فهرست مطالب

مطالعات مدیریت گردشگری - پیاپی 46 (تابستان 1398)

نشریه مطالعات مدیریت گردشگری
پیاپی 46 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مرتضی خزایی پول، ابوالفضل تاجزاده نمین*، حمید ضرغام بروجنی، مهدی کروبی صفحات 1-46

    این تحقیق دارای دو هدف اصلی است، هدف اول آن ارائه مدل بازاریابی کارآفرینانه برای هتلداری ج.ا.ایران و هدف دوم اندازه گیری بازاریابی کارآفرینانه و اثرات آن بر عملکرد هتلداری است که برای انجام آن از روش تحقیق آمیخته در قالب طرح تحقیق آمیخته اکتشافی (کیفی - کمی) استفاده شد. در بخش کیفی، از تحلیل محتوای کیفی برای توسعه مقیاس بازاریابی کارآفرینانه و مدل آن استفاده شد. برای گردآوری داده از مصاحبه عمیق با 20 نفر از مدیران هتل های سه، چهار و پنج ستاره شهر تهران استفاده شد. در بخش کمی برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه بازاریابی کارآفرینانه، عملکرد مالی و غیرمالی استفاده شد. در مجموع 48 پرسشنامه مربوط به بازاریابی کارآفرینانه و عملکرد مالی و 384 پرسشنامه مربوط به عملکرد غیرمالی برای تحلیل، جمع آوری شد. برای روایی پرسشنامه ها از همبستگی کلی گزینه اصلاح شده، روایی محتوا، روایی صوری و تحلیل عامل تاییدی و برای پایایی از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی با نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شد. نتایج حاکی از مناسب بودن تمامی موارد بود. برای آزمون فرضیه های پژوهش نیزاز مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شد. نتایج حاکی از تائید تاثیر مستقیم بازاریابی کارآفرینانه بر عملکرد مالی و رد نقش میانجی عملکرد غیرمالی در انتقال اثر بازاریابی کارآفرینانه بر عملکرد مالی بوده است.این تحقیق دارای دو هدف اصلی است، هدف اول آن ارائه مدل بازاریابی کارآفرینانه برای هتلداری ج.ا.ایران و هدف دوم اندازه گیری بازاریابی کارآفرینانه و اثرات آن بر عملکرد هتلداری است که برای انجام آن از روش تحقیق آمیخته در قالب طرح تحقیق آمیخته اکتشافی (کیفی - کمی) استفاده شد. در بخش کیفی، از تحلیل محتوای کیفی برای توسعه مقیاس بازاریابی کارآفرینانه و مدل آن استفاده شد. برای گردآوری داده از مصاحبه عمیق با 20 نفر از مدیران هتل های سه، چهار و پنج ستاره شهر تهران استفاده شد. در بخش کمی برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه بازاریابی کارآفرینانه، عملکرد مالی و غیرمالی استفاده شد. در مجموع 48 پرسشنامه مربوط به بازاریابی کارآفرینانه و عملکرد مالی و 384 پرسشنامه مربوط به عملکرد غیرمالی برای تحلیل، جمع آوری شد. برای روایی پرسشنامه ها از همبستگی کلی گزینه اصلاح شده، روایی محتوا، روایی صوری و تحلیل عامل تاییدی و برای پایایی از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی با نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شد. نتایج حاکی از مناسب بودن تمامی موارد بود. برای آزمون فرضیه های پژوهش نیزاز مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شد. نتایج حاکی از تائید تاثیر مستقیم بازاریابی کارآفرینانه بر عملکرد مالی و رد نقش میانجی عملکرد غیرمالی در انتقال اثر بازاریابی کارآفرینانه بر عملکرد مالی بوده است.

