فهرست مطالب

کارآگاه - پیاپی 48 (پاییز 1398)

نشریه کارآگاه
پیاپی 48 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی نور محمد زاده*، امیر حسین یاوری صفحات 7-27
    قتل یکی از جرایم خشن علیه تمامیت جسمانی افراد است که حیات انسان را که موهبتی الهی است از انسان سلب می نماید و وقتی که این جرم جنبه زنجیره ای به خود می گیرد تاثیر سوء و مخرب بیشتری بر امنیت شهروندان بر جای می گذارد که اکثر جوامع در برهه ای از زمان با آن مواجه بوده و یا مواجه خواهند شد و پلیس در برهه های زمانی متعدد از گذشته تا حال، الگوهای متعددی همچون تهدید محوری، جامعه محوری، مسئله محوری، داده محوری و اطلاعات محوری را در مقابله با جرم تجربه نموده است. لذا با توجه به اهمیت کشف قتل های زنجیره ای، در این تحقیق به دنبال جواب این سوال هستیم که پلیس اطلاعات پایه چگونه قتل های زنجیره ای را کشف می نماید؟ این پژوهش از نظر نوع و هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی- تحلیلی است که به صورت اسنادی و مصاحبه عمیق با کارآگاهان جنایی و تشخیص هویت تدوین شده است. نتایج این تحقیق نشان داد که عواملی همچون : اطلاعات صحنه جرم، اطلاعات حاصل از تجزیه و تحلیل الگوی جرم، اطلاعات پزشکی قانونی، استفاده از بانک های متعدد اطلاعاتی، اطلاعات کارآگاهان زبده، اطلاعات حاصل از انجام مصاحبه و بازجویی اصولی از شهود، اطلاعات مطلعین و متهم، اخبار واطلاعات منابع و مخبرین و اطلاعات بزه دیده ای که موفق به فرار از دست قاتل گردیده از عوامل موثر در کشف قتل های زنجیره ای توسط پلیس اطلاعات پایه هستند
    کلیدواژگان: پلیس اطلاعات محور، قتل زنجیره ای، جرم یابی، پلیس، قتل
  • هدیه غلامرضایی آزاد* صفحات 28-42
    به تناسب گسترش مصادیق نوین جرایم سازمان یافته، در مطالعات جرم شناختی، رویکردهای جدید برای مقابله ی نظام مندتر با این جرایم مطرح شده اند. با توجه به برخی از دلالت های عملی می توان دریافت که ابتکارهای توسعه محور نیز باید در واکنش به جرم سازمان یافته ملی آنهم با نظر به مطالعات فراملی مورد توجه قرار گیرند. لذا از این نوع نگرش می توان به مثابه ابزاری استفاده کرد که در قالب آن جرم های سازمان یافته به عنوان یک عامل منفی موثر بر تجارت، سیاست، جامعه نگریسته می شود و این نگاه کلان باعث خواهد شد که این پدیده و آن دسته از واکنش ها و تدابیر موثر مرتبط با کاهش آنها بهتر شناخته شود. زیرا توجه و اندازه گیری جرم سازمان یافته صرفا به عنوان یک پدیده مجرمانه، آن هم فارغ از تاثیرات آن بر اقتصاد، سیاست و جوانب مختلف اجتماع، خود به معنای ناکارآمدی هر رویکردی است که در برابر این جرایم پیشنهاد و پیاده می گردد. در ادبیات جرم شناختی بین المللی به این نوع نگرش مدل و رویکرد توسعه محور اطلاق می گردد، تا بتواند از رویکردهای سنتی موجود عبور کند و بستری برای جامع ترین راهکارها به دست دهد. این مقاله در عین اثبات این مسئله که راهبردهای مبتنی بر امنیت یا عدالت به تنهایی موفق نخواهند بود، معتقد است که حتی راهبردهای توسعه محور نیز به تنهایی و به صورت تک بعدی احتمالا موفقیت چندانی به دنبال ندارند.
