه گیری

    با آغاز دوره پهلوی اول روند رو به بهبود سلامت و تحولات بزرگی در علم پزشکی به وجود آمد، اما در نتیجه این تحول، به دلیل عدم سازگاری میان دو گفتمان سنتی و مدرن در این علم منجر به حذف یکی و رونق دیگری شد. عرصه گفتمان علم پزشکی مدرن با تکیه بر جایگاه بیماری و بدن به اوج خود خود رسید، اما وجود آمرانگی در تحقق این علم و کنارگذاشتن طب سنتی، عواقبی به دنبال داشت که در دوره های بعد نمود پیدا کرد.

    کلیدواژگان: علم پزشکی، پزشکی مدرن، حاکمیت، مشروطه، پهلوی اول، قدرت، گفتمان
  • سیدعباس وزیری، احمد اشرفی، محمدنبی سلیم صفحات 43-51
    زمینه و هدف

    نقش و جایگاه پزشکان تاریخ نگار یا مورخان پزشک یکی از مولفه های مهم در توسعه علمی و تمدنی اسپانیای اسلامی است که قابل بررسی و جستجوی بیشتر است. در فرایند توسعه تمدن اسلامی اقشار مختلف اعم از ادیبان، پزشکان، حکیمان، مورخان و... نقش ایفا کرده اند. با وجود تحقیقات و بررسی هایی که تاکنون درباره پزشکان اندلسی صورت گرفته، لیکن درباره پزشکانی که علاوه بر امر طبابت، تاریخ نگار هم بوده اند، کم تر اطلاعاتی در دست است. پژوهش حاضر با هدف معرفی و تبیین کارکرد اطبای تاریخ نگار، می کوشد میزان اثرگذاری آن ها در توسعه علمی و پیشبرد فرهنگی تمدن اندلس در دوره اسلامی را مشخص و بررسی نماید.

    مواد و روش ها

    این پژوهش بر پایه روش مطالعات مروری و با اتکا به منابع نوشتاری و داده های کتابخانه ای انجام گرفته است که پس از گردآوری و مطالعه منابع موثق، از جمله الاحاطه فی تاریخ الغرناطه، العبر، مفاتیح العلوم، عیون الانباء فی طبقات الاطباء و... مطالب بر اساس اهمیت و اعتبار آن ها تنظیم و تدوین شده اند.

    یافته ها

    نتیجه تحقیق بیانگر آن است که پزشکان وقایع نگار، با ثبت گزارش های موثق و دقیق از نوآوری ها و پویش های دانشوران و کوشندگان عرصه علم و فرهنگ در تمدن اندلس، نقش ویژه ای در روند توسعه هم زمان دانش طب و تاریخ و امکان سنجی مقایسه مطالعات میان رشته ای ایفا کرده اند. همچنین آموزش دانش پزشکی به سایر کشورها از جمله فرانسه، پرتغال و... راه پیدا کرد، به گونه ای که دانشجویان و علاقمندان علم پزشکی از دانشگاه های مونپلیه و پاریس برای فراگیری طبابت نزد استادان مسلمان در شهر قرطبه پایتخت اندلس جمع می شدند.

    نتیجه گیری

    بیشتر پزشکان مسلمان در اسپانیای تحت حاکمیت اسلام، ضمن پرداختن به امر طبابت، دستی در نگارش تاریخ داشته اند و با دقت بیشتری نسبت به دیگر مورخان، به ثبت و ضبط تحولات علمی و فرهنگی در تمدن اندلس مبادرت کرده اند. وجاهت علمی و بینش عالمانه این پزشکان، نگارش تاریخ نگارانه آن ها را متمایز ساخته و سبب شده تا سیمای راستین تمدن اندلس و شکوفایی فرهنگی آن، به خوبی در متون این اطبای مورخ بازنمود داشته باشد.