    کلیدواژگان: بازاریابی کارآفرینانه، عملکرد مالی، عملکرد غیرمالی، گردشگری، هتل
  • فاطمه یاوری گهر*، مرضیه کراقلی صفحات 47-77

    در سال های اخیر بحث گسترده ای در رابطه با فعالیت برندها در رسانه های اجتماعی انجام گرفته است. رسانه های اجتماعی با برنامه های کاربردی و افزایش محبوبیتشان کمک شایانی به شرکت ها در ترغیب تعامل مشتریان می کنند. این پژوهش به دنبال آن است تا تاثیر محرک های ارتباط با برند بر وفاداری به برند در رسانه های اجتماعی با در نظر گرفتن نقش میانجی تعامل با برند در شرکت گردشگری الی گشت را بررسی نماید. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش از نوع توصیفی و پیمایشی است. جامعه آماری شامل تمام افرادی است که از خدمات الی گشت استفاده نموده و از صفحه اینستاگرام این شرکت بازدید کرده اند. حجم نمونه مورد بررسی 211 نفر از مشتریان الی گشت است. برای تحلیل داده ها از نرم افزار Smart PLS 2.0 استفاده شد. یافته ها نشان داد که محرک های ارتباط با برند بر وفاداری به برند تاثیر مستقیم و معناداری داشت. همچنین تاثیر متغیر میانجی تعامل با برند از طریق آزمون سوبل و با شدت 12/2 اثبات گردید.