    کلیدواژگان: جرم سازمان یافته، توسعه، فساد، رویکرد یکپارچه
  • تورج بهرامی*، سامان غنی زاده صفحات 43-58
    پلیس امنیت اقتصادی یکی از یگان های نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به عنوان ضابط قوه قضائیه سابقه مبارزه با جرم و مجرمین را در بین پلیس های کشف جرم در شناسنامه خود داشته و به عنوان جدید ترین نهاد کشف جرم در حوزه های مبارزه با انواع جرائم اقتصادی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همین طور کشف و ضبط انواع ادله های اثباتی جرم، دستگیری متهمین و مجرمین و ممانعت از فرار و اختفاء آنها به ایفای وظیفه می پردازد. مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به مسئله اقتصاد اشاره و راه رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی ،وظیفه پلیس به خصوص وظیفه پلیس امنیت اقتصادی را در جهت مبارزه با قاچاق کالاو ارز و جرائم اقتصادی نمایان کرده است.لذا شاخص های اقتصاد مقاومتی و دستیابی به اهداف برابر بیانیه گام دوم انقلاب نیازمند رویکردی جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درون زا، پیشرو و برون گرا را مدنظر دارد. بنابراین عوامل اقتصادی، عامل اساسی برای تمام ساختارهای اجتماعی بوده و تاثیرات قابل توجهی بر روی فعالیت های فردی از جمله وقوع جرم دارد. از آنجا که مقوله اقتصاد (اقتصاد مقاومتی) در سالهای اخیر در کشور مورد توجه قرار گرفته و تحقیق حاضر کوششی در این راستا است. در این مقاله سعی شده است تا از زاویه بیانیه گام دوم انقلاب نقش اقتصاد مقاومتی در رشد اقتصادی از طریق مبارزه با قاچاق کالا و جایگاه پلیس در تراز انقلاب اسلامی در تحقق این مهم مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پلیس امنیت اقتصادی، کشف جرم، بیانیه گام دوم انقلاب، اقتصاد، اقتصاد مقاومتی، پلیس در تراز انقلاب اسلامی
  • صیاد درویشی* صفحات 59-78
    مقدمه

    یکی از سازمان های مبارزه با قاچاق کالا نیروی انتظامی است. که اقدامات پلیس یکی از حلقه های این سازمان برای جلوگیری از قاچاق کالا می باشد. هدف از این پژوهش شناخت میزان تاثیر اقدامات پلیس در مقابله با قاچاق کالا در محدوده شهرستان دلفان می باشد.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی- تحلیلی و به شیوه پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق را تعداد 60 نفر از کارکنان فرماندهی انتظامی شهرستان دلفان شامل می شود. حجم نمونه به تعداد 58 نفر انتخاب و به روش تصادفی ساده پرسش-نامه، بین آنها توزیع شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه می باشد که روایی آن بوسیله روایی صوری تایید و پایایی نیز با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ معادل73/0درصد محاسبه و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونT تک نمونه ای در بسته نرم افزاری18 Spss استفاده شده است.

    یافته ها

    براساس یافته های این تحقیق، اقدامات اطلاعاتی پلیس با ضریب 79/. بیشترین تاثیر را در مقابله با قاچاق را داشته و در رتبه اول قرار دارد و پس از آن،اقدامات مدیریتی با 69/. و اجرای ایست و بازرسی با تاثیر 61/. برمقابله با قاچاق کالا به ترتیب در رتبه های بعد قرار دارند.

    نتیجه گیری

    بطور کلی نتایج تحقیق نشان می دهد نیروی انتظامی برای مبارزه با قاچاق کالا باید همه شاخص های اقدامات انتظامی را با رویکرد کل گرایانه و سیستمی در هرسه حوزه تقویت نماید

    کلیدواژگان: قاچاق، کالا، اقدامات انتظامی، ایست و بازرسی، اقدامات اطلاعات، پلیس
  • وحید قاسمی*، افشین متقی صفحات 79-101
    از جمله جرایمی که جوامع مختلف با آن سروکار دارند قاچاق کالااست این بحران در اکثر کشور های جهان وجود دارد ؛ این پدیده می تواند آسیب های جدی را بر نظام اقتصادی یک کشور وارد کندو حتی امنیت ملی آن کشور را تهدید نماید، قاچاق کالا در جمهوری اسلامی ایران نیز با استفاده سوءاز امکانات،ظرفیت ها و پتانسیل های موجود درکشور رخ می دهد، این پدیده به عنوان یک عامل بازدارنده و همچنین اختلالاتی در روند توسعه یافتگی مناطق مختلفی از کشور شده است.این فعالیت تجارت غیر رسمی باعث می شود تا دولت نتواند برنامه های توسعه ای و محرومیت زدایی خودرا انجام دهدو سرگرم مبارزه با این پدیده باشد.شاید بتوان این را بیان کردکه مهم ترین شرط اصلی برای مبارزه قاچاق کالا، شناسایی انگیزه ها وعوامل وشاخص های است که منجر به قاچاق می شوند در هرکدام از مناطق کشور شاخص هاو عوامل ایجاد کننده قاچاق متفاوت است به دلیل وجود داشتن جغرافیای متفاوت است.تا زمانی که نتوانیم شاخص های موثردر قاچاق کالارا شناسایی کنیم نمی توانیم راهکارهای برای این مشکل بیابیم.هدف اصلی در تحقیق حاضر شناسایی عوامل تاثیر گذار بر قاچاق کالا در جنوب استان فارس شهرستان های لامرد و مهر می باشد.