    کلیدواژگان: پزشکان، تاریخ نگاری، اندلس، تمدن اسلامی، توسعه علمی
  • کتایون تقی زاده، مریم ملازاده یزدانی صفحات 53-64

    تعالیم طب سنتی، در ارتباط مستمر مردم با پزشکان، نقش موثری در روش زندگی و سازماندهی محیط مسکونی برای سلامتی داشته است. این تحقیق قصد دارد به واکاوی نقش نظریه مزاج برسلامت انسان و چگونگی اثرگذاری آن بر معماری مسکونی سنتی ایران بپردازد. در بخش گردآوری اطلاعات، تفسیری تاریخی استدلالی با کنکاش در متون طبی کهن است و در بخش تحلیل اطلاعات کیفی است. متون طبی شناخت ویژگی‏های اقلیمی و ارائه مبانی طراحی اقلیمی محیط‏های مسکونی سالم را بخشی از وظایف طبیبان می‏داند. معماری مسکونی سنتی ایران همسو با نظریه مزاج در طب سنتی و منطبق با طبیعت بدن و در نتیجه عالم هستند و هدف از این انطباق رفتاری و ساختاری ایجاد محیطی متناسب با طبیعت انسان برای حفظ اعتدال مزاج و سلامتی پایدار جسم و روان است. تعالیم و تدابیر پزشکان به منظور حفظ سلامت، تعادل مزاج و درمان در چارچوب «سته ضروریه» و «درمان به ضد» به صورت روش زندگی همساز با تغییرات طبیعت و مزاج اقلیم مکان زندگی در غالب «الگوهای رفتاری» (تغییر در خوراک، پوشاک، خواب، فعالیت تا تغییر درمکان زندگی) و«الگوهای ساختاری» (اختیار و تدبیر مسکن) در مقیاس کلان تا خرد بر روش زندگی جمعی و عقاید رایج مردم و تبدیل آن ها به قرارگاه رفتاری تاثیرگذار بوده و گذر زمان آن ها را به سنت شکل‏گیری محیط‏های مسکونی مبدل ساخته است. در واقع الگوی درست ساختاری برگرفته از تعالیم پزشکان، قابلیت دسترسی به فضاهای آسایشی و سالم را برای ساکنان فراهم می‏نموده، در کنار آن افراد از الگوهای رفتاری برای نیل به تعادل حرارتی استفاده می‏کردند.

    کلیدواژگان: طب سنتی، نظریه مزاج، سته ضروریه، شیوه زندگی، الگوی رفتاری و ساختاری، معماری سنتی
  • سوسن خسرویار، محمد حق پرست چشمه علی صفحات 65-72
    زمینه و هدف

    التهاب نتیجه تلاش بدن برای حفاظت از خود می باشد که این التهاب با مصرف دارو نامحسوس می گردد. مصرف طولانی مدت داروهای ضد التهاب با عوارض جانبی همچون ناراحتی های گوارشی و حتی زخم معده می تواند همراه باشد که با مصرف داروهای گیاهی می توان با حفظ اثرات درمانی از اثرات جانبی که داروهای شیمیایی دارند، کاست، در نتیجه روز به روز بر تمایل بیماران به مصرف داروهای گیاهی افزوده شده است.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق با توجه به شواهد قانع کننده ای از طب سنتی در خصوص اثرات ضد التهابی گونه گیاهی گزنه بالخص اثر ضد التهابی پروستات وجود داشت. عصاره الکلی گیاه استخراج و با غلظت های مختلف با استفاده از آزمون ممانعت از دناتوره شدن پروتئین سرم گاوی در 51 درجه سانتی گراد خاصیت ضد التهابی آن بررسی گردید. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 19 و روش آنالیز واریانس صورت گرفت. p<0/05 به عنوان اختلاف معنادار در نظر گرفته شد.

    ملاحظات اخلاقی

    صداقت و امانتداری در تحلیل، گزارش و انتشار مطالب رعایت گردید.یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده عصاره الکلی گیاه گزنه دارای خاصیت ضد التهابی است که میزان فعالیت ضد التهابی آن بر اساس آزمون ممانعت از دناتوره شدن پروتئین سرم در غلظت 1000 میکروگرم بر میلی لیتر دارای کم ترین خاصیت ضد التهابی و در غلظت 100 میکروگرم بر میلی لیتر دارای بیشترین خاصیت ضد التهابی بود.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصله با دیدگاه طب سنتی منطبق بود و می توان از عصاره الکلی گیاه فوق با انجام بررسی های بیشتر به عنوان داروی ضد التهاب استفاده نمود.