    کلیدواژگان: محرک های ارتباط با برند، وفاداری به برند، تعامل با برند، رسانه اجتماعی
  • سعید شفیعا*، میرعلی سیدنقوی صفحات 79-109
    در پروژه های برندسازی، نبود الگوی مناسب برندسازی درون سازمانی بومی، موجب ناکارآمدی است. چراکه این فعالیت به اجتماع و فرهنگ جامعه مرتبط است. هدف این پژوهش ارائه الگویی برآمده از فعالیت های انسانی بخش گردشگری ایران است. این پژوهش بنیادین از نوع کیفی است که با استفاده از گراندد تئوری (نظریه زمینه ای) صورت گرفت؛ بنابراین با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه با 20 مدیر آشنا با این مفهوم داده های تحقیق گردآوری شد. یافته ها نشان می دهد که نهادی سازی برند در منابع انسانی، پدیده ی اصلی برندسازی درونی است و عوامل ارتباطی، آموزشی، مدیریت دانشی و مدیریت منابع انسانی در نقش عوامل علی نقش آفرینی می کنند. همچنین مقوله های رهبری-تسهیلگری و انگیزشی-مدیریتی در این الگو نقش راهبردی دارند. نوآوری این پژوهش، ارائه الگویی است که از داده های زمینه ای جامعه ایرانی به دست آمده است. تابه حال هیچ الگویی برای بخش گردشگری و خدمات ایران پیشنهاد نشده بود. این مطالعه نشان داد که درونی سازی و هم راستا شدن کارکنان با برند، نه تنها موجب پیامدهای مطلوب کارکنان، بلکه موجب سوددهی های مالی، منافع ذینفعان و پیامدهای مطلوب معنوی خواهد شد؛ بنابراین برندسازی داخلی، اقدامی درونی برای توسعه تمامی بخش های گردشگری است.
    کلیدواژگان: برندسازی داخلی، برندسازی درون سازمانی، نهادی سازی برند در منابع انسانی، گراندد تئوری (نظریه ی زمینه ای)
  • منصوره مومنی صدر، زهرا قلیچی پور*، هادی سلطانی فرد، هادی کراچی صفحات 111-135
    این پژوهش با هدف برآورد ظرفیت برد اجتماعی در دریاچه چیتگر تهران و تشخیص عوامل تاثیرگذار بر آن انجام شده و برای اجرای آن از دو روش بررسی پرسشنامه ای و پژوهش دیداری استفاده شده است.385 بازدیدکننده به پرسشنامه مرحله اول پاسخ دادند. داده های حاصل از این پرسشنامه با استفاده از آمار توصیفی تحلیل شدند. در روش پژوهش دیداری با استفاده از پاسخ های 150 بازدیدکننده منحنی هنجار اجتماعی برای دو فعالیت پیاده روی در حاشیه دریاچه و تماشای چشم انداز آن ترسیم گردید. یافته ها نشان می دهند که احساس شلوغی مکان توسط یک بازدیدکننده تحت تاثیر تعداد بازدیدکنندگان در محیط، نوع فعالیت های آنان، کاهش فاصله با سایر بازدیدکنندگان، تعداد مواجهه و دسترسی به امکانات تغییر می کند. بر اساس منحنی هنجار اجتماعی، در هنگام پیاده روی حضور بیش از 26 نفر و برای تماشای چشم انداز دریاچه بیش از 25 بازدیدکننده در دامنه غیرقابل پذیرش قرار می گیرد. تعداد بهینه بازدیدکننده در هنگام پیاده روی 9 نفر و زمان تماشای چشم انداز دریاچه 10-8 نفر است.
    کلیدواژگان: ظرفیت برد اجتماعی، احساس شلوغی، منحنی هنجار اجتماعی، تعداد قابل پذیرش بازدیدکننده
  • بهرام رنجبریان، محمد غفاری*، امین تسلیمی بابلی صفحات 137-164
    تصویر ذهنی گردشگر از مقصد گردشگری نقش بسزایی در تصمیم انتخاب مقصد ایفا می کند. از سویدیگر ریسک های ادراک شده گردشگر عامل مهمی است که تصویر ذهنی وی را از خدمات گردشگری تحت تاثیر قرار می دهد. لذا مقاله حاضر درصدد ارائه مدلی جهت تبیین تاثیر ریسک های ادراک شده گردشگر بر تمایل به بازدید مجدد از مقصد گردشگری با نقش میانجیگری تصویر ذهنی مقصد گردشگری بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل آن دسته از گردشگران خارجی بود که در آبان ماه 1394 به شهر اصفهان سفر کرده اند. از این جامعه، نمونه ای به حجم 300 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. برای گردآوری داده های پژوهش، پرسشنامه ای حاوی 38 سوال طراحی شده و سپس به منظور بررسی داده های پژوهش و آزمون فرضیه ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. بر اساس یافته های پژوهش، ریسک ادراک شده گردشگر در چهار گروه ریسک های سیاسی، اقتصادی، بهداشتی و فرهنگی-اجتماعی طبقه بندی شد. همچنین تصویر ذهنی مقصد گردشگری را می توان به سه بعد عاطفی، شناختی و رفتاری تقسیم کرد. همچنین یافته های پژوهش نشان داد ریسک های ادراک شده سیاسی، بهداشتی، اقتصادی و فرهنگی-اجتماعی تاثیر معنی داری بر تمایل به بازدید مجدد از مقصد گردشگری با نقش میانجیگری تصویر ذهنی عاطفی، شناختی و رفتاری از مقصد گردشگری دارد.
    کلیدواژگان: ریسک های ادراک شده، تصویر ذهنی مقصد گردشگری، تمایل به بازدید مجدد از مقصد گردشگری
  • محمد علی فیروزی* صفحات 165-195
    پژوهش حاضر باهدف کلی مکان یابی هتل های شهر اهواز و اهداف جزئی توزیع مناسب هتل ها در سطح شهر و کاهش بار ترافیکی ناشی از سفرهای غیرضروری صورت گرفته است که در این راستا دو سوال اساسی مطرح و در پی رسیدن به پاسخ آن هستیم: 1- آیا شهر اهواز نیاز به هتل های جدید دارد؟ 2- در صورت نیاز به احداث هتل های جدید، کدام مناطق جهت احداث هتل های جدید در اولویت هستند؟ رویکرد حاکم بر این پژوهش، توسعه ای- کاربردی و روش تحقیق به شیوه توصیفی، تحلیلی و پیمایشی است. در این تحقیق با توجه به پنج معیار سازگاری، دسترسی، مطلوبیت، کارایی و ایمنی، معیارهای اصلی برای مکان یابی هتل های شهر اهواز استخراج شده است و بر اساس نظرات کارشناسان طبقه بندی گردیده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که مناطق: کوی بوستان، کوی سپیدار، کیان پارس (خیابان شهید چمران)، کوروش (کوی ملت)، خیابان آزادگان، خیابان نادری (سلمان فارسی) و خیابان امانیه (انقلاب) یا محدوده کوی تختی، اولویت 1 را جهت احداث هتل جدید دارند؛ و همچنین مناطق بهارستان، نادری (محدوده خیابان حافظ تا چهارراه) کیان آباد، منطقه چهار شیر، کوی نفت، محدوده پل لشکر اهواز از اولویت 2 جهت احداث هتل برخوردارند.
    کلیدواژگان: تحلیل سلسله مراتبی، مکان یابی، هتل، شهر اهواز، برنامه ریزی گردشگری
  • محسن مهرآرا*، پگاه شیرمحمدی صفحات 197-222