    کلیدواژگان: قاچاق کالا، پیامد ها و عوامل موثر، تجارت غیر رسمی
  • مجتبی ستوده گندشمین* صفحات 102-122
    این پژوهش با هدف بررسی شرایط و ضوابط قانونی و قضایی کنترل ارتباطات الکترونیک با تاکید بر شنود در نظام قضایی ایران به روش تحلیلی توصیفی نگارش یافته است. حریم ارتباطات اشخاص، به ویژه ارتباطات الکترونیک از حساسترین شاخه ها یا ارکان حریم خصوصی بشمار می آید. منظور از ارتباطات الکترونیکی، کلیه ارتباطاتی است که برای انتقال هرگونه پیام خصوصی، با استفاده از ابزارهای مخابراتی و ارتباطی مثل مکالمات تلفن، پیامک، ایمیل و... بین دو نفر رد و بدل میشود. از میان ارتباطات الکترونیک، شنود جایگاه برجسته و متمایزی دارد. شنود مجاز به معنای این است که ارگانهای قانونی و اطلاعاتی در صورتی که نیاز به شنود، ضرورت قانونی داشته باشد این امکان را پیدا کنند که محتوای درحال انتقال در سامانه های مخابراتی اعم از تلفن، تلفن همراه، پیامک و نامه الکترونیکی را زیر نظر قرار دهند. در کشور ما موضوع شنود مجاز بطور پراکنده در برخی قوانین و در محدوده های خاص پیش بینی شده و بر لزوم شنود قانونی نیز توجه هایی صورت گرفته است؛ اما در بسیاری موارد نیز خلا قانونی وجود دارد. مروری بر قوانین موجود به صراحت آشکار میسازد که شنود مکالمات تلفنی، پیامکها و پست الکترونیک نیازمند دستور قضایی است و در شرایط فوری نیز ضابطان قضایی ملزم به رعایت قانون شده اند. علاوه بر این تفتیش در پیامکها و پست الکترونیک در شرایط عادی ممنوع اعلام شده است. در ق.آ.د.ک1392 نیز به ابعاد قانونی کنترل ارتباطات الکترونیک خصوصا کنترل تلفن اشاره شده است.