    کلیدواژگان: ضدالتهاب، گزنه، طب سنتی
  • حمید کاویانی پویا، علی اصغر چاهیان بروجنی صفحات 73-87
    زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت یکی از بیماری های بسیار مهم مانند تب که در طول هزاران سال در ایران و غیر ایران از امراض اصلی و در زمره بیماری های همه گیر و طاقت فرسا به شمار می رفت. پژوهش پیش رو درصدد است تاثیر یکی از داروهای مهم وارداتی و غیر بومی را در رفع این بیماری بررسی کرده و با ذکر تاریخچه این دارو (گنه گنه)، میزان شیوع و شیوه های استفاده از آن را در ایران دریابد.

    مواد و روش ها

    با مطالعه کتب تاریخی عصر قاجار و سفرنامه های داخلی که توسط صاحب منصبان ایرانی نگاشته شده و اوضاع اجتماعی ایران و شرح حال خویشتن را بیان کرده اند و همینطور با رجوع به سفرنامه های خارجی در ایران دوران قاجار که شاهد عینی نوع درمانگری ایرانیان و شیوع و کاربرد داروها برای انواع امراض رایج بوده اند، این پژوهش سعی دارد با رویکردی توصیفی تحلیلی اطلاعات موجود در خصوص داروی گنه گنه را استخراج و ارائه کند.

    یافته ها

    نتایج حاصله در پی کاوش در منابع و ماخذ بدین قرار است که گرچه ایرانیان برای رفع انواع تب از داروهای خاصی بهره می بردند، اما با ورود داروی گنه گنه در اواخر سده دوازدهم هجری و کارآمدی آن در رفع تب های مزمن (نوبه) این دارو با استقبال ویژه ای از سوی مردم مواجه شده و در بین پزشکان ایرانی و خارجی و عموم مردم به صورت خوراکی، مالیدنی و تزریقی به کار گرفته شد و به سبب اهمیت آن، گنه گنه در منازل و سفرها به گونه پودرشده و محلول و گاه در کنار دیگر داروها و ادویه ها مورد استفاده قرار می گرفت.

    نتیجه گیری

    در اواخر سده دوازدهم به دلیل بروز و شیوع فراگیر بیماری تب که تحت تاثیر شرایط اقلیمی در ایران بروز می کرد، داروی گنه گنه (کینین) که از داروهای بومی آمریکای جنوبی بود، در ایران به طور قابل ملاحظه ای مورد توجه و بهره بری قرار گرفت. بدین سان نه تنها داروی مذکور به صورت های مختلف برای رفع تب های مزمن مورد استفاده قرار می گرفت، بلکه رغبت به استفاده از این دارو سبب شده بود که حتی در مواردی برای امراض و کسالت های دیگر مانند زدودن ضعف مزاج، ناتوانی جنسی و درمان آماس های طحال و کبد نیز استفاده از گنه گنه به صورت شربت (جوهر گنه گنه)، پودر و یا به صورت تزریقی صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: گنه گنه، کینین، تب، ایران
  • لیلا ولی زاده، وحید زمان زاده، آرزو قوی صفحات 89-104
    زمینه و هدف

    گروه پرستاری یکی از گروه های عمده در تیم بهداشتی، درمانی می باشد که خدمات آنان بسیار تعیین کننده و تاثیرگذار است. حرفه پرستاری حرفه ای جدید نبوده، بلکه ریشه در قرون گذشته دارد. می خواهیم دوباره به آغاز برگردیم و با مرور کلی تاریخ پرستاری در ایران و با استفاده از واقعیت های تاریخی، آموزه هایی را برای ارتقای پرستاری معاصر در اختیار گیریم.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک مطالعه مروری روایتی می باشد که با استفاده از کتب و مقالات چاپ شده در زمینه تاریخ پرستاری ایران با جستجو در پایگاه های علمی انجام شده است. برای بررسی تحولات پرستاری، از الگو Bryant-Lukosius استفاده شده است که الگویی برای بررسی متون در سیستم های بهداشتی می باشد. در این مطالعه ابتدا هر دوره تاریخی، معرفی و موارد تاریخی مهم در هر دوره توضیح داده شدند و در نهایت تاثیراتی که این دوره بر مسائل اخیر پرستاری ایران بر جای گذاشته است، مورد بحث و بررسی قرار گرفته شده است.