    نابرابری درآمدوتلاشدرراستای کاهشآن،یکیازمهم ترین دغدغه های جوامع در دنیای کنونی محسوب می شود؛ کشورها از یک سو به دنبال منابعی درآمدزا و از سوی دیگر در تلاش جهت کاهش نابرابری های درآمدی هستند. صنعت گردشگری به عنوان گسترده ترین و یکی از مهم ترین صنایع درآمدزا و اشتغال زا، می تواند دستیابی به هر دو هدف را هم زمان فراهم آورد. در این پژوهش با استفاده از روش داده های ترکیبی و رویکرد رگرسیون کوانتایل در منتخبی از کشورهای درحال توسعه (شامل 31 کشور) به بررسی اثر درآمدهای گردشگری بر نابرابری درآمد در فاصله زمانی 2015-1995 پرداخته شده است. مزیت استفاده از این مدل ارزیابی متغیر پاسخ (نابرابری درآمد)، در برابر دخالت متغیرهای مستقل (به ویژه درآمدهای گردشگری)، نه تنها در مرکز ثقل داده ها، بلکه در تمام قسمت های توزیع به ویژه در دهک های ابتدایی و انتهایی است. نتایج پژوهش نشان می دهد که درآمدهای گردشگری منجر به کاهش نابرابری درآمد به طور مستقیم و غیرمستقیم از کانال کاهش بیکاری می شود. به علاوه کشورهایی که در سطوح یا کوانتایل های بالاتر نابرابری قرار دارند از منافع گردشگری در جهت کاهش نابرابری به میزان بیشتری بهره مند می شوند. لذا آن ها می توانند از سیاست های توسعه گردشگری در جهت کاهش نابرابری به طور موثرتری بهره مند گردند.

    کلیدواژگان: نابرابری درآمد، درآمد گردشگری، رگرسیون پانل کوانتایل
  • نسیم محمدیان محمودجیق*، امین سلطانی هوراند صفحات 223-244
    توسعه اینترنت نقش بسزایی در گسترش تبلیغات دهان به دهان ایفا می کند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تبلیغات دهان به دهان آنلاین بر روی اعتماد به مقصد (ایران) و قصد سفر به آن است. این پژوهش از لحاظ نوع مخاطب، بنیادی، از لحاظ هدف، توصیفی و از لحاظ روش گردآوری داده ها، کمی (پیمایشی) است و جامعه آماری آن را گردشگران اروپایی بالقوه ایران تشکیل می دهند که در فضای مجازی حضور دارند. پس از توزیع پرسش نامه مربوطه در فضای مجازی، از تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. بر اساس یافته های پژوهش (246=n)، eWOM یک ابزار اعتماد ساز برای ایران به عنوان یک مقصد گردشگری است (01/0>P؛ 46/5=t) و اعتماد، قصد سفر را به دنبال دارد (01/0>P؛ 26/5=t). از سوی دیگر، یکی از شروط سفر گردشگران اروپایی به ایران آن است که از طریق eWOM به این کشور اعتماد پیدا کنند (01/0>P؛ 66/5=t).
    کلیدواژگان: تبلیغات دهان به دهان آنلاین، اعتماد به مقصد، قصد سفر به مقصد، گردشگران اروپایی، صنعت گردشگری ایران
  • زینب حاجری*، محمدحسین ناصرزاده، سعید تقوی گودرزی صفحات 245-282