    کلیدواژگان: ارتباطات الکترونیک، شنود، کنترل ارتباطات الکترونیک، محتوای رایانه ای، حریم خصوصی
  • شیرین جلیلی*، سمانه نبوی فرد صفحات 120-144
    اهداف
    تجاوز یا حمله جنسی یکی از جرایم جنایی جدی است و از دیر باز شناسایی مایعات بدن ناشی از فعالیت جنسی یکی از جنبه های مهم تحقیقات جنایی هم در صحنه جرم و هم در آزمایشگاه محسوب می شود. از اینرو مطالعات فراوانی در خصوص بررسی جدیدترین و دقیق ترین روش های شناسایی نمونه های مشکوک به ترشحات جنسی در حال انجام است که منجر به ظهور تست های مختلفی برای شناسایی ترشحات واژینال و منی شده است که بطور موفقی در ازمایشگاه های جنایی مختلف دنیا انجام می شوند. تست های که برای شناسایی ترشحات جنسی بکار می روند شامل دو دسته تست های مقدماتی و تست های تاییدی می باشند بطوریکه تستهای تاییدی و تست های DNAمربوطه به عنوان یکی از ادله های ضروری معرفی مجرمان به عدالت محسوب می شوند.روش ها: در این بررسی، انواع آزمایش های مرسوم برای شناسایی ترشحات جنسی از جمله DNA تایپینگ، بررسی RNA ، اپی ژنتیک، تکنیک های اسپکتروسکوپی، کیت ها و روش های ایمونوکروماتوگرافی مورد نقد و بررسی قرار گرفته اند. لازم به ذکر است که این روش ها، همراه با نقاط قوتی که دارند، دارای ضعف هایی هستند که در این مقاله مورد بحث قرار می گیرند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت شناسای لکه های مشکوک به ترشحات جنسی در حل پرونده های جنایی، آشنایی و بکارگیری این روش های آزمایشگاهی برای کارشناسان علوم جنایی بسیار لازم و ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: تجاوز، ترشحات جنسی، جنایی، شناسایی
  • رضا حداد* صفحات 142-166
    آزمایشگاه روی تراشه، دستگاهی است که از یک یا چند عملگر آزمایشگاهی روی یک تراشه تشکیل شده است. آزمایشگاه تراشه ای ابزاری است که امکان ادغام و یکپارچه سازی چندین عملیات آزمایشگاهی را تنها بر روی یک تراشه منفرد میسر می سازد. تراشه آزمایشگاهی با جریان مایعاتی با حجم بسیار کم (در حد نانولیتر تا پیکولیتر) درون کانال های میکرونی سر و کار دارد که توسط فرایندهای تکی یا چندگانه درون تراشه، برای تجزیه و تحلیل شیمیایی به کار می روند. از مزایای آزمایشگاه روی تراشه می توان به مصرف حجم کمتری از مایعات برای تجزیه و تحلیل، زمان کوتاه تر انجام آزمایش و نتیجه گیری، کنترل بهتر فرایندها، مناسب بودن برای تحلیل های جامع و با توان عملیاتی بالا، هزینه های کمتر ساخت در تولید انبوه، ایمنی آزمایش از جمله در مطالعات جنایی و تشخیص هویت، و اطمینان بیشتر داده های حاصل اشاره نمود. کاربردهای گسترده این فناوری در علم قضاوت برای تعیین دقیق منشا نمونه های زیستی و تشخیص هویت مجرمان و اجساد مجهول الهویه، نمونه های بیولوژیکی، پزشکی قانونی، روش های تشخیصی و... می باشد. با استفاده از تکنولوژی آزمایشگاه بر روی تراشه زمانآزمایش از چند ساعت و یا حتی چند روز به کمتر از یک دقیقه رسیده است. همان طور که می دانیم آزمایش DNA در موارد جنایی انجام می گیرد. تست DNA برای تعیین جرم یا بی گناهی انجام می شود. تراشه زیستی مبتنی بر DNA می تواند تجزیه و تحلیل DNA را در صحنه جرم انجام دهند. همچنین تراشه ی زیستی مبتنی بر DNA را می توان برای تست هویت، از جمله تست هویت والدین وشجره نامه استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آزمایشگاه بر روی تراشه، کاربرد جنایی، تراشه های میکروسیالی زیستی، تست هویت، نمونه بیولوژیکی
|
  • Ali Noor Mohammad Zadeh *, Amirhoseen Yavary Pages 7-27
    Murder is one of the violent crimes against the physical wholeness of people which takes human life that is a divine grace and when this crime turns into a serial type, it leaves a more destructive and bad effect on the security of citizens which many societies have faced or will face during a course of time and police have experienced from the past till now different models such as threat-based, society-based, isuue-based, and information-based to counter this kind of crime. Therefore; regarding the importance of detecting serial killings, in this research we are seeking a response to this question that “How will the information-based police detect serial killings?” This research is of applied form from type and objective perspectives and descriptive-analytical in terms of nature which has been prepared in documentary and deep interviews forms with homicide detectives and identity detection experts. The results of this research showed that such factors as: crime scene information, crime profiling information, forensic medicine information, use of various information bank, skilled detectives’ information, information resulted from interview and interrogation of witnesses, the accused and pundit information, informants and sources’ information and information from the victim who has succeded to escape from a murderer are all the effective factors in detecting serial killings by information-based police.