    یافته ها

    بنا به مقتضیات، پرستاری در ایران فراز و نشیب های زیادی را پشت سر نهاده است. پرستاری تجربی در ایران با تاثیر از آموزش پرستاری ایالات متحده امریکا و انگلستان به پرستاری آکادمی تبدیل شد. با شروع انقلاب اسلامی و جنگ و افزایش نیاز، فلسفه و مدل های آموزشی پرستاری دچار تغییراتی شد. با اتمام جنگ و تاسیس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پرستاری و هیات برد پرستاری زمینه های رشد حرفه ای شدن پرستاری در ایران پایه ریزی شد، ولی همچنان مسائل مهمی در پرستاری ایران وجود دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به مسائل مطرحی که هم اکنون در پرستاری در جریان می باشد، باید از تجارب گذشته در جهت پیشرفت و ارتقای کیفیت پرستاری و حرفه ای شدن پرستاری در ایران استفاده نمود.

    کلیدواژگان: پرستاری، تحولات تاریخی، ایران
|
  • Masih Aslani*, Behrooz Karimi Pages 7-23
    Background and Aim

    To investigate the Relationship between Four temperament whit Neuroticism whit the preference Mediation of traditional Iranian music in people ranging 30-45 Years of old.

    Materials and Method

    The method of descriptive - correlation was used where 114 persons have been used in the "available sampling method" including individuals between 30 and 45 years of age in both sexes and good physical health without considering any other factors such as education, economic conditions geographical location etc. We applied the "Four Temperamental questionnaire" and "NEO" as well as listening to the different traditional Iranian musical devices such as Chahargah, Nava and Mahoor. The data was analyzed according to the smart pls ) Partial Least Square-PLS) and SPSS 25 software models.

    Results

    The persons with temperament "warm and wet" showed the lowest relation with the neuroticism and the highest interest for Nava as musical style. It was found no significant correlations between the temperaments "warm and dry" and "cold and wet" in these data but they showed special interest for respectively Chahargah and Mahoor musical styles. While the persons with the temperament "cold and dry" showed the maximum relation with neuroticism.

    Conclusion

    It could be predictable that people with interest in one special style of the traditional Iranian music have certain temperament and vice versa. It is also possible that the temperament "cold and dry" is closer to the neuroticism than the other temperaments. Keywords

    Keywords: Four Temperament, Neuroticism, Traditional Iranian Music
  • Fouzieh Javanmardi*, Hossein Abadian Pages 25-41
    Background and Aim

    This has considered the discourse of Iranian medical process from the traditional to the modern situation since the constitutional period until the end of the first Pahlavi era. The purpose of this study is to examine the evolution of traditional medical science into modern one and its shortages due to the disintegration of these two discourses, on the other hand this study shows the importance of preserving the health of societies throughout their history. This study focuses on the general health status of Iranians in the constitutional and Pahlavi era. This phenomenon in the social history of Iran, especially in the field of community medicine, was not favorable according to this research. But gradually, with the paying attention of the governments, especially during the First Pahlavi era, the trend of medical science and community health towards modern discourse occurred.

    Materials and Method

    Explanationn of the steps of the transformation of traditional medical discourse to the modern one is the main aim of this study. The method of this research is descriptive-analytical relying on the library resources, archival documents also medical press in this part of the history of Iran. Ethical Considerations: In referring to texts and research, honesty and trustworthiness also citing to the sources and publications have been respected.