    یکی از مهم ترین بنیان های برنامه ریزی گردشگری در مناطق مختلف جغرافیایی، تهیه تقویم محیطی گردشگری بخصوص بر مبنای وضعیت اقلیم منطقه است. نقش اقلیم در زمینه جذب گردشگر در ایام زمانی و فصول گردشگر پذیر از اهمیت بالایی برخوردار است. در این پژوهش برای تعیین آسایش اقلیمی اکو توریست ها در شهر بوشهر از شاخص هایزیست اقلیمیبه کاررفتهدر مدل MEMI و روش مر و هم چنینپارامترهایاقلیمیدمایهوا،رطوبتنسبی،میزانابرناکیآسمان، سرعتباد، فشار بخار و دمای تابشی محیط در بازه زمانی (1365-1394)و ساعت به وقت محلی 18:30 استفادهشدهاست.با در نظر گرفتن میانگین درازمدت داده های فوق مقادیر شاخص های PET (دمای فیزیولوژیک بدن)، SET (دمای موثر استاندارد) و تاثیر  (متوسط دمایتابشیمحیط) بر دو شاخص مذکور بااستفادهازنرم افزارهای RayMan و SPSS محاسبهومقایسهشدند. بررسی هایی که در قالب آسایش اقلیمی اکو توریسم در مقیاس روزانه انجام شده است، نشان می دهد که بهترین بازه زمانی برای حضور اکو توریست با توجه به فعالیت های فراغتی پیک نیک در مقیاس روزانه از (10 اردیبهشت تا 25 خرداد) و (4 مهر تا 3 آبان) و در مقیاس ماهانه اردیبهشت، خرداد و مهرماه، برای شنا در مقیاس روزانه از (10 تا 31 اردیبهشت) و (30 مرداد تا 29 شهریور) و در مقیاس ماهانه اردیبهشت و شهریور و هم چنین برای قایقرانی از (10 تا 26 اردیبهشت) و (4 شهریور تا 13 مهر) و در مقیاس ماهانه اردیبهشت و شهریور می باشند. از نظر همبستگی رابطه مثبت و قوی بین دو شاخص PET و SET، هم چنین رابطه مثبت و قوی بین شاخص های PET، SET و  وجود دارد و رگرسیون نمایی بین آن ها در فعالیت های فراغتی پیک نیک، شنا و قایقرانی نیز جهت دار است.

    کلیدواژگان: تقویم اکو توریسم، MEMI، PET، SET، T، mrt، بوشهر
  • مرتضی شفیعی*، میلاد فخر صفحات 283-308

    ارزیابی عملکرد سازمان ها، فرآیندی است که از طریق آن می توان اطلاعات سودمند و مفیدی در خصوص میزان موفقیت خدمات ارائه کرد. در این تحقیق عملکرد هتل های شیراز در صنعت گردشگری با استفاده از مدل های ریاضی مورد بررسی قرار گرفته، کیفیتخدمات آن ها سنجیده شده و در آخر راه های ارتقای عملکرد هتل هایشیرازدرصنعتگردشگری مورد شناسایی قرار گرفته است. برای آنالیز از روش تابع تولیدی مرزی تصادفی استفاده شده است و در ابتدا بین دو تابع تولید کاب-داگلاس و ترانسلوگ با بررسی پارامتر های ساختاری و اهمیت دقت در انتخاب صحیح تابع، دو فرم تابعی تخمین زده شده و با توجه به آزمون نسبت درستنمایی بهترین تابع تولید انتخاب می گردد. جمع آوری اطلاعات با استفاده از داده های پانلی که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با معیار هایی نظیر مدت اقامت گردشگران در هتل ها و تعداد اتاق در اختیار محقق قرارداده است، انجام شده است، لازم به ذکر است که هتل های مورد بررسی هتل هایی هستند که زیر نظر سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری شیراز فعالیت می کنند یا از تسهیلات مالی این سازمان استفاده کرده اند. در آخر نتایجی حاصل گردید که بیانگر این است که شهرداری شیراز با افزایش بودجه سازمان نوسازی و بهسازی و تعداد اتاق های هتل می تواند کارایی خود را افزایش دهد. همچنین هتلداران با پر کردن شکاف تکنیکی خود مانند بودجه و نیروی کار می توانند به صورت اقتصادی تر و بهینه تر کارایی خود را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: ارزیابی، عملکرد، کارایی فنی، تابع تولید مرزی تصادفی، صنعت گردشگری
|
  • Morteza Khazaei Pool, Abolfazl Tajzadehnamin *, Hamid Zargham Boroujeni, Mehdi Karoubi Pages 1-46