    Keywords: Information-Based Police, serial killing, Crime Detection, Police, Murder
  • Hediye Gholamrezaei Azad * Pages 28-42
    In proportion to the modern examples of organized crimes, in criminological studies, new approaches to more systematic combat against these crimes have been put forward. In regard to certain scientific reasons, it can be realized that development-centric initiatives in response to organized crimes regarding transnational studies should be taken into considerations. Therefore; This kind of approach can be used as a tool by which organized crimes would be seen as a negative factor affecting trade, politics and society and this macro look will cause this phenomenon and those reactions and effective measures related to their reduction be recognized better. Therefore; attention and measurement of organized crimes solely as a criminal phenomenon, regardless of its impacts on economy, politics and different sidelines of society, means inefficacy of every approach proposed and implemented against these crimes. In international criminological literature, this kind of approach is called development-centric so that it can go beyond the existing traditional approaches and create a stage for the most comprehensive solutions. While this article proves that security or justice-based strategies will not be able to succeed per se, it believes that even development-centric strategies will not achieve much success if used in a standalone and one-dimensional manner against organized crimes. Anyway, these strategies can be considered as long-term and sustainable solutions for some of the most conspicuous challenges related to organized crimes which can prevent the future effects of this crime on vulnerable victims while drastically mitigating organized crimes.
    Keywords: Organized crime, Development, Corruption, Integrated Approach
  • Touraj Bahrami *, Saman Ghanizadeh Pages 43-58
    The Economic Security Police, one of the Islamic Republic of Iran’s police units acting as the Judiciary law enforcement arm, has a background of countering crimes and criminals among crime detection police in its record and performs its duties as the newest crime detection establishment in the fields of economic crimes and combating against goods and currency smuggling and detecting and maintaining different crime evidence, arresting culprits and criminals and preventing them from escaping and hiding, as well. The Supreme Leader has pointed to the issue of economy in the Second Step of the Islamic Revolution and ascertained the method of achieving Resistance Economic Objectives, police duties, particularly the duties of the Economic Security Police in countering currency and goods smuggling and economic crimes, as well. Therefore; according to the Second Step of the Islamic Revolution communiqué, the indexes of the Resistance Economy and achieving its objectives require a Jihadi approach, resiliency, opportunity making, generative, internal, pioneer and external matters. Therefore; economic factors are the essential factors for all the society structures and have considerable effects on individual activities such as the occurrence of crimes. Since the issue of economy (Resistance Economy) has been in the spotlight in our country in recent years, the present research is an effort in this regard. This Article attempts to review and investigate, from the Second Step of the Revolution perspective, the role of Resistance Economy in the economic growth through combating against goods smuggling and the position of police in the Islamic Revolution in achieving this important issue.
    Keywords: Economic Security Police, Crime Detection, Second Step of the Revolution communique, Economy, resistance economy, Police in the Islamic Revolution
  • Sayyad Darvishi * Pages 59-78

    Goods smuggling has gained the attention of legislators as a crime that endangers social, economic, individual and family security from a variety of aspects. NAJA is one of the drug enforcement agencies whose police measures are one of the cycles of this agency to counter goods smuggling. This research is intended to recognize the impact rate of police measures on countering goods smuggling in Delfan Township purview. This research is of applied type from objective point of view and of descriptive –analytical type from nature point of view and it uses the survey method. The target audience consists of 60 people from NAJA staff in Delphan Township and Lorestan Province Goods smuggling Enforcement Agency. The sample volume was selected for 58 people and was distributed among them in simple accidental method. The data gathering tool is questionnaire whose flunency was verified through superficial fluncy and its sustainability was computed using Cronbach Alfa Formula amounting to 0.73% and in order to analyze the data, Single Sample T test was used in Spss 18 Software Pacakage. Based on the findings of this research, police intelligence measures with a coefficient of 79% have the highest impact to counter smuggling and ranks first and aftet that, managerial measures with 69% and conducting checkpoints measures with 61% are ranked subsequently influencial to counter goos smuggling. In general, the research results show that all the policing measures (managerial measures, checkpoints measures and intelligence measures) have all an impact on countering goods smuggling with a coefficient of 73%. Therefore, in order to combat goods smuggling, NAJA should augment all the police measures with holistic and systematic approaches in all three domains.