    Findings

    The importance of this research is to examin the historical transition in medical science and its results in Iran. In fact, the severity of the diseases, especially the infectious diseases, was so widespread throughout the country that it made the rulers and intellectuals more awareness. Regarding this issue although laws were enacted during the constitutional period, but they did not exuted at all.

    Conclusion

    With the begining of the first Pahlavi era, there was an increasing trend in health and major developments in medical science occured. But as a result of this evolution, the inconsistency between the two traditional and modern discourses actually it resulted in the elimination of one and the boom of the other. The discourse of modern medical science reached its climax, relying on the locus of disease and the body, but abandon the traditional medicine had many unexeptable consequence in the later periods.

    Keywords: Medical Science, Modern Medicine, Sovereignty, Constitutionalism, First Pahlavi, Power, Discourse
  • Seyed Abbass Vaziry*, Ahmad Ashrafi, Mohammad Nabi Salim Pages 43-51
    Background and Aim

    The role and position of physicians Historian or medical historian is one of the most important components in the scientific and civilization development of Islamic Spain which can be further explored. In the process of the development of Islamic civilization, different classes including literary, physicians, sages, historians and others have played a role. There is little information available on Andalusian physicians, but there is little information on physicians who have been historians in addition to medical practice. The purpose of this study is to introduce and explain the function of the historian's lecturer, to determine their impact on the scientific development and cultural advancement of Andalusian civilization in the Islamic era.

    Materials and Methods

    This study is based on a literature review method, referring to written sources and library data. After gathering and studying reliable sources, the contents are adjusted based on their importance and validity.

    Findings

    The results of this study indicate that chiropractors, by recording credible and accurate reports of Andalusian cultural developments, have a special role in the process of simultaneous development of knowledge of medicine and history and the feasibility of comparing interdisciplinary studies.

    Conclusion

    Most Muslim practitioners in Islamic-dominated Spain, while practicing medicine, have been instrumental in writing history and have recorded and recorded more scientific and cultural developments in Andalusian civilization than other historians. The scholarly prestige and wisdom of these practitioners have distinguished them from their historical writing and made it well-represented in the texts of this historian's monastery and its flourishing cultural landscape.

    Keywords: Physicians, Andalusia, Historiography, Islamic Civilization, Scientific Progress
  • Katayoon Taghizade*, Maryam Mollazade Yazdani Pages 53-64

    The teachings of traditional medicine have had an effective role in the way of life and the organization of a residential environment for health in the ongoing communication of people with physicians. This research is intended to examine the role of the theory of temperament on human health and how it affects the traditional architecture of Iran. In the Information, Interpretation, Historical-reasoning is inundated in ancient medical texts and is in the field of qualitative information analysis. The medical method recognizes the characteristics of the climate and provides the basics of the climate design of healthy residential environments as part of the duties of the physicians. The traditional Iranian residential architecture is the companion of temperament theory in traditional medicine, which is in harmony with the nature of the body and thus the universe. And the purpose of this behavioral and structural adaptation is to create an environment that is commensurate with human nature in order to maintain the temperamental temperament and sustainable health of the physical and mental. Doctors' teachings and measures to maintain health balance and treat within the framework of "essential" and "therapeutic against" as a way of life consistent with changes in nature and climate. Living place in the dominant "behavior patterns" (change in food, clothing, Sleep, activity to change in the place of life) and "structural patterns" (housing options) on a macro-to-micro scale affect the way of collective life and popular beliefs of the people and turn them into a behavioral base and their time passes into the tradition of the formation of the environment Residential structures have been constructed. For the proper structural pattern derived from the doctors' doctrine, the availability of accessible and healthy spaces for provides the residents, along with those of behavioral patterns to achieve thermal equilibrium used.