    This research has two main objectives, the first goal is to provide an entrepreneurial marketing model for the hotel industry in the Islamic Republic of Iran and the second goal is to measure entrepreneurial marketing and its effects on hotel performance. To do this research an exploratory mixed method (qualitative-quantitative) have been used. In the qualitative section, the researcher used qualitative content analysis to develop an entrepreneurial marketing scale and a model. To gather data; in-depth interviews have been used with 20 directors of 3, 4 and 5-star hotels in Tehran. In the quantitative sector, in order to collect data, three questionnaires of entrepreneurial marketing, financial and non-financial performance was used. Accordingly, 48 questionnaires of entrepreneurial marketing and financial performance and 384 questionnaires of non-financial have been gathered. For the validity of the questionnaires, Corrected Item-Total Correlation, content validity ratio, face validity, and confirmatory factor analysis were used and for reliability Cronbach's alpha and composite reliability (Dillon-Goldstein's rho coefficient) were calculated by using the Smart PLS software. The results showed that everything was appropriate. Structural equation modeling was also used to test the hypotheses of the research using Smart PLS software. The results confirm the direct impact of entrepreneurial marketing on financial performance and rejecting the mediating role of non-financial performance in transferring the effect of entrepreneurial marketing on financial performance

    Keywords: Entrepreneurial Marketing, Financial Performance, Non-financial Performance, Tourism, hotel
  • Fatemeh Yavarigohar *, Marzieh Koraghli Pages 47-77

    In recent years, there has been a widespread discussion about the activities of brands in social media. Social media with their applications and increasing popularity, help companies to enhance customer engagement. The purpose of this research is to examine the impact of stimuli associated with the brand on brand loyalty in social media by considering the mediating role of brand engagement in Eligasht Travel Company. In terms of the purpose, this is an applied research and in terms of the research method, this is a descriptive survey. The statistical population includes all those who have used the services of the Eligasht Company and visited the company's Instagram page. The sample size is 211 Eligasht’s customers. The Smart PLS 2.0 software was used to analyze the data. The findings showed that brand-related stimuli had a direct and significant effect on brand loyalty. Also, the effect of the mediating variable on brand interaction was proved by the Sobel test with the severity of 2.12.