    Keywords: Goods, Police measures, Stop, Inspection, intelligence Measures, Police
  • Vahid Ghasemi *, Afshin Mottaghi Pages 79-101
    this phenomenon can cause serious damage to the economic system of a country and threaten national security even national security ; this phenomenon can be caused by means of facilities , capacities and potentials in the country , as well as disorders in the development process of different regions of the country . This informal business activity will enable the state to do its own development plans and to keep fighting this phenomenon . it may be possible to say that the main main condition for the fight for smuggling is to identify the motivations and factors that result in smuggling in each of the country 's regions and factors that constitute different trafficking factors due to the existence of different geography . We cannot find solutions to this problem as long as we cannot identify the effective indicators in our trafficking . the main purpose of this study is to identify factors affecting goods smuggling in south fars province of fars province and seal .
    Keywords: Trade smuggling, outcomes, effective factors, Informal trade
  • مجتبی ستوده گندشمین * Pages 102-122
    The purpose of this study was to describe the legal and judicial terms and conditions of electronic communications control with emphasis on listening in the Iranian judicial system through a descriptive analytical method. The privacy of individuals, especially electronic communications, is one of the most sensitive branches or pillars of privacy. Electronic communication means all communications that are transmitted between two persons by means of telecommunication and communication tools such as telephone conversations, SMS, e-mail, and so on. Among electronic communications, eavesdropping has a prominent place. Authorized eavesdropping means that law enforcement and intelligence agencies should be able to legally monitor the content being transmitted on telecommunication systems, including telephones, cell phones, text messages and e-mails if needed. In our country, the subject of permissible interception is sporadically enshrined in certain laws and in certain areas, and the need for legal interception has also been addressed, but in many cases there is also a legal vacuum. A review of the laws makes it clear that the interception of telephone conversations, text messages and e-mail requires a judicial order, and that, in urgent cases, judicial officers are required to comply with the law. In addition, SMS and e-mail auditing is prohibited under normal circumstances.
    Keywords: Electronic communication control, Computer content, privacy
  • Shirin Jalili *, Samaneh Nabavifard Pages 120-144
    Rape or sexual assault is one of the serious criminal offenses and the detection of body fluids originating from sexual activity has long been considered as a critical aspect of criminal investigations both at crime scenes and in the laboratory. Therefore, many studies are being conducted to identify the latest and most accurate methods for diagnosis of suspected samples of sexual secretions, which has successfully led to the emergence of different tests for the detection of semen and vaginal secretions into different crime laboratories of the world. Tests used to identify sexual secretions include two categories of preliminary and confirmatory tests, so that pertinent confirmatory tests and forensic DNA tests are essential tools for solving cases of rape and assault to bring offenders to justice. In this review, current tests for identifying sexual secretions have been criticized, including the use of DNA typing, RNA investigation, epigenetics, spectroscopic techniques, kits, and immune-chromatographic methods. It should be noted that these methods, along with their strengths, also have weaknesses that are discussed in this article. Given the importance of identifying susceptible spots of sexual secretions in solving criminal cases, it is necessary and properly important for criminal science experts to understand and apply these laboratory methods.
    Keywords: rape, Sexual Secretions, Criminal, Identification
  • Reza Haddad * Pages 142-166
    Microchip laboratory is an instrument consisting of one or several laboratory agents on a microchip. This microchip laboratory is a device that enables the mixing and integration of several laboratory operations on one single chip only. The microchip laboratory deals with liquid currents with very little volume (about nanoliter or picoliter) on micron canals which are used for chemical analysis by single or multiple processes inside the chip. Advantages of a laboratory on-chip include less liquid consumption for analysis, the shorter period of conducting tests and results, better control of processes, suitability for comprehensive analyses with high operational capability, lower costs of manufacture in mass production, laboratory safety such as criminal studies and criminal records and higher validity of resulted data. The vast applications of this technology in judicial science include precise determination of biological samples and conducting criminal records and detecting unknown corpses, biological samples, forensic medicine, conducting diagnostic tests and so on. By using the laboratory technology in chip, the test time has reached from several hours or several days down to one minute. As it is known, DNA tests are done in criminal cases. DNA tests are conducted to determine a crime of innocence. The DNA-based biochip can perform DNA analysis at crime scenes. Moreover, the DNA-based biochip can be used for identity tests including identity of parents and pedigree.
    Keywords: On-chip Laboratory, Criminal Application, Bio-micro-fluid chips, Identity Test, Biological Sample