    Keywords: Traditional Medicine, Temperament Theory, Essentialism, Lifestyle, Behavioral, Structural Patterns, Traditional Architecture
  • Susoan Khosroyar*, Mohammad Haghparast Cheshmeh Ali Pages 65-72
    Background and Aim

    Inflammation occurs due to systematic effort of body for self-protection and the aim is to eliminate the damaging agents and to launch the healing process. When a damaging factor stimulates the body, an attempt is made by the body to preclude the agent and this would cause the inflammation. Longterm use of anti-inflammatory drugs could cause serious complications like digestive disorders and even stomach ulcers. The side effects of chemical drugs have directed more attentions to the herbal medicines, in that these types of drugs not only have less side effects but are able to could mitigate the excessive effects of chemical ones and reinforce their therapeutic effects.

    Materials and Methods

    In the present paper, regarding the irrefutable evidences of traditional medicine was anti-inflammatory properties of nettle especially prostatic inflammation; the extracted alcoholic of the plant was evaluated fors its anti-inflammatory property at various concentrations using the inhibition test of denaturation of the bovine serum protein at 51°C. Data analysis was performed using the SPSS Software, version 19 through variance analyzing method. P<0.05 was considered as the significant difference. Ethical Considerations: Integrity and trustworthiness were observed in analyzing and Reporting and publishing the results.

    Findings

    According to the results abstained from the alcoholic extract of nettle, this plant possesses antiinflammatory properties, the range of which according to the inhibition test of denaturation of bovine serum protein at 1000 and 100 microgram/millimeter of concentration is the minimum and maximum, respectively.

    Conclusion

    The results were consistent with traditional medicine and further assessment we could benefit from the alcoholic extract of the said plant as an anti-inflammatory drug

    Keywords: Inflammation, Nettle, Traditional Medicine
  • Hamid Kavyani Pooya*, Ali Asghar Chahian Boroujeni Pages 73-87
    Background and Aim

    Diseases have been a major concern in human history and in human societies throughout history. On this basis, people always resort to scientific and sometimes inefficient methods to relieve their illness and to relieve pain and heal the suffering. Based on the importance of one of the most important diseases, such as fever, which during thousands of years in Iran and non-Iran was one of the major diseases and was among the most endemic diseases, which sometimes caused death.

    Materials and Methods

    The present study seeks to investigate the effect of one of the most important imported and non-indigenous drugs in the treatment of this disease, and by describing the history and nature of the drug, known as "Quinine", the prevalence and methods of using its understanding during the Qajar period.

    Findings

    Hence, by studying the historical Qajar books and domestic and foreign travel logbooks, with a descriptive-analytical approach the results are as follows; although the Iranians used certain drugs to relieve a variety of fever; However, with the introduction of Quinine at the end of the 12th century and its efficacy in fixing chronic fever (ague), the drug was particularly welcomed by the people And used by Iranian and foreign physicians and general population in the form of rubbing, edible and injectable.

    Keywords: Ague, Quinine, Fever, Iran
  • Leila Valizadeh, Vahid Zamanzadeh, Arezoo Ghavi* Pages 89-104
    Background and Aim

    The nursing group is one of the major groups in the health and treatment team whose services are very determinative and influential. The profession of nursing is not new, but rooted in the past centuries. We want to go back to the beginning and review the history of nursing in Iran and use historical facts to teach us about the advancement of contemporary nursing.

    Materials and Methods

    This is a Narrative review article that using books and articles published in the field of nursing history in Iran by searching scientific databases. To investigate the evolution in nursing, the Bryant-Lukosius Framework has been used as a framework for reviewing texts in health systems. This framework includes three stages of introduction, implementation and sustainability. In this study, each historical period was first introduced, then major historical items were explained in each course. Finally, the effects of this course on recent issues of Iranian nursing have been discussed.

    Findings

    According to the requirements, Nursing has had many ups and downs in Iran. Experimental nursing in Iran became a nursing academy with the effect of nursing education from the United States and England. With the onset of Islamic revolution and war and increasing need, philosophy and nursing education models were changed. With the end of the war and the establishment of the Ministry of Health and Medical Education, the Nursing Organization and Nursing Board were founded the areas for nursing professionalism in Iran. But there are still major issues in Iranian nursing.

    Conclusion

    Given the issues that are currently in nursing, we must use past experiences to improve nursing quality and nurse professionalism in Iran.

    Keywords: Nursing, Historical Development, Iran