    Keywords: Stimuli Associated with the Brand, Brand Loyalty, Brand Engagement, Social Media
  • Saeed Shafia *, Mirali Seyyed Naghavi Pages 79-109
    In branding projects, the lack of a suitable domestic model for branding causing inefficiency. The aim of this research is to provide a model based on the human activities of the tourism sector of Iran. This fundamental research is of a qualitative type, which was done using grounded theory; so, the research data were collected using the library studies and interviews with 20 managers familiar with this concept. Findings show that institutionalization of a brand in human resources is the main phenomenon of internal branding and communication, educational, knowledge management and human resources management play the role of causal factors. Also, leadership-facilitation and motivational-management categories have a strategic role in this model. The innovation of this research is the presentation of a model derived from the background data of the Iranian community. Until now no other model was proposed for the tourism and services sector of Iran. This study showed that the internalization and alignment of employees with the brand not only results in desirable employee outcomes, but also leads to financial rewards, stakeholder interests, and desirable spiritual outcomes. Therefore, domestic branding is an inward measure for the development of all sectors of tourism.
    Keywords: Internal Branding, Intra-organizational Branding, Institutionalization of Brand in the Human Resources, Grounded Theory
  • Mansoureh Momeni Sadr, Zahra Ghelichipour *, Hadi Soltanifard, Hadi Karachi Pages 111-135
    This research aims to assess social carrying capacity in Chitgar Lake and determine factors affecting it. For this purpose, two methods of survey and visual research have been used. 385 visitors answered the first stage questionnaire. The data from this questionnaire were analyzed using descriptive statistics. In the visual research method, using 150 visitors’ responses, the social norm curve was drawn for two activities of walking along the lake and watching its scenery. The findings indicate that the number of visitors in the environment, the type of their activity, the distance reduction with other visitors, the number of exposures and access to facilities affect visitors’ perception of crowding. Based on the social norm curve, the presence of more than 26 people when walking and more than 25 visitors when watching the scenery are in the unacceptable range. The optimal number of visitors when walking is 9 and for watching the lake view is 10-8 people.
    Keywords: Social Carrying Capacity, Crowding Perception, Social Norm Curve, Acceptable Number of Visitors
  • Bahram Ranjbarian, Mohammad Ghaffari *, Amin Taslimi Baboli Pages 137-164
    Tourism destination image plays a significant role in the choice of destination. On the other hand, tourist perceived risk is an important factor influencing his/her image of tourism services. Therefore, the present article aims to provide a model for better explaining the impact of tourist perceived risks on the desire to revisit the tourism destination with the mediating role the mental image of the tourism destination image. The statistical population of the study consisted of those foreign tourists who traveled to Isfahan city in November 2015. A sample of 300 people was selected from this population by simple random sampling. To collect data, a questionnaire containing 38 questions was designed.  Then, descriptive and inferential statistics were used to examine the research data and test the hypotheses. According to the findings, tourist perceived risk was classified into four groups of political, economic, hygiene and socio-cultural risks. Also, the mental image of the tourist destination can be divided into three dimensions: affective, cognitive, and conative. Furthermore, the research findings showed that perceived political, health, economic and socio-cultural risks have a significant effect on the desire to revisit the destination of tourism with the mediating role of the affective, cognitive, and conative image of the tourist destination
    Keywords: Perceived Risks, Tourism Destination Image, Tourism Destination Revisit Intention
  • Mohammad Ali Firoozi * Pages 165-195
    The present research was conducted with the general objective of site selection of hotels in Ahvaz and with the specific objectives of the proper distribution of hotels in the city and reducing the traffic load caused by unnecessary trips. In this regard, we have two main questions and we are seeking to answer: 1. does the city of Ahvaz need new hotels? 2. If new hotels are needed, which areas are a priority for the construction of new hotels? In this study, according to five criteria of compatibility, accessibility, utility, efficiency, and safety, the main criteria for locating hotels in Ahvaz City have been extracted and classified according to expert opinions. The results of the research indicate that areas: “KuyehBustan”, “KuyehSepidar”, “Kian Pars (ShahidChamran St.)”, “Kourosh (KuyehMellat)”, “Azadegan St.”, “Naderi St. (Salman Farsi)”, and “Amanyeh St. (Enghelab)” and “KuyehTakhti area” enjoy the priority 1 for building new hotels. Furthermore, “Baharestan”, “Naderi (Strict of Hafiz St. to Chahar Rah)”, “Kian Abad”, “ChaharShir Region”, “KuyehNaft”, and “Lashkar Ahvaz Bridge Strict” regions have the priority number 2 for constructing new hotels
    Keywords: Analytic Hierarchy Process (AHP), Site Selection, hotel, Ahvaz City, Tourism Planning
  • Mohsen Mehrara *, Pegah Shirmohammadi Pages 197-222

    Income inequality and efforts to reduce it is one of the most important concerns of societies in the current world. on the one hand, countries are looking for income-generating resources, and on the other hand, they are trying to reduce income inequalities. The tourism industry is considered as the most widespread and one of the most important income and employment generator industries, can achieve both goals at the same time. In this study, using mixed data method and Panel Quantiles regression approach in a selection of developing countries (including 31 countries), the effect of tourism revenues on income inequality in the period of 1995-2015 has been investigated. The advantage of using this model is to evaluate the response variable (inequality of income) against the interference of independent variables (especially tourism revenues), not only in the data center of mass but also in all parts of the distribution, especially in the initial and final deciles. The results of the research show that tourism revenues lead to a decrease in income inequality directly and indirectly by reducing unemployment. In addition, countries that are at higher levels or quantiles of inequalities are more likely to use the benefits of tourism to reduce inequality. Therefore, they can benefit from tourism development policies to reduce inequality more effectively.

    Keywords: income inequality, Tourism Income, Quantile panel Regression
  • Nasim Mohammadian Mahmoudjigh *, Amin Soltani Horand Pages 223-244
    Development of the internet plays an important role in expanding the concept of word-of-mouth (WOM). The purpose of this study is to examine the impact of online WOM on destination trust (here, Iran) and intention to travel. This research is a fundamental study in terms of its audiences, it is a descriptive study in terms of its purpose, and it is a quantitative survey in terms of its data collection method. The statistical population is potential European tourists using the internet and social media. After distributing the questionnaires on the selected social media, confirmatory factor analysis and a structural equation model test were performed to test the relationships among the variables. Based on the research findings, (n=246) eWOM is a trust builder tool for Iran as a tourist destination (t=5.46; p<0.01) and trust leads to travel intention (t=5.26; p<0.01). On the other hand, one of the conditions for traveling to Iran by Europeans tourists is to trust it, through eWOM (t=5.66; p<0.01).
    Keywords: Online Word of Mouth (eWOM), Destination Trust, Intention to Travel, European Tourists, Iran Tourism Industry
  • Zienab Hajari *, Mohammad Hossein Naserzadeh, Saeid Taghavi Goodarzi Pages 245-282

    One of the most important foundations of tourism planning in different geographic regions, is the preparation of a tourism environment calendar, especially based on the regional climate. The role of the climate in attracting tourists in the tourism season is of great importance. In this study, to determine the climate-comfort of the ecotourists in Bushehr, the bioclimate indices used in the MEMI model and the More method, as well as the climatic parameters of air temperature, relative humidity, cloudy sky, wind speed, vapor pressure and radiant temperature of the environment was used during the time period of (1986-2015) and local time of 18:30. Considering the long-term average of the above data, the values of PET indices (physiological temperature of the body), SET (standard effective temperature), and the effect of Tmrt (mean radiant temperature of the environment) on the two indices were calculated and compared using RayMan and SPSS softwares. Ecotourism climatme-comfort surveys on a daily basis show that the best time period for the presence of ecotourists in terms of picnic leisure activities on a daily basis is from (May 30 to June 15) and from (September 26 to October 25) and on the monthly basis of May, June and October, for swimming on a daily basis from (April 30 to May 21) and (August 26 to October 5) and on a monthly scale of May and September, and also for sailing from (April 30 to May 16) and (August 26 to October 5) and on the monthly scale of May and September. In terms of correlation, there is a positive and strong correlation between PET and SET indicators, and there is also a positive and strong correlation between PET, SET and Tmrt indicators, and the exponential regression between them in picnic activities, swimming and sailing is also directional.

    Keywords: Ecotourism calendar, MEMI, PET, SET, Tmrt, Bushehr
  • Morteza Shafiee*, Milad Fakhr Pages 283-308

    An assessment of the performance of organizations is a process through which useful information can be provided on the success rate of services. In this research, the performance of Shiraz hotels in the tourism industry has been evaluated using mathematical models, their service quality has been measured, and in the end, ways to improve the performance of Shiraz hotels in the tourism industry have been identified. The Stochastic frontier production function method has been used for analysis. Initially, two Cobb-Douglas and Translog production functions are investigated by examining structural parameters and the importance of accuracy in the correct selection of the function, two functional forms are estimated and, according to the likelihood ratio test, the best production function is selected. Data collection was carried out using panel data provided by the Cultural Heritage and Tourism Organization with criteria such as the length of stay of tourists in hotels and the number of rooms available, to the researcher. It should be noted that the hotels under study are those that operate under the supervision of the municipality's modernization and improvement center or use the financial facilities of the organization. In the end, the results indicate that the municipality of Shiraz can increase its efficiency by increasing the budget of the renovation and improvement organization and the number of hotel rooms. In addition, hoteliers can improve their performance in a more economical and optimal way by filling their technical gaps, such as budget and labor.

    Keywords: Evaluation, Performance, Technical Efficiency, Stochastic Frontier Production Function, Tourism Industry